Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είδη φροντίδας και περιποίησης για μωρά/παιδιά!

Recommended Posts

Καλημέρα! Περιμένω την μπέμπα μου όπου να'ναι και έχω μια ερώτηση στις μαμάδες... Μου έχουν πει πως όταν γεννήσω με το καλό θα μου πει ο παιδίατρος τι ακριβώς θα χρειαστούμε για την προσωπική της υγιεινή. Εγώ όμως σκέφτομαι πως οκ, γυρνάμε από το μαιευτήριο κι έρχεται η ώρα να την αλλάξω και να της κάνω μπανάκι. Εκτός από πάνες τι άλλο θα χρειαστώ? Aυτά που θα πάρω με τι κριτήριο να τα πάρω? Παίζει ρόλο η μάρκα ή κάτι άλλο? Πείτε τη γνώμη σας, τουλάχιστον να έχω τα απαραίτητα για τις πρώτες μέρες...

Thanxxxxx!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 208
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σίγουρα λοιπόν θα χρειαστείς αφρόλουτρο και σαμπουάν από οποιαδήποτε βρεφική εταιρεία κατά προτίμηση φαρμακευτική και να κοιτάξεις να μην είναι δύο σε ένα αλλά ξεχωριστά. Μετά χρειάζεσαι και μια κρέμα συγκάματος για την αλλαγή της πάνας όλες αυτές οι γνωστές που κυκλοφορούν στο εμπορίο είναι καλές. Ο παιδίατρος θα σου προτείνει και μάρκες και όλα τα υπόλοιπα. Επίσης να ξέρεις ότι τις πρώτες μέρες της γέννησής τους τα μωράκια ξεφλουδίζουνε στο σώμα τους η δική μου παιδίατρος μου είχε συστήσει bepanthol για το σωμα. Με το καλό να υποδεχτείς το μωρό σου !!!

Καλημέρα !

Με το καλό να έρθει στον κόσμο η μπέμπα... με ένα πόνο σου εύχομαι...

εκτός από πάνες (φυσικά) καλό θα ήταν να έχεις μια κρεμούλα τύπου sudocream ή όποια προτιμάς εσύ από το φαρμακείο που θα την χρησιμοποιείς σε κάθε αλλαγή πάνας (μπορείς να ρωτήσεις και στο φαρμακείο). Πολύ καλά προϊόντα έχει η Frezyderm -λίγο τσιμπημένα στις τιμές, αλλά αξίζουν ιδίως για νεογέννητα που είναι πιο ευαίσθητα-.

Θα πάρεις ένα σαμπουάν, αφρόλουτρο και γαλάκτωμα ή λαδάκι που κάνει καλύτερη ενυδάτωση για να το περνάς σε όλο της το σώμα μετά το μπάνιο σας. Μωρομάντηλα ίσως σου χρειαστούν εάν δεν την πλένεις σε κάθε αλλαγή πάνας με νερό... δεν ξέρω αυτό είναι αναλόγως τι θα βολευτείς...

Τί άλλο θες? Ένα ψαλιδάκι απαραιτήτως για τα νυχάκια (εάν, και εδώ, οι απόψεις διίστανται άλλοι λένε ναι και άλλοι όχι). Εγώ στην μπέμπα της έκοβα νύχια και πριν να σαραντίσει γιατί γεννήθηκε με μανικιούρ η σκατούλα, ενώ στον μεγάλο του φόρεσα γαντάκια τον πρώτο καιρό.

Αυτά μου έρχονται προς το παρόν..... και πάνες.... πολλέεεεεεεες πάνες !!!!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

εγω θα σου ελεγα αντι για κρεμες ενυδατωσης και συγκαματος...να βαζεις αμυγδαλελαιο....μπορει να μην εχει αρωμα αλλα ειναι οτι πιο καλο για τα μωρα!!

το χρησιμοποιει και η κουνιαδα μου στο 30 ημερων μπεμπη και το δερματακι του ειναι βελουδο.....

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Καλό θα ήταν να αποφύγεις τo σαμπουάν της Fissan γιατί δεν ξεβγάζεται εύκολα και μπορεί να προκαλέσει νινίδα στο τριχωτό της κεφαλής του βρέφους. Η νινίδα είναι κάτι σαν λέπια και στην δική μας περίπτωση δεν καταφέραμε εύκολα να απαλλαγούμε από αυτήν. Επισης της Johnson είναι γεμάτα paraben και τα συναφή, κάποιο καρκινογόνο νομίζω συστατικό. Συμφωνω και γω ότι της Frezyderm είναι πολύ καλά αν και ακριβά. Σιγουρα όμως μπορεις να βρεις και άλλα στην αγορά.

