Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθηγήτρια πανεπιστημίου ξυλοκόπησε άγρια το 8χρονο παιδί της

Nantia

Recommended Posts

Πήρα τηλ τον ΔΣ Πειραιά και ζήτησα το μαιλ τους, μου το δώσανε και έστειλα ένα μήνυμα σύμφωνα με οδηγίες που μου έδωσε η sevoula.

Όποια Πειραιώτισσα (και μην ενδιαφέρεται) ας μου στείλει πμ να της στείλω τι έστειλα να το στείλει κι εκείνη (πολύ στάλσιμο βρε παιδί μου....)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 171
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• sevoula

sevoula 30 δημοσιεύσεις

• Eleftheria

Eleftheria 22 δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 20 δημοσιεύσεις

• DaF

DaF 14 δημοσιεύσεις

να στείλουμε αδιάβαστους τους πολυδιαβασμένους καθηγήτρια και δικαστή!

.

Mακαρι!

με το παιδακι τι γινεται? βγηκε αραγε απο το νοσοκομειο?

και τι θα το κανουν τωρα?

ΠΑΡΑΚΑΛΩ όσους γνωρίζουν λεπτομέρειες για το θέμα του πώς μπορούν οι δικηγόροι να κινηθούν,

να μας στείλουν λεπτομέρειες στο εμαιλ info(at) parents.gr

έτσι ώστε να διαδώσουμε μέσω του fb page και του εμαιλ μας, την πληροφορία για την δυνατότητα αυτή.

(είναι πολύ σημαντικό πιστεύω και πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία μπράβο!)

Επίσης θεωρώ ότι είναι κρίμα να μην είναι γνωστή η τοποθεσία διαμαρτυρίας.

Εφόσον κάνετε διαμαρτυρία που θα ακουστεί να είστε σίγουρες ότι θα έρθουν και τα media. Αυτός δεν είναι ο στόχος? Τότε μπορείτε να ξεχάσετε ανωνυμίες ή διακριτικότητες,.....γιατί θα θέλουν να σας ρωτήσουν ή να σας φωτογραφίσουν λίγο η πολύ. Αν είναι γνωστή η τοποθεσία κ ώρα τότε θα έρθει περισσότερος κοσμος (ελπίζω)

και έτσι δεν θα υπάρχει αυτό το θέμα τόσο, εξαιτίας ύπαρξης μεγαλύτερης ομάδας...

Αν πάτε και θέλετε να κάνετε κάτι πιο ήσυχο φυσικά, καλώς.

Εγώ θα πίστευα σε μια πιο δυνατή διαμαρτυρία στην οποία να υπάρχουν pickets δηλαδή ξύλα και πάνω τους χαρτόνια (πχ η πλάτη του παλιού μπλοκ ζωγραφικής) και πάνω τους να είναι γραμμένα συνθήματα.

πιστευω οτι το μοίρασμα χαρτιών δεν αποφέρει τόσο μεγάλο αποτέλεσμα όσο αυτό.

να μην γίνει κάτι πιο μεγάλο και να το κοινοποιήσουμε, τι λέτε ?

η κατάσταση είναι δίχως αμφιβολία τραγική και όλοι το γνωρίζουν και δεν κάνουν τίποτα ουτε ζητούν λύσεις απο το εξωτερικό για το πως να οργανωθεί το σύστημα...!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Επίσης θεωρώ ότι είναι κρίμα να μην είναι γνωστή η τοποθεσία διαμαρτυρίας.

η κατάσταση είναι δίχως αμφιβολία τραγική και όλοι το γνωρίζουν και δεν κάνουν τίποτα ουτε ζητούν λύσεις απο το εξωτερικό για το πως να οργανωθεί το σύστημα...!

Εγώ πρότεινα να μην γίνει ευρέυως γνωστή η τοποθεσία της αρχικής συνάντησης, εκεί που θα συγκεντρωθούμε αρχικά για να αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε.

Ενοείται ότι όταν θα αποφασιστεί ο τρόπος διαμαρτυρίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί παντού και με οποιονσήποτε τρόπο για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από τον κόσμο.

Αν φυσικά θέλετε να δημοσιοποιηθεί ο αρχικός τόπος και χώρος συνάντησης δεν έχω καμία αντίρηση.

Διαφημίσεις

κι εγώ συμφωνώ

Μαρία για την πρώτη συναντηση ηταν η ενσταση της Ζαναs

εγω θα παρω τηλεφωνο της κοπελες που δήλωσαν οτι δνε θα μπουν νετ και θα της ρωτήσω και αυριο αν συμφωνούν όλες (παιρνω ως συμφωνία δημοσιοποίησης της πρωτης συνατησης το ποστ σου ζανα )

θα ανακοινωθεί εδω ...

