Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πω πω ρε παιδιά, σαν όργανα βασανιστηρίου μου φαίνονται...:shock: Θα τα χρησιμοποιούσα μόνο αν υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα!

Ο μικρός μου δεν πήρε ποτέ πιπίλα (κι εγώ η ηλίθια χαιρόμουνα :rolleyes:) κι είχε τον αντίχειρα στο στόμα για να κοιμηθεί. Εξακολουθει και το κάνει, όταν νυστάζει, πριν κοιμηθεί -ευτυχώς κοιμάται πολύ εύκολα- και καμια φορά άμα κλάψει -επίσης ευτυχώς, κλαίει σπάνια. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, να πω την αλήθεια...έξω ή μπροστά σε κόσμο, δεν το κάνει ποτέ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 179
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ προσωπικά προτιμώ να βάλω στο πιτσιρίκι τέτοια στο δάχτυλό του

παρα σιδεράκια στα δόντια αργότερα..

Eχω φορέσει σιδεράκια στην παιδική μου ηλικία

και ήταν μεγάλο ψυχολογικό τραύμα για εμένα.

Ασε τον πόνο που τράβαγα κάθε φορά που μου τα έσφιγγε ο ορθοδοντικός!!.......

Οπότε χίλιες φορές τα γαντάκια αυτά.

Αυτό το καιρό έχω πρόβλημα με την δεύτερη κόρη μου

που είναι ολημερίς και ολονυχτίς με το δάχτυλο στο στόμα!!

Εντομεταξύ το κόλπο του χανσαπλάστ δυστυχώς δεν έπιασε

γιατί το δαγκώνει και καταφέρνει να το βγάζει.

Στην πρώτη μου κόρη είχε πιάσει με μεγάλη επιτυχία

και μέσα σε 1 εβδομάδα το είχε έκοψε!

(το έγραψα σε προηγούμενα posts μου)

Η δεύτερη κόρη μου όμως δεν... "μασάει" :lol: :lol:

Kαι πρέπει να της το κόψω το συνήθειο

γιατί έχει αρχίσει να παραμορφώνεται το στόμα της

και το δάχτυλό της έχει βγάλει κάλο!!! :(

ΥΓ Mόλις είδα οτι τα links του amazon που έβαλα πριν

δυστυχώς δεν στέλνουν Ελλάδα! :?

Τα έχει όμως και το www.ebay.com που αυτοί στέλνουν Ελλάδα

• 4 months later...

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

Με το παραπάνω εξάρτημα κατάφερα και έκοψα το δαχτυλοπιπιλισμα

και στη δεύτερη κόρη μου

η οποία ήταν πολύ.....σκληρό καρύδι!!! :-D :-D :-D

Εχουν περάσει πλέον 4 μήνες που δεν έχει ξαναβάλει το δάχτυλο!!

Οπότε μπορώ να το φωνάξω πλέον οτι

τα καταφέραμε!!!!! ;);)

Θέλει όμως προσοχή λίγο αυτό το εξάρτημα

μου είπε ο παιδίατρος:

Δεν θέλει πάνω απο μία εβδομάδα συνεχόμενη

γιατί υπάρχει κίνδυνος "αγκύλωσης" του δαχτύλου! :roll:

Κάποιες ώρες θα πρέπει να το βγάζετε για να "γυμνάζεται"το δάχτυλο.

Πάντως εμείς μέσα σε μία εβδομάδα το κόψαμε το συνήθειο! ;)

Καλή επιτυχία και σε εσάς!

Μπράβο σας!!!!!!!!!!!

πόσων χρονών είναι η μικρή σου;

Η κόρη μου που έχει ήδη κλείσει τα 6 δεν μπορεί να το σταματήσει με τίποτα.

Μόλις αλλάξει τους πάνω κοπτήρες πάμε για σιδεράκι είπε η οδοντίατρος...

η αλήθεια είναι ότι θέλω να το αποφύγουμε αλλά δεν έχω βρει μέχρι σήμερα άλλη λύση.

Το βραχιολάκι αυτό μπορεί να το βγάλει μόνο του το παιδί; γιατί αν είναι έτσι δεν έχουμε ελπίδα ούτε και μ' αυτό, αλλιώς να το δοκιμάσουμε!

