Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

Καλημέρα. Ο γιος μου είναι 15 μηνών. Εδώ και μία βδομάδα άρχισε να πίνει 100ml γάλα φρέσκο ενώ πριν έπινε ολόκληρο μπουκάλι (300ml). Χθες δεν ήπιε καθόλου. Ούτε σταγόνα. Ούτε πρωι ούτε βράδυ. Εχω αγχωθεί πολύ. Οταν του δίνω νερό κοιτάει να δει αν έχει μέσα γάλα ή νερό για να το πιεί. Τι να κάνω; Να το κόψω τελείως; Να μην κάνω καμία άλλη προσπάθεια. Πείτε σας παρακαλώ αν έχετε ανάλογες εμπειρίες. Θα με βοηθούσατε πολύ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• 2 months later...

Διαφημίσεις

o μικρος μας εκλεισε τα τρια τωρα το σεπτεμβρη και εχουμε τι ιδιο προβλημα. το φρεσκο δεν το ηθελε με τιποτα του εκανε και δυσκιλιοτητα και ειχαμε προβλημα με τα κακα του.

τωρα του δινουμε παλι εβαπορε αλλα δεν πιανει και τοσο. το πρωι δεν πινει καθολου αντε καμια φορα με cornflakes και για να του δωσουμε το βραδυ κανουμε ταμα.εχω δοκιμασει παρα πολλες μαρκες γαλα αλλα δεν θελει τιποτα.αγανακτισα και τωρα θα παρω γνωμη απο την παιδιατρο.

Καλημερα!Μια απο τα ιδια, εχω απογοητευτει.Η μικρη μου 14 μηνων, τους 3 τελευταιους μηνες δε θελει το γαλα, καθε βραδυ την εχω αγκαλια κανα μισαωρο και την πηγαινοφερνω για να χαζευει να την ξεγελασω και το επινε.Τα τελευταια βραδια ουτε να το φτυσει.Μολις το βλεπει ριχνει σφαλιαρες στο μπιμπερο κλαιει και θελει να φυγει.Πριν επινε 100-150 ml και σταματουσε αλλα τωρα κοιμοταν νηστικια.Εχω αλλαξει γαλα, τα εκανα ολα, χθες της αγορασα ποτηρακι αντι για μπιμπερο (οδηγια του γιατρου) επινε επινε νερο, ειπα να της βαλω λιγο γαλα και μολις το δοκιμασε το πεταξε κλαιγοντας.Χθες το βραδυ για να μη μεινει νηστικια της το εκανα κρεμα με δημητριακα "κοιμαμαι καλυτερα-μεγαλωνω" της νουνου και το τσακισε! Το πρωι ας πινει λιγο τι να κανουμε, τωρα μαλλον θα αρχισω να της κανω και την απογευματινη της κρεμα με γαλα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Και εμενα ο μικρος μου ειναι 21 μηνων και πριν περιπου 4-5 μηνες αρχισε να κανει παιχνιδια με το γαλα και να μη το πινει. Μας ταλαιπωρουσε πολυ, και ενω μεχρι τοτε του εδινες ενα μπιμπερο και τον αφηνες και το επινε μονος του, μετα ουτε να το δει. Τελικα διαπιστωσαμε οτι δεν ηθελε το μπιμπερο !!!! Επειδη η μικρη μας μπεμπα πινει απο μπιμπερο, εφαγε φρικη και δεν το ηθελε αυτος. Ηθελε να το πινει με κορν φλεικς σαν τη μαμα και το μπαμπα. Τωρα του το βαζουμε σε ποτηρακι με καλαμακι αλλα μονος δε το πινει με τιποτα. Θελει να βλεπει φωτογραφιες στη φωτογραφικη μηχανι η στο τηλεφωνο.

Αλλιως δεν πινει με τιποτα. Μακαρι να μπορουσαμε να τον κανουμε καπως να το πινει μονος του, αλλα πως?

Ελενη απότι εχω καταλαβει ολα τα παιδακια περνανε φαση που κοβουνε η ελλατωνουνε το γαλα. Πιστευω πως δε πρεπει να σταματησεις τις προσπαθειες να πινει εστω και λιγο, και να συμπληρωνεις με λιγο τυρακι για το ασβεστιο.

eNortjK1UrI0NzG2ULIGXDAS6gKr46.png

κοριτσια καλημερα γραφω πρωτη φορα...

