Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μήπως τελικά είναι πιο φθηνό το ιδιωτικό?

Recommended Posts

και τα δικα μου τα παιδια αλλοδαπακια ειναι.... Ευχαριστώ!

Βέρα μυ σε αυτήν την τοποθέτησή σου θα διαφωνήσω απόλυτα.

Το μότο που ταιριάζει σε εμένα και στις πεποιθήσεις μου είναι το εξής:

Υπάρχει μόνο μία επικίνδυνη μειονότητα:οι ρατσιστές.

Αυτο δεν το ειχα δει και δεν συμφωνω. Και εμεις στο εξωτερικο "αλλοδαπακια" ειμαστε και δεν βλεπω κανενα κακο να συναναστρεφεται με παιδια που οι γονεις ειναι αλλης εθνικοτητας. Καποια απο τα καλυτερα παιδια που γνωριζω και εχει αδυναμια και ο γιος μου δεν ειναι Ελληνες αλλα ειμαι πολυ περιφανη που τα γνωριζω.

Να προσθέσω ότι στο εξωτερικό, στη Σουηδία για παράδειγμα αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο ρατσισμό τους Έλληνες (ή αντιμετώπιζαν αν θέλετε) γιατί ήταν πρώτοι στις κομπίνες:roll::roll:

Επίσης σας προτρέπω να δείτε ένα ντοκυμαντέρ του Κούλογλου από το http://www.tvxs.gr για το πως μας αντιμετώπιζαν οι Αμερικάνοι σα μετανάστες και τι φήμη έχουμε γενικότερα επ'αυτού.

Το ντοκυμαντέρ είναι πολύ παλιότερο και έγινε με αφορμή ενός ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ κατ'εμέ κοινοτάρχη ενός χωριού (δε θυμάμαι λεπτομέρειες) ο οποίος είχε βγάλει απόφαση που απαγόρευε στους Αλβανούς να κυκλοφορούν μετά τη δύση του Ηλίου:shock::shock::shock::shock:

Επίσης ως παιδί προσφύγων (οι προγιαγιάδες μου ήρθαν από Μικρά Ασία και Σμύρνη - άρα πως λέγομαι?3ης, 4ης γενιάς?:rolleyes:)σας παραπέμπω στη δική μας ιστορία...

Μια ατάκα από το έργο Πολίτικη Κουζίνα το συμπυκνώνει πολύ ωραία..λέει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης:Από την Τουρκία μας έδιωξαν σαν Έλληνες και στην Ελλάδα μας υποδέχτηκαν σαν Τούρκους!

Τέλος, να πω ότι εμένα προσωπικά με απασχολεί ιδιαίτερα το να μη γίνουν τα παιδιά μου ρατσιστές.Σε σημείο που σκεφτόμουνα να τα στείλω μεγαλώνοντας σε σχολεία που έχουν και τμήματα ένταξης, παιδιά δηλαδή με ποικίλα προβλήματα (από μαθησιακές δυσκολίες μέχρι σύνδρομο Down κτλ) τα οποία κάνουν και χώρια μάθημα και μαζί με τα άλλα παιδάκια.

Σκοπός μου είναι να μη φοβούνται το διαφορετικό.Να μην ξεχωρίζουν κανέναν άνθρωπο για κανέναν λόγο, παρά μόνο αν δεν ταιριάζουν.

Αυτά.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τέλος, να πω ότι εμένα προσωπικά με απασχολεί ιδιαίτερα το να μη γίνουν τα παιδιά μου ρατσιστές.Σε σημείο που σκεφτόμουνα να τα στείλω μεγαλώνοντας σε σχολεία που έχουν και τμήματα ένταξης, παιδιά δηλαδή με ποικίλα προβλήματα (από μαθησιακές δυσκολίες μέχρι σύνδρομο Down κτλ) τα οποία κάνουν και χώρια μάθημα και μαζί με τα άλλα παιδάκια.

Σκοπός μου είναι να μη φοβούνται το διαφορετικό.Να μην ξεχωρίζουν κανέναν άνθρωπο για κανέναν λόγο, παρά μόνο αν δεν ταιριάζουν.

Αυτά.

Δεν χρειαζονται ουτε ειδικες ταξεις, ουτε τμηματα. Μεγαλωνοντας μαζι σας θα παρουν τα σωστα μυνηματα. Σε λιγο θα εχουμε και τα Special Olympics και πιστευω οτι ολοι περπει να παμε με τα παιδια μας για να δουνε ποσα σπουδαια πραγματα μπορουν να γινουν απο κατι που ο κοσμος αντιλαμβάνεται ως διαφορετικό.

Κι εγώ εδώ! Αν και η κόρη μου είναι πολύ μικρή ακόμα, έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι το θέμα με αφορμή τον παιδικό σταθμό που θα ξεκινήσει του χρόνου, και την συνέχειά του σε νηπιαγωγείο, δημοτικό κλπ.

