Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Υποτιθεμενη αβροτητα ειναι, πολυ καλα το εθεσε.

Φαντασου μια ζυγαρια

Στη μια ακρη, η υγιεινη στο σπιτι σου

Στην αλλη, η αναγκη της ταδε που καλεσες, να μη βγαλει το παππουτσι γιατι το πηρε ασορτι με το συνολακι. (τι, τζαμπα κατεβηκε Λαμια???). Οποτε, ντρεπεσαι να της πεις να τα βγαλει, τα καλα της φορεσε.

Αν την ενδιαφερει κατι τετοιο, απλα δεν κανουμε παρεα. Δεν ταιριαζω με τετοια ατομα οποτε, ολα καλα. Αλλα αν ερθει ποτε τετοιο ατομο σπιτι μου, του το λεω ΠΟΛΥ ευγενικα.

Το ποσο ανετα αισθανεται καποιος σπιτι μου, ειναι αποτελεσμα πολλων παραγοντων. Και με ξενιζει που το προβαλλετε ως επιχειρημα γιατι, οσοι βαζουν τις παντοφλιτσες τους συνηθως μου λενε «σαν στο σπιτι μας!!!»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν υπήρχε ένα παρόμοιο θέμα παλιότερα;

Το τι είναι αυτονόητο για τον καθένα είναι διαφορετικό. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους που αγαπώ με πιτζάμες και παντόφλες. Ο Τζουντ Λο στα νιάτα του να μου χτυπούσε το κουδούνι και να έβαζε παντόφλες για να κάνουμε γλύκες, θα τον έστελνα να βάλει παπούτσια πρώτα :lol: Δεν ξέρω, είναι και ο τρόπος ζωής που είχαμε από το σπίτι μου, ήμασταν συνέχεια μέσα - έξω, φροντιστήρια κλπ, θα ήταν πολλή φασαρία να βγάζουμε παπούτσια, τέλος πάντων δεν το έμαθα από μικρή. Ο άντρας μου είχε μάθει αλλιώς, αλλά άλλαξε πάραυτα, για να μείνουμε μαζί! :lol: Και δεν ήταν καν Τζουντ Λο, δεν το συζητώ!

Όταν τα παιδιά μπουσούλησαν ήταν καλοκαίρι και απλά σφουγγάριζα κάθε μέρα. Δεν τα έμαθα να τρώνε από το πάτωμα, γιατί θα πήγαιναν μικρά παιδικό και εκεί δεν θα είχε κανείς έννοια πως και τι. Γενικά δεν αφήνουμε πράγματα στο πάτωμα που πρέπει να είναι καθαρά, πχ δεν αφήνω τσάντα κάτω σε καμία περίπτωση και όταν το βλέπω αυτό με εντυπωσιάζει...

Χαλιά έχουμε που μπαίνουν στο πλυντήριο και τα πλένουμε κάθε τόσο. Η πιο υγιεινή λύση βασικά είναι τα καθόλου χαλιά, για όποιον δεν έχει διάθεση να καθαρίζει συνέχεια και εγώ δεν έχω... Αλλά βόλευαν τα παιδιά να έχουν κάπου να κάτσουν, ειδικά όταν ήταν πιο μικρά και μετά τα 2,5 όλο και πιο σπάνια, γιατί είχαν τα επιπλάκια τους.

Πρόσφατα βρέθηκα σε μια γειτονιά βέβαια που τα σκυλιά για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει λέρωναν ΠΑΝΩ στα πεζοδρόμια... και έβρεχε και διασκορπίζονταν παντού! Εκεί ναι, θα μου περνούσε από το μυαλό τι κουβαλάνε τα παπούτσια. Διαφορετικά, δεν το βρίσκω πολύ περισσότερο επικίνδυνο, σε σχέση με το να κάθομαι σε ένα παγκάκι, όπου μπορεί να έχει φέρει ο αέρας ίχνη από κουτσουλιές πουλιών... Τα παπούτσια μας ό,τι φέρουν θα είναι απειροελάχιστο, θα έχει μείνει στο χαλάκι της εισόδου ή και πολύ πιο πριν, αρκετά πριν φτάσουμε σπίτι και πραγματικά ακάθαρτες ουσίες δεν έρχονται σε επαφή από τις κανονικές μας δραστηριότητες.

