Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευαίσθητη περιοχή της πάνας - Σύγκαμα

Recommended Posts

γεια σας. Η μικρή μου είναι 11 μηνων και πριν ένα μηνα μου συγκαηκε πολύ ασχημα. Χρησιμοποιησα την verdal συμφωνα με οδηγιες της παιδιατρου μου αλλα δεν είδα αποτέλεσμα. Μετα μου προτεινε μιαμειξη από κρεμες (kenacomb,daktodor, frezyderm atoprel barier cream).Η κοκκινιλα εφυγε, αλλα εχει στο πιπι της σπυρακια τα οποια δεν λενε να φυγουν με τιποτα. Ταυτοχρονα χρησιμοποιω και μελανι, αλλα τα σπυρακια εκει. Την αλλαζω οσοσ ιο συχνα γινεται, αλλα αν μεινει εστω και μιση ωρα με κακα ξανασυγκεεται. Σας εχει τυχει κατι παρομοιο; τι αλλο μπορω να δοκιμασω;

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Εμεις σε παρομοιο περιστατικο μας ειχε πει η παιδιατρος οτι οταν το συγκαμα συνοδευεται απο σπυρακια ειναι απο μυκητα.Μας ειχε δωσει την bactroban καπως ετσι πρεπει να γραφεται (μπακτρομπαν).Σε 4 ημερες υποχωρησαν και τα σπυρακια και η κοκκινιλα.Αν ειναι να την παρεις συμβουλεψου πρωτα το γιατρο σου.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

• 3 εβδομάδες μετά...

Πριν λίγο παρατήρησα στη μια πλευρά του πωπου της σπυράκια να το πω? Εκζεμα να το πω? Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι. Είχε συγκαεί πριν 2-3 μέρες αλλά όποτε συγκαίγεται βάζω sudocream και φεύγει αμέσως. Τώρα αυτό κάτι άλλο είναι αλλά αφου δεν μπορώ να το περιγράψω πως να πάρω τον παιδίατρο? Τι λέτε να ναι? Να ανησυχήσω?

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

• 1 month later...

εγω εχω μια κορουλα σκετη σουσουραδα και οταν ηταν μικρη της εβαζα και γω sudocream.πολυ καλη!!!!μετα την σταματησα ομως γιατι εχει κορτιζονη και δεν ηθελα να της βαζω συνεχεια...ενας παιδιατρος-χειρουργος μου συστησε βαζελινη, την απλη χωρις αρωμα, και πραγματι ειναι τελεια!!!!!τωρα της πηρα την frezy derm.:lol:

Διαφημίσεις

Εγω του αλλαξα την sudocream που του εβαζα με τη frezydearm για καλυτερα και συγκαηκε παρα πολυ ασχημα.

Τωρα ειμαστε με σπαθολαδο και χωρις πανα αρκετες ωρες.

Μονο ετσι ανακουφιζεται ο καημενουλης.

Κορίτσια, και εμένα ο μικρούλης (7μηνών) μου συγκάηκε και του πέρασε σε 2 μέρες με sebamed. Δεν την ξέραμε, μας την πρότεινε ο φαρμακοποιός. Με την sudocrem δεν γινόταν κάτι. Ακόμα του έφυγε και μια μικρή δερματίτιδα στις πτυχώσεις των μοιρών που μας ταλαιπωρούσε για αρκετές βδομάδες

εγω εχω μια κορουλα σκετη σουσουραδα και οταν ηταν μικρη της εβαζα και γω sudocream.πολυ καλη!!!!μετα την σταματησα ομως γιατι εχει κορτιζονη και δεν ηθελα να της βαζω συνεχεια...ενας παιδιατρος-χειρουργος μου συστησε βαζελινη, την απλη χωρις αρωμα, και πραγματι ειναι τελεια!!!!!τωρα της πηρα την frezy derm.:lol:

Σοβαρα?????????

