Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Κι εμένα μια απ' τα ίδια. Δεν θέλει πια την πιπίλα γιατί του αρέσει περισσότερο το χέρι. Δεν τον ενοχλώ, ούτε τον αποπαίρνω. Ας το βάλει. Είναι πιο υγιεινό από την πιπίλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας και σε αυτό το θέμα...

Γράφω για να ζητήσω βοήθεια ασχετικά με το θέμα πιπίλα...είμαι νεα μανουλα 9 ημερών και εξαρχής ήμουν αρνητική στο θέμα πιπίλα γιατί διάβασα όλα αυτά που λέτε για σύγχιση θηλής κλπ και επειδή θέλω να θηλάσω αρνήθηκα μέχρι τώρα φανατικά να του δώσω πιπίλα όσο και να όλοι επιμέναν ότι καλύτερα πιπίλα από το να κάνει το στήθος πιπίλα...πέρασαν επιτυχώς έτσι αρκετες μέρες αλλά χτες βράδυ είχαμε πρόβλημα...για πάνω από 12 ώρες το μωρό μου δεν μπορούσε να κοιμηθεί ήταν ανήσυχο, ενώ όταν το έβαζα στο στήθος κοιμόταν αμέσως με το που το έβαζα για ύπνο ξυπνούσε και όλο αυτό για τόσες ώρες ήταν αφάνταστα κουραστικό και για το μωρό και για εμάς...ειλικρινά σε κάποια φάση το στήθος μου άρχισε να μουδιάζει από το πολύ πιπίλισμα δεν το άντεχα άλλο και με πολλές τύψεις και ενοχές αποφασίσαμε με τον σύζυγο να του δώσουμε την πιπίλα...το πόσο χάλια ένιωσα δεν λέγεται...κάτι σαν μια μεγάλη αποτυχία μέχρι που έβαλα και τα κλάματα αλλά ψυχολογικά και σωματικά δεν μπορούσα να αντέξω άλλο αυτό το πιπίλισμα για τόσες ώρες...το μωράκι μου πήρε με μιας την πιπίλα και άρχισε να την μασουλάει έντονα και έδειχνε να ηρέμησε. Μετά από μισή ώρα την έφτυσε και κοιμήθηκε μια χαρά μέχρι το πρωί...

Και μετά από αυτά θα ήθελα να ρωτήσω...πόσο κακό έκανα στο μωρό που του έδωσα πιπίλα? Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να του ξαναδώσω ποτέ? Να σημειώσω ότι θηλάζουμε επιτυχώς μέχρι τώρα και δείχνει να έχω αρκετό γάλα...ποια λύση μου προτείνετε εσείς???

:roll::roll::roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!

Τα αρνητικά της πιπίλας είναι ότι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση θηλών, το οποίο σημαίνει ότι μετά ίσως πιάνει λάθος τη θηλή σου. Με το να πιάνει λάθος τη θηλή εκτός απ'οτι θα σε πονάει, δεν θα θηλάζει σωστά και ίσως μετά να μην πίνει ικανοποιητική ποσότητα...Και επίσης με την πιπίλα ίσως το μωρό παραλείπει γέυματα τα οποία χρειάζεται. Ίσως δηλαδή πεινάει και παρ'ολα αυτά ξεχνιέται με την πιπίλα.

Το βασικότερο πάντως είναι ότι το να είναι το μωρό με τις ώρες στο στήθος σου είναι απόλυτα φυσιολογικό! Λέγεται μαραθώνιος θηλασμός. Είναι ο μόνος τρόπος για να κατεβάσει το στήθος σου γάλα...Όσο το μικρό είναι στο στήθος σου, τόσο ενεργοποιείται αυτό...Μέχρι και 23 ώρες το 24ωρο είναι φυσιολογικό, όσο τρελό και αν ακούγεται. Το μωρακι σου είναι πολύ μικρούλι, είστε ακόμα σε φάση προσαρμογής. Μετά τις 40 μέρες περίπου που έχει εδραιωθεί η γαλουχία μπορείς να δώσεις πιπίλα...αν και δεν θα το συνιστούσα γιατί με τον πρώτο μου ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να του την κόψω πριν 3 μήνες...

