Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χαζομαμά, σε λίγο καιρό με το καλό που θα έρθει το μωράκι σου βάλε το από την αρχή σε μια ρουτίνα ύπνου. εμείς πήραμε επίσης ένα βιβλίο που λέγεται ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ και το εφάρμοσα απο την αρχή του 3ου μήνα του παιδιού. μέχρι τότε τον έκανα περιφορά στο σπίτι μέσα στην καλαθούνα του, πάνω στο κρεβάτι μας και δεν τον έβαζα καθόλου στην κούνια του!! μέγα λάθος!!! αν το ήξερα νωρίτερα θα τον έβαζα απο την αρχή στο κρεβατάκι του. επειδή παρόλα αυτά τον έβαλα έτσι και αλλιώς σχετικά νωρίς, δεν είχα και προβλήματα με κλάμματα και εμετούς. ακολούθησα την διαδικασία πριν απο τον ύπνο που έλεγε στο βιβλίο με μερικές παραλλαγες προσαρμοσμένες σε αυτά που πίστευα ότι ταιριάζουν περισσότερο στο παιδάκι μου και τα εφαρμοσα με επιτυχία. το πόσο ήρεμος ήταν που κοιμόταν στο χώρο του και όχι όπου νάναι δεν μπορείς να φανταστείς.

θέλουν το χώρο τους, τον δικό τους χώρο. Αν το παίρνεις μαζί στο δωμάτιο σου αυτό καταλαβαίνει ως χώρο του το δωμάτιο σου και αντε να τον βγάλεις μετά απο κει. Εμείς τώρα που θέλουμε μερικές φορές να χουζουρέψουμε αγκαλίτσα με το μπέμπη, σε πληροφορώ ότι δεν κάθεται παρά μόνο όταν είναι μόνος του και μόνο στο δωμάτιο του.

Και παρεμπιπτόντως, μην ξαναφήσεις ΠΟΤΕ κανέναν να επέμβει στον τρόπο που μεγαλώνεις το παιδί σου, ούτε την ίδια σου τη μάνα. Στο λέω και εγώ που μου έτυχε το ίδιο και μετά απο μια τεράστια φασαρία και έκτακτα μέτρα που έλαβα για το καλό του μικρού και μόνο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί ραγδαία. όσο και αν έχεις ανάγκη τη μητέρα σου, μην την αφήσεις να σου επιβληθεί γιατί μεγαλώνοντας ο μικρός, και βλέποντας να γίνεται κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να σε ακούσει ποτε σε αυτά που θα του λες, αφού θα βλέπει ως τον δυνατό και τον αρχηγό του σπιτιού όχι εσένα αλλά τη μητέρα σου.

Εγώ προέβαλα βέτο και σου προτείνω να κάνεις το ίδιο. και να θυμάσαι ότι καμια γιαγιά, όσο δυναμική και αν είναι δεν θέλει να χάσει επαφή με το εγγονάκι της. καμία.

Σας ενημερώνω για τις εξελίξεις:

5ο βράδυ (Τρίτη): ήπιε το γάλα του και μου είπε: "βάλε με τώρα στο κρεβατάκι μου", κοιμήθηκε στις 22.30 και ξύπνησε μια φορά μέσα στη νύχτα, έκατσα δίπλα του 10 λεπτά και μετά ξύπνησε στις 8.00.

Μου φαίνεται ότι πάμε καλά.

Από ότι διαβάζω πάντως, λίγο πολύ όλα τα παιδάκια τα ίδια κάνουν. Κι εμείς οι γονείς πάλι κάνουμε ότι κρίνουμε καλύτερο, απλά ίσως είναι και θέμα timing. Να πετύχεις δηλαδή την κατάλληλη χρονική στιγμή γι αυτή την εκπαίδευση (όπως κι αν την εννοεί ο καθένας), που το παιδί θα συνεργαστεί χωρίς να το απασχολεί κάτι άλλο (ερχομός αδερφού, ξεκίνημα σταθμού, αρρώστιες, έλλειψη της μαμάς πολλές ώρες, φοβίες κτλ.) κι εμείς θα αισθανθούμε αποφασισμένοι και σίγουροι και ξεκούραστοι για να επιμείνουμε στην προσπάθεια χωρίς να υπολογίσουμε το πόσο μπορεί να ταλαιπωρηθούμε μέσα στη νύχτα.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια, κορίτσια!!!!

καλημερα κοριτσακια!!

ειμαι η ελενα!! :lol::lol::lol:

παω σημερα να παρω το βιβλιο.....

αν και να σας πω παμε τελεια!!

