Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μήπως τελικά είναι πιο φθηνό το ιδιωτικό?

Recommended Posts

Δεν είναι έτσι τα παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά. Αυτό που λες είναι εξαίρεση, ιδίως στις μικρές ηλικίες. Και ποιος σου λέει ότι το παιδί που πήγε Σαντορίνη πέρασε καλύτερα (ήταν μόνο του σε σκάφος, με μεγάλους για παρέα, και έπινε καφέ στο ημεροβίγλι... -σκασίλα του-!) από το άλλο παιδί που πήγε στην πλατεία και έπαιξε μπάλα με τους φίλους του ;;;

Είναι θέμα των γονιών, που όπως λες δυσκολεύονται να τα βγάλουν και πέρα, να του μεταδώσουν και να το κάνουν να αντιληφθεί τις αξίες της ζωής και της ίδιας της οικογένειας που μεγαλώνει και όπου γίνονται θυσίες για να αποκτήσει μία καλύτερη μόρφωση που θα του χρειαστεί στη ζωή του, οπότε να το εκτιμήσει και να ωριμάσει μέσα από αυτό.

Ψώνια υπάρχουν παντού. Ανθρωποι όμως σωστοί είναι λίγοι και έτσι γίνονται τα παιδιά, μόνο όταν οι ίδιοι οι γονείς δεν είναι ψώνια, αλλά ώριμες προσωπικότητες, όπου μπορούν να εκπαιδεύσουν σωστά τα παιδιά τους κι όχι να τα μεγαλώνουν ως ανάπηρα όντα στηριζόμενα σε πατερίτσες (= πλαστικό-μαύρο χρήμα).

Διαφωνώ ... υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός στα ιδιωτικά σχολεία και ένα παιδί δημοτικού και γυμνασίου δεν έχει την ωριμότητα να το διαχειριστεί πιστεύω. Δεν είναι μόνο το σκάφος στη Σαντορίνι ... είναι το ότι θα υπάρχουν παρέες που θα αποφασίζουν (στο γυμνάσιο και στο λύκειο αυτά) να πάνε όλα μαζί μια εκδρομή κάπου ... και αυτό το κάπου μπορεί να είναι πολύ ακριβό κι εσύ να μη μπορείς να στείλεις το παιδί σου σε αυτή την εκδρομή. Επίσης τα ρούχα που θα φοράνε τα άλλα παιδιά, τα πράγματα που θα έχουν και κυρίως τα σπίτια που θα έχουν. Δε νομίζω ότι θα νιώθει πολύ ωραία το παιδί να πηγαίνει συνέχεια σε σπίτια με πισίνες κι αυτό να μένει στο διαμέρισμα ... είναι όλα αυτά θέματα σημαντικά!

Βασικά για να πας το παιδί σου σε ένα σχολείο πρέπει το σχολείο αυτό να είναι της τάξης σου...

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 123
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νομίζω οτι τις εξωσχολικές δραστηριότητες μπορείς να τις εφαρμόσεις στο πρόγραμμα του παιδιού.

δηλ όταν θα είναι πλέον γυμνάσιο που θα έχει ελάχιστο χρόνο δεν είναι ανάγκη να παρακολουθεί κάτι άλλο εκτός απο μια ξένη γλώσσα.

τώρα οσον αφορά το κόστος του ιδιωτικού σαφώς και δεν φτάνει του δημοσίου γιατί όπως προανέφερα το ρυθμίζεις.

τώρα αν το παιδί δεν θέλει να κόψει πχ το στίβο σημαίνει οτι μπορεί να τα καταφέρει σε αρκετά.

το αν θα μορφωθεί ένα παιδί σωστά εξαρτάται απο τη θέληση του και το περιβάλλον του και οχι απο το δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο.

Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη γονέων με πιο μεγάλα παιδάκια από τα δικά μου και μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα της εκπαίδευσης, τα δικά μου είναι 4 και δυόμιση και του χρόνου είναι καιρός για νηπιαγωγείο.

Πως σας φαίνονται οι τιμές σε σχέση με το τη θα πληρώσουμε σε φροντιστήρια και συλλόγους αν πάμε στο δημόσιο?

Ευχαριστώ.

Καλημέρα!Δεν κουοτάρω όλο το ποστ σου γιατί έχω κουοτάρει κάμποσα.

Έχουμε ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό (παρόλο που τα παιδιά μου είναι το ένα 16 μηνών και το άλλο θα γεννηθείσε λίγο).

Κυρίως τον έχω από τότε που μια πελάτισσά μου μου είπε ότι το στέλνει ιδιωτικό το παιδί της, αλλά μετά είναι free και της έρχεται στο τέλος πιο οικονομικά.

Θυμαμαι όταν πήγαινα σχολείο (δημόσιο), όλοι οι φίλοι και οι παρέες μου ήταν στη γειτονιά ή έστω κοντά μου και μπορούσα να κατέβω στο παρκο/πλατεία να παίξουμε ή να πάμε για καφέ, γενικώς να ειδωθουμε και να βγούμε βόλτα πολύ πιο εύκολα. Αντιθέτως η ξαδέρφη μου που πήγαινε σε ιδιωτικό δεν ήξερε κανένα παιδί στη γειτονιά της και ήταν μόνη της αφού οι συμμαθητές της μένανε εδώ κι εκεί. Επρεπε να περιμένει το Σ/Κ για να την πανε οι γονείς της σε κάποιο σπίτι φίλων ή να έρθει σε μένα. Εγώ θυμαμαι ότι κάθε μέρα μετά το σχολείο τρέχαμε από δω και από κει αντί να μπαίνουμε σε ένα σχολικό, και γι'αυτό έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις. Είναι και αυτός ένας παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς περα από το οικονομικό.

Αυτός είναι ένας προβληματισμός δικός μου υπέρ του δημόσιου.Θα ήθελα τα παιδιά μου να γνωρίσουν και την κοπάνα και την απεργία και την ανεμελιά γενικώς η οποία δε γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτή με το ιδιωτικό.

