Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μήπως τελικά είναι πιο φθηνό το ιδιωτικό?

Recommended Posts

5.000 ευρώ το δημοτικό για 2 παιδιά??? εδώ,πάντως,στην Αθήνα δεν "παίζουν" τέτοιες τιμές... όσο για το να έρχονται διαβασμένα που σημαίνει μελέτη που σημαίνει έξτρα χρήματα. .. εγώ γνωρίζω πως η μελέτη κοστίζει 100 μπορεί και 150 το μήνα!!!

στο σχολείο το δικό μας είναι 140 ευρώ επιπλέον τα οποία δεν μπορώ να τα δίνω και δεν κάθεται βέβαια, αλλά και τα άλλα παιδια που κάθονται μην νομίζεις πως έρχονται "τελειωμένα" στα μαθήματα.

Επιπλέον, εννοείται πως οι εκδρομές, οι στολές είναι επιπλεον χρήματα....

Διαφημίσεις

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αυτες είναι οι τιμές του σχολείου, εγώ θα ήθελα να ξέρω αν όντως οι γονείς με παιδιά στο δημόσιο ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ το χρόνο σε φροντιστήρια και δραστηριότητες. Και τι ώρα τελειώνετε τελικά. Υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος;

Εγώ, με 2 παιδιά στα 12 & 14, ξοδεύω περί τα 500-600 το μήνα και για τα δυο, για 2 ξένες γλώσσες + στίβο. Τα παιδιά μου φοιτούν σε δημόσιο σχολείο (δημοτικό πριν - γυμνάσιο τώρα) και θεωρώ οτι θα πλήρωνα ακριβώς τα ίδια αν πήγαιναν σε ιδιωτικά. Μιλώ επί του πρακτέου, αφού η εκμάθηση των γλωσσών άρχισε από τα 7-9 αντίστοιχα πρώτη και δεύτερη γλώσσα, με ρυθμούς τέτοιους που τα πτυχία τους ως τώρα βαίνουν καλώς. Και (καλώς εχόντων των πραγμάτων), max. 15 ετών θα ξεμπερδέψουν από τη μια γλώσσα και 17 περίπου από την άλλη (ξεμπέρδεμα θεωρώ την ανώτατη βαθμίδα). Η έκβαση της "μόρφωσης" των παιδιών μας, είναι συνάρτηση και συνισταμένη ποοοοολλών παραγόντων, αλλά πάντως με τίποτα δεν εξαρτάται από τη διαφορά φοίτησης σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο.

εγω θα σου πω την αποψη μου απο την πλευρα του εκπαιδευτικου

το 90% των μαθητων μου σε ιδιαιτερα ειναι παιδια που πηγαινουν σε ιδιωτικα σχολεια

προσεχε δεν λεω οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο (δηλ. το δημοσιο- ιδιωτικο και τουμπαλιν) εσυ αυτο θα το κρινεις αναλογα τι θελεις για το παιδι σου

αλλα ειναι μεγαλος μυθος οτι τα παιδια που πανε στο ιδιωτικο δεν κανουν φροντιστηρια και μαλιστα απο το δημοτικο ακομα

συμφωνω απολυτα fully οσον αφορα την εκβαση της μορφωσης, ερευνες εχουνε δειξει οτι το 86% της ακαδημαικης επιτυχιας των παιδιων εξαρταται απο το οικογενειακο περιβαλλον και μονο 14% απο το σχολειο.

600 το μηνα ε; Αυτο ειναι 600x9 ή 600x10; συμπεριλαμβανει βιβλια;

θα ηθελα να πανε τα παιδια στο δημοσιο, το προτιμο οπως ειπα, αλλα σκεφτομαι μηπως ταλαιπωρηθουν. Εχω ακουσει παιδια που βλεπουν τις ωρες του σχολειου χαμενες

Διαφημίσεις

Αυτό με τα ιδιαίτερα είναι άλλο θέμα. Είτε ιδιωτικό, είτε δημόσιο το βρίσκω υπερβολικό παιδιά εγγράμματων γονέων, να στέλνουν τα παιδιά ιδιαίτερο στο δημοτικό..

