Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

πρίν από 20 λεπτά , Deena είπε:

Οι συνήθειες και τα ωράρια ύπνου έρχονται και παρέρχονται να ξέρεις. Ένα μωρό 4 μηνών από ένα μωρό 8 μηνών είναι σαν δύο διαφορετικά μωρά όσον αφορά στις συνήθειες. Η ώρα που σου είπα (18.30) είναι μόνο ενδεικτική, προφανώς δεν ταιριάζει σε όλες τις οικογένειες, σίγουρα δε, ειδικά στην Ελλάδα, δεν είναι ο κανόνας.

Η ασφαλέστερη οδός είναι να ακολουθείς τις ανάγκες του μωρού όπως έχουν τώρα, όταν γυρίσεις στην δουλειά το σίγουρο είναι ότι θα έχεις να κάνεις με εντελώς άλλο μωρό.

ακριβώς αυτό..όσο ήμασταν σπίτι είχε τελείως διαφορετικό πρόγραμμα το μικρό μου!!

άλλες ώρες έτρωγε άλλες κοιμόταν όλα διαφορετικά..τώρα όμως  έχει αλλάξει το πρόγραμμα μας γιατί πήγα στην δουλειά..το σκ πάλι είναι διαφορετικό αλλά προσπαθώ να τον πηγαίνω με ώρες κοντινές του σταθμού!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα συμφωνησω κ γω την Deena οτι 8μηνων κ μαλιστα χειμωνα θα ειναι πολυ διαφορετικα

Κ μεις ακολουθουμε το προγραμμα των μικρων αλλα δ εχουμε στανταρ ωρες.γι αυτο κ κοιμουνται κ τρωνε οπουδηποτε

Κ μεις βγαιναμε με το καροτσι για να κοιμηθει η μικρη κ συνεχιζαμε τη βολτα μας μεχρι κ για ποτακι.ηταν πολυ βολικη σε αυτο.με τον μικρο θα δειξει.εχουμε κ την κορη που τωρα κοιμαται 9 κ δ μπαινει καροτσι πια

πρίν από 4 λεπτά , vicky86 είπε:

Θα συμφωνησω κ γω την Deena οτι 8μηνων κ μαλιστα χειμωνα θα ειναι πολυ διαφορετικα

Κ μεις ακολουθουμε το προγραμμα των μικρων αλλα δ εχουμε στανταρ ωρες.γι αυτο κ κοιμουνται κ τρωνε οπουδηποτε

Κ μεις βγαιναμε με το καροτσι για να κοιμηθει η μικρη κ συνεχιζαμε τη βολτα μας μεχρι κ για ποτακι.ηταν πολυ βολικη σε αυτο.με τον μικρο θα δειξει.εχουμε κ την κορη που τωρα κοιμαται 9 κ δ μπαινει καροτσι πια

Απλά το σκέφτομαι να τον ξυπνήσω για να πάμε βόλτα, τον λυπάμαι να του χαλάσω τον ύπνο και έτσι καθόμαστε και μεις μέσα..μέσα στο αυτοκίνητο ή όταν πάμε για καφέ είναι κύριος πραγματικά..δεν ακούγεται ούτε ενοχλεί παρά μόνο εντάξει όταν πεινάσει που είναι φυσιολογικό...

πρίν από 59 λεπτά , marakiz είπε:

Συμφωνώ επίσης, βλέπεις το μωρό και πράττεις. Αν έχει κοιμηθεί τελευταία φορά πχ στις 16.00 θα τον έβαζα για ύπνο στις 19.00. Αν έχει κοιμηθεί τελευταία φορά στις 17.30-18.00 μπορείς να το κρατήσεις μέχρι τις 20.00. Σε κάθε περίπτωση αν "κρατάς" το μωρό μέχρι πιο αργά ελπίζοντας πως θα το πάρει σερί/ξυπνήσει πιο αργά το πρωί κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται μιας κι ένα μωρό κοιμάται κουρασμένο κάνει πιο ανήσυχο ύπνο.