Επίσης, από φίλους που πήγαινανσε ιδιωτικό και ήρθαν μετά στο δημόσιο, έλεγαν ότι τα ναρκωτικά κάνουν πάρτι στα ιδιωτικά και κυκλοφορούν πολύ περισσότερο από ότι στα δημόσια.Στα χρόνια που πήγαινα εγώ σχολείο βέβαια(είμαι 30 χρονών).

ναι, βλεπεις, δεν εχω τετοιο αγχος, αυτο που με απασχολει ειναι να εχουν τα παιδια την ευκαιρια να ανακαλυψουν τι τα ικανοποιει, παρα να εινει τοσο φορτωμενα με υποχρεωσεις ωστε οχι μονο να μην ανακαλυψουν τον εαυτο τους αλλα και να θεωρουν επιτακτικη επιτυχια μια θεση σε ΑΕΙ η ΤΕΙ. Δεν ειναι ετσι η ζωη...

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη για το μεγάλωμα των παιδιών.Θέλω να έχουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και την καλύτερη δυνατή ενημέρωση ώστε να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

επισης με απασχολουν κοινωνικοι λογοι. Ειμαστε ανθρωποι που πιστευουμε και επιδιωκουμε την παγκοσμιοποιηση, με οποιον τροπο μπορουμε, και το ιδιωτικο σχολειο θα απεκλειε τα παιδια μας απο συναναστροφη με διαφορετικες κοινωνικες/εθνικες/θρησκευτικες ομαδες.

Και δικός μου προβληματισμός:rolleyes:

Και πότε θα μάθει το παιδί να μην 'ζηλεύει' τους πλούσιους ανθρώπους και να μην αισθάνεται πιο σημαντικός από τους φτωχούς, αν όχι στο σχολείο? Δεν είναι αυτό μάθημα ζωής, ότι ο άλλος δεν είναι πιο σπουδαίος από εμάς, μόνο και μόνο επειδή έχει λεφτά?

Μα πραγματικά δεν πιστεύω ότι είναι θέμα να το μάθει.Αν τα παιδιά που έχουν αυτές τις οικονομικές ανέσεις κάνουν επίδειξη...τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία πληγώνονται πολύ εύκολα.Υπάρχουν πιστεύω κι άλλοι τρόποι να μη ζηλεύει και να κατανοεί τη διαφορετικότητα χωρίς να πληγώνεται...τι λέτε?

Εγώ συμφωνώ με όλες σας. Απλά δεν ταυτίζω την μόρφωση με την ακαδημαϊκη επιτυχία, ούτε με την εκμάθηνση ξένων γλωσσών. Στο πανεπιστήμιο γνώρισα πολλούς πολύγλωσσους αλλά αμόρφωτους ανθρώπους. Αργότερα στη ζωή μου γνώρισα πολλούς μη πτυχιούχους αλλά μορφωμένους. Συμφωνώ λοιπόν ότι αριθμητική και ξένες γλώσσες και μία επιτυχία σε καλό ΑΕΙ μπορείς να το επιτύχεις σε κάθε σχολείο. Για μόρφωση όμως, όπως την εννοώ εγώ τουλάχιστον, ως διαμόρφωση προσωπικότητας, ως δυνατότητα να κινηθεί κανείς σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ώς δυνατότητα έρευνας σε μία οργανωμένη βιβλιοθήκη, ως πνευματική καλλιέργεια κλπ κλπ, πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Κυρίως στην οικογένεια, φυσικά, αλλά υπάρχουν και μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο σχολείο, και να είναι η φιλοσοφία του σχολείου, όχι να επαφίενται στην καλή θέληση κάθε φωτισμένου δασκάλου.

Συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου;)

Είχα μιλήσει πριν λίγο καιρό με κάποιες καθηγήτριες ιδιωτικού σχολείου, οι οποίες με ενημέρωσαν ότι το ολοήμερο είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό δεν προσφέρει και πολλά αν ο ίδιος ο γονιός δεν καθίσει με το παιδί να δει που βρίσκεται, τι ελλείψεις έχει και πως να το βοηθήσει....μου είπαν λοιπόν αν κοιτάξω για ιδιωτικό να δω κάποιο το οποίο θα έχει την επιλογή να μην πάει το παιδί ολοήμερο, αλλά να στο γυρνάνε 3 στο σπίτι για να το διαβάζω η ίδια και έτσι να έχει χρόνο μετά.....νομίζω αυτό είναι πολύ καλή λύση...άλλωστε καμία μας δεν μεγάλωσε με ολοήμερο, σπίτι μας διαβάζαμε!

Πιστεύω ότι το ολοήμερο είχε σαν σκοπό να διαβάζει ολοκληρωτικά τα παιδιά στα σχολεία, όπως γίνεται στο εξωτερικό και στο σπίτι να μην ασχολούνται με τα μαθήματα, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα που τα περισσότερα μένουν στην θεωρία, τελικά η ιδέα του ολοήμερου για μένα μόνο χάσιμο χρόνου είναι.

Το ολοήμερο είναι μια μεγάλη βοήθεια για τις εργαζόμενες μητέρες.

Πάντως τα ξαδερφάκια μου που πάνε διαβάζουν μετά σπίτι μέχρι αργά...σε δημόσιο ολοήμερο...

όσο για το τι σημαινει μόρφωση, εγώ θέλω πάνω απ'όλα τα παιδια μου να μαθουν να σεβονται τους άλλους, να ξέρουν τις αδυναμίες και τις δυνατότητες τους και να γίνουν χρήσιμοι κι ευτυχισμένοι σύμφωνα μ'αυτές.

όσο για το να επενδυσεις τα χρληματα διαφορετικα... αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της ερώτησής μου΄δε σκοπεύω να μειώσω τους λογαριασμούς η τις δραστηριοτητές μας σαν οικογένεια, νομίζω ο,τι ο χρόνος που περνάμε όλοι μαζι σε διαφορα μέρη του τόπου μας η του κόσμου είναι πολύ πιο εποικοδομητικά και επιμορφωτικά από όποιο ιδιωτικό σχολείο.

