Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ.

Για να μην δημιουργηθεί παρεξήγηση, διευκρινίζω ότι η μαστολογία δεν υπάρχει σαν αυτοτελής ειδικότητα. Συνήθως οι μαστολόγοι είναι ειδικευμένοι στο μαστό χειρούργοι ή γυναικολόγοι.

Εδώ μπορείς να δεις τα μέλη της εταιρείας

http://www.mastologia.gr/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=92

Νομίζω ότι περισσότερη απήχηση θα είχε αν κάποια σύμβουλος θηλασμού έβγαινε στην τηλεόραση, σε κάποια πρωινή εκπομπή γιατί αν περιμένουμε από τους γιατρούς....

Έχει βγει αλλά τέτοιες προσπάθειες από μόνες τους δεν έχουν νόημα. Ο θηλασμος χάνεται συχνά μέσα στην κλινική ή εξαιτίας των οδηγιών που παίρνει η μητέρα εκεί.

Εφυγα και το επόμενο πρωί πηγα στο νοσοκομείο. Ευτυχώς γιατί........

Πολύ καλά έκανες!

Διαφημίσεις

Για να μην δημιουργηθεί παρεξήγηση, διευκρινίζω ότι η μαστολογία δεν υπάρχει σαν αυτοτελής ειδικότητα. Συνήθως οι μαστολόγοι είναι ειδικευμένοι στο μαστό χειρούργοι ή γυναικολόγοι.

Εδώ μπορείς να δεις τα μέλη της εταιρείας

http://www.mastologia.gr/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=92

Έχει βγει αλλά τέτοιες προσπάθειες από μόνες τους δεν έχουν νόημα. Ο θηλασμος χάνεται συχνά μέσα στην κλινική ή εξαιτίας των οδηγιών που παίρνει η μητέρα εκεί.

Πολύ καλά έκανες!

Ευχαριστώ!!!!!!!!!

Αν σίγουρα μετανιώνω για κάτι, είναι που δεν έψαξα (δεν μου πέρασε από το μυαλό) και δεν βρήκα αυτόν εδώ το δικτυακό τόπο. Τι τύχη για όποια μανούλα μπορεί εδώ να βρει ουσιαστική υποστήριξη κι ενημέρωση!!!!!!!!!!

Εγώ είχα βρεθεί έρμαιο κάθε παραπληροφόρησης που μπορεί να φανταστεί κανείς και δεν κατάφερα να εδραιώσω αποκλειστικό θηλασμό σε κανένα από τα 2 μωρά μου, πιστεύοντας ότι το γάλα μου είναι λίγο και ότι δεν τους φτάνει παρόλο που ήθελα τόσο να τα θηλάσω αποκλειστικά και την πρώτη μου θα μπορούσα μια χαρά να τα κατάφερνα λέω τώρα αν είχα σωστη ενημέρωση. Το κουφό ήταν ότι μετά από μια μεγάλη περιπέτεια με ΓΟΠ και οισοφαγίτιδα, εντέλει όταν συνήθισε τις στερεές τροφές και διορθώθηκε η παλινδρόμηση τον 6ο- 7ο μήνα πλέον θήλαζε μονο και δεν έπινε άλλο γάλα ώς τον 9ο μήνα που ξαναεμεινα έγκυος ενώ προσπαθούσα φυσικό απογαλακτισμό:roll:

Το δεύτερο μωρό, ναι θεωρητικά ήθελα κι αυτόν να τον θηλάσω κι ήθελα αυτή τη φορά να κέρδιζα το "στοίχημα" του αποκλειστικού θηλασμού μα στην πράξη ηταν σχεδόν ανέφικτο για μια σειρά από λόγους όπως το γεγονός ότι δεν είχα καμιά απολύτως βοήθεια και καμια υποστήριξη κι είχα και ένα ακόμη μωρό μόλις 17 μήνες μεγαλύτερο από τον μπέμπη. Που σημαίνει ότι την πλήρωνε κι αυτή για την μαμά που είχε καταρρεύσει με τους συνεχείς θηλασμούς και την αϋπνία και την αμφιβολία μέσα σ' ολα ότι παρ' όλες τις θυσίες και πάλι δεν θα τα κατάφερνα να τον χορταίνω με το δικό μου γάλα...

Το φυσικό επακόλουθο ήταν τελικά να εδραιώσω... το συμπλήρωμα. Έτσι κοιμόμουν τα βράδια κι είχα τις αντοχές να τα βγάλω πέρα και με τα δυο τους. Μόνο που γύρω στον 5ο- 6ο μήνα ο μικρός βαρεθηκε να παιδεύεται πια με το στήθος μου και με έδιωχνε θέλοντας μόνο μπουκάλι...

Με τα τότε δεδομένα μου δεν βρίσκω να είχα άλλη λύση. Ψήφισα έτσι κι έτσι.

• 3 months later...
Θα θελα να μου πειτε την γνωμη σας, στο τι εκανα λαθος με τον θηλασμο και σταματησε το γαλα 15μερες μετα την γεννα.....

θηλαζα συνεχεια,οποτε ηθελε το μωρο,μερα νυχτα,ανα μια ωρα,ανα 20λεπτα.....δεν ειχα γαλα για την ακριβεια ειχα αλλα λιγο αφηνα το μωρο να θηλαζει 30λεπτα και το γαλα εβγαινε ολη αυτη την ωρα σταγονα σταγονα.

αφου σταματαγε το μωρο την διαδικασια θηλασμου και πειναγε ακομα του εδινα συμπληρωμα γαλα-σκονη (να σημειωσω οτι λογο παληνδρομισης εκανε μικρα γευματα και συχνα δεν μπουκωνοταν με το ξενο και στην μιαμιση ωρα ξαναθηλαζα)

νοικιασα θηλαστρο απο το μαιευτηριο και εβγαζα συνεχεια γαλα μερα νυχτα για να δινω εστω και λιγο (σε 24 ωρες εβγαζα 100μλ το πολυ)

στις 15 μερες κοπηκε το γαλα μαχαιρι,ουτε σταγονα στην κυριολεξια :cry:

εχουν περασει 15μηνες απο τοτε αλλα θα θελα να μαθω τι λαθος εκανα

Υπαρχει περιπτωση να ναι κληρονομικο? και η μαμα μου 10μερες με θηλασε και μετα τιποτα...

