Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος
Από
Συντονιστής Org, in Επιστημονικές/-κοί Συνεργάτες ενότητα ερωταπαντήσεων
-
-
- 3 απαντήσεις
- 81 εμφανίσεις
-
- 17 απαντήσεις
- 486 εμφανίσεις
-
- 9 απαντήσεις
- 9.405 εμφανίσεις
-
- 30 απαντήσεις
- 21.675 εμφανίσεις
-
- 247 απαντήσεις
- 118.942 εμφανίσεις
-
- 1 απάντηση
- 122 εμφανίσεις
-
- 4 απαντήσεις
- 231 εμφανίσεις
-
Αίτηση στα ΕΣΠΑ για παιδικό σταθμο
Από dama87, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 9 απαντήσεις
- 666 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 12.332 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 15.932 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 209 εμφανίσεις
-
- 27 απαντήσεις
- 7.948 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από elena27,Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργια στο forum. Το καλοκαίρι ένα μήνα μετά τον γάμο μου είχα 5 μέρες καθυστέρηση.Έκανα τεστ και βγήκε θετικό. Πήρα τον γιατρό μου και μου συνέστησε να κάνω χοριακή. Έκανα και βγήκε 9. Ο γιατρός μου είπε ότι είμαι έγκυος αλλά να επαναλάβω την εξέταση μετά από 2 μέρες το ίδιο βράδυ με έπιασε αιμορραγία και φυσικά τότε έμαθα κι εγώ τι πάει να πει βιοχημική εγκυμοσύνη. Ο γιατρός μου έδωσε κουράγιο και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα και ότι θα μείνω σύντομα έγκυος. Εχθές βίωσα την δεύτερη με 10 μέρες καθυστέρηση όπου η χοριακή μου έπεσε από 161 σε 22 σε 2 μέρες και από εχθές το βράδυ έχω πάλι αιμορραγία. Ο γιατρός μου επιβεβαίωσε πάλι την αποβολή. Μόλις τελειώσει το αίμα μου είπε να πάω να με εξετάσει και να μιλήσουμε. Έχει συμβεί σε καμία κάτι παρόμοιο; Έχω κάτι; Κάποιο πρόβλημα;
-
Από desdemona,Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί την "πάτησα" και καλό θα ήταν να το προλάβουν οι νέες μαμάδες. Ο ορισμός της προεκλαμψίας είναι μετά την 20η εβδομάδα της κύησης αύξηση της αρτηριακής πίεσης σε συνδυασμό με πρωτεϊνουρία ή οίδημα ή και τα δύο. Εγώ ξεκίνησα με ένα γιατρό (αμφιβάλλω αν είναι) τον οποίο μου σύστησε φίλη, πήγα από τον 1ο μήνα και δεν μου έπαιρνε ποτέ την πίεση, δεν ήξερα οτι πρέπει να με μετράει οπότε δεν το συζήτησα με κάποιον, έφτασα στον 3ο μήνα και φυσικά είχα καούρες και πολλές ανακατωσούρες, του είπα τι να κάνω και μου είπε τσαγάκι, έφτασα στον 5ο μήνα και άρχισα να βλέπω μαύρα σημαδάκια πολλές φορές μέσα στην ημέρα και μου είπε οτι δεν είναι τίποτα. Πριν την εγκυμοσύνη μου είχε ξανατύχει να δω μαυράκια και ήταν υπερκόπωση, οπότε όπως καταλαβαίνεται επειδή δούλευα πολλές ώρες σκέφτηκα και εγώ οτι ήταν από την κούραση...Φτάνοντας στον 7ο μήνα είχα πάρει 18 κιλά και αυτό το έβρισκε φυσιολογικό, από 65 έφτασα στα 83 τρείς μέρες πριν τη γέννα...Ευτυχώς που οι φίλοι μου με ταρακούνησαν να δω άλλο γιατρό όπου μου ζήτησε να ξανακάνω εξετάσεις και είχα 3 σταυρούς λεύκωμα και η πίεση μου ήταν 13 η μεγάλη και 9 η μικρή. Είχα φτάσει στις 32 εβδομάδες και 5 μέρες που τελικά με καισαρική πήρανε το μωρό και από ότι έμαθα μετά είχα 17,7 και 13 πίεση...Ο λόγος που μοιράζομαι την εμπειρία μου μαζί σας είναι γιατί η ομορφότερη περίοδο της ζωής μου ήταν πολύ κουραστική και έληξε πολύ νωρίς, δεν την χάρηκα την εγκυμοσύνη μου. Δυστηχώς οι γυναίκες που παθαίνουν προεκλαμψία έχουν 90% ποσοστό να την ξαναπάθουν σε επόμενη εγκυμοσύνη και δεν νομίζω να ρισκάρω. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του γιατρού και να συζητάτε πάντα με άλλες γυναίκες για ότι απορίες έχετε, μπορεί να προλάβετε τα χειρότερα.