Απλώς σκεφτόμουνα οτι αν ούτως η άλλως η εξοσχολικη εκπαιδευση και δραστηριοτητα κοστίζει το ίδιο η ισως λιγο λιγοτερο απ΄τα δίδακτρα του σχολείου, ισως να μπορουσαμε κι εμεις αλλά κυρίως τα παιδιά να έχουμε και το σκυλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη...

Συμφωνώ επίσης απόλυτα...και εγώ έτσι θέλω τα παιδιά μου και έχω τον ίδιο προβληματισμό:rolleyes:

Αν ήμουν στη θέση σου και είχα τα χρήματα, θα έβαζα τα παιδιά μου σε ιδιωτικό στο δημοτικό και μετά γυμνάσιο-λύκειο σε δημόσιο. Κι εγώ σε ιδιωτικό πήγαινα στο δημοτικό και μετά στο δημόσιο. Το δημοτικό είναι πολύ σημαντικό να είναι προσεγμένο για να αποκτήσουν βάσεις. Απο κει κι έπειτα, άμα θέλουν να διαβάσουν, θα διαβάσουν όπου και να πάνε.

Λοιπόν, μου έδωσες μια άλλη οπτική...εγώ αναρωτιόμουνα μήπως να τα έστελνα δημοτικό δημόσιο και μετά ιδιωτικό, όπου τα έξοδα είναι πιο πολύ κοντά στο σκεπτικό της travellingmum...Βασικά δεν έιχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί ένα παιδί στο δημοτικό να χρειάζονται ιδιαίτερα:roll::roll:

Διαφωνώ ... υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός στα ιδιωτικά σχολεία και ένα παιδί δημοτικού και γυμνασίου δεν έχει την ωριμότητα να το διαχειριστεί πιστεύω. Δεν είναι μόνο το σκάφος στη Σαντορίνι ... είναι το ότι θα υπάρχουν παρέες που θα αποφασίζουν (στο γυμνάσιο και στο λύκειο αυτά) να πάνε όλα μαζί μια εκδρομή κάπου ... και αυτό το κάπου μπορεί να είναι πολύ ακριβό κι εσύ να μη μπορείς να στείλεις το παιδί σου σε αυτή την εκδρομή. Επίσης τα ρούχα που θα φοράνε τα άλλα παιδιά, τα πράγματα που θα έχουν και κυρίως τα σπίτια που θα έχουν. Δε νομίζω ότι θα νιώθει πολύ ωραία το παιδί να πηγαίνει συνέχεια σε σπίτια με πισίνες κι αυτό να μένει στο διαμέρισμα ... είναι όλα αυτά θέματα σημαντικά!

Βασικά για να πας το παιδί σου σε ένα σχολείο πρέπει το σχολείο αυτό να είναι της τάξης σου...

Βέρα , άλλη μια φορά που συμφωνούμε σχετικά με τα παιδιά...:cool:

Djccp2.png

67KIp2.png

Βρε παιδιά, οι μαθητές των ιδιωτικών δεν έχουν όλοι σπίτι στη Σαντορίνη, ούτε πάνε διακοπές στο Γκσταντ για σκι. Οι περισσότεροι είναι μεσαίου εισοδήματος, που οι γονείς τους αποφασίζουν να κάνουν μία επένδυση (καλή κακή, δεν το κρίνω) στα παιδιά τους. Σε κάθε κοινωνικό πλαίσιο, και στο ιδιωτικό και στο δημόσιο σχολείο, το παιδί μας θα βρει ανθρώπους να κάνει παρέα, που να του ταιριάζουν. Είναι αυτό κριτήριο, να κάνει παρέα με φτωχότερους ανθρώπους για να μην νοιώθει μειονεκτικά?

Βρε παιδιά, οι μαθητές των ιδιωτικών δεν έχουν όλοι σπίτι στη Σαντορίνη, ούτε πάνε διακοπές στο Γκσταντ για σκι. Οι περισσότεροι είναι μεσαίου εισοδήματος, που οι γονείς τους αποφασίζουν να κάνουν μία επένδυση (καλή κακή, δεν το κρίνω) στα παιδιά τους. Σε κάθε κοινωνικό πλαίσιο, και στο ιδιωτικό και στο δημόσιο σχολείο, το παιδί μας θα βρει ανθρώπους να κάνει παρέα, που να του ταιριάζουν. Είναι αυτό κριτήριο, να κάνει παρέα με φτωχότερους ανθρώπους για να μην νοιώθει μειονεκτικά?

Kyra μου διαφωνώ μαζί σου.Εδώ στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον το 80-85% των παιδιών που πηγαίνουν στα ιδιωτικά είναι ανωτέρων οικονομικών στρωμάτων.Που μπορεί πχ να μην έχουν σπίτι στη Σαντορίνη, αλλά στα 12 τους κάνουν πάρτι στον όμιλο (οι Θεσσαλονικιές θα καταλάβουν), πανάκριβο μαγαζί 20-25 ? το κεφάλι.Και που φοράνε μόνο μάρκες κτλ κτλ.

Το θέμα για μένα δεν είναι το να μην κάνει παρέα με πλουσιότερους ή επιδειξίες - γιατί το 2ο είναι το πρόβλημά μου, όχι το πρώτο, ή ανθρώπους που κοκορεύονται για κάτι τέτοια.Άλλωστε γενικότερα στη ζωή του θα συναναστραφεί με μια ποικιλία ανθρώπων και θα κάνει τις επιλογές του.

Στον κλειστό όμως χώρο της τάξης και του σχολείου κατά πόσο θα μπορεί να αποβάλλει από γύρω του ανθρώπους με τους οποίους δε θα αισθάνεται καλά.

Αυτός είναι εμένα ο δικός μου προβληματισμός.

