Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Eίναι τέχνη αυτο;

kel

Recommended Posts

Θεωρώ οτι στο ονομα της τεχνης δεν μπορει να τα βρωμιζουμε ολα.

Διαβασα γι'αυτη την ταινια που θα παιχθει στην Αθηνα σε φεστιβαλ κινηματογραφου και ενα εχω να πω ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

δειτε εδω http://www.tlife.gr/Article/FN/0-9-5472.html

Διαφημίσεις

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tι μου λες τώρα.Εδώ ο Τσόκλης βγήκε και δικαιολογούσε στο βιασμό το θύτη και κατηγορούσε το θύμα.Είμαι κι εγώ μορφωμένη αλλά μου φαίνεται κάθε "βαρεμένος" μαζί με την τέχνη του πάει να μας πουλήσει και τις χυδαίες ιδέες του.

Το διαβασα πριν απο λιγο στο τρομακτικο και εμεινα στην περιληψη....αρνουμε να δω ολο το αρθρο......μονο απο τον τιτλο επαθα σοκ.....ας τους μαζέψει καποιος έλεος :-(:sad::evil:

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

Για ΠOIO λογο την επέτρεψαν;πείτε μου 1 ΛOΓO!

Απ το κακό στο χειρότερο πάμε..

Οι ανώμαλοι θεατές που θα τρεξουν να ''απολαυσουν'' την ταινια....:evil::twisted:

αχ Παναγία μου........

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

αρρωστημενοι ειναι .... σιγα σιγα εκδηλωνονται!!!!

για ποιο λογο??? για να το δεχτουμε σα γεγονος οτι συμβαινει γυρω μας????

χαιρω πολυ,καθε μηνα σχεδον ακουμε για τετοια αποβρασματα... δεν χρειαζεται να δουμε κ αναπαρασταση πως το κανουν... αισχος .

κ καλα οι απελευθερωμενοι που δε το εκοψαν ... αλλοι λ$#$$κες κ αυτοι .

καλα τι να πω κ για τον πως τον ειπαμε τον βαρεμενο???? τσοκλη??

ακου φταιει το θυμα ??? μηπως εχει διαπραξει κ αυτος τετοιο εγκλημα κ δικαιολογει τον εαυτο του???

μα καλα τι βληματα κυκλοφορουν??? μου δινεται η εντυπωση οτι τετοιες αντιληψεις σε ηλιθιους σαν κ αυτον τις τους περνανε οι γονεις στο σπιτι ... κ καλα εσυ εισαι ο αντρας ,ο κυνηγος ,ο ετσι ο αλλιως ... κ να τα αποτελεσματα.... ηλιθιοι να βγαινουν (να τους δινεται το βημα δυστυχως)κ να προκαλουν !

"Προβληματισμό προκαλεί το περιεχόμενο ταινίας που το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X αποφάσισε να συμπεριλάβει

στο πρόγραμμά του. Πρόκειται για την ταινία A Serbian Film του Σερντάν Σπασόγεβιτς, μια ταινία τρόμου που περιλαμβάνει σκηνή βιασμού ενός βρέφους.

Το φιλμ παρακολουθεί έναν πορνοστάρ που βυθίζεται σε σκοτεινά μονοπάτια. Σε μία σκηνή μάλιστα προβάλλεται ο βιασμός ενός νεογέννητου βρέφους.

Η ταινία επρόκειτο να προβληθεί στο Φεστιβάλ FrightFest του Λονδίνου, κάτι που δεν έγινε τελικά, αφού το Βρετανικό Συμβούλιο Κινηματογραφικής Δεοντολογίας (BBFC) αποφάσισε να «κόψει» τέσσερα λεπτά της ταινίας.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ αρνήθηκαν, κατηγορώντας το BBFC για λογοκρισία.

Μετά την απόφαση αυτή και παρόλο που οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ήταν διχασμένοι σχετικά με το εάν έπρεπε να προβάλλουν την ταινία ή όχι, αποφασίστηκε τελικά να φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης δήλωσε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ότι αν και θεωρεί την ταινία «αποκρουστική» και πως είναι αντίθετος «αισθητικά και ιδεολογικά», προσέθεσε ότι θεωρεί «πιο αποκρουστική τη λογοκρισία κάθε είδους συμβουλίου».

