Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μήπως τελικά είναι πιο φθηνό το ιδιωτικό?

Recommended Posts

Aeriko, θα το θυμαμαι αυτο για το γαλα, ευχαριστω. Καλα, στη μανα σου δεν το ειχες πει να μη σε μπουκωνει με το ζορι;

Τώρα είδα τις απαντήσεις σας.

Επειδή κι εγώ φέτος αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, χαίρομαι να ακούω ανθρώπους με τόσο ανοιχτά μυαλά να κάνουν το ίδιο.Μου δίνει ελπίδα;)

Εμένα η μαμά μου με έστελνε αγγλικά σε άλλη περιοχή που ήταν καλό το φροντιστήριο και έπαιρνα αστικό.15 λεπτά ήταν το αστικό.Μπορώ να πω ότι με κούρασε...Άλλη λόξα κι η μάνα μου με τα γράμματα!

Aeriko μου το κακό ήταν ότι στην Αλβανία άνοιξαν οι φυλακές με την αλλαγή του καθεστώτος βγήκε από εκεί μέσα ότι υπήρχε και ήρθε εδώ.Ναι, εκεί θα έπρεπε να υπάρξει έλεγχος.

Όμως ενίσταμαι στο ''οικονομικοί μετανάστες''.Και τι έγινε που είναι τέτοιοι?Και ποιος μας λέει ότι αύριο δε θα είμαστε κι εμείς τέτοιοι κάπου αλλού?

Α, τώρα είδα που λες για το άλλο όπικ!Θα κάνω ψαχτήρι:P

Τι ειναι το ψαχτηρι; (δεν εχω πολυ καιρο στο parents). δεν εχω ανοιξει αλλο τοπικ... Που να παω;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 123
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ωραία τα λέτε βρε παιδιά για το ρατσισμό, αλλά επειδή το νόμισμα έχει 2 όψεις, και βλέπω απο το σχολείο της ανιψιάς μου που είναι 23 παιδάκια στην τάξη εκ των οποίων τα 5 μόνο είναι Ελληνόπουλα και τα υπόλοιπα Αλβανάκια. Εεεε δεν είναι και το καλύτερο όταν το σχολείο είναι στην Ελλάδα!!

Δε λέω να μην είμαστε ρατσιστές αλλά κι αυτό παραπάει.....

Και η αδερφή μου που είναι δασκάλα σε δημοτικό δε μπορούσε να κάνει μάθημα στο σχολείο που ήταν πέρσυ γιατί ήταν όλα τσιγγανάκια και αλβανάκια (κυρίως τσιγγανάκια) που τα περισσότερα δεν ήξεραν καθόλου ελληνικά ... (κι ούτε τους ενδιέφερε να μάθουν!).

azHYp2.png

vwuep3.png

Το οτι γινόμαστε μειονότητα μέσα στη χώρα μας. Εκεί πειράζει.

Δεν με εννοχλεί αν υπάρχουν αλλοδαποί στη χώρα μας. Με πειράζει όμως που έχουν 13.000 επιχηρήσεις μέσα στην Αθήνα (και καλά κάνουν αφού δεν είμαστε άξιοι εμείς τις έχουμε), που παντρεύονται τις γυναίκες μας και τις έχουν υποχοίρια τους, που παντρεύονται τους άντρες μας και τους ξεζουμίζουν και που έχουν αποκτήσει αμέτρητο θράσσος και θέλουν να μας κάνουν να είμαστε ξένοι στην ίδια τη χώρα μας. Στο σπίτι μας!!!!

Τους δώσαμε δουλειά, τους ανοίγουμε τα σπίτια μας , τους απλωνουμε το χέρι για βοήθεια και κοιτάνε πως θα το δαγκώσουν. Είχα μια Αλβανίδα παλιότερα και μου έκανε δουλειές στο σπίτι και το ευχαριστώ για τα χρήματα που έπαιρνε, τα ρούχα και τα τρόφιμα απο μένα ήταν να ακούσω οτι "σήμερα εμείς δουλεύουμε για εσάς. Σε λίγα χρόνια όμως εμείς θα σας έχουμε για υπηρέτριες"

Ωραίο????