Να πω, ότι κάποτε ήμουν φανατικά κατά του ιδιωτικού.Τώρα το σκέφτομαι για τους λόγους που έχω εξηγήσει, αλλά ακόμη δεν έχω πειστεί ρε γμτ.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Όχι ... δεν είπα αυτό! Είπα απλά ότι πρέπει να προσέξεις να δεις σε ποιο ιδιωτικό θα το στείλεις. Κάποιος που στέλνει το παιδί του σ' ένα ιδιωτικό που κοστίζει 8-10000 το χρόνο είναι άλλη κοινωνικής τάξης από εμένα τουλάχιστον. Εγώ θα μπορούσα να στείλω το παιδί μου εκεί ... και ίσως και τα 2 παιδιά μου αλλά μετά θα τα έβγαζα τσίμα τσίμα (ΑΝ τα έβγαζα) ... οπότε αν αποφασίσω να στερηθώ και το στείλω θα αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα που έγραψα!

azHYp2.png

vwuep3.png

"πλούσιους" συμμαθητές και επιδειξίες μπορεί να έχει και στο δημόσιο ένα παιδί! Εγώ που πήγα ιδιωτικό και μετά δημόσιο έχω να σας πω ότι ουδέποτε ένιωσα μειονεκτικά στο δημοτικό ιδιωτικό... αντιθέτως στο δημόσιο δημοτικό (5η και 6η) ένιωσα πολύ μειονεκτικά γιατί (στην εποχή μου) τα άλλα παιδάκια φορούσαν tseklenis ποδιά για παράδειγμα ενώ για μας ήταν πολύ ακριβή... ή στο γυμνάσιο φορούσαν την τελευταία λέξη της μόδας ενώ εγώ τα ρούχα του συνοικιακού μαγαζιού γιατί αυτά μπορούσε η μητέρα μου... ή πήγαιναν τέννις και άλλες δραστηριότητες που εγώ δεν μπορούσα να πάω... Δεν έχει να κάνει δημόσιο με ιδιωτικό σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο και το φυσάνε πραγματικά το παραδάκι ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Προσωπική εμπειρία απο ιδιωτικό δεν έχω. Σε δημόσιο πήγα και ήμουν μια χαρά.

Ο άντρας μου όμως και η αδερφή του πήγαν στη γαλλική του Πειραιά. Καλοί μαθητές και οι δυο (θα σχολιάσω αργότερα αυτό).

Η κατάληξη????? Οσα κι αν επένδυσαν οι γονείς τους στο σχολείο, η κουνιάδα μου μετά της πανελλήνιες δεν πέρασε πουθενά, και πορευόταν με το απολύτηριο λυκείου.

Ο άντρας μου, πέρασε σε μιας σχολή γεοπόνων και δεν ήθελε να πάει και πήγε σε ιδιωτικό ΙΕΚ πληροφορηκής. Αντε πάλι τα σκάνε οι γονείς!!!! Και δε λέω για το παιδί σου δεν τα σκέφτεσαι, αλλά όταν ο άλλος καταλήγει να είναι και χαμηλόμισθος μετά τα τόσα χρήματα που επενδύθηκαν για την εκπαίδευση του......

Οσο για το καλοί μαθητές στο ιδιωτικό όλοι μας ξέρουμε πολλους καλούς βαθμούς που μπαίνουν επειδή απλά είναι πληρωμένοι. Η κόρη ενός παλιού αφεντικού μου πήγαινε σε πρότυπο ιδωτικό κιόλας!!! Είχε σε όλα τα τετράμηνα 19 και 20. Στις πανελλήνιες δεν έγραψε τίποτα και δεν πέρασε πουθενά. Οι γονείς της έπεσαν απο τα σύννεφα και την έβακε στο κομμωτήριο να λούζει.....

sj3dp3.png

"πλούσιους" συμμαθητές και επιδειξίες μπορεί να έχει και στο δημόσιο ένα παιδί! Εγώ που πήγα ιδιωτικό και μετά δημόσιο έχω να σας πω ότι ουδέποτε ένιωσα μειονεκτικά στο δημοτικό ιδιωτικό... αντιθέτως στο δημόσιο δημοτικό (5η και 6η) ένιωσα πολύ μειονεκτικά γιατί (στην εποχή μου) τα άλλα παιδάκια φορούσαν tseklenis ποδιά για παράδειγμα ενώ για μας ήταν πολύ ακριβή... ή στο γυμνάσιο φορούσαν την τελευταία λέξη της μόδας ενώ εγώ τα ρούχα του συνοικιακού μαγαζιού γιατί αυτά μπορούσε η μητέρα μου... ή πήγαιναν τέννις και άλλες δραστηριότητες που εγώ δεν μπορούσα να πάω... Δεν έχει να κάνει δημόσιο με ιδιωτικό σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο και το φυσάνε πραγματικά το παραδάκι ;)

Ναι υπάρχουν ... αλλά πίστεψέ με (στη σημερινή επόχή) είναι πιο πολλά τα παιδιά που πραγματικά φυσάνε το παραδάκι στα ιδιωτικά!

Συνήθως (στη σημερινή εποχή) αυτοί που πραγματικά τα έχουν δεν το σκέφτονται καν να πάνε το παιδί τους στο δημόσιο σχολείο έτσι όπως έχει καταντήσει η δημόσια παιδεία.

azHYp2.png

vwuep3.png

"Δεν έχει να κάνει δημόσιο με ιδιωτικό σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο και το φυσάνε πραγματικά το παραδάκι ;)

...και η επίδειξη δεν ειναι πάντα ανάλογη με τα χρήματα που έχει μια οικογένεια. Ολοι φαντάζομαι έχουμε συναντήσει ανθρωπους που ενω δεν εχουν ιδιαιτερη οικονομικη άνεση, ντύνουν και στολίζουν τους ιδιους και τα παιδια τους με πανακριβα ρουχα και εχουν ακριβά φαμφαριόζικα αυτοκίνητα. Απο την άλλη, υπάρχουν οικογένειες με λεφτά, που έχουν χαμηλό προφίλ και ειναι ευχαριστημένοι να ντύνοναται ολοι απο Zara.

