Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Eίναι τέχνη αυτο;

kel

Recommended Posts

Αχ Θεε μου τι αλλο θα δουμε....δε μπορουσα ποτε να δω καν κανονικο βιασμο σε ταινια..ποσο μαλλον βρεφους, Παναγια μου πως θα προστατεψουμε τα παιδια μας, σε τι κοσμο τα φεραμε?Κι αυτη η σκηνη ειναι πραγματικη?Αν ναι δεν πρεπει να φυλακιστουν ολοι οι υπευθυνοι??????????Μου ερχεται να βαλω τα κλαματα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για εμενα η τεχνη εμπεριεχει την αισθητικη. Εξαλλου αυτο σημαινει τεχνη απο την αρχαια Ελλαδα. Αρα με αυτο τον ορισμο δε θεωρω το συγκεκριμενο περιεχομενο καλλιτεχνικο δημιουργημα. Προσωπικη αποψη του δημιουργου? ναι ! αλλα καλλιτεχνικο δημιουργημα?

Οχι βεβαια!!! Αρα δεν μπορω να δεχτω το οποιοδηποτε μηνυμα θελει να περασει καποιος (ακομη και οταν το αναφερει ως παραδειγμα προς αποφυγη) ως καλλιτεχνια. Δηλαδη αν καποιος πλασει ενα αγαλμα με τις ακαθαρσιες του εγω πρεπει να το θεωρησω καλλιτεχνικο δημιουργημα αν μου πει οτι εκφραζει την καθημερινοτητα ενος ανθρωπου και την πραγματικη ζωη? Λυπαμαι εγω αυτο το θεωρω εμετικο.

Αλλο η προσωπικη εκφραση (που για εμενα ειναι αρρωστημενη και μονο ως σκεψη) και αλλο το καλλιτεχνικο δημιουργημα.

Kel, και η αισθητική είναι υποκειμενική. Και ο ορισμός της τέχνης δεν είναι μονοσήμαντος.

Για παράδειγμα ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης χαρακτήρισαν την τέχνη σαν μίμηση και αναπαράσταση της πραγματικότητας.

Με πειράζει περισσότερο που γίνονται αυτά στη πραγματική μας ζωή και λιγότερο που προβάλλονται σε μία ταινία (σίγουρα και εσάς).

Πάντως, ποτέ δεν θα έβλεπα μία τέτοια περιεχομένου ταινία. Δεν ταιριάζει στην «αισθητική» μου όπως λες, ούτε στην ιδιοσυγκρασία μου.

Ακόμα και αν αυτή η ταινία γινότανε για να μου δείξει την ψυχολογία του θύματος (υποτίθεται διδακτικού χαρακτήρα), δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ τα συναισθήματα και την ψυχολογική διατάραξη που θα μου προξενούσε!

Είναι φρικιαστικό: όλα στο όνομα της "τέχνης" να περνούν έτσι χωρίς κανένα φιλτράρισμα στην κοινωνία μας....

Εδώ κολλάει η περίφημη ατάκα πλέον "Ωρε πού πάμε?" του Αυλωνίτη από την ταινία "Η ωραία των Αθηνών".....

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

Tι μου λες τώρα.Εδώ ο Τσόκλης βγήκε και δικαιολογούσε στο βιασμό το θύτη και κατηγορούσε το θύμα.Είμαι κι εγώ μορφωμένη αλλά μου φαίνεται κάθε "βαρεμένος" μαζί με την τέχνη του πάει να μας πουλήσει και τις χυδαίες ιδέες του.

ο τυπος δεν παει καλα πρεπει να ειναι τελειως κουκουρουκου μην χ3κ8#*@%%* δεν παει καλα τα λεει τωρα στο σταρ οτι ειναι φυσιολογικα να βιαζονται οι γυναικες

νταξει....τραγικό, απλά δε μπορώ να το πιστεψω τι διαβάζω:( :( :( :(

από το πρωι που το ειδα όλο αυτό κεφτομαι, σοκαρίστηκα πραγματικά

σοβαρά τωρα, η σκηνη ηταν πραγματικη??????αν ξερει καποιος ας πει...

ποια μανα εδωσε το μωρο της για τετοιο πράγμα???????