καμια ιδεα ? τι πηγε στραβα?

΄

ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ!

Το ηήλαστρο χρειάζεται μόνο στις μητέρες που δουλευουν.

Θήλασα και τα δυο μου παιδιά, το πρώτο 11 μήνες και το δεύτερο 9 μήνες. Πιστεύω ότι όταν θέλουμε πραγματικά και συνειδητά να θηλάσουμε, το καταφέρνουμε...Ίσως βέβαια να υπάρχουν και οι γυναίκες που δεν έχουν γάλα... Α, όσο για το στήθος, εγώ είμαι 39 ετών και αν εξαιρέσεις τα επιπλέον κιλά μου, το στήθος μου είναι και παραείναι μια χαρά...

Και τα δικά μου απλά κάποια μέρα δε ζητησανε και εγω δεν το θυμησα.

Γάλα μπορεί κάποια γυναίκα να μην έχει, αλλά αν δεν κάνει λάθη - έρχεται (εκτός αν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας), για να μην κάνει λάθη χρειάζεται σωστή ενημέρωση.

Το στήθος και το δικό μου - είναι μιά χαρά! Και οποια πει που χαλάει το στήθος από το θηλασμό και γιαυτό δεν θήλαζε - λεω να τα συγκρείνουμε! :mrgreen:

Διαφημίσεις

Απο τη μια χαίρομαι, απο την άλλη όμως συχνά εύχομαι να έπινε το "ψεύτικο" για να μπορέσω να αποκτήσω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Να πάω ένα κομμωτήριο, να βγώ ένα βράδυ με τον άντρα μου... Εκεί λοιπόν έρχονται οι τύψεις :)))

Για να μην σας κουράζω, σίγουρα πιστεύω οι απο τη στιγμή που αποφασίσαμε να κάνουμε παιδιά έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο γι αυτά, αλλα πώς μπορούμε να ορίσουμε με ακρίβεια ποιο είναι αυτό?

Και όπως λέει η γιαγιά μου, τα ευτυχισμένα παιδιά έχουν ευτυχισμένες μαμάδες...

Να χαίρεσε κοπέλα μου και να απολαμβάνεις την ΖΩΗ, γιατί ΑΥΤΗ είναι η ζωη - γέννηση - θηλασμος - μεγάλωμα των παιδιών, ολα τα άλλα δεν αξίζουν τίποτα! Μην το σκέφτεσαι σαν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Πηγαινουμε εμεις παντου με τα παιδιά μας - στα θέτρα, παραστάσεις, λουνα-παρκ, σινεμά - θηλάζω αν χρειασθεί (εγω θηλάζω με μπλούζες θηλασμού). Εχω παέι και πολλές φορές κομμωτήριο με το μωρό γιατί ο αντρας μου δουλευει - μιά χαρά κάθετε εκεί - τόσα καινούργια πράγματα γυρο-γυρο! Ναι, με κουράζουν τα παιδια κάποιες φορές, αλλά τα χαιρομαι περισσότερα! Κοιμήθηκες - πέρασε η κουρασή σου, η ευτυχία σου - δεν περνάει!

Εμαστε τυχερές, που έχουμε τα παιδάκια μας, γιατί δεν έχουν όλες οι γυναίκες, να διαβάσετετ τις ιστορίες τους για να έχετε κουράγιο.

• 2 months later...

Καλημέρα!

Θα ήθελα κι εγώ την πολυτιμη βοήθεια της κ. Αγλαϊας.

Λοιπόν το κοριτσάκι μου που είναι τωρα σχεδον 2 μηνών γεννήθηκε 2850 και τον πρώτο μήνα είχε φτάσει 3950. Τώρα θα είναι 4700-4800 σύμφωνα με τη δική μου ζυγαριά.

Κατάρχην είμαι φουλ υπέρ του θηλασμού και κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μην το διακόψω..

Τον πρώτο μήνα λόγω δύσκολων καταστάσεων και ελλειψής βοήθειας από εντελώς άπειρες μαμάδες στο θέμα αυτό, θήλαζα και έδινα και συμπλήρωμα ( όχι πολύ, σε 1 μήνα ξοδέψαμε 1 κουτι των 400γρ). Βέβαια θεωρω ότι δεν χόρταινε από το στήθος μου γιατί συνεχώς έκλαιγε και συνεχώς ήθελε.. Κόντεψα να τρελαθώ...

Έτσι αποφάσισα και νοίκιασα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Κατά τη διάρκεια του 2ου μήνα βγάζω όλο το γάλα και της το δίνω με μπιμπερό για να ξέρω πόσα ml πίνει. Βέβαια οι ανάγκες της όλο και αυξάνονται ( είναι παρά πολύ φαγανή). Πίνει τη φορά 180ml και τις 2 τελευταίες μέρες ζητάει και 200-210. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν βγάζω τόσο κάθε φορά. Το πρωί βγαζω γυρω στα 250 υστερα απο πολλες ώρες που δεν το αδειάζω και κάθε τρεις ώρες βγάζω 100-160 αναλόγως..

Καταρχήν θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγη και να βγάζω ακόμα περισσότερο.. Γιατί μου είπε η παιδίατρος να της δίνω τα 180 τα δικά μου και επειδή δεν της φτάνει να δίνω και 30ml ξένο η να δίνω 210 δικό μου. πρέπει να έχω όμως για να το δώσω...

Δεύτερον, ήθελα να ρωτήσω αν η ποσότητα του γάλακτος αυξηθεί τόσο ώστε να την φτάνει κάθε φορα, θα μπορούσα να επιστρεψω στο θηλασμό βάζοντας το μωρό στο στήθος γιατι και αυτό με το θήλαστρο λίγο ταλαιπωρία.. Δεν μου φαίνεται και πολύ εφικτό γιατί το μωρό έχει μάθει το μπουκάλι αλλα εσείς ξέρετε καλύτερα... Από την αρχή είχα προβλημα με το θηλασμό γιατί το μωρό κοιμόταν στα 10 λεπτά χωρίς να έχει χορτάσει.