Προσωπικά, στο ιδιωτικό δεν ένιωσα ποτε πίεση να ντυθω με ακριβά ρουχα ή μειονεκτικά γιατι έμενα σε διαμέρισμα και γιατι δεν πηγαινα στο Gstaad. Δεν ειναι ολα τα παιδια ετσι στα ιδιωτικα, ας μην γενικεύουμε και υπερβάλουμε. Νομιζω οτι εαν το παιδι μάθει απο το σπιτι του καποιες αξίες, μπορει μια χαρα να ανταποκριθει σε διαφορες πιεσεις που θα συναντησει γενικα στην εφηβεια του.

Διαφημίσεις

Δεν έχεις άδικο έτσι όπως τοποθετείσαι....

Οσο για το καλοί μαθητές στο ιδιωτικό όλοι μας ξέρουμε πολλους καλούς βαθμούς που μπαίνουν επειδή απλά είναι πληρωμένοι. Η κόρη ενός παλιού αφεντικού μου πήγαινε σε πρότυπο ιδωτικό κιόλας!!! Είχε σε όλα τα τετράμηνα 19 και 20. Στις πανελλήνιες δεν έγραψε τίποτα και δεν πέρασε πουθενά. Οι γονείς της έπεσαν απο τα σύννεφα και την έβακε στο κομμωτήριο να λούζει.....

Κι εγώ είχα γνωστή που πήγαινεσε πολύ γνωστό ιδιωτικό της Θεσσαλονίκης και περνούσε τις τάξεις επί πληρωμεί...συχνό φαινόμενο...άλλος ένας προβληματισμός για τα ιδιωτικά...

Προσωπικά, στο ιδιωτικό δεν ένιωσα ποτε πίεση να ντυθω με ακριβά ρουχα ή μειονεκτικά γιατι έμενα σε διαμέρισμα και γιατι δεν πηγαινα στο Gstaad. Δεν ειναι ολα τα παιδια ετσι στα ιδιωτικα, ας μην γενικεύουμε και υπερβάλουμε. Νομιζω οτι εαν το παιδι μάθει απο το σπιτι του καποιες αξίες, μπορει μια χαρα να ανταποκριθει σε διαφορες πιεσεις που θα συναντησει γενικα στην εφηβεια του.

Ξέρεις, εμένα αυτή είναι η λέξη κλειδί που με τρομάζει...Η εφηβεία είναι κατ'εμέ η πιο περίεργη και δύσκλοη περίοδος για να αντιμετωπίσει ένας γονιός.

Φίλη μου που τελείωσε κοινωνική λειτουργός και έκανε την πτυχιακή της για την εφηβεία, μου έλεγε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι μια μορφή σχιζοφρένειας η εφηβεία...

Μην πάτε μακκριά, θυμηθείτε εμάς εφήβους...

Για τα ναρκωτικά και τα ιδιωτικά, οι κοπέλες που πήγατε σε ιδιωτικό τι λέτε?

Djccp2.png

67KIp2.png

Από τη δική μου εμπειρία θα μιλήσω και πάλι και φίλων μου που πήγαιναν σε ιδιωτικό στην εφηβεία (εγώ ήμουν σε δημόσιο)...

Τα παιδιά καλών οικογενειών που έχουν χρήματα σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά το έριχναν στα βαριά (κόκα, ηρωίνη κ.λπ.) γιατί μπορούσαν να τα πληρώσουν. Στο δημόσιο από την άλλη επειδή δεν υπήρχε η οικονομική άνεση έμπλεκαν με χάπια, χασίς κ.λπ.

Αν είναι να μπλέξεις... θα μπλέξεις καισ το ένα και στο άλλο.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Δεν έχεις άδικο έτσι όπως τοποθετείσαι....

Ξέρεις, εμένα αυτή είναι η λέξη κλειδί που με τρομάζει...Η εφηβεία είναι κατ'εμέ η πιο περίεργη και δύσκλοη περίοδος για να αντιμετωπίσει ένας γονιός.

Φίλη μου που τελείωσε κοινωνική λειτουργός και έκανε την πτυχιακή της για την εφηβεία, μου έλεγε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι μια μορφή σχιζοφρένειας η εφηβεία...

Μην πάτε μακκριά, θυμηθείτε εμάς εφήβους...

Για τα ναρκωτικά και τα ιδιωτικά, οι κοπέλες που πήγατε σε ιδιωτικό τι λέτε?

Σχιζοφρένεια...ακριβως!!! :):? Οσο για τα ναρκωτικά, σε εμας τοτε ( πριν 15 + χρονια ) δεν υπηρχε ζητημα. Μονο με το καπνισμα ειχαν ξεφυγει και υπηρχε "ατυπο" καπνιστήριο, αβατο για καθηγητες, που τωρα που το σκεφτομαι ηταν απαραδεκτο που το επιτρέπανε. Νομιζω οτι οσο αναφορα τα ναρκωτικά, ειναι ενα αλλο σημειο που πρεπει να χτισεις απο το σπιτι γιατι σιγουρα το παιδι, καποια στιγμη, καπου, καποτε, θα ερθει σε επαφη με αυτα.

Τωρα για το θεμα οτι πληρωνεις να περασεις στα ιδωτικα θα διαφωνησω .

Αντε, πες, πέφτεις σε εναν καθηγητη και σου κανει και ιδιαιτερα και καπως περνας αυτο το μαθημα. Εως εκει. Αλλα δεν μπορει να εισαι κακιστη μαθητρια και να παιρνεις 19 και 20. Τα αλλα παιδια χαζα ειναι, δεν θα το καταλάβουν να διαμαρτυρηθουν? Σορυ αλλα αυτο ειναι και λιγο αστικος μυθος.

Ποιοι απο εσας εχουν γνωστο που τους εχει πει "Ξερεις, πληρωνω για να περναει η κορη/γιος μου την τάξη" ? Συνηθως ειναι "Εχω μια γνωστη, μια φιλη μιας φιλης μου μου ειπε οτι η ταδε πληρωνει, καποιος μου ειπε οτι εχει εναν κουμπαρο που εχει εναν μαναβη που εχει μια θεια που η κορη του περναει τις ταξεις πληρωνοντας"....:roll: Για εμενα ειναι η γνωστη κακοηθεια τις περισσοτερες φορές.