Να σας είχα από μια μεριά να δείτε στο προαύλιο στο δημοτικό του γιου μου να δείτε πώς κυλιούνται, έτσι γιατί το θεωρούν παιχνίδι, μάλιστα... Κάνω ότι δεν τα ξέρω όμως, γιατί αλλιώς θα πάθαινα εγκεφαλικό!

Α ναι... και επειδή αναφέρθηκε η υγιεινή στους χώρους δουλειάς... Εκεί να δεις! Και όμως... ζω ακόμα! Και όλοι οι συνάδελφοι, δεν πήγαν από καμία λοίμωξη τουλάχιστον.

Μια φίλη έχουμε που τηρούν αυτό με τις επισκέψεις και τα παπούτσια, γιατί προφανώς το τηρούν στην καθημερινότητά τους και προσπαθώ να είμαι καλή προσκεκλημένη... Τους άλλους δεν έχω δει με παντόφλες, φαντάζομαι ότι θα έχουν, κάποιοι θα τις αγοράζουν, γιατί υπάρχουν τόσα ράφια με παντόφλες άλλωστε στο Τζάμπο; Το καλοκαίρι όμως φοράω σαγιονάρες στο σπίτι.

Για την ακρίβεια τα παιδιά μου ποτέ δεν τα βολεύτηκαν τα παπούτσια και κυκλοφορούν ξυπόλυτα ή με κάλτσες και στο σπίτι μας.

Συμφωνώ στο να φοράει η οικογένεια παντόφλες μέσα στο σπίτι. Κι εμείς έχουμε παντόφλες για μέσα στο σπίτι, και άλλες για την αυλή, ώστε να μη φέρνουμε σκόνη μέσα στο σπίτι.

Όμως δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ να έρθει κάποιος και να βγάλει παπούτσια. Ας μην τον καλούσα τότε. Δηλαδή τα χριστούγεννα που έκανα τραπέζι και ήμασταν 15 άτομα, τι θα έπρεπε να πω? Θα έβαζα τους καλεσμένους μου που φόρεσαν τα καλά τους, να ξυποληθούν για να μη φέρουν μικρόβια στο χαλί μου? Αυτό δεν είναι αγένεια???

Υπάρχουν στοιχειώδη τρόποι ευγένειας και ειδικά όταν καλείς κάποιον οφείλεις να τον σεβαστείς, ακόμη κι αν είναι η μάνα που σε γέννησε.

sj3dp3.png

Συμφωνώ στο να φοράει η οικογένεια παντόφλες μέσα στο σπίτι. Κι εμείς έχουμε παντόφλες για μέσα στο σπίτι, και άλλες για την αυλή, ώστε να μη φέρνουμε σκόνη μέσα στο σπίτι.

Όμως δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ να έρθει κάποιος και να βγάλει παπούτσια. Ας μην τον καλούσα τότε. Δηλαδή τα χριστούγεννα που έκανα τραπέζι και ήμασταν 15 άτομα, τι θα έπρεπε να πω? Θα έβαζα τους καλεσμένους μου που φόρεσαν τα καλά τους, να ξυποληθούν για να μη φέρουν μικρόβια στο χαλί μου? Αυτό δεν είναι αγένεια???

Υπάρχουν στοιχειώδη τρόποι ευγένειας και ειδικά όταν καλείς κάποιον οφείλεις να τον σεβαστείς, ακόμη κι αν είναι η μάνα που σε γέννησε.

Το ποιος ειναι καλος τροπος συζηταμε τοση ωρα, υπαρχει διαφωνια προφανως. Ειναι ενδιαφερον γιατι δεν μπορω να εντοπισω τη ριζα, πως δημιουργηθηκε μια τετοια αντιληψη στην κοινωνια μας ενω αλλου οχι.

Εγω θεωρω, οτι ΣΕΒΑΣΜΟ, πρεπει να δειξει ο καλεσμενος, ωστε να μην μου μεταφερει μικροβια στο σπιτι μου και οτι ΑΓΕΝΕΙΑ, ειναι να μου αραδιασει εκεινη τη στιγμη ολα τα κουραφεξαλα που εχουμε διαβασει σελιδες τωρα περι καλου ντυσιματος, ασορτι ρουχα και τα ρεστα, η να αφησει το δωρο και να φυγει, που ειπε μια....μεχρι οτι ειναι το ιδιο με το να βγαλει το βρακι του ειπαν! [σε εμενα παντως, δεν εχει το ιδιο effect]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ειναι συνηθεια να μην μπαινεις σπιτι με τα παππουτσια, για να ΤΙΜΗΣΕΙΣ τον οικοδεσποτη και οι ριζες αυτης της συνηθειας, ειναι η υγειινη.