συμφωνω απολυτα μαζι σου

σε αυτες τις περιπτωσεις ο δασκαλος του ιδιαιτερου διαβαζει το παιδι

κανει δηλαδη την δουλεια του παιδιου και του γονιου μαζι (οσο αφορα την εκπαιδευση)

απο την αλλη οταν ενα παιδακι ζοριζεται σε ενα μαθημα (ακομα και στο δημοτικο) και δεν το καταλαβαινει για πολλους λογους (με κυριοτερο το οτι καπου ο δασκαλος δεν εκανε καλα την δουλεια του) πρεπει να το βοηθαμε εστω και για λιγο ωστε να ξεκιναει σωστα

δεν εχει νοημα να αφηνουμε μια κατασταση να διαιωνιζεται μεχρι να φτιασει στο παιδι στην καταλληλη ηλικια ή ταξη γαι βοηθεια

γιατι εκει πια ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα και εχουμε χασει το τρενο

συμφωνω απολυτα fully οσον αφορα την εκβαση της μορφωσης, ερευνες εχουνε δειξει οτι το 86% της ακαδημαικης επιτυχιας των παιδιων εξαρταται απο το οικογενειακο περιβαλλον και μονο 14% απο το σχολειο.

600 το μηνα ε; Αυτο ειναι 600x9 ή 600x10; συμπεριλαμβανει βιβλια;

θα ηθελα να πανε τα παιδια στο δημοσιο, το προτιμο οπως ειπα, αλλα σκεφτομαι μηπως ταλαιπωρηθουν. Εχω ακουσει παιδια που βλεπουν τις ωρες του σχολειου χαμενες

οχι. Είναι πάγια έξοδα. Τα βιβλία είναι επιπλέον. Καθώς και τα χρήματα για συμμετοχή στα πτυχία. Όμως τα ποσά δεν είναι τεράστια. Βάλε δηλ. ένα 600*9 μήνες (ίσως και 9.5 μήνες, σε περίπτωση, όπως φέτος πχ. που ο γιος μου, άρχισε 2 εβδομάδες νωρίτερα τα γερμανικά, αφού στις 5/9 έδινε το certificat) + 120-180 (και για τους 2) τα βιβλία + 200-250(και για τους 2) η συμμετοχή στα πτυχια.

Μην το μετράς όμως έτσι. Συγκριτικά δες το και πίστεψέ με, τα ξενόγλωσσα μαθήματα είναι κονδύλι, είτε για δημόσιο είτε για ιδιωτικό σχολείο πρόκειται. Είναι όμως τόσο προαιρετικά, όσο και προαπαιτούμενα.........

Εγώ συμφωνώ με όλες σας. Απλά δεν ταυτίζω την μόρφωση με την ακαδημαϊκη επιτυχία, ούτε με την εκμάθηνση ξένων γλωσσών. Στο πανεπιστήμιο γνώρισα πολλούς πολύγλωσσους αλλά αμόρφωτους ανθρώπους. Αργότερα στη ζωή μου γνώρισα πολλούς μη πτυχιούχους αλλά μορφωμένους. Συμφωνώ λοιπόν ότι αριθμητική και ξένες γλώσσες και μία επιτυχία σε καλό ΑΕΙ μπορείς να το επιτύχεις σε κάθε σχολείο. Για μόρφωση όμως, όπως την εννοώ εγώ τουλάχιστον, ως διαμόρφωση προσωπικότητας, ως δυνατότητα να κινηθεί κανείς σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ώς δυνατότητα έρευνας σε μία οργανωμένη βιβλιοθήκη, ως πνευματική καλλιέργεια κλπ κλπ, πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Κυρίως στην οικογένεια, φυσικά, αλλά υπάρχουν και μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο σχολείο, και να είναι η φιλοσοφία του σχολείου, όχι να επαφίενται στην καλή θέληση κάθε φωτισμένου δασκάλου.

