Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεπαρκής Γαλουχία

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες,

είμαι καινούργια στο forum όμως σας διαβάζω αρκετό καιρό.

Περιμένω και εγώ το νινί μου σε λίγο καιρό και διαβάζω ακατάπαυστα για τον αποκλειστικό θηλασμό.

Θέλω να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει.

Έχω διαβάσει ότι κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης απο το στήθος βγαίνει υγρο(πρωτόγαλα) αν το λέω σωστά.

Εμένα δεν έχει βγει κάτι και αναρωτιέμαι αν βγαίνει το υγρό σε όλες τις εγκυούλες και αν δεν βγει μέχρι να γεννηθεί το μώρό αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα που δεν θα επιτρεψει να θηλάσει η μανούλα?

Συγνώμη για την ενδεχομένως λάθος ερώτηση!

Δεν σημαίνει τίποτε, αν δεν βλέπεις (πρωτο)γαλα στο στήθος.

Είσαι ενήμερη για τις συναντήσεις του συνδέσμου θηλασμού;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 237
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα εχω ενα κοριτσακι 4 εβδομαδων.Δεν μου περασε ουτε μια φορα απο το μυαλο μου οτι μπορει να μην την θηλασω:(

Απο την ημερα που γεννηθηκε περασα ολες τις ατυχιες μαζι..

Ενω η μικρη ηταν συνεργασιμη και επιασε σχετικα ευκολα τις θηλες μου

δυστυχως τις καταπληγιασε και τις ματωσε.

Μολις γυρισαμε απο το μευτηριο επαθα μαστιτιδα και επαψα να θηλαζω για μια εβδομαδα λογω αντιβιωσης.

Στην συνεχεια κολησα και μια ιωση με συναχι και βηχα.

Νοικιασα το sympony της madela και αρχισα να κανω αντλησεις για να μην χασω το λιγοστο γαλα που εβγαζα.

Με συνεχεις αντλησεις εβγαζα ανα 3ωρο 20 με 30γρ:(

Οι θηλες μου συνεχιζαν να ειναι πληγωμενες και ετσι οταν θεραπευτηκα

απεφευγα να θηλασω την μπεμπα μου.

Δυστυχως και η χοανη συνεχιζει να μου πληγιαζει τις θηλες,και ας εχω

παρει 2 μεγεθη.

Μια φορα που τολμησα να βαλω την μπεμπα[ που με δυσκολια το επιασε] στο στηθος μου την επομενη

ξανα σηκωσα πυρετο και εκανα μαστιτιδα και στο αλλο στηθος μου.

Και ειχα και ενα πετρωμα μες στην εβδομαδα.

Τωρα ειμαι παλι με αντιβιωση και συνεχιζω να παλευω με το θηλαστρο .

Η ποσοτητα δεν εχει αυξηθει καθολου,προχθες ξεκινησα και μαγια μπυρας χωρις να εχω δει ως τωρα κανενα αποτελεσμα.

Δεν ξερω σε τι να ελπιζω,κουραστικα να τραβαω και να βγαζω 20-30γρ

σε 20-30 λεπτα.

Αυριο τελειωνει παλι η θεραπεια και σκεφτομαι σοβαρα να παραδωσω τα οπλα.

Να το παρω αποφαση οτι δεν εχω γαλα και να παψω να κουραζω το σωμα μου και να χαρω την μικρη μου;

Μην ξεχνατε οτι μεσα σε 3 εβδομαδες περασα 2 μαστιτιδες και ενα πετρωμα

και οι θηλες μου ειναι υπο διαλυση.....

Καθε βοηθεια και γνωμη δεκτη:idea:

ζελεδακι, δεν ξερω και 100%, αλλα στην κλινικη που γεννησα( γενεσις) οι μαιες μου ειχαν πει να βαζω τη μικρη μου στο στηθος αρχικα για λιγα λεπτα( πρωτη μερα) και σιγα σιγα να αυξησω τον χρονο (δηλαδη σε 2-3 μερες εφτασα στο χρονο που χρειαζοταν η μικρη). μου ειχαν εξηγησει οτι ειναι απαραιτητο για να συνηθησουν οι θηλες και να μην πληγωθουν.

το ειχα κανει, αλλα γενικα δεν ειχα καποιο προβλημα.

για την αντιβιωση θα μπορουσες να συζητησεις με τον παιδιατρο σου επειδη υπαρχουν καποιες συμβατες με το θηλασμο (σε περιπτωση που θα χρειαζοταν) , επισης και για την ποσοτητα του γαλακτος αν εχεις απορια.

πιστευω οτι πρεπει να δωσεις μια δευτερη ευκαιρια στο θηλασμο:P

• 1 month later...