Τρίτον, εχθες έκανα ένα "πείραμα".. Της έδωσα όλα της τα γεύματα ξένο γάλα και διαπίστωσα ότι δεν είχε καθόλου κολικούς το μωρό σε αντίθεση με το δικό μου γάλα που γίνεται το έλα να δεις.. αφού ακουγεται και το γουργουρητο απο την ομφαλοκήλη που έχει..Μήπως ομώς ήταν πείνα και όχι κολικοί?? Αλλά εφόσον παίρνει κανονικά το βάρος της και με το παραπάνω, πως γίνεται? Όπως επίσης και τα κακά της όλη τη μέρα εχθές ήταν μουσταρδί, ενώ όλες τις υπόλοιπες καταπράσινα. Η παιδίατρος μου είπε οτι οι πράσινες κενώσεις είναι ένδειξη των κολικών. Ισχύει η φταίει κάτι άλλο??

Ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια σας!!!!!

την κορη μου την θηλασα 6 μηνες και μετα γυρισα στη δουλεια και σκεφτομουν να κρατησω εστω τους 2 θηλασμους τη μερα αφου ειχα αρκετο γαλα.ωστοσο μια φιλη μου με 3 παιδια μου ειπε να μην το κανω γιατι θα ταλαιπωρηθω (μεγαλη μου βλακεια που την ακουσα)τι θα πει ταλαιπωρηθω?μια χαρα θα πηγαιναν ολα. στο γιο μου που ειχα σκοπο να το κρατησω οσο παει μου κοπηκε το γαλα στους 3 μηνες και με το ζορι το κρατησα αλλο ενα μηνα με μονο 2 θηλασμους τη μερα. το παιδι δεν επαιρνε βαρος και συνεχεια εκλαιγε γιατι πεινουσε!!! δεν ξερετε ποσο πολυ θα ηθελα να ηταν αλλιως τα πραγματα και να τα εχω θηλασει και τα 2 μου παιδια τουλαχιστον ενα χρονο....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

koritsia, ego den to thilasa to moro mou katholou. den fantazeste ti prospathia ekana. alla me tipota:-(. oyte mia mera, oute mia ora:-(.

pos perimena ekini tin stigmi, alla...

eklega sinexia kai eixa kai exo tipsis. sigoura ego eftega alla den ksero ti egine.

eixa polu gala kai den evgene oute mia stegona ekso, oute me thilastro oute me kopres. meta anevasa pireto kai iartos mou edose ta xapia gia na kopi to gala, den eperna me tipota, alla den eixe simasia kai etsi apofesisa.

mipos exete kamia idea to giati?!:cry:

Καλημέρα!

Θα ήθελα κι εγώ την πολυτιμη βοήθεια της κ. Αγλαϊας.

Ελένη, το θέμα σου το απάντησα εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=51799

ας συνεχίσουμε καλύτερα εκεί όπου είναι πιο κατάλληλη η ενότητα, για να διευκολύνουμε τις μητέρες με παρόμοια προβλήματα.

Διαφημίσεις

koritsia, ego den to thilasa to moro mou katholou. den fantazeste ti prospathia ekana. alla me tipota:-(. oyte mia mera, oute mia ora:-(.

pos perimena ekini tin stigmi, alla...

eklega sinexia kai eixa kai exo tipsis. sigoura ego eftega alla den ksero ti egine.

eixa polu gala kai den evgene oute mia stegona ekso, oute me thilastro oute me kopres. meta anevasa pireto kai iartos mou edose ta xapia gia na kopi to gala, den eperna me tipota, alla den eixe simasia kai etsi apofesisa.

mipos exete kamia idea to giati?!:cry:

Κατερίνα να σου ζήσει το μωράκι.

Από όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν θήλασες ούτε τα πρώτα συνήθως 3 24ωρα που είχες το πρωτόγαλα; Σε παρακαλώ διόρθωσέ με αν κάνω λάθος για να μην σου γράψω λάθος απάντηση.

Γενικά πάντως αυτό το πρήξιμο που μπορεί να είναι πολύ επώδυνο, οφείλεται σε λεμφικό οίδημα. Μερικές φορές στην έναρξη της γαλουχίας συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα λέμφου στο στήθος. Όταν το οίδημα είναι τόσο έντονο το δέρμα τεντώνεται και το μωρό είναι αδύνατο να καταφέρει να πιάσει τη θηλή. Ακόμη και με το θήλαστρο είναι δύσκολο να αντληθεί το γάλα.

Το οίδημα περιορίζεται όταν η μητέρα θηλάζει πολύ συχνά από τις πρώτες ώρες που θα έχει το μωρό μαζί της ή αν δεν έχει το μωρό μαζί της, θα πρέπει να αντλεί πολύ συχνά.

Επίσης το οίδημα περιορίζεται όταν γίνονται χλιαρές κομπρέσσες πριν το θηλασμό ή την άντληση και κρύες κομπρέσσες μετά το θηλασμό ή την άντληση.

Ο γιατρός σου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στη γαλουχία και είναι ότι χειρότερο μπορούσες να έχεις. Ο πυρετός δεν είναι αντένδειξη για το θηλασμό. Αν είχες μαστίτιδα θα μπορούσε να σου δώσει αντιβίωση συμβατή με το θηλασμό και να την αντιμετωπίσει.

Αν μου γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις πρώτες μέρες ίσως να μπορέσω να δώσω απαντήσεις ειδικά για την περίπτωσή σου.

Κατερίνα να σου ζήσει το μωράκι.

Από όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν θήλασες ούτε τα πρώτα συνήθως 3 24ωρα που είχες το πρωτόγαλα; Σε παρακαλώ διόρθωσέ με αν κάνω λάθος για να μην σου γράψω λάθος απάντηση.

Γενικά πάντως αυτό το πρήξιμο που μπορεί να είναι πολύ επώδυνο, οφείλεται σε λεμφικό οίδημα. Μερικές φορές στην έναρξη της γαλουχίας συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα λέμφου στο στήθος. Όταν το οίδημα είναι τόσο έντονο το δέρμα τεντώνεται και το μωρό είναι αδύνατο να καταφέρει να πιάσει τη θηλή. Ακόμη και με το θήλαστρο είναι δύσκολο να αντληθεί το γάλα.

Το οίδημα περιορίζεται όταν η μητέρα θηλάζει πολύ συχνά από τις πρώτες ώρες που θα έχει το μωρό μαζί της ή αν δεν έχει το μωρό μαζί της, θα πρέπει να αντλεί πολύ συχνά.