εχω ενα κοριτσακι 3 1/2 μηνων μεχρι κ μια βδομαδα πριν επινε frisolac comfort κ η παιδιατρος μου ζητησε να το σταματησω κ ετσι ξεκινησε το απλο frisolac το προβλημα μας ειναι οτι ενω με το comfort χρισιμοποιουσαμε θηλες για 4+ με το απλο ξαναγυρισαμε στις 0+ αλλα κουραζετε κ δεν πινει μετα το γαλα της παρενθεση πως εχω χρισιμοποιησει κ θηλες 0+ με λιγο μεγαλυτερη ροη αλλα μπουκωνει κ παλι δεν τρωει...μπορει καποιος να μου προτεινει κατι για να τη βοηθησω..(χρησιμοποιω μπιμπερο chicco φυσικη μεθοδος με θηλες σιλικονης)

εχω ενα κοριτσακι 3 1/2 μηνων μεχρι κ μια βδομαδα πριν επινε frisolac comfort κ η παιδιατρος μου ζητησε να το σταματησω κ ετσι ξεκινησε το απλο frisolac το προβλημα μας ειναι οτι ενω με το comfort χρισιμοποιουσαμε θηλες για 4+ με το απλο ξαναγυρισαμε στις 0+ αλλα κουραζετε κ δεν πινει μετα το γαλα της παρενθεση πως εχω χρισιμοποιησει κ θηλες 0+ με λιγο μεγαλυτερη ροη αλλα μπουκωνει κ παλι δεν τρωει...μπορει καποιος να μου προτεινει κατι για να τη βοηθησω..(χρησιμοποιω μπιμπερο chicco φυσικη μεθοδος με θηλες σιλικονης)

Οταν σταματησα το θηλασμο ειχα το ιδιο προβλημα με τη μικρη, αλλαξα 10 μπιμπερο και τελικα μονο με τα Dr.Browns απο τα mothercare σωθηκα!

Τα ίδια αντιμετώπισα κι εγώ περίπου σ' αυτή την ηλικία. Φάση είναι και θα περάσει. Η συμβουλή μου είναι να μην παραιτηθείτε από το γάλα, τουλάχιστον το βραδυνό. Θέλει πολύ υπομονή, για να μην αντιδράσει το παιδί και βγάλει άρνηση, γιατί τότε το έχετε χάσει το παιχνίδι. Δεν είναι τόσο η γεύση, νομίζω. Είναι η διαδικασία που πρέπει να αλλάξει. Δοκιμάστε με καλαμάκι, με διαφορετικά ποτηράκια, ταυτόχρονα με παραμύθι (κάθε μία σελίδα, πίνουμε λίγο), παραμύθιασμα (το γάλα είναι ο στρατηγός και πρεπει να πάει στην κοιλίτσα να βάλει τα στρατιωτάκια του οργανισμού σου στη σειρά για να μεγαλώσεις- και τί δεν έχω πει, Παναγίτσα μου:-D:-D:-D). Τώρα έχει φτάσει να πίνει ευχάριστα ένα μεγάλο φλιτζάνι γάλα κάθε βράδυ (το μεγαλύτερο που κυκλοφορεί στο εμπόριο:-D). κατά καιρούς του 'μυρίζει', βάζουμε μανταλάκι στη μύτη :shock:(το τί βλακεία έχω κάνει η δόλια μάνα), το ρίχνουμε στην πλάκα και μετά το ξεχνάει..... Υπομονή!

γεια σας εχω δυο παιδακια περιπου 20 μηνων παντα πινανε 250 μλ πρωι και το βραδυ.δυστυχως η εταιρια μπιμπερο που ειχαμε αλλαξε τα μπιμπερο τους σχημα σχεδια τα παντα.απο τοτε δεν θελουν να πιουνε το γαλα τους δοκιμασα τα παντα κουπα με καλαμακι ποτηρακι το παλιο μας μπιμπερο (ουτε αυτο δεν το θελουνε πια) δεν ξερω τι να κανω τρωνε πολυ καλα απ'ολα τι κριμα ετσι ξαφνικα.λεω να μην τους προτεινω γαλα για δυο μερες και μετα παλι να δοκιμασω αλλα δεν ξερω ειναι μικρα ακομα για να κοψουνε τελειως το γαλα τους.