Αγλαία καλημέρα,

Θα χρειαζόμουν τη βοήθειά σου σε κάτι που με απασχολεί εδώ και λίγες μέρες. Θηλάζω εδώ και ενάμιση μήνα αποκλειστικά πλέον το μικρό μου κοριτσάκι. Ξεκίνησα με συμπλήρωμα από το μαιευτήριο αλλά στην πορεία η παραγωγή γάλακτος αυξήθηκε τόσο που το βράδυ επειδή δεν ξυπνάει η μικρούλα μου αντλούσα το γάλα με το swing και το έδινα στο αγοράκι μου (με μπιμπερό) καθώς το κοριτσάκι δεν ζητούσε επιπλέον ποσότητα πλέον αυτής που έπαιρνε με τον θηλασμό. Την άντληση την έκανα γύρω στις 4.00 (ξυπνούσα μόνη μου λόγω πόνου ή με ξυπνούσε το αγοράκι μου το οποίο δυστυχώς ξυπνάει ακόμη την νύχτα). Η ποσότητα που έβγαζα μέχρι και πριν μία εβδομάδα ήταν γύρω στα 180-220 ml. Η μπέμπα έτρωγε συνήθως γύρω στις 11.00 και επόμενο γεύμα γυρω στις 6.00 - 7.30 όποτε δηλαδή παραπονιόταν στον ύπνο της (καθώς λαμβάνει βάρος κανονικά τόσο με την προτροπή της παιδιάτρου όσο και με δική μου πρωτοβουλία καθώς έχω πραγματικά να κοιμηθώ λόγω του άσχημου ύπνου του αγοριού μου εδώ και δύο χρόνια - τώρα μόλις κοιμήθηκε γι αυτό γράφω τέτοια ώρα, δεν την ξυπνάω εγώ να φάει). Κατά τη διάρκεια της μέρας το κοριτσάκι μόνο θηλάζει όπως έγραψα και παραπάνω κάθε 3.5 - 4.5 ώρες (κάποιες φορές και νωρίτερα) ανάλογα με το πότε θα το ζητήσει. Εδώ και τέσσερις μέρες 'ξυπνάει' η μπέμπα το βράδυ (για την ακριβεια δεν ανοίγει τα μάτια της ούτε κλαίει αλλά παραπονιέται μέσα στον ύπνο της και ξεσκεπάζεται από τις κινήσεις και με αυτόν τον τρόπο δείχνει πως πεινάει) γύρω στις 4.00 οπότε και την θηλάζω ξαπλωμένη. Σήμερα δεν ξύπνησε και έτσι έβγαλα το γάλα με θήλαστρο και ήταν μόλις 100 ml! Σημαίνει αυτό κάτι? Αναρωτιέμαι εάν είναι επαρκής η ποσότητα και την ημέρα. Μηπως πλησιάζει η στιγμή που θα αδιαθετήσω και μειώθηκε το γάλα? (στο αγοράκι αδιαθέτησα στους 3 μήνες αλλά δεν θήλαζα αποκλειστικα). Πάω τώρα να ξαπλώσω ευχαριστώ εκ των προτέρων.

vrowp3.png

cwGLp3.png

• 9 months later...

Βοήθεια σας παρακαλώ τι να κάνω, γέννησα φυσιολογικά, χωρίς επισκληρηδιο, όλα καλα ο μπεμπης, 3600κιλα, ξεκίνησα να θηλασω αμέσως μετα την γέννα, συνεχώς στο στήθος, κατέβηκε το γάλα όλα ωραία, μεχρι κ προχθές μια χαρά, είχα γάλα πολυ το ένιωθα, γέμιζε, κ ο μπεμπης έπινε όλα οκ, έχω εδώ κ 2 μερες, κ το στήθος δεν γεμίζει, ανάμεσα στα γεύματα δεν γεμίζει, δεν ξέρω γιατι, ο μπεμπης πίνει 5 λεπτά κ αυτό ήταν.εντωμεταξυ έχει κ κολικους, κ με το που πίνει λίγο αρχίζει κ ποναει , με αποτέλεσμα να σταματάμε κ να ξαναρχιζουμε, έχω απελπιστικά , τινακανω,μειώθηκε η παραγωγή επειδή πίνει πιο λίγο κ πιο συχνά; Δεν ξέρω πραγματικά, τα κιλα του είναι ως εξης:

Μαιευτήριο: 3550

11/7 : 3700

13/7:3800

16/: 3900

20/7: 4160

24/7: 4310

Νομίζω ότι αυτές τις δυο μερες δεν χορταινει κ κλαίει, τι να πω, ποναει, έχω μπερδευτεί πολυ. Δεν έχω δώσει ακόμη συμπλήρωμα κ δεν έχω πάρει τον παιδιατρο ακόμη. Επίσης κάνει τσισα κ κακά .

Διαφημίσεις

Βοήθεια σας παρακαλώ τι να κάνω, γέννησα φυσιολογικά, χωρίς επισκληρηδιο, όλα καλα ο μπεμπης, 3600κιλα, ξεκίνησα να θηλασω αμέσως μετα την γέννα, συνεχώς στο στήθος, κατέβηκε το γάλα όλα ωραία, μεχρι κ προχθές μια χαρά, είχα γάλα πολυ το ένιωθα, γέμιζε, κ ο μπεμπης έπινε όλα οκ, έχω εδώ κ 2 μερες, κ το στήθος δεν γεμίζει, ανάμεσα στα γεύματα δεν γεμίζει, δεν ξέρω γιατι, ο μπεμπης πίνει 5 λεπτά κ αυτό ήταν.εντωμεταξυ έχει κ κολικους, κ με το που πίνει λίγο αρχίζει κ ποναει , με αποτέλεσμα να σταματάμε κ να ξαναρχιζουμε, έχω απελπιστικά , τινακανω,μειώθηκε η παραγωγή επειδή πίνει πιο λίγο κ πιο συχνά; Δεν ξέρω πραγματικά, τα κιλα του είναι ως εξης:

Μαιευτήριο: 3550

11/7 : 3700

13/7:3800

16/: 3900

20/7: 4160

24/7: 4310

Νομίζω ότι αυτές τις δυο μερες δεν χορταινει κ κλαίει, τι να πω, ποναει, έχω μπερδευτεί πολυ. Δεν έχω δώσει ακόμη συμπλήρωμα κ δεν έχω πάρει τον παιδιατρο ακόμη. Επίσης κάνει τσισα κ κακά .

Ποτε γεννήθηκε το μωρο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Lousy τις ίδιες ανασφάλειες έχω περάσει κι εγώ, αλλά είμαστε στον 14ο μήνα κι ακόμα θηλάζουμε! Πέρυσι τον ίδιο καιρό είχα μπει κι εγώ αγχωμένη εδώ μέσα, σ' αυτό το τόπικ και ρώταγα παρόμοια πράγματα! Ειδικός δεν είμαι και σίγουρα θα σου απαντήσει κάποια κοπέλα πιο ειδική από μένα! Αλλά να σου πω, από τη μικρή μου εμπειρία, τα μωράκια διψάνε το καλοκαίρι με τη ζέστη και - όπως κι εμείς - θέλουν υγρά λίγο και συχνά! Το ίδιο είχα τρομάξει κι εγώ πέρυσι στις ζέστες που ξύπναγε το βράδυ ανά 20 λεπτά, θήλαζε ελάχιστα, κοιμόταν και μετά πάλι τα ίδια! Όταν βάλαμε κλιματιστικό στο δωμάτιο, κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση! Επίσης, μήπως βρίσκεται σε άλμα ανάπτυξης το παιδάκι;

Και κάτι που άργησα να συνειδητοποιήσω: Τα μωρά θέλουν πολύ κούνημα! Αγκαλίτσα και βολτούλες (έστω και μέσα στο σπίτι!). Βοηθάει και τους κολικούς!

Είναι 24 ημερών, αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατι δεν γεμίζει το στήθος εδώ κ 2 μερες! Επίσης το απόγευμα απελπιστικά με με τον άντρα μου κ κ ναι, του δώσαμε συμπλήρωμα για να δούμε αν συνεχίζει να κλαίει, ε ναι έκλαιγε, κ επίσης του δώσαμε κ πιπιλα, κι ηρεμήσε. Λάθος; Ναι θα μου πουν σύμβουλοι, παιδιατρος κτλ. Αλλα όμως δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτα .

Είναι 24 ημερών, αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατι δεν γεμίζει το στήθος εδώ κ 2 μερες! Επίσης το απόγευμα απελπιστικά με με τον άντρα μου κ κ ναι, του δώσαμε συμπλήρωμα για να δούμε αν συνεχίζει να κλαίει, ε ναι έκλαιγε, κ επίσης του δώσαμε κ πιπιλα, κι ηρεμήσε. Λάθος; Ναι θα μου πουν σύμβουλοι, παιδιατρος κτλ. Αλλα όμως δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτα .

Καταρχάς μην αγχώνεσαι!

Το βάρος του είναι σούπερ!!!!

Πόσες πάνες βρέχει το μωρο;

Αυτο που περιγράφεις συμβαίνει σε πολλα μωρα που θηλαζουν και δεν έχει να κάνει με πείνα.

Διάβασε εδω: http://kellymom.com/parenting/parenting-faq/fussy-evening/

Η πιπιλα μπορει να προκαλέσει σύγχιση θηλων και να κάνει το μωρο να χάνει γεύματα. Το συμπλήρωμα χορηγείται μόνο όταν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος κι όχι για δοκιμές.

Για τους κολικους μπορεί να δεις βελτίωση αν κόψεις τα γαλακτοκομικα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Εδώ είμαι και πάλι!Πριν μια εβδομάδα έφερα στον κόσμο το δεύτερό παιδάκι μου και είμαι τρισευτυχισμένη!Τα συναισθήματα μου απλα δεν περιγράφονται!Έχω όμως ένα πρόβλημα:Στο πρώτο μου παιδάκι θηλασα αρκετούς μήνες.Ένιωθα το στήθος μου βαρύ, ενώ τώρα δεν το στήθος μου δεν γεμίζει εύκολα!Θέλω πολύ να θηλάζω αποκλειστικά και έχω στεναχωρηθεί.Δυο φορές αναγκαστηκα να δώσω και συμπλήρωμά, από το οποίο ήπιε 10-15ml, αλλά δεν ησύχασε αλλιώς.Τι μπορώ να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος όσο είναι νωρίς?Έχω πελαγώσει πραγματικά...

