Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Το συμπέρασμα που βγάζω απο τα τελευταία ποστ είναι πως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Σας τρομάζουν τόσο τα μικρόβια στο πάτωμα! Δεν θα το πάω πολύ μακριά.

Εχετε γνώση τι περιέχει το στρώμα που κοιμάστε εσείς και τα παιδιά σας κάθε βράδυ, και κάποιοι και το μεσημέρι?? Οι καναπέδες σας? Οι πολυθρόνες σας?? Ακάραια! Πολύ χειρότερα απο τα μικρόβια του πατώματος. Κι αυτό γιατί το πάτωμα σας μπορείτε να το καθαρίσετε όσο συχνά θέλετε. Με το στρώμα δε μπορεί να γίνει το ίδιο.

Που καταλήγουμε λοιπόν? Οτι μικρόβια δεν έρχονται μόνο απο έξω μέσα στο σπίτι. Αλλά γεννιούνται και ζουν και μέσα στο σπίτι μας. Συνεπώς ξαναλέω, και γνώμη μου οτι η αιτία του θέματος ειναι βαθύτερη απο αυτό που λέγετε και πως όλα είναι μια μεγάααααααλη δικαιολογία για να μη μπένουμε σε έξτρα κόπο.

Επίσης αν είχα παντόφλες για όποιον έρχεται σπίτι μου θα ήθελα ένα δωματιο μόνο για παπουτσοθήκες. Αν επέλεγα να παίρνω μιας χρήσεως παντοφλάκια, θα φτάναμε να μην έχουμε να φάμε, που λέει ο λόγος, για να μη ρίξω ένα σκούπισμα ή σφουγγάρισμα παραπάνω.

Σημειωτέον οτι κι εγώ μένω σε μονοκατοικία = ισόγειο, και σε μια περιοχή με χωματόδρομους τριγύρω. Το ισόγειο συνεπάγεται απο την αυλή - στο μπαλκόνι και απο εκεί στο σαλόνι - κουζίνα ενιαίος χώρος. Και παπουτσοθήκη στο σαλόνι δεν έχω. Την εχω στο μπάνιο όπου διασχίζω την κουζίνα για να πάω να τα βγάλω. Αν έρθει κάποιος με λάσπες, θα φροντίσω να του δώσω κάτι να καθαριστεί ώστε να μην μου γεμίσει το σπίτι λάσπες. Όμως είναι μια σπάνια περίπτωση και δε μου εχει συμβεί και ποτέ. Όμως ούτε το σπίτι μου είναι ποτέ βρώμικο, αλλά ούτε γίνομαι άρρωστη και υστερική με τα μικροβια.

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οπότε να υποθέσω πως στις κοπέλες που παρέχουν παντοφλίτσες για τους καλεσμένους τους, δεν τίθεται θέμα κατοικιδίου στο σπίτι, έτσι;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Το συμπέρασμα που βγάζω απο τα τελευταία ποστ είναι πως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Σας τρομάζουν τόσο τα μικρόβια στο πάτωμα! Δεν θα το πάω πολύ μακριά.

Εχετε γνώση τι περιέχει το στρώμα που κοιμάστε εσείς και τα παιδιά σας κάθε βράδυ, και κάποιοι και το μεσημέρι?? Οι καναπέδες σας? Οι πολυθρόνες σας?? Ακάραια! Πολύ χειρότερα απο τα μικρόβια του πατώματος. Κι αυτό γιατί το πάτωμα σας μπορείτε να το καθαρίσετε όσο συχνά θέλετε. Με το στρώμα δε μπορεί να γίνει το ίδιο.

Που καταλήγουμε λοιπόν? Οτι μικρόβια δεν έρχονται μόνο απο έξω μέσα στο σπίτι. Αλλά γεννιούνται και ζουν και μέσα στο σπίτι μας. Συνεπώς ξαναλέω, και γνώμη μου οτι η αιτία του θέματος ειναι βαθύτερη απο αυτό που λέγετε και πως όλα είναι μια μεγάααααααλη δικαιολογία για να μη μπένουμε σε έξτρα κόπο.

Επίσης αν είχα παντόφλες για όποιον έρχεται σπίτι μου θα ήθελα ένα δωματιο μόνο για παπουτσοθήκες. Αν επέλεγα να παίρνω μιας χρήσεως παντοφλάκια, θα φτάναμε να μην έχουμε να φάμε, που λέει ο λόγος, για να μη ρίξω ένα σκούπισμα ή σφουγγάρισμα παραπάνω.

