Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Έτσι είναι. Ποτέ δεν είναι αρκετά καθαρό το πάτωμα, αλλά και ποτέ δεν είναι τόσο επικίνδυνο επειδή θα πατήσουν για λίγες ώρες κάποιοι καλεσμένοι, η επειδή θα πατήσεις εσύ για λίγο γυρνώντας στο σπίτι.

Δεν εχει σημασια για ποση ωρα πατας, πιστευω. Δεν χρειάζονται πολλές ώρες για να μεταφερθούν τα μικρόβια....

Έχω φίλη Σουηδέζα που μένει Ελλάδα. Στα πάρτυ του γιου της έρχονται και άλλες μαμάδες Σουηδέζες (γέννημα θρέμα Σουηδία) που επίσης ζουν στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία σε αυτά τα πάρτυ είναι ξένοι και όχι Έλληνες. Σας πληροφορώ ότι ποτέ δεν έχει ζητήσει από τους ξένους να βάζουν παντοφλίτσες και να βγάλουν τα παπούτσια τους. Θυμάμαι μόνο σε έναν χώρο που ήταν προέκταση του παιδικού δωματίου με πολύ ανοικτόχρωμη μοκέτα, έβγαζαν κάποιες Σουηδέζες τα παπούτσια τους (από μόνες τους) για να μην λερώσουν την μοκέτα. Εγώ (και κάποιες άλλες) δεν τα βγάλαμε, αλλά δεν πατήσαμε και την μοκέτα. Στους υπόλοιπους χώρους όλοι κυκλοφορούσαν κανονικά με τα παπούτσια τους και πατάγανε τα υπόλοιπα χαλιά.

Περίεργο γιατί απ όσο γνωρίζω, ολοι οι Σουηδοί τα βγάζουν....όποτε επισκέπτομαι το θείο μου Σουηδία πάμε με τα ξαδέρφια σε σπίτια, σε πάρτυ, παντού τα βγάζουν, έχουν και ειδικά παντοφλάκια στα μαγαζιά ειδικά γι αυτό το σκοπό. Και στη Γερμανία όταν πήγαμε, τα ίδια είχαν και ξύλινα πατώματα ή laminate βεβαια....

Αυτό το πράγμα με τις παντοφλίτσες για αποφυγή μικροβίων συγκεκριμένα, μόνο εδώ στο φόρουμ το έχω συναντήσει-ακούσει.

Αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο.....μα γιατί εφευρέθηκαν οι παντόφλες; Δεν έχεις δηλαδή ξανακούσει τί είναι οι παντόφλες; Κοίτα να δεις!

Για το θέμα των παππουτσιών: αν απλά το βάλεις στο google, θα δεις ότι δεν είναι σπάνιο. Μάλλον το αντίθετο

Που μένεις, σε ποιό μέρος της Ελλάδας, αλήθεια; (αν επιτρέπεται)

......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ετσι ακριβώς. Είναι μια χαρά καθαρό για να το πατάμε, αλλά όχι για να ξαπλώνουμε.

πώς να πείσω δύο θηριάκια, να μην κυλιούνται στο πάτωμα, στο σπίτι; Εδώ τρομάζω να τα κρατήσω όταν είμαστε έξω! :P

Παράθεση από Elisa:

Περίεργο γιατί απ όσο γνωρίζω, ολοι οι Σουηδοί τα βγάζουν....όποτε επισκέπτομαι το θείο μου Σουηδία πάμε με τα ξαδέρφια σε σπίτια, σε πάρτυ, παντού τα βγάζουν, έχουν και ειδικά παντοφλάκια στα μαγαζιά ειδικά γι αυτό το σκοπό. Και στη Γερμανία όταν πήγαμε, τα ίδια είχαν και ξύλινα πατώματα ή laminate βεβαια....

-Προφάνως το κάνουν στη χώρα τους- δεν ξέρω για ποιο λόγο. Αλλά οι Σουηδοί που είδα εγώ στην Ελλάδα, παρόλο που ήταν η πλειοψηφία, δεν έκαναν κάτι τέτοιο. Μήπως λοιπόν δεν το κάνουν για μικρόβια αλλά για άλλους λόγους; (πχ έθιμο, συνήθεια για πρακτικούς λόγους κτλ...)

-Αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο.....μα γιατί εφευρέθηκαν οι παντόφλες; Δεν έχεις δηλαδή ξανακούσει τί είναι οι παντόφλες; Κοίτα να δεις!