το θέμα ειναι οτι θα χρειαστουν τα περισσότερα ατομα την ημέρα της διαμαρτηρίας

... ας επικεντρωθούμε σε αυτην !

πανω κατω όλες τα ίδια θελουμε να πουμε :

ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ...!!!

Ενοείται ότι όταν θα αποφασιστεί ο τρόπος διαμαρτυρίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί παντού και με οποιονσήποτε τρόπο για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από τον κόσμο.

το θέμα ειναι οτι θα χρειαστουν τα περισσότερα ατομα την ημέρα της διαμαρτηρίας

Ενημερωστε για το τι θα αποφασιστει. Μπορω να αναλαβω τη δημοσιοποιηση.

εξ κουζ μι....μια ερωτηση...μπορει παρακαλω η διαμαρτυρια να γινει ετσι ωστε μπας και ολοι να καταλαβουν οτι το ξυλο ΔΕ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ?????δηλ σαν αφορμη να εχει αυτο το περιστατικο αλλα και να γινει γενικοτερη???ευχαριστω

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Η τελική καταδίκη δεν αναιρεί την δουλική συμπεριφορά του Εισαγγελέα.Οσφυοκάμπτες που αύριο μεθαύριο μπορεί να τύχει να δικάσουν τα δικά μας παιδιά, για ένα λάθος, ένα δίπλωμα, ένα παπάκι, οτιδήποτε. Τότε θα εξαπολύουν μύδρους, επειδή απλά εμείς δεν είμαστε παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.(τα έχω δει να γίνονται)

Ένα έτος με αναστολή σημαίνει ότι η κυρία είναι σπίτι της και θα συνεχίσει να κάνει την διδακτόρισσα και να σνομπάρει άλλες κοπελίτσες που μπορεί να είναι αγράμματες αλλά μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε μια μεγάλη αγκαλιά. (και αυτά τα έχω δει να γίνονται)

Επίσης είμαι σίγουρη ότι προηγήθηκαν στην υιοθεσία ακριβώς λόγω των αξιωμάτων τους, ενώ άλλα ζευγάρια που πραγματικά θέλουν ένα παιδί δεν καταφέρνουν ποτέ να αποκτήσουν.(φυσικά και αυτά τα έχω δει να γίνονται)

Αλλά βέβαια η κυρία προφεσόρα δεν μπορούσε να πηγαίνει στο κομμωτήριο και οι άλλες να την λένε άκληρη πίσω από την πλάτη της.Τι σημασία έχει που δεν αντέχει τα παιδιά;

Τι υποκρισία θεέ μου σε αυτή την κοινωνία.

συμφωνω...χωρις αλλα λογια

:-(

Διαφημίσεις

Λοιπόν εγώ θα το γράψω αν και μια κοπέλα δεν την βρήκα να την ρωτήσω (την πείρα τηλ και της έστειλα και μειλ )

Σήμερα στο Σύνταγμα *στα σκαλιά στις 19:30 θα συνατηθούμε για να μιλήσουμε για το πως θα κινηθούμε (θα μετακινηθούμε προς άγνωστη τοποθεσία πεζοί (σε καμια καφετερία ) οπου θα κάτσουμε να μιλήσουμε )

όσοι πιστοί .... προσέλθετε!

για να οργανωθούμε ...

ΠΔ 456/1984: ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (45193)