Το οτι έχουν δική τους εφημερίδα και ραδιόφωνο στη χώρα μας???? Το οτι απο το ραδιοφωνικό τους σταθμό έχουν τι θράσσος πολλές φορές να λένε "σήμερα μην ξεχνάτε οτι κάνουμε μποϊκοτάζ στα ελληνικά μαγαζιά. Δεν ψωνίζουμε τίποτα ούτε ψωμία απο τους Ελληνες"

Λοιπόν???? Γίνετσαι ρατσιστής ή δεν γίνεσαι???? Τα παίρνεις στο κρανίο ή όχι???

Και το ότι παίρνουν όλα τα επιδόματα από τους Έλληνες και όλες τις θέσεις στους δημοτικούς σταθμούς επειδή είναι "φτωχοί" .... πού το πας??? Πέστε μου σε ποια χώρα θα πήγαινε Έλληνας και θα του έδιναν λεφτά για να κάθεται ... και σύνταξη με 2 χρόνια δουλειάς ....

azHYp2.png

vwuep3.png

Τι ειναι το ψαχτηρι; (δεν εχω πολυ καιρο στο parents). δεν εχω ανοιξει αλλο τοπικ... Που να παω;

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Να σαι καλά!!!!!!!!!!Με έκανες και γέλασα!

''Θα κάνω ψαχτήρι'' είναι έκφραση που χρησιμοποιείται στην ελληνική αργκό και σημαίνει θα ψάξω!

Το aeriko εννοούσε ότι υπάρχει τόπικ με θέμα το ρατσισμό ανοιχτό από κάποια άλλη κοπέλα και αν θέλουμε για να μην είμαστε οφ τόπικ μπορούμε να πάμε εκεί να συζητήσουμε τέτοια θέματα!

Djccp2.png

67KIp2.png

ΒΕΡΑ, αυτα που λες ειναι λαθος, σε ποσες χωρες εχεις ζησει και τα λες; anyway, οπως ειπε το αερικο υπαρχει τοπικ εν ενεργεια για το θεμα... αν θελεις λεπτομερειες για αλλες χωρες οπως και επιδοματα στην ελλαδα ευχαριστως να σου δωσω πληροφοριες εκει.

ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΡΩ!!! kikilefteraki, που εισαι, δε θα με βοηθησεις; Που ειναι αυτο το τοπικ;

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Να σαι καλά!!!!!!!!!!Με έκανες και γέλασα!

''Θα κάνω ψαχτήρι'' είναι έκφραση που χρησιμοποιείται στην ελληνική αργκό και σημαίνει θα ψάξω!

Το aeriko εννοούσε ότι υπάρχει τόπικ με θέμα το ρατσισμό ανοιχτό από κάποια άλλη κοπέλα και αν θέλουμε για να μην είμαστε οφ τόπικ μπορούμε να πάμε εκεί να συζητήσουμε τέτοια θέματα!

Αααα:oops: οκ, θα...κανω ψαχτηρι...λοιπον...:)

Πέστε μου σε ποια χώρα θα πήγαινε Έλληνας και θα του έδιναν λεφτά για να κάθεται ... και σύνταξη με 2 χρόνια δουλειάς ....

Δυστυχώς αυτό το ξέρω κι εγώ. Εγώ πρέπει να κλείσω 35 χρόνια εργασίας για να πάρω σύνταξη. Κι αυτοί στα δυο την παίρνουν και πάνε στη χώρα τους και ζουν...

sj3dp3.png

δεν ενισταμαι στη γενικευση. ενισταμαι στην κριση των ανθρωπων αναλογα με την εθνικοτητα. Δηλαδη οι ελληνες που προσλαμβανουν νεα παιδια να δουλευουν στις καφετεριες με 25ευρω τη μερα ανασφαλιστα δεν ευθυνονται για την κατασταση; ο υπαλληλος της εφοριας που πας να κανεις τη δουλεια σου και σε διωχνει γιατι πινει το καφεδακι αλλα τι να κανεις, μονιμος ειναι, δε φταιει;

Οι οικονομικοι μεταναστες ειναι οι μονοι που δε φταινε γιατι ειναι ισως οι μονοι κατοικοι της χωρας που δε φοροδιαφευγουν.