RB08p3.png

Διαφημίσεις

Η chicco εχει και μια θυλη η οποια ειναι ρυθμιζομενη με ροη απο 1 εως 3 αναλογοσ ποσο πινει το μωρακι. Αλλαζει η ροη που τρεχει αναλόγως απο πια μερια πινει το μωρακι

Δες εδω http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=407&category_id=76&option=com_virtuemart&Itemid=251

ειναι η τελευταια.

Εγω στη μπεμπα μου που ειναι 4 μηνων δινω απο καουτσουκ με ροη 2+

Και εμενα ο μικρος μου ειναι 21 μηνων και πριν περιπου 4-5 μηνες αρχισε να κανει παιχνιδια με το γαλα και να μη το πινει. Μας ταλαιπωρουσε πολυ, και ενω μεχρι τοτε του εδινες ενα μπιμπερο και τον αφηνες και το επινε μονος του, μετα ουτε να το δει. Τελικα διαπιστωσαμε οτι δεν ηθελε το μπιμπερο !!!! Ηθελε να το πινει με κορν φλεικς σαν τη μαμα και το μπαμπα. Τωρα του το βαζουμε σε ποτηρακι με καλαμακι αλλα μονος δε το πινει με τιποτα. Θελει να βλεπει φωτογραφιες στη φωτογραφικη μηχανι η στο τηλεφωνο.

Αλλιως δεν πινει με τιποτα. Μακαρι να μπορουσαμε να τον κανουμε καπως να το πινει μονος του, αλλα πως?

Depoula κι εμείς εδώ μια από τα ίδια, το εχω γράψει και σε άλλο θέμα. Θέλει το γάλα (φρέσκο) να της το δίνω με το κουτάλι, αρχικά βαζαμε υποχρεωτικά κορν φλεικς τώρα το πίνει και σκέτο αλλα πάντα με το κουτάλι...χαρά στην υπομονή μου...Με το καλαμάκι πίνει λίγο και μετά παίζει, στο εκπαιδευτικό ποτηράκι θέλει μόνο νερό να πίνει, το μπιμπερό το έκοψε η κυρία από 16 μηνών στα ξαφνικά. 3-4 φορες της έδωσα γάλα στο ποτηράκι αλλά προτίμησε να μείνει νηστική παρά να πιει. Οπότε πάλι κουταλιά κουταλιά, ευτυχως πλεον το τρώει πιο γρήγορα αλλά να δούμε πού θα πάει αυτό το βιολί.

• 3 εβδομάδες μετά...

Ευτυχως που βλεπω οτι ειμαστε πολλες γιατι κοντευω να τρελαθω....τι ειναι παλι αυτο το ξαφνικο! Η Βαλια και να μη θελει γαλα??? Δεν μπορω να το πιστεψω...ξαφνικα ουτε να το δει το μπιμπερο ή μολις καταλαβει οτι ειναι διαδικασια μπανιο γαλα νανυ ή ξυπναω το πρωι και θα πιω γαλα, τελειωσε! Δεν παει να κανω κωλοτουμπες.....δε θα πιει θα ριξει σφαλιαρες!

Ουτε με το καλαμακι....τιποτα! Ελπιζω να ειναι φαση......Ωραια ιδεα αυτο με την κρεμα που ειπε μια κοπελα.....καποιο αλλο κολπο? Θεωρητε οτι ειναι μικρι να της το δωσω με δημιτριακα?Ειναι 19 μηνων.

Ευτυχως που βλεπω οτι ειμαστε πολλες γιατι κοντευω να τρελαθω....τι ειναι παλι αυτο το ξαφνικο! Η Βαλια και να μη θελει γαλα??? Δεν μπορω να το πιστεψω...ξαφνικα ουτε να το δει το μπιμπερο ή μολις καταλαβει οτι ειναι διαδικασια μπανιο γαλα νανυ ή ξυπναω το πρωι και θα πιω γαλα, τελειωσε! Δεν παει να κανω κωλοτουμπες.....δε θα πιει θα ριξει σφαλιαρες!