WGVKp2.png<a COGYp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Όταν λες το κόψατε, εννοείς ότι ακόμη και αν δεν το φορέσετε, η κόρη σου ΔΕΝ θα πιπιλήσει, ή ότι το φοράει και έτσι δεν πιπιλάει?

Έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον μεγάλο μου γιο ο οποίος είναι 5,5 χρονών. Είχα δοκιμάσει να βάλω γάζες, λευκοπλαστ και το πικρό μανό και πάλι το έτρωγε. Γενικά μόνο στον ύπνο το κάνει και πλεόν όχι μέχρι να κοιμηθεί, γιατί ο ίδιος θέλει συνηδειτά να το κόψει. Στον ύπνο του όμως, να σου μέσα το δάχτυλο!!! Μετά του έδενα το μεγάλο δάχτυλο και τον δείκτη μαζί με λευκοπλαστ, για να μην περισσεύει και όντως δεν μπορούσε να το φάει.. Πάνε 3 μήνες έτσι και αν το ξεχάσουμε να το δέσουμε ΠΑΛΙ το τρώει!!! Τώρα 2 βδομάδες του έφτιαξα μόνη μου ένα τύπου γάντι για τα 2 αυτά δάκτυλα, (σαν το παραπανω φορετό ύφασμα που λένε οι κοπέλες) και όταν το φοράει ΔΕΝ το τρώει. Αν όμως το ξεχάσουμε, πάλι τα ίδια!! Πόσο ισχυρό είναι αυτό το πράγμα στο κεφάλι του, που ενώ θέλει και ενώ 3,5 μήνες τώρα γενικά δεν τον αφήνω να το φάει (με τους παραπάνω τρόπους), αν δεν φορέσουμε κάτι και είναι εύκαιρο το δάχτυλο, παλι κατρακυλάμε!!!?????

Πόσο καιρό μετά θα το κόψει ΧΩΡΙΣ να φοράει κάτι???

Έστω κι έτσι πάντως, δουλειά γίνεται γιατί το αποτέλεσμα μετράει, το δάχτυλο δεν το πιπιλάει, οπότε ζημιά στα δόντια δεν γίνεται πλέον.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

soevan07 εσένα ρωτούσα παραπάνω. Θα το εκτιμούσα αν μου διευκρίνιζες.. Χρησιμοποιήσατε το παραπάνω προιόν και τώρα δεν το φοράτε πια καθόλου και ΔΕΝ πιπιλάει? Η δεν πιπιλάει όταν το φοράτε?

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Και μετά από τουλάχιστον έναν μήνα που φοράμε το υφασμάτινο γάντι στο δάχτυλο, μπαίνω ένα βράδυ και τον βλέπω να το τρώει ΚΑΙ αυτό!! Το γάντι είναι από τα γάντια για τα χιόνια, ΧΟΝΤΡΟ, απορώ πως καταφέρνει και το τρώει!! Εχω απελπιστεί, δεν θα το κόψουμε ποτέ! Βλέπω να του ξαναδένω τα δύο δάχτυλα μαζί...τελικά μόνο αυτό τον έσωζε, αλλά φοβάμαι μήπως του πειράξει τα κόκκαλα όπως είναι "δεμένα μαζί"..Ουφ..

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Και αφού το γάντι το τρώει λέω εχθές θα του ξαναδέσω τα 2 δάχτυλα, ήταν το μόνο που έπιανε τελικά! Πάω το βράδυ τουαλέτα και τον βλεπω που το τρώει πάλι (το είχε βγάλει το λευκοπλαστ), του βάζω πάλι μές στον ύπνο του και το πρωί ξυπνάει και πάλι ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ!!! Του λεω, "πάλι το' βγαλες?" μου λέει "εγώ όχι, εγω κοιμάμαι..!"

