Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Την καμπύλη την έκανα σήμερα. Με 2 τσιμπήματα. Η γλυκόζη ήταν καλή

( με γεύση πορτοκάλι).Μου έφερε μόνο ψιλοαναγούλα και υπνηλία. Μου βγήκε όμως χαμηλή (55). Σαν υπογλυκαιμία. Πήρα τηλ τον γιατρό και μου ζητάει επανεξέταση αλλά αντί για γλυκόζη να φάω μπουγάτσα γλυκιά και να πιώ γάλα κακάο.

μου αρέσει ο γιατρός σου :lol:

και τώρα ρε γμτ λιγουρεύτηκα την μπουγάτσα με το σοκολατούχο γάλα :lol:

Ναι αλλά ποιός κάθεται να τον ξανατρυπήσουν.......... :lol::lol:

Με ανησυχεί λίγο το ότι ήταν χαμηλό όμως.

Να μη σε ανησυχεί καθόλου....

κι εγώ 55 είχα στην 4η αιμοδοσία (εγώ έκανα τη μεγάλη καμπύλη) και δεν είχα κανένα πρόβλημα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

το πολύ πολύ να σε βάλει να τρως γλυκάκια :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελικά ξαναπήγα σήμερα και μόλις πήρα τηλ. για τα αποτελέσματα. Είναι κανονικά. 84 προ φαγητού και 96 μετά από μπουγάτσα και γάλα κακάο.Τώρα τι έγινε εχθές με την γλυκόζη και ενώ πριν ήταν 91 μου έπεσε στα 55, ο θεός και η ψυχή τους...........

oIKlp2.png

Ωραία...καλή συνέχεια!!! Πάντως αυτό με τη μπουγάτσα και το κακάο είναι τέλειο...... γιατί δε μου το έλεγε και η δικιά μου και αναγκάστηκα να πιώ εκείνη την αηδία :?:?:?

εγώ σήμερα έκανα και την δεύτερη καμπύλη, για μετά τον τοκετό και αναμένω αποτελέσματα απόψε..άντε να δούμε, μου έμεινε το κουσούρι (σακχαρώδης διαβήτης) ή ήταν μόνο για την εγκυμοσύνη και πάει.....???

καλά στο δεύτερο νινί, με βλέπω να παίρνω 0 κιλά, τώρα που ξέρω ότι έχω προδιάθεση :lol:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια,

μάλλον είμαι και εγώ μια απο τις αναίσθητες της παρέας μιας και έκανα την καμπύλη προχθές με 100ML γλυκόζης και να πώ την αλήθεια μου τα πράγματα τα φανταζόμουν πολύ χειρότερα.

:cry:

Και εγώ είμαι γλυκατζού, δεν ξέρω αν παίζει τελικα΄ρόλο αυτό. :?:

Το υγρό ήταν σε πολύ παγωμένο νερό, ( καλόοοοοοοοο) :D:D:D και το μόνο που μπορώ να το χαρακτηρίσω είναι ότι έμοιαζε σαν αν είχαν βάλει μισό κιλό :roll: λουκουμόσκονη :roll: σε δυο ποτηράκια με νερό.

Μωρέ πήρα μια βαθειά ανάσα και τα κατέβασα και τα 2 σε λιγότερο από 3 λεπτά.......

Το κακό της όλης υπόθεσης ήταν ότο την πρώτη ώρα είχα ζαλάδα και νύστα όπως όταν είμαι στο καράβι........ αλλά κατα΄τα άλλα το μόνο που με χάλασε ήταν η 3ωρη αναμονή στο αιματολογικό, ( αμάν πιάστηκε ο ποπός μου να κάθομαι!!!!) :?:?

Αλλα κατα τα άλλα όλα καλά.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΚΛΟΥΠ ΟΛΟ ΚΑΤΩ!!!!! :!::!::!::!::!::!:

Aphrodite_k

Καλημέρα!

