Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Ειναι αρχη ακομα........θα το ξεπερασει......καποια στιγμη θα πιπιλαει και το δαχτυλο αλλα κι αυτο θα περασει.........αν εισαι οκ μη το χαλας.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Vera να κάνω μια ερώτηση? Η μπουμπού μου εδώ και κανένα μήνα τρώει τα δάχτυλά της (για να μην πω τα χέρια της) και προκαλεί εμετό. Οπότε προσπαθώ να το περιορίσω με την πιπίλα και της την δίνω συνέχεια ενώ την είχαμε περιορίσει πάρα πολύ.(Μόνο στις βόλτες και τότε αν δεν ησύχαζε με κανέναν άλλο τρόπο). Και δεν την βλέπω και να το κόβει.Τα βάζει με μανία τα χέρια στο στόμα. (Δεν ξέρω μήπως την ενοχλούν και τα δοντάκια.) Εσύ δεν είχες τέτοιο πρόβλημα?

Συγγνώμη για την εκμετάλευση του θέματός σου αλλά μιας και είχα παρόμοιους προβληματισμούς είπα να ρωτήσω.

yQPJp2.png N5FJp2.png

Γεια σας κοριτσια. Το ιδιο προβλημα ειχα και εχω απο το σοι κιολας. Δεν της εχω δωσει πιπίλα και να σας πω την αληθεια δεν προκειτε και ολας. Εχει γινει τετοιο θεμα που τα νευρα μου εχουν γινει τσαταλια. Θελει να πιπιλα ας πιπιλα το στηθος. Στην τελικη γιατι να της μαθω κατι που σε λιγο θα πρεπει να της το ξεμαθω. Αν ειναι να πιασει το δαχτυλακι της ας το κανει Εξαλου η παιδιατρος που ειναι κατα της πιπιλας μου λεει οτι μεχρι 4 ετων η Αμερικανικη παιδιατρικη θεωρει φυσιολογικο το πιπιλισμα αρχικα του στηθους και μετα του δαχτυλου. Μετα τα 4 πρεπει να ψαξεις την αιτια που το παιδι συνεχιζει να βαζει το δαχτυλακι του στο στωμα. Εξαλου υπαρχει και η πιθανοτητανα μην βαλει τιποτα. Τωρα που εμεις ξεκιναμε να βγαζουμε δοντακια και τα 4 χερια ειναι στο στωμα. Ειναι ενα θεμα αλλα της δινω τα μασητικα. Υπαρχει και η πιθανοτητα να της βαλεις πιπιλα και μετα οταν της την βγαλεις να πιασει το χερακι του. Για αυτο η καθε μαμα αποφασιζει για το παιδακι της. Μονο εκεινη ξερει τι θελει να ακολουθησει. Ο καθενας μπορει να λεει τη γνωμη του αλλα η μαμα θα ειναι αυτη που θα πρεπει να βοηθαει να ξεπερασει τις δυσκολιες το παιδι της και κανενας αλλος.

Γεια σας κοριτσια. Το ιδιο προβλημα ειχα και εχω απο το σοι κιολας. Δεν της εχω δωσει πιπίλα και να σας πω την αληθεια δεν προκειτε και ολας. Εχει γινει τετοιο θεμα που τα νευρα μου εχουν γινει τσαταλια. Θελει να πιπιλα ας πιπιλα το στηθος. Στην τελικη γιατι να της μαθω κατι που σε λιγο θα πρεπει να της το ξεμαθω. Αν ειναι να πιασει το δαχτυλακι της ας το κανει Εξαλου η παιδιατρος που ειναι κατα της πιπιλας μου λεει οτι μεχρι 4 ετων η Αμερικανικη παιδιατρικη θεωρει φυσιολογικο το πιπιλισμα αρχικα του στηθους και μετα του δαχτυλου. Μετα τα 4 πρεπει να ψαξεις την αιτια που το παιδι συνεχιζει να βαζει το δαχτυλακι του στο στωμα. Εξαλου υπαρχει και η πιθανοτητανα μην βαλει τιποτα. Τωρα που εμεις ξεκιναμε να βγαζουμε δοντακια και τα 4 χερια ειναι στο στωμα. Ειναι ενα θεμα αλλα της δινω τα μασητικα. Υπαρχει και η πιθανοτητα να της βαλεις πιπιλα και μετα οταν της την βγαλεις να πιασει το χερακι του. Για αυτο η καθε μαμα αποφασιζει για το παιδακι της. Μονο εκεινη ξερει τι θελει να ακολουθησει. Ο καθενας μπορει να λεει τη γνωμη του αλλα η μαμα θα ειναι αυτη που θα πρεπει να βοηθαει να ξεπερασει τις δυσκολιες το παιδι της και κανενας αλλος.