Αρθρο :1532

Πληροφορίες Νομολογίας & Αρθρογραφίας :81

Προισχύσασες μορφές άρθρου :1

"Αρθρο 1532. Συνέπειες κακής άσκησης. Αν ο πατέρας ή η μητέρα παραβαίνουν τα καθήκοντα που τους επιβάλλει το λειτούργημά τους για την Επιμέλεια του προσώπου του τέκνου ή τη διοίκηση της περιουσίας του ή αν ασκούν το λειτούργημα αυτό καταχρησικά ή δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σ` αυτό, το δικαστήριο μπορεί, εφόσον το ζητήσουν ο άλλος γονέας, οι πλησιέστεροι συγγενείς του τέκνου, ο εισαγγελέας ή και αυτεπαγγέλτως, να διατάξεις οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο. Το δικαστήριο μπορεί ιδίως να αφαιρέσει από τον ένα γονέα την άσκησητης γονικής μέριμνας ολικά ή μερικά και να την αναθέσει αποκλειστικάστον άλλο ή, αν συντρέχουν και στο πρόσωπο αυτού οι προϋποθέσεις τηςπροηγούμενης παραγράφου, να αναθέσει την πραγματική φροντίδα του τέκνουή, ακόμη, και την επιμέλειά του ολικά ή μερικά σε τρίτον ή και ναδιορίσει επίτροπο". "Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου και επίκειται άμεσος κίνδυνος για τη σωματική ή την ψυχική υγεία του τέκνου, ο εισαγγελέας μπορεί να διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία του, μέχρι την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός τριάντα ημερών." *** Το άρθρο 1532 τροποποιήθηκε ως άνω διά του άρθρου 28 του Ν. 2447/1996 (Α` 278),το δε τρίτο εδάφιο αυτού προστέθηκε με το άρθρο 22 Ν.3346/2005,ΦΕΚ Α 140/17.6.2005. *** ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Με το άρθρο 121 Εισαγ.Νόμου Αστικού Κώδικα,όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο τέταρτο Ν.3089/2002, ΦΕΚ Α 327/23.12.2002,ορίζεται ότι: "Στις περιπτώσεις των άρθρων 42, 46, 79, 105, 111, 1350 παράγραφος 2, 1352 εδ.β,1368,1407,1441,1457,1458,1522,1525,1526,1532,1533,1660 έως 1663,1667,1865,1866,1868,1908,1913,1917 παράγραφος 2, 1919,1920, 1956,1965,2021,2024,2027,2028,2031 του Αστικού Κώδικα,καθώς και σε κάθε δίκη που αφορά την υιοθεσία,την επιτροπεία,τη δικαστική συμπαράσταση ή την επιμέλεια ξένων υποθέσεων, εφαρμόζεται η διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας."*** ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Με το άρθρο 4 Ν.3500/2006, ΦΕΚ Α 232/24.10.2006,ορίζεται ότι "Επί ασκήσεως σωματικής βίας σε βάρος ανηλίκου, ως μέσου σωφρονισμού στο πλαίσιο της ανατροφής του, εφαρμόζεται το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα".

`Αρθρο 1537

`Εκπτωση των γονέων

Ο γονέας εκπίπτει από τη γονική μέριμνα αν καταδικάστηκε

τελεσίδικα σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός μηνός για αδίκημα που διέ-

πραξε με δόλο και που αφορά τη ζωή, την υγεία και τα ήθη του τέκνου.

Το δικαστήριο μπορεί, σ` αυτή την περίπτωση, εκτιμώντας τις

περιστάσεις, να αφαιρέσει από το γονέα τη γονική μεριμνα και ως προς

τα λοιπά τέκνα του, ύστερα από αίτηση του άλλου γονέα, των

πλησιέστερων συγγενών ή του εισαγγελέα.

έχω βρει όλο το νομοθετικό πλαίσιο, όπως και νομολογία, δηλαδή αποφάσεις δικαστηρίων για παρόμοιες περιπτώσεις. θέλω λίγο χρόνο να το επεξεργαστώ για να κινηθούμε αποτελεσματικά.

πάντως ενώ νομοθετικά όλα είναι δυνατά για την προστασία του μικρού, βλέπω ότι η ιδιότητα των θετών είναι γιγαντιαίο εμπόδιο για να υπάρξει ουσιαστική δικαιοσύνη.

σίγουρα χρειαζόμαστε συνεργασία με ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη.

Διαφημίσεις

επισης οι''βλαβες στον εγκεφαλο'' για να το πω κομψα,συμβαινουν και στα καλυτερα σπιτια!

γιατι-χωρις να της δινω ελαφρυντικα- σιγουρα δεν ειναι με τα καλα της η γυναικα!για να χασει τον ελεγχο και να παθει αμοκ μεσα στη μεση του δρομου...

κακομοιρο παιδακι,εμενα το μυαλο μου σε αυτο ειναι ..ψυχουλα ...απο ιδρυμα σε ιδρυμα...

σεβουλα ,που τα ξερεις καλα,στην ελλαδα δεν υπαρχει περιπτωση αν απο γονεις αφαιρεθη η επιμελεια και σε συνεργασια με το αρμοδιο ιδρυμα,ενα παιδακι να δωθει σε μια οικογενεια να το φροντιζουν, με επιβλεψη?(χωρις υιοθεσια)

μπορεί. χρειάζεται έκθεση κοινωνικής υπηρεσίας. όλα εξαρτώνται από τον εισαγγελέα ή το δικαστήριο εκουσίας δικαιοδοσίας, αν κινηθεί αγωγή.

εγώ σκέφτομαι ότι αν εγώ είχα πεθάνει, ο άντρας μου, όλοι οι συγγενείς μας και το πιτσιρίκι μου υιοθετούνταν στη Ρωσία από ευπόληπτο ζευγάρι, θα ήθελα ευαίσθητοι Ρώσοι γονείς να προστατέψουν το πιτσιρίκι μου με κάθε τρόπο.