ο γιωργακης μας...καταλαβε πια οτι πρεπει να πηγαινει για υπνο με τον αλεξανδρο.....(τι τυχερουλης !!!εχει και παρεουλα!!διπλα διπλα τους εχω!! :lol::lol::lol: )

τρωμε το απογευματινο μας.....παιζουμε ολοι μαζι στο πατωμα μεχρι τις 7.30-8.00 , μετα μπανακι και μετα στην κουνια....εγω τους φιλαω, τους λεω καληνυχτα και τους παει ο μπαμπας στο κρεβατι....και δεν ακουγεται κιχ!!!κλειστο φως,,,,τα παραμυθακια μας στο χαμηλο και το φωτακι στο γαλαζιο δωματιακι να μας κραταει συντροφια. :lol::lol::lol::lol:

μετα απο 15 λεπτα το πολυ!!! εχουν κοιμηθει και οι δυο σαν αγγελουδακια!!

τελικα μαλλον εμεις την ειχαμε κανει την χαζομαρα και τον κρατουσαμε στο σαλονι τον γιωργακη......

ολα καλα....

τα μωρα προσαρμοζονται πολυ ευκολα....αυτο καταλαβα.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

καλη τυχη σε ολες τις μανουλες που προσπαθουν να μαθουν τα μωρακια τους να κοιμουνται στο κρεβατακι τους........ :wink::wink::wink:

και να σας πω οτι κοιμαται σερι μεχρι τις 6.30!!και ξυπναει και με περισσοτερη διαθεση..... :lol::lol::lol:

Κορίτσια καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας! Εγώ με τον γιο μου, μετά από πολλές μεθόδους που εφάρμοσα (κάποιο βιβλίο δεν είχα διαβάσει, γιατί δεν γνώριζα κάποιο ανάλογο), οι οποίες οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν κουραστικές, (αγκαλιά, κούνημα στο καρότσι, κούνια μέσα στο σπίτι, τραγούδια με στρουμφάκια στο κασετόφωνο και ξάπλωμα δίπλα στο κρεβάτι του, στο μονό κρεβάτι όταν τον είχα βάλει). Τελικά αυτό που απέδωσε ήταν να του έχω πορτατίφ αναμένο, να πηγαινοέρχομαι για να με ακούει ότι βρίσκομαι κάπου εκεί τριγύρω και να του λέω τώρα έρχομαι, αλλά να μην τρέχω αμέσως, έτσι ώστε να συνηθίζει σιγά σιγά την απουσία μου. Στην αρχή με του που έκλαιγε πήγαινα σε ένα λεπτό, μετά σε δυο και έτσι συνήθιζε και πολλές φορές ηρεμούσε πριν πάω. Αλλά πάντα του μιλούσα από όποιον χώρο βρισκόμουν και παρηγοριόταν. Αυτό που μας βοήθησε να καθιερωθεί ολοκληρωτικά η μέθοδος χωρίς να δυσανασχετεί σχεδόν καθόλου, ήταν να του βάζω μικρά αυτοκι΄νητάκια δίπλα του και όπως ήταν ξαπλωμένος στο πλάι, έπαιζε μέχρι που τον έπαιρνε ο ύπνος.

Πάντως στην αρχή όταν ήταν πιο μικρός και προσπάθησα να τον αφήσω να κλαίει χωρίς να πηγαίνω, κόντεψε να γκρεμίσει τα κάγκελα του κρεβατιού και ο άντρας μου, μου είχε πει ότι πρέπει να βρούμε άλλη λύση. Το μόνο που δεν δοκιμάσαμε ως λύση ήταν να τον βάλουμε στο κρεβάτι μας. Επειδή ήμουν προκατελημένη και από την ξαδέρφη μου που κοιμόταν μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι και κοιμάται ακόμη, δεν ήθελα να το κάνω, γιατί φοβόμουν μην γίνει σύστημα. Το ν πήρα μόνο φορές που ήταν άρρωστος. Και μόνο σε πυρετό. Και τον παίρνω ακόμα όταν είναι άρρωστος και όταν έχει κεραυνούς και φοβάται.

Πάντως είναι δύσκολη υπόθεση αλλά το μυστικό είναι κατά τη γνώμη μου, να μην κολλάς σε μια μέθοδο γιατί μπορεί να μην αποδώσει σε όλα τα παιδιά, αλλά να δοκιμάζεις πολλές γιατί μπορεί να ανακαλύψεις κάποια άλλη που να ταιριάζει. Καλή σας επιτυχία και καλό κουράγιο.!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

παντως οφειλω να παραδεχτω οτι αν ειχαμε ενα παιδακι , σιγουρα θα το ειχαμε παρει στο κρεβατι μας!!το εχουμε παραδεχτει και οι δυο.....:cry::cry::cry:

εγω θα ειχα κοιμηθει τοσους μηνες πολυ περισσοτερο!!!

αλλα οπως ειναι τα πραγματα, φανταζεστε 4 ατομα σε ενα διπλο κρεβατι???

ελεος!!

παντως ολοι ξερουμε οτι ειναι λαθος να το παρουμε στο κρεβατι μας....

η αδελφη μου την λυποταν που εκλαιγε.....ηταν και μια περιοδο αρρωστη κι ετρεμε...ε αυτο ηταν.... η ανηψια μου ειναι 5 1/2 χρονων και κοιμαται ακομα στο κρεβατι των γονιων της-αναμεσα τους!!

