Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φακελάκι και τοκετός σε δημόσιο μαιευτήριο

Σας ζήτησαν φακελάκι?  

455

1. 1. Σας ζήτησαν φακελάκι?

• Ναι, άνω των 1000 ευρώ
      116
    • Ναι, κάτω των 1000 ευρώ
      49
    • Μου είπαν να δώσω ότι μπορώ/όπως επιθυμώ (και ΔΕΝ το εννοούσαν-ειδοποιήθηκα απο άλλους ότι υπήρχε στάνταρ ποσό)
      50
    • Μου είπαν να δώσω ότι μπορώ/όπως επιθυμώ (και το εννοούσαν)
      210
    • Δεν μου ζήτησαν αλλά έδωσα κατιτίς σαν ευχαριστώ
      147
    • Δεν μου ζήτησαν και δεν έδωσα φακελάκι
      0

Recommended Posts

Αν γεννουσες σε ιδιωτικο τα ιδια λεφτα θα πηγαινΕ σχεδον!100 ε τη φορα ειναι τουλαχιστον 1000 ευρω σε ολη την εγκυμοσυνη δηλ.3500 συνολο!Υπαρχουν γιατροι ιδιωτες που δεν παιρνουν επισκεψη και παιρνουν 1500 στο τελος και αλλα 2000-2500 στο νοσοκομειο 4000!Γεννησα στο ελεν αδεν εδωσα ποτε επισκεψη,1600-αναισθησιολογο+γιατρο και 500 στο μονο0κλινο συνολο 2100!Τωρα παλι σε δημοσιο μου ζητησε 1300(πολυ ευγενικα του στυλ αν εχω)θα δωσω οσα μπορω και κανα 500αρι το δωματιο θα παει το πολυ 1800!Βρες αλλο γιατρο...οσο μπορεις ακομη γιατι οσο περναει η εγκυμοσυνη δυσκολα ανλαμβανουν!

Καλυτερα αυτα τα λεφτα να τα κρατησεις για το μωρακι σου,η σε οτι αλλο θες!

Ακου 2500 χιλιαρικα?ποιος νομιζει οτι ειναι?Ανοιχτη καρδια εκανε ο κουμπαρος μου και ο χειρουργος ιδιωτης πηρε 3500!Ημαρτον!

Και στην τελικη αν δεν θελεις να αλλαξεις γιατρο στο τελος δωστου οτι εχεις και πεσ του με χτυπησε η κριση...Τι θα σου κανει?

Mπορεις σε παρακαλω να μου πεις με πμ ποιον γιατρο εχεις; Ψαχνω γιατρο που να εχει ταριφα κατω απο 2000 και να μην ειναι σε ιδιωτικο και εχω δυσκολευτει παρα πολυ να βρω. Ειμαι ηδη 4 μηνων και εχω αρχισει και αγχωνομαι...

h0MYp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 314
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Προκειται να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο -μπήκα στη διαδικασία να αλλάξω γιατρό για αυτό το λόγο- μόνο που τελικά το ποσό που πρέπει να υπολογίσω για τη γέννα μου είναι 2.500 ευρώ για να μπορώ να τον καλέσω όταν με το καλό έρθει η ώρα και να έχω μια μαία κοντά μου + αναισθησιολόγο σε περίπτωση που χρειαστεί επισκληρίδιος. Το ποσό αυτό μου ζήτησε ο γιατρός από το πρώτο ραντεβού γνωριμίας μας και μου διευκρίνησε ότι θα είναι χωρίς απόδειξη. Διαφορετικά οι εναλλακτικές που έχω είναι να με κάνει πάσα σε κάποιον τρίτο πιο οικονομικό συνάδελφο ή η ευφημερία. Να σημειώσω ότι κάθε φορά που με δέχεται στο ιατρείο του με χρεώνει 100 ευρώ (με απόδειξη) χωρίς να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο... να μου τυπώσει έναν υπέρηχο ή κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια την τελευταία φορά τον ρώτησα 2-3 φορές για τις μετρήσεις του μωρού (βάρος κλπ), για να ανακαλύψει η μαία του τελικά πως δεν τις είχε κρατήσει καν στη μνήμη του υπολογιστή της. Αυτό το γεγονός με έκανε να νιώσω μια ανασφάλεια για τη σοβαρότητα των επισκεψεών μου και κάπως σαν ξεπέτα (για 100 ευρώ).

