Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και μητέρα άρρωστη

Ελένη

Recommended Posts

...και για να σε εμψυχωσω εμεις οτι"αρπαξαμε" απο μικροβιακια δοξα το θεω τα προσπερναμε πολυ ελαφρια μια μερα το πολυ!!!!θηλασμος και ξερο ψωμι(εγω πλεον δεν θηλαζω αποκλειστικα ,τη βαζω στο στηθος δυο φορες τη μερα και αν ζητησει κατα τη διαρκεια της νυχτας..λεω και μια σταγονα παραπανω να παρει ΚΑΛΟ της κανει..αφου με ρωτανε καμια φορα θηλασεις ακομα..?τους λεω ΤΡΕΛΗ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ???και με κοιτανε σαν εξωγηινη...χαχαχα εγω ομως τρελενομαι..(και η δεσποινουλα αλλο τοσο :D:D:D )

1kOup2.pngTxJmp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νομίζω όχι αλλά δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.Απότι θυμάμαι η ίωση της μαμάς δεν μεταφέρεται στο μωρό μέσω του μητρικού γάλακτος.Ξέρω σίγουρα ότι αν η μαμά πάρει αντιβίωση δεν κάνει γιατί θα μεταφερθεί στο μητρικό γάλα.Πάντως είναι ένα θέμα που κι εμένα ενδιαφέρει

καλησπερα σας! Μητερα που κανει πυρετο πανω απο 38 δεν θηλαζει γιατι απελευθερωνονται καποιες τοξινες.ΙΣΧΥΕΙ?

Τι άλλο θα ακούσουμε... Κανείς δεν μας λυπάται... :roll:

Μπορεί η φύση να μην είναι τέλεια αλλά και να φροντίζει για το θάνατο του νεογνού όταν αρρωσταίνει η μαμά είναι έξω από κάθε λογικη...

Ρώτησε αυτόν που σου το είπε:

Οι τοξίνες παράγονται ειδικά μέσα στο γάλα και όχι στο υπόλοιπο σώμα;

Η μαμά τι παθαίνει από αυτές τις τοξίνες;

Υπάρχει μια επιστημονική αναφορά που να γράφει τέτοιες μπούρδες;

Διαφημίσεις

Τι άλλο θα ακούσουμε... Κανείς δεν μας λυπάται...

Μπορεί η φύση να μην είναι τέλεια αλλά και να φροντίζει για το θάνατο του νεογνού όταν αρρωσταίνει η μαμά είναι έξω από κάθε λογικη...

Ρώτησε αυτόν που σου το είπε:

Οι τοξίνες παράγονται ειδικά μέσα στο γάλα και όχι στο υπόλοιπο σώμα;

Η μαμά τι παθαίνει από αυτές τις τοξίνες;

τι να πω....γιατι τα λενεεεεε? αν κανεις μου λεει πανω απο 38 δεν θα θηλασεις γιατι απελευθερωνονται τοξινες,θα δωσουμε για μερικες μερες ξενο.

line_line_r_beg_girl_time_1217304000_text_c720e6eff5e6eff5ede9f4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

Οπότε κ. Παπαδήμα η μαμα συνεχίζει να θηλάζει κανονικά, έτσι δεν είναι?

H μαμά συνεχίζει το θηλασμό! :)

Το πρόβλημα είναι πώς θα συνεχίσει τη σχέση με τον παιδίατρο...

ναι...η παιδιατρος μου το ειπε θελω να ξερω αν ισχυει.

:twisted::twisted::twisted:

Η παιδίατρος αυτή είναι σίγουρη ότι οι αγελάδες από τις οποίες αρμέγεται το γάλα δεν έχουν ποτέ πυρετό;

Το να μην ξέρει δεν πειράζει, ας πει ότι δεν ξέρει και θα το ψάξει. Το να μην ξέρει και να νομίζει ότι της κόβει τόσο που μπορεί να αντιληφθεί την παραγματικότητα...

Αυτό που με εξοργίζει είναι η ανηθικότητα αυτών των γιατρών. Προσπαθούν να κάνουν τη μαμά να νιώσει ένοχη για το γάλα που προσφέρει στο παιδί της, την κοροϊδεύουν, γελάνε πίσω από την πλάτη της που της σερβίρουν οποιαδήποτε ανοησία και το χειρότερο, δεν νιώθουν καθόλου τύψεις που θα αναγκάσουν ένα μωρό να πιει γάλα για μοσχάρια παρά το ότι η μαμά του είναι πρόθυμη να το θηλάσει...

