Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ,μια αλλη αποψη.

Recommended Posts

κι εγω δεν έχω κατάλαβει γιατί στην Ελλαδα τουλάχιστον που οι κλασσικοί ομοιοπαθητικοί είναι γιατροί με ποια δικαιολογία τους σνομπάρουν οι συνάδελφοι τους. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως μπορώ να θεωρήσω έναν συνάδερφο μου κατώτερο ή τσαρλατάνο αν έχουμε αποφοιτήσει από την ίδια σχολή, έχουμε κάνει ειδικότητα στο ίδιο νοσοκομείο κτλ....Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό οι κλασσικοί γιατροί που τουλάχιστον έχω επισκεφτεί εγώ γιατί έκανα έναν γενικό έλεγχο δεν μίλησαν σε καμία περίπτωση απαξιωτικά για την ομοιοπαθητικη...ούτε η γυναικολόγος μου (της οποίας μάλιστα η γραμματέας κάνει χρόνια ομοιοπαθητική), ούτε ο ορθοπεδικός, ούτε ένας νευρολόγος που πήγα για μια εξέταση...δεν είναι όλος ο κόσμος κωλυμένος με την μπάλα ευτυχώς :) :) :)

δεν νομιζω ότι σνομπαρουν αυτούς, το θέμα που έχουν οι περισσοτεροι είναι ότι δεν δέχονται ότι οι συνάδελφοι τους οι οποίοι είναι "συν" επιστήμονες χρησιμοποιουν μή επιστημονικές μεθόδους για να "θεραπεύουν" ασθενείς.

Διαφημίσεις

οι γιατροί είναι επιστήμονες, η ομοιοπαθητική όμως δεν είναι επιστήμη.

κάπως έτσι.

Άν κάποιος ιατρός πηγαίνει σε αστρολόγο, η αποφασίσει να λέει ζώδια, η αστρολογία ουτε σε σε ιατρική μετατρέπεται, ουτε σε επιστήμη. Το ότι κάποιος τελείωσε ιατρική δεν σημαίνει ότι απέκτησε το αλάθητο του πάπα, η ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει αυτά που έμαθε. Πόσο μάλλον όταν η υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα διαφωνεί κάθετα με τις πρακτικές του (την ομοιοπαθητική).

Η ομοιοπαθητική έχει βρεθεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα placebo σε αναρίθμητες έρευνες. Συμπέρασμα; Δεν δουλεύει, παρά μόνο ως ψυχολογικό δεκανίκι.

Γίνονται 10000 έρευνες και οι 9950 δείχνουν την ομοιοπαθητική να μην έχει αποτέλεσμα. Οι 50 για διάφορους λόγους δεν δίνουν ξεκάθαρο αποτέλεσμα, η σε εξαιρετικά αμφιλεγόμενες περιπτώσεις, θετικό. Οι ομοιοπαθητικοί που θέλουν να "κερδίσουν" τον φανατισμένο πελάτη προφανώς θα του πουν για τις 50 που είναι "υποσχόμενες" (ενώ δεν θα αναφέρουν τις 9950 αρνητικές), με πολλή σάλτσα συνωμοσίας, "φαρμακευτικών που τα κατευθύνουν όλα" και πάει λέγοντας. Α ναι, "και τα χημικά που μας ποτίζουν". :)

Ήθελα να ήξερα γιατί προσπαθείτε τόσο σθεναρά να μας αποδείξετε το εναντίον από τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής από που πηγάζει τόσος αρνητισμός?

Τα placebo που αναφέρεται δεν ισχύουν για όλους ίσως πιάνει σε αυτούς που είναι πολύ "ευαίσθητοι" και ανασφαλείς όχι σε όλους τους υπόλοιπους.

Φτάνει να υποτιμάτε & να χλευάζετε πλέον την νοημοσύνη μας το καταλάβαμε δεν σας ταιριάζει αυτή η μέθοδος ιατρικής ασχοληθείτε με την κλασσική που ξέρετε πως έχει αποτέλεσμα και μην προσπαθείτε να μας πείσετε για το αντίθετο ,εξ'άλλου τα έχουμε γράψει άπειρες φορές.

φιλικά πάντα

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Θα ήθελα να ήξερα γιατί μόλις η antaspil περιέγραψε μια προσωπική της εμπειρία και άποψη, πέσατε 4 - 5 άτομα να την πείσετε ότι έπεσε σε λάθος επαγγελματία και ότι θα ήταν πολύ καλό να το ξανασκεφτεί. Από που πηγάζει τόσος φανατισμός?

Δεν ξέρω με τι ειδικότητα εκφράζεις άποψη για το που πιάνει το Placebo και που όχι, πάντως αν έχεις κάποια καινούρια επιστημονικά στοιχεία για να αναθεωρήσεις τη λειτουργία του, καλό είναι να τα παρουσιάσεις στην επιστημονική κοινότητα ώστε να τα κρίνει αναλόγως. Έτσι θα μπουν τα γυαλιά σε όλους όσους χλευάζουν την νοημοσύνη σας.

