Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θέλει το ξένο γάλα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 109
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1) Δηλαδή μπορώ να βράσω το γάλα πριν μπει στο ψυγείο;

Αυτό δεν το ξέρω. Αν το βράσεις καταστρέφονται όμως πολλά στοιχεία, αν όχι όλα

2) Το γάλα που βάζω στο ψυγείο όταν περάσει η ώρα γίνεται διάφανο και αφήνει στον πάτο του μπιμπερό ένα λευκό παχύ στρώμα, αυτό να υποθέσω ότι είναι λίπος ;

Ναι

3) Όταν θέλω να συμπληρώσω από το ένα μπιμπερό στο άλλο κουνάω τα γάλατα πρώτα ή όχι.

Ναι γιατί το μητρικό δεν είναι ομογενοποιημένο και συνεπώς χωρίζει στον ορό και στην κρέμα. Αν δεν τα ανακταώσεις το πιθανότερο είναι να χαθεί η κρέμα...

4) Ο μπέμπης μου είναι 5 μηνών τον τελευταίο μήνα δεν έχουμε πιει ούτε σταγόνα από το ξένο γάλα, δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα κρέμες. Τα σαββατοκύριακα που τον θηλάζω όλα καλά αλλά τις καθημερινές πρέπει να αφήνω στην πεθερά μου τουλάχιστον 300ml έξτρα από το θηλασμό. Bγάζω περίπου 150ml στη δουλειά αλλά μετά στο σπίτι είμαι τσίμα τσίμα. Tρώει λίγο και πολλές φορές. Tελευταίο γεύμα έχουμε στις01:00 με 02:00 και πρώτο στις 06:00 με 07:00) τι μου προτείνετε...... (στην κατάψυξη τώρα έχω 4 μπουκάλια από 150ml)

Να βγάζεις αν μπορείς πιο συχνά στη δουλειά!

Επίσης να πάρεις μαγιά μπύρας 7 χαπάκια των 300 mg 3 φορές την ημέρα

WLn5p2.png

Κορίτσια μου καλημέρα, έχω κάποιες απορίες , όποτε μπορείτε μου απαντάτε. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. :)

Μια φορά 1 γάλα μου είχε παγώσει στην συντήρηση (μάλλον από το μοτέρ), προσπάθησα μετά να το δώσω στο μπέμπη αλλά αυτός δεν το ήθελε.

Η Αγλαια Είχε γράψει κάπου ότι : Η μεταλλική αυτή γεύση οφείλεται στο ένζυμο λιπάση. Αν βράσει το γάλα πριν μπει στο ψυγείο καταστρέφεται το ένζυμο και η γεύση είναι εντάξει.

1) Δηλαδή μπορώ να βράσω το γάλα πριν μπει στο ψυγείο;

Λοιπόν κι εγώ κάποια στιγμή είχα την υποψία ότι υπάρχει θέμα με τη λιπάση και η μικρή δε πίνει γάλα από το ψυγείο γι΄αυτό το λόγο, οπότε το είχα ψάξει και συζητήσει με Αγλαια. Δεν μπορώ να σου πω αν συμβαίνει αυτό πάντως ξέρω ότι το γάλα δεν το βράζεις αλλά το ζεσταίνεις, σε μπρίκι κανονικά, στους 80 βαθμούς περίπου ή μέχρι να δεις φυσαλίδες να απελευθερώνονται στην επιφάνεια, θα το καταλάβεις όταν γίνει αυτό. Κάποια συστατικά καταστρέφονται -αν θυμάμαι καλά- αλλά το γάλα δεν χάνει τη θρεπτική του αξία σε καμία περίπτωση και ειδικά αν γίνεται περιστασιακή χρήση του δεν υπάρχει θέμα (στο kellymom τα είχα διαβάσει αυτά).

3) Όταν θέλω να συμπληρώσω από το ένα μπιμπερό στο άλλο κουνάω τα γάλατα πρώτα ή όχι.

Ναι γιατί το μητρικό δεν είναι ομογενοποιημένο και συνεπώς χωρίζει στον ορό και στην κρέμα. Αν δεν τα ανακταώσεις το πιθανότερο είναι να χαθεί η κρέμα...