Υπαρχουν βεβαια, πολλες γνωμες σχετικα.

http://shoes.about.com/u/ua/shoequestions/shoes_in_the_house_opinions.htm

ΑΝ λοιπον καποιος οικοδεσποτης, δεν εχει προβλημα να γινει το πατωμα του σπιτιου του ενα με το πεζοδρομιο, εστω και για λιγες ωρες, κανεις δεν θα τον κατηγορησει, προφανως θα καθαρισει μετα η οχι, δικαιωμα του δεν μας αφορα. Το ΙΔΙΟ ομως, και αν καποιος οικοδεσποτης, δεν θελει. Πρεπει να τον ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ κι οχι να το θεωρησεις αγενεια, δεν λεμε οτι βρωμανε τα χνωτα του, ουτε οτι ειναι βρωμιαρης, κανεις δεν ειναι υπευθυνος για ο,τι παταει εξω ελεος πια!!!!

Εγω παντως προτιμω να σεβομαι πρωτιστως το παιδι μου παρα τον επισκεπτη ο οποιος εχει και μια α νοημοσυνη να καταλαβει ορισμενα στοιχειωδη πραγματα και να θεσει προτεραιοτητες...!!!

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ και η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ειναι ΑΡΧΕΣ που ξεκινουν ΜΕΣΑ απο το σπιτι!!! Το γεγονος οτι καποιος εκθετει το παιδι του στα μικροβια οπου μεταφερουν αλλοι αραγε δεν ειναι ΑΓΕΝΕΙΑ???

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Έστω ότι ένας καλεσμένος έχει μύκητες στα πόδια. Έρχεται σπίτι, βγάζει τα παπούτσια του και του δίνετε παντόφλες. Ο επόμενος που θα φορέσει τα παντοφλάκια... έχει σαφή κίνδυνο να κολλήσει τους μύκητες. Δε φαντάζομαι να τα πλένετε στους 90 βαθμούς!

Ούτε φαντάζομαι να ρωτάτε αν έχουν κάτι τα πόδια του άλλου για να τον καλέσετε...

Εκεί τι κάνετε; Τι μέτρα παίρνετε για να μη γίνει διασπορά τέτοιων ... θεμάτων;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Έστω ότι ένας καλεσμένος έχει μύκητες στα πόδια. Έρχεται σπίτι, βγάζει τα παπούτσια του και του δίνετε παντόφλες. Ο επόμενος που θα φορέσει τα παντοφλάκια... έχει σαφή κίνδυνο να κολλήσει τους μύκητες. Δε φαντάζομαι να τα πλένετε στους 90 βαθμούς!

Ούτε φαντάζομαι να ρωτάτε αν έχουν κάτι τα πόδια του άλλου για να τον καλέσετε...

Εκεί τι κάνετε; Τι μέτρα παίρνετε για να μη γίνει διασπορά τέτοιων ... θεμάτων;

Ειναι απλο. Οι δικοι μου ανθρωποι που ερχονται συχνα, εχουν δικες τους παντοφλες οπως κι εγω. Για τους υπολοιπους εχω μιας χρησης οπως αυτες που εχουν τα ξενοδοχεια, 1-2 ευρω το ζευγαρι κανουν αναλογα απο που θα τις παρεις. Μερικες φορες τις εχω δωρεαν απο φιλη που προμηθευει ξενοδοχεια, τις χρησιμοποιει κι εκεινη. Εχω μια παππουτσοθηκη στην εισοδο, οπου οταν ξερω οτι ερχονται επισκεπτες, εχω εντελως αδεια, για να μπουν μεσα τα παππουτσια τους και να ειναι τακτοποιημενα.

