Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και μητέρα άρρωστη

Ελένη

Recommended Posts

απο την στιγμή που δεν παίρνεις φάρμακο,

δεν σου έχει διαγνωστεί κάτι, (γράφεις ότι νομίζεις ότι σε πιάνει η φαρυγγίτιδα)

εγώ που δεν είμαι ειδική σε αυτό το θέμα αλλά σύμφωνα με όλα όσα έχουμε διαβάσει,

δεν κάνεις κακό στο μωρό σου.

όταν και αν πας στο γιατρό και σου δώσει κάποιο φάρμακο, τότε ρωτάς τον παιδίατρο σου ή κάποια σύμβουλο γαλουχίας.

Η Αγλαία που ξέρει αυτά τα θέματα καλύτερα απο μένα, λείπει γυρνάει στις 8 Ιανουαρίου.

όμως πραγματικά, αφού δεν παίρνεις κάποιο φάρμακο, και δεν γράφεις ότι έχεις πυρετό (?) ή δεν έχεις αποδεδειγμένα κάποια λοίμοωξη, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσεις τον θηλασμό.

ξαναλέω όμως ότι δεν είμαι ειδικός. Ρώτα καλύτερα τον παιδίατρό σου.

μέχρι τότε, πίνε λεμόνι με μέλι (τόσο ώστε να γίνει γλυκός ο χυμός λεμονιού... κάνει θαύματα στη φαρυγγίτιδα!)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου!

για την ώρα προσπαθώ να μην έχω μεγάλη επαφή με το μωρό (φοράω μάσκα...) όμως δεν ξέρω αν περνάει και από το γάλα. Τουλάχιστον ας το θηλάσω ωσότου να έχω μια διάγνωση...

.png

Συνεχίζεις να θηλάζεις κανονικά ! Ο θηλασμός προστατεύει το μωρό από το να κολλήσει τη φαρυγγίτιδα γιατί παίρνει τα αντισώματα από το γάλα. ! :wink:

Το ότι φοράς μάσκα είναι πολύ καλό γιατί η φαρυγγίτιδα μεταδίδεται με τα σταγονίδια, όχι από το γάλα. Αν τυχόν σου συστήσουν αντιβίωση, υπενθύμισε στον γιατρό ότι θηλάζεις για να σου δώσει κάποιο αντιβιοτικό που δεν αντεδείκνυται στη γαλουχία !!! :D

Καλή συνέχεια :D

WLn5p2.png

ΔΕΣΠΩ, Καλή Χρονιά και να χαίρεσαι το παιδάκι σου :!::)

Μόλις αναρρώνω από μια άσχημη ίωση φαρυγγίτιδας.Φορούσα κι εγώ μάσκα στην αρχή αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι είχε κολλήσει ήδη και η μπέμπα-μάλλον μας κόλλησε το ίδιο άτομο-αλλά αυτή την πέρασε πολύ πιο ελαφρά από μένα και σίγουρα έπαιξε το ρόλο του και ο θηλασμός σε αυτό.Πυρετό υψηλό δεν ανέβασα,μέχρι 37,8-η μικρή καθόλου- αλλά δεν σταμάτησα το θηλασμό.Το αντίθετο μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του παιδιάτρου μας.Ο ιός δεν περνά σίγουρα στο μητρικό γάλα,κολλάει μόνο μέσω βλενογόννου.Από φάρμακα πήρα μόνο ντεπόν και για τη βουλωμένη μύτη έκανα εισπνοές με isomar spray-είναι φυσιολογικό θαλασσινό ισότονο διάλυμα το οποίο προμηθεύτηκα από το φαρμακείο.Πολλά ζεστά χαμομήλια με μέλι,πολλές ζεστές σούπες κι όλα θα πάνε καλά.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά... :wink:

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ!

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι μόλις σαράντησα και δε θέλω να περάσει το μωρό κάτι τέτοιο τώρα. Ευτυχώς δεν έχει κάτι για την ώρα εκτός από λίγο βήχα αλλα όπως είπε ο παιδίατρος αυτό είναι από τις μυξούλες που έχει. Εμένα μου δώσανε για τέσσερις μέρες amoxil και ένα locabiotal για εισπνοές. Δεν ξέρω, γενικά δεν τα πάω καλά με τα φάρμακα. Η μάσκα πάντως δεν ενοχλεί μόνο εμένα αλλα και το μωρό γιατι με κοιτάζει πολύ περίεργα... :(:(:( άσε που φοβάμαι και τον ιδρώτα και κάνω ντουζ κάθε φορά που είναι να θηλάσω οπότε ούτε να με μυρίσει καλά μπορεί...