Καλα τα δυο..τα άλλα δύο???? :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Vera να κάνω μια ερώτηση? Η μπουμπού μου εδώ και κανένα μήνα τρώει τα δάχτυλά της (για να μην πω τα χέρια της) και προκαλεί εμετό. Οπότε προσπαθώ να το περιορίσω με την πιπίλα και της την δίνω συνέχεια ενώ την είχαμε περιορίσει πάρα πολύ.(Μόνο στις βόλτες και τότε αν δεν ησύχαζε με κανέναν άλλο τρόπο). Και δεν την βλέπω και να το κόβει.Τα βάζει με μανία τα χέρια στο στόμα. (Δεν ξέρω μήπως την ενοχλούν και τα δοντάκια.) Εσύ δεν είχες τέτοιο πρόβλημα?

Συγγνώμη για την εκμετάλευση του θέματός σου αλλά μιας και είχα παρόμοιους προβληματισμούς είπα να ρωτήσω.

το περασαμε κι εμεις.......ακομα το κανει που και που και με τρομαζει.....αλλα ενω κανει σαν να ετοιμαζει εμετο σταματα......δεν εχει κανει εμετο δλδ........μηπως να την απασχολεις εκεινη την ωρα με κατι? δεν ξερω γιατι το κανουν...... :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με τον θηλασμό.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο σχετικό ποστ με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω... από μία σύντομη αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι.

Έχω ένα κοριτσάκι 3 εβδομάδων το οποίο γέννησα με φυσιολογικό τοκετό. Στο μαιευτήριο ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί μου στο δωμάτιο και από τις πρώτες ώρες την 'εβαλα να θηλάσει, συν ότι στο Ελ. Βενιζέλου που γέννησα υπήρχε και ειδικό τμήμα για τον θηλασμό και ήρθε μία μαία και μου έδειξε την σωστή στάση για εμένα και το μωρο.

Οταν ομως ηρθαμε σπιτι (4η ημερα απο την γεννηση) παρουσιασε ικτερο. Η παιδιατρος μας συνεστισε να την ταιζουμε καθε 3 ωρες και να της δωσουμε συμπληρωμα ξενο γαλα για να λαμβανει πολλα υγρα και να υποχωρησει ο ικτερος.

Πριν ομως και την ληψη ξενου γαλακτος εχω την αισθηση οτι η μπεμπα οταν θηλαζε χρησιμοποιουσε το στηθος σαν πιπιλα γιατι την επαιρνε πολυ γρηγορα ο υπνος (μεσα σε 5 λεπτα) συν οτι εχανε συνεχως βαρος.

Σημερα θηλαζει καθε 3 ωρες (την ξυπναμε αν κοιμαται.... πραγμα που δεν ξερω αν ειναι σωστο) εκτος απο το βραδυ που κοιμαται απο την 1:00 εως της 07:30 χωρις να ξυπνησει. Πρωτα λοιπον την βαζω στο στηθος, πινει για λιγο και μετα αποκοιμιεται... εαν την βγαλω απο το στηθος ξυπναει και γκρινιαζει. Αλλαζω στηθος και κανει τα ιδια... αφου προσπαθησω αρκετες φορες μετα της δινω και 60ml συμπληρωμα ξενο γαλα.

Δεν ξερω τι να κανω για να μην την παιρνει ο υπνος και να πινει... Εχω ανοιχτα φωτα, της μιλαω, την κουναω αλλα και παλι κοιμαται μεχρι να προσπαθησω να την αφησω. Μετα το συπληρωμα κοιμαται μια και καλη.

Σημερα αγορασαμε και θηλαστρο τουλαχιστον το συμπληρωμα να ειναι απο το δικο μου γαλα και οχι ξενο.

Θα ηθελα να καταφερω να θηλασω αποκλειστικα αλλα δεν ξερω τι να κανω.

Εχθες δοκιμασα να μην της δωσω συμπληρωμα και δεν ηρεμουσε παρα μονο οταν την εβαζα στο στηθος οπου θηλαζε για 5 λεπτα και μετα κοιμοταν.