Εγώ πήγα σε δημόσιο, μεγάλωσα με γονείς που είναι υπέρ της δημόσιας - δωρεάν παιδείας και θεωρούσα δεδομένο ότι θα στείλω τα παιδιά μου σε δημόσιο. Αλλά ρε παιδιά η παιδεία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Πολλά παιδιά ανά τμήμα, άθλιες εγκαταστάσεις (λυόμενα που στάζουν έχει πλέον εκεί που μεγάλωσα) και τα βιβλία (των μαθηματικών τουλάχιστον που έχω μια ιδέα) χειροτερέυουν όσο ξαναγράφονται.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κι εγώ εδώ! Αν και η κόρη μου είναι πολύ μικρή ακόμα, έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι το θέμα με αφορμή τον παιδικό σταθμό που θα ξεκινήσει του χρόνου, και την συνέχειά του σε νηπιαγωγείο, δημοτικό κλπ.

Εγώ πήγα σε δημόσιο, μεγάλωσα με γονείς που είναι υπέρ της δημόσιας - δωρεάν παιδείας και θεωρούσα δεδομένο ότι θα στείλω τα παιδιά μου σε δημόσιο. Αλλά ρε παιδιά η παιδεία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Πολλά παιδιά ανά τμήμα, άθλιες εγκαταστάσεις (λυόμενα που στάζουν έχει πλέον εκεί που μεγάλωσα) και τα βιβλία (των μαθηματικών τουλάχιστον που έχω μια ιδέα) χειροτερέυουν όσο ξαναγράφονται.

Palladin τι κάνεις?Τι κάνει η πανέμορφη κορούλα σου?

Αν είσαι εργαζόμενη, δες στο http://www.eetaa.gr για το πρόγραμμα που στέλνεις το παιδάκι σου δωρεάν σε ιδιωτικό παιδικό.

Όσον αφορά αυτές τις ηλικίες, και ίσως όλες τελικά παίζει κατά τη γνώμη μου πολύ μεγάλο ρόλο ο παιδαγωγός.

Εγώ το στέλνω σε ιδιωτικό μέσω του προγράμματος και είμαι ευχαριστημένη.Μια ξαδέρφη μου όμως που κάνει το ίδιο γιατί δεν έχει καθαρίσει ο γιος της και δεν τον παίρνουν στο δημόσιο είναι μεν ευχαριστημένη, αλλά υμνεί το δημοτικό παιδικό που έστειλε την κόρη της σε σχέση με τον ιδιωτικό αναφορικά με τις δασκάλες που λέει ότι κάνουν πολύ δουλειά.

Djccp2.png

67KIp2.png

Ωραία τα λέτε βρε παιδιά για το ρατσισμό, αλλά επειδή το νόμισμα έχει 2 όψεις, και βλέπω απο το σχολείο της ανιψιάς μου που είναι 23 παιδάκια στην τάξη εκ των οποίων τα 5 μόνο είναι Ελληνόπουλα και τα υπόλοιπα Αλβανάκια. Εεεε δεν είναι και το καλύτερο όταν το σχολείο είναι στην Ελλάδα!!

Δε λέω να μην είμαστε ρατσιστές αλλά κι αυτό παραπάει.....

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Ωραία τα λέτε βρε παιδιά για το ρατσισμό, αλλά επειδή το νόμισμα έχει 2 όψεις, και βλέπω απο το σχολείο της ανιψιάς μου που είναι 23 παιδάκια στην τάξη εκ των οποίων τα 5 μόνο είναι Ελληνόπουλα και τα υπόλοιπα Αλβανάκια. Εεεε δεν είναι και το καλύτερο όταν το σχολείο είναι στην Ελλάδα!!

Δε λέω να μην είμαστε ρατσιστές αλλά κι αυτό παραπάει.....

Κι αυτό τι πειράζει:roll:?

Djccp2.png

67KIp2.png

Κι αυτό τι πειράζει:roll:?

Το οτι γινόμαστε μειονότητα μέσα στη χώρα μας. Εκεί πειράζει.

Δεν με εννοχλεί αν υπάρχουν αλλοδαποί στη χώρα μας. Με πειράζει όμως που έχουν 13.000 επιχηρήσεις μέσα στην Αθήνα (και καλά κάνουν αφού δεν είμαστε άξιοι εμείς τις έχουμε), που παντρεύονται τις γυναίκες μας και τις έχουν υποχοίρια τους, που παντρεύονται τους άντρες μας και τους ξεζουμίζουν και που έχουν αποκτήσει αμέτρητο θράσσος και θέλουν να μας κάνουν να είμαστε ξένοι στην ίδια τη χώρα μας. Στο σπίτι μας!!!!