Να συμπληρώσω μόνο ότι γενικά δεν το χτυπάμε το γάλα (το γάλα φραπέ διατηρείται πολύ λιγότερο...)

WLn5p2.png

Να συμπληρώσω μόνο ότι γενικά δεν το χτυπάμε το γάλα (το γάλα φραπέ διατηρείται πολύ λιγότερο...)

:lol:

απαλές κυκλικές κινήσεις κάνουμε, όχι φραπέ ούτε αφρόγαλα!!!

Διαφημίσεις

απαλές κυκλικές κινήσεις κάνουμε, όχι φραπέ ούτε αφρόγαλα!!!

Διευκρίνησα απλά... :oops::oops:

WLn5p2.png

Διευκρίνησα απλά... :oops::oops:

και όπως συνήθως χρησιμοποιείς τις ίδιες λέξεις με μένα! Αυτό με το φραπέ το λέω συχνά. :wink:

Θα πάθω πάλι καμία σύγχιση σαν εκείνο το ποστ που νομιζα ότι έγραφα εγώ και βλέπω "δεν είμαι η Αγλαΐα"! :lol::lol:

• 3 εβδομάδες μετά...

Όταν γεννήθηκε το μωρό μου και τις πρώτες 2 εβδομάδες, επειδή κι εγώ δεν ήξερα τι ακριβώς να κάνω αλλά και η μαία μου δεν με βοήθησε και πολύ, θήλαζα τη μπέμπα μου αλλά της έδινα και κανένα μπυκάλι ξένο γάλα (το S26 Gold).

Μετά ευτυχώς ξύπνησα και από τότε μέχρι και τώρα που το μωρό μου είναι 3 μηνών, τη θηλάζω αποκλειστικά.

Πριν καμμιά δεκαριά μέρες χρειάστηκε να λείψω για 2 μέρες και επίσης δεν είχα πιάσει αρκετό γάλα με το θήλαστρο, οπότε είπα στη μαμά μου να της δώσει από το γάλα σκόνη που της δίναμε όταν ήταν νεογέννητο, δηλ. το S26 Gold.

Το αποτέλεσμα;

Ίσα που το δοκίμασε και δεν το ήθελε με το τίποτα !!!!

Με το ζόρι της έδωσε η μαμά μου 100 ml, το οποίο όμως και ξέρασε τις επόμενες 2 ώρες...μιλάμε για πολύ εμετό !!!

Τι έγινε και ξαφνικά δεν της αρέσει το γάλα αυτό, ενώ το έπινε κανονικά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής της;

Μήπως το συγκεκριμένο γάλα της πέφτει βαρύ στο στομαχάκι της;

Με απασχολεί πολύ αυτό, αφού σε μερικές εβδομάδες θα πάω στη δουλειά και αναγκαστικά θα πρέπει να της δίνω και ξένο γάλα (δουλεύω πολλές ώρες και ήδη με έχει κουράσει η χρήση του θήλαστρου).

Είχε καμμία σας παρόμοια εμπειρία;

Τι μπορώ να κάνω;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Με απασχολεί πολύ αυτό, αφού σε μερικές εβδομάδες θα πάω στη δουλειά και αναγκαστικά θα πρέπει να της δίνω και ξένο γάλα (δουλεύω πολλές ώρες και ήδη με έχει κουράσει η χρήση του θήλαστρου).

Αν σε έχει κουράσει το θήλαστρο που χρησιμοποιείς, να πάρεις το symphony με διπλό σύστημα άντλησης. Δεν σου το πρότεινα νωρίτερα γιατί κάπου έγραφες ότι μόνο δύο μέρες την εβδομάδα θα πηγαίνεις στη δουλειά.

Αν σε έχει κουράσει γενικά η χρήση του θήλαστρου, να συζητήσεις με τον παιδίατρο την αλλαγή του γάλακτος.

Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να εμφάνισε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και να έχει πρόβλημα γενικά με το αγελαδινό...

Διαφημίσεις

Αγλαια,

Ναι έχεις δίκιο. Αυτή τη στιγμή πάω για δουλειά μόνο 2 φορέςτην εβδομάδα και δεν πρόκειτα να δώσω ξένο γάλα !!!!