Διαφημίσεις

ο παιδίατρος για τα συγκάματα μου χε πει όσο κ αν μου φαίνεται περίεργο φύσημα με το σεσουάρ και αν είμαι κάπου που δεν έχω πολύ καλό στέγνωμα με την πετσέτα. Αν δεν περνάει, βάλε sudocream και αν επιμένει πάμε σε κορτιζονούχα επομένως χωρίς να ξέρω και βάσει αυτού δε νομίζω πως η sudocream έχει κορτιζόνη. Προσωπικά κάθε μα κάθε φορά που την αλλάζω τη σκουπίζω πολύ καλά. Αν παρουσιάσει σύγκαμα βάζω sudocream και δεν χρειάζεται να βάλω καν 2η φορά. Φεύγει αμέσως. Έχω δε πολύ καιρό που έπαψα να βάζω αλοιφή σε κάθε αλλαγή. Βάζω μόνο το βράδυ μετά το μπανάκι που είναι πολλές οι ώρες του ύπνου.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Καλησπέρα,

Μετά απο μια εβδομάδα συνεχόμενης χρήσης sudocrem, bepanthol και μελανιού λόγω συγκάματος απο διάρροια, εμφανίστηκαν σε εκείνη την περιοχή τριχούλες-χνούδι σκούρο. γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτό???? :-(

Εγω πριν 1 χρονο απο τροφες συγκεκριμενες και οι 2 γιοι μου(διδυμοι)ειχαν εντονο συγκαμα.Η sudocream δεν εκανε τιποτα,και τους εβαλα την stelactiv απο τα προιοντα της εταιρειας MUSTELA.Υπαρχει στα φαρμακεια εχει ενα φυτικο εκχυλισμα σαν δραστικο συστατικο και ειναι πολυ αποτελεσματικη απο την 1η φορα.Επισης ξεπλενετε ευκολα δεν ειναι στοκος

Διαφημίσεις

κοριτσια να σας πω τη δικη μου εμπειρια ισως βοηθησει.. ο γιος μου ειχε τοσο ευαισθητο δερμα που οτι και να του ειχα κανει συγκαιοταν τοσο πολυ που καταφερε να κανει μεχρι και πληγη που αιμορραγουσε .. δοκιμασα τα παντα, μεχρι και την πιο εξειδικευμενη κρεμα με κορτιζονη και ενα πραγμα μας εσωσε.. κρεμα sudocream η οποιαδηποτε αλλη με τετοια παχυρρευστη υφη και απο πανω της λιγο, ελαχιστο ταλκ. γινεται σα στοκος, ναι, αλλα τιποτε οξινο δεν περναει αυτο το στρωμα.. εμεις με αυτο σωθηκαμε.. αν καποια αντιμετωπιζει πολυ δυσκολη κατασταση ας το δοκιμασει..

dev198pfs__.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα μανουλες. Εγω χρησιμοποιω απ'αρχης την sudocrem. Eιμαι απολυτα ικανοποιημενη και το μωρακι μου απολυτα καθαρο και υγειες. Ποτε δεν εχουμε συγκαψει. Ασφαλως οταν κανουμε κακακια μας την πλενω με ζεστο νερο και το αφρολουτρο της proderm ( τη μπλε συσκευασια).Την αλλαζω φυσικα σχεδον ανα 2-2,5 ωριτσες και τη νυχτα βαζω πολυ κρεμα για να μην συγκαει οσο κοιμαται με τα τσισακια της.Επισης κατα την διαρκεια της μερας την αφηνω γυμνουλα απο τη μεση και κατω για περιπου 20 λεπτακια πανω σε σελτεδακι(για τυχον ατυχηματα)με μια κουβαρτουλα σκεπασμενη οταν κανει κρυο,για να παιρνει αερα το δερματακι της.

κοριτσια να σας πω τη δικη μου εμπειρια ισως βοηθησει.. ο γιος μου ειχε τοσο ευαισθητο δερμα που οτι και να του ειχα κανει συγκαιοταν τοσο πολυ που καταφερε να κανει μεχρι και πληγη που αιμορραγουσε .. δοκιμασα τα παντα, μεχρι και την πιο εξειδικευμενη κρεμα με κορτιζονη και ενα πραγμα μας εσωσε.. κρεμα sudocream η οποιαδηποτε αλλη με τετοια παχυρρευστη υφη και απο πανω της λιγο, ελαχιστο ταλκ. γινεται σα στοκος, ναι, αλλα τιποτε οξινο δεν περναει αυτο το στρωμα.. εμεις με αυτο σωθηκαμε.. αν καποια αντιμετωπιζει πολυ δυσκολη κατασταση ας το δοκιμασει..