απο τοτε που γεννηθηκε κοιμηθηκε 1 βραδυ στην κουνια!!!και η αδελφη μου ειναι σε απογνωση....

τωρα βεβαια που της εχουν παρει κρεβατι και της εχουν φτιαξει ενα φανταστικο δωματιο με θεμα την minnie....ε καποιο μεσημερι μπορει να κοιμηθει στο κρεβατι της , αρκει να κοιμηθει μαζι της η αδελφη μου!!!!!νομος!!!

ε.αυτο ειναι μαρτυριο βρε κοριτσια!!! :oops::oops::oops:

Να ρωτήσω κάτι? Το σκεφτόμουνα αυτες τις μέρες που διάβαζα το τοπικ και μετακομίσαμε και εμεις τις μικρές στο δωματιο τους.

Μήπως τελικά δεν ειναι και τοσο σωστό να βάζουμε τα μωρά σε καλαθούνα και μετα στο κουνια τους? Μηπως αντιδρούν στην αλλαγή?

Το ρωτάω γιατι βλέπω ότι οι δικές μας δεν αντιδράσανε καθόλου στη μετακομιση τους.

Τις είχαμε απο τη πρώτη μέρα στη μια κούνια και τις δύο αλλά στο δωμάτιο μας. Αρα καθε μέρα κοιμόντουσαν στο ίδιο μέρος και δεν τους φάνηκε μάλλον κατι διαφορετικό. Επιπλέον κατα τη διάρκεια της μέρας της βάζαμε για υπνο και στην δεύτερη κουνια στο δικο τους δωμάτιο οποτε ειχανε συνηθισει και εκει.

Μεχρι τωρα δεν εχουν αντιδράσει καθόλου, ούτε για το οτι ειναι σε ξεχωριστές κούνιες ούτε σε άλλο δωμάτιο.

Εμενα μου λειπουν απο δίπλα μου :cry::cry::cry:

ποσο ειναι οι δικες σου???

γιατι κι εμενα , μεχρι που τους ειχαμε στις καλαθουνες (μεχρι 45 ημερων νομιζω...) στο δωματιο μας, ε ολα μια χαρα!!

μετα τους πηγαμε στις κουνιες, στο δωματιο τους.....!!ολα τελεια!!

με το που σηκωθηκαν ομως στα ποδαρακια τους, περιπου 5 1/2 -6 μηνων.....ε αυτο ηταν .......αντιλαμβανονταν οτι ηταν σε αλλο χωρο-μακρυα απο την μαμα και τον μπαμπα...εκει ειχαμε το μεγαλο θεμα!!

οποτε δεν ξερω να σου πω....

μαλλον ειναι και στο παιδι....:roll::roll::roll:

ο αλεξανδρος απο την αρχη, με το που τον εβαζες στην κουνια, πιπιλα , αλλαγη πλευρου και υπνο!!

ο γιωργακης ομως.........?????

αρα ειναι και στο παιδι......

Οι δικές μου ειναι 6μιση μηνών αλλα δεν εχουν σηκωθεί ακομα. Ούτε μπουσουλάνε, το προσπαθουνε πολύ παντως :lol:

Φυσικά και ειναι στο παιδι. Η μια για να κοιμηθεί θελει μονο αγκαλια και σε 5 λεπτα υπνο. Η άλλη, σπανια βέβαια, μπορει να κοιμηθει και μονη της.

Απλά αναρωτιόμουνα μήπως καλυτερα ειναι οι αλλαγες να γινονται οταν ειναι πολύ μωρά και καταλαβαινουν λιγοτερα.

Λέω εγω τωρα. Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει :!::!::wink:

Kορίτσια είστε όλες καταπληκτικές!

Mπορώ να καταλάβω ότι είστε πολύ τρυφερές μανούλες απ'τον τρόπο που μιλάτε για τα παιδάκια σας! Aλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός εδωμέσα που δεν λατρεύει τα παιδιά του, αλλιώς δεν θα ήταν εδώ.

Elena73, σε θαυμάζω που τα καταφέρνεις με δυό παιδάκια, μπράβο σου κοπέλα μου!

Eγώ με ένα τώρα και ένα στον "φούρνο" να ετοιμάζεται, με πιάνει απόγνωση για το μέλλον...

Nα σας πω κι εγώ λοιπόν, μετά την κατάργηση της μεθόδου, χθες το βράδυ αφού ακολουθήσαμε βήμα προς βήμα ό,τι κάναμε μέχρι τώρα, το παιδί κατέληξε να κοιμηθεί στο καρότσι του φυσικά, όπως παλιά. Άργησε λίγο να τον πάρει ο ύπνος (30 λεπτά), γιατί έχω καταλάβει ότι το βραδινό μπάνιο τον ξεσηκώνει αντί να τον χαλαρώσει.

Aλλά κοιμήθηκε ήσυχα απ'τις 21:40 μέχρι το πρωί στις 7:30 που τον ξύπνησα εγώ, αλλιώς θα κοιμόταν κι άλλο.