λίλουμ θα σου πρότεινα να μην είσαι πολύ "αυστηρή" με τις ώρες και το πρόγραμμα, καλό είναι να υπάρχει ένα κάποιο πρόγραμμα αλλά να προσαρμόζεται εύκολα στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού. Του παιδιού και όχι μόνο, φαντάζεσαι να έπρεπε κι εσύ να τρως, κοιμάσαι, πίνεις κλπ ακριβώς στις 8, ακριβώς, στη 1, ακριβώς στις 5 κοκ?

Δεν προσπαθώ να τον κρατήσω ξύπνιο. Το πρόβλημα μας ήταν ότι ήθελε να κοιμηθεί 30 λεπτά πριν το φαγητό. 

Αυτό έφερνε τουμπα όλο το πρόγραμμα. Κ αυτός μετά ήταν ακόμα περισσότερο αναστατωμενος. Όταν π.χ δεν είχε φάει το γάλα τον 11:00 γιατί κοιμήθηκε κ ξυπνησε στις 13:00 εάν τον έδινα εκείνη την ώρα το γάλα το επόμενο θα το έδινα 16:00 αντί για 15:00 κ το επόμενο 19:00 αντί για 18:00 κ το επόμενο 22:00 αντί για 21:00 

Γιαυτό φοβάμαι της ακραίες αλλαγές στο πρόγραμμα. Άλλο να αφήσουμε ένα γευμα για 30 λεπτά κ άλλο για 2 ωρες. 

Βέβαια ίσως μπορούσα να κάνω ένα ή δυο γευμα στο 4 ωρο κ όχι στο 3ωρο. Μπορώ όμως; ένα ναι! Δύο ομως;

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ

Διαφημίσεις

μέχρι να μαγειρέψω όταν γυρίζω σπίτι να ετοιμαστούμε ή το οτιδήποτε ο μικρός έχει κοιμηθεί είδες από τι ώρα είπα πριν....οπότε αναγκαστικά όταν έχει κοιμηθεί από τισ 6& πρέπει να τον ξυπνήσω για να βγούμε..και γι αυτό το σκέφτομαι!

είναι τόσο καλός γενικά που ελπίζω να κρατήσει κ αργότερα αυτό..αν και νομίζω ότι θα έχει νεύρα αρκετά γιατί από τώρα όταν πεινάει ή θέλει να σηκωθεί όρθιος και μεις τον κατεβάζουμε σφίγγει μπουνιές κ κλαίει ή φωνάζει!!!

με τόσα νεύρα που με έκαναν να έχω στην εγκυμοσύνη μάλλον του τα πέρασα του κακομοίρη!!

2 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Δεν προσπαθώ να τον κρατήσω ξύπνιο. Το πρόβλημα μας ήταν ότι ήθελε να κοιμηθεί 30 λεπτά πριν το φαγητό. 

Αυτό έφερνε τουμπα όλο το πρόγραμμα. Κ αυτός μετά ήταν ακόμα περισσότερο αναστατωμενος. Όταν π.χ δεν είχε φάει το γάλα τον 11:00 γιατί κοιμήθηκε κ ξυπνησε στις 13:00 εάν τον έδινα εκείνη την ώρα το γάλα το επόμενο θα το έδινα 16:00 αντί για 15:00 κ το επόμενο 19:00 αντί για 18:00 κ το επόμενο 22:00 αντί για 21:00 

Γιαυτό φοβάμαι της ακραίες αλλαγές στο πρόγραμμα. Άλλο να αφήσουμε ένα γευμα για 30 λεπτά κ άλλο για 2 ωρες. 

Βέβαια ίσως μπορούσα να κάνω ένα ή δυο γευμα στο 4 ωρο κ όχι στο 3ωρο. Μπορώ όμως; ένα ναι! Δύο ομως;

Εμενα παλι δ μου φαινεται κακο να τον ταισεις 1,4,7 κ 10

6 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Εμενα παλι δ μου φαινεται κακο να τον ταισεις 1,4,7 κ 10

Απλά μου φαίνεται πολύ αργά να κοιμηθεί 22:00 ή ώρα. 