Ειναι απλο. Οι δικοι μου ανθρωποι που ερχονται συχνα, εχουν δικες τους παντοφλες οπως κι εγω. Για τους υπολοιπους εχω μιας χρησης οπως αυτες που εχουν τα ξενοδοχεια, 1-2 ευρω το ζευγαρι κανουν αναλογα απο που θα τις παρεις. Μερικες φορες τις εχω δωρεαν απο φιλη που προμηθευει ξενοδοχεια, τις χρησιμοποιει κι εκεινη. Εχω μια παππουτσοθηκη στην εισοδο, οπου οταν ξερω οτι ερχονται επισκεπτες, εχω εντελως αδεια, για να μπουν μεσα τα παππουτσια τους και να ειναι τακτοποιημενα.

Με καλυψες!!! Και στην τελικη προτιμω τους μυκητες παρα να φαει κυριολεκτικα το μωρο μου περιττωματα ζωων, δεν ειναι το ιδιο!!!

Μένω στη λύση της Χαράς-Μαρίας.

Αλλά Koalaki μη λέμε και υπερβολές... ;)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Μένω στη λύση της Χαράς-Μαρίας.

Αλλά Koalaki μη λέμε και υπερβολές... ;)

Καθολου υπερβολες, πιστεψε με!!!

Διαφημίσεις

Κανένας επισκέπτης δεν είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την οποιαδήποτε (προσωπική μας) απαίτηση μπορεί να έχουμε ως οικοδεσπότες. Το ότι εμείς έχουμε θεσπίσει έναν κανόνα μέσα στο σπίτι μας δε συνεπάγεται πως αυτός έγινε ξαφνικά νόμος του κράτους και άρα δικαιούμαστε ν' απαιτούμε απ' όλους τους άλλους να τον σεβαστούν!;)

697577wcowvfyq3s.gif

Κανένας επισκέπτης δεν είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την οποιαδήποτε (προσωπική μας) απαίτηση μπορεί να έχουμε ως οικοδεσπότες. Το ότι εμείς έχουμε θεσπίσει έναν κανόνα μέσα στο σπίτι μας δε συνεπάγεται πως αυτός έγινε ξαφνικά νόμος του κράτους και απαιτούμε απ' όλους τους άλλους σεβασμό!;)

Τι εννοεις? Οτι για να με σεβονται σπιτι μου, πρεπει να βγει ΚΥΑ???

πλακα κανω. λοιπον, στο σπιτι μου, εγω κανω τους κανονες και στο κρατος οι Νομοι-οποτε τι εννοεις. Ετσι εχω μεγαλωσει, να σεβομαι τον ανθρωπο που μου ανοιγει το σπιτι του. Το ιδιο περιμενω κ απο εκεινον-δεν του ζηταω δα να κατσει στο ενα ποδι!

Με αυτη την τακτικη τασσομαι κι εγω. Βεβαια ο καθενας κανει στο σπιτι του οτι θελει και ειναι αποδεκτο.

Ομως να ρωτησω κατι; Αν, υποθετικα μιλωντας, ερχοταν στο σπιτι σας ο πρωθυπουργος η η βασιλισσα Ελισαβετ, θα τους λεγατε να βγαλουν τα παπουτσια τους;

Παντως το savoir vivre, δεν λεει οι οικοδεσποτες να δινουν παντοφλιτσες στους καλεσμενους τους και οι καλεσμενοι να μπαινουν ξυπολητοι μεσα στο ξενο σπιτι.

Με αυτη την τακτικη τασσομαι κι εγω. Βεβαια ο καθενας κανει στο σπιτι του οτι θελει και ειναι αποδεκτο.

Ομως να ρωτησω κατι; Αν, υποθετικα μιλωντας, ερχοταν στο σπιτι σας ο πρωθυπουργος η η βασιλισσα Ελισαβετ, θα τους λεγατε να βγαλουν τα παπουτσια τους;

Παντως το savoir vivre, δεν λεει οι οικοδεσποτες να δινουν παντοφλιτσες στους καλεσμενους τους παντοφλες και οι καλεσμενοι να μπαινουν ξυπολητοι μεσα στο ξενο σπιτι.

Γιατι τι ακριβως ειναι ο πρωθυπουργος και η βασιλισσα ελισαβετ για να κανω εξαιρεση??? εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει καν το savoir vivre αλλα η υγιεινη!!!