Για το θέμα των παππουτσιών: αν απλά το βάλεις στο google, θα δεις ότι δεν είναι σπάνιο. Μάλλον το αντίθετο

Που μένεις, σε ποιό μέρος της Ελλάδας, αλήθεια; (αν επιτρέπεται)

Βρε κοπελιά δεν είπα ότι δεν ξέρω τι είναι οι παντόφλες. :P Και εγώ φοράω στο σπίτι μου. Το να προσφέρεις παντόφλες σε επισκέπτη, ειλικρινά δεν το έχω συναντήσει πουθενά, ούτε και το έχω ακούσει, παρά μόνο εδώ στο φόρουμ.

Αθήνα μένω.

βρε μανουλες!κουβεντουλα κανουμε!δεν κανουμε διαγωνισμο της καλυτερης νοικοκυρας ή της πιο ευσυνειδητης μανουλας!!!!!!!αναμφισβητητα ολες αγαπαμε τα παιδακια μας κ θελουμε να εξασφαλισουμε ενα υγιες περιβαλλον γι αυτα!απλα ο καθενας το κανει με το δικο του τροπο,ο οποιος ειναι απολυτα σεβαστος!εγω ανηκω στην πλευρα που δεν βγαζω τα παππουτσια μου στο σπιτι,ομως πηρα αρκετα χρησιμες πληροφοριες απο την πλευρα που βγαζει τα παππουτσια της!πληροφοριες που τις αγνοουσα αφου ειχα μεινει μονο στα βασικα!δεν λεω οτι απο δω κ στο εξης τερμα κ τελειωσε θα βγαζουμε τα παππουτσια μας,απλα ενδεχομενως να γινω λιγο πιο προσεκτικη σε αυτο το θεμα!αλλωστε το φορουμ αυτο το σκοπο εξυπηρετει(κατα τη δικη μου γνωμη)να ανταλλασουμε αποψεις σε θεματα που μας απασχολουν ως μητερες.τωρα απο αυτες τις αποψεις,αυτο που μας ενδιαφερει το κραταμε κ ενδεχομενως το υιοθετουμε κι ολας και οτι δεν μας αρεσει ή δεν μας εκφραζει το προσπερναμε!

βρε μανουλες!κουβεντουλα κανουμε!δεν κανουμε διαγωνισμο της καλυτερης νοικοκυρας ή της πιο ευσυνειδητης μανουλας!!!!!!!αναμφισβητητα ολες αγαπαμε τα παιδακια μας κ θελουμε να εξασφαλισουμε ενα υγιες περιβαλλον γι αυτα!απλα ο καθενας το κανει με το δικο του τροπο,ο οποιος ειναι απολυτα σεβαστος!εγω ανηκω στην πλευρα που δεν βγαζω τα παππουτσια μου στο σπιτι,ομως πηρα αρκετα χρησιμες πληροφοριες απο την πλευρα που βγαζει τα παππουτσια της!πληροφοριες που τις αγνοουσα αφου ειχα μεινει μονο στα βασικα!δεν λεω οτι απο δω κ στο εξης τερμα κ τελειωσε θα βγαζουμε τα παππουτσια μας,απλα ενδεχομενως να γινω λιγο πιο προσεκτικη σε αυτο το θεμα!αλλωστε το φορουμ αυτο το σκοπο εξυπηρετει(κατα τη δικη μου γνωμη)να ανταλλασουμε αποψεις σε θεματα που μας απασχολουν ως μητερες.τωρα απο αυτες τις αποψεις,αυτο που μας ενδιαφερει το κραταμε κ ενδεχομενως το υιοθετουμε κι ολας και οτι δεν μας αρεσει ή δεν μας εκφραζει το προσπερναμε!

θα συμφωνησω μαζι σου. Πραγματικα δεν χρειαζεται να τρωγομαστε και να προσβαλει η μια την αλλη για τις αντιληψεις της και το τροπο ζωης.

Διαφημίσεις

πώς να πείσω δύο θηριάκια, να μην κυλιούνται στο πάτωμα, στο σπίτι; Εδώ τρομάζω να τα κρατήσω όταν είμαστε έξω! :P

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω προβληματιστεί ποτέ ιδιαίτερα. Φαντάζομαι ότι εντάσσεται σε αυτά που μαθαίνουν σταδιακά ότι δεν κάνουμε απλώς και μόνο με τη συνεχή επανάληψη. Όχι ότι πετυχαίνει πάντα δηλαδή :-D:grin:

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με ekavi και pepper...

Πιστεύω ότι δεν είναι καλό να χάνουμε το μέτρο...Ούτε η υπερβολική χαλαρότητα σε θέματα μικροβίων με εκφράζει (πχ. έχω γνωστή που δεν πλένει τα χέρια των παιδιών της παρά μόνο όταν τα κάνει μπάνιο γιατί 'έλα μωρέ, αντισώματα θα πάρουν'), ούτε και η 'μικροβιοφοβία' (πχ. έχω άλλη φίλη που ρίχνει βραστά νερά στις τουαλέττες μόλις φύγουν από το σπίτι...οι γονείς της!!).