Επίσης το οίδημα περιορίζεται όταν γίνονται χλιαρές κομπρέσσες πριν το θηλασμό ή την άντληση και κρύες κομπρέσσες μετά το θηλασμό ή την άντληση.

Ο γιατρός σου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στη γαλουχία και είναι ότι χειρότερο μπορούσες να έχεις. Ο πυρετός δεν είναι αντένδειξη για το θηλασμό. Αν είχες μαστίτιδα θα μπορούσε να σου δώσει αντιβίωση συμβατή με το θηλασμό και να την αντιμετωπίσει.

Αν μου γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις πρώτες μέρες ίσως να μπορέσω να δώσω απαντήσεις ειδικά για την περίπτωσή σου.[/QUO

aglaia, se evxaristo para polu pou epikoinonises mazi mou.

pragmatika den exo apantisis gia ayto kai me vasanizei polu.

meta tin genisi kanonika eixa to gala, mou ferane to moro alla den mporese na thilasei. ego nomiza, epidi genitike 8 minon kai itane adinami gia ayto den mporouse. alla epiane tin thili kai travouse arketa dunata, alla meta stamatouse kai eklege.

meta diapostosa, pos den evgene gala katholou ekso.

arxisa na kano kompresses prin apo kathe thilasmo, alla den eixe kamia apotelesma. kai oute me to thilastro den evgene.

kai mazevotane gala xoris na vgei ekso. arxiza na ponao kai anevasa pureto.

kai anakgastika na paro ta xapia gia na kopi to gala,

oute mia stegona gala den efage to moro.

o iatros mou den me edose eksigisis kai oute den epemene polu na me vohthisi.

na sou po, exo diaviti kai gia ayto den epemene, fovithike na mi xiroterepso. etsi mou eipe.

den me epise kai polu, alla den eixa polu dunami na palepso, psinomouna ston pureto. gia ayto exo tipsis, pou den prospathisa arketa.

se evxaristo ali mia fora.

Δεν μπορώ να πω οτι με έχει πάρει και απο κάτω, αλλά είχα ξεκινήσει με καλό σκοπό και ήθελα πολύ να τη θηλάσω.Δυστυχώς ταλαιπωρήθηκα μέχρι να γεννήσω (ευτυχώς φυσιολογικά!) και αφου γέννησα είπα να τη θηλάσω.Μετά την τρίτη μέρα άρχισα να κατεβάζω γάλα και την έβαλα αλλά δεν καθόταν και πολλή ώρα.Ίσως ήταν λίγο το γάλα ή έμαθε με το μπιμπερό που την τάισαν τις πρώτες μέρες.Τι να πώ!Τελικά όταν πήγαμε σπίτι άντε να θήλασε καμιά βδομάδα-δέκα μέρες και μετά την έβαζα και δεν ήθελε.

aglaia, se evxaristo para polu pou epikoinonises mazi mou.

pragmatika den exo apantisis gia ayto kai me vasanizei polu.

meta tin genisi kanonika eixa to gala, mou ferane to moro alla den mporese na thilasei. ego nomiza, epidi genitike 8 minon kai itane adinami gia ayto den mporouse. alla epiane tin thili kai travouse arketa dunata, alla meta stamatouse kai eklege.

Κατερίνα, τα τρία πρώτα 24ωρα συνήθως υπάρχει μόνο το πρωτόγαλα, ένα κίτρινο διάφανο υγρό που είναι πολύτιμο γιατί δίνει στο μωρό πολλά αντισώματα. Αν το μωρό δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τις θηλαστικές κινήσεις (αν έχει φαίνεται και στο μπιμπερό) και αν δεν έχει πάθει σύγχιση θηλής (από τα μπιμπερό που δεν θα έπρεπε να του δίνουν), τότε θηλάζει κανονικά το πρωτόγαλα. Για να πάρει όσο πρωτόγαλα πρέπει θα πρέπει να είναι συνέχεια κοντά σου. Δεν του φτάνει να θηλάζει μόνο τις ώρες που το φέρνουν.

meta diapostosa, pos den evgene gala katholou ekso.

Αυτό δεν μπορείς να το διαπιστώσεις. Ακόμη και αν δεν μπορείς να βγάλεις γάλα με το χέρι ή το θήλαστρο δεν σημαίνει ότι ένα μωρό που θηλάζει δεν μπορεί να πιει γάλα.

arxisa na kano kompresses prin apo kathe thilasmo, alla den eixe kamia apotelesma.

Οι κομπρέσες βοηθάνε αλλά ελάχιστα.

kai oute me to thilastro den evgene.

Το θήλαστρο μπορεί να βοηθήσει κάποιες μητέρες, δυστυχώς δεν υπάρχει θήλαστρο που να είναι κατάλληλο για κάθε μητέρα.

kai mazevotane gala xoris na vgei ekso. arxiza na ponao kai anevasa pureto.

kai anakgastika na paro ta xapia gia na kopi to gala,

Αν είχες κάποιον που γνώριζε έστω και λίγα για το θηλασμό, θα μπορούσε να σε βοηθήσει και να αντλήσεις γάλα με το θήλαστρο ή το χέρι και να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού.

o iatros mou den me edose eksigisis kai oute den epemene polu na me vohthisi.

Ο γιατρός σου δεν μπορεί ούτε να σε βοηθήσει, ούτε να σου εξηγήσει, γιατί δεν ξέρει.

na sou po, exo diaviti kai gia ayto den epemene, fovithike na mi xiroterepso. etsi mou eipe.

Είσαι σίγουρη ότι είναι γιατρός; Πιο πολύ για κομπογιαννίτης ακούγεται.

Αυτά που σου είπε δεν έχουν καμία σχέση με ιατρική.

Ο θηλασμός δεν επηρεάζει το διαβήτη ούτε θετικά ούτε αρνητικά, και ο διαβήτης δεν επηρεάζει το θηλασμό.

Αν υπήρχε οποιοδήποτε θέμα με το θηλασμό ο διαβητολόγος που σε παρακολουθεί θα φρόντιζε να σε ενημερώσει εγκαίρως.