Παντως το savoir vivre, δεν λεει οι οικοδεσποτες να δινουν παντοφλιτσες στους καλεσμενους τους παντοφλες και οι καλεσμενοι να μπαινουν ξυπολητοι μεσα στο ξενο σπιτι.

Κοιτα, σε εμενα το Λιζακι εχει τις δικες της, ειναι δικος μου ανθρωπος. :-D

Προφανως αν ημουν πλουσια, θα ειχα αιθουσες υποδοχης γλυκια μου δεν τα χρειαζοντουσαν παντοφλες τα υπνοδωματια και το playroom θα ηταν στην ανατολικη πτερυγα.

ΥΓ το (διεθνες) savoir vivre, ΛΕΕΙ να βγαζεις τα παππουτσια σου σε ιδιωτικο σπιτι!......τι αλλο θα μας πειτε σημεραααααααααα quote "Savoir - Vivre * When we enter someone's house, we wipe our feet and take off our shoes. This is an act of respect to the place." Αλλο το να διοργανωνεις χορο σε ballroom....

Διαφημίσεις

Τι εννοεις? Οτι για να με σεβονται σπιτι μου, πρεπει να βγει ΚΥΑ???

πλακα κανω.

Όχι:cool: Εννοώ πως υπάρχουν γενικότεροι "άγραφοι" κανόνες ευγένειας και καλής φιλοξενίας. Αυτοί είναι που πρέπει να γίνονται σεβαστοί και από τις δύο μεριές. Όχι μάλιστα με τυπολαγνεία αλλά με αυθεντική διάθεση να σεβαστείς τον άλλο, να τον κάνεις να νιώσει άνετα, να μην τον επιβαρύνεις κτλ (στο μέτρο του δυνατού φυσικά;))

Στο σπίτι του, ο καθένας μπορεί να θέτει τους εσωτερικούς του κανόνες. Για παράδειγμα, εγώ μπορεί να έχω ως πρόγραμμα να κάνουμε όλοι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα μπάνιο. Θα απαιτήσω το ίδιο από έναν φιλοξενούμενό μου (αν υποθέσουμε πως προτιμά να κάνει μέρα παρά μέρα); Θα ήταν ευγενικό-σωστό; Μπορεί το παράδειγμά μου να μην είναι πετυχημένο (δε μου έρχεται άλλο τώρα, συγχωρήστε με:)) αλλά θέλω να πω πως εντοπίζω το πρόβλημα στην επιβολή των προσωπικών ορίων-κανόνων του οικοδεσπότη προς τον καλεσμένο του. Εσείς πώς το βλέπετε;

697577wcowvfyq3s.gif

Τελικά είναι θέμα κουλτούρας και ανατροφής.

Εμείς δε φορούσαμε ποτέ παπούτσια στο σπίτι, αφήναμε όμως τους καλεσμένους ήσυχους. Όταν γεννήθηκε η μικρή και άρχισε να κυκλοφορεί, το σκεφτήκαμε και αρχίσαμε δειλά δειλά να το προτείνουμε στους φίλους μας. Σημείο κλειδί: το λέμε πάντα από το τηλέφωνο, ώστε να έχει ο άλλος τη δυνατότητα να εκφράσει την αντίρρησή του, ή να αποφύγει την τρύπια κάλτσα - υπάρχει κι αυτό στη ζωή).

Πήραμε και θάρρος από άλλους φίλους με μικρά, οι οποίου έμπαιναν και ξεπαπουτσωνόντουσαν με την ταχύτητα του φωτός, από συνήθεια δική τους.

Φυσικά συνηθίσαμε να κάνουμε το ίδιο.

Πέρσι, στα γενέθλιά της μικρής (4άρων), μου φάνηκε λίγο "κάπως" η ιστορία, μιας και θα ήταν ανομοιογενές το δείγμα (γονείς μας & φίλοι) και είπα να μην το κουράσω.

Όταν λοιπόν τελείωσε η γιορτή και φύγαν όλοι, πάει να παίξει στο χαλί της κουζίνας και κάθεται. Εγώ αλλόφρων "μη δεν καθάρισα ακόμη, σήκω, έχουν πατήσει παπούτσια".