Φιλικά πάντα

bobolinos

δεν ξερω αν απευθύνεσαι σε καποιο συγκεκριμένο ή σε όλους που δεν αποδέχονται την ομοιοπαθητική.

παντως εδώ ανταλλάσουμε απόψεις δεν εχω διαβάσει όλα τα μηνύματα για να δω τι σε εχει προκαλέσει.

προσωπικά ξενίνησα να διαβάζω για την ομοιοπαθητική γιατί με ενδιέφερε,

αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι δεν ήταν συμβατή με την επιστήμη. Προσωπικά αυτό είναι που με ενοχλεί, η "επιστημοφάνεια" της πρακτικής.

Δεν εχω πρόβλημα με την ομοιοπαθητική σαν φιλοσοφία δεν θα με απασχολούσε το θέμα.

Σε καθε περίπτωση, υπονοείς κάτι? Γιατί κάποιος θα μπορούσε να σου κάνει την αντίστοιχη ερώτηση, πχ γιατί επιμένεις να προσπαθείς να πείσεις υπερ της ομοιοπαθητικής?

Απλώς θέλω να πω ότι σε ένα φορουμ - ο καθένας λέει αυτά που πιστεύει - όσες φορές κρίνει ότι πρέπει να το κάνει- καλό είναι να συζητούμε με επιχειρήματα και όχι με αλληλοκατηγορίες, αλλά δεν μπορείς να ζητάς τον λόγο από κάποιον γιατί υποστηρίζει τις απόψεις του.

Διαφημίσεις

Όσο για το γιατί εκφράζω την άποψη μου και τις πληροφορίες που έχω διαβάσει αλλού, είναι απλά γιατί δεν αντέχω να μην αντιδρώ όταν διαβάζω #$%@#@$# και ψεύδη.

Όταν κάποιος λέει ότι "θεραπεύθηκα κάνοντας ομοιοπαθητική" από την Χ ασθένεια τη στιγμή που δεκάδες έρευνες λένε ότι η ομοιοπαθητική ΔΕΝ δουλεύει, κάποιος από τους δύο δεν είναι ειλικρινής. Οι ομοιοπαθητικοί και οι φανατισμένοι της ομοιοπαθητικής καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κατηγορώντας κάθε σύγχρονο επιστημονικό επίτευγμα στην πορεία. Στο site της ομοιοπαθητικής περιλαμβάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ανακρίβειες σχεδόν σε όλα όσα αναφέρεται.

Δεν μπορώ να περιγράψω ευγενικά το πόσο ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί για την ομοιοπαθητική (από που να ξεκινήσω; από τις επικλήσεις στην αστρολογία στο βιβλίο του βυθούλκα; για τους και καλά "νόμους" του Hahnemann; Για όλο τη θεωρία των διαδοχικών αραιώσεων σε νερό που στο τέλος το πουλάνε σε ...σκόνη/χάπια και στο οποίο μαθηματικά είναι Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟ να έχει παραμείνει η παραμικρή δραστικότητα; να σταθώ στον πόλεμο της ομοιοπαθητικής στην ιατρική, στα εμβόλια που έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμου; Στους ανθρώπους που πεθαίνουν επειδή εμπιστεύτηκαν την ομοιοπαθητική; ).

το θέμα είναι ότι είτε το θέλετε είτε όχι η ομοιοπαθητική ασκείται νόμιμα από γιατρούς και διδάσκεται και επίσημα με το μεταπτυχειακό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κάποιοι αντιφρονούντες σαν έσας έκαναν την ερώτηση τους στη Βουλή για το πόσο placebo είναι, πήραν την απάντηση τους και το έραψαν να το θέσω ευγενικά και το μεταπτυχειακό συνεχίζεται κανονικά.

Αντιθέτως δεν νομίζω να υπάρχει κρατική σχολή για αστρολόγους, βοτανολόγους κτλ :)

Και η αστρολογία ασκείται νόμιμα, και η πορνεία, και τα ροζ τηλέφωνα. Να υποθέσω ότι τις υπερασπίζεσαι με το ίδιο πάθος;

Η ερώτηση στη βουλή δεν αφορούσε το πόσο πλασίμπο είναι, ΔΕΝ θα μπορούσε να το αφορά. Στα πλαίσια των νόμων είναι αποδεκτό.

Το ότι διδάσκεται σε ένα τμήμα μηχανικών (Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων) και ενώ η Ιατρική το έχει αποκηρύξει επανειλημμένα, θα έπρεπε τουλάχιστον να σας προβληματίσει.

Και η αστρολογία ασκείται νόμιμα, και η πορνεία, και τα ροζ τηλέφωνα. Να υποθέσω ότι τις υπερασπίζεσαι με το ίδιο πάθος;

Η ερώτηση στη βουλή δεν αφορούσε το πόσο πλασίμπο είναι, ΔΕΝ θα μπορούσε να το αφορά. Στα πλαίσια των νόμων είναι αποδεκτό.