Σας παρακαλω βοηθηστε με γιατι ενα τηλ. που εκανα στο τμημα θηλασμου του Ελ. Βενιζελου μου συνεστισαν μονο να τοποθετω σωστα το μωρο πραγμα που ηδη κανω.

Χριστίνα να σου ζήσει η κούκλα!

Επειδή δεν είμαι ειδικός και το θέμα σου χρειάζεται τον ειδικό του (Αγλαΐα) δεν θα σου πω κάτι για να μην πω βλακεία και σε αποπροσανατολίσω.

Σίγουρα θα σου ζητήσει η Αγλαΐα να συμπληρώσεις τα παρακάτω στοιχεία και να τα γράψεις εδώ. Οπότε σου δίνω το λινκ να τα δώσεςι όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μέχρι να σου απαντήσει η Αγλαΐα.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Με το καλό!

Christine1, να σου ζήσει η μικρούλα!

Δώσε μας λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για το μωράκι όπως τις ζητάει εδώ:http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Με τον ίκτερο τι έγινε; υποχώρησε; Η υπνηλία μπορεί να οφειλόταν στον ίκτερο.

Τι θήλαστρο αγόρασες; Για τις πρώτες 40 μέρες τα μόνα κατάλληλα θήλαστρα είναι αυτά που ενοικιάζονται, τα νοσοκομειακά, δες εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Είναι φυσιολογικό για ένα τόσο μικρό μωρό να κοιμάται στο στήθος. Αυτό που κάνεις που τη σηκώνεις και ξυπνάει και την ξαναβάζεις είναι το σωστό. Αυτό μπορεί να γίνεται και για μία και για δύο και για τρεις ώρες, μέχρι το μωρό να χορτάσει και να κοιμηθεί.

Για να ξέρεις αν το μωρό σου τρέφεται καλά, μετράς τις βρεγμένες-λερωμένες πάνες του 24ώρου, πρέπει να είναι 6-8 οι βρεγμένες και 4-5 οι λερωμένες τις πρώτες 40 ημέρες.

HXuSp2.pngaS46p2.png

vera έγραψε:

το περασαμε κι εμεις.......ακομα το κανει που και που και με τρομαζει.....αλλα ενω κανει σαν να ετοιμαζει εμετο σταματα......δεν εχει κανει εμετο δλδ........μηπως να την απασχολεις εκεινη την ωρα με κατι? δεν ξερω γιατι το κανουν......

Εμένα το κάνει τώρα τελευταία συνέχεια. Προφανώς λόγω δοντιών. Και έχει κάνει και εμετό 6-7 φορές που δεν την πρόλαβα. Οπότε προσπαθώ συνέχεια να της βάζω την πιπίλα, για να μην τρώει τα χέρια της. Εγώ να δεις τρομάρα που έχω πάρει. Αφού δεν την αφήνω ούτε δευτερόλεπτο μόνη της, γιατί φοβάμαι μην κάνει εμετό και πάθει καμιά αναρρόφηση.

yQPJp2.png N5FJp2.png

Διαφημίσεις

Καλα τοσο μεσα βαζει τα δαχτυλα? Κι εμας τα εβαζε μεσα οταν εβγαζε τα πρωτα δοντια απο περιεργεια, συνεχεια με αυτα ασχολιοταν........

Αλλα πιο μεσα τα βαζει οταν τον ενοχλει ενα φαγητο και προσπαθει να το βγαλει.......μαλλον αυτο ειναι.......κι εκει του βγαινει σαν εμετος, αλλα δεν εχει ακνει εμετο ποτε....

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39η εβδομαδα

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού:

Φυσιολογικός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Δεν χρησιμοποιηθηκε αναισθησιαΕ.

Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Εμφανισε ικτερο την 4η μερα απο την γεννηση της. Η τιμη που εδειξε η εξεταση ηταν 15,0%. Συμφωνα με την παιδιατρο που την ειδε καποιες μερες μετα ο ικτερος εχει υποχωρησει και οντως το χρωμα της εχει βελτιωθει πολυ.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Δεν εχει νοσηλευτει.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες.