Οπωσδήποτε να πάρεις οινόπνευμα και αποστειρωμένες γαζούλες για την περιποίηση του ομφάλιου λώρου τις πρώτες εβδομάδες. βρέχεις την γαζούλα με οινόπνευμα και ταμπονάρεις τον λώρο προκειμένου να ξεραθεί. Επίσης αμπούλες με φυσιολογικό ορό για να καθαρίζεις τα ματάκια του ή τη μύτη του με μια γαζούλα από διάφορες εκκρίσεις. Εγώ είχα πάρει αμπούλες των 5 ml.

Διαφημίσεις

Οπωσδήποτε να πάρεις οινόπνευμα και αποστειρωμένες γαζούλες για την περιποίηση του ομφάλιου λώρου τις πρώτες εβδομάδες. βρέχεις την γαζούλα με οινόπνευμα και ταμπονάρεις τον λώρο προκειμένου να ξεραθεί. Επίσης αμπούλες με φυσιολογικό ορό για να καθαρίζεις τα ματάκια του ή τη μύτη του με μια γαζούλα από διάφορες εκκρίσεις. Εγώ είχα πάρει αμπούλες των 5 ml.

Πολύ σωστήηηη! Τα είχα ξεχάσει αυτά. Να επισημάνω μόνο στη γαζούλα μπολικό οινόπνευμα να στάζει για να ξεραθεί πιο γρήγορα ο αφαλός. Εγώ την πάτησα βάζοντας λίγο και άρχισε να μαζεύει πύον.

Επίσης frezyderm δαγκωτό ακόμα και τώρα τα χρησιμοποιώ που είμαστε 2,5 χρονών. Αξίζουν.

Πάντως στην αρχή ειδικά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Τον πρώτο καιρό ένα μπανάκι με σκέτο νεράκι αρκεί. Κρέμα συγκάματος ή ανάλογα προϊόντα μπαίνουν μόνο όταν τα χρειαστεί το μωρό. Αν το δερματάκι είναι ερεθισμένο, ο γιατρός θα σου υποδείξει κάτι κατάλληλο.

Το καλύτερο για το δέρμα είναι να παίρνει αέρα, γι΄αυτό τώρα το καλοκαίρι άφηνε το μωράκι όποτε μπορείς για λίγη ώρα χωρίς πάνα.

Με το καλό!

Καλημέρα και απο εμένα και με το καλό να έρθει η μπεμπουλιτσα σου !!!!

Θεωρώ πως τα καλύτερα (αφου εχω δοκιμασει τα ΠΑΝΤΑ) είναι τα Frezyderm. Οντως ειναι λιγο τσιμπημενα αλλα ειναι τελεια και σε μυρωδια και στο δερματακι του μωρου. Εγω ειχα παρει και την βρεφικη κολωνια και εκανα καθε βραδυ μασαζακι στην μικρουλα μου και κοιμοταν ηρεμα και μυριζε τελεια.

Για οτι αλλο θες στην διαθεση σου. Φιλακια πολλα πολλα !!!!:rolleyes::rolleyes:

U80ep3?r=1271337460

Καλημέρα! Περιμένω την μπέμπα μου όπου να'ναι και έχω μια ερώτηση στις μαμάδες... Μου έχουν πει πως όταν γεννήσω με το καλό θα μου πει ο παιδίατρος τι ακριβώς θα χρειαστούμε για την προσωπική της υγιεινή. Εγώ όμως σκέφτομαι πως οκ, γυρνάμε από το μαιευτήριο κι έρχεται η ώρα να την αλλάξω και να της κάνω μπανάκι. Εκτός από πάνες τι άλλο θα χρειαστώ? Aυτά που θα πάρω με τι κριτήριο να τα πάρω? Παίζει ρόλο η μάρκα ή κάτι άλλο? Πείτε τη γνώμη σας, τουλάχιστον να έχω τα απαραίτητα για τις πρώτες μέρες...

Thanxxxxx!!!