Ουτε με το καλαμακι....τιποτα! Ελπιζω να ειναι φαση......Ωραια ιδεα αυτο με την κρεμα που ειπε μια κοπελα.....καποιο αλλο κολπο? Θεωρητε οτι ειναι μικρι να της το δωσω με δημιτριακα?Ειναι 19 μηνων.

Κοιταξε να δεις, τα δημητριακα που ειπα στην ουσια κρεμα ειναι, σκονη.Κι η δικια μου 15 μηνων ειναι.Εγω τελικα το εκανα 2-3 βραδια, τωρα πια το πινει αν και εχουμε ενα θεμα οταν βλεπει το μπιμπερο αλλα μολις μπει στο στομα (και με το κουταλι το ιδιο γινεται) το πινει.Στο μεταξυ αλλαξα και γαλα (απο φρεσκο σε νουλακ) αν και δεν ξερω αν πραγματικα δεν της αρεσε το φρεσκο, παντως το νουλακ τωρα το πινει..

Κοριτσιααα μια απο τα ιδια!!!Εχει μια εβδομαδα τωρα που δεν θελει γαλα!Ειναι 18 μηνων και επινε τουλαχιστον 270-330γρ γαλα το βραδι και γυρω στα 200 το πρωι και τωρα με το που βλεπει το μπιμπερο το παιρνει πινει δυο γουλιες και το πεταει κατω.Μολις παω να της το δωσω γινεται μαχη το σπρωχνει γυρναει τα μουτρα της απο την αλλη και ετσι απλα δεν θελει αλλα δεν γινεται να κοιμαται νηστικη γιατι μετα ειναι και την νυχτα ανησυχη...δεν ξερω τι φταιει τα δοντακια η που ειναι νηστικη?επισης χθες που της το εδωσα απο φλυτζανα με κουταλακι το ηπιε!!!Αλλα να της το δινω και το βραδι με κουταλακι ειναι πιστεψτε με μαρτυριο!Αντε το πρωι βαζω και δημητριακα και το τρωει ευχαριστα αρα δεν θελει το μπιμπερο..

αυριο εχουμε και παιδιατρο αλλα ηδη που μιλησα μαζι της μου προτεινε ποτηρακι πλαστικο αλλα με τοσα που εχω διαβασει εδω στο φορουμ για τα πλαστικα και τα τοξικα φοβαμαι να το κανω..εχετε να προτεινετε κατι σε ποτηρακι που το ξερετε ηδη???ευχαριστω εκ των προτερων...

Διαφημίσεις

εγω της δινω ηδη απλα τα αφηνω να μουλιασουν καλα και της αρεσουν πολυ και ειμαστε 18μ.:P:p:p

Ωαρια φριδουλα μου θα το δοκιμασω κι εγω! Απο πλαστικο ποτηρακι τωρα να προσεχεις στο κατω μερος του να μην ειναι pc 7 αμα το δεις αυτο απεφυγε το! Εγω εχω παρει απο το Βασιλοπουλο ενα κυπελακι που εχει τον Ντιεγκο επανω και απο οσο εμαθα ειναι ασφαλες...αλλα και παλι εχω μια αμφιβολια!

Εμένα τρώει δημητριακά από βρέφος. Όσο για το γάλα, μήπως αντί για μπιμπερό να δώσετε ποτηράκι; Πόσο είναι τα μικρά σας. Επίσης το γάλα το ζεσταίνετε; Μήπως δεν τους αρέσει η θερμοκρασία;

There is no patch for human stupidity.

Κοριτσιααα μια απο τα ιδια!!!Εχει μια εβδομαδα τωρα που δεν θελει γαλα!Ειναι 18 μηνων και επινε τουλαχιστον 270-330γρ γαλα το βραδι και γυρω στα 200 το πρωι και τωρα με το που βλεπει το μπιμπερο το παιρνει πινει δυο γουλιες και το πεταει κατω.Μολις παω να της το δωσω γινεται μαχη το σπρωχνει γυρναει τα μουτρα της απο την αλλη και ετσι απλα δεν θελει αλλα δεν γινεται να κοιμαται νηστικη γιατι μετα ειναι και την νυχτα ανησυχη...δεν ξερω τι φταιει τα δοντακια η που ειναι νηστικη?επισης χθες που της το εδωσα απο φλυτζανα με κουταλακι το ηπιε!!!Αλλα να της το δινω και το βραδι με κουταλακι ειναι πιστεψτε με μαρτυριο!Αντε το πρωι βαζω και δημητριακα και το τρωει ευχαριστα αρα δεν θελει το μπιμπερο..