Διαφημίσεις

Γεια κ απο μενα....Γεννησα στην 37η βδομαδα---την προηγουμενη Τριτη, 24-7-12, ενα αστερακι, το κοριτσακι μου, βαρους 2760γρ....υγιεστατη δοξα τω θεω, με καισαρικη λογω οτι ειχε μπλεχτει ο λωρος στον ωμο της....Ειπα να τη θηλασω αποκλειστικα...Στο μαιευτηριο ειχε μονο το πρωτογαλα--κατι σταγονιτσες αλλα τη θηλασα....επειδη οσο ειμασταν μεσα εχασε 150γρ βαρος, ειπαν να της δινουμε κ συμπληρωμα.....με καθυστερηση 3 ημερων το ειπε η παιδιατρος!!!!!Στο σπιτι ξεκινω το θηλασμο αλλα ενω πινει τη μια φορα, στο επομενο ταισμα αρνειται να φαει απο το στηθος...το παλευω....τη βαζω μια στο ενα, μετα να ρευτει, μετα στο αλλο , ξανα να ρευτει....Η παιδιατρος που ηρθε σπιτι μας ειναι υπερ του θηλασμου κ μου ειπε οποτε ξυπνα να την θηλαζω....αλλα επειδη ειναι μικρουλα να μην αφηνω 3ωρο να περνα χωρις γευμα....Οταν τη θηλαζω ομως κουραζεται κ κοιμαται ευκολα...κ δεν ξυπνα...βεβαια κατι εχει φαει...Μετα ξαναξυπνα---ισως μετα κ απο μιση ωρα----κ ενω τη βαζω στο στηθος αυτη αρνειται,,,κ αναγκαζομαι κ ειτε το βγαζω με το θηλαστρο( η μεγαλυτερη ποσοτητα που εχω βγαλει ως τωρα ειναι 50 μλ!!!) ειτε της δινω συμπληρωμα...Με τον συνδυασμο ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ Κ ΚΑΝΕΙ Κ ΚΑΚΑΚΙΑ!!!Τι να κανω? Να συνεχισω ετσι ή να δινω μονο στηθος? Αλλα αμα αρνειται?Κ αφου δεν εχω κ τρελο γαλα ακομα? ΚΛΑΙΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ Κ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ....Φοβαμαι οτι μονο με το θηλασμο δεν θα παρει βαρος αφου αρνειται....κ εμμενω στο στηθος--δεν τα παραταω ευκολα:confused::(

ΣΤΕΛΛΙ μου να σου ζησει το μωρο.

λοιπον ολα τα μωρακια χανουν βαρος μετα την γεννηση τους.και εμενα γενηθηκε 3050 και βγηκαμε απο το νοσοκομειο 2910.

εμενα η γιατρος δεν μου ειπε να του δωσω συμπληρωμα, αλλα ουτε θα του εδινα...

καλο ειναι σιγα σιγα να κοψεις και το συμπληρωμα γιτι ο θηλασμος ειναι θεμα ζητησης και προσφορας, αν αρχισεις να το ταιζεις μονο απο το στηθος οι πανες πρεπει να ειναι τουλαχιστον 7 με 8 και ετσι ξερεις οτι πινει κι απο σενα.

επισης το θηλαστρο δεν κανει να χρησιμοποιειται πριν εδραιωθει η γαλουχια, μονο αν ειναι νοσοκομειακο. η ποσοτητα που βγαζουμε με το θηλαστρο δεν αντιστοιχει οτι εχουμε μονο τοσο γαλα, σε εμενα προσωπικα που θηλαζω το μωρο μου εδω και τρεις μηνες με το θηλστρο δεν καταφερα ποτε να βγαλω πανω απο πενηντα μλ, απλα δεν συνεργαζεται το στηθος μου.

ακολουθα την οδηγια που σου ειπε ηπαιδιτρος να μην ξεπερνα τις τρεις ωρες.

αν μεσα σε μιση ωρα ξυπνα μπορει και μην θελει να φαει.δινοντας εσυ εκεινη την ωρα μπιμπερο αναγκαστικα το πινει κι αυτο, γιατι με το μπουκαλι μπαινει το γαλα μεσα στο στομα του και αυτο καταπινει.

αν θελεις μπορεις να τα καταφερεις και να θηλασεις αποκλειστικα το μωρο σου. στηναρχη ειναι πολυ δυσκολα και σ ε καταλαβαινω, μπορει να θηλαζει και ωρες στο στηθος και μετα απο λγο να ξαναθελει.

υπαρχει μεσα στο φορουμ το πρωτοκολο επαναγακτισμου, παλεψε το τωρα που ειναι ακομα νωρις.

1zDup3.png

Εδώ είμαι και πάλι!Πριν μια εβδομάδα έφερα στον κόσμο το δεύτερό παιδάκι μου και είμαι τρισευτυχισμένη!Τα συναισθήματα μου απλα δεν περιγράφονται!Έχω όμως ένα πρόβλημα:Στο πρώτο μου παιδάκι θηλασα αρκετούς μήνες.Ένιωθα το στήθος μου βαρύ, ενώ τώρα δεν το στήθος μου δεν γεμίζει εύκολα!Θέλω πολύ να θηλάζω αποκλειστικά και έχω στεναχωρηθεί.Δυο φορές αναγκαστηκα να δώσω και συμπλήρωμά, από το οποίο ήπιε 10-15ml, αλλά δεν ησύχασε αλλιώς.Τι μπορώ να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος όσο είναι νωρίς?Έχω πελαγώσει πραγματικά...