Έκανα την καμπύλη ζαχάρου εδώ στις 18/03. Δύο ημέρες πριν έπρεπε να φάω γλυκό(μου το είπε η μικροβιολόγος) και πήγα εκεί στις 07:30 πρωί...Ήμουν τρομοκρατημένη γιατί διάβασα για μαρτύρια κτλ αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα κατά την γνώμη μου. Το πιο κουραστικό ήταν να κ΄πατσω εκεί 2 ώρες!!! Γιατί ο γιατρός μου, μου είπε καμπύλη σε 0' - 60' - 120 '. Όσο για την γλυκόζη απλά έπρεπε να την πιω σε πέντε λεπτά είχε γεύση πορτοκάλι ευτυχώς το μπουκαλάκι το είχαν ψυγείο και κατέβαινε πιο εύκολα... Και έχω κόψει και κανα μήνα τώρα την ζάχαρη.Πάντως η εξέταση μου βγήκε πιο χαμηλή από το κανονικό αλλά ο γιατρός μου μου είπε μια χαρά όλα για να μην πάρω θάρρος. Θα κάνω καισαρική και δεν θέλει πολλά κιλά... :oops:

Εμενα ο γιατρος μου μου ειπε να πιω μονο 50ml και να στιψω μισο λεμονι μεσα.Οσο για τις μετρησεις μια πριν και μια μια ωρα μετα.Εχω να την κανω την αλλη ευδομαδα...Ελπιζω να ειναι ευκολη :D εχω ψιλοτρομοκρατηθει με οσα διαβασα :shock::?:lol:

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Θα την κάνω κι εγώ την άλλη εβδομάδα, με 5 λήψεις και 75 γρ και έχω αγγχωθεί και για την γλυκόζη και για τα τσιμπίματα, γιατί οι φλέβες μου είναι καλά κρυμμένες και πάντα δυσκολεύονται να μου πάρουν αίμα. Την έκανε καμιά σας μέσω ΙΚΑ; Αξίζει να πάω σε μικροβιολογικό ή είναι το ίδιο πράγμα (αξιοπιστία αποτελέσματος και συμπεριφορά); :?

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Η καμπύλη σακχάρου πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένη εβδομάδα κυήσεως;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

Δεν ξερω sardelaki μου, εμενα ο γιατρος μου μου ειπε να την κανω 24 με 25 ευδομαδα.

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Συνήθως οι γιατροί την συστήνουν κοντά στον 7ο μήνα αλλά μπορείς να την κάνεις και νωρίτερα ή να την κάνεις περισσοτερες απο μια φορές .

Εγώ έκανα μια φορά στον 4ο (μου χε μπει η ιδέα μιας και ο γιατρος μου έλεγε οτι ειναι πολυ γεροδεμένο το μωρό μας ) και πριν 3 εβδομάδες την ξαναέκανα με ευτυχώς πολυ καλά αποτελέσματα και τις δυο φορές .

Sardelaki να σου πώ να ζηλέψεις , εδώ πίνεις εναν χυμό και όχι γλυκοζη και τέτοια . Σαν χυμος φραγκοστάφυλο και ειναι lecker lecker :wink::D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Μπράβο βρε Λαμπρινή...είχες δεν είχες με έκανες να ζηλέψω :P

Εγώ θα πάω από βδομάδα να την κάνω μάλλον αν με αφήσει η μέση μου να βγω από το σπίτι.

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

ποιά κοπέλα μπορεί να δώσει τα φώτα της;

Θα πάω μεθαύριο για την καμπύλη σακχάρου...καταρχάς δεν κάνει να φάω και να πιώ τίποτε πρίν πάω για την εξέταση σωστά;

Μου είπαν ότι θα είμαι περίπου 3 ώρες εκεί...κάθε μία ώρα παίρνουνε αίμα;;; Όποια κοπέλα δεν βαριέται ας μου πεί λιγάκι όλη την διαδικασία! :wink:

Που θα κάνεις την εξέταση?Γιατί κάθε εργαστήριο ενδέχεται να έχει διαφορετική ώρα λήψης του αίματος.(ανά 30΄ ή ανά 1 ώρα)

Εμένα πάντως η γιατρός μου είπε να την κάνω πριν την Μεγάλη Εβδομάδα που θα είμαι στην 27-28η εβδομάδα.Επίσης οτι για 3 μέρες πριν πάω πρέπει κάθε βράδυ να φάω μια σοκολάτα ή κάποιο γλυκό με σοκολάτα ( :!::?: ) αλλά το πρωί που θα πάω για την εξέταση να μη φάω τίποτα ούτε να πιω,μόνο νεράκι.