Εγω πηγα στο δημοσιο και κανενας τοτε δε μιλοθσε για ιδιωτικο γιατι πολυ απλα δεν υπηρχη ιδιωτικο σ'ολοκληρο το νομο. πλουσιοι, φτωχοι, ολοι μαζι. Οι επιδειξιες ηταν συνηθως μεσης ταξης, ενω τα πλουσιοτερα παιδια, τα οποια ειχαν παιδεια και αγωγη απο το σπιτι, πατουσαν γερα στη γη.

Πηγα και ειδα το ιδιωτικο στο οποιο αναφερομαι, ενθουσιαστηκα ειναι η αληθεια, κυριως με την αντιμετωπιση προς τα παιδια. Να πω επισης οτι με τις συγκεκριμενες τιμες που προσφερει αυτο το σχολειο ειναι προσιτο σε διαφορες κοινωνικες ομαδες. Με προβληματιζει λιγο η αποσταση, ειναι 20' με το λεωφορειο, ενω μεσα στην πολη υπαρχουν 10 δημοσια και ετσι οπου και νε μενεις ειναι το πολυ πεντε λεπτα με τα ποδια...

Προσωπική εμπειρία απο ιδιωτικό δεν έχω. Σε δημόσιο πήγα και ήμουν μια χαρά.

Ο άντρας μου όμως και η αδερφή του πήγαν στη γαλλική του Πειραιά. Καλοί μαθητές και οι δυο (θα σχολιάσω αργότερα αυτό).

Η κατάληξη????? Οσα κι αν επένδυσαν οι γονείς τους στο σχολείο, η κουνιάδα μου μετά της πανελλήνιες δεν πέρασε πουθενά, και πορευόταν με το απολύτηριο λυκείου.

Ο άντρας μου, πέρασε σε μιας σχολή γεοπόνων και δεν ήθελε να πάει και πήγε σε ιδιωτικό ΙΕΚ πληροφορηκής. Αντε πάλι τα σκάνε οι γονείς!!!! Και δε λέω για το παιδί σου δεν τα σκέφτεσαι, αλλά όταν ο άλλος καταλήγει να είναι και χαμηλόμισθος μετά τα τόσα χρήματα που επενδύθηκαν για την εκπαίδευση του......

Αυτο εμενα δε με προβληματιζει ΚΑΘΟΛΟΥ. Δεν θελω να τα στειλω στο ιδιωτικο γιατι πιστευω οτι θα τους χωσει γνωσεις στο μυαλο και οτι θα περασουν στο πανεπιστημιο. Δε με ενδιαφερει να περασουν στο πανεπιστημιο αν δεν θελουν. Και θα ειμαι πολυ ευτυχισμενη αν αποφασισουν να λουζουν σε κωμμωτηρια, αν αυτο ΘΕΛΟΥΝ.

Το προβλημα μου ειναι οτι το δημοσιο σχολειο, απο την ηλικια των 5 ετων, στοχευει/κατορθωνει τη εξωντωση των καθε ειδους κλισεων και ταλεντων και στοχευει στο ονειρο του καθε γονιου τησ δεκαετιας του '50¨το πανεπιστημιο.

Κι εγω σκεφτηκα το ιδιωτικο για νηπιαγωγειο-δημοτικο και επειτα δημοσιο. Πυτως ωστε να εχουν την ευκαιρια να γνωρισουν τον εαυτο τους, αλλα αργοτερα, στην εφηβεια, να εχουν τους φιλους τους εδω κοντα...Ισως...

Και θα ειμαι πολυ ευτυχισμενη αν αποφασισουν να λουζουν σε κωμμωτηρια, αν αυτο ΘΕΛΟΥΝ.

Να μην παρεξηγηθώ. Απόφοιτος λυκείου είμαι κι εγώ με μια ξένη γλώσσα και 10ετη εμπειρία στο χώρο της κομμωτικής.

Δεν έχω κάτι με τις κομμώτριες εννοείται!!

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Να μην παρεξηγηθώ. Απόφοιτος λυκείου είμαι κι εγώ με μια ξένη γλώσσα και 10ετη εμπειρία στο χώρο της κομμωτικής.

Δεν έχω κάτι με τις κομμώτριες εννοείται!!

δε σε παρεξηγησα, απλως ηθελα να πω οτι δε θεωρω το ιδιωτικο δρομο προς το πανεπιστημιο... Η κορη μου ειναι μονο 4 χρονων και ειναι καπως ιδιαιτερο παιδι...

Ποιοι απο εσας εχουν γνωστο που τους εχει πει "Ξερεις, πληρωνω για να περναει η κορη/γιος μου την τάξη" ? Συνηθως ειναι "Εχω μια γνωστη, μια φιλη μιας φιλης μου μου ειπε οτι η ταδε πληρωνει, καποιος μου ειπε οτι εχει εναν κουμπαρο που εχει εναν μαναβη που εχει μια θεια που η κορη του περναει τις ταξεις πληρωνοντας"....:roll: Για εμενα ειναι η γνωστη κακοηθεια τις περισσοτερες φορές.

Εμένα πάντως η κοπέλα ήταν στην παρέα μου κα το έλεγε η ίδια ότι πέρναγε τις τάξεις λόγω του ότι πλήρωνε.Προσοχή:Δεν έβγαζε 19 και 20, τη βάση είχε, μάξιμουμ 12 (τότε με 12 δεν περνούσες ούτε απέξω από το πανεπιστήμιο).Απλά δεν έμενε στην ίδια τάξη.