Το ότι διδάσκεται σε ένα τμήμα μηχανικών (Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων) και ενώ η Ιατρική το έχει αποκηρύξει επανειλημμένα, θα έπρεπε τουλάχιστον να σας προβληματίσει.

ασκείται νόμιμα από ιατρούς. Διδάσκεται σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο....δεν θέλω και πολλά άλλα.

Το ότι διδάσκεται στο τμήμα Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων επίσης δεν με ενοχλεί γιατί δεν βλέπει τον άνθρωπο σαν συκώτι ή σαν στομάχι αλλά σαν ένα ολοκληρωμένο και πολύπλοκο σύστημα. Υπάρχουν πιθανώς άρθρα για το λόγο που έχει ενταχθεί εκεί, εγώ το διάβασα σε εφημερίδα και δεν μπορώ να ψάχνω την συνέντευξη.

Εαν δεν είχε αποτέλεσμα θα το ειχε αποκυρήξει το ίδιο το κράτος και οι γιατροί στο σύνολο τους. Το ότι υπέγραψαν 50-100 γιατροί διαμαρτυρία δεν μου λέει τίποτα. Αν ψάξουμε σε αυτό το φόρουμ μόνο για γιατρούς "φωστήρες" που μας έστειλαν με τις αγωγές και τα μαργαριτάρια τους θα βρούμε τους τετραπλάσιους.

Επίσης δεν καταλαβαίνω το δικό σου πάθος να μαίνεσαι ενάντια σε κάτι. Με τη δική μου λογική εαν σε είχε βλάψει κάποιος ομοιοπαθητικός θα τον είχες πάει στα δικαστήρια....δεν βλέπω όμως να γίνεται κάτι τέτοιο....άρα το ότι εσύ δεν μπορείς να κατανοήσεις το πως δουλεύει δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει.

Οταν ξεκίνησα ομοιοπαθητική πριν από πολλά πολλά χρόνια δεν ήξερα ούτε κι εγω τι ήταν, διάβασα σε κάποιο περιοδικό (πιθανόν το vita που αγόραζα τότε) ότι μπορεί να βοηθήσει σε πολλά πράγματα και επειδή είχα σοβαρό πρόβλημα με την ακμή πήγα....αφού τα προηγούμενα 5 χρόνια είχα ταλαιπωρηθεί απιστευτα με αντιβιώσεις, χημικά πήλινκγ, λοσιόν και ότι άλλο είχαν διαθέσιμο οι δερματολόγοι....πήγα και εγένετο θαύμα! Οταν μίλησα στους γνωστούς μου και στον κύκλο μου για αυτό με κοιτούσαν με καχυποψία όσο όμως ο καιρός περνούσε και έβλεπαν αποτελέσματα και σε άλλα προβλήματα τσουπ 2-3 είπαν να δοκιμάσουν. Σήμερα σε έναν αρκετά μεγάλο κύκλο γνωριμιών που έχω ξέρω τουλάχιστον 20-30 άτομα να κάνουν ομοιοπαθητική και να αυξάνονται. Υπολόγιστε ότι άλλαξα και γιατρό γιατί πήρα τηλέφωνο και μου έκλεισαν ραντεβού μετά από 4 μήνες.....γίνεται χαμός! Κυριολεκτικά χαμός με τους ομοιοπαθητικούς....δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι είμαστε ζώα και δεν καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται. Και πάντα όμως όταν με ρωτάει κάποιος του λέω εφόσον έχεις δοκιμάσει με την κλασσική ιατρική και δεν έκανες τίποτα γιατί δεν κάνεις έναν κόπο να πας σε έναν ομοιοπαθητικό. Δεν προσπαθω να σύρω κανέναν γιατί πολύ απλά ο κάθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός και αν δεν δει ο ίδιος δεν πείθεται. Όσοι από τους γνωστούς μου δοκίμασαν συνεχίζουν επιτυχώς και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό :D

Δεν είμαι καθόλου φανατίλα εναντίον των κλασσικών γιατρών, μια χαρά πηγαίνω και φάρμακα θα πάρω όταν χρειαστεί. Χτες επειδή ήθελα να πάω βόλτα και με κόλλησε ο μικρός ίωση μια χαρά το πήρα το panadol cold & flu. Από αύριο όμως ξεκινάω τη θεραπεία που μου έδωσε ο καινούργιος ομοιοπαθητικός γιατί τα θέματα που είχα από το καλοκαίρι οι κλασσικοί γιατροί δεν μου τα έλυσαν με τα αντιφλεγμονώδη....είδωμεν...κρατάω πάντα το μυαλό μου ανοιχτό σε όλα ;)

Όταν κάποιος λέει ότι "θεραπεύθηκα κάνοντας ομοιοπαθητική" από την Χ ασθένεια

Δηλαδή τώρα η Yogini σου λέει ψέματα που λέει ότι θεραπεύτηκε ενώ τραβιότανε χρόνια πριν με την κλασσική ιατρική.

Και στην τελική εσύ τι ζόρι τραβάς αν ο άλλος γίνεται καλά με Placebo και νεράκι?

