Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προεκλαμψία!!!


Recommended Posts

Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί την "πάτησα" και καλό θα ήταν να το προλάβουν οι νέες μαμάδες. Ο ορισμός της προεκλαμψίας είναι μετά την 20η εβδομάδα της κύησης αύξηση της αρτηριακής πίεσης σε συνδυασμό με πρωτεϊνουρία ή οίδημα ή και τα δύο. Εγώ ξεκίνησα με ένα γιατρό (αμφιβάλλω αν είναι) τον οποίο μου σύστησε φίλη, πήγα από τον 1ο μήνα και δεν μου έπαιρνε ποτέ την πίεση, δεν ήξερα οτι πρέπει να με μετράει οπότε δεν το συζήτησα με κάποιον, έφτασα στον 3ο μήνα και φυσικά είχα καούρες και πολλές ανακατωσούρες, του είπα τι να κάνω και μου είπε τσαγάκι, έφτασα στον 5ο μήνα και άρχισα να βλέπω μαύρα σημαδάκια πολλές φορές μέσα στην ημέρα και μου είπε οτι δεν είναι τίποτα. Πριν την εγκυμοσύνη μου είχε ξανατύχει να δω μαυράκια και ήταν υπερκόπωση, οπότε όπως καταλαβαίνεται επειδή δούλευα πολλές ώρες σκέφτηκα και εγώ οτι ήταν από την κούραση...Φτάνοντας στον 7ο μήνα είχα πάρει 18 κιλά και αυτό το έβρισκε φυσιολογικό, από 65 έφτασα στα 83 τρείς μέρες πριν τη γέννα...Ευτυχώς που οι φίλοι μου με ταρακούνησαν να δω άλλο γιατρό όπου μου ζήτησε να ξανακάνω εξετάσεις και είχα 3 σταυρούς λεύκωμα και η πίεση μου ήταν 13 η μεγάλη και 9 η μικρή. Είχα φτάσει στις 32 εβδομάδες και 5 μέρες που τελικά με καισαρική πήρανε το μωρό και από ότι έμαθα μετά είχα 17,7 και 13 πίεση...Ο λόγος που μοιράζομαι την εμπειρία μου μαζί σας είναι γιατί η ομορφότερη περίοδο της ζωής μου ήταν πολύ κουραστική και έληξε πολύ νωρίς, δεν την χάρηκα την εγκυμοσύνη μου. Δυστηχώς οι γυναίκες που παθαίνουν προεκλαμψία έχουν 90% ποσοστό να την ξαναπάθουν σε επόμενη εγκυμοσύνη και δεν νομίζω να ρισκάρω. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του γιατρού και να συζητάτε πάντα με άλλες γυναίκες για ότι απορίες έχετε, μπορεί να προλάβετε τα χειρότερα.

 

Για να αλλάξω και το κλίμα η μπέμπα έφτασε στους 7 μήνες είναι 7550 και 67 πόντους και πλέον δεν θεωρείται πρόωρο. :D:D:D:D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γλυκιά μου, να σου ζήσει η μπεμπούλα σου!!!!!!!!!

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά!!!!!

Ήταν απαράδεκτο πάντως από μέρους του γιατρού σου να μη σου μετράει την πίεση. Τι να πω;

Link to comment
Share on other sites

Το χειρότερο είναι οτι βρίσκεται σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο και σε καμμία περίπτωση δεν το περίμενα. Όταν τέλειωσαν όλα φυσικά μάθαμε οτι πάντα πρέπει ο γιατρός να είναι και σε δημόσιο νοσοκομείο και τον συγκεκριμένο τον είχαν διώξει!!!! Ο άντρας μου ήθελε να τον κυνηγήσει αλλά οι ίδιοι οι γιατροί του είπανε οτι δεν θα καταφέρει τίποτα και το μόνο που θα μπορούσε να κανει θα ήταν να πάει στο γραφείο του μια μέρα που θα έχει κόσμο και να κάνει φασαρία. Τέτοιοι γιατροί είναι επικίνδυνοι και θα έπρεπε το σύστημα να τους πετάει έξω. Τι να πω, το μόνο που εύχομαι είναι να μην την πατήσει και καμμιά άλλη κοπέλα και να σου πω και κάτι; Τα δημόσια είναι μια χαρά νοσοκομεία και αν τύχει κάτι να πάει στραβά σε ιδιωτικό εκεί σε στέλνουν... :(:(:!::!:

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ειχαμε τον ιδιο γιατρο; :evil: Επισης σε μεγαλο ιδιωτικο μαιευτηριο, δεν μου μετραγε την πιεση και 19η εβδομαδα ανακαλυψα οτι ειχα 17 και 12. Φυσικα κατεφυγα για βοηθεια σε δημοσιο νοσοκομειο αλλα το κακο ειχε ηδη γινει. Παρολα τα χαπια γεννησα 31η εβδομαδα 1300γρ. Τι να πει κανεις για καποιους γιατρους; Κι εγω σκεφτηκα να τον κυνηγησω αλλα ημουν τοσο εξουθενωμενη και ψυχοσωματικά ταλαιπωρημενη που εκανα το σταυρο μου που σωθηκε το παιδι μου και φροντισα φυσικα να διαδωσω σε καθε γνωστο και μη το ποιον του συγκεκριμενου..."μεγαλογιατρου"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...