Όταν ο γιος μου φάνηκε ότι θα αρχίσει να μπουσουλάει, στείλαμε τα χαλια για σούπερ βιολογικό καθαρισμό και στη συνέχεια φροντίζαμε να μην πατάμε στα χαλιά παρά μόνο με κάλτσες. Οι περισσότεροι φίλοι μας είχαν παιδιά σε παρόμοια φάση οπότε από μόνοι τους έκαναν το ίδιο...Τώρα αν κάποιος ξεχνιόταν μια φορά και πάταγε, δεν φρίκαρα κιόλας...Μια-δυο φορές που κάναμε πάρτυ για μεγάλους με 30-40 άτομα βγάλαμε τα χαλιά...Κατά τα άλλα σφουγγαρίζαμε τακτικά και that's it.

Μόλις μπούμε σπίτι κι εγώ κι ο άντρας μου αλλάζουμε ρούχα και βάζουμε παντόφλες...Αλλά μπορεί να τύχει να μην γίνει αυτό 'αμέσως' και να γίνει μετά από 5 λεπτά, οκ δεν τρέχει και τίποτα...(πχ. αν μου ζητήσει ο μικρός με λαχτάρα μόλις μπω στο σπίτι που έλειπα όλη μέρα στη δουλειά να πάω αμέσως να δώ τί ζωγραφίζει στο σαλόνι, ε, θα πάω με τα παπούτσια!)...

Τώρα που ο γιος μας είναι σχεδόν τεσσάρων, έχουμε χαλαρώσει λίγο σε κάποια πράγματα, γιατί πάει παιδικό και κούνιες καθημερινά, οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο και ίσως ανούσιο να προσπαθούμε να ελέγξουμε πλήρως την επαφή του με τα μικρόβια...Αλλά έχουμε μερικούς βασικούς κανόνες: πλένουμε τα χέρια μόλις γυρίσουμε σπίτι, μετά την τουαλέττα, πριν το φαγητό, δεν κυλιόμαστε στο πάτωμα, αλλάζουμε ρούχα μετά το πάρκο, δεν πιάνουμε τα παπούτσια μας, δεν βάζουμε χεράκια στο στόμα ή στη μύτη...

Δεν θα ζητούσα ποτέ από καλεσμένους να βγάλουν τα παπούτσια τους, αντίθετα πολλές φορές με έχει ρωτήσει ο καλεσμένος "μήπως να τα βγάλω;" και έχω απαντήσει "εμένα δεν με πειράζει, όπως είσαι εσύ πιο άνετα"...

Προφανώς, ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο, και δεν έχει κανένα νόημα οι μεν να αποκαλούν τους δε "υποχόνδριους, παστρικούς κλπ." και οι δε να ανταπαντούν "ε, πέστε για ύπνο με τα παπούτσια, βρωμιάρηδες" :wink: απλά γιατί δεν υπάρχει εξαρχής περιθώριο συνεννόησης μεταξύ των δύο νοοτροπιών!

Αυτο ακριβως αμφισβητηθηκε ομως: "ενα υγιες περιβαλλον για αυτα" και δεν το δεχομαι με τιποτα αυτο!!!

Κατα τα αλλα συμφωνω με τα γραφομενα σου...!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Novak, η τελευταια σου παραγραφος εμπεριεχει μια λεξη (βρωμιαρηδεσ) που δεν ειπωθηκε απο καμια. Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα καλο θα ειναι να τα ξεκαθαριζουμε...!!! Και στη τελικη οι ριπες ξεκινησαν απο την αλλη πλευρα και συντομα εμεις περασαμε στην αντεπιθεση!!! Οκ, το κατανοω οτι παρεκτραπηκε η συζητηση αλλα δεν ξεκινησε απο εμας!!!

Novak, η τελευταια σου παραγραφος εμπεριεχει μια λεξη (βρωμιαρηδεσ) που δεν ειπωθηκε απο καμια. Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα καλο θα ειναι να τα ξεκαθαριζουμε...!!! Και στη τελικη οι ριπες ξεκινησαν απο την αλλη πλευρα και συντομα εμεις περασαμε στην αντεπιθεση!!! Οκ, το κατανοω οτι παρεκτραπηκε η συζητηση αλλα δεν ξεκινησε απο εμας!!!

Κοαλάκι όντως δεν ειπώθηκε, χαριτολογώντας το έγραψα, εξ'ού και το :wink: δίπλα...Σόρι αν δημιούργησα σύγχυση...

(πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο σε ένα βαθμό υποννοήθηκε...δεν εννοώ από εσένα προσωπικά, από το γενικότερο τόνο της συζήτησης)

Διαφημίσεις

Κοαλάκι όντως δεν ειπώθηκε, χαριτολογώντας το έγραψα, εξ'ού και το :wink: δίπλα...Σόρι αν δημιούργησα σύγχυση...

(πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο σε ένα βαθμό υποννοήθηκε...δεν εννοώ από εσένα προσωπικά, από το γενικότερο τόνο της συζήτησης)

Οχι βρε τη συγχυση, απλα θεωρησα σωστο να το αναφερω γιατι τα παραπανω που ανεφερεσ στην ιδια παραγραφο σου γραφτηκαν κυριολεκτικα.

Ναι, ισως να υπονοηθηκε αλλα αναμενομενο ηταν... Αν διαβασεις τα ποστ θα καταλαβεις!!!

Οχι βρε τη συγχυση, απλα θεωρησα σωστο να το αναφερω γιατι τα παραπανω που ανεφερεσ στην ιδια παραγραφο σου γραφτηκαν κυριολεκτικα.

Ναι, ισως να υπονοηθηκε αλλα αναμενομενο ηταν... Αν διαβασεις τα ποστ θα καταλαβεις!!!

Εγω ουτε το υπονοησα ουτε το πιστευω. Το θεμα μας δεν ηταν ποσο καλες νοικοκυρες ειμαστε, ηταν το ποσο ενημερωμενος ειναι καποιος, για τα μικροβια που μεταφερουν τα παππουτσια.

Υποθετω οσες θεωρειτε ακαταλληλο το πατωμα του δικου σας σπιτιου για να κυλιστουν τα παιδακια σας...στις παιδικες χαρες και στα γηπεδα πρεπει να παθαινετε απανωτα εγκεφαλικα...Καλα οι δικοι μου κυλιουνται οπου βρουν...εχουμε σφουγγαρισει απειρα μαγαζιαμε τις φορμες μας...για να μην αναφερω το τι βαζουν στο στομα τους και σας σοκαρω.Προσωπικα πιο πολυ σιχαινομαι να πατησει ο αλλος με τις καλτσες του στο σπιτι μου παρα με τα παπουτσια του.να μου ζητηθει να βγαλω εγω τα παπουτσια μου δεν ετυχε.

Υποθετω οσες θεωρειτε ακαταλληλο το πατωμα του δικου σας σπιτιου για να κυλιστουν τα παιδακια σας...στις παιδικες χαρες και στα γηπεδα πρεπει να παθαινετε απανωτα εγκεφαλικα...Καλα οι δικοι μου κυλιουνται οπου βρουν...εχουμε σφουγγαρισει απειρα μαγαζιαμε τις φορμες μας...για να μην αναφερω το τι βαζουν στο στομα τους και σας σοκαρω.Προσωπικα πιο πολυ σιχαινομαι να πατησει ο αλλος με τις καλτσες του στο σπιτι μου παρα με τα παπουτσια του.να μου ζητηθει να βγαλω εγω τα παπουτσια μου δεν ετυχε.

Κοιτα εξηγησαμε πολλες φορες τη διαφορα του εξω με μεσα ας μην αρχισει η συζητηση απο την αρχη και παθουμε κανενα εγκεφαλικο! :D:D

ΥΓ. Μειονοτητα, εισαι εσυ δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει... Μου θυμισες εκεινους που στεκονται ακομα και αριστερα στις κυλιομενες στο μετρο, επειδη ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ οτι ΔΙΕΘΝΩΣ, αριστερα περπατας και δεξια, στεκεσαι (το ανακοινωνουν μεσα στο μετρο αλλα ποιος το ακουει) και φωναζουν σε μερικους που περπατανε "να πας με τις σκαλες! στις κυλιομενες στεκομαστε!" και βριζουν κι απο πανω.

:shock::shock::lol:

Τι να σου πω και πώς να το πω τώρα να μη θιχτείς...

Η πηγή σου για το τι συνηθίζεται διεθνώς είναι το ίντερετ; Το ίδιο ίντερνετ που αν το παίρναμε τοις μετρητοίς θα ήταν παγκοσμίως η πιο ενδιαφέρουσα γυναίκα η Kim Kardashian;

Το συγκεκριμένο τόπικ που παρέπεμψες απηχεί αυτούς που επέλεξαν να κλικάρουν και να γράψουν. Πράγματι σε κάποιες κοινωνίες, πιθανόν να είναι πιο συνηθισμένη η πρακτική αυτή με τα παπούτσια. Το ενδιαφέρον θα ήταν να μαθαίναμε ότι οι κοινωνίες αυτές έχουν εκμηδενίσει τις λοιμώξεις από μικρόβια... Τέλος πάντων.