..Στο κάτω κάτω δεν είναι και κακό να είναι το στήθος σου πιπίλα...Οι πιπίλες το στήθος αντιγράφουν... :wink:

Όσο για το ότι είναι απίστευτα κουραστικό αυτό, να είναι τόση ώρα στο στήθος,το μόνο που μπορώ αν σου πω είναι να θηλαζεις όσο μπορείς ξαπλωμένη και να κοιμάσαι ταυτόχρονα...και υπομονή...Σε λίγο καιρό θα διαπιστώσεις ότι ο θηλασμός είναι για τις τεμπέλες!! :D

5Aqjp3.png

Rosalita σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά στην περίπτωσή μου τα στήθη μου γίνονται πιο ευαίσθητα, σχεδόν έχουν αρχήσει και πονάνε, (το ένα περισσότερο ήδη λόγω του κλειστού πόρου). Πλέον ούτε η Purelan κάνει δουλειά. Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Και εσείς τόσο οριακά έχετε φτάσει;

Επίσης ο μικρός αν θυλάζει 23 ώρες το 24ωρο πότε θα κοιμάτε;

gwggp2.png ISWTp2.png

Rosalita σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά στην περίπτωσή μου τα στήθη μου γίνονται πιο ευαίσθητα, σχεδόν έχουν αρχήσει και πονάνε, (το ένα περισσότερο ήδη λόγω του κλειστού πόρου). Πλέον ούτε η Purelan κάνει δουλειά. Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Και εσείς τόσο οριακά έχετε φτάσει;

Επίσης ο μικρός αν θυλάζει 23 ώρες το 24ωρο πότε θα κοιμάτε;

Jenaki μου μην τρελαινεσαι που εδωσες πιπίλα! Απλα προσπάθησε να μην το κάνεις συχνά. Εμενα ουτε μαραθώνιους έκανε ουτε τίποτα αλλα μερικές φορές ηρεμει μονο με την πιπιλα...εντάξει του τι δινω και δεν τρέχει τίποτα....αλλες φορες του προκαλει αναγουλα και τη φτύνει. Καλο ειναι να μην δινεται εξ αρχής αλλα και να την πάρει τελικά δεν το θεωρω και τόσο τρομερο πλεον (παντως στην αρχη μου μπερδευτηκε υποψιν!).

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ yοgini και Αγλαία...

yogini μου εσύ πότε την έδωσες την πιπίλα και περδευτηκε το μωράκι σου? πόσων ημερών?

τώρα το απόγευμα βρήκα ένα κολπάκι που φαίνεται να τον ηρεμεί...αφού τον θηλάσω ξαπλωτά (όπως κάνω από την αρχή λόγω καισαρικής) βγάζω το στήθος μου και απλά ξαπλώνω δίπλα του έτσι ώστε να με μυρίζει και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραμε να κοιμηθούμε κανα 2ωρο και εγώ και αυτός στον καναπέ με επίβλεψη όμως...το βράδυ στο κρεβάτι το φοβάμαι πολύ αυτό για να μην τον πλακώσω...το άλλο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για ρέψιμο ενδιάμεσα κάτι που με φοβίζει επίσης... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Σας ευχαριστώ yοgini και Αγλαία...

yogini μου εσύ πότε την έδωσες την πιπίλα και περδευτηκε το μωράκι σου? πόσων ημερών?

τώρα το απόγευμα βρήκα ένα κολπάκι που φαίνεται να τον ηρεμεί...αφού τον θηλάσω ξαπλωτά (όπως κάνω από την αρχή λόγω καισαρικής) βγάζω το στήθος μου και απλά ξαπλώνω δίπλα του έτσι ώστε να με μυρίζει και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραμε να κοιμηθούμε κανα 2ωρο και εγώ και αυτός στον καναπέ με επίβλεψη όμως...το βράδυ στο κρεβάτι το φοβάμαι πολύ αυτό για να μην τον πλακώσω...το άλλο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για ρέψιμο ενδιάμεσα κάτι που με φοβίζει επίσης... :roll:

Εμενα του την έδωσαν κιολας στο ΕΛΕΝΑ οταν ήταν στο θαλαμο :evil: αλλα μπερδευτηκε οταν του την εδωσα συστηματικά τις πρωτες μερες.