τα ειχα παρει με μια που ηθελε να βαλει τα παιδια της στον παιδικο ενω δε δουλευε και δεν της τα πηραν και τα δυο κι εβριζε και φωναζε οτι αν δει ξενα θα κανει φασαρια. "ξενα" παιδια φορολογουμενων γυναικων που δουλευουν και δεν εχουν εδω μαναδες και πεθερες να τις βοηθησουν. Η κοινωνικη προνοια πρεπει να στοχευει στους νομιμους φορολογουμενους πολιτες ασχετως εθνικοτητας. Η απλως εχω ζησει πολλα χρονια σε χωρες με πραγματικη κοινωνικη προνοια και οχι κοινωνικη παρανοια...:twisted:

Ειχατε δεν ειχατε με παρασυρατε παλι

Πώς δε φοροδιαφεύγουν???? Οι μισές γυναίκες που κρατάνε παιδιά και κάνουν δουλειές στα σπίτια είναι Αλβανές ή Γεωργιανές που πληρώνονται μαύρα. Επίσης σχεδόνόλες αυτές που κάνουν μανικιούρ, πεντικιουρ είναι ξένες ... και παίρνουν μαύρα. Φοροδιαφεύγουν κι οι αλλοδαποί, όπως και οι Έλληνες ...

αλλά βρε κορίτσια έχουμε βγει πολύ off topic και αυτά που αναφέρονται εδώ για τους αλλοδαπούς δεν είναι ο λόγος που δεν τους θέλω στο σχολείο με την κόρη μου ...

Το πρόβλημά μου είναι με τους μουσουλμάνους γιατί είναι πολύ φανατισμένοι και μεγαλώνουν και τα παιδιά τους έτσι. επίσης με πειράζει οι νοοτροπία σχεδόν όλων των αλβανών γιατί είναι αχάριστοι και ύπουλοι... έγω δουλέψει με πάρα πολλούς και ειλικρινά θα ήθελα να τους αγαπήσω! Κι επίσης βλέπω και τα παιδάκια τους πώς φέρονται στις κούνιες ... ίσως από κόμπλεξ ... και δε θέλω να είναι η πλειοψηφία στην τάξη της κόρης μου!! Η τάξη πάει πάντα πίσω όταν έχεις πολλά παιδιά που δε γνωρίζουν τη γλώσσα, που αρνούνται την ιστορία μας, που δεν πιστεύουν στα ήθη και στα έθιμά μας ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

ΒΕΡΑ, αυτα που λες ειναι λαθος, σε ποσες χωρες εχεις ζησει και τα λες; anyway, οπως ειπε το αερικο υπαρχει τοπικ εν ενεργεια για το θεμα... αν θελεις λεπτομερειες για αλλες χωρες οπως και επιδοματα στην ελλαδα ευχαριστως να σου δωσω πληροφοριες εκει.

ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΡΩ!!! kikilefteraki, που εισαι, δε θα με βοηθησεις; Που ειναι αυτο το τοπικ;

Πίστεψέ με το ξέρω ...

Υπάρχει νόμος για τις συντάξεις...

Όσο για τα επιδόματα ... το λένε οι ίδιοι οι αλλοδαποί....

Όσο για τα χαμηλά δάνεια .... επίσης το λένε οι αλλοδαποί ...

Τέλος για τις θέσεις στους δημοτικούς σταθμούς το ξέρω από πρώτο χέρι ... η οικογένειά μου είναι μέσα στην εκπαίδευση ... έχουν προτεραιότητα γιατί έχουν χαμηλότερα εισοδήματα.

azHYp2.png

vwuep3.png

Aeriko, θα το θυμαμαι αυτο για το γαλα, ευχαριστω. Καλα, στη μανα σου δεν το ειχες πει να μη σε μπουκωνει με το ζορι;

Η μάνα μου ειδική κατηγορία ανθρώπου... όταν αρχίσεις την περιήγηση στο φόρουμ θα μάθεις :lol:

όσο για το ψαχτήρι... απλά δείτε εδώ

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

τελικα εγω τα παιδια που να στειλω, θα μου πειτε;;;;;;;; εεε;;;;

Να τα στείλεις ιδιωτικό στο δημοτικό και βλέποντας και κάνοντας για γυμνάσιο και λύκειο ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Η μάνα μου ειδική κατηγορία ανθρώπου... όταν αρχίσεις την περιήγηση στο φόρουμ θα μάθεις :lol:

όσο για το ψαχτήρι... απλά δείτε εδώ

τι να κανω σ'αυτο το τοπικ...η μαρα με εχει καλυψει..... ωρα να ΞΑΝΑβαλω τα μωρα για υπνο γιατι σηκωθηκαν οταν ακουσαν το pizza delivery :|

Διαφημίσεις

Και το ότι παίρνουν όλα τα επιδόματα από τους Έλληνες και όλες τις θέσεις στους δημοτικούς σταθμούς επειδή είναι "φτωχοί" .... πού το πας??? Πέστε μου σε ποια χώρα θα πήγαινε Έλληνας και θα του έδιναν λεφτά για να κάθεται ... και σύνταξη με 2 χρόνια δουλειάς ....

Στη Σουηδία. Έπαιρναν με αρκετό θέατρο (όχι ένας και δυο) χαρτί από το γιατρό ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα και ορίστε η συνταξούλα, και άσε τους ΄βλάκες Σουηδούς να χαίρονται οτι έχουν κοινωνικό κράτος.

• 2 months later...

Κατα την δική μου άποψη, το καλλίτερο που έχεις να κάνεις εφόσον τα παιδιά είναι bilingual, και έχεις την οικονομική άνεση είναι να τα στείλεις σε αγγλικό σχολείο, κατα προτίμηση αγγλικό και οχι αμερικάνικο. Αυτο γιατί ειναι το ΠΙΟ φιλελεύθερο σύστημα που μπορείς να βρεις και συμπεριλαμβάνει τα περισσότερα απο οτι ζητάς. Η δουλειά γίνεται στο σχολείο πραγματικά. Το πρόβλημα στην χώρα μας δεν είναι το δημόσιο ή το ιδιωτικό σχολείο ΑΛΛΑ το ΙΔΙΟ το εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο ΔΕΝ διαφέρει μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Προσωπικά δεν με διάβασαν ποτέ οι γονείς μου, και το ίδιο θέλω για τα παιδιά μου. Πιστεύω οτι το σωστό είναι να παρακολουθείς την εξέλιξη του παιδιού σου, αλλά θεωρώ αδιανόητο το να κάθεσαι συστηματικά να το διαβάζεις καθώς βάζεις το παιδί σε ενα μονοπάτι χωρίς γυρισμό. Αυτο στην Ελλάδα δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα. Τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να υπηρετούμε τα παιδιά μας μέχρι να παντρευτούν και αργότερα ακόμα. Σου εύχομαι καλή επιλογή!

τελικα εγω τα παιδια που να στειλω, θα μου πειτε;;;;;;;; εεε;;;;

Σαν φιλόλογος έκανα ιδιαίτερα σε παιδιά που πήγαιναν σε ιδιωτικό ή που είχαν φύγει από το ιδιωτικό χωρίς καλές βάσεις. Και συνάδελφοι μου είχαν αρκετά παιδάκια από ιδιωτικά, τα οποία συνήθως είχαν πολλές ελλείψεις. Νομίζω αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι σε ποιο ιδιωτικό θα τα στείλεις, γιατί υπάρχουν και κάποια που κάνουν σωστή δουλειά. Διαβασμένα παιδιά όμως μην περιμένεις. Το θεωρώ ανέφικτο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

υπαρχει μονο ενα ιδιωτικο στο νομο, και δε συζηταω εδω για τη διαφορα δημοσιου και ιδιωτικου, απλως μου αρεσε πολυ το συγκεκριμενο ιδιωτικο. Ο αρχικος μου προβληματισμος ηταν οικονομικος, με 3000 το χρονο για καθε παιδι θα κανουν και τις εξωσχολικες τους δραστηριοτητες εκει (αθλητισμο,μουσικη, θεατρο, ζωγραφικη) και δε θα χρειαζονται φροντιστηριο (αυτο το ξερω για το συγκεκριμενο σχολειο). Τα δημοσια εδω στην περιοχη μου ειναι ευτυχως πολυ καλα, αλλα λογω συστηματος ταλαιπωρουνται τα παιδια απ'το πρωι ως το βραδυ σε φροντιστηρια ή σε αλλες δραστηριοτητες που θελουν να κανουν.