Το μωρο εχθες ζυγιζε 3660γρ. Γεννηθηκε 3440γρ.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

5 εως 6 γευματα αναλογα με την διαρκεια των γευματων.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Παντα την βαζω πρωτα στο στηθος και μετα της δινω συμπληρωμα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Παιρνει 60ml

Λοιπον εχθες με το που εβαλα το ποστ αμεσως μετα πηγα και την ξυπνησα. Ηταν η πρωτη φορα που θηλασε κανονικα. Εννοω οτι παρολο που ειχε κλειστα τα ματακια εκανε το χαρακτηριστικο "γκλουκ, γκλουκ" επι 15 λεπτα συνεχομενα, μετα αφησε το στηθος και κοιμηθηκε για 2 1/2 ωρες. Δεν της εδωσα συμπληρωμα.

Χαρηκα πολυ!

Το βραδακι μετα το μπανακι το βραδυνο την ειχα στο στηθος περιπου απο της 19:30 μεχρι τις 21:00. Καποιες στιγμες (λιγες) επινε οπως και το μεσημερι και τις υπολοιπες απλα πιπιλαγε το στηθος και αποκοιμιοταν. Της εδωσα συπμληρωμα γιατι δεν ησυχαζε και κοιμηθηκε.

Στις 00:00 που την ξαναξυπνησαμε για να φαει θηλασε παλι ψιλοσωστα και αποκοιμηθηκε χωρις να της δωσω συμπληρωμα.

Κοιμηθηκε απο τις 02:00 (μεχρι τοτε προσπαθουσαμε να θηλασουμε) μεχρι σημερα στις 07:00 το πρωι οπου και παλι ξυπνησε την αλλαξαμε και απο τις 08:00 μεχρι τις 10:30 την ειχα στο στηθος. Μολις πηγαινα να την αφησω εκλαιγε. την ξαναεβαζα κοιμοταν και μολις την ξαπλωνα παλι κλαμα... τελικα της εδωσα την πιπιλα και ηρεμισε λιγο για να μπορεσω και εγω να πιω λιγο γαλα και να γραψω εδω την απαντηση. Αποφευγω να της δινω πιπιλα εκτος αν ειναι πολυ νευρικη. Η παιδιατρος μου ειπε οτι η πιπιλα ηρεμει το μωρο και δεν πρεπει να την αποκλειουμε.

Τωρα εχει φτυσει την πιπιλα και κοιμαται.

Ξεχασα να πω οτι οσες φορες πηγαινα να την αφησω κατω μετα το στηθος πρωτα την "χτυπαγα" για να ρευτει και ρευοταν. Αυτο δεν ειναι ενδειξη οτι κατι εχει πιει? Ολες τις φορες ομως την εβγαζα εγω απο το στηθος και δεν το αφηνε μονη της αρα δεν ξερω αν εχει χορτασει.

Τελος εχθες πηραμε θηλαστρο χειροκινητο της chicco.

Το δοκιμασα για λιγο αλλα εβγαλε λιγο γαλα το στηθος μου.

CHICJ61-70666-00large.jpg

Τα εγραψα αναλυτικα και ισως κουραζω αλλα πραγματικα χρειαζομαι βοηθεια. Θελω να θηλαζει η μικρη και να της κοψω τελειως το συμπληρωμα.

Christine1, θα ξεκινήσω με το θήλαστρο. Το θήλαστρο αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο για μητέρες που δεν έχουν εδραιώσει γαλουχία! Αν θέλεις να αντλείς ώστε να συμπληρώνεις το θηλασμό με δικό σου γάλα, καλύτερα να νοικιάσεις νοσοκομειακό.

Τα γεύματα που κάνει το μωρό είναι λίγα και αυτό οφείλεται στο ότι με το συμπλήρωμα βαραίνει και κοιμάται πολύ ενδιάμεσα, οπότε χάνει γεύματα. Όσο θα μειώνεις το συμπλήρωμα, θα αυξάνονται τα γεύματα και μάλον θα μπει και κάποιο ακόμα νυχτερινό γεύμα.

Κατά την έξοδο από το μαιευτήριο δεν ζυγίσανε το μωρό; :?

Μπορείς να κόψεις το συμπλήρωμα σε ένα ή περισσότερα γεύματα, όπως ήδη έχεις κάνει, να κρατήσεις αυτή τη μείωση σταθερή για 3-4 ημέρες και μετά να προχωρήσεις σε περεταίρω μείωση. Ή να μειώσεις το συμπλήρωμα σε 30 ml σε όλα τα γεύματα και σε καμιά εβδομάδα περίπου να το κόψεις τελείως.