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

H Μπελλούτσι, όταν γύρισε τη συγκεκριμένη ταινία με τη σκηνή του βιασμού, ήταν ενήλικη και επαγγελματίας ηθοποιός. Το θέμα είναι, αυτή η σκηνή με το βρέφος, ΠΩΣ γυρίστηκε, και τι επιπτώσεις είχε ο τρόπος που γυρίστηκε στην ψυχολογία του παιδιού που έπαιξε? Δεν υποννοώ ότι το παιδί βιάστηκε πραγματικά (μου προκαλεί φρίκη και μόνο σαν σκέψη) , αλλά και το γεγονός ότι κλήθηκε να συμμετάσχει σε αναπαράσταση αυτής της σκηνής.

Προβολή ταινίας με βιασμό βρέφους, στην Αθήνα!

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του "16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X" να συμπεριλάβει την ταινία "A Serbian Film" του Srdan Spasojevic που ατυχώς τη βάφτισε και

«Χασαποσέρβικο»- ένα σπλάτερ φιλμ βουτηγμένο στο αίμα και το σεξ.

Η συγκεκριμένη ταινία επρόκειτο να προβληθεί στο φεστιβάλ FrightFest του Λονδίνου, αλλά κόπηκε! Στην ταινία Serbian Film ήρωας είναι ένας πορνοστάρ, ο οποίος υπό την επήρεια ναρκωτικού επιδίδεται σε αποτρόπαιες πράξεις. Η πιο ακραίες σκηνές της ταινίας είναι όταν φαίνεται ο βιασμός ενός νεογέννητου μωρού και αυτές ήταν που ήθελε να "κόψει" Βρετανικό Συμβούλιο Κινηματογραφικής Δεοντολογίας (BBFC) και να αφαιρέσει έτσι τέσσερα λεπτά.

Το λονδρέζικο φεστιβάλ, αρνήθηκε να συμβιβαστεί με τη λογοκρισία του BBFC και προτίμησε να μην παίξει την ταινία καθόλου. «Ως φεστιβάλ με διεθνή αξιοπρέπεια, σκεφτήκαμε ότι μια ταινία αυτού του είδους θα έπρεπε να προβληθεί ολόκληρη, όπως είναι η πρόθεση του σκηνοθέτη», δήλωσε ο Ιαν Τζόουνς, συνδιευθυντής του φεστιβάλ.

Στην αρχή παρόλο που οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ήταν διχασμένοι για το αν θα προβάλουν την ταινία ή όχι κατέληξαν θετικά. Συγκεκριμένα ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Ορέστης Ανδρεαδάκης, δήλωσε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ότι αν και θεωρεί την ταινία «αποκρουστική» και είναι αντίθετος «αισθητικά και ιδεολογικά», θεωρεί «πιο αποκρουστική τη λογοκρισία κάθε είδους συμβουλίου».

Εσύ τι πιστεύεις; Πρέπει να προβληθεί η ταινία ή όχι;

http://www.tlife.gr/Article/FN/0-9-5472.html

----------------------

Ασύλληπτο! Βιάζουν νεογέννητο μωράκι σε σέρβικη ταινία!

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η διεστραμμένη ιδέα ενός σέρβου σκηνοθέτη

Πρόκειται για την πιο φρικτή ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Για 4 λεπτά, διαδραματίζεται η πιο ανατριχιαστική σκηνή που θα μπορούσε να γεννήσει το μυαλό του ανθρώπου.

“Νομίζω ότι το φιλμ είναι τραγικό, άρρωστο, ενοχλητικό, διεστραμμένο και πανέξυπνο. Το θαύμασα και το μίσησα την ίδια ώρα. Και δεν θα το δω ποτέ ξανά. Ποτέ!».

Έτσι περιέγραψε στον Guardian την ταινία με τίτλο “Serbian Film” o διάσημος κριτικός κινηματογράφου Scott Weinberg.

Το διεστρεμμένο σενάριο περιγράφει την ιστορία του Μίλος, ενός συνταξιούχου πορνοστάρ που

αποφασίζει να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να στηρίξει την οικογένειά του.

Ο ήρωας θα σοκαριστεί όταν θα δει παιδιά να εμφανίζονται στα πλατό για να χρησιμοποιηθούν στις σκηνές.