Εχω απελπιστεί!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Εμείς σπάσαμε το φράγμα των 6 ετών στο δαχτυλοπιπίλισμα πριν ένα μήνα:oops::oops::oops::oops::oops: Δοκίμασα τη mavala stop το μυστικό της οποίας είναι να την ανανεώνεις ανά δυο μέρες κι έχει σταματήσει να το βάζει από την Παρασκευή.Ελπίζω να κρατήσει η χαρά μας, ήδη καμαρώνει που το δαχτυλάκι του δε φαίνεται σα γέρικο (από το μουτς-μουτς-μουτς τόσα χρόνια), αλλά άρχισε να γίνεται μαλακό και όμορφο σαν τα υπόλοιπα 9!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif

Δοκίμασα τη mavala stop το μυστικό της οποίας είναι να την ανανεώνεις ανά δυο μέρες κι έχει σταματήσει να το βάζει από την Παρασκευή.

Μπράβο σας! Εμείς το είχαμε δοκιμάσει και αυτό και το έτρωγε! Όταν κάποια στιγμή καταλάθος έπεσε στο χέρι μου και ακούμπησα το στόμα και είδα πόσο πικρό είναι, δεν του το ξανα-έβαλα! Είναι δηλητήριο, απίστευτο! Και το έτρωγε..πως γίνεται αυτό ΔΕΝ ΞΕΡΩ!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Καλησπερα σας η μιμρη μας πιπιλα δεν ηθελε κ εβαζε το δαχτυλακι της το θεμα ειναι οτι κατω κ πανω τα δοντακια της βγαινουν στραβα . Ειναι 14 μηνων αυτα ειναι τα πρωτα της οποτε θα πεσουν αλλα τα επομενα θα βγουν και αυτα στραβα ? Αν μπορειτε πειτε μου διοτι εχω αγχωθει.

Καλησπερα!!Ειμαι γενικος οδοντιατρος παρολαυτα θα σε βοηθησω οσο μπορω!Πραγματι το πιπιλισμα του δακτυλου μπορει να προκαλεσει διαφορα ορθοδοντικα προβληματα στις γναθους με αποτελεσμα και τα μονιμα δοντια πολλες φορες να ανατειλλουν στραβα και να χρειαστει θεραπεια.Καλο ειναι να της αποσπας την προσοχη με καποιο παιχνιδι αγαπημενο για παραδειγα,ζωγραφικη,πλαστελινη,παζλ να απασχολησει τα χερακια της.Επισης με καποιον πινακα επιβραβευσης ωστε να παρει καποιο δωρακι εαν δε πιπιλισει το δακτυλο.Εαν εινα δυσκολο,ισως πρεπει να απευθυνθεις σε παιδοδοντιατρο.Ελπιζω να σε καλυψα λιγακι!!Αν εχεις απορια στειλε μου μηνυμα .

rmYGp3.png

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου . Θα προσπαθουμε να της αποσπουμε την προσοχη οταν το κανει οπως μου ειπες, αυτα τωρα τα πρωτα βγαινουν στραβα αν σταματησει να βαζει το δαχτυλο στο στομα η το περιορισει κατα πολυ τα επομενα στην θεση αυτων που εχουν βγει λογικα θα ισια ?

Καλησπερα και παλι!Εγραψα μεγαλο μηνυμα και μου το εσβησε!!Το πιπιλισμα του δακτυλου προκαλει προβληματα στα δοντια αλλα κυριως στις γναθους.Εαν εχει επηρεστει η γναθος τοτε τα μονιμα θα ειναι και αυτα στραβα πιθανως και η συγκλειση θα ειναι και αυτη ανωμαλη,η ανω γναθως πιο μακροστενη, και η κατω γναθος ισως να μην αναπτυχθει σωστα διοτι θα δεχεται πιεση προς τα πισω απο το δαχτυλο.Το καλυτερο βεβαια ειναι να δεις εναν ειδικο!Δε θελω να σε ανησυχησω γιατι δε γνωριζω το βαθμο του προβληματος παντως λυνονται ολα με ορθοδοντικη θεραπεια!!Ελπιζω να βοηθησα!!