Υποστήριξε ότι οι Νύχτες Πρεμιέρας θέλησαν με την κίνησή τους αυτή να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να κρίνει.

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που θεωρούν την απόφαση τουλάχιστον άκομψη. Προβληματισμό προκάλεσε και η μετάφραση του τίτλου της ταινίας, που από A Serbian Film (μια σερβική ταινία) στα αγγλικά έγινε... Χασαποσέρβικο στα ελληνικά.

Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι το φιλμ δεν υμνεί την παιδεραστία.

Πηγή: in.gr "

ΤΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ????ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?????

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΚΟΥΤΛΟΥΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ Μ-Λ-Κ-Σ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ......ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ??????

Διαφημίσεις

Ένα ξέρω: όταν κάποιος δεν διαθέτει ταλέντο φροντίζει με το δημιούργημά του να σοκάρει. Είναι και αυτός ένας τρόπος να τραβήξει την προσοχή.

Την απορία του τι έχει να κρίνει το κοινό την έχω και εγώ. Σόρυ δηλαδή μήπως να πάμε να το δούμε και μετά να αποφασίσουμε αν καλώς ή κακώς υπήρχε η σκηνή ή ακόμα χειρότερα αν μας άρεσε ή όχι; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση βλέποντας ιδίοις όμμασι τη σκηνή να αλλάξουμε άποψη και να πούμε μπράβο στον σκηνοθέτη; Μη χάσω!

Βαρέθηκα πια αυτή την υποκουλτούρα, την έλλειψη στοιχειώδους αισθητικής, καλλιτεχνικής ή ηθικής.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Και μη ξεχάσω: Βαρέθηκα το κάθε μπάζο που το παίζει σκηνοθέτης, ζωγράφος, συνθέτης...

Συγνώμη για την έκφραση. Αλλά είναι μπάζα.

Επίσεις βαρέθηκα και τους οφθαλμολάγνους, τρομολάγνους και πάει λέγοντας.

Ουφ. Τα είπα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάτι τέτοιες ανωμαλίες τις προβάλουν στον κόσμο με το πρόσχημα της τέχνης.

Και καλά η ταινία αυτή είναι τέχνη και η τέχνη προάγει κλπ...Δηλαδή σε τι ακριβώς μας προάγει αυτή η ταινία...?

Τέτοιου είδους κινήσεις επηρεάζουν κόσμο και αυτοί οι "τεχνίτες" προσπαθούν να καθαγιάσουν τάσεις και συμπεριφορές που όχι απλά ενοχλούν αλλά απειλούν το κοινωνικό μας σύνολο...

¨Ελεος πια δηλαδή το σκοτάδι τους αν θέλουν να το κρατήσουν για τον εαυτό τους...:mad:

Φρικτό. Είπαμε, η λογοκρισία δεν είναι σωστή, αλλά υπάρχουν και όρια.

Η εικόνα της κακοποίησης ενός παιδιού (ακόμα και στα ψέμματα, για μια ταινία) είναι ότι πιο φρικτό και άρρωστο μπορεί να παρουσιαστεί σε μία οθόνη. Απορώ, πως μπόρεσαν και το γύρισαν αυτό.....

Και ναι, συμφωνώ, δεν έπρεπε να προβληθεί....και ας είναι ο σκηνοθέτης του, ο καλύτερος του κόσμου, λέμε τώρα....

Οσο αποκρουστικό και να είναι έστω και σαν ιδέα δνε μπορώ να κρίνω μια ταινία αν δεν την έχω δει ....

απ την αλλη η τέχνη κλέβει απο την ζωή ή η ζωή απ την τέχνη ??????

όσο αποκρουστικό και να ήταν για μένα πχ οι ηλίθιοι του τρίερ ... ή δεν θυμάμαι τώρα ποια άλλη ταινία (μια που ο τύπος έκοβε την γλώσσα του που έιχε ... και διαπραγματευόταν την αιμομιξία) ...αυτο δνε σημαίνει οτι πρέπει να εξαφανιστεί και απο προσώπου γης ..