Τους δώσαμε δουλειά, τους ανοίγουμε τα σπίτια μας , τους απλωνουμε το χέρι για βοήθεια και κοιτάνε πως θα το δαγκώσουν. Είχα μια Αλβανίδα παλιότερα και μου έκανε δουλειές στο σπίτι και το ευχαριστώ για τα χρήματα που έπαιρνε, τα ρούχα και τα τρόφιμα απο μένα ήταν να ακούσω οτι "σήμερα εμείς δουλεύουμε για εσάς. Σε λίγα χρόνια όμως εμείς θα σας έχουμε για υπηρέτριες"

Ωραίο????

Το οτι έχουν δική τους εφημερίδα και ραδιόφωνο στη χώρα μας???? Το οτι απο το ραδιοφωνικό τους σταθμό έχουν τι θράσσος πολλές φορές να λένε "σήμερα μην ξεχνάτε οτι κάνουμε μποϊκοτάζ στα ελληνικά μαγαζιά. Δεν ψωνίζουμε τίποτα ούτε ψωμία απο τους Ελληνες"

Λοιπόν???? Γίνετσαι ρατσιστής ή δεν γίνεσαι???? Τα παίρνεις στο κρανίο ή όχι???

sj3dp3.png

Κική ευχαριστώ για τό πρόγραμμα, δεν το ήξερα ότι υπάρχει, θα το ψάξω, είμαι ελεύθερη επαγγελματίας.

Η Σοφία μου είναι καλά, βγάζει τον 4ο κυνόδοντα και κάνει βουτιές στο κολυμβητήριο με το κεφάλι μέσα (κουκουβάγια!)

Το θέμα του παιδαγωγού/δασκάλου/καθηγητή όντως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, τον μεγαλύτερο ίσως. Αλλά και ο καλός παιδαγωγός, αν έχει 30 παιδιά στο τμήμα, τι να σου κάνει; Δεν ξέρω, θέλει σκέψη

jv42p3.png

DfUyp2.png

Το οτι γινόμαστε μειονότητα μέσα στη χώρα μας. Εκεί πειράζει.

Δεν με εννοχλεί αν υπάρχουν αλλοδαποί στη χώρα μας. Με πειράζει όμως που έχουν 13.000 επιχηρήσεις μέσα στην Αθήνα (και καλά κάνουν αφού δεν είμαστε άξιοι εμείς τις έχουμε), που παντρεύονται τις γυναίκες μας και τις έχουν υποχοίρια τους, που παντρεύονται τους άντρες μας και τους ξεζουμίζουν και που έχουν αποκτήσει αμέτρητο θράσσος και θέλουν να μας κάνουν να είμαστε ξένοι στην ίδια τη χώρα μας. Στο σπίτι μας!!!!

Τους δώσαμε δουλειά, τους ανοίγουμε τα σπίτια μας , τους απλωνουμε το χέρι για βοήθεια και κοιτάνε πως θα το δαγκώσουν. Είχα μια Αλβανίδα παλιότερα και μου έκανε δουλειές στο σπίτι και το ευχαριστώ για τα χρήματα που έπαιρνε, τα ρούχα και τα τρόφιμα απο μένα ήταν να ακούσω οτι "σήμερα εμείς δουλεύουμε για εσάς. Σε λίγα χρόνια όμως εμείς θα σας έχουμε για υπηρέτριες"

Ωραίο????

Το οτι έχουν δική τους εφημερίδα και ραδιόφωνο στη χώρα μας???? Το οτι απο το ραδιοφωνικό τους σταθμό έχουν τι θράσσος πολλές φορές να λένε "σήμερα μην ξεχνάτε οτι κάνουμε μποϊκοτάζ στα ελληνικά μαγαζιά. Δεν ψωνίζουμε τίποτα ούτε ψωμία απο τους Ελληνες"

Λοιπόν???? Γίνετσαι ρατσιστής ή δεν γίνεσαι???? Τα παίρνεις στο κρανίο ή όχι???

Διαφωνώ κάθετα μαζί σου, αλλά επειδή θα βγούμε εντελώς οφ τόπικ δε θα επιχειρηματολογήσω εδώ.

Θα αρκεστώ να σου πω ότι τα ίδια ακριβώς κάνουν και οι Έλληνες μετανάστες του εξωτερικού.