Το ότι το στήθος σου δεν είναι βαρύ δε σημαίνει κάτι από μόνο του. Το φυσιολογικό για το στήθος πέραν των πρώτων ημερών είναι να είναι μαλακό. Το γάλα δεν αποθηκεύεται στο στήθος. Το γάλα παράγεται ίδανικά τη στιγμή που θηλάζει το μωρό. Αν κάνει πολλές ώρες να θηλάσει τότε παράγεται γάλα και πρήζεται το στήθος. Αυτό όμως το πρήξιμο του στήθους δίνει εντολή στον εγκέφαλο να μειώσει την παραγωγή γάλατος. Επομένως θέλουμε το στήθος να είναι μαλακό.

Κατά τα άλλα τι σε κάνει να νομίζεις ότι έχεις πρόβλημα παραγωγής; Πόσες λερωμένες και βργεμένες πάνες έχει το μωρό ανά 24ωρο; Πώς τα παέι με το βάρος; Πιστεύεις ότι πιάνει καλά τη θηλή; Πόσα γεύματα κάνει το 24ωρο και από πόση ώρα;

Σε γενικές γραμμές για να αυξήσεις την παραγωγή φυσιολογικά χρειάζεται συχνότερος θηλασμός, το μωρό να να πιάνει όσο πιο πολύ κομμάτι από το στήθος σου μέσα στο στόμα του και επίσης βοηθάνε οι συχνές εναλλαγές στήθους. Μόλις το μωρό σταματάει να πίνει ενεργά από το ένα στήθος δώστου το άλλο και μετά πάλι το άλλο μέχρι να νομίσεις ότι χόρτασε. Το άλλο που βοηθάει είναι να κάνει μαλάξεις στο στήθος σου κατά το θηλασμό ή και λίγο πριν το θηλασμό.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Σ'ευχαριστω πολύ για την άμεση ανταπόκρισή opal.Εγω με δυο ζουζουνια τωρα καταφερα να μπω στο forum!Αν και δεύτερη φορά μαμά με είχε πιάσει απίστευτο άγχος με τον θηλασμό.Τελικά όλα καλά.Είχες απόλυτο δίκιο σε όσα μου έγραψες.Ήρθε και η γιατρός χτες και η ζουζουνα μου έχει πάρει 100γραμ σε πέντε μέρες.Πάνες τουλάχιστον δέκα, μπορεί και παραπάνω και τρώει περίπου κάθε 3 με 3:30 ώρες.Αλλά στην αρχή ειχα αγχωθει και όλο κοίταγμα το στήθος μου.Σ'ευχαριστω πολύ πάντως!

Γεια κ απο μενα....Γεννησα στην 37η βδομαδα---την προηγουμενη Τριτη, 24-7-12, ενα αστερακι, το κοριτσακι μου, βαρους 2760γρ....υγιεστατη δοξα τω θεω, με καισαρικη λογω οτι ειχε μπλεχτει ο λωρος στον ωμο της....Ειπα να τη θηλασω αποκλειστικα...Στο μαιευτηριο ειχε μονο το πρωτογαλα--κατι σταγονιτσες αλλα τη θηλασα....επειδη οσο ειμασταν μεσα εχασε 150γρ βαρος, ειπαν να της δινουμε κ συμπληρωμα.....με καθυστερηση 3 ημερων το ειπε η παιδιατρος!!!!!Στο σπιτι ξεκινω το θηλασμο αλλα ενω πινει τη μια φορα, στο επομενο ταισμα αρνειται να φαει απο το στηθος...το παλευω....τη βαζω μια στο ενα, μετα να ρευτει, μετα στο αλλο , ξανα να ρευτει....Η παιδιατρος που ηρθε σπιτι μας ειναι υπερ του θηλασμου κ μου ειπε οποτε ξυπνα να την θηλαζω....αλλα επειδη ειναι μικρουλα να μην αφηνω 3ωρο να περνα χωρις γευμα....Οταν τη θηλαζω ομως κουραζεται κ κοιμαται ευκολα...κ δεν ξυπνα...βεβαια κατι εχει φαει...Μετα ξαναξυπνα---ισως μετα κ απο μιση ωρα----κ ενω τη βαζω στο στηθος αυτη αρνειται,,,κ αναγκαζομαι κ ειτε το βγαζω με το θηλαστρο( η μεγαλυτερη ποσοτητα που εχω βγαλει ως τωρα ειναι 50 μλ!!!) ειτε της δινω συμπληρωμα...Με τον συνδυασμο ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ Κ ΚΑΝΕΙ Κ ΚΑΚΑΚΙΑ!!!Τι να κανω? Να συνεχισω ετσι ή να δινω μονο στηθος? Αλλα αμα αρνειται?Κ αφου δεν εχω κ τρελο γαλα ακομα? ΚΛΑΙΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ Κ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ....Φοβαμαι οτι μονο με το θηλασμο δεν θα παρει βαρος αφου αρνειται....κ εμμενω στο στηθος--δεν τα παραταω ευκολα:confused::(