Για να αλλάξω και το κλίμα η μπέμπα έφτασε στους 7 μήνες είναι 7550 και 67 πόντους και πλέον δεν θεωρείται πρόωρο. -
Από Σοφία s,Κοριτσια θα χρειαστω για αλλη μια φορα τη βοηθεια σας !
Απο τη μερα της εμβρυομεταφορας μεχρι κ την αυχενικη διαφανεια εκανα αντιπηκτικες ενεσεις προληπτικα , λογω 2 βιοχημικων αποβολων κ επαιρνα κ μια παιδικη ασπιρινη .
Μετα την αυχενικη ο γιατρος μου ειπε να σταματησω τις αντιπηκτικες κ να συνεχισω μονο την ασπιρινη .
Γιατρος ειναι κ ξερει τι κανει , αλλα εγω εχω αγχωθει !
Αφου τις καναμε προληπτικα δεν ξερουμε αν υπαρχει προβλημα . Κ αν υπαρχει η ασπιρινη με καλυπτει ;
Θεωρητικα ο μεγαλυτερος κινδυνος υπαρχει στο α' τριμηνο , αλλα εγω τρεμω μηπως κανω κακο στο μωρο μου .
Υπαρχουν αλλα κοριτσια που εκαναν αντιπηκτικες μονο στο α' τριμηνο ; -
Από Penny23,Καλησπέρα !υπαρχει κάποια μανούλα που να έχει θρομβοφιλια και να έχει κάνει το εμβόλιο ;;
-
Από FLOWERGIRL,ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.....
ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΩΣ ΤΩΡΣ,Η ΜΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ Η ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ ΔΙΔΥΜΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΟΩΡΑ ΧΑΘΗΚΑΝ...ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΠΡΟΕΚΛΑΜΨΙΑ (ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑ) ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ 9 ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΔΥΜΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΜΤΟ...ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ,ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΚΛΑΜΨΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ...ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ?ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩ ..ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΟΝ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ ΝΟΜΙΖΩ,ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ...ΡΗΞΗ ΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ....ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ?ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΟΥΚΛΕΣ! -
Από Μαρια Στυλιανακη,Διαβάστε τα άρθρα (περισσότερα στα λινκ των πηγών) και θα καταλάβετε ότι πάνω από μια φορά την εβδομάδα πατάτες, δεν λέει! εγώ έτσι καταλαβαίνω!
Στα αγγλικά
Potato consumption may lead to preeclampsia high bloodpressure in pregnancy
http://www.bbc.com/news/health-35261184
όπως γράφει στο άρθρο
αλλάξτε τις πατάτες με άλλους υδατάνθρακες
με - όσπρια (φακές φάβα μαυροματικα )
ή άλλα λαχανικά πχ κολοκυθα,
πχ καλαμπόκι ή ρύζι, ή ρυζομακάρονα
ή δημητριακά όπως βρώμη κινόα κριθάρι
-