Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θερμόμετρο χρησιμοποιείτε???

Τι θερμομετρο χρησιμοποιειτε?  

691

1. 1. Τι θερμομετρο χρησιμοποιειτε?

• Υδραργύρου
      370
    • Ηλεκτρονικό
      529
    • Αυτιού
      104
    • Μετώπου
      133

Recommended Posts

Eγώ κορίτσια είχα ένα στον γιο μου που είχε δύο μέρη, το ένα το τοποθετούσες στην κοιλίτσα του μωρού, έπιανε με κλιπάκι πάνω στην πάνα, και το άλλο ήταν αναμεταδότης και έδειχνε συνέχεια τη θερμοκρασία του παιδιού, είχε και αλάρμ πάνω απο κάποια θερμοκρασία που εσύ ρύθμιζες να χτυπάει για να σε ξυπνάει το βράδυ. Ήταν πολύ αξιόπιστο αλλά δεν ξέρω πια που να το βρω

4599150571.png6def44b14c.png

Διαφημίσεις

Εμενα παντος ο παιδιατρος μου ειπε να προλοβω να παρω υδραργυρου γιατι λεει ειναι τα πιο αξιοπιστα . στα ηλεκτρονικα μου ειπε να υπολογιζω παντα 0,2 μοναδες κατω. μπερδεμα οντως

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

Λοιπόν επειδή λαμβάνω πολλά πμ...

Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση...

Το πήρα από ebay.

Πήγα στο www.ebay.co.uk/ ή www.ebay.de/ (γερμανικό)... έβαλα για αναζήτηση

thermometer forehead ή thermometer infrared forehead και από εκεί και πέρα έκανα αναζήτηση με βάση την αξιοπιστία του πωλητή, την τιμή και φυσικά... τις ανάγκες μου!

Του υδραργύρου υπάρχουν ακόμα (βρήκα πριν δύο μέρες σε φαρμακείο, χωρίς να το αναζητώ σκόπιμα). Είναι όμως τοξικά. Σε περίπτωση που σπάσει δεν πρέπει να μαζευτεί με το χέρι ή την ηλεκτρική σκούπα.

Υπάρχουν αναλογικά θερμόμετρα του λεπτού, μη υδραργυρικά και επομένως μη τοξικά. Και τα ψηφιακά που έχω δεν έχουν απόκλιση. Νομίζω πως τα ψηφιακά παρέχουν αρκετή ακρίβεια.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Υπάρχουν αναλογικά θερμόμετρα του λεπτού, μη υδραργυρικά και επομένως μη τοξικά. Και τα ψηφιακά που έχω δεν έχουν απόκλιση. Νομίζω πως τα ψηφιακά παρέχουν αρκετή ακρίβεια.

Aναλογικά χωρις υδραργυρο? Δεν το ήξερα! Στα φαρμακεια τα βρισκεις?

Πάντως εγώ απογοητευτηκα με το ψηφιακό. Βάζω του υδραργύρου για να ειμαι σίγουρη. Οσο για του μετωπου, ο παιδίατρος ειπε οτι δεν ειναι αξιοπιστα.

Διαφημίσεις

Ναι στα φαρμακεία.

Επίσης, αν έχεις ψηφιακό και αναλογικό, δοκίμασέ τα διαδοχικά για να δεις αξιοπιστία και απόκλιση.

Αν π.χ. κάνεις μέτρηση:

Αναλογικό: 37.2 και την ίδια ώρα ...

Ψηφιακό: 37.4

δοκιμάσεις μετά:

Αναλογικό: 37.8

Ψηφιακό 38.0

κτλ... δηλαδή να έχουν +0.2 απόκλιση σε κάθε μέτρηση, αυτό τα κάνει αξιόπιστα. Απλά θα έχεις το νού σου να "διορθώνεις" το λάθος των 0.2 (ή όποια τιμή βρεις εσύ).