Σ'αυτά που λέει η kyra έχει απόλυτο δίκιο, όμως..........εκείνο που μπορουμε -αναλόγως ηλικίας - να προσφέρουμε, είναι τελικά κι εκείνο που θα δώσει τον προσανατολισμό στο παιδί. Φροντίζουμε πχ. τις ξένες γλώσσες και αγοράζουμε κι ένα ξενόγλωσσο βιβλιαράκι για εξάσκηση ή πάμε μια εκδρομή σε κάποια άλλη χώρα, για φρεσκάρισμα γλώσσας και επαφή με νέες κουλτούρες. Θέλω να πω οτι, συνδυαστικά, μπορεί να βγει πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν πας στο Λονδίνο για παράδειγμα, μόνο για να "σκουντάς" το παιδί να μιλήσει. Μαζί με όλα τα άλλα που θα δει και θα ρουφήξει, κάνεις και ένα βήμα εξοικίωσης με τη γλώσσα. Λέμε τώρα........έτσι? Τίποτα δε γίνεται εύκολα και φυσικά όχι ανέξοδα, αλλά μπορούν τα χρήματα του ιδιωτικού, για παράδειγμα, να αποταμιευτούν για τόσες άλλες δραστηριότητες. Έτσι το έχω δει και νοιώθω καλά με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στα παιδιά μου.

Διαφημίσεις

Εγώ συμφωνώ με όλες σας. Απλά δεν ταυτίζω την μόρφωση με την ακαδημαϊκη επιτυχία, ούτε με την εκμάθηνση ξένων γλωσσών. Στο πανεπιστήμιο γνώρισα πολλούς πολύγλωσσους αλλά αμόρφωτους ανθρώπους. Αργότερα στη ζωή μου γνώρισα πολλούς μη πτυχιούχους αλλά μορφωμένους. Συμφωνώ λοιπόν ότι αριθμητική και ξένες γλώσσες και μία επιτυχία σε καλό ΑΕΙ μπορείς να το επιτύχεις σε κάθε σχολείο. Για μόρφωση όμως, όπως την εννοώ εγώ τουλάχιστον, ως διαμόρφωση προσωπικότητας, ως δυνατότητα να κινηθεί κανείς σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ώς δυνατότητα έρευνας σε μία οργανωμένη βιβλιοθήκη, ως πνευματική καλλιέργεια κλπ κλπ, πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Κυρίως στην οικογένεια, φυσικά, αλλά υπάρχουν και μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο σχολείο, και να είναι η φιλοσοφία του σχολείου, όχι να επαφίενται στην καλή θέληση κάθε φωτισμένου δασκάλου.

συμφωνω απολυτωσ μαζι σου

προσωπικα, στεναχωριεμαι που το 9 χρονων ανηψακι μου ειναι αναγκασμενο να καθεται μεχρι τι 17:00 στο σχολειο και να βλεπει τους γονεις του μονο για 4 ωρες το πολυ καθε μερα. Πιστευω οτι αν υπαρχει η δυνατοτητα (εννοω πως μπορει το παιδι να ειναι σπιτι απο τις 14:30) ακομα και τα δεκαλεπτα που περνάει το παιδι με το γονιο προκειμένου να μετακινηθει απο τη μια δραστηριοτητα στην αλλη ειναι πολυτιμα! Αλλωστε εγω δεν θα αλλαζα με τιποτα αυτη την επαφη και το μεσημεριανο φαγητο που ενωνει την οικογενεια (εστω κι αν λειπει ο ενας γονιος στη δουλεια). Να βγάλει εστω τα παπουτσια του το παιδι και να καθησει μεχρι να παει φροντιστηριο. Το βρισκω πολυ αγχωτικο απο το δημοτικο να μπαινουν σε τετοιους ρυθμούς :( Για το γυμνασιο ή λυκειο ίσως το σκεφτομουν το ιδιωτικο