Τελευταία εποχή που κινήθηκε το κορμί μου στο διεθνές στερέωμα, ήταν προ δεκαετίας, αλλά κινήθηκε ΠΟΛΥ. Σε ΚΑΝΕΝΑ σπίτι δεν με υποδέχτηκαν με τις παντόφλες ή με τις κάλτσες. Μιλάω για Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία. Επίσης έμεινα ως φιλοξενούμενη σε κάποια σπίτια, παντόφλες δεν εμφανίστηκαν στον ορίζοντα πουθενά. Οι παρέες μου ήταν κυρίως φοιτητές, αλλά και κανονικοί άνθρωποι. Τελευταία φορά που είδα άντρα με παντόφλες και ήταν και ο μοναδικός ever, ήταν ο παππούς μου, προ δεκαπενταετίας.

Ακόμα και για τη Σουηδία που αναφέρθηκε αμφιβάλλω τελικά αν είναι εντελώς γενικό, αλλιώς τι στο καλό, στο H&M ή σε κάποια άλλη διεθνή αλυσίδα θα είχαμε και κολεξιόν από παντόφλες. Να μια niche market, τρεντυ παντόφλες... Αν είναι τρεντ.

Τώρα παίζει πράγματι να υπάρχει ένα κάποιο τρέντ, δεν παίρνω και όρκο... Μια οικογένεια όπως είπα ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα που το κάνει αυτό και δεν μας έχουν ζητήσει ανοιχτά να βγάλουμε παπούτσια, όμως προσπαθούμε να σεβαστούμε το χώρο τους, γιατί πράγματι τις πρώτες φορές είχα αταίριαστες κάλτσες κλπ, δεν μας είχαν ενημερώσει από τακτ οι άνθρωποι, θα προτιμούσα να το είχαν κάνει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις συνήθειες λοιπόν των άλλων στα σπίτια τους. Δεν θα τους χαρακτηρίσω συνολικά από τη στάση τους σε ένα από τα χιλιάδες θέματα της ζωής, αλοίμονο κιόλας.

Επίσης εσύ χρησιμοποίησες πρώτη στο ίδιο ποστ, αρουραίους, βόθρους, υπονόμους, λες και είναι παρέα του καθενός, οπότε, ναι, άφησες ανοιχτή την πόρτα για να νομίσουν κάποιες ότι τις χαρακτηρίζεις βρωμιάρες. Μετά γύρισε σε ανενημέρωτες...

Διαφημίσεις

Η πηγή σου για το τι συνηθίζεται διεθνώς είναι το ίντερετ; Το ίδιο ίντερνετ που αν το παίρναμε τοις μετρητοίς θα ήταν παγκοσμίως η πιο ενδιαφέρουσα γυναίκα η Kim Kardashian;

Ελα! Ωραιο! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

(-δεν μπαινω στον πειρασμο να γραψω επι της ουσιας-)

Εγώ θα μπω στον πειρασμό και θα ρωτήσω...

Φαντάζομαι πως όσοι θέλουν οι καλεσμένοι τους να βγάζουν τα παπούτσια τους, το ίδιο θα κάνουν και οι ίδιοι στα σπίτια των άλλων.

Εμείς, στο σπίτι δε φοράμε παπούτσια. Καθαρίζουμε, ώστε το σπίτι να είναι καθαρό γιατί τα πιτσιρίκια κάθονται κάτω κάνουν τα παιχνίδια τους (εντάξει, δεν τρώνε από το πάτωμα). Επίσης στο σπίτι κυκλοφορεί σκύλος. Ο σκύλος επίσης κυκλοφορεί με τις ίδιες πατούσες έξω και μέσα. Και φυσικά και ο σκύλος θα βρεθεί σε όλα τα απίθανα σημεία έξω. Για να μπει σπίτι σκουπίζουμε τα πατουσάκια του, αλλά με τα ίδια πατουσάκια μπαίνει. (Σα να σκουπίζουμε εμείς τα παπούτσια μας δηλαδή). Μέσα έχει περιορισμένη πρόσβαση (π.χ. όχι κουζίνα, ...) αλλά σίγουρα έχει το ελευθέρας στο σαλόνι.