Ρώτησέ την αν αυτό είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ή είναι μια υπόθεση που κάνει...

Όποια και να είναι η απάντησή της, ρώτησέ την τι κάνουν όλα τα θηλαστικά που θηλάζουν και η μαμά τους έχει πυρετό.

Πολύ θα ήθελα να δω μέχρι πού μπορεί να φτάσει η βλακεία και το θράσσος τέτοιων "επιστημόνων"...

Νομίζω όχι αλλά δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.Απότι θυμάμαι η ίωση της μαμάς δεν μεταφέρεται στο μωρό μέσω του μητρικού γάλακτος.Ξέρω σίγουρα ότι αν η μαμά πάρει αντιβίωση δεν κάνει γιατί θα μεταφερθεί στο μητρικό γάλα.Πάντως είναι ένα θέμα που κι εμένα ενδιαφέρει

Θα σου απαντήσω με ερώτηση:

το μωρό επιτρέπεται να πάρει αν αντιβίωση, αν ναι γιατί να έχει πρόβλημα με την ελάχιστη αντιβίωση που μπορεί να περάσει από το μητρικό γάλα;

οι αγελάδες που ζούνε σε άθλιες συνθήκες μέσα στους σταύλους, αρρωσταίνουν πολύ συχνά και παίρνουν πολύ συχνά αντιβιοτικά που όλα περνάνε στο γάλα, που γίνεται σκόνη, που την πίνουν τα παιδάκια...

τα αντιβιοτικά των αγελάδων είναι ακίνδυνα και των ανθρώπων τόσο επικίνδυνα που κάνουν το θηλασμό απαγορευτικό;

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλημέρα σε όλους!

Γράφω εδώ γιατί δεν έχω το κουράγιο να ψάξω σε όλα αυτά τα θέματα για να βρω ακριβώς αυτό που θέλω, γι' αυτό ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη αν επαναλαμβάνεται κάτι...

Πριν από λίγες μέρες μου ξεκίνησε ένας πονόλαιμος, λίγο συνάχι, σαν κρύωμα, χθες μου είχε φύγει.

Ωστόσο το βραδυ άρχισε να έχει τα ίδια ο άντρας μου κ μέσα στη νύχτα το μωρό ήταν εντελώς μπουκωμένο, δεν άφηνε το στήθος λεπτό κ έκλαιγε επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τις μύξες...

Έβαζα ορούς αλλά άνοιγε για λίγο...

Εκτός αυτού τώρα επέστρεψαν κ σε μένα τα συμπτώματα στο διπλάσιο.

Η παιδίατρος μας σύστησε αρχικά εισπνοές με ευκαλυπτέλαιο κ σταγόνες, λέει όμως ότι μάλλον είναι ίωση αφού κόλλησαν όλοι (εγώ φταίω ρε γμτ) κ αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη...

Τώρα οι απορίες μου...

1. Λόγω του ότι έχω αναιμία νιώθω κ φοβερή εξάντληση, τι τροφές θα μπορούσαν να τονώσουν τον οργανισμό μου;

2. Λέτε να πάρω κ ένα από αυτά που ρουφάνε τις μύξες για το μωρό; (δε θυμάμαι πως τα λένε εξευγενισμένα... αναρροφητήρες ρινικών εκκρίσεων ας πούμε;; )

3. Με τη φρουτόκρεμα που ξεκινήσαμε εδώ κ λίγες μέρες να μην επιμείνω αν δω πως δε θέλει;

4. Γιατί να νιώθω τόσο απαίσια;;; Γιατί να στενοχωριέμαι τόσο; (αυτό ήταν offtopic, αλλά... γιατί;;; )

Όποιος έχει κάποια συμβουλή ή παρόμοια εμπειρία θα ήθελα να την ακούσω... (διαβάσω)

Ευχαριστώ

• 1 month later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΥΡΕΤΟ (37,7). ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΕΝΙΩΘΑ ΚΑΛΑ, ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ. ΕΒΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΥΡΕΤΟ! ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΝΤΕΠΟΝ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΗ ΜΙΚΡΗ?? ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΠΥΡΕΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 47 ΗΜΕΡΩΝ! ΤΡΕΜΩ ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ!!!!