rmYGp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολους, το θεμα με το πιπιλισμα του δαχτυλου, μας εχει απασχολησει και μας απασχολει πολλα χρονια...εχω μια αδελφουλα 18 χρονια μικροτερη... οταν γεννηθηκε δεν ηθελε καθολου πιπιλα, απο μονη της εβαλε το δαχτυλο , μας αρεσε γιατι ηταν γλυκουτσικο το ζουζουνι με το δαχτυλο στο στομα, ασε που επεφτε για υπνο και ποτε δε ξυπνουσε επειδη μπορει να επεφτε η πιπιλα (οπως σε αλλα παιδια) η να ηταν ανησυχη, ειχα παντα το δαχτυλο της εκει... οταν αρχισε να βγαζει δοντακια και τα βλεπαμε και εμεις να βγαινουν στραβα, δοκιμασαμε πολλα, της βαλαμε γαντια, καλτσες στα χερια, ζιλοτειπ, οζες πικρες, ΤΙΠΟΤΑ, τωρα ειναι 12 χρονων...και ακομη το δαχτυλο δαχτυλο, δε μπορεσε να το κοψει, τωρα πια σαν κοπελα που ειναι με ρωταει πως θα μπορεσει να το κοψει, αγνωστο, ξερω και απο αλλα ατομα που ειχαν αυτη τη συνηθεια, μπορει να σταματησαν να το βαζουν για να κοιμηθουν, αλλα κατα τη διαρκεια του υπνου δε το καταλαβαιναν και το χερι πηγαινε αυτοματα....τα δοντακια της μικρης ειναι στραβα, καποια στιγμη θα βαλει σιδερακια..ειναι μια κακια συνηθεια που δε πρεπει να την αρχισουν... ειμαι εγκυος στο πρωτο μου ζουζουνακι... ενα απο τα πραγματα που δε θα επιτρεψω ειναι να πιπιλιζει το δαχτυλο της... συγνωμη αν κουρασα με τα πολλα λογια... :|

soevan07 εσένα ρωτούσα παραπάνω. Θα το εκτιμούσα αν μου διευκρίνιζες.. Χρησιμοποιήσατε το παραπάνω προιόν και τώρα δεν το φοράτε πια καθόλου και ΔΕΝ πιπιλάει? Η δεν πιπιλάει όταν το φοράτε?

Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου

αλλά δεν μπαίνω πια τόσο συχνά στο φόρουμ και το είχα ξεχάσει το θέμα αυτό.

Οταν λέμε "το κόψαμε" εννοώ το κόψαμε ΤΕΛΕΙΩΣ!

Δεν βάζει καθόλου το δάχτυλό της στο στόμα!!

Σαν να μην το έβαλε ποτέ της!!

Ενα απίστευτο πράγμα!!

Το υφασμάτινο γάντι δεν το τόλμησα γιατί φαντάστηκα οτι

θα εχει την ίδια άισθηση με το χάνσαπλαστ που της είχα βάλει

και το μάσαγε και αυτό!!!..... :roll:

Ενω αυτό που της αγόρασα είναι πιο "σκληρό" και δεν της άρεσε.

ΥΓ-1: Δεν είναι εύκολο να το βγάλει γιατί δένει καλά.

ΥΓ-2: Προσοχή όμως: O παιδίατρος μου είπε οτι μετά απο 1 συνεχόμενη εβδομάδα να το βγάζουμε για λίγες ώρες για "γυμναστική" του δάχτυλου γιατί υπάρχει κίνδυνος αγκίλωσης!

(Σε εμάς πάντως δεν χρειάστηκε περισσότερο. Οταν της το βγάλαμε το είχε "ξεπεράσει".

Κακή συνήθεια είναι και τίποτα άλλο!)

ΥΓ-3:Οταν τα καταφέραμε η ηλικία της ηταν λίγο πριν τα 2,5 χρονών.

Τώρα είναι 3 χρονών για να καταλάβετε.

Και το ένα το δικό μου το παιδάκι το έκοψε εύκολα σχετικά στην ηλικία των 2,5. Αν και μπορεί να είναι και στο παιδί, νομίζω στην ηλικία αυτή ξεχνάνε πιο εύκολα και μια εβδομάδα επιμονής χωρίς πισωγυρίσματα, ήταν αρκετο διάστηκα και για εμάς.

Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου

αλλά δεν μπαίνω πια τόσο συχνά στο φόρουμ και το είχα ξεχάσει το θέμα αυτό.

Οταν λέμε "το κόψαμε" εννοώ το κόψαμε ΤΕΛΕΙΩΣ!

Δεν βάζει καθόλου το δάχτυλό της στο στόμα!!

Σαν να μην το έβαλε ποτέ της!!

Ενα απίστευτο πράγμα!!

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Εμείς τελικά δεν καταφέραμε να το κόψουμε και τα παράτησα. Δεν γίνεται τίποτα. Κι εγώ είχα βρει τρόπο το παιδί να μην τρώει το δάχτυλο του και μάλιστα για μήνες, αλλά μόλις το αφήσαμε "ελεύθερο", πάλι το τρώει. Προφανώς το υποσυνείδητο του είναι πολύ πιο ισχυρό και από εμάς και από την θέληση του παιδιού και από τα διάφορα κόλπα μας. Ηττήθηκα...και σταμάτησα να προσπαθώ! Ελπίζω τουλάχιστον μεγαλώνοντας να το περιορίσει κι' άλλο(ήδη νομίζω πως το τρώει λιγότερο) και επειδή το κάνει μόνο την νύχτα να μην του κάνει πρόβλημα σε γνάθο-δόντια. :(

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες και όλους... Είναι ανησυχητικό το πιπίλισμα του δακτύλου σε παιδί 3 χρονών, αλλά μόνο την ώρα που είναι να πάει για ύπνο και κατά τη διάρκεια του ύπνου? Πρέπει να το κόψουμε άμεσα ή υπάρχουν ακόμα χρονικά περιθώρια? Αναμένω βοήθεία σας.. Ευχαριστώ πολύ.. Καλή συνέχεια!!:D

Ναι, θα σου έλεγα να προσπαθήσετε από τώρα να το κόψετε. Όσο λιγοτερο διαστημα εδραιωθεί αυτή η κακή συνήθεια, τόσο πιο εύκολα ίσως καταφέρες να την κόψεις. Είναι ήδη αρκετά τα 3 χρόνια..και είναι σε μία ηλικία που καταλαβαίνει το λάθος και το σωστό. Εξίζει να προσπαθήσεις, μην το αφήνεις άλλο..Καλή επιτυχία

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 4 χρόνια μετά...

Κορίτσια δεν βρήκα κάτι πιο σχετικό με την ηλικία μας και την περίπτωση μας οπότε θα γράψω εδώ τον προβληματισμό μου.

Ο γιος μου 26 μηνών άρχισε να βάζει τα χέρια στο  στόμα. Δεν έχει συγκεκριμένο δάχτυλο ούτε στιγμή που το κάνει. Να.πως δεν έδωσα ποτέ πιπιλα αν παίζει ρόλο. Επισης εκτός από οδοντόβουρτσα και καλαμάκι που παίζει συχνά με αυτά μέσα στην μέρα δεν βάζει τίποτα άλλο στο στομα. Ή γιαγιά του ερμηνεύει την κίνηση σαν πείνα αλλά εγώ δεν το νομίζω. 

Δεν ξέρω αν σας συνέβη κάτι παρόμοιο. Πως να το αντιμετωπίσω? Φοβάμαι μην στραβωσουν τα δοντάκια του και τα μικρόβια  αφού πολλές φορές δεν προλαβαίνω καν να του πλυνω τα χέρια πχ περπαταμε στο δρόμο, πιάνει ένα σκονισμένο αυτοκίνητο κ βάζει χέρι στο στόμα! 

πρίν από 21 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Κορίτσια δεν βρήκα κάτι πιο σχετικό με την ηλικία μας και την περίπτωση μας οπότε θα γράψω εδώ τον προβληματισμό μου.

Ο γιος μου 26 μηνών άρχισε να βάζει τα χέρια στο  στόμα. Δεν έχει συγκεκριμένο δάχτυλο ούτε στιγμή που το κάνει. Να.πως δεν έδωσα ποτέ πιπιλα αν παίζει ρόλο. Επισης εκτός από οδοντόβουρτσα και καλαμάκι που παίζει συχνά με αυτά μέσα στην μέρα δεν βάζει τίποτα άλλο στο στομα. Ή γιαγιά του ερμηνεύει την κίνηση σαν πείνα αλλά εγώ δεν το νομίζω. 