Mακάρι να συνεχίσει έτσι και νομίζω ότι μετά θα έρθει πιο ομαλά η οποιαδήποτε αλλαγή.

Πάντως μου δίνετε κουράγιο και νέες ιδέες, και σας ευχαριστώ πολύ!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Διαφημίσεις

Απλά αναρωτιόμουνα μήπως καλυτερα ειναι οι αλλαγες να γινονται οταν ειναι πολύ μωρά και καταλαβαινουν λιγοτερα.

Σαφέστατα και είναι καλύτερα να μαθαίνουν από μικρά.

Όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο περισσότερο μαθαίνει και συνηθίζει κάποιον τρόπο. Aν λοιπόν το συνηθίσεις απ'την αρχή στην αγκαλιά, πώς είναι εύκολο μετά να του το κόψεις;

Έλα όμως που εμένα τη μεγάλη ζημιά μου την έχουν κάνει οι γιαγιάδες!

Aν δεν δούλευα και είχα αναλάβει την φροντίδα του μόνη μου (χωρίς να μπλέκεται κανείς στα πόδια μου) τότε το παιδάκι θα είχε πάρει μια σειρά.

Tώρα πώς είναι δυνατόν να μην το τρελάνουμε, όταν αλλιώς τον κοιμίζω εγώ, αλλιώς η μία γιαγιά και αλλιώς η άλλη;

Kαι δεν μπορώ να τους πω και κουβέντα γιατί παρεξηγούνται!!!

Ίσως πρέπει πρώτα να μάθω να επιβάλλομαι στις γιαγιάδες και μετά στο παιδί μου... :P:P:lol::lol:

bUwEp2.png

Και παρεμπιπτόντως, μην ξαναφήσεις ΠΟΤΕ κανέναν να επέμβει στον τρόπο που μεγαλώνεις το παιδί σου, ούτε την ίδια σου τη μάνα. Στο λέω και εγώ που μου έτυχε το ίδιο και μετά απο μια τεράστια φασαρία και έκτακτα μέτρα που έλαβα για το καλό του μικρού και μόνο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί ραγδαία. όσο και αν έχεις ανάγκη τη μητέρα σου, μην την αφήσεις να σου επιβληθεί..........

Εγώ προέβαλα βέτο και σου προτείνω να κάνεις το ίδιο. και να θυμάσαι ότι καμια γιαγιά, όσο δυναμική και αν είναι δεν θέλει να χάσει επαφή με το εγγονάκι της. καμία.

Aχχ, πες μου βρε κοπέλα μου, να χαρείς! Tί έκανες, τί είπες; Ποιά έκτακτα μέτρα έλαβες;

Πες μου pleaseeeeeeeeeeeeee............

Έχω κουραστεί να τσακώνομαι χωρίς αποτέλεσμα τελικά.

Mέχρι και απειλές του τύπου ότι δεν θα της τον ξαναφήσω ποτέ και αν θέλει να τον δει θα έρχεται σπίτι μας μόνο, έχω πει, αλλά τίποτα δεν έχει πιάσει.

Έχουν γίνει τα δικά μου νεύρα κουρέλι, κι εκείνη απλά παρεξηγείται και δεν μου μιλάει...

Tί άλλο να κάνωωωωωωω;;;;;;;;

bUwEp2.png

Καλα σε αυτο δεν εχεις καθολου αδικο.

Θα σου πω το εξής. Οταν γεννησα τα μωρα επειδη ήταν μικρούλες αλλα οχι κατω απο 2 κιλά τις βάλανε στο θαλαμο νεογνών και λογω καισαρικής τις είδα τη δευτερη μερα το απογευμα που μου βγαλανε τον ορο. Μεχρι τοτε πηγαινε μονο ο αντρας μου και εκει οι μαιες του δειχνανε πως να τις κραταει, πως να τις ταιζει κλπ.

Οταν η μαμα του κρατησε πρωτη φορα τη μια τις ειπε να μην τη κραταει ετσι αλλα αλλιως....Ε τι ηταν να το πει?? Ναι πες και εσυ πως να κρατησουμε μωρο. Δεν μεγαλωσα εγω 4 παιδιά? Ξερεις εσυ και δεν ξερω εγω??? Ε αντε τωρα να βγαλεις ακρη.

Ο πατερας μου ειναι τρελος και παλαβος. Δεν αντεχει να μη κραταει τουλαχιστον τη μια αγκαλια. Εμ ελα που καθε φορα που τον βλεπουν κανουν σαν τρελες γιατι ξερουν οτι θα τις παρει αγκαλια!!! Και φυσικα τη ζητανε. Ευτυχως η μανα μου δεν τα σηκωνει αυτα και τον κραζει γιατι οταν τις κραταει μονη της δεν μπορει να τις κραταει και τις δυο αγκαλια!!!!

Οποτε και στον υπνο την αγκαλια δεν την εχουμε γλυτωσει. :cry:

Χθες περάσαμε ένα φοβερά δύσκολο απόγευμα....