Είχα μιλήσει πριν λίγο καιρό με κάποιες καθηγήτριες ιδιωτικού σχολείου, οι οποίες με ενημέρωσαν ότι το ολοήμερο είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό δεν προσφέρει και πολλά αν ο ίδιος ο γονιός δεν καθίσει με το παιδί να δει που βρίσκεται, τι ελλείψεις έχει και πως να το βοηθήσει....μου είπαν λοιπόν αν κοιτάξω για ιδιωτικό να δω κάποιο το οποίο θα έχει την επιλογή να μην πάει το παιδί ολοήμερο, αλλά να στο γυρνάνε 3 στο σπίτι για να το διαβάζω η ίδια και έτσι να έχει χρόνο μετά.....νομίζω αυτό είναι πολύ καλή λύση...άλλωστε καμία μας δεν μεγάλωσε με ολοήμερο, σπίτι μας διαβάζαμε!

Πιστεύω ότι το ολοήμερο είχε σαν σκοπό να διαβάζει ολοκληρωτικά τα παιδιά στα σχολεία, όπως γίνεται στο εξωτερικό και στο σπίτι να μην ασχολούνται με τα μαθήματα, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα που τα περισσότερα μένουν στην θεωρία, τελικά η ιδέα του ολοήμερου για μένα μόνο χάσιμο χρόνου είναι.

Αναφορικά με το κόστος δημόσιου - ιδιωτικού σχολείου, απλά να πω ότι όσα χρήματα κι αν δώσεις για εξωσχολικές δραστηριότητες, το ιδιωτικό είναι μακράν πιο ακριβό. Τη φετινή χρόνια, "αναγκάζομαι" να στείλω το παιδί μου στο δημόσιο ενώ έως τώρα πήγαινε ιδιωτικό. Το ιδιωτικό ζητούσε 6.000? και πρόσφερε 2 ξένες γλώσσες και 2-3 αθλήματα σε αυτή την τιμή. Επιπλέον η δουλειά στο σπίτι ήταν ελάχιστη και ήμουν υπερευχαριστημένη.

Από τη στιγμή που θα πάει δημόσιο την έγραψα Αγγλικά Α' κανονική με κόστος 785? συν 150? τα βιβλία, σύνολο 1.000? περίπου. Η 2η ξένη γλώσσα κοστίζει περίπου 500? οπότε πάλι φθηνότερα μας έρχεται. Οσο για δραστηριότητες, ακολουθεί πρόγραμμα του Δήμου μας με κόστος 20? το χρόνο..

Το μόνο που μου κοστίζει όμως είναι θα πάει στο δημόσιο της περιοχής, το οποίο δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Δυστυχώς όμως τα υπόλοιπα δημοτικά στη γειτονιά δεν μας δέχονται γιατί ο δρόμος μας δεν ανήκει στα γεωγραφικά τους όρια και ούτε δέχονται κάποια "παρατυπία" όπως βεβαίωση ότι μένουμε σε άλλη διεύθυνση.

Τελικά, γιατί να μην μπορύμε να επιλέξουμε σε ποιο δημόσιο θα πάει το παιδί μας; Είναι που είναι έτσι η κατάσταση στα σχολεία, γιατί να μην μπορώ να το στείλω σε εκείνο που έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια και να αναγκάζομαι για να μην δώσω τα 6.000ε στο ιδιωτικό να το στείλω κάπου που δεν θέλω στην τελική ανάλυση; Μάλιστα στην πρώτη επαφή με το Διευθυντή του νέου σχολείου, μου'ρθε όπως μπήκα να κάνω μεταβολή και να φύγω... Κοιμόταν όρθιος... Κι όπως ξέρετε, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...

μερικές φορές δεν υπάρχει επιλογή για το αν θα πάνε ολοήμερο η όχι, είμαστε ευγνώμονες που υπάρχει.

6000 το χρονο για 1 παιδι;;;!!!!!! Ούτε για αστείο δε θα το σκεφτόμουνα...