Αυτο με τον θηλασμο ξάπλα το έκανα κι εγω στην αρχή αλλα μετα το έκοψα γιατι εγω πιανομουν και μουδιαζα και δεν ηθελα να μαθει να κοιμαται στο κρεβατι (τωρα τον βαζω εκει μονο το μεσημερι και ξερει). Επισης κι εγω δεν τον εβαζα να ρευτει τοτε οπως δεν ρευεται και τωρα στα βραδυνα του γεύματα.

by the way τι ηθελα και το ελεγα....απο προχτες ξυπνάει με χρονοδιακοπτη και το βραδυ στο τριωρο, τρωει 4 λεπτά και κοιμαται στα καπακια. Πάντως ετσι κοιμαμαι πιο πολλες ωρες γιατι πριν με ξυπναγε στις 4 και μετα δεν μπορουσα να ξανακοιμηθω πριν τις 7.30 ενω τωρα σε 10 λεπτα κοιμαμαι κι εγω.

Επισης παρατηρησα οτι αρχισε να μου γκρινιαζει στο ταισμα μετα το 5λεπτο....και ενω πριν το αφηνε το στηθος και σφράγιζε το στομα τωρα και το θελει αλλα και το ρουφαει 2-3 και το αφήνει και ξανα παλι τα ιδια (αφου εχει φάει)...ισως ειναι αυτο που λετε αλμα αναπτυξης :roll: Θα μπω να δω.....

Το 23 ώρες το 24 ωρό που έγραψα το είπα για να καταλάβεις πόσο μπορεί ένα μωρό να κάτσει στο στήθος χωρίς να προβληματιστούμε. Δεν σημαίνει ότ θα το κάνει κιόλας...Εμένα αυτό που έκανε ήταν να θηλάζει μισή ώρα και να κοιμάται μισή για όλο το πρωί...Με την πιπίλα όταν το την έδωσα περίπου 10 μερών μετά έπιασε λάθος τη θηλή μου και με πονούσε για αρκετές μέρες μετά...μπορεί να έτυχε...

5Aqjp3.png

Αυτό με το ρέψιμο είναι φυσιολογικό? Εννοώ δεν πειράζει αν δεν το βάλουμε να ρευτεί κάποοιες φορές? Εμένα με έχουν τρομάξει μην πνιγεί το μωράκι μου και μερικές φορές τον έχω ώρα να ρευτεί και έτσι δυστυχώς ξυπνάει... :(

είναι ασφαλές να μην ρέυεται δηλαδή?

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Σχετικά με την πιπίλα, ο παιδίατρος μας είπε πως οι ερευνητές που ασχολούνται με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρήκαν πώς κανένα παιδί που πέθανε από το σύνδρομο αυτό δεν είχε κάνει χρήση πιπίλας. Δεν ξέρουν πως αυτό σχετίζεται, ίσως λένε ότι η γύμναση των μυών να έχει κάποιο ρόλο.

Και εγώ το έχω διαβάσει αυτό, αλλά έχω την εντύπωση ότι η έρευνα είχε χρηματοδώτηση από εταιρία που κατασκευάζει πιπίλες... Όσο και να λέμε, η πιπίλα είναι πολύ βολικό πράγμα. Στον μεγάλο μου νήσταζε...τσουπ...πιπίλα, γκρίνιαζε...τσουπ...πιπίλα... Όταν όμως του την έκοψα μετα πολύ κοπου και είδα ότι στην ουσία ήταν λες και του έκοψα το τσιγάρο, αναθεώρησα...Και αφού είχα πρόβλημα με τον μικρό που μπερδευότανε με τις θηλές και δεν του έδωσα στην αρχή, μετά δεν την πολυήθελε κιόλας και δεν επέμεινα...Τελικά λέω ευτυχώς που απαλαχθήκαμε από αυτόν τον βραχνα...

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Σχετικά με την πιπίλα, ο παιδίατρος μας είπε πως οι ερευνητές που ασχολούνται με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρήκαν πώς κανένα παιδί που πέθανε από το σύνδρομο αυτό δεν είχε κάνει χρήση πιπίλας. Δεν ξέρουν πως αυτό σχετίζεται, ίσως λένε ότι η γύμναση των μυών να έχει κάποιο ρόλο.