Εδώ και ενάμιση μήνα η μικρή έχει μπει σε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα ύπνου (μόνη της δηλ. το "εφτιαξε") το οποίο ήταν φοβερά βολικό για όλους μας. Τις ημέρες που την έχω εγώ τουλάχιστον όλη μέρα, ξυπνάει κατά τις 8 το πρωί και κοιμάται για μεσημέρι στις 2 περίπου, μετα το φαγητό, ξυπνάει 4 με 4.30 και κοιμάται για βράδυ στις 9 - 9.30. Χωρίς ζόρι, χωρίς κόλπα.

Ελα όμως που χθες έπρεπε να πάω οδοντίατρο στις 11.30 και την πήγα στην πεθερά μου από τις 11.00 η οποία μόλις την πήγα την κοίμισε..... :twisted: Κοιμήθηκε η δεσποινίδα για καμμιά ωρίτσα και μετά που να κοιμηθεί σε μένα για μεσημέρι. Και δεν είναι ότι δεν ήθελε να κοιμηθεί, αλλά επειδή κατά τις 6 κουράστηκε και νύσταξε (λογικό μεν) εγώ δεν ήταν δυνατόν να την αφήσω να κοιμηθεί τόσο αργά.... Μετά πως να κοιμηθεί για βράδυ; Τι ώρα; Και να κλαίει και να μην θέλει τίποτα. Και μόνο αγκαλιά ήθελε κολλημένη επάνω μου αλλά πάλι έκλαιγε.... Δεν ήξερα τι να την κάνω. Και γω που ήμουν στο πόδι από τις 7.30 να τρέχω σαν την τρελή να τελειώσω γρήγορα με τις δουλειές μου για να μην κουραστεί η πεθερά μου και να πάρω γρήγορα το παιδί σπίτι...... :twisted:

Και αν πεις και τίποτα.... "ε, κρίμα το παιδί..... μην το βασανίζετε.... να κοιμάται όποτε θέλει....."...... :evil:

Τελικά της βάλαμε να παίζουν τα τραγούδια του alter (τα kids songs) που τά έχουμε γράψει σε κασέτα για ώρα ανάγκης και μόνο με αυτά ησυχάζει και πήγε κουτσά στραβά 8 η ώρα.... Αλλά τα νεύρα μας.... κρόσια..... Και τελικά την πληρώσαμε και εγώ με το σύζυγό μου (που ήρθε ο καημένος κουρασμένος από τη δουλειά) αλλά και το παιδί που αναγκαστηκε να μείνει ξυπνητό τόσες ώρες.

sL7ap2.png

κι εγω γλυκια μου xazomama, ειχα αγχωθει!!ειδικα οταν γεννησα, και γινοταν ενας πανικος!!

εγω εγχειρισμενη, με τους πονους μου, το σπιτι, τα μωρα, που ετρωγαν καθε 1 ωρα απο 10 και 20 ml!! , να θηλαζω επισης!! , πλυντηρια , σιδερωμα κλπ κλπ κλπ...

ερχομουν στα ορια μου...

υπηρχαν στιγμες που ερχοταν ο συζυγος απο την δουλεια, και του ελεγα οτι πρεπει να βγω λιγο στο μπαλκονι να αναπνευσω, να φυγω μακρια απο τα μωρα.....κι εκλαιγα....ελεγα οτι ποσο καιρο θα μπορω να αντεξω??!! :cry::cry::cry:

ε καλα λεει ο αντρουλης μου!!ο ανθρωπος ειναι λαστιχο!!τεντωνει οσο παει!!ποσο μαλλον η μανουλα για τα παιδακια της!! :lol::lol::lol:

τωρα μετα απο 9 1/2 μηνες , τα βλεπω ολα ξεκουραστα-που δεν ειναι αλλα μετα απο ολα αυτα που περασα!! -και λεω οτι μεχρι τα 5 και 6 να με πανε ετσι ειναι ολα τελεια!!!

οσον αφορα την επεμβαση τριτων, προσπαθησε να εξηγησεις σε γιαγιαδες και παπουδες και σε ολους τελος παντων, οτι θελεις να μαθει το παιδι να αυτονομειται!!!(τι αλλο να πεις??)......να μπορει να κοιμηθει μονο του και να ειναι ηρεμο....οχι ενα παιδι φοβισμενο που θελει αγκαλια και ασφαλεια για να κοιμηθει......

τι αλλο να πω???

κι εγω δουλευω , αλλα ευτυχως η κυρια που τα κραταει ακολουθει κατα γραμμα τις οδηγιες μας σε ολα!!

και οσο για την μαμα μου , που τα εχει κρατησει καποιες ωρες, επισης ακολουθει το δικο μας προγραμμα!!χωρις δικες της αντιρρησεις!!

ειμαι τυχερη!! :lol::lol::lol:

εχουμε ενα πολυ ωραιο προγραμμα με τα παιδια τωρα...και πολυ νωρις απο οτι ακουω τριγυρω μου......