Γεια σου Στελλι! Θα ήταν καλό να μιλήσετε με κάποιο σύμβουλο θηλασμού. http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82/

Από κει και πέρα προσπαθώ να σκεφτώ γιατί το μωρό σου δε θέλει το στήθος. Απ' ότι γράφεις πίνει από το στήθος αλλά αρνείται να φαει αν δεν έχουν περάσει πολλές ώρες; Αν είναι έτσι τότε ίσως η παραγωγή σου είναι λίγη και γκρινιάζει επειδή δε βρισκει γάλα. Πόσο συμπλήρωμα δίνεις το 24ωρο; Το θήλαστρο που έχεις είναι νοσοκομειακό; Αν όχι, καλό θα είναι να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για να κάνεις άντληση όταν το μωρό αρνείται να φάει από το στήθος και πίνει μπουκάλι. Διάβασε το υπόμνημα επαναγαλακτισμός και πρόκληση γαλουχίας αν νομίζεις ότι το πρόβλημά έχει να κάνει με την παραγωγή.

Άλλος λόγος που μπορεί να μη θέλει το στήθος είναι αν έχει πάθει σύγχυση θηλών. Αυτό σημαίνει ότι συνήθισε στο μπουκάλι και γι΄αυτό δυσκολεύεται με το στήθος. Αυτό που με κάνει να υποθέσω ότι ίσως είναι σύγχυση θηλών είναι το γεγονός ότι ενώ δε θέλει να θηλάσει εσύ μπορείς να βγάλεις γάλα με το θήλαστρο που σημαίνει ότι έχεις. Αν φταίει αυτό τότε θα ξαναμάθει το στήθος σιγά σιγά και με υπομονή. Χωρίς να την πιέζεις να της δίνεις στήθος όποτε νομίζεις ότι είναι ήρεμη και ευδιάθετη και έχει τις προϋποθέσεις να το δεχτεί. Χωρίς άγχος να πετύχεις αμέσως αποκλειστικό θηλασμό. Μπορείς να διαβάζεις αγγλικά; Αν ναι θα σε βοηθήσει πολύ αυτό: http://kellymom.com/bf/concerns/child/back-to-breast/ Για τις άγνωστες λέξεις πήγαινε στη μετάφραση του google. Καλή επιτυχία! Χωρίς στεναχώρια, χωρίς άγχος και με υπομονή και όλα θα πάνε καλά!

Διαφημίσεις

Ειμαι κ γω αγχωμενη κ της το μεταδιδω...εκνευριζομουν κ κλαιω που προσπαθει να πιασει το στηθος κ μου ειπαν οτι ετσι της μεταφερω τον εκνευρισμο μου...τις τελευταιες 2 μερες κατι καταφεραμε....αρχιζουμε να συνεργαζομαστε..προσπαθω κ της δινω μονο στηθος...με υπομονη...τη βαζω στο ενα, οταν κουραζεται την ξεκουραζω, μετα την βαζω στο αλλο κ παλι μετα τη ξεκουραζω...η παιδιατρος μου ειπε οτι κ μετα απο μια ωρα να ξαναπεινασει, να την βαζω...ετσι κανω κ γω...με ηρεμια κ χωρις νευρα...μαθαινει κ το μωρο μαζι με εμενα,,,να πιανει τη θηλη κ να τρωει...σημερα το βραδυ πχ δεν χορτασε με το στηθος,,,ξαναπροσπαθησα κ δεν ηθελε κ εφτιαξα συμπληρωμα γιατι εκλαιγε...αλλα ολη την υπολοιπη μερα μονο στηθος της ειχα δωσει....αρχιζουμε να μαθαινουμε η μια την αλλη κ νομιζω ειμαστε σε καλο δρομο...

Ειμαι κ γω αγχωμενη κ της το μεταδιδω...εκνευριζομουν κ κλαιω που προσπαθει να πιασει το στηθος κ μου ειπαν οτι ετσι της μεταφερω τον εκνευρισμο μου...τις τελευταιες 2 μερες κατι καταφεραμε....αρχιζουμε να συνεργαζομαστε..προσπαθω κ της δινω μονο στηθος...με υπομονη...τη βαζω στο ενα, οταν κουραζεται την ξεκουραζω, μετα την βαζω στο αλλο κ παλι μετα τη ξεκουραζω...η παιδιατρος μου ειπε οτι κ μετα απο μια ωρα να ξαναπεινασει, να την βαζω...ετσι κανω κ γω...με ηρεμια κ χωρις νευρα...μαθαινει κ το μωρο μαζι με εμενα,,,να πιανει τη θηλη κ να τρωει...σημερα το βραδυ πχ δεν χορτασε με το στηθος,,,ξαναπροσπαθησα κ δεν ηθελε κ εφτιαξα συμπληρωμα γιατι εκλαιγε...αλλα ολη την υπολοιπη μερα μονο στηθος της ειχα δωσει....αρχιζουμε να μαθαινουμε η μια την αλλη κ νομιζω ειμαστε σε καλο δρομο...

