heidi

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  114
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον heidi

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Νοσηλευτρια
 1. Για όσες μανούλες στάθηκαν άτυχες και είχαν μια γέννα με πολύ πρόωρο τοκετό και δυστυχώς το παιδάκι δεν τα κατάφερνε, το ΙΚΑ δεν έδινε τίποτα από παροχές μητρότητας, με αποτέλεσμα να πρέπει να πάει κανείς για δουλειά. Με την εγκύλιο αυτή, τα πράγματα αλλάζουν και έτσι δικαιούνται τους 4 μήνες λοχείας και κυοφορίας. ΛΙΝΚ της εγκυκλίου http://www.synigoros.gr/pdf_01/9057_4_ika.pdf
 2. Και εμείς έχουμε πρόβλημα. Κάνει συνέχεια εμετούς και κλαίει. Ταλαιπωρείται γενικά. Μας είπε τώρα ο παιδίατρος να κάνουμε έναν υπέρηχο στομάχου να δούμε εάν έχει ΓΟΠ. Θα μπορούσε κανείς να μου στείλει το τηλέφωνο του Παπανικολάου? Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλός.

 3. Διαφημίσεις


 4. Το επίδομα τοκετού το λαμβάνεις μαζί με το επίδομα λοχείας. Όταν δηλαδή πας να πληρωθείς το επίδομα λοχείας θα συ δώσουν και το επίδομα τοκετού. Έχε υπόψη σου, ότι εάν ασφαλίσεις το παιδί στο όνομα σου, τότε θα πάρεις και ένα 10% παραπάνω χρήματα. Με το καλό να υποδεχτείτε το μωράκι σας,
 5. Αχχχχ Ξέχασα να σας ευχηθώ. Να σας ζήσει το μωράκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να το καμαρώσετε όπως επιθυμείτε
 6. Όταν πήγα στον ΟΑΕΔ μου ζητήσανε παραπάνω από αυτά που γράφει το site οπότε σου τα γράφω όλα. - Βεβαίωση του εργοδότη και Αίτηση δική σου. (είναι ένα χαρτί, το παίρνεις από τον ΟΑΕΔ) - Βεβαίωση από το ΙΚΑ για το ύψος του επιδόματος που πήρες. (συνήθως σου την δίνουν μόνοι τους, όταν πάρεις το επίδομα λοχείας, εάν δεν στη δώσουν ζήτησε τη.) - Ταυτότητα - Το βιβλιάριο υγείας (βγάζουν φωτοτυπία, τις ημέρες ασθενείας που τυχόν πήρες στην εγκυμοσύνη) - Μηχανογραφημένα τα ένσημα από το ΙΚΑ του 2008 και του 2009 ΚΑΙ τα ένσημα που έχουμε στο σπίτι, το μικρό αυτό χαρτάκι, όποιο είναι το τελευταίο.( έδωσα το 2005) AAAAAA εαν πάς εσύ και όχι η συζυγός εξουσιοδότηση
 7. Εμένα η αιματολόγος μου είχε πει το εξής: Εάν γεννήσω προγραμματισμένα με καισαρική τότε θα πρέπει να την κόψω 24 ώρες πριν για ολική νάρκωση και 48 ώρες εάν πήγαινα για επισκληρίδιο. 18 ώρες μετά την γέννα, επανέναρξη και για 3 εβδομάδες. Φαντάζομαι όμως ότι είναι ανάλογα το πρόβλημα και ανάλογα τον ιατρό.
 8. heidi

  αποριουλες...

