Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 355
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατ' αρχάς ευχαριστώ που κάνετε παραπομπή στο blog μου. Αν και δεν είμαι γονιός, ακόμη, τα χημικά στα καλλυντικά όπως και τα parabens (συντηρητικά) είναι υπόθεση όλων μας μιας και αποτελούν απειλή για τη ζωή μας. Θεωρούνται οι υπ' αριθμόν ένα παράγοντες για αλλεργικές αντιδράσεις και την εμφάνιση άσθματος (κυρίως οι φθαλικοί εστέρες στις κολώνιες).

Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι δεν είμαι γιατρός αλλά απλά ευαισθητοποιημένος πολίτης για ζητήματα όπως χωρίς-χημικά καλλυντικά και οργανικά προϊόντα. Σας δίνω μια όμορφη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καταναλωτών για το πόσο "χημικό" είναι το σπίτι μας (δυστυχώς μόνο στα Αγγλικά). Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, μη πω τρομακτικά και φανώ "Ευαγγελάτος".

http://www.chemical-cocktail.org/

Δώστε μεγάλη σημασία στις πάνες βρακάκια και τι κινδύνους κρύβουν. Όπως επίσης σας παραπέμπω και στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αγγλία για τη χρήση των "φασκιών" - παλαιού τύπου πάνες.

Ευχαριστώ για την προτίμησή σας.

Περικλής Χρήστου

http://perischristou.blogspot.com

Κι εγώ απογοητεύτηκα με αυτά τα paraben... Σε όσα προιόντα είχαμε στο σπίτι για το μωρό και κοίταξα όλα είχαν... Ακόμα και αυτά της Frezyderm... Θα πάρω κι εγώ το αντιηλιακό της frezyderm με δείκτη 25 που δεν έχει paraben...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Εγώ αγόρασα εχθές το αντιλιακό με δείκτη 25 της Frezyderm.

Επίσης η φαρμακοποιός μου είπε να αποφεύγω τα αντιληακά με μεγάλο δείκτη προστασίας διότι τα φίλτρα που χρησιμοποιούν είναι χημικά.

Τα φυσικά φίλτρα δεν μπορούν να έχουν και πολύ μεγάλους βαθμούς προστασίας. Το 25 πάντως είναι φυσικό

Ναι, δυστυχώς Ευαγγελία, σε όλα τα προϊόντα περιποίησης είτε είναι για παιδιά είτε για μεγάλους υπάρχουν parabens, δες τους αφρούς ξυρίσματος, τα σαμπουάν μας, τα αφρόλουτρα, κρέμες, σκιές ματιών………

Της A-Derma κάποια προϊόντα δεν έχουν paraben, αλλά είναι λίγο τσουχτερή σε τιμή.

Διαφημίσεις

Κατ' αρχάς ευχαριστώ που κάνετε παραπομπή στο blog μου. Αν και δεν είμαι γονιός, ακόμη, τα χημικά στα καλλυντικά όπως και τα parabens (συντηρητικά) είναι υπόθεση όλων μας μιας και αποτελούν απειλή για τη ζωή μας. Θεωρούνται οι υπ' αριθμόν ένα παράγοντες για αλλεργικές αντιδράσεις και την εμφάνιση άσθματος (κυρίως οι φθαλικοί εστέρες στις κολώνιες).

Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι δεν είμαι γιατρός αλλά απλά ευαισθητοποιημένος πολίτης για ζητήματα όπως χωρίς-χημικά καλλυντικά και οργανικά προϊόντα. Σας δίνω μια όμορφη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καταναλωτών για το πόσο "χημικό" είναι το σπίτι μας (δυστυχώς μόνο στα Αγγλικά). Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, μη πω τρομακτικά και φανώ "Ευαγγελάτος".

http://www.chemical-cocktail.org/

Δώστε μεγάλη σημασία στις πάνες βρακάκια και τι κινδύνους κρύβουν. Όπως επίσης σας παραπέμπω και στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αγγλία για τη χρήση των "φασκιών" - παλαιού τύπου πάνες.

Ευχαριστώ για την προτίμησή σας.

Περικλής Χρήστου

http://perischristou.blogspot.com

peris σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση :D

Εμείς έχουμε της AVENE από βρέφος. Μας το σύστησε η τότε παιδίατρός μας. Είναι καταπληκτικό. Το καλοκαίρι στη θάλασσα κάτω από τον ήλιο συνέχεια, και δεν κοκκίνησε καθόλου. Και έχει και άσπρο δέρμα (από αυτό που στον ήλιο κοκκινίζει). Εγώ προσωπικά αυτό το αντιλιακό δεν το αλλάζω με τίποτα.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

θα ήθελα να σας πώ ότι αυτό που κάνουν στο εξωτερικό και θεωρείται το πιό ασφαλές, είναι ειδικά ρούχα σαν μαγιό που είναι αντηλιακά.