Και για να είμαι και ον τόπικ θέλω επίσης να αναφέρω το εξής:Παλιότερα οι άνθρωποι που προοδεύανε (τότε πρόοδος σήμαινε σίγουρη εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο και τώρα το ίδιο ως ένα βαθμό) ήταν παιδιά από την επαρχία και παιδιά κατώτερων οικονομικών στρωμάτων.Στο εξωτερικό πάλι προόδευαν τα παιδιά των μεταναστών Ελλήνων πολύ περισσότερο από τους ντόπιους, ακριβώς γιατί προέρχονταν από την εν λόγω τάξη.Το ίδιο συμβαίνει και εδώ στην Ελλάδα.Τα Ελληνάκια που είναι πιο βολεμένα δεν προχωράνε στο σχολείο με τα παιδιά των αλλοδαπών που ζούνε στην ανέχεια και βιώνουν και το ρατσισμό.Κι αυτό γιατί τα δεύτερα πολεμάνε να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση που ζούνε.

Djccp2.png

67KIp2.png

Κική ευχαριστώ για τό πρόγραμμα, δεν το ήξερα ότι υπάρχει, θα το ψάξω, είμαι ελεύθερη επαγγελματίας.

Η Σοφία μου είναι καλά, βγάζει τον 4ο κυνόδοντα και κάνει βουτιές στο κολυμβητήριο με το κεφάλι μέσα (κουκουβάγια!)

Το θέμα του παιδαγωγού/δασκάλου/καθηγητή όντως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, τον μεγαλύτερο ίσως. Αλλά και ο καλός παιδαγωγός, αν έχει 30 παιδιά στο τμήμα, τι να σου κάνει; Δεν ξέρω, θέλει σκέψη

Σοφία λένε τη μαμά μου!Μπράβο το κορίτσι!

Το πρόγραμμα λέγεται <<Δράση εναρμόνισης επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής>> μέσα στο site που σου έδωσα.

Έχει και εδώ ένα τόπικ, το οποίο λέγεται επιδότηση μητέρων για παιδικούς σταθμούς, έχει πολλές πληροφορίες.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

μια απο τις ελπιδες που ειχα για το ιδιωτικο ηταν οτι θα υπηρχαν εκει ως επι το πλειστων παιδια με αγωγη και καλλιεργεια, τα οποια θα ειχαν μαθει απο το σπιτι τους (οπως μαθαινω κι εω στα παιδια μου) οτι ΟΛΟΙ οι ανθρωποι ειναι ισοι. Δε θελω τα παιδια μου ουτε να ντρεπονται για την εθνικοτητα τους ουτε και να το παρουν πανω τους και να κοιταν τους ελληνες αφ'υψηλου. Για μενα η εθνικοτητα ειναι ασχετη, ειναι απλα στοιχειο ταυτοτητας, οχι προσωπικοτητας.

Αλλα αν σας χαλανε τα παιδια μου στο ιδιωτικο να μου το πειτε, να μαζεψω κι αυτα και τις επιχειρησεις μας και να παμε σε αλλη χωρα να συμβαλλουμε στην παραγωγη και την απασχοληση ανθρωπινου δυναμικου ;););)

Αλλα αν σας χαλανε τα παιδια μου στο ιδιωτικο να μου το πειτε, να μαζεψω κι αυτα και τις επιχειρησεις μας και να παμε σε αλλη χωρα να συμβαλλουμε στην παραγωγη και την απασχοληση ανθρωπινου δυναμικου ;););)

καλεεε, μιληστε μου, υποσχομαι να μην ξαναδαγκωσω....

Σου μιλάω για να μην έχεις παράπονο:P

Εγώ συμφωνώ μαζί σου.

Και δεν είναι μόνο σε αυτό το κομμάτι (με bold) που οι μετανάστες προσφέρουν σε μια χώρα!

Djccp2.png

67KIp2.png

Οχι δεν με χαλάνε τα παιδιά σου ούτε κι εσύ κι ούτε κανένας αλλοδαπός.

Με εννοχλεί όμως που αν οι αλλοδαποί ήταν τουρίστες στη χώρα μας, δεν θα χρειαζόταν να είμαστε τόσοι οι άνεργοι. Σε ποια απασχοληση ανθρωπινου δυναμικου συμβάλλετε???? Εχεις πάει μια βόλτα στον ΟΑΕΔ????

Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα με πάρα πολύ πολύ κακές συνθήκες για να αντέξει κι άλλους εισερχόμενους ανθρώπους. Οι περισσότεροι απο τους αλλοδαπούς δεν συμβάλουν στη δική μας οικονομία αλλά στέλνουν οτι έχουν και δεν έχουν στην πατρίδα τους. Εχουν πίσω οικογένεια και συγγενείς. Εχουν κάπου να πάνε να μείνουν. Εμείς που να πάμε????? Να φύγουμε απο τα σπίτια μας και να πάμε που???? Να μεταναστεύσουμε για να μείνουν εδώ οι μετανάστες????

Η Ελλάδα δεν μπορεί να θρέψει τα δικά της παιδιά και θα θρέψει τους ξένους???