όσο για το τι σημαινει μόρφωση, εγώ θέλω πάνω απ'όλα τα παιδια μου να μαθουν να σεβονται τους άλλους, να ξέρουν τις αδυναμίες και τις δυνατότητες τους και να γίνουν χρήσιμοι κι ευτυχισμένοι σύμφωνα μ'αυτές.

Ξέρω κάποιους γονείς παιδιών στο συγκεκριμένο ιδιωτικο (νομιζω ειναι το μονο στο νομο) και ξερω οτι η δουλεια στο σπιτι ειναι ελαχιστη. Μάλιστα πολλοι γονεις στέλνουν εκεί τα παιδια τους μόνο στο λυκειο για να γλιτώσουνε τα φροντιστηρια.

όσο για το να επενδυσεις τα χρληματα διαφορετικα... αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της ερώτησής μου΄δε σκοπεύω να μειώσω τους λογαριασμούς η τις δραστηριοτητές μας σαν οικογένεια, νομίζω ο,τι ο χρόνος που περνάμε όλοι μαζι σε διαφορα μέρη του τόπου μας η του κόσμου είναι πολύ πιο εποικοδομητικά και επιμορφωτικά από όποιο ιδιωτικό σχολείο.

Απλώς σκεφτόμουνα οτι αν ούτως η άλλως η εξοσχολικη εκπαιδευση και δραστηριοτητα κοστίζει το ίδιο η ισως λιγο λιγοτερο απ΄τα δίδακτρα του σχολείου, ισως να μπορουσαμε κι εμεις αλλά κυρίως τα παιδιά να έχουμε και το σκυλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη...

Διαφημίσεις

Αυτό με τα ιδιαίτερα είναι άλλο θέμα. Είτε ιδιωτικό, είτε δημόσιο το βρίσκω υπερβολικό παιδιά εγγράμματων γονέων, να στέλνουν τα παιδιά ιδιαίτερο στο δημοτικό.

εξαρτάται... αν τα ελληνικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα ίσως να δυσκολευτείς πολύ να βοηθήσεις τα παιδιά σε κάποια, ίσως τα περισσότερα, μαθήματα..

Έαν πας σε ιδιωτικο που προσφέρει ξένες γλωσσες και δραστηριότητες τοτε σίγουρα κερδίζεις και χρήμα και ώρα σε σχεση με δημόσιο + έξτρα μαθήματα. Χωρις αυτο να σημάινει οτι ειναι και φτηνό.Αλλα είναι μύθος οτι τα παιδια έρχονται διαβασμένα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα και φροντιστήριο.

Μια μεγάλη διαφορά που είχα δεί όμως στο δικό μου σχολείο τουλαχιστον τοτε ( Κολλεγιο Pierce ) ήταν οτι γύριζα στο σπίτι "χορτασμένη". Περνούσα καλα στο σχολειο μου γιατι καθε ημέρα μπορουσα να ικανοποιησω τα ενδιαφεροντα μου. Αθλητισμος, καλλιτεχνικά, βιβλιοθηκες..υπηρχε παντα κατι να κάνεις. Ετσι γυριζες σπιτι και δεν χρειαζοσουν εξτρα εξωσχολικα για να ξεδωσεις άρα περισσοτερη όρεξη για να διαβάσεις. Φοβάμαι οτι σε ενα Δημόσιο ο χρονος που περναει το παιδι ειναι πιο "στεγνος" και άρα μετα χρειαζεσαι περισσοτερα πραγματα για να ικονοποιησεις τα ενδιαφεροντα του παιδιου και τις αναγκες του σε μάθηση.

Το θεμα ειναι οτι τα περισσοτερα ιδιωτικα εντος Αθηνας εχουν ξεφυγει στις τιμές τους. Και αντε ενα παιδι, με δυο τι κάνεις??