Φέρεσαι σαν τον Βυθούλκα αλλά από την απέναντι πλευρά.

Και για τελειώνουμε (θυμάμαι ότι δεν μιλάς με καμία ιατρική ιδιότητα έτσι?)

Η ομοιοπαθητική διδάσκεται σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ασκείται νόμιμα από γιατρούς που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστήμιο.

Αν όλοι αυτοί που την πολεμάνε (και μην μου πεις ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν καμία σχέση) μπορούσαν να αποδείξουν κάτι (εκτός από ένα σωρό έρευνες που διαβάζω συνεχώς και μπλα μπλα μπλα μπλα μλπα) θα είχαν βρει και τον νόμιμο τρόπο να την καταργήσουν.

Το ότι δεν μπορούν, αυτό εσένα δεν σου λέει κάτι?

(tip: δεν κάνω ομοιοπαθητική)

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Για να μην αφήσω αναπάντητες τις απορίες των μελών apeleytheroy & jannis θα κάνω έναν παραλληλισμό με το θέμα των Βλαστοκυττάρων.

Όπως πολλοί κλασσικοί γιατροί "πολεμούν" την φύλαξη βλαστοκυττάρων είτε γιατί παρουσιάζουν ανυπόστατες μελέτες πως δεν είναι χρήσιμα και άλλα τέτοια είτε γιατί πιστεύουν πως δεν μπορούν να βοηθήσουν την επιστημη τους γενικά.

Μετά από έρευνες και δοκιμές που έγιναν (αν θυμάμαι καλά) στην Βραζιλία υπήρχε μία επιτυχία με άτομο ολικώς τυφλό να έχει μία σχετική όραση (έβλεπε θολά/σκιές) αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την επιστήμη της ιατρικής.Πρόσφατα έδειξε η tv πως με βλαστοκύτταρα δημιούργησαν μέλος του σώματος(χέρι) και αυτό δεν το αφήνεις να περάσει έτσι.

Εξήγηστε μου λοιπόν γιατί υπάρχουν πολέμιοι των βλαστοκυττάρων όταν στην Αγγλία,Γερμανία ακόμα και στην Ρουμανία Έχουν τράπεζες εδώ και πολλά χρόνια και έρχονται οι δικοί μας έξυπνοι γιατροί και αναιρούν τα πάντα.Μήπως παίζει κατι άλλο?Κάπως έτσι πιστεύω λειτουργούν και με την ομοιοπαθητική,εγώ μιλάω πάντα μέσα από τις δικές μου εμπειρίες των δικών μου και των γνωστών μου.

υπάρχουν άτομα στον κύκλο μου που δεν την ενστερνίζονται γιατί δεν θέλουν να μπουν στην λογική κάποιων απαγορεύσεων, δεν τους έπιασα από τον γιακά με το ζόρι να την ακολουθήσουν (βέβαια ακόμα ταλαιπωρούνται).

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τις επιλογές μου και τις απόψεις μου αλλά δεν δέχομαι από κανέναν να με θεωρεί β@@@@ ή χ@@@@ που δεν ξέρει τι της γίνεται,αλλά όταν σε βλέπω να γράφεις έτσι με συγχωρείς αλλά θα σου απαντήσω.Το ξαναγράψαμε πως η ομοιο δεν σε σώζει από τον καρκίνο αλλά ούτε και η κλασσική ιατρική και ότι θέλετε πείτε μου.

Όπως έγραψα και παρακάτω τα εμβόλια τα έκανα όλα στα παιδιά μου δεν είμαι και τόσο πια αφού πάρω την διαγνωση από τον εκάστοτε γιατρό που θα επισκεφθώ η επόμενη κίνηση είναι το τηλ.στην ομοιοπαθητικό για αγωγή.

Αυτά φιλικά πάντα και αν δεν σας κάλυψα sorry αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

BOBOLINOS συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Κανένας γιατρός δεν αντιτίθεται στη χρήση των βλαστοκυττάρων για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων, η αντίθεση σε παγκόσμιο επίπεδο (μάλιστα σε πολλές χώρες απαγορεύεται η ιδιωτική φύλαξη) έγκειται στο ότι οι ιδιωτικές εταιρείες χρεώνουν λεφτά για κάτι που ακόμη δεν έχει εφαρμογή και μάλιστα πολλές φορές παραπλανητικά (ισχυριζόμενοι π.χ. ότι ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να ωφεληθεί από τα κύτταρα αυτά). Η ένσταση λοιπόν δεν αφορά τα ίδια τα βλαστοκύτταρα, αλλά την εκμετάλλευση της ευαισθησίας των μελλοντικών γονιών.