Δεν το λέω με κακία, αλλά με πικρία για τη χώρα που μεγάλωσα και ζω και που αναγκαστηκά θα μεγαλώσουν και τα παιδιά μου αύριο.

Συγνώμη για το off topic αλλά κάποια πράγματα μην τα βλέπουμε μονόπλευρα.

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Σου μιλάω για να μην έχεις παράπονο:P

Εγώ συμφωνώ μαζί σου.

Και δεν είναι μόνο σε αυτό το κομμάτι (με bold) που οι μετανάστες προσφέρουν σε μια χώρα!

Ευχαριστώ.

Ξερω οτι πορσπαθεις να μη βγεις απ'το θεμα, αλλα δεν κρατιεμαι, νομιζω θα σ'αρεσει η ιστορια μου. εγω διασκεδαζω με τους ρατσιστες (ευτυχως εχω την πολυτελεια να διασκεδαζω) ειδικα τους "δυο ταχυτητων".

Εγω ειμαι επαναπατρισθεισα ελληνιδα, ο αντρας και τα παιδια μου ειναι αλλοδαποι. Προσεξε ομως, απ΄τους καλους, καθ'οτι βρεταννοι και οχι αλβανοι.

Εχουμε μια επιχειρηση που, δοξα το θεο, καλα παμε παρ'ολο το κλιμα και οποτε μπορουμε προσφερουμε εργασια οπου μπορουμε. Εχουμε κοινωνικη επιρροη και πολιτικη δραση και επιδραση στον τοπο μας, ακουμε τα προβληματα και παραπονα των ανθρωπων και ασκουμε πιεσεις στο δημο να βοηθησει οπου μπορει. Βοηθαμε το ιδιο το δημο με ιδεες, εργα και πολιτικες πιεσεις "ανωτερων". Ετσι, οταν βρισκομαι σε συζητησεις κατα των αλλοδαπων κλπ κλπ κλπ φροντιζω παντα να θυμιζω οτι τα παιδια μου ειναι "αλλοδαπα".

"α, οχι κα.travellingmum, δεν εννοουσαμε εσας", λενε βιαστικα και δεν ξερουν πως να τα μαζεψουν οσα ειπαν μην τυχον και δεν εισηγηθω για το ρουσφετι... πολυ γελιο μιλαμε:D

MANOULINA, οι αλλοδαποι τελικα ευθυνονται για την οικονομικη κριση;;;; Γρηγορα, να το πουμε στους οικονομολογους που εχουν χασει τ'αυγα και τα πασχαλια και δε μπορουν να καταλαβουν που κρυβεται το κεφαλαιο παγκοσμιως. Λοιπον, στην αλβανια ειναι ολα τα λεφτα, τα εστειλαν εκει οι αμοιροι κακοπληρωμενοι εργατες και καθαριστριες, ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

οχι που υποψιαζομασταν ολοι τους αθωους παμπλουτους φοροφυγαδες...

πισω στο θεμα ομως, ξερω οτι θελω πολυ να τα στειλω σ'εκεινο το σχολειο, μηπως 20' στο λεωφορειο θα ειναι πολλα για ενα παιδακι 5 χρονων;

Ο αντρας μου λεει οτι θα εχει φιλους στο λεωφορειο και θα τα λενε το πρωι μεχρι να φτασουν και ολα ωραια και καλα. Καμμια γνωμη;

MANOULINA, οι αλλοδαποι τελικα ευθυνονται για την οικονομικη κριση;;;; Γρηγορα, να το πουμε στους οικονομολογους που εχουν χασει τ'αυγα και τα πασχαλια και δε μπορουν να καταλαβουν που κρυβεται το κεφαλαιο παγκοσμιως. Λοιπον, στην αλβανια ειναι ολα τα λεφτα, τα εστειλαν εκει οι αμοιροι κακοπληρωμενοι εργατες και καθαριστριες, ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Δεν είπα οτι ευθύνονται οι αλλοδαποί για την οικονομική κρίση. Αυτό που είπα είναι πως πόσους να χωρέσει και να θρέψει μια χώρα που καταστρέφεται μέρα με τη μέρα???

Σαφώς και δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια αλλά όχι να αποκτούν και θράσσος τα αλλοδαπά που ταϊζουμε!!!! Και δεν είμαι ρατσίστρια! Αυτοί είναι Αλβανοί!!!

sj3dp3.png

Δεν είπα οτι ευθύνονται οι αλλοδαποί για την οικονομική κρίση. Αυτό που είπα είναι πως πόσους να χωρέσει και να θρέψει μια χώρα που καταστρέφεται μέρα με τη μέρα???

Σαφώς και δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια αλλά όχι να αποκτούν και θράσσος τα αλλοδαπά που ταϊζουμε!!!! Και δεν είμαι ρατσίστρια! Αυτοί είναι Αλβανοί!!!