Το αγγλικο συστημα παιδειας ειναι τραγικο (τουλαχιστον οπως εφαρμοζεται στην αγγλια) και δε θα ηθελα σε καμμια περιπτωση να τα στειλω τα παιδια μου εκει.

Τωρα ομως παιζει να φυγουμε για εξωτερικο οποτε αναγκαστικα θα κοιταξουμε για international school αν γινει αυτο...

Ευχαριστω πολυ για ολη τη βοηθεια και τις γνωμες...

Κατα την προσωπική μου άποψη, τραγικότερο του ελληνικού συστήματος δεν υπάρχει. Η ψυχολογική πίεση και καταπἰεση που ασκεί στο παιδί προκειμένου να μάθει θεωρώ οτι είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Η μάθηση θα πρέπει να είναι μια διαδικασία που ευχαριστεί το παιδί. Είμαι και εγώ ελληνίδα του εξωτερικού, και εννοείται λατρεύω την Ελλάδα, αλλα το σύστημα αυτό δεν μου πάει καθόλου. Πάντως σε οτι αφορά σχολεία στο εξωτερικό, επειδή απο 5 χρονών εως τα 24 μου ήμουν σε σχολεία / πανεπιστήμια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, θα σου πρότεινα το Ευρωπαϊκό σχολείο (European School με European Baccalaureate) αντι του International.

Κατα την προσωπική μου άποψη, τραγικότερο του ελληνικού συστήματος δεν υπάρχει. Η ψυχολογική πίεση και καταπἰεση που ασκεί στο παιδί προκειμένου να μάθει θεωρώ οτι είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Η μάθηση θα πρέπει να είναι μια διαδικασία που ευχαριστεί το παιδί. Είμαι και εγώ ελληνίδα του εξωτερικού, και εννοείται λατρεύω την Ελλάδα, αλλα το σύστημα αυτό δεν μου πάει καθόλου. Πάντως σε οτι αφορά σχολεία στο εξωτερικό, επειδή απο 5 χρονών εως τα 24 μου ήμουν σε σχολεία / πανεπιστήμια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, θα σου πρότεινα το Ευρωπαϊκό σχολείο (European School με European Baccalaureate) αντι του International.

Ευχαριστω, αλλα αν τελικα φυγουμε θα πρεπει να συνδυασουμε δουλεια-σχολειο-νοσοκομειο, οποτε θα πρεπει να κανουμε καποια compromises.

Η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα International, αλλα με IB, οχι τα αμερακανικα που βαζουν ενα international στον τιτλο μονο και μονο επειδη βρισκονται σε αλλη χωρα. O λογος ειναι οτι ειμαστε... πως να το πω.. fickle.. και αν την ξανακανουμε αργοτερα γι'αλλου ενα interantional school θα παρεχει τη δυνατοτητα στα παιδια να μεινουν στο ιδιο συστημα. Επειτα ειναι συνηθισμενοι να διδασκουν παιδια που αλλαζουν σχολεια.

Αν φυγουμε... λεμε τωρα...

Συμφωνώ με το οτι σε περίπτωση αλλαγών τα παιδιά θα πρέπει να κινούνται στο ίδιο σύστημα.