Δες λίγο αυτά τα βιντεάκια για τη σωστή τοποθέτηση του μωρού και για τις μαλάξεις (breast compressions) που μπορείς να κάνεις αν το μωρό δείχνει ότι πιπιλάει χωρίς να πίνει.

http://www.drjacknewman.com/

Για τη χρήση της πιπίλας θα διαφωνήσω σε τόσο μικρό μωρό, ειδικά αν προσπαθείς να αυξήσεις το γάλα σου, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σύγχιση θηλών και το μωρό να κοιμάται με την πιπίλα χωρίς να έχει χορτάσει και να χάνει γεύματα!

Ελέγχεις αν το μωρό τρέφεται καλά αν λερώνει 4-5 πάνες την ημέρα και βρέχει 6-8 για τις πρώτες 40 μέρες.

Καλή συνέχεια και ότι σε απασχολεί γράφε μας. :)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κατα την εξοδο απο το μαιευτηριο (17/02/09) ηταν 3120γρ.

Σημερα δεν της εχω δωσει συμπληρωμα... την εχω ολη την ωρα στα χερια και κοιμαται για πολυ λιγο ή ξυπναει και κλαιει και την βαζω στο στηθος.

Την βλεπω επισης οτι ζοριζεται και σφιγγεται και εχει αρκετα αερια.

Πανω που λεω να της δωσω συμπληρωμα σκεφθομαι να μην τα παρατησω και να συνεχισω να την βαζω στο στηθος.

Ηδη εχει βρεξει 3 πανες απο το πρωι αλλα απο κακα τιποτα.

Κατα την εξοδο απο το μαιευτηριο (17/12/09) ηταν 3120γρ.

Σημερα δεν της εχω δωσει συμπληρωμα... την εχω ολη την ωρα στα χερια και κοιμαται για πολυ λιγο ή ξυπναει και κλαιει και την βαζω στο στηθος.

Την βλεπω επισης οτι ζοριζεται και σφιγγεται και εχει αρκετα αερια.

Πανω που λεω να της δωσω συμπληρωμα σκεφθομαι να μην τα παρατησω και να συνεχισω να την βαζω στο στηθος.

Ηδη εχει βρεξει 3 πανες απο το πρωι αλλα απο κακα τιποτα.

Εννοείς 17/2/2009?

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Επειδή κι εγώ προβληματίστηκα πάρα πολύ με το θέμα της πιπίλας, και όπως μ' όλα τα θέματα μου έγινε εμμονή και έκανα ατελείωτη έρευνα, διαβάστε και αυτό:

Do you know of any negative effects of introducing a pacifier? I had one as a child and found it hard to part from, but as a potential parent have not found any research on the effect of pacifier use.

There are valid concerns about pacifier use in the early breastfeeding relationship, as it can alter baby's suck pattern and threaten proper latch and suckling. Some early breastfeeding mothers find the pacifier to be an incredible relief should they develop a nipple infection and be less in the mood to provide comfort nursing beyond the time needed to take in adequate nutrition.

Comfort nursing, also called non-nutritive sucking is by design an important and integral part of babyhood. Sucking itself can reduce pain and induce sleepiness. When baby has the opportunity to engage in comfort nursing at mother's breast, she experiences even deeper pain relief, sleepiness when needed, healthy and comforting hormonal releases, communication and social development, and increased bonding.

Babies who are allowed to get their fill of comfort sucking, beyond that of a bottle feeding, have been shown to have a significantly decreased risk of SIDS. A recent Chicago study showed 1/3rd the risk of SIDS for those allowed to suck on a pacifier and 1/5th for those who were breastfed. A study in Holland, where nursing rates are very low, found that babies who slept sucking on pacifiers had one-twentieth the chance of dying of SIDS as those without pacifiers.

Several studies on newborns in neonatal intensive care units demonstrate superior temperature regulation, reduced heart rates, reduced heart murmurs, improved oxygenation, and superior overall development when allowed to use a pacifier. Sucking at the breast is shown to produce even better results.

What's the downside? The use of a thumb or pacifier after two years contributes to the development of crossbite (formerly known as buckteeth). Pacifier use also increases the amount of bacteria and yeast in the mouth, which in turn increases the susceptibility to dental cavities.