αν θελεις να συνεχισουμε αυτη τη συζητηση πολυ ευχαριστως να μεταφερθουμε αλλου, ανοιξα αυτο το thread γιατι με ενδιαφερουν οι γνωμες των αλλων γονιων για το σχολειο. Ευχαριστώ.

A ρε travellingmum :D

Mε βάζεις τώρα να θυμηθώ τα μικράτα μου και δεν είναι καλό αυτό γιατί έρχονται και πράγματα που δεν θέλω να θυμάμαι... Λοιπόν από την μεταφορά με το σχολικό έχω να θυμάμαι μόνο καλά πράγματα και ένα κακό... Τα καλά είναι ότι μέσα στο σχολικό όντως παίζαμε και τραγουδάγαμε και τα λέγαμε (κανά μισάωρο κάναμε εμείς από το σπίτι μου ως το σχολείο μέχρι να μαζέψουμε και άλλα παιδιά και να φτάσουμε εκεί). Το κακό ήταν ότι επειδή με πίεζαν να πιω γάλα πριν με πάρει το σχολικό τις περισσότερες φορές το "άδειαζα" στο σχολικό :lol:

[offtopic]η manoulina μιλάει (παρόλο που δεν συμφωνώ με το ύφος της :P ) για οικονομικούς μετανάστες και φαντάζομαι ότι στο μυαλό της έχει τους "εγκληματίες" του είδους που ήρθαν στην χώρα μας. Εσύ καλή μου δεν είσαι οικονομική μετανάστρια αλλά έχεις δίκιο που ενίστασαι στην γενίκευση και καλά κάνεις... δεν μπορείς όμως να αμφισβητήσεις το γεγονός ότι υπάρχουν και κακοί μετανάστες όπως υπήρξαν και υπάρχουν και κακοί έλληνες μετανάστες σε άλλες χώρες. Πάντως αν θέλετε να το συζητήσετε υπάρχει άλλο τόπικ εν ενεργεία αυτή τη στιγμή για να σφαχτείτε. :lol: [/offtopic]

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Οχι δεν με χαλάνε τα παιδιά σου ούτε κι εσύ κι ούτε κανένας αλλοδαπός.

Με εννοχλεί όμως που αν οι αλλοδαποί ήταν τουρίστες στη χώρα μας, δεν θα χρειαζόταν να είμαστε τόσοι οι άνεργοι. Σε ποια απασχοληση ανθρωπινου δυναμικου συμβάλλετε???? Εχεις πάει μια βόλτα στον ΟΑΕΔ????

Η Ελλάδα δεν μπορεί να θρέψει τα δικά της παιδιά και θα θρέψει τους ξένους???

Δεν το λέω με κακία, αλλά με πικρία για τη χώρα που μεγάλωσα και ζω και που αναγκαστηκά θα μεγαλώσουν και τα παιδιά μου αύριο.

Συγνώμη για το off topic αλλά κάποια πράγματα μην τα βλέπουμε μονόπλευρα.

Ζητώ συγγνώμη για το οφ τόπικ, αλλά αν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, να τη δούμε.

Οι μετανάστες παίρνουν δουλειές που οι Έλληνες δεν καταδέχονται να κάνουν.Όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες.Επειδή ακριβώς έχουν οικονομικό πρόβλημα δεν είναι επιλεκτικοί στις δουλειές τους όπως πολλοί Έλληνες και γι αυτό προκόβουν.Έτσι ακριβώς έκαναν και οι Έλληνες στο εξωτερικό σα μετανάστες.Και πρόκοψαν.Δεν έχουν συμβάλλει αυτοί στην ανεργία, αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες για τους παραπάνω λόγους.

Ο κουμπάρος μου έχει κεράσια στην Έδεσσα.Παρακαλούσε τους Έλληνες να πάνε να δουλέψουν με 30 ? φαί μεταφορά εκείνος(πριν 5 χρόνια) και το πρωί που πήγαινε να τους πάρει δεν πήγαιναν και τον κρεμούσαν.Έπαιρνε κι αυτός τον αλβανό που ήταν ακριβώς στην ώρα του και δούλευε και σερί και έλεγε και ευχαριστώ!

Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα από τα χιλιάδες.

Κρίμα να περνάμε τέτοια μηνύματα στα παιδιά μας.

Προσωπικά θέλω να μάθω στο παιδί μου αυτό που ξέρω κι εγώ.Ότι για να έχει δουλειά ο διπλανός μου κι όχι εγώ μάλλον κάνω κάτι λάθος...

ΥΓ:Δε μιλάω γι αυτήν την περίοδο της κρίσης, γιατί όσο διαρκεί η κρίση εγώ είμαι έγκυος:mrgreen: άρα εξασφαλισμένη από δουλειά και δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα.

