Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ?

Recommended Posts

Για ρίξτε καμιά ιδέα ρε παιδιά.. Έχω ένα σπίτι 125 τ.μ. εκ των οποίων τα 35 είναι σχεδόν άχρηστα.

Πέρυσι σκεφτόμασταν για ανακαίνιση ( θα γίνονταν τέλειο ) αλλά η οικονομική κρίση μας πήγε λίγο πίσω και εγκαταλείψαμε προς το παρόν την ιδέα.

Επάνω είναι 2 δωμάτια σαλοκουζίνα με μικρή σχετικά κουζίνα και κάτω είναι 35 τμ ενιαία που έχω ένα σαλόνι, την τραπεζαρία ένα μπουφέ, TV μικρή στον τοίχο και μια μικρή αποθήκη κάτω από τη σκάλα ( προορίζονταν για wc αλλά μας βόλεψε σαν αποθήκη ). Το καλό είναι ότι κάτω έχω τεράστια μπαλκονόπορτα τζαμένια και βγαίνεις στον μικρό κήπο.

Λοιπόν αυτός ο χώρος των 35 τ.μ χρησιμοποιείται από άνοιξη μέχρι και φθινόπωρο για να μπαινοβγαίνουμε στον κήπο, και τα ογκώδη παιχνίδια να τα βάζω κάτω για να μην τα έχω στα πόδια μου.

Πως θα γίνει πιο λειτουργικό ? τι μας φταίει ο κάτω χώρος και τον σνομπάρουμε έτσι παρόλο που έχει υπέροχη θέα από την τζαμαρία αλλά και τα λουλούδια στον κήπο είναι τόσο όμορφα ?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 107
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εμείς έχουμε το ίδιο σχετικά "πρόβλημα"...

αντίθετα απο εσάς

ζούμε κυρίως κάτω!

(κάτω έχουμε σαλόνι,τραπεζαρία, κουζίνα

και πάνω τις κρεβατοκάμαρες)

Σε μια μαιζονέτα πιστεύω οτι είναι πρακτικά δύσκολο να ζεις και στους 2 ορόφους.

(εμείς πάντως βαριόμαστε το ανεβοκατέβασμα...:|)

Στη θέση σου θα το είχα ως "το καλό σαλόνι" για τις επισκέψεις

και θα το κράταγα πάντα στην εντέλεια ;)

Σκέψου με ποιές δραστηριότητες ασχολείστε τις περισσότερες ώρες. Ίσως αν έκανες παιδότοπο, γραφείο, τηλεόραση, καναπέ τον κάτω όροφο. Μπουφές, τραπεζαρία στον επάνω, για να είναι κάτω πιο άνετα. Λίγο υποθετικά μιλάμε βέβαια, αλλά έτσι αυτή η αλλαγή είναι ανέξοδη. ;)

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Βαλε μας μια φωτογραφία του χώρου ώστε να δώσουμε καλύτερα τις ιδέες μας

?

Σου χρωστά και τις οδηγίες για τα παιδικά παιχνίδια συγγνώμη θα μπω να γράψω

Το ξέχασα :?:?:?:?:?

.....

Σε καμια περίπτωση δεν θα το έκανα σαλόνι "καλό" κριμα ειναι να χαραμίζεται ενας χωρος έτσι, εγω παρακαλαω εστω για 5 επιπλεον τμ...

Η άποψη μου ειναι να δειτε τις αναγκες σας και τον τρόπο ζωης σας και να κανετε μια αναδιαρθρωση στους χωρους σας... όπως ειπε και το Ευακι βασει των δραστηριοτήτων σας...

Μπορειτε επίσης με ελαχιστα χρηματα (σαν χαρτζιλικακι) να συμβουλευτειτε καποιο φοιτητη-φοιτητρια διακοσμησης και να σας βγαλει βασει της κατοψης του χωρου σας μια νεα ιδεα διαρρυθμισης!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Σε καμια περίπτωση δεν θα το έκανα σαλόνι "καλό" κριμα ειναι να χαραμίζεται ενας χωρος έτσι, εγω παρακαλαω εστω για 5 επιπλεον τμ...