Οι γιατροί που δεν είναι τόσο άσχετοι, ενθαρρύνουν τις διαβητικές μητέρες να θηλάσουν τα παιδιά τους γιατί τα παιδιά που δεν θηλάζουν έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

and reduction in incidence of insulin-dependent (type 1)

and non–insulin-dependent (type 2) diabetes mellitus

Δυστυχώς είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να έχει τις γνώσεις να σε στηρίξει.:?

Καλή συνέχεια!:)

Κατερίνα, τα τρία πρώτα 24ωρα συνήθως υπάρχει μόνο το πρωτόγαλα, ένα κίτρινο διάφανο υγρό που είναι πολύτιμο γιατί δίνει στο μωρό πολλά αντισώματα. Αν το μωρό δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τις θηλαστικές κινήσεις (αν έχει φαίνεται και στο μπιμπερό) και αν δεν έχει πάθει σύγχιση θηλής (από τα μπιμπερό που δεν θα έπρεπε να του δίνουν), τότε θηλάζει κανονικά το πρωτόγαλα. Για να πάρει όσο πρωτόγαλα πρέπει θα πρέπει να είναι συνέχεια κοντά σου. Δεν του φτάνει να θηλάζει μόνο τις ώρες που το φέρνουν.

Αυτό δεν μπορείς να το διαπιστώσεις. Ακόμη και αν δεν μπορείς να βγάλεις γάλα με το χέρι ή το θήλαστρο δεν σημαίνει ότι ένα μωρό που θηλάζει δεν μπορεί να πιει γάλα.

Οι κομπρέσες βοηθάνε αλλά ελάχιστα.

Το θήλαστρο μπορεί να βοηθήσει κάποιες μητέρες, δυστυχώς δεν υπάρχει θήλαστρο που να είναι κατάλληλο για κάθε μητέρα.

Αν είχες κάποιον που γνώριζε έστω και λίγα για το θηλασμό, θα μπορούσε να σε βοηθήσει και να αντλήσεις γάλα με το θήλαστρο ή το χέρι και να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού.

Ο γιατρός σου δεν μπορεί ούτε να σε βοηθήσει, ούτε να σου εξηγήσει, γιατί δεν ξέρει.

Είσαι σίγουρη ότι είναι γιατρός; Πιο πολύ για κομπογιαννίτης ακούγεται.

Αυτά που σου είπε δεν έχουν καμία σχέση με ιατρική.

Ο θηλασμός δεν επηρεάζει το διαβήτη ούτε θετικά ούτε αρνητικά, και ο διαβήτης δεν επηρεάζει το θηλασμό.

Αν υπήρχε οποιοδήποτε θέμα με το θηλασμό ο διαβητολόγος που σε παρακολουθεί θα φρόντιζε να σε ενημερώσει εγκαίρως.

Οι γιατροί που δεν είναι τόσο άσχετοι, ενθαρρύνουν τις διαβητικές μητέρες να θηλάσουν τα παιδιά τους γιατί τα παιδιά που δεν θηλάζουν έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

and reduction in incidence of insulin-dependent (type 1)

and non–insulin-dependent (type 2) diabetes mellitus

Δυστυχώς είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να έχει τις γνώσεις να σε στηρίξει.:?

evxaristo aglaia mou pou mou ta eipes ola ayta.

eimai 33 xronon, apo 11 xronon exo diaviti tipou 1, forao antli insoulinis.kai

na sou po tin alithia, pote kanenas iatros den mporese na mou rithmisi to zaxaro. televtea 3 xronia exo tin antlia kai eimai kalitera. na sou po. ego to rithmizo tora, tosa xronia ematha pia, pragmatika perissoteri iatri den kseroun tipota.

o diavitologos mou elege panta, pos den prepei na thilaso to paidi, epeidi tha exo sinexia upoglikemies, den to pisteva, ego tha to thilaza, alla eginan etsi ta pragmata kai den to katafera moni mou. den me voithise kanis.

pragmatika loipame kai ponao polu.

kai na sou po, otan eixa pureto, den mou efernan to paidi katholou. ego pigena na to do kai den me afinan:evil:.

ti na po, exeis dikio, einai diskola na vris kapion na se stiriksi kai na se voithisi.

se evxaristo ali mia fora, na eisai kala.

Διαφημίσεις

eimai 33 xronon, apo 11 xronon exo diaviti tipou 1, forao antli insoulinis.kai

na sou po tin alithia, pote kanenas iatros den mporese na mou rithmisi to zaxaro. televtea 3 xronia exo tin antlia kai eimai kalitera. na sou po. ego to rithmizo tora, tosa xronia ematha pia, pragmatika perissoteri iatri den kseroun tipota.

Χαίρομαι που βρήκες λύση στην αντλία. Δυστυχώς συχνά είναι δύσκολο να ρυθμιστεί το σάκχαρο με την ενέσιμη ινσουλίνη.

o diavitologos mou elege panta, pos den prepei na thilaso to paidi, epeidi tha exo sinexia upoglikemies, den to pisteva,

Αχ... Γιατί να πάθεις υπογλυκαιμία; Δεν μπορείς να αλλάξεις τη δοσολογία της ινσουλίνης;

Συνήθως χρειάζεται μείωση της ινσουλίνης όταν θηλάζει η μητέρα γιατί μερικά από τα σάκχαρα των τροφών πάνε στο γάλα.

Η μητέρα παρακολουθεί μόνη της το σάκχαρο όπως συνήθως και ρυθμίζει ανάλογα τις δόσεις.

Ο θηλασμός δεν κάνει πιο πολύπλοκη τη ρύθμιση του σακχάρου.

Χαίρομαι που βρήκες λύση στην αντλία. Δυστυχώς συχνά είναι δύσκολο να ρυθμιστεί το σάκχαρο με την ενέσιμη ινσουλίνη.

Αχ... Γιατί να πάθεις υπογλυκαιμία; Δεν μπορείς να αλλάξεις τη δοσολογία της ινσουλίνης;

Συνήθως χρειάζεται μείωση της ινσουλίνης όταν θηλάζει η μητέρα γιατί μερικά από τα σάκχαρα των τροφών πάνε στο γάλα.

Η μητέρα παρακολουθεί μόνη της το σάκχαρο όπως συνήθως και ρυθμίζει ανάλογα τις δόσεις.