Μια μεγάλη διαφορά που είχα δεί όμως στο δικό μου σχολείο τουλαχιστον τοτε ( Κολλεγιο Pierce ) ήταν οτι γύριζα στο σπίτι "χορτασμένη". Περνούσα καλα στο σχολειο μου γιατι καθε ημέρα μπορουσα να ικανοποιησω τα ενδιαφεροντα μου. Αθλητισμος, καλλιτεχνικά, βιβλιοθηκες..υπηρχε παντα κατι να κάνεις. Ετσι γυριζες σπιτι και δεν χρειαζοσουν εξτρα εξωσχολικα για να ξεδωσεις άρα περισσοτερη όρεξη για να διαβάσεις.

κι εγω στο pierce πήγαινα. αποφοίτησα το 1992

εκτος από αγγλικα, γαλλικά και κομπιουτερ που εκανα μέσα, οταν γυρναγα το απόγευμα ειχα πιάνο και μπαλέτο.

πολλές ωρες στο σχολείο και στα πηγαιν-έλα και δεν εμαθα περισσότερα από ενα συνομήλικο παιδι που πήγαινε στο δημόσιο της γειτονιάς.

ναι! ειχαμε εργαστηρια, χωρους, βιβλιοθήκες. αυτα πλήρωναν οι γονείς μας.

περασα κι εγω καλά, μου άρεσε το σχολείο (εκτος του οτι από το γυμνασιο στο λύκειο μας εβαλαν σε αλφαβητική σειρά και εχασα ολους τους φιλους μου. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥσΣΚΑΤΗΓΟΡΩ), αλλα πολλές ωρες, εις βαρος της ξεκούρασής μας...

age.png

εξαρτάται... αν τα ελληνικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα ίσως να δυσκολευτείς πολύ να βοηθήσεις τα παιδιά σε κάποια, ίσως τα περισσότερα, μαθήματα..

Ε, καλά, τότε είναι φυσικό. Αν και δεν είναι αυτονόητο. Περιμένουμε λίγο να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες του παιδιού και μετά το ξεκινάμε. Εγώ έχω δει περιπτώσεις από την πρώτη μέρα με το δάσκαλο. Νομίζω πρέπει να δώσουμε μία ευκαιρία στο παιδί.

κι εγω στο pierce πήγαινα. αποφοίτησα το 1992

εκτος από αγγλικα, γαλλικά και κομπιουτερ που εκανα μέσα, οταν γυρναγα το απόγευμα ειχα πιάνο και μπαλέτο.

πολλές ωρες στο σχολείο και στα πηγαιν-έλα και δεν εμαθα περισσότερα από ενα συνομήλικο παιδι που πήγαινε στο δημόσιο της γειτονιάς.

ναι! ειχαμε εργαστηρια, χωρους, βιβλιοθήκες. αυτα πλήρωναν οι γονείς μας.

.

Αποφοιτησα '94, κοντά :)

Δεν το συζητάω, σαφέστατα απο αποψη ακαδημαικη δεν εμαθα παραπανω απο τα παιδια που πηγαιναν στο δημόσιο. Και εγω έκανα μπαλέτο έξτρα και έκανα τις απειρες ωρες με το σχολικό για να πάω και να γυρίσω. Αλλα γυρνουσα σπίτι χορτασμένη και οχι βαριεστημένη, δηλαδη δεν με πειραζε να μεινω όλο το απογευμα μέσα και να διαβάσω ή να μην κάνω και τίποτα. Επίσης, ενα τετοιο σχολειο σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις τις κλίσεις σου χωρις να χρειαστει οι γονεις να κάνουν χιλια-δυο εξωσχολικά πειράματα ( να δοκιμαζεις αθληματα, γλωσσες και διαφορα άλλα μέχρι να πετυχεις αυτο που αρεσει πραγματικα στο παιδι). Αυτα ειναι όλα συν.

Στα πλην ειπαμε, ειναι το τρομερό κόστος.

Ε, καλά, τότε είναι φυσικό. Αν και δεν είναι αυτονόητο. Περιμένουμε λίγο να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες του παιδιού και μετά το ξεκινάμε. Εγώ έχω δει περιπτώσεις από την πρώτη μέρα με το δάσκαλο. Νομίζω πρέπει να δώσουμε μία ευκαιρία στο παιδί.