Eγώ το λέω αυτό λόγω του 2-όροφου...

Mια μαιζονέτα ωραία είναι

αλλά

ειλικρινά είναι πολύ κουραστική με αυτό το

ανέβα-κατέβα....:? (μιλάω εκ πείρας ;))

Κρίμα να ξοδέψουν χρήματα για μια αλλαγή που τελικά μπορεί να την κάνουν άδικα...

Soevan,

Αχ μπορεί να είναι κουραστική η μεζονετα, (εμενα πριν μετακομισω σε διαμερισμα) αλλά τωρα που εχει γεμισει ασφυκτικα το σπίτι μας ειλικρινα θα ηθελα πιο πολλά τμ εκμεταλλευσιμα και ας ανεβοκατεβαινα ολη την ωρα...(γυμναστικουλα κιόλας!:D)

Αλλωστε το θεμα ειναι να μην ξοδεψει καθολου χρηματα η dalia, απλά να αλλάξει λιγο τη διαρρυθμιση της, σωστα??

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Διαφημίσεις

Αλλωστε το θεμα ειναι να μην ξοδεψει καθολου χρηματα η dalia, απλά να αλλάξει λιγο τη διαρρυθμιση της, σωστα??

αυτό ή έστω λίγα...αν ήταν να ξοδεψω χρήματα υπήρχαν πολλές ιδεές..

soevan έχεις δίκιο ότι είναι κούραση αλλά θέλω να εκμεταλευτώ τους χώρους..αυτή τη στιγμή είναι δυστυχώς το καλό σαλόνι... ( γιορτές κ.τ.λ ) και το πέρασμα για τον κήπο

αυτό που είπε η nik καλή ιδέα...

απο κει και πέρα λέω μήπως τα χρώματα να άλλαζα, μήπως να έβαζα λίγο πέτρα να γίνει πιο ζεστό...

στον επάνω όροφο είναι πορτοκαλί, καναρινί,λαχανί και τα δωμάτια ροδακινί κρεββατοκάμαρα, 3 χρώματα το παιδικό με ζωγραφιά...

ενώ κάτω είναι το άσπρο του πάγου με κόκκινες τις κολόνες...

rQGhp3.png

Κλασικά ο καθένας με τον πόνο του...

Εμενα οι σκάλες μου αρεσουν κιόλας (μαζοχισμός ..χαχα )

(Σκέψου οτι κοντεύω να γεννήσω και τελικά αποφασίσαμε να μετακομίσουμε μεσα στον Ιούλιο σε μεγαλύτερο σπίτι)

Κουτουλάμε πια, σε κουνιες, καρότσια, ποδήλατα κτλ...Δράμααααα!

Γι αυτο σου ανεφερα Ντάλια τους σπουδαστες διακοσμησης γιατι θα σου δωσουν πολλές ιδέες με λιγα χρηματα ως ελαχιστα!

αυτό που είπε η nik καλή ιδέα...

Νομίζω οτι αν καταφέρετε και βάλατε μια κουζινούλα και ένα w.c στον κάτω χώρο θα γίνει λειτουργικό για όλο το χρόνο

Έχετε υδραυλική προεγκατάσταση για το wc και

για τον απορροφητήρα? (για την κουζίνα)

Aν όχι, θα κοστίσει αρκετά....

απο κει και πέρα λέω μήπως τα χρώματα να άλλαζα, μήπως να έβαζα λίγο πέτρα να γίνει πιο ζεστό...

στον επάνω όροφο είναι πορτοκαλί, καναρινί,λαχανί και τα δωμάτια ροδακινί κρεββατοκάμαρα, 3 χρώματα το παιδικό με ζωγραφιά...

ενώ κάτω είναι το άσπρο του πάγου με κόκκινες τις κολόνες...

Ναι, οι πέτρες είναι πολύ ωραίες...

και κάνε και "βαθουλώματα" στις πέτρες

για να βάλεις και κανένα ράφι...

Οπότε, πάλι για σαλόνι το προορίζεις...