Αν όμως... οι τιμές δεν έχουν σταθερή απόκλιση... τότε καλύτερα να εμπιστευτείς το αναλογικό σου.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

και εμεις εχουμε και τα δυο και το θερμομετρο του υδραργυρου και το ψηφιακο δεν εχω βρει αποκλιση τρομερη.

η αληθεια ειναι οτι εμπιστευομαι το θερμομετρο του υδραργυρου.

για το θερμομετρο για το μετωπο ο παιδιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται.

Eγώ κορίτσια είχα ένα στον γιο μου που είχε δύο μέρη, το ένα το τοποθετούσες στην κοιλίτσα του μωρού, έπιανε με κλιπάκι πάνω στην πάνα, και το άλλο ήταν αναμεταδότης και έδειχνε συνέχεια τη θερμοκρασία του παιδιού, είχε και αλάρμ πάνω απο κάποια θερμοκρασία που εσύ ρύθμιζες να χτυπάει για να σε ξυπνάει το βράδυ. Ήταν πολύ αξιόπιστο αλλά δεν ξέρω πια που να το βρω

Κι εγώ το έχω αυτό, αλλά είχε απόκλειση 1 βαθμό. Την πρώτη φορά που το χρησιμοποιήσαμε, χωρίς να το ξέρουμε κοντέψαμε να πάθουμε εγκεφαλικό. Είναι καλό για να ξέρεις αν ανεβαίνει η θερμοκρασία και να κοιμηθείς έχοντας βάλει alarm σε μια θερμοκρασία που θες.

Κι εγώ έχω όλα τα είδη. Τα περισσότερα τα έδωσα στα παιδιά να θερμομετρούν τις κούκλες τους. Χρησιμοποιώ το χέρι μου και το ηλεκρονικό της Chicco .

74Qtp3.png2SeRp3.png

Ναι στα φαρμακεία.

Επίσης, αν έχεις ψηφιακό και αναλογικό, δοκίμασέ τα διαδοχικά για να δεις αξιοπιστία και απόκλιση.

Αν π.χ. κάνεις μέτρηση:

Αναλογικό: 37.2 και την ίδια ώρα ...

Ψηφιακό: 37.4

δοκιμάσεις μετά:

Αναλογικό: 37.8

Ψηφιακό 38.0

κτλ... δηλαδή να έχουν +0.2 απόκλιση σε κάθε μέτρηση, αυτό τα κάνει αξιόπιστα. Απλά θα έχεις το νού σου να "διορθώνεις" το λάθος των 0.2 (ή όποια τιμή βρεις εσύ).

Αν όμως... οι τιμές δεν έχουν σταθερή απόκλιση... τότε καλύτερα να εμπιστευτείς το αναλογικό σου.

Σ΄ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.

• 1 month later...

Υδραργύρου και πάλι υδραργύρου.Πριν κάποια χρόνια όταν τα δίδυμά μου ήταν μικρά αγόρασα ηλεκρονικό θερμόμετρο από το φαρμακείο.Οταν μια φορά η κόρη μου είχε πυρετό αυτό εδειξε 41!!!!!!! κόντψα να μείνω στον τόπο.Πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο και το μέτρησαν με υδραργύρου και είχε 39.Δε λέω το παιδί είχε πυρετό αλλά όχι και 41.......Μόλις πήγα σπίτι το πέταξα....Πριν κανα μήνα αγόρασα από το φαρμακείο 5!!!θερμόμετρα υδραργύρου(να βρίσκονται) γιατί μου είπε ο φαρμακοποιός ότι οι εταιρίες πια δεν τους προμηθεύουν.

Διαφημίσεις

Στα θερμόμετρα μετωπου κάπου διαβασα πως χρειαζονται calibration.

Ούτε προδιαγραφές, ούτε τι πιστοποιήσεις μπορεί να χρειάζονται, αν έχουν αξιοπιστία, αν χρειάζεται calibration, ....