Δεν ξέρω αν σας συνέβη κάτι παρόμοιο. Πως να το αντιμετωπίσω? Φοβάμαι μην στραβωσουν τα δοντάκια του και τα μικρόβια  αφού πολλές φορές δεν προλαβαίνω καν να του πλυνω τα χέρια πχ περπαταμε στο δρόμο, πιάνει ένα σκονισμένο αυτοκίνητο κ βάζει χέρι στο στόμα! 

προσωπικα δεν γνωριζω παιδακι στον κοσμο που να μην βαζει τα χερια στο στομα του να μην ξυνει την μυτη του κτλ ειναι ενστικτο οποτε μην ανησυχεις κανενα δεν επαθε τιποτα απο αυτο. θα του εξηγεις χωρις να το κανεις θεμα οτι δεν κανει γιατι υπαρχουν μικροβια σαν να μιλας σε μεγαλο ανθρωπο κ θα σταματησει. απλα μην το κανεις θεμα γιατι θα το κανει επιτιδες μετα. 

Ο γιος μου πέρασε πολύ έντονα το στοματικό στάδιο κ ότι έβρισκε το έβαζε στο στόμα του κ έβαζε κ τα χέρια στο στόμα του για να τα δαγκώσει ποιο πολύ αν κ από νεογέννητο πιπιλιζει τον αντίχειρα λίγο μέχρι να κοιμηθεί το στοματικό στάδιο το σταμάτησε όταν έκλεισε τα τρία χρόνια το δάχτυλο για να χαλαρώσει το βάζει ακόμα ..!!όταν ρώτησα τη παιδίατρο μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα .. από ότι έχω ψάξει μεγαλύτερα προβλήματα στα δόντια δημιουργεί το μπιμπερο από τι το δάχτυλο ( εσείς δε χρησιμοποιήσατε δεν έχεις φόβο ) για τα μικρόβια τώρα πάλι πιστεύω δε χρειάζεται να ανυσηχεις ποτέ δεν είπα τίποτα στον γιο μου μόνο αν έβλεπα ότι ακουμπούσε κάτι που ήταν πραγματικά επικυνδινο για την υγεία του ..!! 

Πιστεύω περνάει μία φάση εξερεύνησης η μπορεί να τον ενοχλούν κ τα δοντακια κ γι'αυτό το κάνει αν δε δώσεις μεγάλη διάσταση στο θέμα πιστεύω πολύ γρήγορα θα το ξεπεράσει.   !!

Έχουν εμφανιστεί όλα τα νεογιλά δόντια του παιδιού; Δεδομένης της ηλικίας του και ότι εμφάνισε τη συνήθεια πρόσφατα, ελέγξτε την πιθανότητα να βγαίνουν/πρόκειται να βγουν οι δεύτεροι γομφίοι και να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο ασυναίσθητα. Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει και το ότι μασουλάει επίσης την οδοντόβουρτσά του και το καλαμάκι του (πιθανόν να τον ανακουφίζει). Επίσης στην ηλικία αυτή τα παιδιά εξελίσσουν γοργά τον λόγο τους και δομούν την προσωπικότητα τους και μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε για παράδειγμα να εμφανίζεται σε στιγμές αμηχανίας. Δεν πιστεύω ότι σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την απουσία πιπίλας (άλλωστε στα 2+ χρόνια η πιπίλα προτιμότερο είναι να αποτελεί μακρινό παρελθόν) ή την πείνα. Πάντως είναι πολύ σύνηθες και καθόλου ανησυχητικό. Όπως προαναφέρθηκε αρκεί να γίνεται κουβέντα στο παιδί για τον λόγο που δεν είναι πολύ καλό να βάζει τα χέρια στο στόμα,  αλλά χωρίς επιμονή και αυστηρότητα. Φάση είναι και θα περάσει. Και όποτε προλαβαίνεις πέρνα τα και με ένα μαντηλάκι... ;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...