Εγω πηγα στο δημοσιο και κανενας τοτε δε μιλοθσε για ιδιωτικο γιατι πολυ απλα δεν υπηρχη ιδιωτικο σ'ολοκληρο το νομο. πλουσιοι, φτωχοι, ολοι μαζι. Οι επιδειξιες ηταν συνηθως μεσης ταξης, ενω τα πλουσιοτερα παιδια, τα οποια ειχαν παιδεια και αγωγη απο το σπιτι, πατουσαν γερα στη γη.

Αυτό οφείλω να το επιβεβαιώσω από την εμπειρία μου σε έναν άλλο τομέα...στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Όσα αφεντικά είχα που ήταν από πάντα τους ευκατάστατα και δεν αντιμετώπισαν ποτέ οικονομικό πρόβλημα, ήταν και πολύ ταπεινοί και πολύ εντάξει απέναντι στους υπαλλήλους τους.Δεν τους έκλεβαν δλδ τους πλήρωναν στην ώρα τους κτλ.

Αντίθετα ότι αφεντικό είχα νεόπλουτο, που έκανε χρήματα ξαφνικά ήταν η χειρότερη εργοδοσία που θα μπορούσα να έχω, παρόλο που είχε περάσει και από τη δική μου οικονομική τάξη...Κόμπλεξ...αυτή την ερμηνεία δίνω...

Djccp2.png

67KIp2.png

Όχι ... δεν είπα αυτό! Είπα απλά ότι πρέπει να προσέξεις να δεις σε ποιο ιδιωτικό θα το στείλεις. Κάποιος που στέλνει το παιδί του σ' ένα ιδιωτικό που κοστίζει 8-10000 το χρόνο είναι άλλη κοινωνικής τάξης από εμένα τουλάχιστον. Εγώ θα μπορούσα να στείλω το παιδί μου εκεί ... και ίσως και τα 2 παιδιά μου αλλά μετά θα τα έβγαζα τσίμα τσίμα (ΑΝ τα έβγαζα) ... οπότε αν αποφασίσω να στερηθώ και το στείλω θα αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα που έγραψα!

To οικονομικό κριτήριο είναι άλλο. Τα βάζει κάτω η οικογένεια και αποφασίζει τί μπορεί να δίνει για σχολείο, χωρίς να στερείται (όλη η οικογένεια) ένα δεδομένο επίπεδο ζωής.

Μετά επιλέγει ιδιωτικό, από αυτά που μπορεί.

Μου κάνει εντύπωση που στη συζήτηση για τα ιδιωτικά ακούω λιγότερο ουσιαστικά επιχειρήματα και περισσότερο το επιχείρημα με τη ζήλια του παιδιού.

Εμένα πάντως η κοπέλα ήταν στην παρέα μου κα το έλεγε η ίδια ότι πέρναγε τις τάξεις λόγω του ότι πλήρωνε.Προσοχή:Δεν έβγαζε 19 και 20, τη βάση είχε, μάξιμουμ 12 (τότε με 12 δεν περνούσες ούτε απέξω από το πανεπιστήμιο).Απλά δεν έμενε στην ίδια τάξη.

Αυτό οφείλω να το επιβεβαιώσω από την εμπειρία μου σε έναν άλλο τομέα...στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Όσα αφεντικά είχα που ήταν από πάντα τους ευκατάστατα και δεν αντιμετώπισαν ποτέ οικονομικό πρόβλημα, ήταν και πολύ ταπεινοί και πολύ εντάξει απέναντι στους υπαλλήλους τους.Δεν τους έκλεβαν δλδ τους πλήρωναν στην ώρα τους κτλ.

Αντίθετα ότι αφεντικό είχα νεόπλουτο, που έκανε χρήματα ξαφνικά ήταν η χειρότερη εργοδοσία που θα μπορούσα να έχω, παρόλο που είχε περάσει και από τη δική μου οικονομική τάξη...Κόμπλεξ...αυτή την ερμηνεία δίνω...

χαχαχαχα, μου θυμισες ενα συνεργατη, τον οποιο γνωρισα προσφατα, και μιλουσαμε για λογαριασμους ΔΕΗ κλπ (ξερεις τα επικαιρα) εγω εν'το μεταξυ τον ειχα κοψει οτι ηταν λιγο ψωνιο, νεοπλουτισμος σε ΟΛΟ του το μεγαλειο, και μου ειπε "ε, τι λογαριασμους να εχεις εσυ; τι σπιτι εχεις, αντε 100 μετρα να ειναι. Εγω εχω 500 μετρα σπιτι και τ'αφηνω ολα τα φωτα και τα κλιματιστικα ανοιχτα συνεχως, πληρωνω 800 ευρω το διμηνο". Προσπαθουσα τοσο πολυ να μη γελασω (και λογω σεβασμου, ειναι τουλαχιστον 20 με 30 χρονια μεγαλυτερος μου) που τα ματια μου δακρυζαν απ'το ζορι :lol::lol::lol:

χαχαχαχα, μου θυμισες ενα συνεργατη, τον οποιο γνωρισα προσφατα, και μιλουσαμε για λογαριασμους ΔΕΗ κλπ (ξερεις τα επικαιρα) εγω εν'το μεταξυ τον ειχα κοψει οτι ηταν λιγο ψωνιο, νεοπλουτισμος σε ΟΛΟ του το μεγαλειο, και μου ειπε "ε, τι λογαριασμους να εχεις εσυ; τι σπιτι εχεις, αντε 100 μετρα να ειναι. Εγω εχω 500 μετρα σπιτι και τ'αφηνω ολα τα φωτα και τα κλιματιστικα ανοιχτα συνεχως, πληρωνω 800 ευρω το διμηνο". Προσπαθουσα τοσο πολυ να μη γελασω (και λογω σεβασμου, ειναι τουλαχιστον 20 με 30 χρονια μεγαλυτερος μου) που τα ματια μου δακρυζαν απ'το ζορι :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Djccp2.png

67KIp2.png

Μου κάνει εντύπωση που στη συζήτηση για τα ιδιωτικά ακούω λιγότερο ουσιαστικά επιχειρήματα και περισσότερο το επιχείρημα με τη ζήλια του παιδιού.