Όσο για τον καρκίνο, η έρευνα έχει κάνει τεράστιες προόδους και αυτή τη στιγμή μιλάμε για μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίσιμων καρκίνων, αλλά και αύξηση της επιβίωσης γενικότερα, κι αυτό χάρη σε αυτή την έρμη κλασική ιατρική που είναι υποχείριο των φαρμακευτικών ;)

Από εκεί και πέρα, ακόμη κι αν η ίαση στην ομοιοπαθητική επέρχεται λόγω Placebo, αυτό δεν καθιστά όσους τη χρησιμοποιούν χαζούς. Ο ρόλος του μυαλού δεν είναι καθόλου αμελητέος, και ίσως γι' αυτό η ομοιοπαθητική να έχει και καλύτερη ισχύ σε ψυχοσωματικά περιστατικά. Το σημαντικό είναι ότι γλιτώνεις την επιβάρυνση του οργανισμού με περισσότερα φάρμακα.

Ίσως η βιομηχανία της ομοιοπαθητικής για να βγαίνουν χρήματα χωρίς λόγο και να παίρνει ο πελάτης σκευάσματα που δεν χρειάζεται στην ουσία, να έγκειται σε αυτή την περίφημη καραμέλα περί "ενίσχυσης ανοσοποιητικού" που είναι πολύ της μοδός τελευταία, αλλά αυτό γίνεται σε όποια μορφή ιατρικής κι αν επιλέξεις τελικά, να σε φορτώνουν και με κάποια παραπάνω που είναι περιττά.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Δηλαδή τώρα η Yogini σου λέει ψέματα που λέει ότι θεραπεύτηκε ενώ τραβιότανε χρόνια πριν με την κλασσική ιατρική.
Όχι, απλά πιστεύω ότι θα θεραπευόταν έτσι και αλλιώς, και ότι τα φουσκώνει ...λίγο.

Και στην τελική εσύ τι ζόρι τραβάς αν ο άλλος γίνεται καλά με Placebo και νεράκι?

Κολλάω στην υπεροψία. Η yogini έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση καρκίνου θα το "πολέμαγε" μόνο με ομοιοπαθητική, είπε "μέχρι το βυθούλκα θα έφτανα". Είναι χαρακτηριστικό του φανατισμού που γίνεται επικίνδυνος και για την ίδια αλλά και για αυτούς που την διαβάζουν. Εκεί κολλάω.

Η ομοιοπαθητική διδάσκεται σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ασκείται νόμιμα από γιατρούς που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστήμιο.

Λάθος. Υπάρχει ένα μεταπτυχιακό ομοιοπαθητικής εδώ και μερικά χρόνια. Πρακτικοί της ομοιοπαθητικής υπάρχουν πολύ πριν βγεί το μεταπτυχιακό. Δεν ασκείται υποχρεωτικά από γιατρούς, και ακόμα και όταν ασκείται από ιατρούς απέχει από την ιατρική όσο η γή από τη σελήνη. Ποιός ομοιοπαθητικός (ψάξε στα νήματα της ομοιοπαθητικής) σύστησε μιά φορά σε κάποιον να κάνει αιματολογικές εξετάσεις πρίν του γράψει ένα σκεύασμα; Να δει πόση είναι η χοληστερίνη/ζάχαρο ρε παιδιά. Η την μαθαίνει μέσω συνέντευξης;:lol:

Αν όλοι αυτοί που την πολεμάνε (και μην μου πεις ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν καμία σχέση)

Οι φαρμακοβιομηχανίες παράγουν και τα ομοιοπαθητικά, και τα κανονικά. Μάλιστα τα ομοιοπαθητικά έχουν πολύ μικρότερο κόστος, άρα πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Δεν χρειάζεται έρευνα, δραστικές ουσίες, κλπ, μόνο έναν ...μαύρο με ένα γουδοχέρι. (η έτσι φαντασιώνονται όσοι νομίζουν ότι απαλλάσσονται από τα "χημικά" με την ομοιοπαθητική)

μπορούσαν να αποδείξουν κάτι (εκτός από ένα σωρό έρευνες που διαβάζω συνεχώς και μπλα μπλα μπλα μπλα μλπα) θα είχαν βρει και τον νόμιμο τρόπο να την καταργήσουν.

Σόρρυ, πάλι έχασες. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η ομοιοπαθητική δεν δουλεύει, όπως έχει αποδείξει ότι δεν δουλεύει η αστρολογία, η χαρτομαντεία και η προσευχή, δηλαδή με έρευνες. Αυτός είναι ο "τρόπος της επιστήμης".

Παρόλαυτά, και καφετζούδες υπάρχουν, και αστρολόγοι σε 090 που κάνουν χρυσές δουλειές, και ιερείς που προσεύχονται όλη μέρα, όπως υπάρχουν και ομοιοπαθητικοί, και θα ήταν εξαιρετικά χουντικό να απαγορεύεις συγκεκριμένες δραστηριότητες κατά το δοκούν.

Το ότι δεν μπορούν, αυτό εσένα δεν σου λέει κάτι?
Ναι, μου λέει ότι ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία.