υπάρχουν σίγουρα πολλές να σαν και αυτές...

http://www.solartex.com/uvinformation.html

http://www.sun-togs.com/page.home

http://www.sunsafe.com/ViewProducts.cfm?CatID=2&ObjectgroupID=45

βέβαια και εκεί δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν κάποιο χημικό στο ύφασμα, πάντως, απο εκεί, πιό δύσκολα απορροφάται απο ότι αν είναι πάνω στο δέρμα.

θα ήταν ενδιαφέρον η άποψη του perischristou για αυτό το θέμα..

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εγώ αγόρασα εχθές το αντιλιακό με δείκτη 25 της Frezyderm.

Επίσης η φαρμακοποιός μου είπε να αποφεύγω τα αντιληακά με μεγάλο δείκτη προστασίας διότι τα φίλτρα που χρησιμοποιούν είναι χημικά.

Τα φυσικά φίλτρα δεν μπορούν να έχουν και πολύ μεγάλους βαθμούς προστασίας. Το 25 πάντως είναι φυσικό

υπάρχουν μέχρι 40 και δεν παίζει χημεία :wink:

creme_minerale_bebe.jpg

νομιζω ειναι ασυναγωνιστο...το χρησιμοποιω 2 καλοκαιρια και ειμαι υπερευχαριστημενη :D

για τους δείκτες προστασίας είχα δει πέρυσι στην τηλεόραση σε κάποια εκπομπή έναν γιατρό(;) - δεν είμαι και σίγουρη - και είχε πεί ότι αν για παράδειγμα το 25 προσφέρει 90% προστασία, το 40 προσφέρει 95%. Δηλαδή η προστασία που προσφέρουν οι δείκτες δεν αυξάνεται τόσο όσο ο δείκτης. Ισχύει αυτό;

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

Ο δείκτης προστασίας ενός αντηλιακού καθορίζει πόσο περισσότερο μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο με τη χρήση αντηλιακού χωρίς να πάθουμε έγκαυμα. Για παράδειγμα, αν ο χρόνος που απαιτείται για την πρόκληση εγκαύματος από τον ήλιο είναι 30 λεπτά και χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 8, μπορούμε να μείνουμε στον ήλιο 8 φορές περισσότερο (δηλαδή 4 ώρες) χωρίς να πάθουμε έγκαυμα.Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι εφαρμόζοντας το ίδιο αντηλιακό αρκετές φορές στη σειρά δεν επιμηκύνουμε τον ασφαλή χρόνο έκθεσης. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε επιπλέον προστασία είναι να χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό με υψηλότερο δείκτη προστασίας. Επίσης το αντηλιακό που χρησιμοποιούμε δεν μας προστατεύει την επόμενη μέρα. Τέλος θα πρέπει να υπενθυμίσουμε το σημαντικό ρόλο που παίζει στην προστασία η ποσότητα του αντηλιακού.Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ λίγο. Για το σώμα των ενηλίκων η σωστή ποσότητα του αντηλιακού είναι περίπου 30-40 gr (δηλαδή μια γεμάτη παλάμη!ώστε να επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα το οποίο καθορίζει ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού.Πρέπει να εφαρμόζεται καλά πριν την έκθεση στον ήλιο (μισή ώρα πριν για αντηλιακά με χημικά φίλτρα, ενώ αυτό δεν ισχύει για όσα έχουν φυσικά φίλτρα προστασίας, που δρουν άμεσα) και να επαναλαμβάνεται μετά την κολύμβηση. Αν τα αντηλιακά χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να προστατεύσουν από εγκαύματα, καρκίνο και πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Προσοχή στο Baraben. Έχω την εντύπωση πως η frezyderm έχει τέτοιο συστατικό και γι αυτό την καταργήσαμε πέρισυ. Μας είπαν για την bepanthol, ότι είναι καλή, αλλά επειδή είμαι αντικαταναλώτρια, θα τελειώσουμε πρώτα αυτή που έχουμε (του κιλού) και μετά θα την δοκιμάσω.

Εμείς πήγαμε στην οπτικό και μας έδωσε γυαλιά για την μικρή, Polaroid, παρακαλώ. Ο γιατρός μας είπε να μη το παρακάνουμε (όχι μέσα στο σπίτι, όχι συνεφιασμένες μέρες, όχι βράδυ, για παιχνίδι).

Γενικώς όμως βγαίνουμε έξω μετά τις 7.00 που πέφτει ο ήλιος, τόσο για την μπέμπα όσο και για εμάς.

http://community.webshots.com/user/theanom

2604743180041690424jSpJNf_th.jpg

τα frezyderm δεν εχουν το συστατικο που αναφερεις και μπορεις να το χρησιμοποιησεις αφοβα.στα γυαλια προσεξε γιατι εκτος των αλλων προβληματων μπορει να δημιουργησει και προβλημα στην μυτη γιατι το οστο ειναι μαλακο ακομα ..μην κανουμε γαμψη την μυτουλα της κουκλας.........σου μιλαω εγω που απο κομπλεξ εκανα πλαστικη στην μυτη.δεν εχω κληρονομικοτητα και ο γιατρος μου ειχε πει η απο χτυπημα στην μυτη (εκανα tae kwon do απο παιδι)η απο γυαλια....αληθεια σου λεω..γιαυτο με συνεση το γυαλακι αν και εμενα μου αρεσουν πολυ στα παιδακια..τα δινει στυλ..