Ερώτηση: Εσείς, αν σας καλούσα στο δικό μου σπίτι, θα τα βγάζατε τελικά τα παπούτσια σας;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Επίσης στο σπίτι κυκλοφορεί σκύλος. Ο σκύλος επίσης κυκλοφορεί με τις ίδιες πατούσες έξω και μέσα. Και φυσικά και ο σκύλος θα βρεθεί σε όλα τα απίθανα σημεία έξω. Για να μπει σπίτι σκουπίζουμε τα πατουσάκια του, αλλά με τα ίδια πατουσάκια μπαίνει. (Σα να σκουπίζουμε εμείς τα παπούτσια μας δηλαδή). Μέσα έχει περιορισμένη πρόσβαση (π.χ. όχι κουζίνα, ...) αλλά σίγουρα έχει το ελευθέρας στο σαλόνι.

Ερώτηση: Εσείς, αν σας καλούσα στο δικό μου σπίτι, θα τα βγάζατε τελικά τα παπούτσια σας;

καλησπερα κ απο μενα. παρακολουθω την συζητηση σας κ αποφασισα να πω κ εγω πως το βλεπω απο τη μερια μου.

οταν παω επισκεψη παντα βγαζω τα παπουτσια μου(εκτος κ αν παμε σε καποιο "παρτυ" κ το απαιτει η περισταση :wink::lol::wink::lol: ) ειδικα σε σπιτια που υπαρχουν μωρα. σε αυτο να σημειωσω οτι στο σπιτι μιας φιλης που παντα εβγαζα τα παπουτσια λιγες μερες πριν γεννησει μου λεει "κ απο οταν γεννησω θα βγαζετε τα παπουτσια ε?" :|:|:shock: με πειραξε τοσο πολυ αλλα λεω μαλλον τυφλη θα ειναι!

στο δικο μου σπιτι με ενοχλει να μπαινει καποιος με παπουτσια (ανοιχτοχρωμο δαπεδο) αλλα ποτε δεν εχω ζητησει απο κανεναν να τα βγαλει. οποιος προθυμοποιηθει καλως αλλιως μετα σφουγγαρισμα!!

επισης εχω κ εγω σκυλι. τον πηραμε μικρουλη κ μετα απο οδηγιες του κτηνιατρου επρεπε να παραμενει το πατωμα καθαρο 24 ωρες το 24ωρο(μεχρι να κανει ολα τα εμβολια) μιλαμε για σφουγγαρισμα μεχρι κ 2 φορες την μερα κατι που "δυστυχως" σου γινεται συνηθεια μετα. κ τι νομιζετε? ενα πολυ "καθαρο" ζευγαρι που απο τοτε που το πηραμε σιχαινοταν να ερχεται στο σπιτι μου γιατι το θεωρουν ανθυγιεινο περιβαλλον :rolleyes::rolleyes::rolleyes: αλλα θεωρουσαν πολυ νορμαλ το 3 χρονο παιδακι τους να ανεβαινει με τα παπουτσια(που κυκλοφορει εξω) του στον καναπε μου( !!! ) κ να μην τους καιγεται καρφι!! :evil::evil::evil:

σε αυτη την περιπτωση η αγενεια απο ποιον προερχεται?? μηπως τα βλεπουμε παντα οπως μας συμφερει?

υγ: να σημειωσω οτι θα μεγαλωσω μωρο με σκυλι μαζι αρα μαλλον ανηκω κ εγω στο κλαμπ των "βρωμιαριδων" συνεπως ειναι μεγαλη η λοξα μου να θελω να βγαζουν τα παπουτσια τους...:lol::lol::lol::lol:

Εγώ θα μπω στον πειρασμό και θα ρωτήσω...

Φαντάζομαι πως όσοι θέλουν οι καλεσμένοι τους να βγάζουν τα παπούτσια τους, το ίδιο θα κάνουν και οι ίδιοι στα σπίτια των άλλων.

Εμείς, στο σπίτι δε φοράμε παπούτσια. Καθαρίζουμε, ώστε το σπίτι να είναι καθαρό γιατί τα πιτσιρίκια κάθονται κάτω κάνουν τα παιχνίδια τους (εντάξει, δεν τρώνε από το πάτωμα). Επίσης στο σπίτι κυκλοφορεί σκύλος. Ο σκύλος επίσης κυκλοφορεί με τις ίδιες πατούσες έξω και μέσα. Και φυσικά και ο σκύλος θα βρεθεί σε όλα τα απίθανα σημεία έξω. Για να μπει σπίτι σκουπίζουμε τα πατουσάκια του, αλλά με τα ίδια πατουσάκια μπαίνει. (Σα να σκουπίζουμε εμείς τα παπούτσια μας δηλαδή). Μέσα έχει περιορισμένη πρόσβαση (π.χ. όχι κουζίνα, ...) αλλά σίγουρα έχει το ελευθέρας στο σαλόνι.