Διαφημίσεις

Από εκεί και πέρα, ακόμη κι αν η ίαση στην ομοιοπαθητική επέρχεται λόγω Placebo, αυτό δεν καθιστά όσους τη χρησιμοποιούν χαζούς. Ο ρόλος του μυαλού δεν είναι καθόλου αμελητέος, και ίσως γι' αυτό η ομοιοπαθητική να έχει και καλύτερη ισχύ σε ψυχοσωματικά περιστατικά. Το σημαντικό είναι ότι γλιτώνεις την επιβάρυνση του οργανισμού με περισσότερα φάρμακα.

Όσον αφορά το θέμα του placebo εγω προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ομοιοπαθητική και αυτό το λέω καθαρά από τις προσωπικές μας εμπειρίες. Εγώ οταν ξεκίνησα ήμουν πολύ απογοητευμένη από τις μέχρι τότε θεραπείες και πίστευω ότι κάνω άλλη μια τρύπα στο νερό....με τα πρώτα αποτελέσματα είπα βρε λες να βρήκα την υγειά μου...μετα όμως όντας πολύ καμένη περίμενα ότι σίγουρα θα μου ξαναβγούν τα σπυριά...και περίμενα...και περίμενα.... :) Σιγά σιγά πειστικά για εμένα....μετά είδαμε το μωρό 50-60 ημερών να αλλάζει την τσίμπλα με την πρώτη κάψουλα σε καθαρό δάκρυ (το ματάκι του σφράγιζε εντελώς από την τσίμπλα)....μετά είδα φίλη μου με κατάθλιψη να κόβει τα αντικαταθλιπτικά, είδα τον άντρα μου να ξεκινάει θεραπεία και με το που πήρε τα χάπια να πετάξει αμέσως αιμοροίδες χωρίς να αλλάξει διατροφή, πράγμα που όπως διαβάσαμε μπορεί να συμβεί σε ανθρώπους που είχαν πριν το συγκεκριμένο πρόβλημα όταν ο γιατρός βρίσκει το σωστό ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο (άσχετο αν ο σύζυγος δεν άντεξε χωρίς καφέ και κόκα κολα και σταμάτησε τη θεραπεία). Εκείνος έκανε τη μισή θεραπεία για ένα πρόβλημα που είχε με φουσκώματα κτλ και όντως τον ξαναέπιασαν αυτά τα φουσκώματα μετά από ένα χρόνο (τα είχε συνέχεια). Ο τελευταίος που αυθυποβαλόταν ήταν ο άντρας μου :D

Καλά δεν το συζητώ για μαστίτιδα με 39 πυρετό να υποχωρεί σε μια ώρα....

Αυτές και μόνο για εμένα είναι αρκετά....τόσα χρόνια

το 3χρονο αγοράκι της κολλητής μου τι αυθυποβολη να κάνει που ταλαιπωρήθηκε με αντιβιώσεις και κορτιζόνες στο ματάκι του με κάτι άσχημα κριθαράκια που είχε; η κολλητή μου εντελώς καρασυμβατική της είπα και της ξαναείπα και το πήγε χωρίς να το πιστεύει καθόλου. Με τις πρώτες κάψουλες το παιδί αντέδρασε αμέσως τώρα σκέφτεται να πάει και την μπέμπα της παρόλο που την βλέπω ότι επειδή δεν μπορεί να το κατανοήσει παλεύει μέσα της λιγακι.

Είμαι πεπεισμένη 100% ότι δεν τίθεται θέμα placebo και μόνο από τα λίγα παραπάνω που σας είπα....οι μαρτυρίες είναι πάρα πολλές και θα γράφαμε σελίδες εδω μέσα.

Όσον αφορά το θέμα του placebo εγω προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ομοιοπαθητική και αυτό το λέω καθαρά από τις προσωπικές μας εμπειρίες. Εγώ οταν ξεκίνησα ήμουν πολύ απογοητευμένη από τις μέχρι τότε θεραπείες και πίστευω ότι κάνω άλλη μια τρύπα στο νερό....με τα πρώτα αποτελέσματα είπα βρε λες να βρήκα την υγειά μου...μετα όμως όντας πολύ καμένη περίμενα ότι σίγουρα θα μου ξαναβγούν τα σπυριά...και περίμενα...και περίμενα.... :) Σιγά σιγά πειστικά για εμένα....μετά είδαμε το μωρό 50-60 ημερών να αλλάζει την τσίμπλα με την πρώτη κάψουλα σε καθαρό δάκρυ (το ματάκι του σφράγιζε εντελώς από την τσίμπλα)....μετά είδα φίλη μου με κατάθλιψη να κόβει τα αντικαταθλιπτικά, είδα τον άντρα μου να ξεκινάει θεραπεία και με το που πήρε τα χάπια να πετάξει αμέσως αιμοροίδες χωρίς να αλλάξει διατροφή, πράγμα που όπως διαβάσαμε μπορεί να συμβεί σε ανθρώπους που είχαν πριν το συγκεκριμένο πρόβλημα όταν ο γιατρός βρίσκει το σωστό ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο (άσχετο αν ο σύζυγος δεν άντεξε χωρίς καφέ και κόκα κολα και σταμάτησε τη θεραπεία). Εκείνος έκανε τη μισή θεραπεία για ένα πρόβλημα που είχε με φουσκώματα κτλ και όντως τον ξαναέπιασαν αυτά τα φουσκώματα μετά από ένα χρόνο (τα είχε συνέχεια). Ο τελευταίος που αυθυποβαλόταν ήταν ο άντρας μου :D

Καλά δεν το συζητώ για μαστίτιδα με 39 πυρετό να υποχωρεί σε μια ώρα....