σας πληροφορω οτι αν μπορουσαμε οικονομικως να ανταπεξελθουμε θα ηθελα να ξανακανω και παλι διδυμα!!!

που ξερεις???στο μελλον μπορει.... :wink::wink::wink:

Διαφημίσεις

xazomama, φανταζομαι οτι θα εχεις σκεφτει εσυ νωριτερα τη περιπτωση να ζηλευει το δευτερο μωρο που ερχεται.

Μηπως αυτο ειναι που κανει το θέμα του υπνου του πιο δυσκολο? Μηπως εκει που του μιλας και τον κοιμιζεις να τον καθησυχαζες καπως για το καινουριο μωρο?

Δεν ξερω. Δεν ειμαι ειδική. Απλά προσπαθω να φανταστώ λόγους που μπορει να το εχει παρει τοσο βαρια το θεμα του υπνου και τι μπορεις να κανεις. :roll:

xazomama, φανταζομαι οτι θα εχεις σκεφτει εσυ νωριτερα τη περιπτωση να ζηλευει το δευτερο μωρο που ερχεται.

Μηπως αυτο ειναι που κανει το θέμα του υπνου του πιο δυσκολο? Μηπως εκει που του μιλας και τον κοιμιζεις να τον καθησυχαζες καπως για το καινουριο μωρο?

........

Eίναι πολύ μικρός ακόμα να καταλάβει ότι έρχεται αδερφάκι. Nα φανταστείς ότι δεν έχει χρονίσει ακόμα...

Πιστεύω ότι τον ερχομό της αδερφούλας του, ούτε που θα τον καταλάβει. Kαι ίσως αυτό είναι ένα από τα θετικά του να έχουν τόσο μικρή διαφορά ηλικίας.

Όχι, την εγκυμοσύνη μου δεν την έχει καταλάβει, απλά νομίζει ότι η μαμά έχει μια αστεία κοιλιά!!!

bUwEp2.png

Οι δικές μου ειναι 6μιση μηνών αλλα δεν εχουν σηκωθεί ακομα. Ούτε μπουσουλάνε, το προσπαθουνε πολύ παντως :lol:

Φυσικά και ειναι στο παιδι. Η μια για να κοιμηθεί θελει μονο αγκαλια και σε 5 λεπτα υπνο. Η άλλη, σπανια βέβαια, μπορει να κοιμηθει και μονη της.

Λέω εγω τωρα. Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει :!::!::wink:

Καλά θα ήταν να τα είχαμε από την αρχή στο κρεβατάκι τους και στο δωμάτιό μας (όσο είναι ακόμα βρεφάκια) και μετά στο δικό τους. Αλλά στη δική μου κρεββατοκάμαρα κορίτσια μετά βίας χωρούσε το καλάθι, όχι κούνια :!::!::!::lol::lol::lol:

Τώρα για το κατά πόσο είναι καλό να κάνεις τις αλλαγές από πολύ νωρίς... σίγουρα το πάααααρα πολύ νωρίς δεν είναι και ό,τι καλύτερο... για την ασφάλεια του παιδιού δηλαδή... (αιφνίδιος κτλ).

Για παράδειγμα ο δικός μας μέχρι και 3 μηνών κοιμόταν στο κρεββάτι μας... δεν ήθελε με τίποτα το καλάθι και ήταν ο μοναδικός τρόπος για να κοιμηθεί (με το στήθος βέβαια ΜΟΝΟ!). Ήμουν πολύ αγχωμένη μην τυχόν και "κακομάθει" και κάθε φορά που το έλεγα στην παιδίατρο με καθησύχαζε (άσε που ήταν και ευκολία για τους συχνούς θηλασμούς)

Από τους 3 μήνες και μετά, τον πήγαμε στο κρεββάτι του, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες (εξακολουθούσε βέβαια και τότε να θέλει στήθος μόνο για να τον πάρει ο ύπνος) με κάποιες διακοπές μέσα στη νύχτα που έκανε για να θηλάσει και να ξανακοιμηθεί

Στους 6 μήνες (και προκειμένου να αποδεσμευτώ και εγώ που μόνο με το στήθος κοιμόταν και να πάω στη δουλειά) κάναμε τη μέθοδο ferber...

Θεωρώ γενικά πως κάθε πράγμα στον καιρό του... τώρα αν θα δουλέψουν όλα τα παραπάνω και στο δεύτερο (όταν το κάνουμε) δεν ξέρω. Σίγουρα είναι και στο παιδί (το επόμενο πιθανότατα να του αρέσει το καλάθι και να μην θέλει σώνει και καλά το στήθος πιπίλα :!: ....). Οπότε ανάλογα προσαρμοζόμαστε και εμείς... :)

Κορίτσια καλημέρα.