Δεν ξέρω αν γίνομαι υπερβολική αλλά ακόμη μάλλον δεν έχω ξεπεράσει το σύνδομο της νέας μητέρας... :?:?

.png

να μην αισθάνεσαι άσχημα καθόλου. Η μητρότητα δεν είναι μια κατάσταση συνεχούς ευφορίας :) έχει και τα σκαμπανεβάσματά της, αρκετές φορές και πολύ δυσάρεστα, λόγω ορμονών, ιδίως στην αρχή!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

να μην αισθάνεσαι άσχημα καθόλου. Η μητρότητα δεν είναι μια κατάσταση συνεχούς ευφορίας :) έχει και τα σκαμπανεβάσματά της, αρκετές φορές και πολύ δυσάρεστα, λόγω ορμονών, ιδίως στην αρχή!

Ακριβώς έτσι είναι.... :):)

Μην αγχώνεσαι Δέσπω μου....κάνε ότι σου λέει το ένστικτό σου κι όλα θα πάνε καλά...εμείς εδώ είμαστε για συμπαράσταση.... :)

Γρήγορα περαστικούλια!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΙΠΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ!!

ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΟΙΕΣ.

ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΜΟΥ!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΟΛΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ?

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΦΟΒΑ?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΙΠΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ!!

ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΟΙΕΣ.

ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΜΟΥ!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΟΛΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ?

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΦΟΒΑ?

O θηλασμός είναι η μόνο προστασία για το μωρό σου, επιβάλλεται να θηλάζεις συνεχώς για να το προστατεύεις.

Διαφημίσεις

συγνώμη αν με αυτό που θα ρωτήσω γίνομαι κουραστική :

το Σάββατο ανέβασα πυρετό 37,9.ήπια μισό ντεπόν και μου έπεσε.

την Κυριακή ήμουν απύρετη όλη μέρα και σήμερα το απόγευμα μου ξαναμπήκαν δέκατα (97!)

δεν έχω σταματήσει να θηλάζω καθόλου.έχει αρχίσει να τρέχει και η μύτη μου λίγο και φοβάμαι μήπως κολλήσω την μικρούλα μου...

σήμερα ήπια άλλο ένα ντεπόν κι μάλλον θα πιω τώρα κι άλλο ένα γιατί ξαναμπαίνουν...υπάρχει πρόβλημα;

στις οδηγίες του ντεπόν διάβασα ότι απεκκρίνεται στο γάλα αλλά σε θεραπευτικές δόσεις δεν υπάρχουν αντενδείξεις.

εγώ σαν κλασσική μαμά αγχώνομαι όμως...

ίσως μέσα μου ξέρω την απάντηση αλλά θέλω να την ακούσω κι από εσάς... :oops:

Οχι βρε κοριτσάκι μου, δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς! Πόσο ντεπόν να περνάει βρε στο γάλα; Αν θέλεις, μπορείς να το παίρνεις κάθε φορά αφού έχεις ήδη θηλάσει, αλλά γενικά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εδώ το ντεπόν το δίνουμε και στα ίδια τα μωρά, άμα ανεβάσουν πυρετό, πχ. μετά από εμβόλιο...

Ακόμα κι αν κολλήσει κι η μικρή σου τελικά (φτου,φτου, κούφια η ώρα!), να είσαι σίγουρη ότι θα την περάσει πολύ πιο ήπια, επειδή θηλάζει και παίρνει αντισώματα από σένα! Μας έτυχε κι εμας το Δεκέμβριο κάτι παρόμοιο και τελικά ο μόνος που την πάτησε πιο άσχημα, ήταν ο μπαμπάς μας! :)

Περαστικούλια και μην ανησυχείς! :wink:

fUvDp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Παιδιά βοήθεια,

ενώ γενικά μέχρι τώρα γενικά δεν αρρώσταινα, αυτό το χειμώνα έχω αρρωστήσει 3 φορές με πυρετό και ειδικά σήμερα μετά από μόλις 10 μέρες από την προηγούμενη.

Θηλάζω 15-16 μήνες και γενικά δεν κοιμάμαι αρκετά λόγω νυχτερινού θηλασμού, δουλειά κλπ. Μήπως ο συνδυασμός αυτός με έχει κάνει ευάλλωτη;Έχω και ένα μικρό ιστορικό σιδηροπενικής αναιμίας.