Καλησπερα να σου πω την προσωπικη μου εμπειρια (θηλαζω αποκλειστικα 6.5 μηνες) οταν ετυχε και ανεβασα πυρετο πηρα αμεσως τον παιδιατρο τηλεφωνο και μου ειπε αν ανεβασεις πανω απο 38 σταματας το θηλασμο, πρεπει να μεινεις απυρετη 24 ωρες και μετα ξαναρχιζεις το θηλασμο, ντεπον καλα εκανες και πηρες δεν υπαρχει προβλημα για το μωρο αλλα για σιγουρα παρε ενα τηλεφωνακι τον παιδιατρο σου να δεις τι θα σου πει και μην ανησυχεις αν δωσεις ξενο γαλα για 1 μερα στο μωρο δε θα συνηθισει θα ξανα πιει το δικο σου μετα..ελπιζω να σε βοηθησα λιγο

Διαφημίσεις

Aς με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος αλλα δεν υπαρχει προβλημα

Δεν ειμαι η πιο εμπειρη στο θεμα του θηλασμου αλλα εγω θηλασα το 4,5 τοτε μηνων μωρο μου με πυρετο που εφτασε μεχρι και 39,8(και μαλιστα ειχα 3 μερες)

Δεν ειχα καμια επαφη θυμαμαι με τους γυρω μου απο τη θολουρα και τη ζαλη αλλα μου εβαζ ο αντρας μου το μωρο στο στηθος και το θηλαζα

Και παλι αν κανω λαθος ας σβυσουν το Pοst μου

Περαστικα σου

4

Περισσοτερο προστατευεις το μωρο σου θηλαζοντας οταν εχεις πυρετο γιατι του μεταφερεις αντισωματα,αν σταματησεις και του δωσεις ξενο γαλα ειναι πιο επικυνδυνο.

Εγω εχω κανει δυο φορες πυρετο και παντα θηλαζα,το μωρο δεν επαθε το παραμικρο.

Εδω μεσα εχουν γραψει και εχουν ξαναγραψει εμπειρες μητερες οτι ειναι λαθος να σταματαμε το θηλασμο σε αυτη την περιπτωση, κατι θα ξερουν παραπανω.

Οσο για τον παιδιατρο..ουδεν σχολιον...

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Δεν χρειάζεται για κανένα λόγο να σταματήσεις να θηλάζεις κι ας έχεις πυρετό. Λίγο περισσότερη προσοχή μόνο στα χέρια σου θα έλεγα εγώ για να μη μεταδώσεις μικρόβια στο μωρό...

Διάβασε αν θες κι αυτό το θέμα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19617&highlight=%E8%E7%EB%E1%F3%EC%FC%F2+%F0%F5%F1%E5%F4%FC%F2

Δεν σταματάς τον θηλασμό για κανένα λόγο. Αυτό με τον πυρετό άνω του 38 είναι ένας μύθος που έχουν πάρει οι γιατροί και τον έχουν καραμέλα. Θα το θηλάζεις ώστε να του δώσεις τα αντισώματα που έχεις φτιάξει εσύ για να μην κολλήσει κι αυτό. Αν δεν το θηλάσεις και του δώσεις ξένο, δεν θα τα πάρει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλήσει.

Φίλη μου που άκουσε τον παιδίατρο (ενώ εγώ τη συμβούλεψα να μην το κάνει) και έδωσε 2 μερες ξένο επειδή είχε πυρετό, έχασε τον αποκλειστικό θηλασμό (5 μηνών το μωρό) γιατί το μωρό την αρνήθηκε μετά και δεν ήθελε να θηλάσει με τίποτα. Το μωρό καταλαβαίνει την άρνηση σου και αντιδρα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΕΠΕΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥ- ΚΑΚΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

• 3 months later...

kalimera

8ilazw tin mikri mou kai dinw diko mou me mpimpero alla ex8es to bradu ksenixtisa apo tous emetous+diaroies kai fobi8ika na tis dwsw!!simera eimai kala ektos apo mia koposi se olo mou to swma. den kserw an einai iosi i dilitiriasi. pireto den exw. ti na kanw me to 8ilasmo?

Μια χαρα μπορείς να συνεχίσεις το θηλασμό , μη φοβάσαι καθόλου , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα . Το μωράκι σου πέρα από το γαλατάκι σου θα πάρει και αντισώματα για την ίωση που περνάς εσύ !!!:)

ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ.ΕΓΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΟ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 40!ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΝΑΧΑ DEPPON ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ...

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...