Ο θηλασμός δεν κάνει πιο πολύπλοκη τη ρύθμιση του σακχάρου.

kai ego etsi to eixa skeftei, an xreazotane na mioso dosi insoulinis, gia na apofigo tin upoglikemia. den to pisteva ayto pou mou eipe o iatros.

potousa sto ginekologo an xreazotane kapia proetimasia gia thilasmo, alla potes den mou edose safis apantisi. pou na fantastw an tha parousiaza tetio provlima. kai pou na fantastw pou den tha me vohthousane na to thilaso. otan ego eixa apofasizei kai to ikseran. i epilogi mou inate.

aglaia, eise iatros?

mporo na sou zitao simboules an xrasto kati?

den thelw mono ton iatro, den ton anthropo pou mporei na skeftete kai na entiaferete pragmatika.

kai ego etsi to eixa skeftei, an xreazotane na mioso dosi insoulinis, gia na apofigo tin upoglikemia. den to pisteva ayto pou mou eipe o iatros.

εσύ καλά το σκέφτηκες, όμως μου κάνει εντύπωση που ο διαβητολόγος δεν το σκέφτηκε. Από όσο γνωρίζω σε κάθε ασθενή, ανεξάρτητα από το θηλασμό, προτείνει ένα σχήμα ινσουλινών το οποίο ελέγχεται και τροποποιείται μέχρι να φανεί ότι ταιριάζει στον τρόπο ζωής και στη δίαιτα του ασθενούς.

Η μητέρα που θηλάζει δεν διαφέρει σε αυτό. Ακόμη και στην εγκυμοσύνη γίνονται τροποποιήσει γιατί μεταβάλλονται οι ανάγκες της μητέρας.

potousa sto ginekologo an xreazotane kapia proetimasia gia thilasmo, alla potes den mou edose safis apantisi.

Προετοιμασία με την έννοια του να κάνεις κάτι, δεν υπάρχει.

Το μόνο που χρειάζεται στην κάθε μητέρα είναι ενημέρωση. Ο γιατρός σου δεν ασχολείται και δεν θέλει να ασχοληθεί με το θηλασμό.

pou na fantastw an tha parousiaza tetio provlima. kai pou na fantastw pou den tha me vohthousane na to thilaso. otan ego eixa apofasizei kai to ikseran. i epilogi mou inate.

Με τον ίδιο τρόπο θα σκεφτόταν κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος, σε ένα σύστημα που λειτουργεί σωστά και η μητέρα και το μωρό βρίσκουν την υποστήριξη που τους αξίζει. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό.:?

aglaia, eise iatros?

mporo na sou zitao simboules an xrasto kati?

Όχι, από κάτω η υπογραφή μου λέει σύμβουλος γαλουχίας και με αυτή την ιδιότητα υποστηρίζω την ενότητα του θηλασμού στο φόρουμ (για να μην παρεξηγηθώ, δεν εργάζομαι και δεν εργάστηκα ποτέ ως σύμβουλος)

den thelw mono ton iatro, den ton anthropo pou mporei na skeftete kai na entiaferete pragmatika

Σε καταλαβαίνω. Σίγουρα υπάρχουν γιατροί έτσι όπως τους θέλεις αλλά είναι δύσκολο να τους βρεις. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να ψάξεις και να βρεις αυτό που ζητάς.;)

Εγώ, πριν γεννήσω, είχα διαβάσει πολύ για το θηλασμό, και από βιβλία και κυρίως από δω και τις συμβουλές της Αγλαϊας προς τις κοπέλες. Ήθελα πολύ να θηλάσω.

Γέννησα φυσιολογικά στο Έλενα, οπότε είχα το μωρό συνεχώς μαζί μου, και την έβαζα συνεχώς στο στήθος μου. Πήρε κανονικά το πρωτόγαλα, το στήθος μου δεν πρήστηκε από υπερφόρτωση και όλα πηγαιναν καλα. Λίγο οι θηλές μου πονούσαν αλλά το ήξερα οτι θα ειναι έτσι τον πρώτο καιρό. Η μαία μου με βοήθησε αρκετά, με διάφορες συμβουλες περί θηλών αλλά και επιβεβαιώνοντάς μου ότι το μωρό έπιανε καλά το στήθος μου. Συμπλήρωμα δεν πήρε καθόλου και τη μερα που βγαίναμε είχε ήδη επανακτήσει το βάρος της γέννησής της. Γύρισα σπίτι πολύ σίγουρη για το ότι θα τα παω πολύ καλά.

Αμ δε! Μετά από μία εβδομάδα και αφού παρακαλούσα να μην ξυπνήσει το μωρό γιατι δεν άντεχα από τον πόνο στις θηλές μου (δεν ακολουθούσαμε πρόγραμμα 3 ωρων και τέτοια, την έβαζα όποτε πείναγε κι έκλαιγε, δλδ κάθε 15 λεπτά, κάθε μισή ώρα και παει λεγοντας), παράκουσα τη μαία μου που εξακολουθούσα και συμβουλευόμουν από το σπίτι πια, και έβαλα κρέμα Lancinoh. Αυτό νομίζω ήταν το λάθος μου. Το παίδι εκείνο το βράδυ πείναγε, το έβαζα στο στήθος μου και (εκτίμώ ότι) του μύριζε η κρέμα παρόλο που την είχα ξεπλύνει καλά, και ενώ έπιανε το στήθος μου για λίγα δευτερόλεπτα, αμεσως τραβούσε το κεφάλι του με δύναμη τραβώντας και τη θηλή μου μαζί. Την είχα 2 ωρες στο στήθος μου και μετά από πολύ κλάμα και των 2 μας, στο τέλος έφαγε για 10 λεπτά. Από τη 01:00 το βράδυ που ξεκίνησε να γκρινιάζει για φαγητό, καταφερε και έφαγε στις 03:00 και μετά έκλαιγε σπαρακτικά για 2 ωρες ακόμα. Εκείνο το βράδυ, βγήκαν αποστειρωτές από ντουλάπια, αποστειρωθήκαν πιπίλες, μπιμπερό, θήλαστρα. Για καλή μου τύχη, η κουμπαρα μου που ειχε γεννήσει δίδυμα είχε αγοράσει ένα νοσοκομειακό θήλαστρο της Ameda και μου το είχε δώσει πριν γεννήσω. Την άλλη μέρα το μωρό δώστου να κλαίει, και να μην πιάνει καλά. Tο στήθος μου εκτός από το φοβερό πρήξιμο γιατί το μωρό δεν είχε φάει όλη τη νύχτα παρα 10 λεπτά, έβγαζε αίμα από τις θηλές οι οποίες είχαν κομματιαστεί. Μιλάω με τη μαία, βγάλτο μου λεει με θήλαστρο, γιατί θα παθεις καμια μαστίτιδα. Οντως το έβγαλα (330 ml και από τα δύο στήθη, καταλαβαίνετε για τί ποσοτήτα μιλάμε), τάισα τη μικρή με μπιμπερό το γάλα μου όταν ξύπνησε, και αποφάσισα για 2-3 μερες να συνεχίσω με το θήλαστρο για να ηρεμήσει λίγο το στήθος μου.