προτεινω σαμπουαν-αφρολουτρο νουμερο 1 της proderm

οποιδήποτε κρεμα (proderm, sudocream, nivea, penaten) για αποφυγη συγκαμάτων

πανες ΟΧΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1. δεν αξιζει...εχει λίγα κομμάτια το πακέτο και είναι πιο ακριβό. αγόρασε το νούμερο 2 κατ΄ευθείαν

ενυδατική κρέμα (εμένα ο παιδίατρος μου είχε προτείνει της frezyderm). αλλα και της fissan είναι πολύ ωραία. τελικα μετα από τα πολλά χρησιμοποιώ της nutrimetics ακόμη και τωρα, οπως και ενα λαδακι της ιδια εταιρειας. εκει βρηκα τη γιατρειά μου

βουρτσα, ψαλιδάκι, μπατονετες

μωρομαντηλα

ορούς

γαζούλες

ασπρο οινοπνευμα για τον αφαλο

και το ΘΕΪΚΟ, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που πρεπει οπωσδηποτε να προμηθευτείς συσκευη ρινικής απόφραξης Otrisalin.

age.png

• 2 εβδομάδες μετά...
προτεινω σαμπουαν-αφρολουτρο νουμερο 1 της proderm

οποιδήποτε κρεμα (proderm, sudocream, nivea, penaten) για αποφυγη συγκαμάτων

πανες ΟΧΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1. δεν αξιζει...εχει λίγα κομμάτια το πακέτο και είναι πιο ακριβό. αγόρασε το νούμερο 2 κατ΄ευθείαν

ενυδατική κρέμα (εμένα ο παιδίατρος μου είχε προτείνει της frezyderm). αλλα και της fissan είναι πολύ ωραία.

Οχι ρε κορίτσια οποιαδήποτε κρέμα στο μωρό!

Βάλτε στο Google Επικίνδυνα καλλυντικά και θα διαβάσετε πολλά!

Μόνο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ καλλυντικα επιλέγουμε για το δερματάκι του μωρου - εγώ χρησιμοποιώ weleda, lavera, avalon.

Οτι αφορά πάνες - υπάρχουν πάνες οικολογικές υφασμάτινες - είναι μοντέρνες, χωρις χημικά, το κόστος είναι πολύ μικρότερο (150-250 ευρώ http://www.ecobaby.gr/index.php?cat=36 αντί για 2000 ευρώ για τις πάνες μιας χρήσεως που αποτελούν 1 τόνο σκουπιδιών που δεν βιοδιασπώνται) και πάνω από όλα η υγεία του μωρού!

Τώρα που είναι καλοκαίρι πρέπει να προσέχουμε πιό πολύ, γιατί η θερμοκρασία στο παμπερς είναι 1-3 βαθμούς μεγαλύτερη από την θερμοκρασία μέσα στην υφασμάτινη πάνα και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υπογονιμότητας.

Διαφημίσεις

lilucky συμφωνω μαζι σου για τις υφασματινες πανες.δυστηχως οταν διαβασα παραπανω γι¨αυτες και ποσο υγιεινες και οικονομικες ειναι ηταν αργα.η κορη μου ηταν ηδη 4 μηνων και εχω στοκ απο πανες για ενα 6μηνο.και εγω weleda,lavera και california baby(αυτα τα περιμενω τον αλλο μηνα,δεν τα εχω δοκιμασει)χρησιμοποιω.αλλα σπανια να βαλω κρεμα συγκαματος και ποσο μαλλον κρεμα σωματος σε βρεφος.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

εγω πηρα το αφρολουτρο σαμπουαν της Hydrovit και στις αλλαγες πανας βαζω στον πωπο και στα μπουτακια και στην ευαισθητη περιοχη αγνο λαδακι ή αγνη homemade κηραλοιφη!!Τιποτε αλλο!!

Οι επαναχρησιμοποιουμενες βιολογικες πανες ωραια ιδεα...αλλα μου φαινεται βουνο το πλυνε,στεγνωνε κλπ!!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΕΙΞΕΡΑ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΕ ΣΚΟΝΙ ΓΙΑ ΜΩΡΑ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΠΕΙΡΑ ΤΟ ΠΡΟΔΕΡΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΙΝΩ ΣΕΝΤΩΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ

ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ

ΑΛΑ ΜΕΤΗ ΑΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ;;

καλε πως δεν υπαρχει το ΑΡΚΑΔΙ....εγω αυτο χρησιμοποιω....ποιος ασχετος σου το 'πε;;;

• 3 εβδομάδες μετά...