Tι είναι το calibration?

Εμείς έχουμε (για την νύχτα κυρίως) αυτό:

http://www.ra1.gr/show_product.asp?pid=5091

χρειάζεται αυτό το calibration που λες??

calibration = βαθμονόμηση

Οι ψηφιακές συσκευές "χάνουν" καμιά φορά την κλίμακά τους. Είναι πως να το πω... σα να μετατοπίζεται κάπως. Αντί να δείχνει για παράδειγμα 36.6 να λέει 36.3. Αντί να δείχνει 37.0 να δείχνει 36.7. Δηλαδή είναι σα να μετατοπίζεται η κλίμακα προς τα "πάνω" ή προς τα "κάτω". Για να διορθωθεί αυτό συνήθως μετράμε κάτι που γνωρίζουμε την τιμή του και διορθώνουμε τη ρύθμιση.

Όλα αυτά όμως ΔΕΝ χρειάζονται για τα περισσότερα θερμόμετρα που κυκλοφορούν. Είδα όμως πως κάποιος τύπος (μάλλον παλιότερο μοντέλο) έλεγε πως ήθελε βαθμονόμηση και με προβλημάτισε. Στα νεότερα μοντέλα το σημειώνουν συνήθως πως δε χρειάζεται αυτή η διαδικασία. AN χρειάζεται, τότε το σημειώνουν στις οδηγίες και περιγράφουν και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται.

Και για να μη μπερδευόμαστε... όλη αυτή η ιστορία αφορά τα θερμόμετρα που λειτουργούν με μέτρηση ακτινοβολίας IR (δηλαδή αυτά που δεν έρχονται σε επαφή με το σώμα μας). Τα κλασσικά θερμόμετρα δεν έχουν τέτοια ανάγκη.

Ελπίζω να μη σας τα είπα πολύ μπερδεμένα.

sophie07, νομίζω πως δε θέλει αυτό βαθμονόμηση.

Κορίτσια και εγώ ηλεκτρονικό είχα πάρει από τότε που γεννήθηκε ο μικρός.

Για να είμαι σίγουρη όταν έχει πυρετό του βάζω και το αναλογικό για να τα συγκρίνω. Το δικό μου πάντως δεν έχει απόκλιση, είναι ένα της εταιρείας ΜΠΑΓΕΡΝ. 37,3 λέει το ηλεκτρονικό 37,3 λέει και του υδραργύρου. Παρόλα αυτά στου υδραργύρου νομίζω ότι έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, δεν θέλω να το χρησιμοποιώ όμως.

Και από πού παίρνετε θερμοκρασία βρε παιδιά; Από τον ποπό μου είναι αδύνατο και ο παιδίατρος μου είπε ότι η μασχάλη είναι αναξιόπιστη στα βρέφη. Να πάρω αυτιού;

Στη μονάδα πάντως από τη μασχάλη μετρούσαν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ στη μασχάλη μετράω...

Τι σημασία έχει αν το παιδί έχει 37.6 ή 37.9 ??? Πόση διαφορά θα κάνει στην αντιμετώπιση;;;

Αν μιλάμε για μεγάλο πυρετό....

τι διαφορά θα έχει αν το θερμόμετρο δείξει 39.3 ή 39.5 ?? Έτσι κι αλλιώς.... στην τσίτα θα είσαι...!!

Άρα δε βλέπω το λόγο να ταλαιπωρώ το μωρό κι εμένα με θερμομέτρηση στον πωπό.

Κι αν έχω μεγάλη ανησυχία και θέλω ακρίβεια... γυρίζω στο αναλογικό... Δε χρειάζεται να είναι υδραργυρικό. Υπάρχουν και με αλκοόλη (νομίζω) που είναι κι αυτά αναλογικά και αξιόπιστα. Ρωτήστε στα φαρμακεία για αναλογικά θερμόμετρα, μη τοξικά.