Αυτό είναι γελοίο! Τα μαθήματα είναι φτιαγμένα για παιδάκια αυτής της ηλικίας. Άλλο να βοηθήσεις ένα παιδάκι που δυσκολεύεται, κι άλλο να θεωρούμε οτι στάνταρ όλα τα παιδάκια χρειάζονται ιδιαίτερα...

citron, ευτυχώς εγώ δε ζω στην Αθήνα και δε μιλάω για τις τρελές τιμές. Απλά δε θα μπορούσα να πληρώνω και το ιδιωτικό και τα φροντιστήρια... Αν λοιπόν τα φροντιστήρια είναι αναπόφευκτα προτιμώ να τα στείλω στο δημόσιο που είναι και δίπλα στο σπίτι.

Η μικρή μου μας άκουσε να συζητάμε για σχολεία και με ενημέρωσε οτι... ακούστε αυτό " ο XXX (ο φίλος της απ΄τον παιδικό) θα πάει σ'αυτό το νηπιαγωγείο και αν εγώ πάω αλλού θα με ξεχάσει και θα παντρευτεί άλλη και δε θα σε συγχωρήσω ποτεεεεεε"!!!!!! Όταν της είπα οτι ισως να είναι καλύτερο για τη μορφωσή της με ενημέρωσε οτι " ο XXX μου μαθαίνει αλβανικά, δε σου φτάνει;". Τι ν'απαντήσεις;

Απίστευτα τα σημερινά τετράχρονα!!!

Αυτό είναι γελοίο! Τα μαθήματα είναι φτιαγμένα για παιδάκια αυτής της ηλικίας. Άλλο να βοηθήσεις ένα παιδάκι που δυσκολεύεται, κι άλλο να θεωρούμε οτι στάνταρ όλα τα παιδάκια χρειάζονται ιδιαίτερα...

citron, ευτυχώς εγώ δε ζω στην Αθήνα και δε μιλάω για τις τρελές τιμές. Απλά δε θα μπορούσα να πληρώνω και το ιδιωτικό και τα φροντιστήρια... Αν λοιπόν τα φροντιστήρια είναι αναπόφευκτα προτιμώ να τα στείλω στο δημόσιο που είναι και δίπλα στο σπίτι.

Η μικρή μου μας άκουσε να συζητάμε για σχολεία και με ενημέρωσε οτι... ακούστε αυτό " ο XXX (ο φίλος της απ΄τον παιδικό) θα πάει σ'αυτό το νηπιαγωγείο και αν εγώ πάω αλλού θα με ξεχάσει και θα παντρευτεί άλλη και δε θα σε συγχωρήσω ποτεεεεεε"!!!!!! Όταν της είπα οτι ισως να είναι καλύτερο για τη μορφωσή της με ενημέρωσε οτι " ο XXX μου μαθαίνει αλβανικά, δε σου φτάνει;". Τι ν'απαντήσεις;

Απίστευτα τα σημερινά τετράχρονα!!!

Τέλεια η μικρή σου! :)

Νομίζω οτι έχουμε χάσει το παιχνίδι εαν θεωρούμε αυτονόητο το φροντιστήριο. Το βλεπω σε πολλους γονεις και ακόμα σε ιδιωτικα Δημοτικα! Να έχει το παιδι σου μια ιδιαιτερότητα, μια αδυναμια ή ελλείψεις πχ στα μαθηματικά το καταλαβαίνω. Αλλα εδω μιλάμε για γονείς που θεωρουν απαραιτητο το φροντηστηριο μετα το σχολειο ανεξαρτήτως προβλημάτων ή ακόμα χειρότερα ελλειψής τους. ( Σαφέστατα δεν μιλάω προσωπικά για εσενα που εκφραζεις εναν εύλογο προβληματισμό).