Και με αρχίζει παιδιά σε έναν εξάψαλμο " Και γιατί δε βγάλαν τα παπούτσια τους, μα δεν το ξέρανε, εμείς παντού βγάζουμε τα παπούτσια, και γιατί πατήσαν εδώ με παπούτσια, εμείς δεν το κάνουμε ποτέ και δε βρωμίζουμε το σπίτι τους και διάφορα άλλα, που, τελικά δεν είχα τι να απαντήσω.

Προχθές πήγαμε στο πάρτυ της φιλενάδας της, και ενώ της είπα ότι λόγω της περίστασης θα μπορούσε να φορέσει τα παπούτσια της (η γιορτή ήταν παπουτσάτη), επέμεινε και πήραμε μαζί τα παντοφλάκια.

Εν κατακλείδει πιστεύω ότι φυσικά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο σπίτι του, και ότι φυσικά με τους φίλους σου πρέπει να ταιριάζεις.

Θα έλεγα ότι το κάνω μόνο με τους οικείους, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόνο οικείους καλώ στο σπίτι. Τις κατά συνθήκην και τις ψυχαναγκαστικές συναναστροφές τις έχω αποκηρύξει.

Είναι πάντως μια πρακτική που ουδεμία σχέση έχει με μη φιλόξενη διάθεση, ούτε με τεμπελιά. Για μένα και τον άντρα μου είναι πολιτισμός και οικειότητα.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Παιδάκια, πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό! Αυτό μόνο μαμάδες μπορούν να το πετύχουν! :lol:

Όπως φαίνεται υπάρχουν αυτοί που θεωρούν σεβασμό να "υποχρεώνουν" να βγάζουν οι καλεσμένοι τα παπούτσια σε ένα σπίτι, κι αυτοί που θεωρούν πως δεν είναι όμορφο να ζητάμε από τους καλεσμένους να βγάζουν τα παπουτσάκια τους.

Το πιο πιθανό είναι οι παρέες μας να είναι ομοϊδεάτες. Επομένως να βρισκόμαστε σχετικά λιγοστές φορές σε δύσκολη θέση. Απ' όποια μεριά κι αν βρισκόμαστε, πάντα οι άλλοι θα φαίνονται "παράξενοι".

Αν λοιπόν έχουμε βρει προσωπικές λύσεις για να λειτουργούμε και οι κινήσεις μας δε μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα και δεν μας κοστίζουν σε κοινωνικές επαφές, τότε ... γούστο μας-καπέλο μας! ;)

Εμείς έτσι για την ιστορία... στο σπίτι δε φοράμε παπούτσια. Αλλά δεν απαιτώ από ανθρώπους που έρχονται να βγάζουν τα παπούτσια τους. Μερικοί τυχαίνει να το κάνουν και να πω την αλήθεια δε μου αρέσει γιατί το θεωρώ πέραν του δέοντος οικειότητα. Αν φιλοξενώ κάποιον, κατανοώ το να βγάζει τα παπούτσια του όπως κάνει στο σπίτι του γιατί μ' αρέσει να τον κάνω να νιώθει πιο άνετα. Επομένως εκεί μου αρέσει και απολαμβάνω τη δική του χαλάρωση. Για μια επίσκεψη όμως...; Τι δουλειά έχει να μου βγάλει παπουτσάκι; Στο σπίτι του είναι ή στο δωμάτιό του; Αν είναι πολύ δικός μου άνθρωπος... εεε ας κάνει ό,τι θέλει. Τον νιώθω αρκετά οικεία για να μη δώσω σημασία στο αν φορά παπούτσια ή όχι. ;)

Όσο για τα παιδιά... έχουν φάει τόοοοοσο χώμα από παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, παιδικά πάρτυ κτλ... σε ανύποπτο χρόνο... που δεν έχει νόημα το οτιδήποτε... Είναι ανθεκτικά! ;)

Τελικά είναι θέμα κουλτούρας και ανατροφής.

Εμείς δε φορούσαμε ποτέ παπούτσια στο σπίτι, αφήναμε όμως τους καλεσμένους ήσυχους. Όταν γεννήθηκε η μικρή και άρχισε να κυκλοφορεί, το σκεφτήκαμε και αρχίσαμε δειλά δειλά να το προτείνουμε στους φίλους μας. Σημείο κλειδί: το λέμε πάντα από το τηλέφωνο, ώστε να έχει ο άλλος τη δυνατότητα να εκφράσει την αντίρρησή του, ή να αποφύγει την τρύπια κάλτσα - υπάρχει κι αυτό στη ζωή).