Νομίζω οτι αυτή ήταν και η αρχή του τέλους. Ξεγελάστηκα με το θήλαστρο, το θέωρησα πολύ βολικό (ξέρω τι τρώει, δεν πονάω, το κάνω στανταρ ώρες, δεν είμαι όλη την ώρα με το στήθος έξω κλπ.) και κόλλησα εκεί. Το παιδί αποφάσισα να το ξαναβάλω στο στήθος (όταν πια τα είχα παίξει από τις αποκλειστικές αντλήσεις) μετά από 35 μερες. Ήταν αργά πια. Ξαναπήγα στο Έλενα για ιδιαίτερο μάθημα θηλασμού, εκείνη την ώρα έφαγε από το στήθος, αλλά τελικά διαπίστωσα ότι δεν είχα τη διάθεση να ξαναξεκινήσω από την αρχή με ωράρια και κλάματα σε ένα μωρό που είχε αρχίσει να στρώνει πια, όντας 45 ημερών.

Το αποτέλεσμα σε όλο αυτό, είναι ότι το θέμα αυτό μου είχε ρίξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τη ψυχολογία, γιατί το είχα παρει σαν προσωπική αποτυχία, με κουραζε ψυχολογικά, σωματικά και πρακτικά (πλύνε και αποστείρωσε το θήλαστρο 8 φορές την ημέρα, συν τα μπιμπερό), αλλά από την άλλη συνεχιζα να διαβαζω εδώ μεσα για τα οφέλη του θηλασμού και δεν σταματαγα. Αυτό το μπρος πίσω με τσάκισε ψυχολογικά. Υποστήριξη από κανεναν (εκτός του άντρα μου, για τους συγγενείς μου μιλάω, όχι για τον παιδίατρο ο οποίος ποτέ δεν με απέτρεψε), γιατί με έβλεπαν ότι ειχα γίνει ένα πτώμα από τα ξενύχτια για τις νυχτερινές αντλήσεις αλλά και για το μωρό και μπίρι μπίρι με έπεισαν. Στον 1,5 μήνα ξεκίνησα να του δίνω ένα - δύο γεύματα την ημερα βρεφικό για να σιγουρευτώ ότι το πίνει και στους 2 μήνες πήρα χάπια για να κόψω το γάλα μου. Άλλος πόνος εκεί. Η εκδίκηση της φύσης.

Τωρα που εχει περάσει ο καιρός, και τα βλεπω πιο αποστασιοποιημένα τα πράγματα, πιστεύω οτι απλά, μέσα στον πανικό μου, δεν χειρίστικα καλά το θέμα, και ναι, έχω τύψεις που δεν τα καταφερα να θηλασω περισσότερο.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά είναι η πρωτη φορά που τα λέω και ηθελα να το βγάλω από μέσα μου. Θέλω να πιστεύω ότι στο επόμενο παιδάκι μου (πρώτα ο θεός) θα τα καταφέρω.

CYaip2.png

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΕΝΟΧΙΚΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ.Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ.ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΙΠΙΛΗΣΕΙ 6-7 ΦΟΡΕΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ.Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΤΙΣ 35 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ Η ΜΙΑ ΘΗΛΗ ΜΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΙΚΕ.ΚΟΠΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΟΨΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΡΟΥΦΙΞΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΜΕΧΡΙ 2.5 ΜΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΒΑΣΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΣΤΗΘΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΩ ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΘΗΛΑΖΟΥΝ.ΚΑΠΟΥ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΜΑΙ . ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΓΥΟΣ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ.

ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΙΠΙΛΗΣΕΙ 6-7 ΦΟΡΕΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ.

Αυτό είναι φυσιολογικό, ειδικά τα πρώτα λεπτά που δεν έχει κατέβει το γάλα, τα μωρά κάνουν αρκετές θηλαστικές κινήσεις πριν καταπιούνε. Όταν κατέβει το γάλα, πάλι το μωρό κάνει 3-4 θηλαστικές κινήσεις πριν καταπιεί.

Αν το μωρό δεν είναι καλά τοποθετημένο στο στήθος, χρειάζεται ακόμη περισσότερες θηλαστικές κινήσεις και επιπλέον πληγώνει το στήθος.

Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΤΙΣ 35 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ Η ΜΙΑ ΘΗΛΗ ΜΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΙΚΕ.

Λυπάμαι που ταλαιπωρήθηκες τόσο. Θα μπορούσες να το είχες αποφύγει αν κάποιος διόρθωνε την τοποθέτση του μωρού στο στήθος.

Το μωρό σου έπιανε τη θηλή πιο έξω από ότι έπρεπε και γι αυτό έκανε πολλές θηλαστικές κινήσεις, γι αυτό το γάλα σου ήταν λίγο και γι αυτό πονούσες και πληγώθηκες.

ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΩ ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΘΗΛΑΖΟΥΝ.ΚΑΠΟΥ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΜΑΙ .

Έτσι όπως το γράφεις φαίνεται ότι θα προτιμούσες να μην τις συναντούσες για να μην πληγώνεσαι. Μπορείς αν θέλεις να τις αποφύγεις.

Όμως αυτές οι μητέρες που ξεπέρασαν κάποια προβλήματα και τα κατάφεραν, είναι αυτές που ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι δεν πήγε καλά για να το αποφύγεις κάποια επόμενη φορά.;)

ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΓΥΟΣ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ.

Νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα η στεναχώρια σου. Ότι έγινε, έγινε. Σημασία έχει τι κάνεις από εδώ και πέρα. Συνεχίζεις προσφέροντας την αγάπη στο παιδί σου και όχι κλαίγονας.

Αν θέλεις να θηλάσεις ή να προσφέρεις το μητρικό γάλα, ποτέ δεν είναι αργά. ;)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Για καλή μου τύχη, η κουμπαρα μου που ειχε γεννήσει δίδυμα είχε αγοράσει ένα νοσοκομειακό θήλαστρο της Ameda και μου το είχε δώσει πριν γεννήσω.

Aν το είχε αγοράσει, μάλλον δεν ήταν το νοσοκομειακό, ήταν το personal (μια άσπρη μικρή συσκευή, παραπάνω υπάρχουν φωτό και του personal και του elite).

Αν ήταν το personal, αυτή σήμαινε για σένα μικρότερη αποτελεσματικότητα και περισσότερο χρόνο για να καταφέρεις το ίδιο αποτέλεσμα με το νοσοκομειακό.

με κουραζε ψυχολογικά, σωματικά και πρακτικά (πλύνε και αποστείρωσε το θήλαστρο 8 φορές την ημέρα, συν τα μπιμπερό),

Smouts, σε ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι αυτή σου την εμπειρία.

Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση, θα ήταν πολύτιμο να τη μοιραστείς και σε άλλα ποστ, αυτά που αναφέρονται στις αντλήσεις και τον επαναγαλακτισμό για να έχουν οι μητέρες περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία.

Στις αντλήσεις είναι αναμενόμενο να γράφουν κυρίως οι μητέρες που είχαν θετική εμπειρία από το θήλαστρο, οπότε η πληροφόρηση είναι μονόπλευρη.

Θα ήταν πολύτιμο αν μπορούσες να έγραφες κι εσύ.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!:)

Aν το είχε αγοράσει, μάλλον δεν ήταν το νοσοκομειακό, ήταν το personal (μια άσπρη μικρή συσκευή, παραπάνω υπάρχουν φωτό και του personal και του elite).

Αν ήταν το personal, αυτή σήμαινε για σένα μικρότερη αποτελεσματικότητα και περισσότερο χρόνο για να καταφέρεις το ίδιο αποτέλεσμα με το νοσοκομειακό.!

Αγλαϊα μου, σ ευχαριστώ.

Συγκεκριμένα, ήταν το Lactaline Personal με 2 "αντλίες" Σαν θήλαστρο ήταν πολύ καλό, και τουλαχιστον, εγώ έβγαζα πολύ γάλα κάθε φορά. Δεν είδα ποτέ μείωση όσο καιρό το έκανα (1,5 μηνα αποκλειστικά και άλλο μισό μήνα λιγότερες αντλήσεις για να το κόψω). Δεν έχω εμπειρία από άλλο θήλαστρο βέβαια (ή μάλλον έχω, από ένα μικρό της Nuk που μου ειχαν δώσει πάλι, και το οποιο εκείνο το βράδυ δεν το άντεξα ούτε για 5 δευτερόλεπτα στο στήθος μου, με πόναγε), αλλά από το συγκεκριμένο δεν είχα παραπονο.

CYaip2.png

δε ξερω ποσο σχετικο ειναι αυτο που θα πω με το θεμα αλλα δεν ηξερα που αλλου να το γραψω.μιας κ το γεγονος αυτο με εκανε να αισθανθω τυψεις εστω κ για λιγα δευτερολεπτα!!οταν η κορη μου ηταν 3,5 μηνων ειπαμε με τον αντρα μου να παμε κ εμεις σαν ανθρωποι καπου εξω να φαμε.3.5 μηνες μονο για καμια συντομη βολτα βγαιναμε αλλωστε.παμε λοιπον σε ενα εστιατοριο υποτιθεται απο τα ''καλα''.πριν φυγουμε απο το σπιτι εγω θηλασα την μικρη ετσι ωστε να ειναι χορτατη.φτανωντας στο εστιατοριο μολις κατσαμε κ παραγγειλαμε η μικρη ξυπνησε κ αρχισε να κλαιει.ισως ενιωσε οτι βρισκεται σε ξενο περιβαλλον.την πηρα αγγαλια κ το μωρο αρχισε να ψαχνει το στηθος μου κ να κλαιει γοερα!τι να εκανα κ γω το πειρα κ πηγα σε ενα τραπεζι γωνιακο που δε καθοταν γυρω κανενας για την θηλασω λιγο να ηρεμισει.γιατι ημουν σιγουρη πως δε πεινουσε αφου πριν μια ωρα ειχε φαει κ απλα ζητουσε το στηθος για να ηρεμισει αφου καταλαβε οτι βρισκεται σε ξενο μερος.αρχισα να την θηλαζω λοιπον κ βλεπω την γυναικα του ιδιοκτιτη να ερχεται κοντα μου κ μου λεει να παω στις τουαλετες που εχουν κ σκαμπο να την θηλασω γιατι ειναι προσβολη για καποιον που ερχεται να φαει να βλεπει αυτο το θεαμα!!!:evil::evil::evil:για 2-3 δευτερολεπτα κολλησα.ενιωσα ενοχη!αλλα μετα της ειπα πως δε χρειαζεται γιατι ετσι κιαλλιως θα φυγουμε κ δε θα φαμε τιποτα σε ενα μαγαζι που θεωρει τον θηλασμο κατι το προστυχο!!!το ειπα στον αντρα μου κ σηκωθηκαμε αρων αρων να φυγουμε.φευγοντας μας πιανει ο ιδιοκτιτης (αντρας της γυναικας που ειπα) κ μας λεει πως ηταν μια παρεξηγηση κ να κατσουμε κ θα μας κερασει τα ορεκτικα κ ενα σωρο βλακειες.κ του λεω ''κερασε τα στην γυναικα σου μηπως κ σου κανει κανενα προστυχο το βραδυ γιατι αυτη νομιζει πως προστυχο ειναι ο θηλασμος!καημενε μου φανταζομαι τι ξηρασια περνας'' αυτη γουρλωσε τα ματια αλλα δεν ειπε τιποτα.κ ας ελεγε δηλαδη μακαρι!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...