The bottom line? Allowing baby to comfort nurse at the breast whenever desired provides the most positive results. Not every mom can do this all of the time, especially those with multiple children. When a baby is bottle fed, or simply needs more comfort nursing than mother can provide, it appears that pacifier use is much better than no provision for comfort nursing at all. The best provision of comfort nursing to a bottle fed baby is to 'nurse' them with the pacifier while all snuggled up in your arms enjoying friendly facial conversations.

Giving up the pacifier? Because human children are designed to breastfeed for several years, (at gradually reducing amounts), their sucking desire naturally persists for years as well. Theoretically, if a child has derived a large quantity of nurturing and ample comfort nursing during their first years of childhood, a later-age attachment to a pacifier should not be strong. Of course, all children are different. There are several weanings to childhood that just have to be; hopefully in the gentlest manner and only when the child is ready.

http://www.mothering.com/sections/experts/palmer-archive.html#pacifiers

Ουσιαστικά λέει ότι η καλύτερη επιλογή φυσικά είναι το στήθος. Αν όμως δεν μπορείς να του το προσφέρεις όποτε θέλει το μωρό, τότε η πιπίλα είναι καλύτερη από το τίποτα.

Έτσι, αφού είδα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με το θηλασμό (πολύ λαίμαργος ο γιός μου), και αφού δεν ήθελα όλη μέρα να είμαι με το στήθος έξω, του την έδωσα. Μόνο πάρτε σιλικόνης και όχι καουτσούκ (τώρα έχω αρκετά άρθρα που σχολιάζουνε τους κινδύνους του καουτσούκ, θα ψάξω να τα βρω αν θέλετε).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αληθεια ειναι προτιμοτερη η σιλικονη? Η παιδιατρος οταν την ρωτησα ειπε καλυτερα το καουτσουκ που ειναι φυσικο υλικο......

Για δες κι ενημερωσε μας....

Αληθεια ειναι προτιμοτερη η σιλικονη? Η παιδιατρος οταν την ρωτησα ειπε καλυτερα το καουτσουκ που ειναι φυσικο υλικο......

Κι εγώ έτσι νόμιζα, γι' αυτό πήρα θηλές και πιπίλες από καουτσούκ. Τυχαία όμως ο άντρας μου αργότερα διάβαζε ένα βιβλίο που έλεγε για τα χημικά στην ζωή μας. Αυτό ανέφερε ότι οι κοινές πιπίλες και θηλές από καουτσούκ είναι επικίνδυνες, γιατί το καουτσούκ συνήθως επεξεργάζεται με nitrosamines, οι οποίες φαίνεται να είναι καρκινογενείς!

Nipples for bottles are usually made of latex rubber or silicone. Latex rubber nipples can release nitrosamines, potent carcinogens, when babies suckle the nipple. They also tend to break down faster than silicone nipples, which can cause cracks where bacteria can hide.

A common plastic used in baby bottles is polycarbonate. In separate studies, the U.S. Food and Drug Administration, Consumers Union and researchers at Nagasaki University in Japan found that baby bottles made of polycarbonate plastic release a hormone-disrupting chemical, bisphenol-A, into infant formula during sterilization and heating on the stove-top. The Japanese scientists also found that used bottles leached up to nearly twice as much as new bottles.

Other plastic bottles and plastic disposable bags for bottles may leach phthalates, another hormone disrupting chemical.

Some plastic bottles have coloured designs on the inside of the bottle which can come off during heating.

The best option is tempered glass bottles with silicone nipples. Both are widely available in pharmacies and department stores. Glass bottles are easily cleaned and sterilized, and can be handed down from baby to baby.

Of course, the absolute best packaging for milk is the human breast.

Φυσικά υπάρχουν και πιπίλες από πιστοποιημένο natural latex, αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Μια φίλη μου τις αγόρασε online:

http://www.bebeco.co.uk/natural-rubber-soother-680-p.asp

Αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένη, γιατί το στρογγυλό σχήμα τους έκλεινε τη μύτη του μικρού, και όταν τις έδωσε στον μεγάλο, τις κατέστρεψε αμέσως με τα δοντάκια του...

Αχχχχχχ αχχχχχ.....ευτυχως εμεις την χρησιμοποιησαμε λιγο και την κοψαμε νωρις!!!! Θενκς για την ενημερωση!!! :wink:

Κι εγώ έτσι νόμιζα, γι' αυτό πήρα θηλές και πιπίλες από καουτσούκ. Τυχαία όμως ο άντρας μου αργότερα διάβαζε ένα βιβλίο που έλεγε για τα χημικά στην ζωή μας.