Εδώ τώρα τρώμε 21:00 κ 21:30-22:00 περίπου κοιμάται, πιστεύω πως είναι καλά. Εάν τον ταΐζω 22:00 βάλε κ κάνα 20 λεπτό να ρευτεί θα τον βάλω να κοιμηθεί 22:30 είναι αρκετά αργά. 

Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ! 

Σήμερα κοιμήθηκε μια ώρα το πρωί μετά κοιμήθηκε μια ώρα 13:00 με 14:00 μετά μισή ώρα 17:15 με 17:45 φάγαμε 18:00 κ πήγαμε 18:30 με 20:00 βόλτα. Δεν κοιμήθηκε στη διάρκεια της βόλτας. Εάν θέλει κοιμάται δεν έχει θέμα που είμαστε έξω ή που είναι στο καρότσι. Μετά αφού γυρίσαμε σπίτι στις 20:00 τον βλέπω σαν να θέλει να κοιμηθεί(20:15). Γρήγορα γρήγορα να ετοιμάσω για μπάνιο. Κάναμε μπάνιο αλλά το φαγητό μας δεν το φάγαμε όλο. Άφησε αρκετό! Μπροστά στον ύπνο δεν βάζουμε τίποτα άλλο! 

Κ εδώ είναι που δεν ξέρω τι να κάνω κ εχω πελαγώσει.

Όλο το απόγευμα δεν κοιμήθηκε κ λίγο πριν το φαγητό θέλει να κοιμηθεί. Τι να εκανα; να τον έβαζα να κοιμηθεί; κ τι ώρα θα ξυπνήσει για φαγητό; το μπάνιο δεν με απασχόλησε αλλά το φαγητό! Λέω εάν δεν ξυπνήσει για φαγητό;;; ή εάν ξυπνήσει κατά της 02:00;;; τον ταΐζω αλλά το επόμενο βράδυ εάν κάνει το ίδιο τι γίνεται; από εκεί που κόψαμε το βραδυνό να το ξανά αρχίζουμε;

Λίλουμ, αν ζορίζεσαι, αφιέρωσε λίγες μέρες να καταγράψεις στο περίπου κάθε πότε νυστάζει το μωρό σου, να έχεις μια εικόνα τι γίνεται συνήθως. Και προσάρμοσε τα ταϊσματα και τις βόλτες βάσει αυτού.

Προσωπικά, αργά το απόγευμα θα έκανα την καροτσάδα πιο σύντομη, θα γύριζα μισή ώρα νωρίτερα πχ, πριν κουραστεί πολύ, ώστε να έχει περισσότερη ενέργεια για να πιει το γάλα του. Επίσης αν έβλεπα νυσταγμένο το μωρό δε θα έμπαινα σε διαδικασία μπάνιου, κατευθείαν γάλα και ύπνο. Την ημέρα, θα απέφευγα να δώσω γάλα κοντά σε ημερήσιο ύπνο, θα έδινα γάλα με το ξύπνημα. Αυτά περίπου, δεν είναι πυρηνική φυσική, θα το βρεις σίγουρα. Το δύσκολο είναι να μην σου κοιμάται, το τάισμα θα το βρεις με λίγη παρατήρηση.

11 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Απλά μου φαίνεται πολύ αργά να κοιμηθεί 22:00 ή ώρα. 

Εδώ τώρα τρώμε 21:00 κ 21:30-22:00 περίπου κοιμάται, πιστεύω πως είναι καλά. Εάν τον ταΐζω 22:00 βάλε κ κάνα 20 λεπτό να ρευτεί θα τον βάλω να κοιμηθεί 22:30 είναι αρκετά αργά. 

μην αγχώνεσαι τόσο πολύ για το φαγητό....εάν πεινάσει εκείνος θα ξυπνήσει!ο ύπνος θρέφει τα μωρά οπότε κάτι ξέρει που κοιμάται!!!!

είναι σίγουρο πως αν περάσει η ώρα κ πεινάσει δεν πρόκειται να συνεχίσει να κοιμάται!