Εγω προσωπικα ναι, θα τα εβγαζα τα παπουτσια μου!!! Το τι κανεις εσυ μεσα στο σπιτι σου και το αν εχεις κατοικιδιο η οχι ειναι δικο σου καθαρα θεμα. Το δικο μου θεμα ειναι να βγαλω τα παπουτσια μου ετσι οπως εχω μαθει, και στο δικο σου χωρο. Αλλο αν εσυ δεν το επιτρεπεις, εκει τοτε θα φροντισω να σεβαστω την αποψη σου και τα δικα σου θελω εφοσον ερχομαι σπιτι σου!!!

Εγώ αφήνω τους καλεσμένους να εκφραστούν όπως νομίζουν. Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση να βγάζουν τα παπούτσια τους και θεωρώ πως δε χρειάζεται (είπαμε κομματάκι μεγαλύτερη οικειότητα), αλλά δε σχολιάζω. Αν ο καλεσμένος μου το θέλει, ας το κάνει ελεύθερα.

Υ.Γ. Τα καλτσάκια μετά τι τα κάνεις; Στον κλίβανο; Γιατί αφού δεν ζητώ να βγάζουν παπούτσια, δεν έχω προβλέψει για παντοφλίτσες. Και ο σκύλος εξακολουθεί να φοράει τις ίδιες πατούσες μέσα έξω...

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγώ αφήνω τους καλεσμένους να εκφραστούν όπως νομίζουν. Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση να βγάζουν τα παπούτσια τους και θεωρώ πως δε χρειάζεται (είπαμε κομματάκι μεγαλύτερη οικειότητα), αλλά δε σχολιάζω. Αν ο καλεσμένος μου το θέλει, ας το κάνει ελεύθερα.

Υ.Γ. Τα καλτσάκια μετά τι τα κάνεις; Στον κλίβανο; Γιατί αφού δεν ζητώ να βγάζουν παπούτσια, δεν έχω προβλέψει για παντοφλίτσες. Και ο σκύλος εξακολουθεί να φοράει τις ίδιες πατούσες μέσα έξω...

Alcyon, αν χαριτολογεις ναι τα βαζω στον κλιβανο, αν ομως μιλας σοβαρα τα βαζω απλα στο πλυντηριο :P. Βλεπεις δεν φοβαμαι, δεν σιχαινομαι και δεν υπερβαλω τοοοσο πολυ!!!

:shock::shock::lol:

Τι να σου πω και πώς να το πω τώρα να μη θιχτείς...

Το συγκεκριμένο τόπικ που παρέπεμψες απηχεί αυτούς που επέλεξαν να κλικάρουν και να γράψουν. Πράγματι σε κάποιες κοινωνίες, πιθανόν να είναι πιο συνηθισμένη η πρακτική αυτή με τα παπούτσια. Το ενδιαφέρον θα ήταν να μαθαίναμε ότι οι κοινωνίες αυτές έχουν εκμηδενίσει τις λοιμώξεις από μικρόβια... Τέλος πάντων.

Τελευταία εποχή που κινήθηκε το κορμί μου στο διεθνές στερέωμα, ήταν προ δεκαετίας, αλλά κινήθηκε ΠΟΛΥ. Σε ΚΑΝΕΝΑ σπίτι δεν με υποδέχτηκαν με τις παντόφλες ή με τις κάλτσες. Μιλάω για Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία. Επίσης έμεινα ως φιλοξενούμενη σε κάποια σπίτια, παντόφλες δεν εμφανίστηκαν στον ορίζοντα πουθενά. Οι παρέες μου ήταν κυρίως φοιτητές, αλλά και κανονικοί άνθρωποι. Τελευταία φορά που είδα άντρα με παντόφλες και ήταν και ο μοναδικός ever, ήταν ο παππούς μου, προ δεκαπενταετίας.

Ακόμα και για τη Σουηδία που αναφέρθηκε αμφιβάλλω τελικά αν είναι εντελώς γενικό, αλλιώς τι στο καλό, στο H&M ή σε κάποια άλλη διεθνή αλυσίδα θα είχαμε και κολεξιόν από παντόφλες. Να μια niche market, τρεντυ παντόφλες... Αν είναι τρεντ.

