Grann

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  7
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral
 1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Τελικά επανέλαβα πριν λίγες μέρες την Έμμεση Coombs και βγήκε 1/2, είχαν περάσει 2 μήνες περίπου μετά την Rhophylac και τις αιμορραγίες. Βέβαια δεν την έκανα στο νοσοκομείο ώστε να υπάρχει και πιο σωστό μέτρο σύγκρισης, αλλά σε ένα εργαστήριο. Τώρα είμαι 29εβ+2ημ και απ οτι μου είπαν πρέπει να κάνω προληπτικά ξανά την Rhophylac, άρα μάλλον θα είναι δύσκολο μετά να παρακολουθήσω τον τίτλο. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί γίνετε προληπτικά η ένεση μεταξύ 28ης-30ης εβδομάδας; Υπάρχει διαφορά με το αν την κάνεις απλά μόνο σε περίπτωση κάποιας νέας αιμορραγίας; Επίσης, επειδή αυτή η ένεση είναι βιολογικό υλικό όσο να ναι δεν υπάρχει ο κίνδυνος κάποιας λοίμωξης-μετάδοσης ασθενειών; Ξέρω ότι ελέγχονται αλλά παρόλα αυτά είναι απόλυτα ασφαλή;
 2. Καλησπέρα σας, 22-08-22 Έκανα Rhophylac επειδή έκανα λήψη τροφοβλάστης. Απο 6-09-22 είχα τρεις έντονες αιμορραγίες και στο ενδιάμεσο είχα αίμα άλλες μέρες περισσότερο και άλλες λιγότερο ή καφέ. Η τρίτη αιμορραγία ήταν πάρα πολύ έντονη και με πήγματα και έγινε στις 23-9-22 όπου χρειάστηκε να νοσηλευτώ και στο νοσοκομείο μέχρι 29-9-22 όπου ήδη είχε σταματήσει η αιμορραγία. Απο τότε δεν είχα ξανά κάτι. 23-09-22 Έκανα στο νοσοκομείο έμμεση Coombs και βγήκε θετική 1/16. Την ίδια μέρα ξαναέκανα Rhophylac. Στις 10-10-22 έκανα β επιπέδου και η Μέση εγκεφαλική αρτηρία ήταν: PI 1,79 Psv 25,7 cm/s Εγκεφαλοπλουντιακός δείκτης 1,85. Σε όποιον υπέρηχο έχω κάνει απο τότε η ανάπτυξη του μωρού είναι φυσιολογική. Σήμερα είμαι 26εβδ.+5ημ. Η αραίωση 1/16 μας δείχνει οτι έχει γίνει ευαισθητοποίηση ή οτι προέρχεται απο την προηγούμενη ένεση; Πως μπορώ να είμαι σίγουρη; Έχει νόημα να ξανακάνω έμμεση coombs; Και αν ναι ποτε; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ πολύ!
 3. Καλημέρα σας! Στις 8εβδ+4μέρες εγκυμοσύνης έκανα αιματολογικές απο τις οποίες η γλυκοζυλιωμένη ήταν 6 με όριο 4,5-6,2. Μου φάνηκε περίεργο γιατί δεν έχω ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια, είμαι αδύνατη, δεν τρώω καθόλου ζάχαρη ή υποκατάστατα και τρώω μόνο προιόντα ολικής. Βέβαια τρώω πολλά φρούτα και δεν γυμνάζομαι αυτή την στιγμή. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να είναι ψευδώς υψηλή η γλυκοζυλιωμένη επειδή απο την εμβρυομεταφορά και μετά παίρνω Salospir 100. Κάπου διάβασα οτι η ασπιρίνη επηρεάζει την τιμή της, γνωρίζετε αν ισχυεί αυτό; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 4. ma
  Διαφημίσεις

 5. Καλησπέρα σας! 15-05-22 Τελευταία έναρξη περιόδου 27-05-22 Ωοληψία (εξωσωματική σε φυσικλο κύκλο 01-06-22 Εμβρυομεταφορά 10-06-22 Θετική χοριακή Από την ωοληψία και μετά παίρνω Vasclor προγεστερόνη κολπικά. Από την εμβρυομεταφορά και μετά παίρνω Salospir προληπτικά. Μου το είχε συστήσει και αιματολόγος που είχα επισκεφτεί πριν ξεκινήσω την διαδικασία. Είμαι 40 ετών. Σήμερα 11 -06-22 παρατήρησα 3 μελανιές στο σώμα μου. Μια στο γλουτό και στο μηρό αριστερά και μία στο μηρό πίσω δεξιά αν παίζει κάποιο ρόλο. Μπορεί να χτύπησα κάπου κ να μην το κατάλαβα αλλά από την άλλη μου φαίνεται κάπως απίθανο σε 3 διαφορετικα σημεία. Υπάρχει περίπτωση να είναι απο το Salospir ή τη Vasclor; Και αν ναι, υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν τα συνεχίσω; Μπορεί να οφείλετε και σε κάποιον άλλο λόγο; Ευχαριστώ πολύ!