Για εμένα αυτό είναι πολύ ουσιαστικό επιχείρημα!!!! Αν το παιδί μου δε μπορεί αν ακολουθήσει τα άλλα παιδιά στα πιο πολλά πράγματα ή αν νιώθει άσχημα θα επιρρεάσει την ψυχολογία του, μπορεί να γίνει κομπλεξικό και ανασφαλές! Και όλα αυτά τα: "είναι στο χέρι των γονιών να αναθρέψουν σωστά το παιδί τους ..." είναι εν μέρει σωστό. Γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιρρεάζουν ... οπως οι παρέες, οι εμπειρίες του, τα γονίδιά του ... Δεν έχουν όλα τα παιδιά δυνατό και ακλόνητο χαρακτήρα από τα 7τους!

Πάντως έχω κι άλλα επιχειρήματα κατά και υπέρ του ιδιωτικού. Είμαι κι εγώ πολύ μπερδεμένη.

ΥΠΕΡ:

1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ (και στη φύλαξη αλλά και στην ενημέρωση αν κάτι δεν πάει καλά με το παιδί ή λήψει)
  2. Διαλέγεις το σχολείο (κι όχι όποιο είναι πιο κοντά κι ό,τι ναναι)
  3. Επεμβαίνεις αν κάτι δε σου αρέσει επειδή πληρώνεις
  4. Πολλές δραστηριότητες
  5. Σταθερό πρόγραμμα στο παιδί που δε διακόπτεται από απεργίες, καταλήψεις και ό,τι άλλο μπορεί να συμβεί σε ένα δημόσιο σχολείο.
  6. Λιγότερα αλλοδαπάκια (ΝΑΙ! Πείτε με ρατσίστρια)

ΚΑΤΑ

1. Κόστος
  2. Νεοπλουτισμός και φαντασία (Εδώ πάνε και όλα αυτά με τη ζήλια που λέγαμε παραπάνω)
  3. Έλλειψη αξιοκρατίας - (λάθος αρχές στο παιδί)
  4. Παρέες μακριά
  5. Σχολείο συνήθως μακριά - μεγάλη ταλαιπωρία για το παιδί με το σχολικό.

Αυτά ... μπορεί να σκεφτώ και άλλα ... αλλά αυτά μου έρχονται!

azHYp2.png

vwuep3.png

Γ

ΥΠΕΡ:

1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ (και στη φύλαξη αλλά και στην ενημέρωση αν κάτι δεν πάει καλά με το παιδί ή λήψει)
  2. Διαλέγεις το σχολείο (κι όχι όποιο είναι πιο κοντά κι ό,τι ναναι)
  3. Επεμβαίνεις αν κάτι δε σου αρέσει επειδή πληρώνεις
  4. Πολλές δραστηριότητες
  5. Σταθερό πρόγραμμα στο παιδί που δε διακόπτεται από απεργίες, καταλήψεις και ό,τι άλλο μπορεί να συμβεί σε ένα δημόσιο σχολείο.
  6. Λιγότερα αλλοδαπάκια (ΝΑΙ! Πείτε με ρατσίστρια)

ΚΑΤΑ

1. Κόστος
  2. Νεοπλουτισμός και φαντασία (Εδώ πάνε και όλα αυτά με τη ζήλια που λέγαμε παραπάνω)
  3. Έλλειψη αξιοκρατίας - (λάθος αρχές στο παιδί)
  4. Παρέες μακριά
  5. Σχολείο συνήθως μακριά - μεγάλη ταλαιπωρία για το παιδί με το σχολικό.

Αυτά ... μπορεί να σκεφτώ και άλλα ... αλλά αυτά μου έρχονται!

Θα συμφωνησω με ολα τα υπερ και τα κατα, εκτος απο ενα -

Έλλειψη αξιοκρατίας - (λάθος αρχές στο παιδί)

Η αξιοκρατια και οι αρχες διδασκονται και εφαρμοζονται σπιτι. Εαν εσυ και εγω επιλεξουμε να πληρωνουμε για να περναει τα μαθηματα το παιδι, εμεις διδασκουμε κακες αρχες, οχι το σχολειο. Σε ενα ιδιωτικο, δεν ειναι απαραιτητο οτι ο πιο ευκαταστατος θα τυχαινει καλυτερης μεταχειρησης. Προσωπικα, στο δικο μου σχολειο δεν αντιληφθηκα ποτε τετοιο πραγμα.

Ενα αλλο υπερ των ιδιωτικων ειναι κατι που ορισμενοι μπορει να το βλεπουν και αρνητικο. Δεν ειναι τοσο κολλημενοι στο να πιεζουν ολα τα παιδια, να αποδιδουν σε ολα τα μαθηματα το ιδιο. Στο σχολειο δεν με ενδιεφεραν τα φυσικο-μαθηματικα και ειχα μεγαλη κλιση σε αλλο τομεα. Οι δασκαλοι μου αμεσως το διεκριναν αυτο, το συζητησαν με τους γονεις μου, καταλαβαν οτι εγω ειχα αποφασισει λογω της κλισης μου ηδη τι θα κανω και ετσι οι περισσοτεροι με αφηνανε λιγο-πολυ στην ησυχια μου. Δεν με περνουσαν ταξη, εαν ειχα κατω απο την βαση εμενα, αλλα δεν με ζοριζανε για καλους βαθμους. Αυτο για εμενα ηταν υπερ τους και στο τελος εδειξε οτι ο τροπος τους ειχε αποτελεσμα.

και τα δικα μου τα παιδια αλλοδαπακια ειναι.... Ευχαριστώ!

Αυτο δεν το ειχα δει και δεν συμφωνω. Και εμεις στο εξωτερικο "αλλοδαπακια" ειμαστε και δεν βλεπω κανενα κακο να συναναστρεφεται με παιδια που οι γονεις ειναι αλλης εθνικοτητας. Καποια απο τα καλυτερα παιδια που γνωριζω και εχει αδυναμια και ο γιος μου δεν ειναι Ελληνες αλλα ειμαι πολυ περιφανη που τα γνωριζω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...