Πλένω τον 20 μηνών γιο μου ακόμα με προδέρμ, αλλά βλέπω ότι δεν καθαρίζει καλά πλέον και μυρίζει μετά από λίγο πάλι. Μήπως πρέπει να τον πλένω πλέον με σαπουνάκι?

Taskot υπάρχει και σαπούνι (μπάρα) προδερμ αν θέλεις να δοκιμάσεις αλλά και πάρα πολλά υποαλλέργικά υγρά σαπούνια (δεν θέλω να ανφέρω μάρκες εδώ) που έχουν πολύ ωραίες μυρωδιές και είναι για μωρά κάτω των 2. Αν ψάξεις στο σούπερμάρκετ θα βρεις πάρα πολλά, απλά για αρχή προτίμησε κάτι υποαλλεργικό.

Διαφημίσεις

κοριτσια εχω μια απορια. οι μαμαδες μας μας βαζανε και ταλκ. ισχυει ακομα αυτο θα μου χρειαστει η' με την κρεμα για συγκαματα και ερεθισμους ειμαστε οκ?

Το ταλκ δεν χρησιμοποιήται πλέον για διάφορους λόγους, δεν είναι καλό για τα βρέφη να αναπνέουν αυτή τη σκόνη.

κοριτσια εχω μια απορια. οι μαμαδες μας μας βαζανε και ταλκ. ισχυει ακομα αυτο θα μου χρειαστει η' με την κρεμα για συγκαματα και ερεθισμους ειμαστε οκ?

Ο παιδίατρος μού έχει πει κάθετα όχι ταλκ.

σοβαρα?πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο. να στε καλα γιατι θα αγοραζα μαλλον. νομιζα οτι τωρα το καλοκαιρι θα κανει καλο με τον ιδρωτα. αν και η αληθεια ειναι οτι ακομα και μενα με πειραζει να μυριζω αυτη τη σκονη ποσο μαλλον το μωρακι.

• 3 months later...

kallia το βιβλιο που εχω γραφει οτι αν πλενουμε το μωρο τοπικα μετα απο καθε αλλαγη πανας δεν χρειαζεται καθε βραδυ μπανιο.εγω ανα μια μερα την κανω μπανιο.και αν καμια φορα τυχαινει ανα 2 μερες δεν χαλασε ο κοσμος.....

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ??? ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ??? ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ???

Το μπάνιο είναι καλό ως κομμάτι μιας απογευματινής ρουτίνας που τελειώνει με τον ύπνο. Τώρα που ο καιρός είναι πιο κρύος όμως κάποτε αποφεύγω το καθημερινό μπάνιο, μπορεί να κάνουμε ένα γρήγορο ντουζάκι χωρίς να βρέξουμε κεφάλι ή αν είναι κρυωμένη καθόλου μπάνιο (εισήγηση του γιατρού μας). Αν το μωράκι σου δεν χρειάζεται το μπανιο ως μέσο χαλάρωσης και ως μια διαδικασία που θα το κάνει να αντιληφθεί ότι σιγά σιγά πλησιάζει ο ύπνος μπορείς να το κάνεις μπάνιο μέρα παρά μέρα.

• 8 months later...

εμείς είμαστε πολύ των καλλυντικών, και δοκιμάσαμε πολλά.

Για την αλλαγή πάνας: Frezyderm, sudocream, avene, mustela, bepanthol

Η Frezyderm είναι super, με ελαφριά υφή σαν κρέμα σώματος αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά.

Η sudocream πολύ στόκος-αφήνει λευκό στρώμα και δεν ξεπλένεται εύκολα, αλλά αν υπάρχει ήδη ερεθισμός κάνει δουλειά.

Η avene καλή, μη λιπαρή, αφήνει μία αίσθηση σαν πούδρα, ξεπλένεται εύκολα.

Η Mustela ψιλοχάλια γιατί είναι πολύ λιπαρή.

Η bepanthol λιπαρή αλλά απορροφάται καλά, ξεπλένεται εύκολα και κάνει καλή δουλειά.

για το μπάνιο χρησιμοποιούμε mustela, το 2 σε 1, και τον αφρό για λούσιμο.

Είναι καταπληκτικά προϊόντα και τα δύο και μυρίζουν άψογα!

Χαίρομαι να με ακολουθεί αυτή η μυρωδιά και την έχω συνδυάσει με το μωράκι μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...