Μπράβο! Πολύ καλά! Από τη στιγμή που δίνεις τόσο λίγο συμπλήρωμα θα περάσεις γρήγορα σε αποκλειστικό θηλασμό χωρίς να μπλέξεις με διαδικασία επαναγαλακτισμου. Πολλά μωρά τον πρώτο καιρό δυσκολεύονται να κάνουν θηλαστικές κινήσεις αλλά σιγά σιγά μαθαίνουν. Μαθαίνειη μαμά, μαθαίνει και το μωρό όπως είπες κι εσύ. Είναι πολύ καλό που προσπθείς να είσαι ήρεμη. Άλλωστε ο θηλασμός θα πρέπει να είναι μία ευχάριστη εμπειρία και για τις δυο σας. Οταν γίνεται δυσάρεστη σημαίνει ότι κάπου έχουμε χάσει το νόημα. Προβλήματα φυσικά μπορεί να προκύπτουν και δεν είναι καλό να τα παρατάει κανείς με την πρώτη δυσκολία αλλά μεηρεμία, θέληση και υπομονή όλα ξεπερνιούνται! Σε λίγο καιρό θα δεις τι ωραία που θα θηλάζει και ούτε που θα θυμάσαι τις δυσκολίες αυτής της περιόδου.

Βάζε το μωρό στο στηθος πριν πεινάσει πολύ ώστε να συνεργάζεται καλύτερα.

Επίσης επιδίωκε θηλασμο όταν είναι μισοκοιμισμενο ή αγουροξυπνημενο.

Αύξησε τη σωματική σας επαφή όσο γίνεται δέρμα με δέρμα.

Όταν δυσανασχετει άλλαζε στήθος ή στάση θηλασμού.

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 1 month later...

Γεια σας.Γεννησα με κ.τ. πριν 5 μερες βαζω το μωρο στο στηθος πιανει την θηλη πολυ καλα αλλα δεν εχει γαλα ουτε υγρο ουτε πρωτογαλλα.Το στηθος ειναι μαλακο και τιποτα δεν δειχνει οτι θα ερθει το γαλα.Και στην πρωτη μου καισαρικη τα ιδια εβαζα το μωρο αλλα δεν ηρθε τιποτα λες και δεν γεννησα ποτε.Δοκιμασα και θηλαστρο αλλα δεν εβγαλε τιποτα. Νοσοκομες μαιες και γιατροι μου ειπαν οτι δεν εχουν ξαναδει κατι τετοιο.Λετε με κανενα φαρμακο να μπορεσω να βοηθησω?

ΑΝΝΟΥΛΑ Kαι...2012.pngMake a pregnancy ticker

• 2 months later...

Γεια σας...Γέννησα με καισαρική την μπέμπα μου στις 23/11...Είναι 22 ημερών...Είναι το πρώτο μου και ήθελα να τη θηλάσω αλλά δεν έχω αρκετό γάλα...Κάνω αντλήσεις κάθε 2 με 3 ώρες με το θήλαστρο της Medela το μίνι και βγάζω 20 με 30 ml από το ένα στήθος και κάτι σταγόνες μόνο από το άλλο...Αυτό γίνεται από την αρχή. Βέβαια την πρώτη βδομάδα δεν την έβαζα καθόλου στο στήθος γιατί κοιμόταν συνέχεια λόγω ίκτερου...Της δίνω συμπλήρωμα... θηλασμό επιχειρώ μια φορά τη μέρα όταν ξέρω ότι έχει συμπληρώσει τα ml που χρειάζεται ημερησίως και μετά όμως πάλι της δίνω συμπλήρωμα γιατί δεν την φτάνει...Ήθελα να κάνω αποκλειστικό θηλασμό αλλά φοβάμαι ότι δεν θα τη φτάνει το γάλα και θα πεινάει συνέχεια...Δώστε μου καμιά συμβουλή...Έχω στενοχωρηθεί πολύ που δεν έχω γάλα :( Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί;

M6Hwp2.png

Να σου ζησει!!!

Λογια χιλιοειπομενα: για να κατεβει το γαλα σου πρεπει να βαλεις το μωρο στο στηθος. Βαζε το συνεχεια, αστο οση ωρα θελει.Αλλιως το γαλα δεν κατεβαινει.Μη περιμενεις να εδραιωσεις θηλασμο με το θηλαστρο.Η ποσοτητα που βγαζουμε με το θηλαστρο δεν ειναι ενδεικτικη του ποσο γαλα εχουμε γιατι το μωρο αντλει πολυ πιο αποτελεσματικα.Το μωρο μας κατεβαζει το γαλα γιατι δινει ερεθισμα στο στηθος.Το γαλα δεν κατεβαινει απο μονο του και το θηλαστρο δεν κατεβαζει οσο πρεπει.Δεν σημαινει οτι δεν εχεις γαλα.