Γνωρίζεται αν πρέπει να γίνονται ειδικές εξετάσεις σε μητέρες που θηλάζουν; Μπορεί να είναι τυχαίο; Γενικά τρώω σωστά από όλες τις τροφές.

Μήπως ο μικρός παίρνει όλα τα αντισώματα και αφήνει τη μανούλα εκτεθειμένη;

Αγλαία αν γνωρίζεις κάτι γιαυτό η βοήθειά σου θα ήταν πολύτιμη.

Ευχαριστώ..

.png

Μαράκι,

δεν μπορώ να σου απαντήσω επιστημονικά, αλλά για τα στατιστικά της υπόθεσης:

Θηλάζω και εγώ 15 μήνες

Περίοδος μου ήρθε λίγο μετά τα λόχεια

Εχω από μικρή σοβαρή σιδηροπενική αναιμία (λόγω μεγάλου όγκου εμμήνου ρήσης)

Δεν έχω βοήθεια στο σπίτι + δουλεύω αρκετα + ξενυχτάω +κάνω δίαιτα από το Νοέμβρη

Οι οικείοι μου έχουν περάσει φέτος όλες τις γαστρεντερίτιδες και όλες τις γρίππες που κυκλοφορούν (συμπεριλαμβανομένου και του άντρα μου) και εγώ και η Μάγια την έχουμε γλυτώσει με κάτι ψιλά (τύπου συνάχι, και μία γαστρεντερίτιδα για μία μέρα, χωρίς πολλά πολλά).

Φαντάζομαι, αν υπήρχε κάποια σύνδεση με το θηλασμό και την αποδυνάμωση του ανοσσοποιητικού μας, θα με είχε πάρει και μένα η μπάλα, άσε που όλο και κάτι θα είχαμε ακούσει!

Προσπάθησε να βρεις χρόνο να ξεκουραστείς, τρώγε όσο πιο σωστά μπορείς και φρόντισε και την ψυχολογία σου - αν έχεις στρεσσαριστεί τον τελευταίο καιρο! Μάλλον κάπου εκεί είναι η αιτία....ή μπορεί να είναι και τυχαίο!

Εύχομαι περαστικά και γρήγορα!!!!

Διαφημίσεις

Η κούραση Μαράκι μπορεί να συνδέεται με την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού αλλά ο θηλασμός δε νομίζω... υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να σε βοηθήσει μέσα στην ημέρα σε καθημερινές δουλειές (μαγείρεμα, πλύσιμο κτλ) έτσι ώστε να έχεις και λίγο χρόνο για ξεκούραση; Αν δεν έχεις βάλει στο "κόλπο" της "καθημερινότητας" και τον άνδρα σου, μήπως καλό θα ήταν να σε βοηθήσει (εφόσον μπορεί και εκείνος) λίγο περισσότερο;

Είναι και ο κάθε οργανισμός διαφορετικός βρε παιδί μου... να την Έρικα δεν την έριξε τίποτα με παρόμοια καθημερινότητα...

Περαστικά σου!

:D

αυτό το χειμώνα έχω αρρωστήσει 3 φορές με πυρετό και ειδικά σήμερα μετά από μόλις 10 μέρες από την προηγούμενη.

:? Περαστικά!

Θηλάζω 15-16 μήνες και γενικά δεν κοιμάμαι αρκετά λόγω νυχτερινού θηλασμού, δουλειά κλπ. Μήπως ο συνδυασμός αυτός με έχει κάνει ευάλλωτη;

Το πρόγραμμά σου είναι πολύ απαιτητικό. Προσπάθησε να το διορθώσεις λίγο γιατί οι συχνές αρρώστιες συνήθως δείχνουν ότι το έχεις παρακάνει! Σου φωνάζουν να ξεκουραστείς! Ο θηλασμός δεν σε κάνει πιο ευάλωτη, το αντίθετο. Όμως ανεξάρτητα από το θηλασμό το μεγάλωμα ενός μωρού είναι από μόνο του πολύ απαιτητικό, σε συνδυασμό μάλιστα με όλα τα υπόλοιπα (σπίτι, δουλειά...) γίνεται εξαντλητικό. Να φορτώσεις μερικές δουλειές στου άλλους...

Έχω και ένα μικρό ιστορικό σιδηροπενικής αναιμίας.

Γνωρίζεται αν πρέπει να γίνονται ειδικές εξετάσεις σε μητέρες που θηλάζουν; Μπορεί να είναι τυχαίο; Γενικά τρώω σωστά από όλες τις τροφές.

Ειδικές εξετάσεις δεν χρειάζεται να γίνουν όμως αιματολογικές για το σίδηρο θα πρέπει να κάνεις (φαντάζομαι το παρακολουθείς).