το δοκιμασα και οντως εχει αποτελεσμα και εγω τη sudocream βαζω αλλα κατα διαστηματα εχω δοκιμασει και τη sebamed και τη bepanthol αλλα εμενα ο μικρος ειναι πολυ ευαισθητος μεχρι και πληγη με αιματακι εχουμε καποιες φορες.ο παιδιατρος καποια στιγμη μου ειχε δωσει τη verdal αλλα εχει κορτιζονη και δεν ηταν για συχνη χρηση.τωρα πια sudocream με το κιλο και ειμαστε πολυ καλυτερα.αλλα με την αλλαγη εχω γινει υστερο αφου μπορει να τον αλλαξω και καθε μια-μιαμιση ωρα οταν τον εχω σπιτι.ευτυχως στο παιδικο η κοπελα τον φροντιζει και ετσι σωζουμε τη κατασταση

ναι υπαρχει μεγαλη περιπτωση μικροβιων...

μη χρησιμοποιητε μωρομαντηλα ΠΟΤΕ! αλλα αν παρολα αυτα το κανετε να τα ξεπλενετε με αφθονο ζεστο νερο πριν τη χρηση.

τωρα στο συγκαμα (χριστε μου ουτε να σκεφτομαι δε θελω την εικονα:-() βαλτε σε μια λεκανη χλιαρο νερο κ νισεστε αρκετο κ αφηστε το παιδι να πλατσουρισει οση ωρα θελει.

ταμποναρετε , μη σκουπιζετε γιατι ερεθιζετε πιο πολυ την περιοχη κ αφηνετε το μωρο οση περισσοτερη ωρα ελευθερο.

μονο πουδρα κ χωρις αρωμα . η plc η ροζ ειναι οτι πρεπει.

κ υπομονη.

αφηστε τις κορτιζονες στην ακρη...

uDuOp2.png

Και μενα εχει τωρα τρεις ημερες συγκαει και υπαρχουν μικρα σπυρακια στην περιοχη ,βαζω sudocream αλλα τιποτα .Λετε να υπαρχει η περιπτωση μικροβιων?

Ακριβως ετσι ειμασταν και μεις εδω και μια βδομαδα, ουτε καν η cicalfate της Avene δεν βοηθησε. Εβαλα κυανουν του μεθυλενιου(το αγοραζεις σε μορφη σκονης απο φαρμακειο ή παραιατρικα προιοντα και προσθετεις νερακι)-παμφθηνο-το βαζεις με μπατονετα και δεν προσθετεις κρεμα. Σε δυο μερες κανει ποπουδακι βελουδο! Το συνιστω ανεπιφυλακτα(προσοχη ΛΕΡΩΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ)

Ακριβως ετσι ειμασταν και μεις εδω και μια βδομαδα, ουτε καν η cicalfate της Avene δεν βοηθησε. Εβαλα κυανουν του μεθυλενιου(το αγοραζεις σε μορφη σκονης απο φαρμακειο ή παραιατρικα προιοντα και προσθετεις νερακι)-παμφθηνο-το βαζεις με μπατονετα και δεν προσθετεις κρεμα. Σε δυο μερες κανει ποπουδακι βελουδο! Το συνιστω ανεπιφυλακτα(προσοχη ΛΕΡΩΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ)

Αυτό πρέπει να είναι πριν από πολλά χρόνια τα δίδυμα μου πέρασαν σαρμονέλα....και από την συνεχόμενη διάροια ο ποπός είχε ματώσει κορίτσια δεν μπορείται να φανταστείτε πόσο πολύ και είμασταν τότε με εισαγωγή στο νοσοκομείο και ο ιδιος ο παιδίατρος μου έδωσε να βαλω κάτι σαν μελάνι και όταν βήκαμε το αγόρασα από το φαρμακείο σε μορφή σκόνης.Ήταν σωτηριο!!!!!!Μέσα σε λίγες ώρες ματά την χρήση τα παιδιά ηρέμησαν....Αλλα όπως ειπε η evita λερώνει και δύσκολα βγαίνει....

Θελει προσοχη κατα την εφαρμογη, μετα δεν εχεις προβλημα... με το μπανιο σε κανα δυο μερες μετα την ληξη της θεραπειας φευγει απο τον ποπο. Απο τα ρουχα....πικραμενη ιστορια...

• 4 εβδομάδες μετά...

Η μόνη λύση για το σύγκαμα είναι πλύσιμο με νεράκι, καλό στέγνωμα με πετσέτα και όσο το δυνατόν η περιοχή να αερίζεται.Βοηθάει αρκετά και η sudocream αλλά σε στεγνό δέρμα.Πέρυσι συγκάηκε άσχημα ο μικρός μου και είχαμε πρόβλημα.Χωρίς πάνα στο δωμάτιο, όλα κατουρημένα...καταλαβαίνετε...μόνο έτσι του πέρασε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...