Κι εγώ είχα κάνει την ίδια σκέψη αλλά διαπίστωσα και μόνη ότι φθείρονταν εύκολα το καουτσούκ και παρόλο που δεν μπήκα στον κόπο να το ψάξω (τότε δεν είχα πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι), έκανα τη σωστή σκέψη για τα χημικά της επεξεργασίας του καουτσούκ. Προτίμησα λοιπόν αυτές της σιλικόνης που μου φάνηκαν πιο ανθεκτικές.

The best option is tempered glass bottles with silicone nipples. Both are widely available in pharmacies and department stores. Glass bottles are easily cleaned and sterilized, and can be handed down from baby to baby.

Το μόνο κακό με τα γυάλινα μπουκάλια είναι ότι μπορεί να σπάσουν. Τους πρώτους μήνες το μωρό το δεχόταν χωρίς πολλά πολλα, όμως μεγαλώνοντας όλο κι έβαζε το χεράκι του. Είχα επιλέξει λοιπόν και τα δύο, τα πλαστικά τα είχα για τις μέρες που η ντατνά κρατούσε το μωρό και τα γυάλινα όταν ήταν η μητέρα μου. Ευτυχώς το μωρό αποφάσισε να κόψει το γάλα από το μπουκάλι όταν έγινε 10 μηνών.

Στα ποτήρια είχα τον ίδιο προβληματισμό γιατί και στο νερό μεταφέρονται κάποιες ενώσεις από το πλαστικό, μπορεί να είναι λιγότερες αλλά δεν είναι άνευ σημασίας.

Κατέληξα κι εκεί στη διπλή λύση, γυάλινο μικρό ποτήρι από χοντρό γυαλί (άλλαξα όλα τα ποτήρια γιατί τα δάγκωνε!) τις περισσότερες φορές και πλαστικό όταν ήθελε να πιει μόνος ή είμασταν έξω.

Στα ποτήρια είχα τον ίδιο προβληματισμό γιατί και στο νερό μεταφέρονται κάποιες ενώσεις από το πλαστικό, μπορεί να είναι λιγότερες αλλά δεν είναι άνευ σημασίας.

Αγλαϊα αυτό με τα παιδικά ποτηράκια είναι άλλο ένα θέμα το οποίο μου έγινε εμμονή :) και το έψαξα πάρα πολύ και κατέληξα σ' αυτά τα τρία:

1. http://www.kleankanteen.com/

Με το Avent Sippy Spout. Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα και μου το έφερε η αδερφή μου από την Αμερική, αλλά μπορούνε και να στο στείλουνε. Χρησιμοποιεί και το πιο μεγάλο ο άντρας μου!

2. Και υπάρχουνε και τα Sigg bottles τα οποία βρίσκεις κι εδώ στο Cookshop.

http://www.sigg.com/en/

Όμως είναι ίσως κατάλληλα για λίγο μεγαλύτερα παιδιά λόγω του στομίου. Παίρνω πάντα στο μάθημα ένα μεγάλο κόκκινο, είμαι σίγουρη ότι σχολιάζεται από τους φοιτητές μου :)

3. Και τέλος τα Thermos, αλλά δυστυχώς μου φαίνεται πάλι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα:

http://www.thermos.com/product_catalog.aspx?CatCode=Foog&SubcategoryID=43

Και για το φαγητό, όταν είμαστε εκτός σπιτιού, χρησιμοποιώ αυτό (η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει!):

http://www.thermos.com/Product_detail.aspx?CatCode=FOOD&SubcategoryID=8&ViewAll=true&ProductID=525

Αν δεις κι εδώ βέβαια, υπάρχουν πολλά χαριτωμένα για τον παιδικό σταθμό και το σχολείο:

http://www.thermos.com/product_catalog.aspx?CatCode=FOOD&SubcategoryID=8&ViewAll=true

εγω ψαχνω ποτηρια bpa free-πλαστικα για το γαλα!!

ηδη ο Μανωλακος πιανει τα γυαλινα τα μικρα μονος του αλλα ειναι βαρια,καμια ιδεα κανεις????

θελει να ειναι ανεξαρτητος και τσατιζεται οποτε τον ταιζω εγω :?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...