Διαφημίσεις

Στις 10 το βράδυ είναι αργά για να κοιμάται. Eίναι λογικό να ξυπνάει ακόμα μέσα στο βράδυ για να φάει. Το μωρό σου από όσα λες είναι πάαααρα πολύ καλόβολο στον ύπνο. Το να σου ξυπνάει μόνο μια φορά για να φάει είναι όνειρα άπιαστα για πολλές μωρομαμάδες (my self included :mrgreen::lol: ). Όταν λες του βραδινό του φαγητό, εννοείς γάλα? Πόσο είναι είπαμε το μωράκι σου?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 29 λεπτά , marakiz είπε:

Στις 10 το βράδυ είναι αργά για να κοιμάται. Eίναι λογικό να ξυπνάει ακόμα μέσα στο βράδυ για να φάει. Το μωρό σου από όσα λες είναι πάαααρα πολύ καλόβολο στον ύπνο. Το να σου ξυπνάει μόνο μια φορά για να φάει είναι όνειρα άπιαστα για πολλές μωρομαμάδες (my self included :mrgreen::lol: ). Όταν λες του βραδινό του φαγητό, εννοείς γάλα? Πόσο είναι είπαμε το μωράκι σου?

Σε λίγες μέρες θα γίνει 5 μηνών.

Δεν ξυπνάει το βράδυ για φαγητό. Τρώγαμε 09:00 12:00 15:00 18:00 21:00

Έχουμε ένα θέμα ότι κάποιες φορές θέλει να κοιμηθεί λίγο πριν το φαγητό(γάλα)!

Βέβαια κάπως πάει να βελτιωθεί αυτό αλλά θα δούμε... γιατί εχθές το απόγευμα πάλι το έκανε. 

Κ κάτι ακόμα μου έχουν πει ότι καλά είναι το πρωί να πίνει το γάλα του στις 08:00 εμένα όμως συνήθως ξυπνάει 08:00(σπάνιες φορές) κ το πιο πιθανόν 08:30 οπότε γαλα πίναμε 09:00

2-3 μέρες τώρα τον ξυπνούσα 07:45 για γαλα. Σήμερα είπα να μην τον ξυπνήσω για να δω εάν μόνος του ξυπνήσει. Κ ξυπνησε 08:30 φάγαμε 09:00

Τι να κάνω; να τον ξυπνάω μέχρι να του γίνει συνήθεια ή να το αφήσω έτσι;

πρίν από 3 λεπτά , λιλουμ είπε:

Σε λίγες μέρες θα γίνει 5 μηνών.

Δεν ξυπνάει το βράδυ για φαγητό. Τρώγαμε 09:00 12:00 15:00 18:00 21:00

Έχουμε ένα θέμα ότι κάποιες φορές θέλει να κοιμηθεί λίγο πριν το φαγητό(γάλα)!

Βέβαια κάπως πάει να βελτιωθεί αυτό αλλά θα δούμε... γιατί εχθές το απόγευμα πάλι το έκανε. 

Κ κάτι ακόμα μου έχουν πει ότι καλά είναι το πρωί να πίνει το γάλα του στις 08:00 εμένα όμως συνήθως ξυπνάει 08:00(σπάνιες φορές) κ το πιο πιθανόν 08:30 οπότε γαλα πίναμε 09:00

2-3 μέρες τώρα τον ξυπνούσα 07:45 για γαλα. Σήμερα είπα να μην τον ξυπνήσω για να δω εάν μόνος του ξυπνήσει. Κ ξυπνησε 08:30 φάγαμε 09:00

Τι να κάνω; να τον ξυπνάω μέχρι να του γίνει συνήθεια ή να το αφήσω έτσι;

Μην τον ξυπνάς, κρίμα είναι!