Η δικιά μου περίπτωση δεν είναι τόσο μακρόχρονη όσο οι δικές σας , αφού η μικρούλα μας είναι 3 μηνών αλλά νομίζω ότι προχωράμε σε λάθος δρόμο. Από την ημέρα που γεννήθηκε τα βράδια δεν κοιμόμουνα σχεδόν καθόλου γιατί το μωρό ξύπναγε κάθε 2 1/2 ώρες για να το θηλάσω. Αυτό συνεχίσηκε μέχρι να σαραντήσει. Μετά άρχισε να κοιμάται λίγο περισσότερο και μερικές φορές όλο το βράδυ!! Εδώ και 3 εβδομάδες όμως που αρχισε να πιπιλάει το χέρι της και εμείς της βάλαμε πιπίλα δεν έχει κοιμηθεί πριν τις 0400 το πρωί. Πάντοτε αργούσε να κοιμηθεί , περίπου φτάναμε στις 0100, αλλά τώρα έχει αρχίσει να το παρακάνει. Νομίζω οτι πιστεύει ότι αυτή είναι η ώρα του παιχνιδιού, γιατί μόλις την πάρει ο ύπνος στην αγκαλιά μου ενώ τη θηλάζω και πάω να την αφήσω αρχίζει να ξυπνάει. Της βάζουμε την πιπίλα και αυτό ήταν άρχιζει να γελάει και πετάει την πιπίλα, αν δεν την πετάξει βάζει και το χεράκι στο στόμα μαζί με την πιπίλα!!! Λέγαμε με τον άντρα μου να αφήνουμε να πιπιλάει το χέρι της αλλά μετά δεν θέλει την πιπίλα ούτε κατά τη διάρκεια της μέρας.

Οτάν πια την πάρει ο ύπνος δεν σημαίνει οτι θα κοιμηθεί συνεχόμενα γιατί θα ξυπνήσει 3 φορές σίγουρα μέχρι τις 1200 για να φάει!!

Το λίκνο της το έχουμε δίπλα στο κρεββάτι μας και πολλές φορές τη βάζω στο δικός μας κρεββάτι γιατι δεν αντέχω να βάζω την πιπίλα 100 φορές όρθια!

Ο άντρας μου δουλεύει οπότε δεν μπορεί να με βοηθάει , αν και χθες το βράδυ με έβαλε για ύπνο γιατί δεν άντεχα και κάθησε εκείνος μέχρι τις 0330. Στο σπίτι ούτε εγώ έχω βοήθεια οπότε και 1200 να σηκωθώ που ξυπνάει η μπέμπα αρχιζω καθάρισμα, μαγείρεμα , πλύσιμο κτλ.

Τι να κάνω, έχουν αρχίσει και πονάνε τα χέρια μου πολύ. :? Φοβάμαι οτι δεν θα αντέξουμε για πολύ... :shock:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Bon-bon, μου φαίνεται ότι έχετε κάνει τη νύχτα μέρα και τη μέρα νύχτα.

Θα σου έλεγα να αλλάξετε λίγο τα ωράρια σας ξεκινώντας βασικά από το πρωινό ξύπνημα, το οποίο δε γίνεται να είναι στις 12.00!! Αν μη τι άλλο γιατί αργότερα το μωρό σου θα έχει να φάει και φρουτόκρεμα και αυγό και μεσημεριανό κτλ, τα οποία θα πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με αυτό το ωράριο, σας βλέπω να τρώτε απογευματινή κρέμα στις 21.00.

Δεν ξέρω, η απόφαση είναι δική σου και μη με παρεξηγείς, για καλό στα λέω. Στη θέση σου, θα ξύπναγα τη μικρή κατά τις 9.00 να πιει το γάλα της και θα την κράταγα ξύπνια, θα συνεχίζαμε κανονικά μέσα στη μέρα και το βράδυ στις 21.30 γαλατάκι και ύπνο βραδυνό. Είναι φυσιολογικό να ξυπνάει μέσα στη νύχτα για να φάει όμως όχι για να παίξει.

Μήπως κοιμάται πολλές ώρες μέσα στη μέρα και γι αυτό αργεί πολύ το βράδυ;

Exv mia mpempa 9 μηνών και δυσκολευτήκαμε πολύ στον ύπνο το βράδυ. Μετά από πολύ έντονους κολικούς μας συστήσανε όταν ήταν 3,5 μηνώ το βιβλιαράκι "κοιμήσου παιδί μου" και σωθήκαμε.΄Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τα όσα έλεγε, με μπόλικη υπομονή και υπομονή, κυρίως από τον άντρα μου γιατί εγώ λιγίζω πιο εύκολα, τα καταφέραμε. Μέσα σε 2 βδομάδες κοιμόταν σερί όλο το βράδυ από τις 8.30 το πολύ. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, και να σας ενημερώσω ότι για τοσο μικρά μωράκια 9.30 το βράδυ θεωρείτε λίγο αργά...έτσι τουλάχιστον λένε οι επιστήμονοι!