ευχαριστώ!!!

Δε μου είπε κάτι τέτοιο ο γιατρός μου, βέβαια, τόνισε, με σύνεση τα γυαλιά, αλλά δεν είπε για το κοκκαλάκι της μικρής μου Batwoman!

Χμ,, για το frezyderm, πρέπει να κάνω έλεγχο γιατί το σταματήσαμε πέρισυ!!!!! χμ χμ χμ, αλτζχαιμερ, ισως;

2932330840041690424VELNKM_th.jpg

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Για να μην επαναλαμβανομαι και επειδη εχω γραψει την γνωμη μου σε ενα παραπλησιο θεμα:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1072&postdays=0&postorder=asc&start=15

Και στα αντηλιακα υπαρχει λυση με φυτικα συστατικα. Εχω την εντυπωση ομως χωρις να ειμαι σιγουρος οτι χωρις την χρηση συνθετικων, χημικων δεν γινεται να φτασεις πανω απο το οριο του δεικτη 20με 25 spf, οποτε σε καθε αντηλιακο πανω απο αυτο το οριο θεωρω την χρηση χημικων δεδομενη (οπως και να χει βεβεαια παντα οτι προιον αγοραζω ελεγχω την λιστα συστατικων INCI) .

Οσο για το παραπανω αντηλιακο της ROC παιζει χημεια και μαλιστα μια χαρα.

Σας παραθετω την λιστα των συστατικων του:

Aqua, Titanium Dioxide, Cyclohexa-siloxane, Isononyl Isononanoate, Zinc Oxide, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Butylene Glycol, Cetyl Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Polymethyl Methacrylate, Glycerin, Styrene/ Acrylates Copolymer, Alumina, Methyl Glucose Sesquistearate, Isohexadecane, Chrysanthemum Parthenium, Linseed Acid, Dimethicone, Stearic Acid, PEG-40 Castor Oil, Sodium Dodecylbenzene-sulfonate, Ammonium Polyacrylate, PEG-8 Laurate, Aluminum/Magnesium Hydroxide Stearate, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Chlorhexidine Digluconate - [PPT 2071].

Πηγη:

http://www.saninforma.it/Sezione.jsp?idSezione=8771&idSezioneRif=548

KEuPp2.png

Δυο κοριτσια φωτιζουν την ζωη μου. Η Ελενη και η Αναστασια .

• 5 months later...
  • 1 month later...

Εχτες πηρα απο το φαρμακειο το φετινο αντιηλιακο μας..αναμεσα απο πολλα διαλεξα το καινουριο της frezyderm- kids sun care- με SPF 50+ χωρις Parabens...ελπιζω να βγει καλο και να μην αντιμετωπισουμε κανενα προβλημα!!!!!! :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

λοιπον εγω πηρα ενα που λεγεται jason απο καταστημα βιολογικων και ειναι μια χαρα! βεβαια δεν το εχω δοκιμασει ακομα στη παραλια! παντως εχει υψηλο δεικτη 40+ και δεν εχει parabens

Frezyderm με δείκτη προστ. +25. Η παιδίατρος είναι κάθετη ότι σε παιδιά μέχρι 2 ετών δεν πρέπει να εφαρμόζουμε δείκτη πάνω απο 25 (γμτ δεν θυμάμαι το λόγο πάντως εκείνη την ώρα που μου το είπε λογικό μου φάνηκε). Πάντως προσοχή στα αντηλιακά, να είναι μόνο με φυσικά φίλτρα!!

Ο μικρός μου έχει πολύ ευαίσθητο πρόσωπο (αλλεργίες κλπ) και έψαχνα ένα καλό αντηλιακό χωρίς χημικά. Τελικά βρήκα το αντηλιακό της Lavera(γερμανική εταιρεία με βραβευμένα βιολογικά καλλυντικά) και είναι πάρα πολύ καλό, επιπλέον μυρίζει υπέροχα τόσο που πήρα και το αντίστοιχο για μένα. Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

zRssp3.png

WTxwp3.png

Frezyderm με δείκτη προστ. +25. Η παιδίατρος είναι κάθετη ότι σε παιδιά μέχρι 2 ετών δεν πρέπει να εφαρμόζουμε δείκτη πάνω απο 25 (γμτ δεν θυμάμαι το λόγο πάντως εκείνη την ώρα που μου το είπε λογικό μου φάνηκε). Πάντως προσοχή στα αντηλιακά, να είναι μόνο με φυσικά φίλτρα!!

Και μένα μου είπε ο φαρμακοποιός όχι πάνω από 25 γιατί τότε μπαίνουν χημικά και συντηρητικά.

Πήρα με δείκτη 25 του Κορρέ, μόνο με φυσικά φίλτρα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...