 6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης, όταν σε μια εγκυμοσύνη ενεργοποιείτε το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, η αυτοάνοση θρομβοφιλία η αντιμετώπιση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η κορτιζόνη ή η ασπιρίνη;
 7. Καλησπέρα σας!Ετοιμάζομαι για εξωσωματική σε φυσικό κύκλο. Είμαι 40 ετών.Το σπέρμα είναι μέτριο, ΑΜΗ μέτρια γομιμότητας, σαλπιγγογραφία οκ, το μόνο που έχει βρεθεί μετά απόπροληπτικές εξετάσεις είναι θετικά ΑΝΑ και ΕΝΑ, χωρίς όμως κάποιο ενεργό αυτοάνοσο νόσημα μετά από πάρα πολλές εξετάσεις σε αιματολόγο και ρευματολόγο όλα ήταν καλά.Παρόλα αυτά μου συστήθηκε να πάρω κορτιζόνη μήπως βοηθήσει στην εμφύτευση.Ο αιματολόγος είπε να την ξεκινήσω από την 1η μέρα της περιόδου επειδή κάνει και 10 μέρες να δράσει, ενώ ο γυναικολόγος από την ωοληψία και μετά.Αφού του είπα την γνώμη του αιματολόγου,είπε αν θέλω μπορώ να την ξεκινήσω από την μέρα που θα κάνουμε περίπου τον υπέρηχο δλδ 8η/9η μέρα περίπου και ότι είναι αρκετός ο καιρός μέχρι την εμβυομεταφορά.( Έχω κύκλο 24-28 ημερών)Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ την γνώμη σας; Τι πρωτόκολλο ακουλουθείται γενικά; Ποιο είναι το σωστό ώστε να μην πάρω τζάμπα την κορτιζόνη και όλη μου η προσπάθεια να πάει χαμένη;Λύστε μου την απορία έχει νόημα να πάρω την κορτιζόνη μετά την ωοληψία; Πότε θα προλάβει να βοηθήσει την εμφύτευση; Τελικά πότε ξεκινάει η δράση της ώστε να είναι ωφέλιμη στην εμφύτευση;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 8. Καλησπέρα σας! Έκανα έναν προληπτικό έλεγχο γιατί ετοιμάζομαστε για σπερματέγχυση και ίσως εξωματική. Δεν έχω ιστορικό θρομβώσεων και αποβολών(ούτε σύλληψης). Είμαι 39 ετών. Όλα καλά με τις εξετάσεις μου εκτός από τα παρακάτω που θα ήθελα την γνώμη σας αν είναι εύκολο. Αντιπυρηνικά αντισώματα (ANA) Θετικά 1 : 320 IIFA Αρνητικά(-) <1/80 Φθορισμός Στικτός Έναντι καρδιολιπίνης IgG 9.9 ELISA < 12 U/mL Αρνητικό (-) ELISA 12 - 18 U/mL Γκρίζα Ζώνη ELISA > 18 U/mL Θετικό (+) Έναντι καρδιολιπίνης IgM 3.1 ELISA < 12 U/mL Αρνητικό (-) ELISA 12 - 18 U/mL Γκρίζα Ζώνη ELISA > 18 U/mL Θετικό (+) Αντι-β2GPI IgM 1.8 ELISA < 12 U/mL Αρνητικά ELISA 12 - 18 U/mL Γκριζα ζωνη ELISA > 18 U/mL Θετικά Αντι-β2GPI IgG 2.6 ELISA < 12 U/mL Αρνητικά ELISA 12 - 18 U/mL Γκρίζα ζώνη ELISA > 18 U/mL Θετικά Αντι φωσφολιπιδικα IgG 3.7 ELISA < 10 U/mL Aρνητικά (-) Αντι φωσφολιπιδικα IgM 1.8 ELISA < 10 U/mL Αρνητικά (-) Μου είπανε ότι η καρδιολιπίνη είναι κάπως οριακά που σημαίνει ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί το αντιφοσφωλιπιδικό σύνδρομο σε περίπτωση εγκυμοσύνης και καλό θα ήταν να πάρω innohep και salospir αμέσως μετά τη σπερματέγχυση. Ίσως και κορτιζόνη για τα ΑΝΑ. Ο ρευματολόγος μου είπε ότι οι τιμές για τα ΑΝΑ είναι σχετικά χαμηλές και δεν συμφωνεί με την κορτιζόνη. Τουλάχιστον μέχρι να βγουν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανα καλού κακού για ΣΕΛ και άλλα. Κλινικό σύμπτωμα δεν υπάρχει, δεν αποκλείει να υπάρχει μια προδιάθεση για κάποιο αυτοάνοσο βέβαια. Τα αντισώματα του θυροειδή είναι οκ. Επίσης βρέθηκα διπλή ετερόζυγη στις μεταλλάξεις MTHFR και μου είπαν να πέρνω φολλικό οξύ εφ όρου ζωής. Η ομοκυστείνη ήταν μια χαρά μεν αλλά πέρνω έτσι κ αλλιώς φολλικό επειδή προσπαθούμε για τεκνοποίηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μου οι τιμές τις καρδιολιπίνης είναι όντως τόσο οριακές που χρειάζομαι αντιπηκτική αγωγή; Μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση εγκυμοσύνης παρόλο που αυτή την στιγμή δεν το έχω αυτό το σύνδρομο; Μήπως είναι ο συνδυασμός καρδιολιπίνης 9,9 και θετικά ΑΝΑ που είναι ανησυχητικά; Θα προτιμούσα να μην φορτωθώ με φάρμακα μεν αλλά αν πραγματικά κινδυνεύω από αποβολή μήπως να το ξανασκεφτώ μιας και η ηλικία δεν είναι με το μέρος μου; Για την σπερματέγχυση θα πάρω μόνο ovitrelle, κανένα άλλο φάρμακο αν παίζει κάποιο ρόλο. Χρειάστηκε να πάρω προληπτικά vibramycin για 4 μέρες, 22 μέρες πριν κάνω τις αιματολογικές μου. Υπάρχει περίπτωση να επηρέασαν τα ΑΝΑ ή είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα για να επηρεαστεί; Οποιαδήποτε συμβουλή για το θέμα πραγματικά θα την εκτιμούσα! Ευχαριστώ πολύ!