Δεν σκέφτομαι τίποτα αλλό,ουτε την....θετή μητέρα,ούτε αυτούς που κρίνουν αυτό που έκανε αυτή....η θετή μητέρα (που μονο μητέρα δεν πρέπει να λέγεται...)μόνο την ψυχή αυτού του παιδιού....!!!!!!!:(

ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ???????

Για μενα ουτε οι ψυχολογοι,ουτε οι δικαστες,ουτε η ιδια η πολιτεια τελικα θα μπορεσει να σωσει αυτό το παιδακι...............αυτό που χρειαζεται είναι ΑΓΑΠΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ......ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΖΩΗ......και όχι τα δικαστήρια και τα ιδρυματα.....

σωστα σκεπτεσαι...και εισαι πολυ ευαισθητος ανθρωπος..

επειδη ,οπως εγραψα παραπανω, παρακολουθω τις ρωσικες ειδησεις δεν μπορεις να φανταστεις ποσα τετοια γινονται!εχθες ειδα δυο αδερφια που τα πηρε απο το ορφανοτροφειο μια οικογενεια να τα ''φροντιζουν'' ,το κοριτσι το εκαναν παραδουλευτρα και το αγορακι 3,5 χρονων το σαπιζαν στο ξυλο μεχρι που ο μεγαλος '' αδερφος'' το σκοτωσε

''κατα λαθος'' ,καθως το χτυπουσε....:cry::cry::cry::cry::cry:ψυχουλες....

Οτι και να λεμε και να γράφουμε εμεις ...αυτά τα παραγματα πάντα γινόντουσαν και πάντα θα γίνονται.........πάντα θα υπάρχουν παιδάκια ορφανα και πάντα κάποιοι θα τα εκμεταλευονται και θα τα κακοποιουν......

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!!!!!ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ.....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ............

σωστα σκεπτεσαι...και εισαι πολυ ευαισθητος ανθρωπος..

επειδη ,οπως εγραψα παραπανω, παρακολουθω τις ρωσικες ειδησεις δεν μπορεις να φανταστεις ποσα τετοια γινονται!εχθες ειδα δυο αδερφια που τα πηρε απο το ορφανοτροφειο μια οικογενεια να τα ''φροντιζουν'' ,το κοριτσι το εκαναν παραδουλευτρα και το αγορακι 3,5 χρονων το σαπιζαν στο ξυλο μεχρι που ο μεγαλος '' αδερφος'' το σκοτωσε

''κατα λαθος'' ,καθως το χτυπουσε....:cry::cry::cry::cry::cry:ψυχουλες....

:oops:

να φανταστείς ότι διαβάζοντας αποφάσεις δικαστηρίων με αφορμή αυτό το παιδάκι ανατρίχιασα με όσα συμβαίνουν κοντά μας και δεν έχουμε πάρει πρέφα.:shock::-(:oops::cry:

0.jpg

http://troktiko.blogspot.com/

Εδώ γράφει ότι δεν θα επιστρέψει στο σπίτι των θετών γονιών το παιδί

αλλά δυστυχώς δεν έχω μπορέσει να το διασταυρώσω ακόμη οπότε

το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εισαγγελική παρέμβαση για υπόθεση ξυλοδαρμού 9χρονου στη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση της εισαγγελέως Ανηλίκων Θεσσαλονίκης προκάλεσε υπόθεση βίαιου ξυλοδαρμού 9χρονου αγοριού από την 53χρονη θετή του μητέρα, η οποία ήδη καταδικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας σε 12μηνη ποινή φυλάκισης με 3ετή αναστολή.

Η εισαγγελέας, Κατερίνα Καραγιαννακίδου, παρήγγειλε παιδοψυχιατρική και ιατροδικαστική εξέταση του αγοριού, που νοσηλεύεται, παρουσία αστυνομικών, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με εκχυμώσεις και αμυχές, ενώ παρακολουθείται και από παιδοψυχολόγους. Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να συναντηθεί με τους γονείς του ανήλικου αγοριού.

Όπως έγινε γνωστό, η 53χρονη συνταξιούχος επιστημονική συνεργάτιδα του Τομέα Αστικού Δικαίου του ΑΠΘ, περπατούσε με το αγόρι στο πεζοδρόμιο, στην περιοχή της Τούμπας, όταν αυτό επιχείρησε αιφνιδιαστικά να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Τότε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ειδοποίησαν τις αρχές, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να χτυπά με βιαιότητα το παιδί.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_15/06/2010_342506

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...