Εφοσον τοσες μερες δινεις συμπληρωμα δεν μπορεις να το κοψεις αμεσως. Μειωνε 10μλ την ημερα σε καθε γευμα του.Την αντιστοιχη ποσοτητα θα την παραγει το στηθος σου.Εννοειται θηλασμος ελευθερος και ανεμποδιστος.Προσφερε στηθος συχνα μεχρι να βρειτε το ρυθμο σας.Μην αγχωθεις.Θα καταλαβαινεις οτι το μωρο τρωει οσο πρεπει αν βρεχει 6 πανες την ημερα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Γεια σας...Γέννησα με καισαρική την μπέμπα μου στις 23/11...Είναι 22 ημερών...Είναι το πρώτο μου και ήθελα να τη θηλάσω αλλά δεν έχω αρκετό γάλα...Κάνω αντλήσεις κάθε 2 με 3 ώρες με το θήλαστρο της Medela το μίνι και βγάζω 20 με 30 ml από το ένα στήθος και κάτι σταγόνες μόνο από το άλλο...Αυτό γίνεται από την αρχή. Βέβαια την πρώτη βδομάδα δεν την έβαζα καθόλου στο στήθος γιατί κοιμόταν συνέχεια λόγω ίκτερου...Της δίνω συμπλήρωμα... θηλασμό επιχειρώ μια φορά τη μέρα όταν ξέρω ότι έχει συμπληρώσει τα ml που χρειάζεται ημερησίως και μετά όμως πάλι της δίνω συμπλήρωμα γιατί δεν την φτάνει...Ήθελα να κάνω αποκλειστικό θηλασμό αλλά φοβάμαι ότι δεν θα τη φτάνει το γάλα και θα πεινάει συνέχεια...Δώστε μου καμιά συμβουλή...Έχω στενοχωρηθεί πολύ που δεν έχω γάλα :( Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί;

Διάβασε για τον επαναγαλακτισμό εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Ευχαριστώ πολύ... :) Θα προσπαθήσω... Θα της κόβω 10ml την ημέρα και θα δούμε...Τώρα για νοσοκομειακό θήλαστρο είναι λίγο δύσκολο γιατί το νοσοκομείο είναι 1 ώρα από δω που μένω... :?

M6Hwp2.png

Στο λινκ που έβαλα (αξίζει να διαβάσεις τα 3-4 πρώτα ποστ όπου περιγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία), έχει ένα λινκ που ενημερώνει για τα θήλαστρα. Τα νοσοκομειακά ενοικιάζονται, σου το στέλνουν στο σπίτι με κούριερ.

Η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή, όσο να κόβεις λίγα μλ τη μέρα, αλλά χρειάζεται να δοθεί ικανοποιητικό ερέθισμα στο στήθος με μεθοδικό τρόπο, ώστε να μην χάνονται μέρες. Όσο πιο κοντά είσαι στον τοκετό, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο επαναγαλακτισμός. Παράλληλα, ίσως βοηθήσεις την προσπάθεια με κάποιο βοήθημα, πχ τσάι ή συμπλήρωμα. Είναι καλή ιδέα να κάνεις μια τηλεφωνική επικοινωνία με κάποια σύμβουλο θηλασμού της LLL, για να σου δώσει κάποιες κατευθύνσεις.

Τα κορίτσια σε ενημέρωσαν ήδη πολύ καλά, Κική!

Ένα μήνυμα συμπαράστασης, απλά, κι από μένα!

Η μικρούλα μας δεν είχε ίκτερο και είχα ζητήσει rooming in στο μαιευτήριο, δηλαδή να το έχω δίπλα μου το παιδί (κι εμάς με καισαρική, κι ευτυχώς που είχα τη μάνα μου να μου τη δίνει στα χέρια...)

Η ανασφάλεια για το αν έχεις γάλα ή όχι, δύσκολα φεύγει. Εγώ, αλλά και οι περισσότερες γνωστές μου που θηλάσαμε αποκλειστικά, για μήνες είχαμε το ίδιο άγχος! Άσε που επειδή ξυπνάνε συχνά το βράδυ το τί ακούγαμε από τους γύρω - γύρω "ειδικούς" - ατάκες του τύπου "δε χορταίνει", "δώσε ξένο", "πρέπει να ξεκουραστείς κι εσύ"...

Κλείσε τα αυτιά σου και θήλαζε!

Κι εγώ με το θήλαστρο το νοσοκομειακό σταγόνες έβγαζα! Δεν είναι καλός τρόπος για να μετράς το γάλα σου, για μένα τουλάχιστον!

Το στήθος προσαρμόζεται, κι αν το ένα βγάζει λιγότερο (στην περίπτωσή μου τεράστια διαφορά), το άλλο θα βγάλει περισσότερο...

Ενημερώσου και για τα άλματα ανάπτυξης, για να μην τρομάξεις αν θέλει ακόμα συχνότερα θηλασμό!

Και ζήτα όση περισσότερη βοήθεια μπορείς από τους γύρω σου, κυρίως για το μαγείρεμα δηλαδή! Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα! :)

Όσο είναι εφικτό, ξεκουράσου - κοιμίσου...

Αφού το θες πολύ, μια χαρά θα τα πας κι εσύ!

(Η μικρή μας είναι στο 18ο και ακόμα τη θηλάζω! Αυτές τις μέρες της άρχισα να της το μειώνω, γιατί... είμαι πάλι εγκυούλα!)

:lol::lol::lol::lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...