Σημειωτέον οτι κι εγώ μένω σε μονοκατοικία = ισόγειο, και σε μια περιοχή με χωματόδρομους τριγύρω. Το ισόγειο συνεπάγεται απο την αυλή - στο μπαλκόνι και απο εκεί στο σαλόνι - κουζίνα ενιαίος χώρος. Και παπουτσοθήκη στο σαλόνι δεν έχω. Την εχω στο μπάνιο όπου διασχίζω την κουζίνα για να πάω να τα βγάλω. Αν έρθει κάποιος με λάσπες, θα φροντίσω να του δώσω κάτι να καθαριστεί ώστε να μην μου γεμίσει το σπίτι λάσπες. Όμως είναι μια σπάνια περίπτωση και δε μου εχει συμβεί και ποτέ. Όμως ούτε το σπίτι μου είναι ποτέ βρώμικο, αλλά ούτε γίνομαι άρρωστη και υστερική με τα μικροβια.

Θα σε παρακαλουσα να ΜΗΝ επαναλαμβανεις συνεχως το τι εσυ εικαζεισ γιατι το συμπερασμα που εγω βγαζω ειναι οτι γινεσαι κουραστικη και αγενης!!!

Δεν ειμαστε χαζες απλα προσπαθουμε με απλες και πρακτικες κινησεις να κρατησουμε το χωρο μας ΠΙΟ καθαρο προς ωφελος ολων, οσο αυτο ειναι εφικτο. Με το χαλι γινεται, με το στρωμα λιγο δυσκολο, οποτε η συγκριση σου ειναι εντελως ατοπη!!! Και εφοσον εσυ εισαι τοσο ανετη κοιμησου με τα παπουτσια στο κρεβατι και ασε εμας να κανουμε χρηση της υστεριας μας!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

E, εντάξει, δεν ήταν και τόσο χαμηλοί οι τόνοι όταν αναφέρθηκαν πλήθος ουσιών που μπορεί να πάει στο στόμα του παιδιού ή και των μεγάλων τελικά...

Δεν παραπονεθηκα για τους υψηλους τονους, εξαλλου εκει συνεισεφερα και εγω, αναφερθηκα στους χαρακτηρισμους. Οταν ο αλλος, κανει quote ενα μηνυμα σου, και μετα απο κατω χρησιμοποιησει χαρακτηρισμους μειονεκτικους, τοτε ναι με ενοχλει.

Οποτε, χαιρομαι που το ξεκαθαρισαμε με το αλλο μελος, ολα καλα.

manoulina, ελεος κοριτσι μου. Τι σχεση εχουν τα ακαρεα (=αλλεργιες) με το θεμα μας? Τα παππουτσια μεταφερουν ΜΙΚΡΟΒΙΑ οχι ακαρεα μονο, οπως της λεπτοσπειρωσης (=θανατος). (τελικα καμμια σας δεν καταλαβε το χθεσινο μου ποστ:rolleyes:)

αντε καληνυχτα

Διαφημίσεις

:):P:)

dog-shoes-4.jpg

Πλακίτσα κάνω... μην αρπαχτείτε! ;):)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Προτιμω αυτο, που πεταει

http://www.dog-clothes-world.com/dog-clothes-gallery/Halloween-dog-clothes/halloween-dog-clothes-15.html

η αυτο, να ξεκουραζομαι κιολας

http://www.toxel.com/tech/2013/04/01/cleaning-slippers-for-cats-and-dogs/

(ψευτικο το β)

Χαχαχαχαχαχαχαχα...!!!

Οσο για το δευτερο κινδυνευουμε να χαρακτηριστουμε ΤΕΜΠΕΛΕΣ η πιο λαικα ακαματεσ, φανταζομαι το εχεις καταλαβει!!! Πες τοσα ειπωθηκαν, αυτο θα με πειραξει???!!!

Εγω θα ηθελα και μια τριτη εκδοση, ενα σκυλο σαν το δευτερο που να εχει και αυτοματη λειτουργια να βγαζει με το στομα του τα παπουτσια των επισκεπτων, πολυ θα με ενδιεφερε κατι τετοιο, χιχιχι!!! Και που ξερεις, ισως ετσι κερδισουμε τον πολυποθητο (για ορισμενουσ) τιτλο ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ!!!

Είναι δυνατόν να μαλώνουμε για κάτι τόσο απλό και στην τελική έχει να κάνει με τη θέληση του καθενός; Δεν μπορεί απλά ο καθένας να πει τη γνώμη του και τέλος;Κάθε θέμα που παρακολουθώ στο φόρουμ καταλήγει σε έντονη συζήτηση.

Θα σε παρακαλουσα να ΜΗΝ επαναλαβεις το τι εσυ εικαζεισ γιατι το συμπερασμα που εγω βγαζω ειναι οτι γινεσαι κουραστικη και αγενης!!!

Δεν ειμαστε χαζες απλα προσπαθουμε με απλες και πρακτικες κινησεις να κρατησουμε το χωρο μας ΠΙΟ καθαρο προς ωφελος ολων, οσο αυτο ειναι εφικτο. Με το χαλι γινεται, με το στρωμα λιγο δυσκολο, οποτε η συγκριση σου ειναι εντελως ατοπη!!! Και εφοσον εσυ εισαι τοσο ανετη κοιμησου με τα παπουτσια στο κρεβατι και ασε εμας να κανουμε χρηση τησ υστεριασ μας!!!