Διαφημίσεις

Γερακίνα μου σοβαρά τώρα αυτό με την σοκολάτα;

Θα κάνω την εξέταση έξω...(Ανάλυση)

επίσης κάποιες κοπέλες μου έχουνε πεί πως δεν κάνει ούτε νερό να πιώ και μόνο στην σκέψη τρελλαίνομαι :cry:

χωρίς φαγητό δεν έχω πρόβλημα, αλλά χωρίς νερό δεν μπορώ εγώ η νεροφύδα! :P

λοιπον

καταρχάς θα έπρεπε να σε ενημερώσει ο γιατρός σου ότι επί 3 μέρες ΠΡΙΝ, τρώς καθημερινά γλυκάκι ή μακαρόνια (εμένα μου είπε μακαρόνια)

Ανάλογα με το αν σου έδωσε τη μικρή ή τη μεγάλη καμπύλη κάνεις 3 ή 4 αιμοδοσίες

Ξεκινάς με την ώρα 0 και μετά ανά ώρα σου παίρνουν αίμα

Μην προτιμήσεις την πεταλούδα, σε περιορίζει πολύ. Καλύτερα το τρυπημα κάθε φορά

Εχεις μαζί σου περιοδικά ή βιβλίο στάνταρ γιατί δεν κάνει να περπατάς όλες αυτές τις ώρες

Νερό μπορείς να πίνεις ελάχιστο, γουλίτσες (θα στο πει κι ο μικροβιολόγος αν ρωτήσεις πιστεύω) για να μην διαλυθεί στο αίμα σου η γλυκόζη

Σαφώς και δεν πρέπει να φας ή να πιείς τίποτα 12 ώρες πριν την πρώτη αιμοδοσία σου. Αν πας δλδ το πρωί στις 7 το προηγούμενο βράδυ να μην φας μετά τις 7

Κι αν φας να είναι ένα γιαουρτάκι με φρυγανιά το πολύ ως τις 10

Τέλος, επειδή δεν ξέρεις εκεί που θα πας τι είδους γλυκόζη θα έχουν

έχε μαζί σου ένα λεμόνι κι ένα μαχαίρι

Αν τυχών και η γλυκόζη που σου δώσουν είναι χωρίς άρρωμα, να κοψεις και να στίψεις μέσα το λεμόνι για να σε βοηθήσει να το πιείς (επιτρέπεται)

Σου προτείνω να το πιείς μια κι έξω και να μην πίνεις γουλιά γουλιά

Σκέψου το σαν σφηνάκι φάρμακο

:lol:

Μαμά του Ωρίων με κατατόπισες πλήρως και σε ευχαριστώ πολύ γιαυτό.

Ο καλός μου ο γιατρός γιατι δεν μου είπε για τις τρείς μέρες πρίν;;; Θα τον καθαρίσω :wink::wink:

Αύριο πάω για την καμπύλη σακχάρου κι ο Θεός βοηθός...μακάρι όλα να είναι καλά για να μην πρέπει να κόψω το παγωτάκι μου :lol: είναι το μόνο πράγμα στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ από την αρχή της εγκυμοσύνης!

αχχ να ΄χαμε ένα παγωτάκι τώρα...

Ναι αυτό για το γλυκό ισχύει.

(αλλά και να μπερδεύτηκε πάει τώρα το είπε εγώ θα την εφαρμόσω την οδηγία πιστά! :wink::lol: )

Μαμά του Ωρίων γιατί σε περιορίζει η πεταλούδα?Στην κίνηση εννοείς?

Καλημέρα κοριτσάκια μου :wink:

Ας σας πω κι εγώ την εμπειρία μου...

Την γλυκόζη την ήπια μιά χαρά, κανένα πρόβλημα...όπως έχω αναφέρει κι άλλη φορά είμαι και παιδί της υπομονής και δεν το βάζω εύκολα κάτω 8)

Μου ρούφηξαν το αίμα βρε πω πω...οι καημένες οι φλέβες μου...πολύ τρύπημα μιάς και δεν βάλαμε πεταλούδα.

Δεν φθάνει που είχα την καμπύλη σακχάρου να κάνω μου πήρα και για γενική αίματος και για τον θηροειδή μου...

σήμερα βγαίνουν τα αποτελέσματα το απόγευμα...αχ παναγίτσα μου τί θα δείξουν άραγε;;;

αααααααααααααααααααααα και ξέχασα να πω ότι μου παίρναν ανά μισή ώρα αίμα :?

Άντε ωραία,'ηπιες το γλυκάκι σου έκανες και τη βολτίτσα σου.. :wink::lol::lol:

Ναι ναι...ένιωθα σαν μικρό παιδάκι που το παίρνουν δωράκι...εμ άμα καθίσεις τόσες μέρες στο σπίτι νιώθεις υπέροχα έστω κι αν βγείς λίγο από το σπίτι!

Καλά αποτελέσματα!

ευχαριστώ πολύ...άντε να δούμε το απόγευμα τι αποτελέσματα θα έχουμε!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...