Αυτές και μόνο για εμένα είναι αρκετά....τόσα χρόνια

το 3χρονο αγοράκι της κολλητής μου τι αυθυποβολη να κάνει που ταλαιπωρήθηκε με αντιβιώσεις και κορτιζόνες στο ματάκι του με κάτι άσχημα κριθαράκια που είχε; η κολλητή μου εντελώς καρασυμβατική της είπα και της ξαναείπα και το πήγε χωρίς να το πιστεύει καθόλου. Με τις πρώτες κάψουλες το παιδί αντέδρασε αμέσως τώρα σκέφτεται να πάει και την μπέμπα της παρόλο που την βλέπω ότι επειδή δεν μπορεί να το κατανοήσει παλεύει μέσα της λιγακι.

Είμαι πεπεισμένη 100% ότι δεν τίθεται θέμα placebo και μόνο από τα λίγα παραπάνω που σας είπα....οι μαρτυρίες είναι πάρα πολλές και θα γράφαμε σελίδες εδω μέσα.

μα αυτό ακριβώς είναι το placebo... στις μελέτες που γίνεται σύγκριση φαρμάκου και Placebo, ξέρεις πόσοι ασθενείς γίνονται καλά, ενώ δεν παίρνουν φάρμακο; κι όχι μόνο αυτό, αλλά αναφέρουν και παρενέργειες του φαρμάκου, ενώ δεν έχουν πάρει κάποια ουσία; γι΄αυτό επαναλαμβάνω μην υποτιμάτε τη δύναμη του μυαλού στην αρρώστια και στην ίαση, ακόμη κι αν είναι έτσι το σημαντικό είναι ότι κάποιος γίνεται καλά. Τώρα με ποιο τρόπο επιλέγει να γίνει καλά, δικό του θέμα...

Κολλάω στην υπεροψία. Η yogini έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση καρκίνου θα το "πολέμαγε" μόνο με ομοιοπαθητική, είπε "μέχρι το βυθούλκα θα έφτανα". Είναι χαρακτηριστικό του φανατισμού που γίνεται επικίνδυνος και για την ίδια αλλά και για αυτούς που την διαβάζουν. Εκεί κολλάω.

Λάθος. Υπάρχει ένα μεταπτυχιακό ομοιοπαθητικής εδώ και μερικά χρόνια. Πρακτικοί της ομοιοπαθητικής υπάρχουν πολύ πριν βγεί το μεταπτυχιακό. Δεν ασκείται υποχρεωτικά από γιατρούς, και ακόμα και όταν ασκείται από ιατρούς απέχει από την ιατρική όσο η γή από τη σελήνη. Ποιός ομοιοπαθητικός (ψάξε στα νήματα της ομοιοπαθητικής) σύστησε μιά φορά σε κάποιον να κάνει αιματολογικές εξετάσεις πρίν του γράψει ένα σκεύασμα; Να δει πόση είναι η χοληστερίνη/ζάχαρο ρε παιδιά. Η την μαθαίνει μέσω συνέντευξης;:lol:

.

Το τι θα έκανα εγω αφορά μόνο εμένα και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να με κρίνει. Δεν είπα σε κανέναν καρκινοπαθή να παρατήσει την θεραπεία του και να πάει να κάνει ομοιοπαθητική. Προσπάθησε να κατανοήσεις με το λαμπρό νου που διαθέτεις ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα πιστέυω του και πρέπει να τα σεβόμαστε. Εδω ο καθένας γράφει την άποψη του. Και ναι το ξαναγράφω και ας μην κοιμηθείς απόψε αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο ΠΡΩΤΑ θα πήγαινα στον ομοιοπαθητικό (και όχι μόνο σε έναν αλλά θα προσπαθούσα να φτάσω μέχρι τον κ. Βυθούλκα) και μετά θα πήγαινα στο συμβατικό γιατρό. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα μου έλεγαν να μην κάνω συμβατική θεραπεία, απ' οτι έχω διαβάσει μέχρι τώρα κάνουν συνδιασμούς κλασσικής και ομοιοπαθητικής αλλά επειδή δεν με ενδιαφέρει το θέμα δεν διαβάζω σχετικά.

Επίσης στο κομμάτι των εξετάσεων είσαι εντελώς φάουλ και φαίνεται ότι είσαι παντελώς άσχετος με το θέμα. Ο γιατρός σου ζητάει ανάλογα με το λόγο που έχεις πάει εξετάσεις (σε κάποια θέματα δεν ζητάει φυσικά). Εμένα μου ζήτησε τότε ορμονολογικές με την ακμή, μια ορμόνη που ήταν υψηλή την εξετάζαμε κάθε 3μηνο. Στον άντρα μου που ειχε πάει του ζήτησε αιματολογικές και υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας.....ο γιατρός υποψιαζόταν πέτρα και την βρήκαμε τελικά :)

ΟΚ καλό το πλασίμπο στους ενήλικες αλλά στα παιδιά, δεν πείθομαι ότι λειτουργεί ......