Θεωρείς εικασία οτι τα στρώματα μας,περιέχουν ακάρεα που μας προκαλούν αλλεργίες??

Με θεωρείς αγενή... χαχαχα φαντάσου πως θεωρούν λοιπόν εσένα οι επισκέπτες σου όταν τους βάζεις να βγάζουν ένα μέρος της ενδυμασίας τους. (αφού το παίρνεις τόσο προσωπικά και ρίχνεις το επίπεδο της συζήτησης)

Δεν είπα ποτέ κανέναν χαζό. Δικιά σου κουβέντα είναι.

Είναι απλή πρακτική κίνηση, να "γδύνεις" όσους μπαίνουν σπίτι σου?

Είναι δική σου άποψη να θεωρείς τη σύγκριση μου άτοπη.Όμως όταν το παιδί σου πάθει άσθμα, και θα πρέπει να παίρνει εισπνεόμενα φάρμακα και θα υποφέρει απο κρύο,ζέστη, γύρη και ένα σωρό άλλα (και μιλάω ως παθούσα), εσύ τότε απλά συνέχισε να βγάζεις τα παπούτσια όσων σε επισκέπτονται λες και το πάτωμα είναι η βασική εστία μόλυνσης ενός σπιτιού.

Λυπάμαι που μερικοί σκέφτονται τόσο στενόμυαλα, και την κάθε κουβέντα του άλλου την παίρνουν προσωπικά. Δεν μπορείς να συζητήσεις εδώ μέσα ή να πεις τη γνώμη σου γιατί όποιος έχει αντίθετη άποψη παρεξηγιέται και τα βλέπει όλα ως "χαρακτηρισμούς".

Επίσης δεν θυμάμαι ποια κοπέλα έγραψε παραπάνω οτι όσες έχουμε αντίθετη άποψη προσπαθούμε να σας προσβάλλουμε. Τι να πει κανείς μετά απο αυτό??? Είναι τυχαίο άραγε που όσοι είστε υπέρ του να βγαίνουν τα παπούτσια δείχνετε να προσβάλεστε με το παραμικρό, καθώς και οτι είστε μειονότητα? Γιατί δεν προσεβλήθει κανείς με αντίθετη άποψη?

Εδώ δεν πάμε να δούμε ποιος έχει το λάθος και ποιος το σωστό, μιας και το σωστό και το λάθος είναι καθαρά υποκειμενικό. Και για να θυμηθούμε και πως ξεκίνησε το θεματάκι, η κοπέλα που το άνοιξε ανέφερε οτι είχε ζήσει στη Σουηδια και εκεί το έκαναν και ζητούσε γνώμες αν μπορεί να το κάνει κι εδώ. Αυτό και μόνο. Δεν είδα να λέει πουθενά, οτι στην Ελλάδα είστε λάθος και όλοι οι ξένοι το κάνουν και μόνο οι Έλληνες απέχετε. Γιατί καπου γράφτηκε οτι στο εξωτερικό το κάνουν κλπ. Μην βλέπουμε μόνο οτι μας βολεύει... στο εξωτερικό κάνουν κι άλλα,όπως το να ανεξαρτητοποιούνται τα παιδιά απο πολύ νεαρή ηλικία. Για να δω μια πρόθυμη ελληνίδα μάνα να το κάνει για να φερθεί όπως στο εξωτερικό! Ναι, ναι ξέρω... ούτε αυτό το παράδειγμα βολεύει... και βέβαια δεν έχει καμίιιιαααα σχέση με το θέμα. Ε?

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Θεωρείς εικασία οτι τα στρώματα μας,περιέχουν ακάρεα που μας προκαλούν αλλεργίες??

Με θεωρείς αγενή... χαχαχα φαντάσου πως θεωρούν λοιπόν εσένα οι επισκέπτες σου όταν τους βάζεις να βγάζουν ένα μέρος της ενδυμασίας τους. (αφού το παίρνεις τόσο προσωπικά και ρίχνεις το επίπεδο της συζήτησης)

Δεν είπα ποτέ κανέναν χαζό. Δικιά σου κουβέντα είναι.

Είναι δική σου άποψη να θεωρείς τη σύγκριση μου άτοπη.Όμως όταν το παιδί σου πάθει άσθμα, και θα πρέπει να παίρνει εισπνεόμενα φάρμακα και θα υποφέρει απο κρύο,ζέστη, γύρη και ένα σωρό άλλα (και μιλάω ως παθούσα), εσύ τότε απλά συνέχισε να βγάζεις τα παπούτσια όσων σε επισκέπτονται λες και το πάτωμα είναι η βασική εστία μόλυνσης ενός σπιτιού.

Λυπάμαι που μερικοί σκέφτονται τόσο στενόμυαλα, και την κάθε κουβέντα του άλλου την παίρνουν προσωπικά. Δεν μπορείς να συζητήσεις εδώ μέσα ή να πεις τη γνώμη σου γιατί όποιος έχει αντίθετη άποψη παρεξηγιέται και τα βλέπει όλα ως "χαρακτηρισμούς".