Το Μάιο όμως θα δουλεύω full time.

Θα συνεχίσω να θηλάζω (ουδεμία αμφιβολία), παρόλα αυτά θα ήθελα να ξέρω ότι πίνει και κάποιο ξένο γάλα... σε περίπτωση ανάγκης που λένε !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

• 2 months later...

Η μικρη μου κορουλα ειναι 4 μηνων η γιατρος μου θεωρει οτι τα κιλα τις σε σχεση με το υψος δεν ειναι αρκετα και οτι πρεπει να της δοσω συμπληρομα, αλλα αρνηται να το πιει δεν ξερω τι να κανω εχετε κατι να μνου προτινεται;

Να σας ζήσει! :D

Θα πάρεις περισσότερες πληροφορίες αν μπορέσεις να μας δώσεις πρώτα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μετρήσεις της κορούλας σου και της διατροφικές της συνήθειες μέχρι ώρας.

Δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Δεν χρειάζεται νομίζω να μας γράψεις όλες μα όλες τις ζυγήσεις αλλά κάποιες βασικές!

το βαρος τις τωρα ειναι 5700 και το υψος 63 cm πινει γαλα (θηλασμος) καθε τρεις ωρες σχεδον εκτος απο την νυχτα που δεν ξυπναει καθολου απο της 10 μεχρι της 8 συνηθως η μεγαλη μου κορη (Μαρια) που τωρα ειναι 3 ετων σε ηλικια 4,5 μηνων ηταν 7200 και 66 cm υψος.

το βαρος τις τωρα ειναι 5700 και το υψος 63 cm πινει γαλα (θηλασμος) καθε τρεις ωρες σχεδον εκτος απο την νυχτα που δεν ξυπναει καθολου απο της 10 μεχρι της 8 συνηθως η μεγαλη μου κορη (Μαρια) που τωρα ειναι 3 ετων σε ηλικια 4,5 μηνων ηταν 7200 και 66 cm υψος.

Θέμη μου να σας ζήσει! :D

Θα πρέπει να δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες... αν δεις το λινκ που σου έδωσε η Έρικα θα καταλάβεις... :wink:

Διαφημίσεις

γεια σου θεμη,

η μπεμπα μου οτνα ηταν 4 μηνων ηταν 6250 και 62 εκ

καθε παιδι ειναι διαφορετικο

εγω γεννηθηκα φουσκα και η αδερφη μου ηταν παντα πετσι και κοκκαλο....εγω νομιζω οτι εισαστε μια χαρα και οτι ο γιατρος λεει μ?λ?κιες για να μην θηλαζεται...

1kOup2.pngTxJmp3.png

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας να στε καλα και να χερεσται τα παιδακια σας αλλη μια ερωτηση που θα ηθελα να κανω ειναι η εξης οταν ερθει η στιγμη που θα σταματησω το θηλασμο το παιδι θα θελει να πινει ξενο γαλα ή θα μου το κοψει γενικα , γιατι στην μεγαλη μου εδεινα και ξενο γαλα και δεν ξερω τωτρα τι θα γινει που αποκλειστικα και μονο απο μενα

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας να στε καλα και να χερεσται τα παιδακια σας αλλη μια ερωτηση που θα ηθελα να κανω ειναι η εξης οταν ερθει η στιγμη που θα σταματησω το θηλασμο το παιδι θα θελει να πινει ξενο γαλα ή θα μου το κοψει γενικα , γιατι στην μεγαλη μου εδεινα και ξενο γαλα και δεν ξερω τωτρα τι θα γινει που αποκλειστικα και μονο απο μενα

αν θελεις να βοηθηθεις θα πρεπει να μας δωσεις κι αλλες πληροφοριες!

δες το λινκ που σου εβαλε η Ερικα! :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Θεμη πιο ευκολα θα παρει ξενο φρεσκο γαλα ενα μωρο που θηλαζει παρα ενα μωρο που εχει μαθει με τα εμπλουτισμενα γαλατα....συνηθως αυτα δυσκολευονται να πιουν φρεσκο γαλα και αναπτυσσουν αγαπη στα γλυκα και ανθυγειινα......