Djccp2.png

67KIp2.png

Αερικό χαίρομαι που με κατάλαβες.

travellingmum δεν χρειάζεται να τα πούμε αλλού. Καλύτερα να λήξει εδώ το θέμα. Αλλωστε δεν είχα και δεν έχω σκοπό να σε προσβάλλω. Δεν μου έχεις κάνει κάτι.

Το κομμάτι με το ρατσισμό ξεκίνησε όταν είπα πως στην τάξη της ανιψιάς μου είναι μόνο 5 Ελληνόπουλα μέσα στα 23 παιδάκια, κι αυτό όσον αφορά το δημόσιο που έλεγαν τα κορίτσια πιο πάνω και το οτι αναγκαστηκά πας σε όποιο ανήκεις και δεν έχεις το δικαίωμα της επιλογής. Επίσης ο δάσκαλος τους είπε οτι λόγω του τα περισσότερα είναι αλλοδαπά και οι γονείς δεν μπορούν νατα βοηθήσουν πολύ, γιατί δεν ξέρουν ελληνικά οι άνθρωποι, δεν προχωράει η τάξη όπως θα έπρεπε. Κι έτσι μένουν λίγο πίσω.

Εκτός των άλλων στην πρώτη δημοτικού είχε μια δασκάλα που 2 φορές την εβδομάδα ήταν σίγουρα άρρωστη.

Συμφωνώ πως αν θες να μάθεις θα μάθεις είτε στο ιδιωτικό είτε στο δημόσιο, όμως αν ο δάσκαλος είναι τις μισές μέρες απών...τότε θα μαθεις τα μισά.

sj3dp3.png

Ευχαριστώ.

Ξερω οτι πορσπαθεις να μη βγεις απ'το θεμα, αλλα δεν κρατιεμαι, νομιζω θα σ'αρεσει η ιστορια μου. εγω διασκεδαζω με τους ρατσιστες (ευτυχως εχω την πολυτελεια να διασκεδαζω) ειδικα τους "δυο ταχυτητων".

Εγω ειμαι επαναπατρισθεισα ελληνιδα, ο αντρας και τα παιδια μου ειναι αλλοδαποι. Προσεξε ομως, απ΄τους καλους, καθ'οτι βρεταννοι και οχι αλβανοι.

Εχουμε μια επιχειρηση που, δοξα το θεο, καλα παμε παρ'ολο το κλιμα και οποτε μπορουμε προσφερουμε εργασια οπου μπορουμε. Εχουμε κοινωνικη επιρροη και πολιτικη δραση και επιδραση στον τοπο μας, ακουμε τα προβληματα και παραπονα των ανθρωπων και ασκουμε πιεσεις στο δημο να βοηθησει οπου μπορει. Βοηθαμε το ιδιο το δημο με ιδεες, εργα και πολιτικες πιεσεις "ανωτερων". Ετσι, οταν βρισκομαι σε συζητησεις κατα των αλλοδαπων κλπ κλπ κλπ φροντιζω παντα να θυμιζω οτι τα παιδια μου ειναι "αλλοδαπα".

"α, οχι κα.travellingmum, δεν εννοουσαμε εσας", λενε βιαστικα και δεν ξερουν πως να τα μαζεψουν οσα ειπαν μην τυχον και δεν εισηγηθω για το ρουσφετι... πολυ γελιο μιλαμε:D

Τώρα είδα τις απαντήσεις σας.

Επειδή κι εγώ φέτος αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, χαίρομαι να ακούω ανθρώπους με τόσο ανοιχτά μυαλά να κάνουν το ίδιο.Μου δίνει ελπίδα;)

πισω στο θεμα ομως, ξερω οτι θελω πολυ να τα στειλω σ'εκεινο το σχολειο, μηπως 20' στο λεωφορειο θα ειναι πολλα για ενα παιδακι 5 χρονων;

Ο αντρας μου λεει οτι θα εχει φιλους στο λεωφορειο και θα τα λενε το πρωι μεχρι να φτασουν και ολα ωραια και καλα. Καμμια γνωμη;

Εμένα η μαμά μου με έστελνε αγγλικά σε άλλη περιοχή που ήταν καλό το φροντιστήριο και έπαιρνα αστικό.15 λεπτά ήταν το αστικό.Μπορώ να πω ότι με κούρασε...Άλλη λόξα κι η μάνα μου με τα γράμματα!