Επίσης δεν θυμάμαι ποια κοπέλα έγραψε παραπάνω οτι όσες έχουμε αντίθετη άποψη προσπαθούμε να σας προσβάλλουμε. Τι να πει κανείς μετά απο αυτό??? Είναι τυχαίο άραγε που όσοι είστε υπέρ του να βγαίνουν τα παπούτσια δείχνετε να προσβάλεστε με το παραμικρό, καθώς και οτι είστε μειονότητα? Γιατί δεν προσεβλήθει κανείς με αντίθετη άποψη?

Εδώ δεν πάμε να δούμε ποιος έχει το λάθος και ποιος το σωστό, μιας και το σωστό και το λάθος είναι καθαρά υποκειμενικό. Και για να θυμηθούμε και πως ξεκίνησε το θεματάκι, η κοπέλα που το άνοιξε ανέφερε οτι είχε ζήσει στη Σουηδια και εκεί το έκαναν και ζητούσε γνώμες αν μπορεί να το κάνει κι εδώ. Αυτό και μόνο. Δεν είδα να λέει πουθενά, οτι στην Ελλάδα είστε λάθος και όλοι οι ξένοι το κάνουν και μόνο οι Έλληνες απέχετε. Γιατί καπου γράφτηκε οτι στο εξωτερικό το κάνουν κλπ. Μην βλέπουμε μόνο οτι μας βολεύει... στο εξωτερικό κάνουν κι άλλα,όπως το να ανεξαρτητοποιούνται τα παιδιά απο πολύ νεαρή ηλικία. Για να δω μια πρόθυμη ελληνίδα μάνα να το κάνει για να φερθεί όπως στο εξωτερικό! Ναι, ναι ξέρω... ούτε αυτό το παράδειγμα βολεύει... και βέβαια δεν έχει καμίιιιαααα σχέση με το θέμα. Ε?

Μα δεν ειπα οτι εγραψεσ πως ειμαστε χαζες!!! Εικασια εννοουσα οτι λες συνεχως οτι ειναι δικιολογια και προφαση, για εσενα μπορει για εμασ οχι, γιαυτο λοιπον κρατα για τον εαυτο σου τη γνωμη αυτη και μην μας αμφισβητεις.

Αν θυμασαι καλα ξεκινησαμε ενα διαλογο και ΜΕΤΑ αρχισαν οι ριπες απο την αντιθετη πλευρα, οποτε ακομα αναρωτιεσαι γιατι δεν προσεβληθει καποιος με την αντιθετη αποψη απο τη δικη μας???

Θα σε παρακαλεσω να ΜΗΝ αναφερεσαι στο παιδι μου με ΤΟΣΟ σιγουρια, χωρις καν να σου εχω δωσει αυτο το δικαιωμα. Αυτο και αν ειναι ΑΓΕΝΕΙΑ!!! ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ εφοσον εισαι παθουσα και μην παριστανεις την πυθια (χαχαχα) για λογαριασμο αλλων...!!!

Μαθε να διαβαζεις και να κατανοεις τα μηνυνατα!!! Το ενα δεν αναιρει το αλλο, εγραψα οτι ειναι ΠΙΟ δυσκολο να καθαριστει το στρωμα απο οτι το χαλι και οχι προτιμω να καθαριζω το χαλι παρα το στρωμα!!! Ξεμπερδεψετα και μετα το ξανασυζηταμε...!!!

Οσο για το ποιος εριξε το επιπεδο της συζητησης, πηγαινε διαβασε τα ποστ σου για να θυμηθεις καλυτερα, παρε τον χρονο σου και ξαναελα να επιχειρηματολογησεις με αστοχα παραδειγματα!!!

Και τελοσ, εγραψα πιο πανω οτι δεχομαι συχνα επισκεψεις, οποτε μαλλον δεν με θεωρουν αγενη, τουλαχιστον η λογικη αυτο λεει...αν σου διαφευγει!!! Σε καλυψα???

Δηλαδή, ρε κοριτσια σε σας δεν έρχεται υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, ασφαλιστής, η ηλικιωμένη διπλανή κύρια που κάτι θέλει να ρωτήσει, ένας συνάδελφός του άντρα σας να του φέρει κάτι χαρτιά, που τον έχετε δει δυο φορες, όπως έτυχε σε μένα προχτες; κάτι τέτοιο τέλος πάντων; απορω.......

Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου: Εννοείται ότι στο σπίτι κουμάντο κάνει η νοικοκυρά και όποιος έρχεται οφείλει να σεβαστεί την εξουσία της.