αυριο εχουμε και παιδιατρο αλλα ηδη που μιλησα μαζι της μου προτεινε ποτηρακι πλαστικο αλλα με τοσα που εχω διαβασει εδω στο φορουμ για τα πλαστικα και τα τοξικα φοβαμαι να το κανω..εχετε να προτεινετε κατι σε ποτηρακι που το ξερετε ηδη???ευχαριστω εκ των προτερων...

κι εμεις τα ιδια περνάμε.με το που πινει μια γουλια......το πεταει κατω,το σπρωχνει και γενικα διχνει μια απεχθεια!!!!!!!!εγω το βαζω σαν συμπληρωμα στην φαριν λακτε και στα φρουτα και του δινω με το μπιμπερο οσο πιει.{προσπαθω να πιει τουλαχιστων 150 την φορα}ειναι αυτο που λες....πως να το αφησω να κοιμηθει νυστικο?σταναχωριεμαι παααααρα πολυ!!!!!!!!εμεις ακομα ποτηρακι δεν εχουμε δοκιμάσει.τι να πω ευχομαι να ειναι κατι περαστικό και σύντομα να πινουν οοοοοοοοοοοοολο το γαλατακι τους!!!!!!!!!!!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

• 2 εβδομάδες μετά...
depoyla σου εχει τυχει ποτε το μωρο σου να σταματησει να τρωει?κ οτι καταφερνει να τρωει να γινετε με κοπο?

Όχι, καθολου να μη τρωει δε μου εχει τυχει. Με το γαλα εχω πρόβλημα και τωρα τελευταια με το αυγο. Αλλα 'καθολου' ποτε δεν ειχα πρόβλημα ευτυχώς. Της κουμπάρας μου δεν έτργωγε και εβλεπα οτι ειχαν μεγαλο πρόβλημα, εχανε βαρος κλπ κλπ. Ευτυχώς με το που το εστειλαν παιδικο σταθμο εβλεπε τα αλλα παιδακια και αρχισε και αυτο να τρώει τώρα και οι ανθρωποι ηρεμησαν !

• 9 χρόνια μετά...

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά.. Έχω ένα μωρό 4 μηνών.. Κοιμάται όλο το βράδυ από 12 μέχρι 9. 30 το πρωί περίπου.. Το θέμα είναι ότι όταν πάω πλέον να τις δώσω γάλα(δεν θηλάζω) κλαίει και παίζει με την πιπίλα και μέχρι να την πιάσει πάει κοντά 30ωρο στα όρθια και να χαζεύει.. 

On 27/12/2019 at 5:12 ΜΜ, Βαγγελιω36 είπε:

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά.. Έχω ένα μωρό 4 μηνών.. Κοιμάται όλο το βράδυ από 12 μέχρι 9. 30 το πρωί περίπου.. Το θέμα είναι ότι όταν πάω πλέον να τις δώσω γάλα(δεν θηλάζω) κλαίει και παίζει με την πιπίλα και μέχρι να την πιάσει πάει κοντά 30ωρο στα όρθια και να χαζεύει.. 

Βάρος παίρνει κανονικά? Δοκίμασες να την ταισεις λίγη ώρα πριν ξυπνήσει ώστε να είναι απ' τον ύπνο κ να πιει πιο εύκολα? Γιατί σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να ανακαλύπτουν τον κόσμο κ αν δεν είναι κ πολύ φαγανα δεν τους ενδιαφέρει να φάνε! Βέβαια αν παίρνει κανονικά βάρος δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία

On 27/12/2019 at 11:12 ΜΜ, Βαγγελιω36 είπε:

Μήπως να δοκίμαζες άλλο γάλα η άλλη θηλή;Επίσης ίσως έχουν αρχίσει να την ενοχλουν τα δοντακια της γιαυτο γκρινιάζει.Μηπως να της έβαζες μια κρεμουλα για τα ούλα πριν την ταισεις;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...