Πήραμε και θάρρος από άλλους φίλους με μικρά, οι οποίου έμπαιναν και ξεπαπουτσωνόντουσαν με την ταχύτητα του φωτός, από συνήθεια δική τους.

Φυσικά συνηθίσαμε να κάνουμε το ίδιο.

Πέρσι, στα γενέθλιά της μικρής (4άρων), μου φάνηκε λίγο "κάπως" η ιστορία, μιας και θα ήταν ανομοιογενές το δείγμα (γονείς μας & φίλοι) και είπα να μην το κουράσω.

Όταν λοιπόν τελείωσε η γιορτή και φύγαν όλοι, πάει να παίξει στο χαλί της κουζίνας και κάθεται. Εγώ αλλόφρων "μη δεν καθάρισα ακόμη, σήκω, έχουν πατήσει παπούτσια".

Και με αρχίζει παιδιά σε έναν εξάψαλμο " Και γιατί δε βγάλαν τα παπούτσια τους, μα δεν το ξέρανε, εμείς παντού βγάζουμε τα παπούτσια, και γιατί πατήσαν εδώ με παπούτσια, εμείς δεν το κάνουμε ποτέ και δε βρωμίζουμε το σπίτι τους και διάφορα άλλα, που, τελικά δεν είχα τι να απαντήσω.

Προχθές πήγαμε στο πάρτυ της φιλενάδας της, και ενώ της είπα ότι λόγω της περίστασης θα μπορούσε να φορέσει τα παπούτσια της (η γιορτή ήταν παπουτσάτη), επέμεινε και πήραμε μαζί τα παντοφλάκια.

Εν κατακλείδει πιστεύω ότι φυσικά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο σπίτι του, και ότι φυσικά με τους φίλους σου πρέπει να ταιριάζεις.

Θα έλεγα ότι το κάνω μόνο με τους οικείους, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόνο οικείους καλώ στο σπίτι. Τις κατά συνθήκην και τις ψυχαναγκαστικές συναναστροφές τις έχω αποκηρύξει.

Είναι πάντως μια πρακτική που ουδεμία σχέση έχει με μη φιλόξενη διάθεση, ούτε με τεμπελιά. Για μένα και τον άντρα μου είναι πολιτισμός και οικειότητα.

Οι 3 τελευταιοι παραγραφοι με καλυψαν απολυτα!!! Δεν εχω να πω τιποτα αλλο, παρα να ευχηθω καληνυχτα σε ολες!!!

Εμείς έτσι για την ιστορία... στο σπίτι δε φοράμε παπούτσια. Αλλά δεν απαιτώ από ανθρώπους που έρχονται να βγάζουν τα παπούτσια τους. Μερικοί τυχαίνει να το κάνουν και να πω την αλήθεια δε μου αρέσει γιατί το θεωρώ πέραν του δέοντος οικειότητα. Αν φιλοξενώ κάποιον, κατανοώ το να βγάζει τα παπούτσια του όπως κάνει στο σπίτι του γιατί μ' αρέσει να τον κάνω να νιώθει πιο άνετα. Επομένως εκεί μου αρέσει και απολαμβάνω τη δική του χαλάρωση. Για μια επίσκεψη όμως...; Τι δουλειά έχει να μου βγάλει παπουτσάκι; Στο σπίτι του είναι ή στο δωμάτιό του; Αν είναι πολύ δικός μου άνθρωπος... εεε ας κάνει ό,τι θέλει. Τον νιώθω αρκετά οικεία για να μη δώσω σημασία στο αν φορά παπούτσια ή όχι. ;)

Όσο για τα παιδιά... έχουν φάει τόοοοοσο χώμα από παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, παιδικά πάρτυ κτλ... σε ανύποπτο χρόνο... που δεν έχει νόημα το οτιδήποτε... Είναι ανθεκτικά! ;)

Η ανθεκτικοτητα δεν εχει να κανει με την καθαριοτητα, εξω εκτιθομαστε (αλλωστε φυσην αδυνατον να μην συμβει) και μεσα απλα απολαμβανουμε, αυτα ισχυουν για εμενα!!! Καληνυχτα!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...