Εγώ προσωπικά είμαι ευέλικτη. Αν μόλις έχω κάνει γενική και μου έρθει κάποιος, εννοείται θα του ζητήσω να βγάλει τα παπούτσια του και θα του προσφέρω είτε καθαρές κάλτσες είτε καθαρές παντόφλες. Αν πρόκειται να καθαρίσω αμέσως μετά την επίσκεψη, ή αν είναι καλοκαίρι και δεν έχω χαλιά και ένα σφουγγάρισμα λύνει το πρόβλημα, τότε δε θα του το ζητήσω. Γενικά πάντως δεν ντρέπομαι να το ζητήσω, έλεος, σπίτι μου είναι, και ζητάω σεβασμό. Ή όποτε (σπάνια, 1 φορά σε 3 χρόνια) έχουμε καλεσμένους που έρχονται με καλά ρούχα (π.χ. τραπέζι για την επέτειό μας), δε θα τους πω να βγάλουν παπούτσια, γιατί είναι γελοίο να φοράς βραδινό φόρεμα με παντόφλες ;).

Εμείς της οικογένειας, βγάζουμε τα παπούτσια έξω, για άνεση και καθαριότητα.

Διαφημίσεις

Αγένεια το θεωρώ όταν καλώ κόσμο στο σπίτι και βάζει τα καλά του και του λέω τώρα βγάλε τα παπούτσια σου.

Συμφωνώ, είναι μεγάλη αγένεια.

καλησπερα σας

θα σας πω κι εγω την αποψη μου μιας κ μου εχει τυχη αυτο "εν μερη".

λοιπον... κατα την Αποψη μου εαν παω επισκεψη σε ενα σπιτι και μου ζητησουν να βγαλω τα παπουτσια μου...ειτε λογο μωρου ειτε λογο λευκου χαλιου.. αναλωγος τη σχεση που εχω με αυτο το ατομο... αν εχει κοσμο λογο εορτης του θα χαιρετησω ευγενικα θα αφησω το δωρο θα γυρισω τη πλατη μου κ θα φυγω, εαν δεν εχει κοσμο θα μπω με βαρια καρδια κ δε θα ξαναπατησω σπιτι τους άλλη φορα. ΠΟΤΕ!!!

Έχω την αίσθηση, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν οτι προσπαθείτε να κάνετε το σπίτι έναν "αποστειρωμένο" χώρο.

Κάνετε λάθος στο θέμα με τα παπούτσια. Καταρχήν είναι σαν να ζητάς απο τον καλεσμένο σου να ξεβρακωθεί. Επίσης, τι τους θες τους επισκέπτες αν η μόνη σου έννοια είναι να μη σου λερώσουν το πατωμα ή το χαλί?

Νομίζω οτι καταλαβαίνετε οτι κάποια πράγματα δε στέκουν, απλά επιμένετε και προσπαθείτε να στηρίξετε την άποψη σας, γιατι έτσι θέλετε να λειτουργείτε στο χώρο σας.

Συγνώμη αλλά έχεις λάθος.

Σε παρακαλώ. Που τα ισοπεδώνουμε όλα για το παιδί μας τάχα μου, και γίναμε ολες παστρικοθοδώρες.... Αν είναι δυνατόν!

Αλλά συγγνώμη δεν θα μου γίνει και έμμονη ιδέα μην τυχόν το πατήσω μια φορά ή δεν θα βγάλω τα παπούτσια μου στην εξώπορτα μην τυχόν και πατήσω κανένα πλακάκι στο σαλόνι.

Αν έχω μικροβιοφοβία καλύτερα να μην καλώ κόσμο. Τα μικρόβια μπορούν να μεταφερθούν και με άλλους τρόπους εκτός των παπουτσιών.

[/color][/color]

Για μενα προσωπικα, αυτο ειναι υποχονδριασμος.

Γιατι δεν τον βρισαμε, γι αυτο!

manoulina, νομιζω οτι αν διαβασεις τα παραπανω ποστ, των προηγουμενων ημερων, θα καταλαβεις τι μας ενοχλησε, εμας, τις "υπερβολικες". Απο το υποχονδριες, αγενεις, με εμμονες ιδεες, στενομυαλες παστρικοθοδωρες, που γραφτηκε ξεκαθαρα μεχρι το τεμπελες που υπονοηθηκε, που μας αρεσει να ξεβρακωνουμε τους καλεσμενους μας (ωχ! αυτο, που το καταλαβεεες!!φτου) ναι, θεωρω οτι δεν ηταν σωστο, να γραφει καποιος την αποψη του, συνοδευομενη απο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.

ΔΕΝ ειναι προβλημα που εχεις αντιθετη αποψη, αλλα το να γραψεις τη λεξη "παστρικοθοδωρα" ΕΙΝΑΙ. Μπορεις να διαφωνησεις μαζι μου αλλα οχι να με προσβαλλεις, τερμα.