Eγώ πάντως στην θέση σου μέχρι να αποφάσιζα να κάνω κάποια σούπερ ανακαίνιση

(με wc, κουζινάκια, τζάκια κλπ)

προσωρινά θα το μετέτρεπα σε παιδότοπο για το παιδί!....

Εμείς προς το παρόν σε παιδότοπο έχουμε μετατρέψει την πυλωτή κάτω...

-το σπίτι μας ξεκινάει απο τον 1ο όροφο και έχει μια πυλωτή κάτω με αυλή-

...κανονικός παιδότοπος σου λέω! :-P

Η μικρή το πρώτο πράγμα που μας ζητάει μόλις ξυπνάει

είναι "να πάει κάτω στον γατούλη"

(έχουμε κι έναν γάτο κάτω μαζί με όόόόλα τα παιχνίδια....:-D)

Βάλε στην άκρη τα έπιπλα σου, κάνε λίγο χώρο,

και ασε να το χαρεί τουλάχιστον το παιδάκι

μέχρι να αποφασίσετε εσείς....

Διαφημίσεις

Βάλε στην άκρη τα έπιπλα σου, κάνε λίγο χώρο,

και ασε να το χαρεί τουλάχιστον το παιδάκι

μέχρι να αποφασίσετε εσείς....

προς το παρών έτσι είναι αλλά και του μικρού δεν τον πολυγεμίζει...θα θελήσει να παίξει στον κάτω όροφο για λίγο...

κάτι φαίνεται δεν μας κάνει κλικ:-)

το μεγαλύτερο λάθος είναι που όταν μπήκαμε στο σπίτι ( δεν είχαμε ακόμη τον μικρό ) το επιπλώσαμε κανονικά...αν δεν το κάναμε και αφήναμε να βλέπαμε πως θα διαμορφώνονταν οι ανάγκες μας τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα

rQGhp3.png

DALIA, αφού η κουζίνα είναι πάνω, ανέβασε την τραπεζαρία και τον μπουφέ πάνω και ελευθέρωσε κάτω το χώρο, μόνο σαλόνι, tv και ένα wc.

Έτσι θα υπάρχει χώρος για παιχνίδι, θα διαμορφώσεις και ένα χώρο με τα παιχνίδια του που σε συνδυασμό με την πρόσβαση στον κήπο, δεν θα ξεκολλάει……

DALIA, αφού η κουζίνα είναι πάνω, ανέβασε την τραπεζαρία και τον μπουφέ πάνω και ελευθέρωσε κάτω το χώρο, μόνο σαλόνι, tv και ένα wc.

Έτσι θα υπάρχει χώρος για παιχνίδι, θα διαμορφώσεις και ένα χώρο με τα παιχνίδια του που σε συνδυασμό με την πρόσβαση στον κήπο, δεν θα ξεκολλάει……

Ναι-ναι,

έχουν μεγάλο πλεονέκτημα που συνδυάζεται και ο κήπος μαζί!....

Βασικά, το πιο λειτουργικό, πιστεύω, αν είχες τα χρήματα που χρειάζονται, θα ήταν να το μετατρέψεις σε κουζίνα παιδότοπο. Δηλαδή μια άνετη κουζίνα με ενιαίο χώρο με καναπέ- τηλεόραση και παιχνίδια του παιδιού. Έτσι οι περισσότερες δραστηριότητες μεταφέρονται κάτω. Βέβαια δεν ξέρω ακριβώς το χώρο σου.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Νομίζω οτι αν καταφέρετε και βάλατε μια κουζινούλα και ένα w.c στον κάτω χώρο θα γίνει λειτουργικό για όλο το χρόνο

Ακριβώς αυτό. Από τη στιγμή που για να πιείς ένα ποτήρι νερό ή για να πας τουαλέτα πρέπει να ανέβεις στον επάνω όροφο, ο χώρος δεν μπορεί να γίνει πιο λειτουργικός αλλάζοντας απλά τη διάταξη των επίπλων ή τα χρώματα στους τοίχους.