Μήπως ειναι καιρός να φύγουμε μακριά απο αυτη την λογική του φροντηστηρίου?

Στο κατω-κατω, τι σου μαθαινει περισσοτερο με αυτο το αθλιο συστημα που εχουμε οπου η μονη σου υποχρέωση ειναι να διβασεις για να αποστηθίσεις? Σε τι χρησιμεύει εκει??

Κατα την γνώμη μου ενα καλό ιδιωτικο ( καλο δεν σημαινει απαραιτητα και ακριβό) σε συνδυασμό με μια σωστη νοοτροπία απεναντι στην αναγκαιότητα των φροντηστηρίων έχει περισσοτερες δυνατοτητες να προσφερει πραγματα στο παιδι.

• 1 month later...

είμαι εκπαιδευτικός και εργάζομαι σε ιδιωτικά σχολεία εδώ και μερικά χρόνια.Δεν νομίζω ότι ενα ιδιωτικό σχολείο ειναι φθηνότερο απο το δημόσιο.Μπορεί τα παιδιά να κάνουν αρκετες δραστηριοτητες (αγγλικά, αθλήματα κλπ) όμως τα περισσότερα για να μην πω όλα κάνουν και ιδιαίτερα ή φροντιστήριο.

Αν ήμουν στη θέση σου και είχα τα χρήματα, θα έβαζα τα παιδιά μου σε ιδιωτικό στο δημοτικό και μετά γυμνάσιο-λύκειο σε δημόσιο. Κι εγώ σε ιδιωτικό πήγαινα στο δημοτικό και μετά στο δημόσιο. Το δημοτικό είναι πολύ σημαντικό να είναι προσεγμένο για να αποκτήσουν βάσεις. Απο κει κι έπειτα, άμα θέλουν να διαβάσουν, θα διαβάσουν όπου και να πάνε.

Εδώ θέλω τη συμβουλή σας. Το σχολείο αυτό κάνει καλές τιμές για αδελφάκια, οπότε θα μου βγει, για δύο παιδιά, με σημαρίνες τιμές: 5000 το δημοτικό, 6000 το γυμνάσιο και κάτι παραπάνω από 7000 το λύκειο. Αυτά συμπεριλαμβάνουν πιστοποιήσεις κλπ, δραστηριότητες, φαγητό για νήπια και δημοτικό και μεταφορά.

Πως σας φαίνονται οι τιμές σε σχέση με το τη θα πληρώσουμε σε φροντιστήρια και συλλόγους αν πάμε στο δημόσιο?

Ευχαριστώ.

Πού το βρήκες αυτό το σχολείο???? 6000 και για τα 2 παιδιά το γυμνάσιο και 7000 το λύκειο???? ΚΑΙ για τα 2? Σίγουρη είσαι?

Εγώ ό,τι σχολείο έχω κοιτάξει και έχει αυτές τις δραστηριότητες που λες κοστίζει από 8000 και πάνω για ΚΑΘΕ παιδί!!!! Με ενδιαφέρει πολύ! Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή τιμή. Και διαβασμένο να μη γυρνάει ... το ότι θα έχει εκμεταλλευτεί εκεί το χρόνο του και δε θα είναι σε ένα ολοήμερο να χαζολογάει ... μετράει πολύ! Επίσης οι ώρες που θα χάνει στο δημόσιο σχολείο από απεργίες, καταλήψεις, συνελεύσεις καθηγητών κλπ είναι απίστευτες! Άσε η ασφάλεια ... που στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια (τα περισσότερα όχι όλα) είναι ανύπαρκτη (βγαίνει το παιδί από το σχολείο όποτε θέλει!, κανει κοπάνα και δε σε ειδοποιούν ...). Εγώ μόνο για οικονομικούς λόγους δε θα το έστελνα σε ιδιωτικό το παιδί μου. Αλλά αν έβρισκα ΚΑΛΟ ιδιωτικό σχολείο με 7-8000 για 2 παιδιά θα το πήγαινα σίγουρα!

azHYp2.png

vwuep3.png