ΥΓ. Μειονοτητα, εισαι εσυ δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει... Μου θυμισες εκεινους που στεκονται ακομα και αριστερα στις κυλιομενες στο μετρο, επειδη ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ οτι ΔΙΕΘΝΩΣ, αριστερα περπατας και δεξια, στεκεσαι (το ανακοινωνουν μεσα στο μετρο αλλα ποιος το ακουει) και φωναζουν σε μερικους που περπατανε "να πας με τις σκαλες! στις κυλιομενες στεκομαστε!" και βριζουν κι απο πανω.

Χαρά-Μαρία, καταρχην καλημέρα.

Νόμιζα ότι ξεκαθαρίστηκέ το θεμα, αλλά δυστυχώς επιμένεις.

Είπα από την πρώτη στιγμή, ότι για μένα (αυτό που θεωρώ εγω) αυτή η κατάσταση είναι υποχόνδριά. Χρησιμοποιηθηκε μεταφορικά και εννοώντας την υπερβολικά σχολαστική κατάσταση. Δεν σημαίνει ότι όλοι υπόλοιποι έχουν την ίδια γνώμη με εμένα, ούτε ότι επειδή το λέω εγώ έτσι είναι. Είναι καθαρά προσωπική αποψη.

Δεν είπα πουθενά ότι εσύ είσαι υποχόνδρια.

Για να είναι κάποιος υποχόνδριος πρέπει να έχει σύνολο ενεργειών που να δικαιολογεί αυτόν τον χαρακτηρισμό προς το άτομό του.

Θα ήθελα παρακαλώ, να βάλεις παράθεση που να εχω χαρακτήρισει εσένα ή εσας "τις ϋπερβολικές" οπως εσυ λες και να σε αποκάλεσα υποχόνδρια.

Και πάλι ζητώ συγγνώμη αν προσεβλήθης αλλά δεν μίλησα για εσενα. Αν επιθυμείς, μπορώ να λλάξω την λέξη στα μηνύματα μου. Π

αρακαλώ πολύ να λήξει εδώ το θέμα μαζί μου.

Για την ιστορία και μόνο, υπήρξα υποχόνδρια στην πρώτη μου εγκυμοσύνη σε σημείο τρέλας (και δεν μιλάω με την καθαριότητα αλλά με τις αρρώστιες)

Για να γελάσουμε λίγο: οταν γέννησα τον γιο μου κ φοβόμουν κάθε μορφής μικρόβιο, ζητούσα πολύ ευγενικά να βγάλουν τα παπούτσια κ να πλύνουν τα χέρια τους. Έρχεται λοιπόν ο κουμπάρος μας κ του λέω: βγάλε αμέσως τα παπούτσια σου (έχουμε οικειότητα). Ο άνθρωπος χλωμιασε, πάγωσε. Μου λέει: γιατί να τα βγάλω; Για τα μικρόβια του λέω...άντε άντε γρήγορα....

Αναγκαστικά τα έβγαλε. Κ τι να δώ;;; Τρυπια κάλτσα κ το δάχτυλο έξω.

Από τότε δεν ξανά ζήτησα από κανέναν να βγάλει το οτιδήποτε. Αισθάνθηκε τόσο άσχημα κ αυτός κ εγώ που συγνώμη αλλά δεν θα ξαναρίσκαρα να ντροπιασω κανέναν.

Χαρα-Μαρια, Χα! Και να ηταν μονο αυτα... Απο το οτι θα γινουμε "αρρωστες" με την καθαριοτητα μεχρι και οτι δεν εχουμε σωστη κριση να προστατευσουμε τα ιδια μας τα παιδια ειπωθηκε... Βεβαια να μην παραλειψω την μεγαλη δοση ΕΙΡΩΝΙΑΣ που εξεφρασαν, τι και αν καθαριζουμε καθε μερα οπως μια γυναικα που αφηνει να πατανε με τα παπουτσια στο σπιτι της...!!! Το δικαιωμα το πηραν με το ετσι θελω αλλα αυτα ειναι μονο λογια...............ΤΟΥ ΑΕΡΑ, για εμενα!!!

Δεν εχουν το θαρρος να τα παραδεχτουν αλλα εχουν το απιστευτο θρασσος να τα γραφουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ, που ευτυχως ανηκουν στη μειονοτητα αυτου του θεματος!!!

Και ναι, πολυ το γουσταρω που ειμαι μια αγενης-παστρικοθοδωρα που ΔΕΝ τα εχω ισοπεδωσει ολα!!! Αν καποια εχει προβλημα με αυτο να κρατησει ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ για το σπιτι της και οχι για δημοσια φορουμ!!!