Σε αυτή τη φάση, που δεν θέλεις να κάνεις ριζικές αλλαγές, προτείνω να τον διαμορφώσεις σε παιδότοπο για το Θεόφιλο και τους φίλους του. (Αν είχα κάτοψη θα μπορούσα να σου πω πιο συγκεκριμένα)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν έπιπλα που δεν μπορώ να διώξω από το σπίτι ( δώρο πεθερικών δικό μου γούστο βέβαια )…

Θα κοιτάξω να δω αυτό που είπε κάποια κοπέλα να ανεβάσω επάνω μπουφέ και τραπεζαρία ( αν και δύσκολο αλλά θα το δω. )

Παιδιά για να γίνει όπως θα ήθελα χρειάζονται περίπου 18.000? ( το είχα ψάξει πέρυσι ) και λέω να μη ρίξω σχεδόν καθόλου λεφτά, μπας και κανένα δυο χρόνια καταφέρω να το κάνω..

rQGhp3.png

Απο την εμεπιρία μου φτιάχνοντας το διαμέρισμα που μένουμε για να παντρευτώ σου λέω οτι πρέπει πρώτα να ζήσεις λίγο στο χώρο και μετά να αποφασίσεις τις αλλαγές.

Οπότε θα σου πρότεινα για αρχή να ξοδέψεις κάποια χρήματα περισσότερο για τα λειτουργικά σημεία και μετά να δεις τί άλλο λείπεται. μπορεί να μην χρειαστεί και τίποτε άλλο αργότερα.........

Δηλαδή εγω στη θέση σου θα εξασφάλιζα νερό και w.c και οχι έπιπλα........

Μπορειτε επίσης με ελαχιστα χρηματα (σαν χαρτζιλικακι) να συμβουλευτειτε καποιο φοιτητη-φοιτητρια διακοσμησης και να σας βγαλει βασει της κατοψης του χωρου σας μια νεα ιδεα διαρρυθμισης!

Aυτο μπορεις να το κανεις και δωρεαν μεσω αυτης της ιστοσελιδας.

http://www.thedecobook.com

τους ρωτας και σου απαντανε.

z1QBp3.png UKB8p3.png

• 3 months later...

Μια πολύ λειτουργική αισθητικά λύση για τον κάτω χώρο που δεν είναι όσο φιλικός θέλεις προς το παιδί είναι να τον... βάψεις ή να του βάλεις ταπετσαρία! Τα θερμά χρώματα (όχι τα έντονα όπως το κόκκινο που αναφέρεις για την κολώνα!) είναι πιο σωστά για ένα παιδί, εγώ θα δοκίμαζα να βάψω όλους τους τοίχους σε ένα ανοιχτό μπεζ (το λεγόμενο magnolia) και έναν τοίχο - μεγάλο κατά προτίμηση, ίσως εκεί που θα κάνεις μελλοντικά κουζίνα με πάσο- σε ένα πιο σκούρο καφέ (capuccino ή mocca) ή με ταπετσαρία ριγέ ή και εμπριμέ αν είσαι τολμηρή.

Οι χώροι αλλάζουν εντελώς όταν βάζουμε τα σωστά χρώματα. Αν έχεις υδραυλική εγκατάσταση, με λίγα χρήματα μπορείς να φτιάξεις ένα τέλειο κουζινάκι από το ΙΚΕΑ ή NEOSET βλ. τι εννοώ:

built%20in%20ikea%20modern%20kitchen%20cabinets.jpg

Με ένα πάσο, την κάνεις ακόμα πιο λειτουργική αλλά και σκέψου ότι σε λίγο καιρό που θα κάνετε παιδικά πάρτυ θα είναι απαραίτητη με πάσο για να σερβίρεις!

Κάτι τέτοιο εννοώ:

30-Ikea-Kitchen-lg--gt_full_width_landscape.jpg

Ελπίζω να βοήθησα (ως διακοσμήτρια μια κάτοψη θα με βοηθούσε περισσότερο αλλά κι έτσι νομίζω ότι κάπως προσέφερα τις γνώσεις μου :)

4RMtp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...