Από τότε που γεννήθηκε η μικρή έχω αλλάξει 3 ψηφιακά και ΚΑΝΕΝΑ δεν μετράει σωστά. Και τα 3 απο φαρμακεία ή γνωστής εταιρίας μωρουδιακών. Είναι λογικό να θερμομετρώ το μωρό και να λεει 32? Τι να πω? Λησμονώ τα υδραργύρου... Τώρα που είδα ότι υπάρχουν αναλογικά χωρίς υδραργυρο θα παω να παρω. Και εγώ από μασχάλη μετράω, δεν υπάρχει περίπτωση να μετρήσω απ τον ποπό...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Και από πού παίρνετε θερμοκρασία βρε παιδιά; Από τον ποπό μου είναι αδύνατο και ο παιδίατρος μου είπε ότι η μασχάλη είναι αναξιόπιστη στα βρέφη. Να πάρω αυτιού;

Στη μονάδα πάντως από τη μασχάλη μετρούσαν.

Εγώ όταν της μετράω τον πυρετό, με βολεύει τρομερά

στο μπουτάκι της.

(με ψηφιακό γιατί το υδραργυρικό το φοβάμαι μην μου σπάσει)

Την παίρνω αγκαλιά -γυμνή απο την μέση και κάτω, μόνο με την πάνα δηλαδή

και της βάζω το θερμόμετρο

στην κλείδωση μεταξύ μπουτιού και κοιλίτσας.

Ετσι κρατώντας την αγκαλιά μου (απο το μπουτάκι που της έχω το θερμόμετρο) σαν να είναι καθισμένη, της βάζω στην τηλεόραση κάτι που της αρέσει και έτσι ξεχνιέται και κάθεται ήσυχη.

Ο γιατρός μου είπε οτι είναι το ίδιο αξιόπιστο με την μέτρηση της μασχάλης.

Απλά εάν την κρατάω απο την μασχάλη το καταλαβαίνει πιό πολύ και δεν θέλει να κάτσει. Ενώ στο μπουτάκι δεν δυσανασχετεί καθόλου.

Για την νύχτα

της έχω εκείνο του μετώπου απο απόσταση

το οποίο ψιλο-κάνει τη δουλειά του!

Υπάρχουν αναλογικά, μη υδραργυρικά, του λεπτού. Στα φαρμακεία!

χαχαχα Κάθε ποστ... συμπληρώνω και ένα χαρακτηριστικό.... :lol:

Υ.Γ. Το μπουτάκι, δεν το είχα σκεφτεί!! Σκέτη έμπνευση!!!! :) :) :)

εγω παλι πηρα για τον μικρο το omron-gentle temp 510 το βαζεις στο αυτι για 1δευτερολεπτο κανει ντιτ και νομιζω οτι ειναι πολυ καλο μετραει κατεφθειαν την θερμοκρασια του εγκεφαλου οπως ελεγε και μεσα στο φυλαδιο

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Εκτός αν το αυτί έχει.... "κερί"... Οπότε... η ενδειξη που θα βγάλει δε θα είναι θερμοκρασία παιδιού, αλλά..... ;)

Εγώ με τέτοιο δείχνω 34,5 ! :lol:

Εμενα ο παιδιατρος μου μας ειπε να μην χρησιμοποιουμε το θερμομετρο υδραργυρου διοτι ειναι γυαλι και υπαρχει περιπτωση να σπασει.Αλλωστε αν δεν κανω λαθος εχει κατεργηθει και δεν υπαρχει πια στα φαρμακεια....Χρησιμοποιουμε το ηλεκτρονικο και οι μετρησεις γινονται μονο απο τη μασχαλιτσα της.Υποθετω οτι γνωριζεται οτι εχει αλλα αποτελεσματα η μετρηση απο τον ποπο και απο το στομα.Θυμαμαι οτι οι μετρησεις ειναι μεγαλυτερες απο οτι στη μασχαλιτσα.

• 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...