  Να απαντήσω και εγώ για την ολική, μιας που τα πέρασα πρόσφατα. Συνήθως η όλη διαδικασία κρατάει μία ώρα από την στιγμή που θα αρχίσει το χειρουργείο. Σε ναρκώνουν τελευταία στιγμή για να μην πάρει φάρμακο το μωρό επειδή διαπερνά τον πλακούντα το αναισθητικό και έτσι σε 5 με 10 λεπτά το μωράκι έχει βγει, μετά θέλουν 40 με 50 λεπτά να σε ράψουν και όλα αυτά και μετά σε ξυπνάνε. Δυστυχώς το παιδί δεν το βλέπεις αμέσως. Τον ουροκαθετήρα τον βάζουν γιατί η καισαρική είναι χειρουργείο και όταν σε ναρκώσουν, μπορεί να ουρήσεις επάνω στο τραπέζι του χειρουργείου και να ξε – αποστειρώσεις το πεδίο… Εάν γεννήσεις σε δημόσιο νοσοκομείο και κάνεις καισαρική τότε δεν πληρώνεις τίποτα. Εάν κάνεις φυσιολογικό τότε πληρώνεις τα πάντα ( δωμάτιο, φάρμακα κλπ.) οπότε πηγαίνει γύρω στα 500 με 800€ με το καλό...
 9. Η ιστορία με το ΙΚΑ είναι λίγο… Για να πάρεις άδεια θα πρέπει να πας χαρτί από τον γιατρό σου, μετά το πας στον γιατρό του ΙΚΑ και αυτός σου δίνει χαρτί για να περάσεις από την γραμματεία για ραντεβού στην επιτροπή. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να σου το παίξει δύσκολος ο γιατρός του ΙΚΑ και να σου πει, θέλω και αυτό το χαρτί, θέλω υπέρηχο να δείχνει το πρόβλημα και γενικά να σου δημιουργεί παράβλημα. Επειδή τα είχα περάσει και εγώ στο τέλος του είπε ο σύζυγος μου, που πήγαινε για τις άδειες, ότι εάν δεν θέλει να μου δώσει άδεια, να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ο γιατρός, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αυτός, εάν πάθει κάτι το παιδί ή εγώ και έτσι μας τις έγραψε.
 10. Και εγώ γέννησα στο Αλεξάνδρας πριν λίγο καιρό. Α) όταν εννοείς έξτρα εξετάσεις τι εννοείς? Αυτό δεν το ξέρω να σου πω. Β) υπάρχει παιδίατρος. Μάλιστα αμέσως μόλις γεννηθεί, το εξετάζουν με αυτό το περιβόητο απγκαρ και το αξιολογούνε. Αν θυμάμαι καλά από τη σχολή, απαγορεύεται να γίνει τοκετός χωρίς παιδίατρο. Γ) Εγώ είδα ένα στην πτέρυγα που ήμουν. Είχε όμως αρκετά 2κλινα (μετά από αμοιβή φυσικά) Δ) δεν υπάρχουν. Ότι συμφώνησες με την εταιρία. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ πήγα στο Αλεξάνδρας λόγο αυξημένων κινδύνων και δεν μπορούσα να πάω πουθενά αλλού… Αν εξαιρέσεις τους χώρους, (που και εδώ είναι που θα πετύχεις) είναι πάρα πολύ καλά, από την άποψη πως ότι χρειαστείς από ιατρικής πλευράς για εσένα και το παιδί σου θα το έχεις.
 11. Εάν έχεις πάρει αναρρωτική τότε δεν δικαιούσαι κάτι από τον εργοδότη σου.
 12. Για να πάρεις αναρρωτική από το ΙΚΑ χωρίς λόγο είναι λιγάκι δύσκολο… Τώρα γι’ αυτά που ρωτάς: Το επίδομα ασθενείας χοντρικά είναι περίπου στα 2/3 του μισθού σου. Ένσημα, παίρνεις μόνο τον πρώτο μήνα, που σε πληρώνει και ο εργοδότης σου. Μετά όχι. Το επίδομα τοκετού και όλα όσα δικαιούσαι δεν μειώνονται καθόλου. Εγώ είχα αναρρωτική σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το τι να κάνεις. Βλέπεις είχα προβλήματα σε όλη την εγκυμοσύνη και έτσι δεν είχα επιλογή.
 13. υπολογίζουμε με βάσει τον Δεκέμβριο του τελευταίου έτους. Δηλαδή το 2008. Οι άλλοι μήνες δεν πιάνουν
 14. Η ειδική προστασία μητρότητας είναι το 6μηνο που δίνει ο ΟΑΕΔ. Κάθεσαι δηλαδή από την δουλειά σου και πληρώνεσαι μόνο από τον ΟΑΕΔ, Η Συμπληρωματική παροχή είναι το χρηματικό ποσό που δίνει ο ΟΑΕΔ σε κάθε μητέρα, και είναι η διαφορά που προκύπτει από τα επιδόματα που σου έδωσε το ΙΚΑ με το μισθό που έπαιρνες όταν εργαζόσουν.
 15. Υπολογίζεις με βάσει τον μικτό σου μισθό, αλλά στην ουσία παίρνεις κάτι λιγότερο από τα χρήματα που έπαιρνες όταν δούλευες.