μια χαρα ειναι το παιδι.......κατι τετοι αψανχουν οι γιατροι να σε ριξουν στα συμπληρωματα!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Θεμη πιο ευκολα θα παρει ξενο φρεσκο γαλα ενα μωρο που θηλαζει παρα ενα μωρο που εχει μαθει με τα εμπλουτισμενα γαλατα....συνηθως αυτα δυσκολευονται να πιουν φρεσκο γαλα και αναπτυσσουν αγαπη στα γλυκα και ανθυγειινα......

μια χαρα ειναι το παιδι.......κατι τετοι αψανχουν οι γιατροι να σε ριξουν στα συμπληρωματα!!! :wink:

Αλλες μαμαδες διαφωνουν μαζι σου.......και ειναι λογικο ενα μωρο που εχει συνηθισει σε γλυκιες γευσεις να μη θελει το φρεσκο γαλα......

Δεν τρωει σκουπιδδια οταν η μαμα δεν του δινει σκουπιδια (και πολυ καλα κανει)

Εγω προσωπικα δεν δινω σκονες στο μωρο μου οποτε πρακτικη αποψη επι του θεματος δεν εχω και δεν θα εχω δοξα το Θεο!!! Θα περασουμε κατευθειαν στο φρεσκο γαλα!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 3 months later...

Καλημέρα σας,

Θέλω την βοήθεια σας!!!!!

Αποφάσισα σιγά σιγά να δώσω στον Έκτορα λίγο ξένο γάλα έτσι ώστε σταδιακά να μειώσω τον θηλασμό.....

Η παιδίατρος μου πρότεινε λάγα σκόνη και για πρώτη φορά του έδωσα να δοκιμάσει με το κουταλάκι.....

Αποτέλεσμα......

Ο 'Εκτορας δεν έφαγε τίποτα για όλη την ημέρα, έβλεπε το κουταλάκι και γύριζε το κεφάλι...

Τι να φταίει τώρα, δεν του αρέσει το γάλα, δεν του αρέσει το μπιμπερό (που του είναι άγνωστο)...τι απ'ολα ????

Ξαναπήρα την παιδίατρο και ρώτησα για γάλα φρέσκο....(τύπου advance) και μου είπε ότι δεν το συνιστούσε !!!!!!

Το περίεργο είναι ότι το γιαούρτι (advance) το τρώει ευχαρίστως το απόγευμα το γάλα με τίποτα.......καλά καταλαβαίνει την διαφορά????

Λέτε στο τέλος να μην ξαναπιεί γάλα?????

line_m121_beg_40_time_1187323200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

8dbf853a10.png

Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι ότι ο Κωστής όταν 5 μηνών προσπάθησα να του δώσω ξένο επεδειξε σαφή γευστική προτίμηση σε συγκεκριμένη μάρκα,

Περίπου στους 11 μήνες αποφάσισε ότι δεν του αρέσει πια και μείωσε την ποσότητα από 240ml σε 60ml (max 100ml) :shock:

Ξαναάρχισε αν πίνει γάλα ΜΟΝΟ όταν του έδωσα φρέσκο κανονικότατο (όχι advance). :roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Το θέμα είναι 1ον ότι δεν ξέρω και με ποιον τρόπο να του δώσω το γάλα

Εδω και ένα μήνα του έδινα νεράκι με το μπιμπερό έτσι για να το μάθει αλλά πίνει μόνο μερικές γουλιές, το ποτήρι δεν είναι για να πιει πολύ δίοτι χύνεται πάνω του.....το καλαμάκι ...δεν ξέρω....γιατί εφόσον δεν του αρέσει αρνείται να ρουφίξει......

Πως θα μάθει το μπιμπερό?????

.....και 2ον πως θα ξέρω τι του αρέσει

Η παιδίατρος μου είπε ότι δεν φταίει το γάλα.....και ότι είναι θέμα συνήθειας....εγω τι να κάνω να πάρω διάφορα γαλατάκια και να δοκιμάσει μέχρι να μου δείξει ότι του αρέσει κάποιο ή να διαλέξω ένα και να επιμείνω μέχρι να το συνηθίσει????

line_m121_beg_40_time_1187323200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

8dbf853a10.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...