ευτυχώς που δεν πήγατε να την δέιτε ... :-)

ΠΡΟΣΟΧΗ

εδω συζητάμε για μια τανία

για μια μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας ... και όχι για την ίδια την πράξη που αναπαριστάται στην ταινία

υ.σ.

έχουμε δει και τα χαϊδια των Αγγλων σε άλλες φάσεις ...

φιλικά

ηταν η πρωτη ειδηση που διαβασα σημερα...

θεωρω πολυ φτηνο τροπο να διαφημισει καποιος την ταινια του, μια τετοια σκηνη... ο τυπος πετυχε το σκοπο του, η ταινια εγινε γνωστη και θα βγαλει και φραγκα απ αυτο..

αλλα αυτο το πραγμα δεν ειναι τεχνη...

αυτο ειναι για μενα, η ουσια του 'πουλαω τη ψυχη μου στο διαολο'

ο,τι να ναι, για φραγκα και φημη... (any publicity is good publicity)

θυμαστε το 'ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ' με τη μονικα μπελουτσι?

Αίσχος. Από τη στιγμή που το διαβασα έχω αναστατωθεί! Μα είναι δυνατόν; Αυτές οι διατροφές δίνουν νέες ιδέες στους διετραμμένους!

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

ηταν η πρωτη ειδηση που διαβασα σημερα...

θεωρω πολυ φτηνο τροπο να διαφημισει καποιος την ταινια του, μια τετοια σκηνη... ο τυπος πετυχε το σκοπο του, η ταινια εγινε γνωστη και θα βγαλει και φραγκα απ αυτο..

αλλα αυτο το πραγμα δεν ειναι τεχνη...

αυτο ειναι για μενα, η ουσια του 'πουλαω τη ψυχη μου στο διαολο'

ο,τι να ναι, για φραγκα και φημη... (any publicity is good publicity)

το θεμα ειναι απο ποιον θα βγαλει φραγκα?????????

απο τον καθε σεξοπορνοδιαστρεμμενο ,ανωμαλο τυπακο που θα παει να την δει μαλλον.......

γιατι δεν θα δεχτω κανεναν να πει οτι εγω πηγα μονο και μονο απο περιεργεια ,γιατι αν εισαι διαθετημενος να δεις εστω και απο περιεργεια μια τετοια σκηνη που μονο στο ακουσμα της προκαλει απεχθεια , ε τοτε καλυτερα να αρχισεις να αναρωτιεσε περισσοτερο τι σοι ανθρωπος εισαι...................

τουλαχιστον αυτη η ταινια δεν ειχε να κανει με παιδια κλπ. ενηλικες ανθρωποι ηταν με...βιτσια. οχι με αρρωστημενες διαθεσεις οπως αυτη η ταινια τώρα...

ελπιζω να ειναι απλα ενα διαφημιστικο τρικ κ να μην ειναι τοσο σοβαρα τα πραγματα οπως παρουσιαζονται στο δελτίο τύπου.

κ αυτο κ ο Τσοκλης σημερα, μας φτιαξανε τη μερα!!

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Οσο αποκρουστικό και να είναι έστω και σαν ιδέα δνε μπορώ να κρίνω μια ταινία αν δεν την έχω δει ....

απ την αλλη η τέχνη κλέβει απο την ζωή ή η ζωή απ την τέχνη ??????

όσο αποκρουστικό και να ήταν για μένα πχ οι ηλίθιοι του τρίερ ... ή δεν θυμάμαι τώρα ποια άλλη ταινία (μια που ο τύπος έκοβε την γλώσσα του που έιχε ... και διαπραγματευόταν την αιμομιξία) ...αυτο δνε σημαίνει οτι πρέπει να εξαφανιστεί και απο προσώπου γης ..

ευτυχώς που δεν πήγατε να την δέιτε ... :-)

ΠΡΟΣΟΧΗ

εδω συζητάμε για μια τανία

για μια μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας ... και όχι για την ίδια την πράξη που αναπαριστάται στην ταινία

υ.σ.

έχουμε δει και τα χαϊδια των Αγγλων σε άλλες φάσεις ...

φιλικά

πόσο σε πάω βρε άρια...

και αποθηλασε επιτελους!