Απλά λόγω εμπειρίας (εχω αλλάξει 8 σχολεία σε Ευρώπη & Ν. Αφρική) και χωρίς να θέλω να υποβιβάσω το ΙΒ, το ΕΒ είναι αρκετά πιο δυνάτο και δομημένο σαν σύστημα και βέβαια τα σχολεία είναι αντίστοιχα σε στυλ των international schools διότι φιλοξενούν επίσης όλες τις εθνικότητες και οι καθηγητές επίσης συνιθησμένοι να διδάσκουν σε παιδιά που ταξιδεύουν συχνά. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν 9 Ευρωπαϊκά σχολεία, σε 9 διαφορετικές χωρές. Πιστεύω οτι αξίζει να το ψάξεις αν θες και αν φύγετε, διοτι θα δεις οτι το ΕΒ θεωρείται και απο τα πανεπιστήμια του εξωτερικού πιο δυνατό απο το ΙΒ - χωρις να σημαίνει οτι στο ΙΒ δεν γίνεται καλή δουλειά, τουλάχιστον στο εξωτερικό.

Συμφωνώ με το οτι σε περίπτωση αλλαγών τα παιδιά θα πρέπει να κινούνται στο ίδιο σύστημα.

Απλά λόγω εμπειρίας (εχω αλλάξει 8 σχολεία σε Ευρώπη & Ν. Αφρική) και χωρίς να θέλω να υποβιβάσω το ΙΒ, το ΕΒ είναι αρκετά πιο δυνάτο και δομημένο σαν σύστημα και βέβαια τα σχολεία είναι αντίστοιχα σε στυλ των international schools διότι φιλοξενούν επίσης όλες τις εθνικότητες και οι καθηγητές επίσης συνιθησμένοι να διδάσκουν σε παιδιά που ταξιδεύουν συχνά. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν 9 Ευρωπαϊκά σχολεία, σε 9 διαφορετικές χωρές. Πιστεύω οτι αξίζει να το ψάξεις αν θες και αν φύγετε, διοτι θα δεις οτι το ΕΒ θεωρείται και απο τα πανεπιστήμια του εξωτερικού πιο δυνατό απο το ΙΒ - χωρις να σημαίνει οτι στο ΙΒ δεν γίνεται καλή δουλειά, τουλάχιστον στο εξωτερικό.

πες μου αν κανω λαθος αλλα απ'οτι βλεπω european schools εχει μονο σε ευρωπαικες χωρες, ετσι; (βρηκα 15 σχολεια σε 8 χωρες, ολες ευρωπαικες). Κανω λαθος ή ετσι ειναι; Εσυ εχεις παει σε european?

Είναι όντως μόνο σε Ευρωπαϊκές χώρες κυρίως επειδή έχουν ενα μεγάλο ποσοστό οικογενειών που δουλεύουν για την ΕΕ, αλλα σε περίπτωση που μετα βρεθείς εκτός Ευρώπης δεν έχεις κανένα πρόβλημα διοτι το σύστημα είναι αντίστοιχο του International.

Επίσης στο Ευρωπαϊκό επιλέγεις σε τι τμήμα θες να είσαι Αγγλικό, Γαλλικό, Ιταλικό ακόμα και Ελληνικό κ.α. σύμφωνα με την μητρική σου γλώσσα (Ελληνικό τμήμα υπάρχει μόνο στα Ευρωπαϊκά σχολεία που έχουν αρκετούς Έλληνες, όχι σε όλα). Τα περισσότερα μαθήματα γίνονται σε οτι δηλώσεις λοιπόν 1η γλώσσα και ιστορία & γεωγραφία γίνονται σε οτι δηλώσεις 2η γλώσσα (εαν κατι δεν έχει αλλάξει απο την εποχή μου!). Επίσης μπορείς να προσθέσεις έως και άλλες 2 γλώσσες στο curriculum σου.

Προσωπικά ήμουν σε international schools, και 4 χρόνια σε Ευρωπαϊκο γι΄αυτό θεωρώ οτι όντως υπάρχει διαφορά. Πέραν των γλωσσών, ήταν ενα πολύ φιλελεύθερο σχολείο, στο οποίο προσωπικά χαιρόμουν να είμαι κάθε μέρα....

Έχω και εγώ μεγάλη αγωνία για το που θα στείλω τα μικρά μου και εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε τις καλλίτερες επιλογές σύμφωνα με το τι μας προσφέρεται....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...