Για ομαδική αυθυποβολή επίσης, πάλι δεν το πιστεύω.

Για την πρόοδο της ιατρικής, ναι πείθομαι.

Για τα τεράστια συμφέροντα των φαρμακευτικών καί τους τρόπους προάσπισής τους, επίσης πείθομαι....

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

βρε κίνκα μου στις περιπτώσεις που σου λέω όμως δεν πιστεύαμε καθόλου ότι θα γίνουμε καλά...αυτό σου εξηγώ και έγραψα και σεντόνι. Δεν πίστευα ότι θα έπιανε, όπως δεν πίστευε και ο άντρας μου...καλά η φίλη μου ακόμα δυσκολεύεται να το πάρει χαμπάρι με τον σύζυγο της :)

Placebo μπορώ να δεχτώ ότι μου συμβαίνει όταν νιώθω οτι θα αρρωστησω και πλακώνομαι στην εχινάκεια και νομίζω ότι μου κόβεται πριν μου αρχίσει η ίωση :)

ΟΚ καλό το πλασίμπο στους ενήλικες αλλά στα παιδιά, δεν πείθομαι ότι λειτουργεί ......

Για ομαδική αυθυποβολή επίσης, πάλι δεν το πιστεύω.

κι όμως, κι αυτά έχουν καταγραφεί...

δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί σας ενοχλεί το να λειτουργεί ως πλασίμπο... αν εγώ γινόμουν καλά από κάτι, ας μου είχε φέρει τη θεραπεία κι ο πελαργός, ποσώς θα με απασχολούσε...

δεν ξερω τι λετε εσεις !πλασιμπο ξεπλασιμπο εγω χρονια αλλεργιες με κορτιζονες και ενα σωρο χαπια και με μια θεραπεια απο ομοιοπαθητικο εγινα περδικι!και κυριως επινα τις καψουλες και εβριζα και απο πανω γιατι δεν πιστευα !οπου μπορει κανεις να γινει καλα καλα ειναι!και στην συμβατικη και στην ομοιοπαθητικη!

κι όμως, κι αυτά έχουν καταγραφεί...

δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί σας ενοχλεί το να λειτουργεί ως πλασίμπο... αν εγώ γινόμουν καλά από κάτι, ας μου είχε φέρει τη θεραπεία κι ο πελαργός, ποσώς θα με απασχολούσε...

Πάμε στην σφαίρα της φαντασίας και νόμιζω ότι εδώ μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα.

Ότι μπορώ εγώ, ακόμα και ως μητέρα, να αυθυποβάλω το βρέφος και το νήπιο, τι να σου πω, μου φαίνεται απίθανο.

Αν κάτι του κάνει καλό, θα γίνει καλά. Αν όχι, δεν θα γίνει.

Με αυτή την λογική, ότι φάρμακο και να του έδινα, βάσει της ελπίδας μου να συνέλθει, θα γινόταν καλά.

Πράγμα που δεν έγινε............

ydS7p3.png 3pOXp3.png

δεν ξερω τι λετε εσεις !πλασιμπο ξεπλασιμπο εγω χρονια αλλεργιες με κορτιζονες και ενα σωρο χαπια και με μια θεραπεια απο ομοιοπαθητικο εγινα περδικι!και κυριως επινα τις καψουλες και εβριζα και απο πανω γιατι δεν πιστευα !οπου μπορει κανεις να γινει καλα καλα ειναι!και στην συμβατικη και στην ομοιοπαθητικη!

Να συμπληρώσω κάτι ? Καλά και χωρίς παρενέργειες.;) Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Πάμε στην σφαίρα της φαντασίας και νόμιζω ότι εδώ μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα.

Ότι μπορώ εγώ, ακόμα και ως μητέρα, να αυθυποβάλω το βρέφος και το νήπιο, τι να σου πω, μου φαίνεται απίθανο.

Αν κάτι του κάνει καλό, θα γίνει καλά. Αν όχι, δεν θα γίνει.

Με αυτή την λογική, ότι φάρμακο και να του έδινα, βάσει της ελπίδας μου να συνέλθει, θα γινόταν καλά.

Πράγμα που δεν έγινε............

το σκεπτικό σου χωλαίνει στο ότι η μητέρα αποκλείεται να αυθυποβάλει το βρέφος (κάτι που δεν ανέφερα πουθενά ως εκδοχή), γιατί η λέξη αυθυποβολή έχει ένα ωραιότατο αυθ (εκ του αυτός) στην αρχή, που δηλώνει την ικανότητα του ανθρώπου να βάζει ο ίδιος μια ιδέα στο κεφάλι το δικό του, κι όχι κάποιου άλλου ;)

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...