Τώρα παίζει πράγματι να υπάρχει ένα κάποιο τρέντ, δεν παίρνω και όρκο... Μια οικογένεια όπως είπα ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα που το κάνει αυτό και δεν μας έχουν ζητήσει ανοιχτά να βγάλουμε παπούτσια, όμως προσπαθούμε να σεβαστούμε το χώρο τους, γιατί πράγματι τις πρώτες φορές είχα αταίριαστες κάλτσες κλπ, δεν μας είχαν ενημερώσει από τακτ οι άνθρωποι, θα προτιμούσα να το είχαν κάνει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις συνήθειες λοιπόν των άλλων στα σπίτια τους. Δεν θα τους χαρακτηρίσω συνολικά από τη στάση τους σε ένα από τα χιλιάδες θέματα της ζωής, αλοίμονο κιόλας.

Επίσης εσύ χρησιμοποίησες πρώτη στο ίδιο ποστ, αρουραίους, βόθρους, υπονόμους, λες και είναι παρέα του καθενός, οπότε, ναι, άφησες ανοιχτή την πόρτα για να νομίσουν κάποιες ότι τις χαρακτηρίζεις βρωμιάρες. Μετά γύρισε σε ανενημέρωτες...

Δεν ξερω γιατι συνεχιζεις την ειρωνια, δεν θα συνεχισω γιατι δεν εχει νοημα κι εχουμε κι αλλα πραγματα να κανουμε

-ο λογος που γραφω, ειναι για να επαναλαβω οτι ΑΛΛΟ να ενημερωνεις (=τα παππουτσια μεταφερουν μικροβια απο τον υπονομο) ΚΙ ΑΛΛΟ να χαρακτηριζεις. ΔΕΝ χρησιμοποιησα κανεναν χαρακτηρισμο, μονες σας αναφερθηκατε σε αυτον. ΣΥ ΕΙΠΑΣ!!!!

ΥΓ Τωρα αν καταλαβα καλα (? γιατι σε αυτο το μηνυμα απαντησες) θα ξεκινησουμε συζητηση και για τις κυλιομενες? ελεος (τι το θελα κι εγω:-P). Εννοειται οτι ετσι ειναι, και εχω βαρεθει να βλεπω να τσακωνονται καθημερινα στο μετρο αυτοι που το ΞΕΡΟΥΝ με αυτους που ΔΕΝ το ξερουν. Εμενα δεν με πιστευεις, την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στο μετρο, δεν την ακους????

πηγη μου δεν ειναι το ιντερνετ, εχω ζησει σε 3 χωρες και ταξιδευα συχνα επι 15 χρονια. Κι ακομα, αλλα οχι τοσο συχνα.

edit Δεν ξερω που κινηθηκες πριν 10 χρονια, αλλα σε φοιτητοπαρεες δεν περιμενεις να δεις και να μιμηθεις κανονες υγιεινης. Αναφερθηκα σε μια συζητηση στο ιντερνετ, γιατι εκει μιλαμε-εσυ δεν εχεις κανει λινκ σε αλλο θεμα, οταν βρεις κατι σχετικο? Το χρησιμοποιησες ακομα και αυτο, για να με ειρωνευτεις. Κριμα.

Alcyon, αν χαριτολογεις...!!

Αυτο... ;)

Είμαι τόσο πτώμα... που δεν υπάρχει περίπτωση να θέλω καβγά. Μια διάθεση χαλαρότητας επίσης την έχω. Σαφώς και δεν καταναλώνω ψυχικές δυνάμεις για τέτοιο θέμα. Γούστο στον καθένα να κάνει ότι θέλει σπίτι του. :rolleyes:

Ουσιαστικά το θέμα παντόφλα είναι ζήτημα συνήθειας... και δε φρικάρετε με κάθε είδους μικρόβιο. Γιατί αυτά κυκλοφορούν και δεν περιορίζονται στα παπούτσια μας. Έρχονται και με τα ρούχα μας και με πολλούς άλλους τρόπους. Χαλαρά, υπάρχουν του κόσμου τα μικρόβια σε όλα τα σπίτια. Κανένα δεν είναι αποστειρωμένο.

Αυτο... ;)

Είμαι τόσο πτώμα... που δεν υπάρχει περίπτωση να θέλω καβγά. Μια διάθεση χαλαρότητας επίσης την έχω. Σαφώς και δεν καταναλώνω ψυχικές δυνάμεις για τέτοιο θέμα. Γούστο στον καθένα να κάνει ότι θέλει σπίτι του. :rolleyes:

Ουσιαστικά το θέμα παντόφλα είναι ζήτημα συνήθειας... και δε φρικάρετε με κάθε είδους μικρόβιο. Γιατί αυτά κυκλοφορούν και δεν περιορίζονται στα παπούτσια μας. Έρχονται και με τα ρούχα μας και με πολλούς άλλους τρόπους. Χαλαρά, υπάρχουν του κόσμου τα μικρόβια σε όλα τα σπίτια. Κανένα δεν είναι αποστειρωμένο.

Αυτο...;)

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...