Έχω μια μαύρη και μαλλιαρή, μικρή μπεμπούλα στρουμπουλή@@

εμενα η μπεμπα μου που ειναι 4 μηνων, κοιμαται απο τις 10 μεχρι το πρωι με ενα διαλειμμα που την σηκωνω κατα τις 11¨30 για το γαλα της, αλλα ειναι ανυσηχη το βραδυ και ζηταει να της βαζω την πιπιλα, το εχω και εγω αυτο το βιβλιο αλλα μου φενεται λιγο σκληρο να το εφαρμοσω, για να κοιμηθει βεβαια της κραταω το χερι και μερικες φορες που θελει νακοιμηθει αλλα αντιδρα και γκρινιαζει προσπαθω απλα να της κραταω το χερι και σε πλαγια σταση για να κοιμηθει,

τωρα αργοτερα δεν ξερω πως θα παει, αλλ ασκοπευω να τ η βαλω στο δωματιο της οταν θα ειναι 6 μηνων. εκει θα δω τι θα γινει, αυτο που προβληματιζει γιατι δεν κοιμαμαι ουτε εγω καλα ειναι οτι ειναι ανησυχη και ζηταει την πιπιλα.

αυτο που κρατησα απο το βιβλιο και εφαρμοσα, ειναι να μην την κουναω , να μην την εχω αγκαλια, να μην της τραγουδαω, αλλα το χερι της το κραταω το ομολογω... 8)

Ξενια, οταν ηταν 3,5 μηνων αν θυμασαι τι ωραρια ειχατε? δηλ ποσες ωρες κοιμοσασταν τη μερα?

fay μου εχεις δίκιο και να σκεφτείς ότι πολλές φορές ξυπνάει στις 1400. Μάλλον φταίω και εγώ σ'αυτό γιατί με βολεύει να ξυπνάει τόσο αργά αφού κάνω τις δουλειές μου ... :oops:

Να την ξυπνάω αλλά ο γιατρός μου έχει πει ότι το μωρό δεν πρέπει να το ξυπνάμε. Από της 0700 μέχρι τις 1200 ξυπνάει αλλά μόνο για να φάει , ούτε τα μάτια της δεν ανοίγει!! όσο για την υπόλοιπη μέρα κοιμάται πάλι μια ώρα κατά τις 1400, μετά άλλη μια ώρα κατά τις 1700 και μπορεί να κοιμηθεί απο τις 1900 μέχρι τις 2100 ... μετά αρχιζει το γλέντι :wink::lol::lol:

xenia θα πάρω το βιβλιαράκι και θα δούμε :wink:

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση :P

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

fay moy kai bonbon...υπομονή. Εμένα από πολύ νωρίς άρχισε τους κολικούς, οι οποίοι φυσικά την έπιαναν από το απόγευμα και μετά. Το πρόγραμμά της όταν ήταν 3 μηνών ήταν κάτι παρόμοιο με τα δικά σας. Την ημέρα πουλάκι και τη νύχτα ξενυχτοπουλάκι. Γενικά τα μωράκια πρέπει νά πέρνουν την ημερίσια σιέστα τους γύρω στις 4 ώρες. ΟΙ υπόλοιπες ώρες πρέπει να είναι αποκλειστικά οι βραδυνές. Κι εδώ πατάει το βιβλίο, πράγμα που από νωρίς μου έλεγαν και οι γιαγιάδες, αλλά εγώ ως ξεροκέφαλη μάνα δεν άκουγα και ήθελα την επιστημονική μου εξήγηση αν θες. Ότι δηλαδή το κλειδί είναι να μάθει να ξεχωρίζει το μωρό την ήμέρα ( μουσική, φασαρία, πιάτα, ηλ.σκούπα κλπ) από την νύχτα ( στην αρχή απόλυτη ησυχία και μετά πολί λίγο θόρυβο αν κάνουμε δεν ξυπνάει). Τονίζω ότι δεν είναι πολύ σκληρό ( κι εμένα έτσι μου φαινόταν) αν σκεφτείς το πόσο ήρεμο είναι μετά το παιδί σου, αλλά κι εσύ! Βέβαια...να ναι καλά ο σύζυγός μου..εγώ πολλές φορές έκλεγα μαζί με το μωρό, μπορείτε να φανταστείτε σκηνικό, αλλά τώρα που το σκέφτομαι ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. Δοκιμάστε το και ότι θέλετε εδώ είμαστε εμείς...καλημέρα@@

Έχω μια μαύρη και μαλλιαρή, μικρή μπεμπούλα στρουμπουλή@@

Και χθες τα ίδια ... πλυθήκαμε , ντυθήκαμε..., και τελικά φτάσαμε στις 00:30 έγω είχα τραβήξει το λύκνο δίπλα στο κρεββάτι, με το χέρι πάνω στη κούνια να κοιμάμαι, το κοριτσάκι μας τραγούδαγε και τον άντρα μου να απορεί πως δεν την ακούω... τελικά την τάισα και κοιμήθηκε στις 0230!!

Σήμερα όμως 1030 είχαμε σηκωθεί, όλη τη μέρα δεν πολυ κοιμήθηκε. Πριν απο λίγο την κάναμε μπάνιο και τώρα κοιμάται τέζα, μήπως είναι νωρίς ... :lol: Θα δείξει!!! :wink:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...