Το θέμα της διατροφής αν θέλεις το συζητάμε πιο αναλυτικά, είναι αρκετά σημαντικό για τη δική σου υγεία.

Μήπως ο μικρός παίρνει όλα τα αντισώματα και αφήνει τη μανούλα εκτεθειμένη;

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, απλά γιατί δεν έχεις ένα απόθεμα αντισωμάτων από το οποίο αντλεί το παιδί. Το γάλα συντίθεται και περιέχει ζωντανά κύτταρα και ανοσοσφαιρίνες που δεν φεύγουν από το σώμα σου. Τα αντισώματα γενικά δεν αποθηκεύονται με την έννοια του στοκ!!

Φρόντισε να κοιμάσαι λίγο και στη διάρκεια της μέρας, μείωσε στο ελάχιστο απαραίτητο τις δουλειές και μόλις μπορέσεις κάνε καμια απόδραση στην εξοχή. :wink:

Κορίτσια καλημέρα,

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, δυστυχώς δεν είχα internet αυτές τις μέρες δεν πήγα και δουλειά...

Έχετε δίκιο δεν ξεκουράζομαι καθόλου και δυστυχώς δεν έχω και βοήθεια τον τελευταίο καιρό. Ο σύζυγος δουλεύει πολλές ώρες και όλα πέφτουν σε μένα μαζί και το άγχος να τα προλάβω όλα....

Πήγα πάντως στο γιατρό και θα κάνω εξετάσεις για καλό και για κακό.

Να σας ότι όλες τις μέρες που ήμουν άρρωστη ο μικρός δεν ξεκόλλησε από την αγκαλιά μου και όλο μάκια με έκανε - τα καταλαβαίνει όλα - αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να νιώσω καλύτερα.

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και τις συμβουλές σας. :!:

.png

Γράφω εδώ γιατί το θέμα είναι σχετικό, να μην ανοίγω άλλο.

Περνάω αμυγδαλίτιδα και παίρνω αντιβίωση, amoxil. Το θέμα είναι ότι διαβάζοντας τις οδηγίες λέει: Κατα την διάρκεια του θηλασμού μπορείτε να παίρνετε το φάρμακο. Επειδή ίχνη του φαρμάκου αυτού εκκρίνονται στο μητρικό γάλα, είναι δυνατόν να εμφανιστεί αντίδραση υπερευασθησίας στο θηλάζον βρέφος οπότε πρέπει να σταματήσει αμέσως ο θηλασμός!!! :shock::shock::shock:

Και γιατί δηλαδή να μην αλλάξει η αντιβίωση και να σταματήσει ο θηλασμός??? Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτοί την δουλειά τους κάνουν και θέλουν να πουλήσουν τα φάρμακά τους, αλλά κάποια μητέρα που το διαβάζει μπορεί να τρομοκρατηθεί και να σταματήσει τον θηλασμό!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Το γράφουν και καλά κάνουν για να γνωρίζει κάποια μητέρα ο,τι σε περίπτωση που το μωράκι που θηλάζει εμφανίσει κάποια αλλεργία και η μαμά λαμβάνει amoxil πρέπει να το αναφέρει.Το συγκεκριμένο αντιβιοτικό είναι από τα βασικότερα στην οδοντιατρική και στην οτολαρυγκολογία.Το να γινει "αλλαγη" σε κάποιο φάρμακο είναι πολυ δύσκολο δηλαδή με την ίδια λογική η ασπιρίνη προκαλεί αλλεργία να αλλάξουν την ασπιρίνη!!!Σχεδόν όλα τα φάρμακα περνάνε στο μητρικό γάλα να αλλάξουμε και τα υπόλοιπα φάρμακα?

Επειδή ίχνη του φαρμάκου αυτού εκκρίνονται στο μητρικό γάλα, είναι δυνατόν να εμφανιστεί αντίδραση υπερευασθησίας στο θηλάζον βρέφος οπότε πρέπει να σταματήσει αμέσως ο θηλασμός!!! :shock::shock::shock:

6-8 ώρες μετά εξακολουθούν να υπάρχουν ίχνη του φαρμάκου στο γάλα, γι αυτές τις ώρες πρέπει η μητέρα να σταματήσει να θηλάζει για να μην επιδεινωθούν τα συμπτώματα στο μωρό.

Δεν μιλάμε για οριστική διακοπή του θηλασμού αλλά για προσωρινή.

Και γιατί δηλαδή να μην αλλάξει η αντιβίωση και να σταματήσει ο θηλασμός???