Ισχυει αλλα οχι και δεν ξέρουν γιατι . Η πιπιλα βοηθάει στην περίπτωση που το μωρό γυρίσει μπρουμυτα στον υπνο του και την έχει στο στομα . Δυσκολα ομως -μην πω απίθανο - ενα μωρο 1-2 μηνων θα γυρίσει μπρούμυτα απο ανάσκελα που πρεπει να κοιμάται .

Ο θηλασμος ειναι η καλυτερη εκγυμναση των μυων :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Χτες πάντως που πάλι ήταν ανήσυχο και προσπάθησα να του ξαναδώσω πιπιλα δεν την έπερνε με τίποτα...μάλλον κάπου εδώ λήγει η περιπέτεια με τις πιπίλες για εμάς...

gwggp2.png ISWTp2.png

Ξέρω ότι τις πρώτες μέρες τα μωράκια έχουν ανάγκη παρηγοριάς στο στήθος της μαμάς και έτσι το ζητάνε και όταν δεν πεινάνε...

Ξέρω ότι η πιπίλα τις πρώτες βδομάδες κάνει κακό και πρέπει να αποφεύγεται όπως το έκανα με νύχια και με δόντια μέχρι σήμερα

ΑΛΛΑ

σήμερα έφτασα στα όρια νευρικής παράκρουσης και γενικότερης κατάρρευσης ψυχολογικής επειδή το μωράκι μου δεν έχει αφήσει το στήθος μου από χτες το βράδυ καθόλου και έχει μουδιάσει και φυσικά δεν μπορώ να κάνω ρούπι και γενικά νιώθω πολύ χάλια με αυτό το μαραθώνιο πιπίλισμα...δεν το αντέχω άλλο...έτσι προσπάθησα 2-3 φορές να του δώσω πιπίλα...δεν την παίρνει εύκολα αλλά αυτήν τη στιγμή που μιλάμε επιτέλους κοιμήθηκε με πιπίλα και έτσι μπορώ και σας γράφω...

γενικά όμως νιώθω απαίσια και κλαίω συνέχεια, και γιατί νιώθω τύψεις που προσπαθώ να του μάθω την πιπίλα μπας και ηρεμήσει για καμιά ώρα το στήθος μου, αλλά κλαίω και γιατί έχω τύψεις που δεν αντέχω ψυχικά και σωματικά κάθε 15 λεπτά να ξυπνάει και να θέλει να με πιπιλίσει, εσείς πως αντέχετε κάτι τέτοιο??...γενικά έχω φρικάρει!!

τι άλλο μπορώ να κάνω?? καμιά ιδέα? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

φενεται πως η ταλαιπωρια αυτη ειναι μεγαλη...

ελπιζω να σου απαντησει καποια μανουλα πιο εμπειρη γιατι οπως βλεπεις και εγω ειμαι στα πρωτα βηματα και μαλιστα ηθελα να ρωτησω κατι παρεμφερες με το δικο σου προβλημα, σε μικροτερη κλιμακα βεβαια, αφου και το δικο μου το ζουζουνι δε μπορει να κοιμηθει αν δεν ειναι πανω στο στηθος.... εχουμε τελειωσει το θηλασμο, δεν πειναει αλλο και αν μεχρι να τη βαλω στο κρεβατακι μας ξυπνησει τοτε πρεπει να την ξαναβαλω στο στηθος ωσπου να την ξαναπαρει ο υπνος χωρις να ρουφαει ιδιαιτερα... :)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

jen & ds ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!! ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΙΤΩΝΕΤΕ. ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ π.χ. ΜΕ ΚΟΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΗ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΟΥΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΠΙΠΙΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ! ΤΗΝ 1η ΦΟΡΑ ΕΚΛΑΙΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΞΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΠΙΛΙΣΜΑ-ΓΑΛΑ-ΠΙΠΙΛΙΣΜΑ ΠΟΝΕΣΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ.... ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΕΑΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ Ο ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ. ΜΕΤΑ ΣΤΡΩΝΕΙ Κ ΤΟ ΜΩΡΟ Κ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ . ΦΙΛΙΑ ΠΡΩΤΟΥΛΑ

Νομίζω ότι μετά από 2 εβδομάδες είναι λιγότερες οι πιθανότητες να "μπερδευτεί" το μωρό και να μην θηλάζει καλά μετά την πιπίλα. Και συμφωνώ ότι μετά από μερικές εβδομάδες θα "στρώσει" ο θηλασμός. Ακόμα το μωρό είναι πολύ μικρό, κουράζεται και κοιμάται εύκολα, χωρίς να χορτάσει...