Πιστεύω επίσης ότι είναι πια σε φάση που μπορεί να αντέξει και πάνω από 3 ώρες χωρίς γάλα, εδώ άντεξε χτες τη νύχτα 12 ώρες, χωρίς να έχει φάει και πολύ στο βραδυνό γεύμα. Πιθανόν να δεις ότι πλέον σε βγάζει να κάνεις 4 γεύματα αντί για 5, πχ. 8.30 - 9.00, 11.30-12.00, 15.30 - 16.00 και 19.30 - 20.00.

Χτες το απόγευμα που στις 20.00 - 20.30 νύσταζε πολύ, κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη κοιμηθεί, άρα ίσως το γεύμα πρέπει να πάει λίγο νωρίτερα, ένα κουρασμένο μωρό κατά κανόνα δεν θα φάει ικανοποιητικά!

Χθες που γυρισατε κ νυσταζε εγω θα το ταιζα κ δ θα καναμε μπανιο.δ κανουμε καθε μερα εμεις

αυτο που σου προτεινει η deena ειναι το πιο λογικο.ταισμα ανα τετραωροκ πιο νωρις υπνο

Εμενα ολος αυτος ο προγραμματισμος μου φαινεται καπως κ μαλλον δ ταιριαζουν αυτα που προτεινω γτ θηλαζω.πχ εμενα θα κοιμηθει 8-10,θα πιει λιγο γαλα κ θα ξανακοιμηθει

Πραγματικα μην τρελενεσαι τοσο.το παιδακι σου κοιμαται καλυτερα κ απο τριχρονο.συνηθως στην ηλικια του τα περισσοτερα ξυπνανε τουλ μια φορα για γαλα το βραδυ

Γτ ειναι τοσο σημαντικο να πιει γαλα στις 8;κ 7καλα ειναι,κ 9 κ 10

Επεξεργάστηκαν by vicky86

συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια!!

μην τον ξυπνάς για να φάει..σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα σου τρώει και φρουτόκρεμα και δεν θα θέλει κάθε 3 ώρες γάλα...γιατί θα μπεις στο στερεό φαγητό..

μην είσαι τόσο πολύ με το ωράριο...εάν σου ξυπνάει 8μιση ηώρα καλό είναι να τον ταίζεις και να μην περιμένεις να πάει 9....δεν έγινε και τίποτα αν μετά φάει στις 12 αντί για 11μιση...

εμένα ο γιατρός μέχρι 3 μηνών απλά μου είχε πει όχι πριν τις 2 ώρες και όχι μετά τις 4 ώρες...εάν το παιδί περάσουν 2 1/2 ώρες και πεινάσει ας φάει....εάν πάλι κοιμάται καλό είναι να το αφήσεις...κάτι θα ξέρει εκείνο!

Διαφημίσεις

πρίν από 17 λεπτά , Deena είπε:

Μην τον ξυπνάς, κρίμα είναι!

Πιστεύω επίσης ότι είναι πια σε φάση που μπορεί να αντέξει και πάνω από 3 ώρες χωρίς γάλα, εδώ άντεξε χτες τη νύχτα 12 ώρες, χωρίς να έχει φάει και πολύ στο βραδυνό γεύμα. Πιθανόν να δεις ότι πλέον σε βγάζει να κάνεις 4 γεύματα αντί για 5, πχ. 8.30 - 9.00, 11.30-12.00, 15.30 - 16.00 και 19.30 - 20.00.

Χτες το απόγευμα που στις 20.00 - 20.30 νύσταζε πολύ, κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη κοιμηθεί, άρα ίσως το γεύμα πρέπει να πάει λίγο νωρίτερα, ένα κουρασμένο μωρό κατά κανόνα δεν θα φάει ικανοποιητικά!

Λες να θέλει να κάνει 4 γεύματα; μπορεί. Τώρα που το λες ένα γευμα πίνει λιγότερο γαλα. Συνήθως πίνουμε 200ml ένα όμως το κάνει 100-150ml

Εάν τρώει καλά στα άλλα γεύματα είμαστε εντάξει με 4 γεύματα εάν όμως δεν τρώει καλά εκει έχουμε θέμα. Γιατί τα κιλά μας μέχρι κ τον προηγούμενο μήνα ήταν σχεδόν φυσιολογικό! Μας έλειπαν 100 γραμμάρια για να είμαστε στο κανονικο επίπεδο.