Ακόμη και αν αλλάξει η αντιβίωση, για μερικές ώρες θα πρέπει η μητέρα να απέχει από το θηλασμό.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτοί την δουλειά τους κάνουν και θέλουν να πουλήσουν τα φάρμακά τους, αλλά κάποια μητέρα που το διαβάζει μπορεί να τρομοκρατηθεί και να σταματήσει τον θηλασμό

Έχεις δίκιο αλλά τόσο στην έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής όσο και αν παρουσιαστούν τέτοια συμπτώματα, η μητέρα θα πρέπει να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό που ξέρει τόσο από θηλασμό όσο και από φάρμακα.

Για περισσότερες πληροφορίες στα φάρμακα μπορείς να κοιτάξεις στο http://www.e-lactancia.org

Το να γινει "αλλαγη" σε κάποιο φάρμακο είναι πολυ δύσκολο

Δεν εννοεί η μητέρα να αλλάξει το φάρμακο και να μην κυκλοφορεί αλλά απλώς να αλλάξει η φαμακευτική αγωγή. Για τα περισσότερα φάρμακα υπάρχουν συχνά περισσότερες των μία επιλογών. Ο θεράπων ιατρός μπορεί να διαλέξει το πιο κατάλληλο τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Υπάρχουν πολλές μητέρες που θηλάζουν για πολύ καιρό τα παιδιά τους και σε αυτό το διάστημα μπορεί να αρρωστήσουν και να χρειαστούν φαρμακευτική αγωγή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαθέτει δωρεάν το έντυπο αυτό:

Breastfeeding and maternal medication: Recommendations for drugs in the eleventh WHO model list of essential drugs

http://www.who.int/child_adolescent_health/documents/55732/en/index.html

Και η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής αυτό:

The Transfer of Drugs and Other Chemicals Into Human Milk

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;108/3/776

Επίσης κάποια ομάδα ιατρών έχει στήσει σε δύο γλώσσες την ακόλουθη ιστοσελίδα η οποία ενημερώνεται διαρκώς:

http://www.e-lactancia.org

Σχεδόν όλα τα φάρμακα περνάνε στο μητρικό γάλα να αλλάξουμε και τα υπόλοιπα φάρμακα?

Το ότι περνάνε δεν τα κάνει απαραίτητα μη συμβατά με το θηλασμό. Τα περισσότερα είναι συμβατά. Άλλωστε τα περισσότερα φάρμακα χορηγούνται στα βρέφη και στα νήπια σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις από τις μικροποσότητες που βρίσκονται στο μητρικό γάλα.

Ρίξε μια ματιά στις παραπάνω παραπομπές και θα δεις πόσο ανενημέρωτοι είναι οι γιατροί που δίνουν συνεχώς λάθος οδηγίες για τα φάρμακα και το θηλασμό. :?

• 2 εβδομάδες μετά...

Συγνώμη που ξέθαψα αυτό το τόπικ, αλλά τελικά δεν κατάλαβα! :oops: Να συνεχίσω τον θηλασμό τώρα που αρρώστησα? Ο παιδίατρος λέει να μην θηλάσω για κάνα δυο μέρες. Τι να κάνω :( ??

.png .png

Συγνώμη που ξέθαψα αυτό το τόπικ, αλλά τελικά δεν κατάλαβα! :oops: Να συνεχίσω τον θηλασμό τώρα που αρρώστησα? Ο παιδίατρος λέει να μην θηλάσω για κάνα δυο μέρες. Τι να κάνω :( ??

Να θηλάσεις!

Τι αρρώστια είναι;

Παίρνεις φάρμακα και ποιό/ά φάρμακο/ά;

Στην ιώση και αν το μωράκι είναι μικρό καλό είναι να φοράμε μια μάσκα προσώπου για να μην κολλήσει το μωρό. Από το γάλα παίρνει αντισώματα και όχι την αρρώστια :)

Ο παιδίατρος σου είναι άσχετος :shock:

WLn5p2.png

Nα θηλάσεις οπωσδήποτε!

Όταν είσαι άρρωστη παράγεις αντισώματα για να αντιμετωπίσεις την ασθένεια, τα αντισώματα αυτά μεταφέρονται στο μωρό με το γάλα. Αν δεν θηλάσεις, αφήνεις το μωρό απροστάτευτο.

felinidoc, έγραψα σχεδόν τα ίδια πριν δω ότι απάντησες!!! Ακόμη και για τον παιδίατρο... Τα έσβησα για να μην επαναλαμβάνονται όλα. :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...