Αν όμως δεν θέλεις να δώσεις πιπίλα, μπορείς να αγοράσεις ένα μάρσιπο αγκαλιάς (sling) και να φοράς εκεί το μωράκι σου όταν χρειάζεσαι διάλειμα από το...ρούφηγμα!!! Το σκοτάδι, το "τύλιγμα" και η κίνηση του σώματος σου τα ηρεμεί απίστευτα (μιλάω εκ πείρας!!! Η κόρη μου περνούσε ώρες στο μάρσιπο...)

Επίσης κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις, που με βοήθησε εμένα με τη μικρή μου, είναι όταν θηλάζεις να τη σταματάς κάθε τόσο και να την κάνεις να ρευτεί... μετά συνεχίζεις το θηλασμό, αλλά κάθε φορά που τη βλέπεις να...γλαρώνει, την ρεύεις. Αυτό έχει 2 ωφέλη, 1ον την ξυπνάει και την κάνει να θηλάζει για περισότερη ώρα, και 2ον επειδή δεν μένει αέρας στην κοιλίτσα, δεν νομίζει οτι χόρτασε... και τρώει περισσόερο. Οπότε μετά την "κρατάει" πιο πολύ το γάλα.

Πάντως κουράγιο, ειλικρινά οι πρώτες 5-6 εβδομάδες είναι οι πιο δύσκολες, και μετά είναι όλα τέλεια!!!

Αννα

ΥΓ: Πάντως σε καταλαβαίνω απόλυτα, εμείς τις πρώτες εβδομάδες τη Ματίλντα ειδικά τη φωνάζαμε...Δράκουλα.

Κορίτσια, θα συμφωνήσω με την Ditta! Το sling είναι απλά σωτήριο. Το ρέψιμο επίσης βοηθάει να αυξηθεί ο χρόνος παραγωγικού θηλασμού.

Θα προσθέσω επίσης ότι καλό θα ήταν σιγά σιγά να βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τις βόλτες (εντάξει, το ξέρω ότι τώρα έχει έξω πολύ κρύο, αλλά μόλις αρχίσει και στρώνει λίγο, ντύστε τα καλά και βγάλτε τα βόλτα). Και αυτά θα ηρεμήσουν, θα αλλάξουν παραστάσεις, θα κουραστούν και εσείς θα ξεφύγετε λίγο και σωματικά και ψυχολογικά. Οι βόλτες με έσωσαν στον δεύτερό μου ο οποίος τους πρώτους 6 μήνες δεν κοιμόταν πάνω από 20λεπτο και αυτό αφού είχε αποκοιμηθεί πρώτα δέκα φορές στο στήθος και μόλις τον ακούμπαγα στην κούνια ξύπναγε... Ε, λοιπόν, μόλις τον θήλαζα, τον έπαιρνα έξω, έπαιρνα και το βιβλίο μου και πήγαινα ωραιότατη βόλτα στο πάρκο, αυτός κοιμόταν από την καροτσάδα και είχα ένα εικοσάλεπτο να καθήσω με την ησυχία μου και να χαζέψω ή να διαβάσω.

HXuSp2.pngaS46p2.png

να χαιρεστε τα μωρακια σας κοριτσια!

παντως εγω πιστευω ότι αν είναι να τρελαθούμε, δεν πειράζει να δώσουμε και πιπίλα, ε?

κι εγώ ήμουν σε κατάσταση εκτακτου ανάγκης την περίοδο της λοχειας και εδωσα πιπίλα στις δυο εβδομάδες με μεγάλη απογοήτευση, αλλα δεν έγινε και τίποτα. Θηλάζουμε ακόμα :wink:

για να μην παρεξηγηθώ, όσο αντέχουμε δίνουμε το στήθος, βεβαια!

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...