Θα το συζητήσω κ με το γιατρό.

πρίν από 20 λεπτά , vicky86 είπε:

Πραγματικα μην τρελενεσαι τοσο.το παιδακι σου κοιμαται καλυτερα κ απο τριχρονο.συνηθως στην ηλικια του τα περισσοτερα ξυπνανε τουλ μια φορα για γαλα το βραδυ

Γτ ειναι τοσο σημαντικο να πιει γαλα στις 8;κ 7καλα ειναι,κ 9 κ 10

Δυστυχώς τρελαίνομαι κ με πιάνει πανικός! Αυτό το να μην ξέρω πότε πρέπει να φάει ποτέ πρέπει να κοιμάται...

Βλέπω μάνες χαλαρές που λένε δεν πειράζει ας φάει αργότερα ας κοιμηθεί κ αργά το βράδυ και λέω μα πως το κανουν;;

πρίν από 8 λεπτά , Renaki1988<3 είπε:

συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια!!

μην τον ξυπνάς για να φάει..σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα σου τρώει και φρουτόκρεμα και δεν θα θέλει κάθε 3 ώρες γάλα...γιατί θα μπεις στο στερεό φαγητό..

μην είσαι τόσο πολύ με το ωράριο...εάν σου ξυπνάει 8μιση ηώρα καλό είναι να τον ταίζεις και να μην περιμένεις να πάει 9....δεν έγινε και τίποτα αν μετά φάει στις 12 αντί για 11μιση...

εμένα ο γιατρός μέχρι 3 μηνών απλά μου είχε πει όχι πριν τις 2 ώρες και όχι μετά τις 4 ώρες...εάν το παιδί περάσουν 2 1/2 ώρες και πεινάσει ας φάει....εάν πάλι κοιμάται καλό είναι να το αφήσεις...κάτι θα ξέρει εκείνο!

Όταν μπουν τα φρουτα πρέπει να κάνει γεύμα 08:00 11:00 15:00 18:00 21:00 

Έτσι ξέρω από την αδερφή μου που βέβαια της το είπε ο γιατρός. Η αδερφή μου δεν δυσκολεύτηκε σε αυτό. 

Νομίζω πως όλες αυτό που προσπαθούμε να σου πούμε, είναι να χαλαρώσεις λίγο με το πρόγραμμα. Καλό είναι να υπάρχει ένα να ακολουθούμε, απλά να μην μπαίνουμε στην υπερβολή του. Νομίζω αγχώνεσαι χωρίς λόγο κι όλο αυτό σε κουράζει.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

την φρουτόκρεμα πρέπει να την δίνεις 10-11 και μετά φαγητό 12-2..

εγώ έτσι έκανα...τώρα εάν ξυπνούσε στις 8 έτρωγε το γαλατάκι του  κ μετά στις 10μιση του έδινα την κρέμα...μην είσαι τόσο απόλυτη με το ωράριο..εντάξει όταν ήταν νεογέννητο τα βράδια έβαζα ξυπνητήρι και ξύπναγα κάθε 3 ώρες για να τον θηλάσω και να του δώσω και πρόσθετο γιατί δεν χόρταινε...

Κι εγώ είμαι αρκετά του προγράμματος, μέχρι κάποιον βαθμό σε καταλαβαίνω γιατί είσαι και πρωτομαμά και αγχώνεσαι περισσότερο.

Ωστόσο, δεν μπορείς με απόλυτη ακρίβεια να τα υπολογίζεις και να τα προγραμματίζεις όλα, θέλει το πράγμα και λίγη ευελιξία γιατί κινδυνεύεις να μην μπορείς να ακολουθείς τις ανάγκες του μωρού, οι οποίες αλλάζουν συνέχεια και πρέπει να είσαι συντονισμένη μαζί του για να αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές και όχι να "κολλάς" σε ένα πρόγραμμα που σήμερα λειτουργεί αλλά αύριο μπορεί να είναι ακατάλληλο.