[offtopic]η manoulina μιλάει (παρόλο που δεν συμφωνώ με το ύφος της :P ) για οικονομικούς μετανάστες και φαντάζομαι ότι στο μυαλό της έχει τους "εγκληματίες" του είδους που ήρθαν στην χώρα μας. Εσύ καλή μου δεν είσαι οικονομική μετανάστρια αλλά έχεις δίκιο που ενίστασαι στην γενίκευση και καλά κάνεις... δεν μπορείς όμως να αμφισβητήσεις το γεγονός ότι υπάρχουν και κακοί μετανάστες όπως υπήρξαν και υπάρχουν και κακοί έλληνες μετανάστες σε άλλες χώρες. Πάντως αν θέλετε να το συζητήσετε υπάρχει άλλο τόπικ εν ενεργεία αυτή τη στιγμή για να σφαχτείτε. :lol: [/offtopic]

Aeriko μου το κακό ήταν ότι στην Αλβανία άνοιξαν οι φυλακές με την αλλαγή του καθεστώτος βγήκε από εκεί μέσα ότι υπήρχε και ήρθε εδώ.Ναι, εκεί θα έπρεπε να υπάρξει έλεγχος.

Όμως ενίσταμαι στο ''οικονομικοί μετανάστες''.Και τι έγινε που είναι τέτοιοι?Και ποιος μας λέει ότι αύριο δε θα είμαστε κι εμείς τέτοιοι κάπου αλλού?

Α, τώρα είδα που λες για το άλλο όπικ!Θα κάνω ψαχτήρι:P

Djccp2.png

67KIp2.png

A ρε travellingmum :D

Mε βάζεις τώρα να θυμηθώ τα μικράτα μου και δεν είναι καλό αυτό γιατί έρχονται και πράγματα που δεν θέλω να θυμάμαι... Λοιπόν από την μεταφορά με το σχολικό έχω να θυμάμαι μόνο καλά πράγματα και ένα κακό... Τα καλά είναι ότι μέσα στο σχολικό όντως παίζαμε και τραγουδάγαμε και τα λέγαμε (κανά μισάωρο κάναμε εμείς από το σπίτι μου ως το σχολείο μέχρι να μαζέψουμε και άλλα παιδιά και να φτάσουμε εκεί). Το κακό ήταν ότι επειδή με πίεζαν να πιω γάλα πριν με πάρει το σχολικό τις περισσότερες φορές το "άδειαζα" στο σχολικό :lol:

δεν ενισταμαι στη γενικευση. ενισταμαι στην κριση των ανθρωπων αναλογα με την εθνικοτητα. Δηλαδη οι ελληνες που προσλαμβανουν νεα παιδια να δουλευουν στις καφετεριες με 25ευρω τη μερα ανασφαλιστα δεν ευθυνονται για την κατασταση; ο υπαλληλος της εφοριας που πας να κανεις τη δουλεια σου και σε διωχνει γιατι πινει το καφεδακι αλλα τι να κανεις, μονιμος ειναι, δε φταιει;

Οι οικονομικοι μεταναστες ειναι οι μονοι που δε φταινε γιατι ειναι ισως οι μονοι κατοικοι της χωρας που δε φοροδιαφευγουν.

τα ειχα παρει με μια που ηθελε να βαλει τα παιδια της στον παιδικο ενω δε δουλευε και δεν της τα πηραν και τα δυο κι εβριζε και φωναζε οτι αν δει ξενα θα κανει φασαρια. "ξενα" παιδια φορολογουμενων γυναικων που δουλευουν και δεν εχουν εδω μαναδες και πεθερες να τις βοηθησουν. Η κοινωνικη προνοια πρεπει να στοχευει στους νομιμους φορολογουμενους πολιτες ασχετως εθνικοτητας. Η απλως εχω ζησει πολλα χρονια σε χωρες με πραγματικη κοινωνικη προνοια και οχι κοινωνικη παρανοια...:twisted:

Ειχατε δεν ειχατε με παρασυρατε παλι

Αυτο δεν το ειχα δει και δεν συμφωνω. Και εμεις στο εξωτερικο "αλλοδαπακια" ειμαστε και δεν βλεπω κανενα κακο να συναναστρεφεται με παιδια που οι γονεις ειναι αλλης εθνικοτητας. Καποια απο τα καλυτερα παιδια που γνωριζω και εχει αδυναμια και ο γιος μου δεν ειναι Ελληνες αλλα ειμαι πολυ περιφανη που τα γνωριζω.

Ίσως δεν το διευκρίνησα σωστά αλλά εμένα δε με πειράζουν όλα τα αλλοδαπάκια αλλά τα μουσουλμανάκια ... επειδή έχουν πολύ διαφορετική νοοτροπία από εμάς και τα περισσότερα είναι φανατισμένα! Και μάλιστα δε με πειράζουν όλα τα μουσουλμανάκια ... γιατί έχω γνωρίσει πολλά αξιοπρεπή αλλά με πειράζουν αυτά που είναι εδώ στην Ελλάδα (γιατί εδώ τώρα τελευταία έχει έρθει όλη η σαβούρα) !!!

azHYp2.png

vwuep3.png