Μόλις τώρα μπαίνω στο θέμα, παρόλο που το παρακολουθώ αρκετές μέρες. Νομίζω ότι όλη η ιστορία δείχνει κατά κύριο λόγο διαφορετικούς τρόπους διαβίωσης. Εξηγούμαι:

Οσοι επιμένουν στο βγάλσιμο των παπουτσιών θεωρούν δεδομένο ότι θα κάθονται στα πατώματα (και καλά κάνουν). Εμένα πάλι, αυτό μου φαίνεται αδιανόητο και άβολο (είμαι και κάποιας ηλικίας :lol::lol:). Από τη στιγμή που τα παιδιά μου άρχισαν να περπατάνε το μότο μου είναι: Δεν καθόμαστε στα πατώματα, δεν κοιλιόμαστε στα πατώματα, δεν ακουμπάμε πρόσωπο, μαλλιά στα πατώματα. Δεν με νοιάζει πόσο καθαρό είναι το πάτωμα. Ποτέ δεν είναι αρκετά καθαρό. Εάν θέλουν άπλα για ξάπλες, ας πάνε στο κρεβάτι μου.

Να πω την αλήθεια, για τον ίδιο λόγο δεν μου αρέσει να βγάζω τα παπούτσια μου σε ξένα σπίτια. Ψιλοσιχένομαι. Πόσο καθαρό μπορεί να είναι δηλαδη το πάτωμα του άλλου; Δεν θα υπάρχουν κάποια ψιχουλάκια, χνουδάκια, σκονίτσες; Θα τα πατήσω εγώ με τις καθαρές μου καλτσούλες και μετά θα φορέσω τα παπούτσια μου και θα τα λερώσω. Καλά, το να φορέσω παντόφλες που θα μου δώσει άλλος δεν το συζητώ. Είναι απολύτως ανθυγιεινό. Ακόμα και τις μίας χρήσεως εάν δεν γνωρίζω καλά τον άλλο για να είμαι σίγουρη ότι είναι αφόρετες, δεν θα τις φορούσα. Καλύτερα ξυπόλυτος και με σκόνες.

Βλέπετε λοιπόν, σας έδωσα μία αλλη διάσταση του θέματος :lol::lol::lol::lol:

Το όλο θέμα είναι τελείως υποκειμενικό και έχει να κάνει αποκλειστικά με τις "παραξενιές" του καθενός. Α, για να μην υπάρχει παρεξήγηση, δεν είμαι υστερική με την καθαριότητα. Εχω και σκύλο που μένει μέσα στο σπίτι. Θεωρώ όμως ότι και σε αυτούς που δεν έχουν σκύλο το πάτωμα δεν είναι ποτέ τόσο καθαρό όσο για παράδειγμα ένας καναπές.

.... Οι φίλοι δεν τα βγάζουν, όμως μετά κάθε φορά περνάω με τον ατμοκαθαριστή τα χαλιά που έχουν πατήσει.

Ειλικρινά, συγγνώμη που σχολιάζω, αλλά δεν είναι πολύ καταπιεστικό αυτό;

Χαρά-Μαρία, καταρχην καλημέρα.

Νόμιζα ότι ξεκαθαρίστηκέ το θεμα, αλλά δυστυχώς επιμένεις.

Είπα από την πρώτη στιγμή, ότι για μένα (αυτό που θεωρώ εγω) αυτή η κατάσταση είναι υποχόνδριά. Χρησιμοποιηθηκε μεταφορικά και εννοώντας την υπερβολικά σχολαστική κατάσταση. Δεν σημαίνει ότι όλοι υπόλοιποι έχουν την ίδια γνώμη με εμένα, ούτε ότι επειδή το λέω εγώ έτσι είναι. Είναι καθαρά προσωπική αποψη.

Δεν είπα πουθενά ότι εσύ είσαι υποχόνδρια.

Για να είναι κάποιος υποχόνδριος πρέπει να έχει σύνολο ενεργειών που να δικαιολογεί αυτόν τον χαρακτηρισμό προς το άτομό του.

Θα ήθελα παρακαλώ, να βάλεις παράθεση που να εχω χαρακτήρισει εσένα ή εσας "τις ϋπερβολικές" οπως εσυ λες και να σε αποκάλεσα υποχόνδρια.

Και πάλι ζητώ συγγνώμη αν προσεβλήθης αλλά δεν μίλησα για εσενα. Αν επιθυμείς, μπορώ να λλάξω την λέξη στα μηνύματα μου. Π

αρακαλώ πολύ να λήξει εδώ το θέμα μαζί μου.

Για την ιστορία και μόνο, υπήρξα υποχόνδρια στην πρώτη μου εγκυμοσύνη σε σημείο τρέλας (και δεν μιλάω με την καθαριότητα αλλά με τις αρρώστιες)

peper σε ευχαριστω για τις διευκρινισεις και εννοειται οτι εληξε και με ολες. Παντως η απαντηση μου απευθυνοταν στη manoulina η οποια σχολιασε το σχετικο ποστ μου, προσθετωντας...........κι αλλους χαρακτηρισμους (Απαντησε οτι επιπλεον ειμαστε ΚΑΙ στενομυαλες) κι οχι σε εσενα.