Θα σου πω τί κάνω εγώ από πάντα (είμαι κι εγώ λίγο control freak) : Είχα ως μοναδικό αδιαπραγμάτευτο προγραμματισμένο στοιχείο την ώρα του βραδυνού ύπνου (με απόκλιση +/- μισή ώρα), για όλα τα υπόλοιπα πήγαινα όπως έβγαινε, ανάλογα με την ημέρα. Κάποια μέρα τα παιδιά ξυπνούσαν πολύ νωρίς το πρωί, άρα έπρεπε να πάνε όλοι οι ημερήσιοι ύπνοι νωρίτερα και τα γεύματα προσαρμόζονταν αναλόγως, άλλες φορές ξυπνούσαν αργότερα, εκεί μπορεί και να κοβόταν κανένα γεύμα. Ωστόσο, με δεδομένο ότι σκοπός μου ήταν γύρω στις 20.00' να κοιμούνται (όπως και γινόταν), αυτή η σταθερά "σταθεροποιούσε" και όλη την υπόλοιπη δομή της ημέρας.

Επίσης, δεν υπάρχει κανόνας για τις ώρες φαγητού, αυτές είναι παρωχημένες πρακτικές παιδιάτρων. Την ίδια ώρα θα φάει φρουτόκρεμα ένα παιδί που ξυπνάει στις 7.00 με ένα παιδί που ξυπνάει στις 9.00?

Έχεις πολλές μεταβάσεις μπροστά σου (στέρεες τροφές, κόψιμο ημερήσιων ύπνων, δόντια κ.λπ.), η ευελιξία θα σε βοηθήσει να τις περάσεις πιο εύκολα.

πρίν από 13 λεπτά , Deena είπε:

Κι εγώ είμαι αρκετά του προγράμματος, μέχρι κάποιον βαθμό σε καταλαβαίνω γιατί είσαι και πρωτομαμά και αγχώνεσαι περισσότερο.

Ωστόσο, δεν μπορείς με απόλυτη ακρίβεια να τα υπολογίζεις και να τα προγραμματίζεις όλα, θέλει το πράγμα και λίγη ευελιξία γιατί κινδυνεύεις να μην μπορείς να ακολουθείς τις ανάγκες του μωρού, οι οποίες αλλάζουν συνέχεια και πρέπει να είσαι συντονισμένη μαζί του για να αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές και όχι να "κολλάς" σε ένα πρόγραμμα που σήμερα λειτουργεί αλλά αύριο μπορεί να είναι ακατάλληλο

όλα αλλάζουν κ πας ανάλογα με το πρόγραμμα του παιδιού...το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και ακολουθεί άλλο μοτίβο..με τον καιρό τα βλέπεις όλα...και αναλόγως πράττεις...πάντως εμένα δεν έχει στάνταρ ώρα που ξυπνάει το πρωί..

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για της συμβουλές σας. Σε οποιαδήποτε θέμα μου φάνηκαν πολύτιμες!

Θα προσπαθήσω να χαλαρώσω. Αν κ μου είναι πολύ δύσκολο γιατί είμαι άνθρωπος που αγχώνομαι πάρα πολύ εύκολα. 

Τώρα μου κοιμήθηκε στις 14:30 δηλαδη 30 λεπτά πριν το γάλα.

Σε άλλη περίπτωση θα πάθαινα πανικό. Τώρα είμαι κάπως πιο χαλαρή όχι ότι δεν με φοβίζει τι θα γίνει αργότερα, απλά είμαι κάπως πιο ήρεμη.

Just now, λιλουμ είπε:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για της συμβουλές σας. Σε οποιαδήποτε θέμα μου φάνηκαν πολύτιμες!

Θα προσπαθήσω να χαλαρώσω. Αν κ μου είναι πολύ δύσκολο γιατί είμαι άνθρωπος που αγχώνομαι πάρα πολύ εύκολα. 

Τώρα μου κοιμήθηκε στις 14:30 δηλαδη 30 λεπτά πριν το γάλα.