Κάποια στιγμή του ζητούν να συναντήσει ένα κορίτσι ντυμένο Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και να βιάσει μπροστά του την υποτιθέμενη μητέρα του. Ο ήρωας βγαίνει εκτός εαυτού και παραιτείται τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του ζητούν να παρακολουθήσει την πιο φρικτή σκηνή όλων των εποχών: έναν άντρα να βοηθάει μία γυναίκα να ξεγεννήσει ένα κοριτσάκι. Μόλις το μωρό γεννιέται ο άντρας το βιάζει!!!

Το Βρετανικό Συμβούλιο Κινηματογραφικής Δεοντολογίαςε λογόκρινε τα 49 πλάνα του αποτρόπαιου βιασμού λίγο πριν η ταινία προβληθεί στο φεστιβάλ FrightFest.

Ο σκηνοθέτης πάντως προσπάθησε να δικαιολογήσει τις σκηνές κάνοντας έναν παραλληλισμό που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει.

«Πρόκειται για μία καταγραφή της δικής μας κακοποίησης από τη σερβική κυβέρνηση. Δείχνει τη μονολιθική δύναμη των ηγετών που σε υπνωτίζουν για να κάνεις πράγματα που δεν θες», είπε, αλλά μάλλον δεν έπεισε κανέναν.

Ο Βρετανοί κριτικοί υποστήριξαν πως “... σεξουαλική βία που απεικονίζεται ξεπερνά τα αποδεκτά όρια!»

Δυστυχώς πρόκειται για σημάδια μιας νέας εποχής όπου η ηθική, η φυσιολογικότητα θεωρούνται απο κάποιους ξεπερασμένες αξίες!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=40346&catid=7

0I1Pp3.png

6k0kp3.png

Διαφημίσεις

Kel, και η αισθητική είναι υποκειμενική. Και ο ορισμός της τέχνης δεν είναι μονοσήμαντος.

Για παράδειγμα ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης χαρακτήρισαν την τέχνη σαν μίμηση και αναπαράσταση της πραγματικότητας.

Με πειράζει περισσότερο που γίνονται αυτά στη πραγματική μας ζωή και λιγότερο που προβάλλονται σε μία ταινία (σίγουρα και εσάς).

Πάντως, ποτέ δεν θα έβλεπα μία τέτοια περιεχομένου ταινία. Δεν ταιριάζει στην «αισθητική» μου όπως λες, ούτε στην ιδιοσυγκρασία μου.

Ακόμα και αν αυτή η ταινία γινότανε για να μου δείξει την ψυχολογία του θύματος (υποτίθεται διδακτικού χαρακτήρα), δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ τα συναισθήματα και την ψυχολογική διατάραξη που θα μου προξενούσε!

Εχεις δικιο ελευθερια μου για το οτι η αισθητικη ειναι υποκειμενικη. Αλλωστε αυτο που λες για Αριστοτελη και Πλατωνα ισχυει ομως με τη διαφορετικη αντιληψη της πραγματικοτητας απο τον καθενα. Αν δεις τον πινακα η Σχολη των Αθηνων απεικονιζει ολοφανερα την αποψη που ειχαν οι δυο φιλοσοφοι για την πραγματικοτητα. Ο Πλατων δειχνει με το δαχτυλο του τον ουρανο δηλαδη τις ιδεες, το ιδεωδες, το ιδεατο. Ο Αριστοτελης δειχνει το εδαφος δηλαδη το φυσικο περιβαλλον, το πειραμα, την αποδειξη. Αυτη λοιπον η πραξη που παρουσιαζει η ταινια δεν ταιριαζει ουτε με την ανθρωπινη νοηση ουτε με την ανθρωπινη φυση. Ως ιδεα και ως πραξη ειναι αποκρουστικη γιατι ουτε ψυχολογια θυματος μπορει να απεικονισει απο τη στιγμη που μιλαμε για ενα ανυπερασπιστο βρεφος αλλα ουτε και διδακτικου χαρακτηρα μπορει να ειναι γιατι δεν προβαλλεται σε μια επιστημονικη ομαδα π.χ. αστυνομικους , ιατροδικαστες, ψυχιατρους κ.λ.π. για να τους διδαξει κατι. Νομιζω οτι ο μονος στοχος του κινηματογραφιστη ηταν καθαρα να σοκαρει για να δημιουργηθει θεμα.

συμφωνώ με τις παραπάνω απόψεις αλλά θα ήθελα και να προσθέσω ότι με αυτό το τρόπο έστω πολύ σοκαριστικό, θα κάνει τους ανθρώπους ίσως να συζητήσουν το θέμα και να διαβάσουν κάτι σχετικό την στιγμή που δεν θα το έκαναν...

(ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτό το πράγμα είναι η άγνοια της κοινωνίας για το ότι αυτό μπορεί να συμβεί απο κάποια άρρωστα άτομα)

είναι ο μόνος λόγος,.. (αυτά χωρίς να έχω δεί τη σκηνή)

Επίσης αν ακουστεί η οργή του κόσμου για τέτοιες πράξεις, μέσα απο τέτοιες αφορμές, ίσως κάποιοι άλλοι άνθρωποι που είναι άρρωστοι πάρουν ένα παραπάνω μύνημα για την άποψη της κοινωνίας για αυτο το φρικιαστικό πράγμα...

Το πρόβλημα έγκειται στο εάν συμβεί το αντίθετο, δηλαδή εάν με αυτό το τρόπο επιτυχγάνεται απευαισθητοποίηση, αντί ευαισθητοποίηση.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι αυτή την ταινία την έκαναν σε συνεργασία με την αστυνομία για να καταγράψουν αυτούς που θα πάνε να την δούνε σαν ύποπτους παιδόφιλους???? γιατί μόνο παιδόφιλοι θα μπορούσαν να την δουν!!!

Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω ΑΙΣΧΟΣ!!:evil:

Aπο την αλλη πλευρα ομως μηπως υπαρχει και το αντιθετο? Μηπως ειναι αφορμη για να ξεσηκωθει το οποιοδηποτε αρρωστο μυαλο ? Δηλαδη οπως καποιοι ανθρωποι ισως αγανακτησουν και εγερθει θεμα συζητησης για το φρικαλεο του πραγματος μπορει να ξυπνησουν και καποιοι αρρωστημενοι εγκεφαλοι. Ειχα διαβασει σε καποια επιστημονικη ερευνα σε Αγγλικο site οτι το κομμα των παιδοφιλων στην Ολλανδια δημιουργηθηκε επειτα απο το σαλο που ειχε ξεσπασει μετα τις υποθεσεις Ντιτρου κ.α. στο Βελγιο σε μια προσπαθεια των παιδοφιλων να "αποκαταστησουν" - κατα τη γνωμη τους - την αρνητικη εικονα που ο κοσμος ειχε σχηματισει γι'αυτους. Βρηκαν λοιπον την ευκαιρια να βγουν προς τα εξω και να μιλησουν για τις "προσωπικες επιλογες τους" οπως τις χαρακτηριζουν. Ποιος μας εγγυαται οτι κατι τετοιες σκηνες σε μια ταινια δεν ανοιξουν την ορεξη σε καποια ανθρωπομορφα τερατα να αναζητησουν τετοιες ταινιες ή φωτογραφιες στο διαδικτυο για να ικανοποιησουν την αρρωστημενη περιεργεια τους ? Ολοι γνωριζουν οτι στην Ασια γινεται εμποριο παιδιων γι'αυτο το λογο και οσο υπαρχει ζητηση θα υπαρχει και προσφορα. Αυτες ειναι οι πιο δυνατες ανησυχιες μου

Διαφημίσεις

Mε έχει καλύψει η Ελευθερία

το μόνο που έχω να προσθέσω είναι η άποψη του σκηνοθέτη για το τι συμβολίζει η συγκεκριμένη σκηνή :

σκηνοθέτης πάντως προσπάθησε να δικαιολογήσει τις σκηνές κάνοντας έναν παραλληλισμό που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει.

«Πρόκειται για μία καταγραφή της δικής μας κακοποίησης από τη σερβική κυβέρνηση. Δείχνει τη μονολιθική δύναμη των ηγετών που σε υπνωτίζουν για να κάνεις πράγματα που δεν θες», είπε, αλλά μάλλον δεν έπεισε κανέναν.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

συμφωνώ με τις παραπάνω απόψεις αλλά θα ήθελα και να προσθέσω ότι με αυτό το τρόπο έστω πολύ σοκαριστικό, θα κάνει τους ανθρώπους ίσως να συζητήσουν το θέμα και να διαβάσουν κάτι σχετικό την στιγμή που δεν θα το έκαναν...

(ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτό το πράγμα είναι η άγνοια της κοινωνίας για το ότι αυτό μπορεί να συμβεί απο κάποια άρρωστα άτομα)

είναι ο μόνος λόγος,.. (αυτά χωρίς να έχω δεί τη σκηνή)

Επίσης αν ακουστεί η οργή του κόσμου για τέτοιες πράξεις, μέσα απο τέτοιες αφορμές, ίσως κάποιοι άλλοι άνθρωποι που είναι άρρωστοι πάρουν ένα παραπάνω μύνημα για την άποψη της κοινωνίας για αυτο το φρικιαστικό πράγμα...

Το πρόβλημα έγκειται στο εάν συμβεί το αντίθετο, δηλαδή εάν με αυτό το τρόπο επιτυχγάνεται απευαισθητοποίηση, αντί ευαισθητοποίηση.

μηπως ομως, κανει κατι τοσο απεχθες και ουσιαστικα ξενο ακομα και σαν σκεψη και εικονα σε πολλους, μηπως λοιπον το κανει ξαφνικα λιγο "οικειο"??

λιγο λιγοτερο τρομακτικο?

λιγο λιγοτερο μακρυνο?

εδω συζητάμε για μια τανία

για μια μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας ... και όχι για την ίδια την πράξη που αναπαριστάται στην ταινία

Δεν αντιλέγω για ταινία συζητάμε.

Αλλά σε οποιαδήποτε ταινία παρουσιαζότανε ένα οποιοδήποτε έγκλημα (και πόσο μάλλον αυτό που είναι ιδιαίτερα ειδεχθές-αν όντως έτσι είναι ούτε κι εγώ το ξέρω), θα πρέπει να αναλάβει εισαγγελέας για να διαπιστωθεί που έγινε αυτή η πράξη και να συλληφθούν και δικαστούν αυτά τα τέρατα που το κάνανε).

Οι άλλες ταινίες που παρουσιάζουν ενήλικες να κάνουν ότι γουστάρουν στον εαυτό τους ας πάνε να χαρακτηριστούν τέχνη, απλά επιλέγω να μην της δω.

"τανίες" που παρουσιάζουν οποιοδήποτε είδους εξαναγκασμό πάνω σε οποιοδήποτε άνθρωπο (πόσο μάλλον ανήλικο ή βρέφος), ζωο κλπ, δεν είναι ταινία, είναι αναπαραγωγή εγκληματικής πράξης και χρήζει δικαστικής διερεύνησης.

τώρα για τον σκηνοθέτη που "πλασάρει" την ταινία του..........προσωπική μου άποψη..........ο ανθρωπος είναι ανισσόροπος.

Edit: Μετά την πρώτη φρίκη που έφαγα, κατάλαβα σωστά ότι αυτό δεν έγινε στ'αληθεια και ότι απλά το αναπαριστά?

Διόρθωση, ψυχίατρο θέλει ο τύπος ...μόνο και μόνο για την "απασχόληση" ανηλίκων σε τέτοια ταινία.

υπάρχουν δυστυχώς χιλιάδες τέτοια περιστατικά στις αστυνομικές ειδήσεις και σχετικά αρχεία που κάνουν ακόμα και τους σκληραγωγημένους της Δίωξης να αναγουλιάζουν.......αρκετή ενημερωση έχουμε (αυτό για την περίπτωση που ο σκηνοθέτης ήθελε να το κάνει ενημερωτικό το "ντοκυματέρ").

μηπως ομως, κανει κατι τοσο απεχθες και ουσιαστικα ξενο ακομα και σαν σκεψη και εικονα σε πολλους, μηπως λοιπον το κανει ξαφνικα λιγο "οικειο"??

λιγο λιγοτερο τρομακτικο?

λιγο λιγοτερο μακρυνο?

+φωνω..

δεν ζω σ'ενα ροζ συννεφακι αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να πρεπει αυτο που δεν αντεχουμε σαν σκεψη να το βλεπουμε κιολας.. και μη μου πειτε οτι οι ωρες 9-1 καθε βραδυ στην τβ δεν ειναι αποκλειστικα γι αυτο.. βιασμοι, παιδεραστες, μαστροπεια.. τοση προβολη θα μας αναισθητοποιησει, θα κανει τα παιδια μας να το θεωρουν δεδομενο οτι σε καθε γειτονια υπαρχει κι ενας ψυχανωμαλος που καιροφυλακτει να τα βιασει και τα σκοτωσει.. θα μας κανει καποια στιγμη να τα ακουμε και να λεμε..δε βαριεσαι.. συνηθες φαινομενο.. για να μην αναφερω ποσο ευτυχεις ειναι τετοιοι τυποι που φιαχνονται με τετοια θεαματα και τι ιδεες παιρνουν..