Μόλις τώρα μπαίνω στο θέμα, παρόλο που το παρακολουθώ αρκετές μέρες. Νομίζω ότι όλη η ιστορία δείχνει κατά κύριο λόγο διαφορετικούς τρόπους διαβίωσης. Εξηγούμαι:

Οσοι επιμένουν στο βγάλσιμο των παπουτσιών θεωρούν δεδομένο ότι θα κάθονται στα πατώματα (και καλά κάνουν). Εμένα πάλι, αυτό μου φαίνεται αδιανόητο και άβολο (είμαι και κάποιας ηλικίας :lol::lol:). Από τη στιγμή που τα παιδιά μου άρχισαν να περπατάνε το μότο μου είναι: Δεν καθόμαστε στα πατώματα, δεν κοιλιόμαστε στα πατώματα, δεν ακουμπάμε πρόσωπο, μαλλιά στα πατώματα. Δεν με νοιάζει πόσο καθαρό είναι το πάτωμα. Ποτέ δεν είναι αρκετά καθαρό. Εάν θέλουν άπλα για ξάπλες, ας πάνε στο κρεβάτι μου.

Έτσι είναι. Ποτέ δεν είναι αρκετά καθαρό το πάτωμα, αλλά και ποτέ δεν είναι τόσο επικίνδυνο επειδή θα πατήσουν για λίγες ώρες κάποιοι καλεσμένοι, η επειδή θα πατήσεις εσύ για λίγο γυρνώντας στο σπίτι.

Έχω φίλη Σουηδέζα που μένει Ελλάδα. Στα πάρτυ του γιου της έρχονται και άλλες μαμάδες Σουηδέζες (γέννημα θρέμα Σουηδία) που επίσης ζουν στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία σε αυτά τα πάρτυ είναι ξένοι και όχι Έλληνες. Σας πληροφορώ ότι ποτέ δεν έχει ζητήσει από τους ξένους να βάζουν παντοφλίτσες και να βγάλουν τα παπούτσια τους. Θυμάμαι μόνο σε έναν χώρο που ήταν προέκταση του παιδικού δωματίου με πολύ ανοικτόχρωμη μοκέτα, έβγαζαν κάποιες Σουηδέζες τα παπούτσια τους (από μόνες τους) για να μην λερώσουν την μοκέτα. Εγώ (και κάποιες άλλες) δεν τα βγάλαμε, αλλά δεν πατήσαμε και την μοκέτα. Στους υπόλοιπους χώρους όλοι κυκλοφορούσαν κανονικά με τα παπούτσια τους και πατάγανε τα υπόλοιπα χαλιά.

Αυτό το πράγμα με τις παντοφλίτσες για αποφυγή μικροβίων συγκεκριμένα, μόνο εδώ στο φόρουμ το έχω συναντήσει-ακούσει.

Mariab, οταν εχεις μωρακι δεν μπορεις να το δωσεις να καταλαβει εξ ολοκληρου οτι δεν κυλιομαστε στα πατωματα, δεν ακουμπαμε κατω τα μαλλια μας και δεν πιανουμε προσωπο, επομενως κανεις οτι καλυτερο θεωρεις εσυ σωστο για το περιβαλλον στο οποιο ζεις. Το θεμα ειναι οτι αμφισβητουνται τα λεγομενα και οι προθεσεις μας και αυτο εγω δεν το δεχομαι!!! Δεν αναφερομαι σε εσενα φυσικα!!!

Έτσι είναι. Ποτέ δεν είναι αρκετά καθαρό το πάτωμα, αλλά και ποτέ δεν είναι τόσο επικίνδυνο επειδή θα πατήσουν για λίγες ώρες κάποιοι καλεσμένοι, η επειδή θα πατήσεις εσύ για λίγο γυρνώντας στο σπίτι.

......

Ετσι ακριβώς. Είναι μια χαρά καθαρό για να το πατάμε, αλλά όχι για να ξαπλώνουμε.

Με όλο το σεβασμό για την περιπέτεια που περάσατε με την αδελφή σου νομίζω ότι αυτό που λες δεν είναι απόλυτα ακριβές. Η γιαγιά μου νοσηλεύτηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για λευχαιμία σε νοσοκομείο στην Αθήνα τη δεκαετία του '60, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Δεν γίνεται να μην γνωρίζανε την ασθένεια, μήπως εννοείς ότι δεν είχανε τα μέσα να την αντιμετωπίσουνε;

Σαν ασθενεια την γνωριζαν, να την αντιμετωπισουν δεν ηξεραν. Αυτα πριν 23 χρονια ετσι? οχι τωρα. Μια μεταμοσχευση ειχαν κανει με πληρη αποτυχια γι αυτο και το ιδιο το υπουργειο υγειας υπεγραψε και νοσοκομεια της Αθηνας και Θεσ/νικης και φυγαμε στο εξωτερικο οπου τα εξοδα καλυφθηκαν απο το ΙΚΑ. Δεν ειχαν τα μεσα και τις γνωσεις να το κανουν. Τωρα φυσικα ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα και υπαρχουν αξιολογες μοναδες. Το λεω για να μην τα ισοπεδωνουμε ολα

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...