Σε άλλη περίπτωση θα πάθαινα πανικό. Τώρα είμαι κάπως πιο χαλαρή όχι ότι δεν με φοβίζει τι θα γίνει αργότερα, απλά είμαι κάπως πιο ήρεμη.

Όλες οι νέες μανούλες ήμαστε πάρα πολύ αγχωμένες...και γω χωρίς βοήθεια είμαι κ προσπαθώ όλα να τα κάνω με βάση το ένστικτό μου κ πολλές φορές πελαγώνω...

όσο αναφορά το φαγητό θα δεις ότι θα φτιάξει το προγραμμά του και συ θα ηρεμήσεις...

Γενικα σαν ανθρωπος δ ειμαι του προγραμματος.τα παιδια με εβαλαν σε ενα.αλλα δ ειμαστε τοσο με το ρολοι.θα φαει οταν πεινασει κ θα κοιμηθει οταν νυσταξει.γτ πρεπει να γινουν στανταρ ωρα;ουτε εμεις δ τρωμε επειδη ηρθε η ωρα

Να κοιμηθει το βραδυ ειναι σχετικο.εγω προσπαθουσα να κοιμαται τις συνολικες ωρες που πρεπει

Το προγραμμα με τις στερεες δ καταλαβαινω γτ θα πρεπει να ναι αυτες οι ωρες.εμεις τρωμε φρουτα 10-11 κ μεαημεριανο 1-3

Ειναι κ το πρωτο κ λογικο σου φαινονται ολα βουνο.παντως πρεπει να χαλαρωσεις γτ με τις αλλαγες που θα ερθουν θα πελαγωσεις

Ουτε εμενα εχω στανταρ ωρα ξυπνημα

Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ να κρατάω ημερόλογιο και να σημειώνω κάθε μέρα πότε τρώει, πόσο τρώει, πότε κοιμάται, κακά, τσίσα τα πάντα. Αυτό μου το ζήτησε η παίδιατρος λόγω ΓΟΠ έπρεπε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Και πραγματικά σύμφωνα με το ημερολόγιο μπόρεσα και έφτιαξα ένα πρόγραμμα ύπνου και φαγητού. Κάποια γεύματα έβγαιναν ανα 2,5 ώρες και άλλα ανα 3ωρο, το οποίο όμως δεν ξεπερνούσα λόγω ΓΟΠ επειδή δεν έπρεπε να μένει πολύ ώρα το στομάχι άδειο για να μην ανεβαίνουν τα γαστρικά υγρά. 

Είναι τελείως διαφορετικό τα μωρά που θηλάζουν με τα μωρά που πίνουν φόρμουλα, στα πρώτα δεν είναι απαραίτητο το πρόγραμμα γιατί το μητρικό είναι πολύ ελαφρύ και εύπεπτο γάλα, ενώ στα δεύτερα χρειάζεται οπωσδήποτε τήρηση κάποιων κανόνων ειδικά σε περιπτώσεις ΓΟΠ, που άμα θυμάμαι καλά το δικό σου Λίλουμ έχει. 

Θα σας πω πως ακριβώς αγχώνομαι. 

Έχει πάει η ώρα 15::33 κ δεν ξύπνησε ακόμα. 15:00 ήταν να φάμε, το προηγούμενο φαγητό μας ήταν 12:00

Ξυπνάει λέμε στις 16:00 κ τρώμε. Τα επόμενα πως να τα δωσω;;

Εάν δώσω το επόμενο στο 3 ωρο άρα 19:00 κ το αμέσως επόμενο πάλι στο 3 ωρο 22:00 το βράδυ; δεν θα ήθελα τόσο αργά γιατί έτσι ία κοιμηθεί 22:30-23:00 

Ή λέμε ξυπνάει είπαμε π.χ 16:00 του δίνω γαλα στις 17:00(έχει όμως να φάει από της 12:00 δεν το βρίσκω λογικό) κ το επόμενο το δίνω κανονικά 21:00 

...Καπως έτσι αγχώνομαι!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...