συγνωμη για την γενικευση..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

το μόνο που έχω να προσθέσω είναι η άποψη του σκηνοθέτη για το τι συμβολίζει η συγκεκριμένη σκηνή :

Έχω σταθεί και εγώ εδώ, αλλά δεν μου βγαίνει να το δω έτσι…

Ένα νεογέννητο εκφράζει την απόλυτη αθωότητα. Όσα και να έχει περάσει ένας λαός, μπορεί να συγκριθεί με την απόλυτη αθωότητα? Ο λαός δυνητικά συνειδητοποιεί και μπορεί να επαναστατήσει έστω και μετά από 5, 10, 400 χρόνια. Ένα νεογέννητο…….??????!!!!!

Δεν μπορώ να το δεχτώ!

Η προβολή ενός τόσο σοκαριστικού θεάματος μπορεί να φέρει τη γενική κατακραυγή, αλλά όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρξει και ένας που θα ικανοποιηθεί με πιάνει πανικός.

Κάποια πράγματα μήπως δεν πρέπει να περνάνε καν από το μυαλό μας?!

Χωρίς να έχω δει την ταινία, αυτά τα 4-5 λεπτά προβολής, μάλλον κάνουν το θέμα πιο οικείο και λιγότερο τρομακτικό, όπως αναφέρει το fistikaki. Ειδικά, αν επιβίωσε το θύμα!

φίλη ζανα δεν με απασχολεί ουδόλως το κίνητρο και η ¨καλλιτεχνική ¨ ή η ¨ψυχολογική" κατάσταση του "ασθενούς" - σκηνοθέτη ...

εγω προσωπικά δεν έχω σκοπό να δώ την ταινία είναι αντίθετη στην αισθητική θεματολογία μου ... (όπως ελεγα και κάπου αλλού ;) )

αλλά ...λέγω .... (και θα αποσυρθώ) εγώ προσωπικά σοκαρίστηκα ΠΟΛΥ περισσότερο με την είδηση που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ με τα στοιχεία για την κακοποίηση στην Ελλάδα όπου αναφέρθηκε βρέφος ΜΗΝΩΝ να έχει όντως κακοποιηθεί σεξουαλικά από γονέα .... με γαλφυρότατο και απροκάλυπτο τρόπο ....

αυτό με σόκαρε λοιπόν περισσότερο , η πραγματικότητα κι όχι μια σκηνή μιας ταινίας ... (παρόλο που ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ )

εδω βέβαια υπάρχει μια πληθόρα ταινίων οι οποίες θεματολογικά διαπραγματεύονται το φαινόμενο (κακοποίηση παιδιών)

http://www.movierevie.ws/genres/183/1/Child-Abuse.html

όποιος έχει ασχοληθεί και θέλει να ενημερωθεί ή καλλιτεχνικά ή θεματολογικά με το ζήτημα καλό είναι να τις δεί ...

σε μερικές απο αυτές οι σκηνές είναι ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ (δεν τις έχω δει όλες βεβαια αλλα πολλές απο αυτές τις έχω δει )

τελευταία που έιδα ήταν το

The Heart Is Deceitful Above All Things ..

εκει να δεχθώ το γενικότερο φαινόμενο της χρησης ανηλίκων σε ταινίες ... καθότι πραγματικά αναρωτιέμαι τι περνούν στα γυρίσματα ...!

κατα πόσο τα επηρεάζει κλπ ... καθώς μιλάμε για γυρίσματα που περιέχουν απο βρέφη μέχρι παιδιά 12-13 ετών ...

(συγνώμη επανήλθα αλλα για καθαρα ενημερωτικό σκοπό καθώς η λίστα και οι ταινίες που αναφέρονται ενδεικτικά μπορεί να φανούν σε κάποιους χρήσιμη ..) :?

πρέπει να σας πω δε οτι η χρήση ανηλίκων σε γυρίσματα είναι ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ ΝΟΜΙΚΑ και χρειάζονται απο ειδικές άδειες μέχρι και παρουσία ψυχολόγων στα γυρίσματα ... δεν έιναι φαινομενικά τόσο απλά )

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...