Όσο για τα 2.500 της γέννας, καταλαβαίνω ότι αν θέλω να έχω έναν συγκεκριμένο γιατρό δίπλα μου ό,τι ώρα κι αν μου ρθει να γεννήσω θα πρέπει ίσως να τον πληρώσω για αυτό γιατι βρίσκεται εκτός βάρδειας, αλλά απ την άλλη δεν είναι λίγο πολλά για μαύρα...? Δεν προσφέρθηκε καν να κόψει μια μικρότερη απόδειξη... Ακόμα και σε σχέση με αυτά που διαβάζω στο forum το ποσο μου φαίνεται υπερβολικό. Οι περισσότερες μιλάτε για φακελάκια των 1.000 max... Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.. :roll:

Καλησπέρα :P

Μου φαίνεται αδιανόητο που σου ζήτησε τέτοιο ποσό.........!!!

Είναι παρα παρα πολλά ......και πως εχει ιατρείο αφού είναι στο δημόσιο.

ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. και ας πουμε , οτι το εχει παράνομα ....τι αποδείξεις κόβει ?

Κι εγω σε δημόσιο θα γεννήσω , δεν μου έχει πει ακομα τίποτα. Αλλά επειδη θα κανω καισαρική , λογω δικου μου προβλήματος που μου απαγορεύει τον φυσιολογικό τοκετό, πιστεύω οτι κατι θα ζητήσει.'

Πάντως καλό , θα ήταν να ξέρουμε το όνομα αυτού του ΄κυρίου΄, για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές

Δεν κοιτάζεις καλύτερα για κάποιον άλλο γιατρό ?

2b590bac1c.png

kitty δεν απαγορευεται να εχουν ιατρειο ολοι των δημοσιων νοσοκομειων.καποιοι γυναικολογοι (νομιζω οι πανεπιστημιακοι) μπορουν να εχουν νομιμα.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Καλησπέρα σε όλους.

Προκειται να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο -μπήκα στη διαδικασία να αλλάξω γιατρό για αυτό το λόγο- μόνο που τελικά το ποσό που πρέπει να υπολογίσω για τη γέννα μου είναι 2.500 ευρώ για να μπορώ να τον καλέσω όταν με το καλό έρθει η ώρα και να έχω μια μαία κοντά μου + αναισθησιολόγο σε περίπτωση που χρειαστεί επισκληρίδιος. Το ποσό αυτό μου ζήτησε ο γιατρός από το πρώτο ραντεβού γνωριμίας μας και μου διευκρίνησε ότι θα είναι χωρίς απόδειξη. Διαφορετικά οι εναλλακτικές που έχω είναι να με κάνει πάσα σε κάποιον τρίτο πιο οικονομικό συνάδελφο ή η ευφημερία. Να σημειώσω ότι κάθε φορά που με δέχεται στο ιατρείο του με χρεώνει 100 ευρώ (με απόδειξη) χωρίς να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο... να μου τυπώσει έναν υπέρηχο ή κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια την τελευταία φορά τον ρώτησα 2-3 φορές για τις μετρήσεις του μωρού (βάρος κλπ), για να ανακαλύψει η μαία του τελικά πως δεν τις είχε κρατήσει καν στη μνήμη του υπολογιστή της. Αυτό το γεγονός με έκανε να νιώσω μια ανασφάλεια για τη σοβαρότητα των επισκεψεών μου και κάπως σαν ξεπέτα (για 100 ευρώ).

Όσο για τα 2.500 της γέννας, καταλαβαίνω ότι αν θέλω να έχω έναν συγκεκριμένο γιατρό δίπλα μου ό,τι ώρα κι αν μου ρθει να γεννήσω θα πρέπει ίσως να τον πληρώσω για αυτό γιατι βρίσκεται εκτός βάρδειας, αλλά απ την άλλη δεν είναι λίγο πολλά για μαύρα...? Δεν προσφέρθηκε καν να κόψει μια μικρότερη απόδειξη... Ακόμα και σε σχέση με αυτά που διαβάζω στο forum το ποσο μου φαίνεται υπερβολικό. Οι περισσότερες μιλάτε για φακελάκια των 1.000 max... Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.. :roll:

Ειναι οντως αρκετα τα χρηματα που σου παιρνει. Ο δικος μου παιρνει 60 ευρω που ειναι και διευθυνων συμβουλος σε ιδιωτικη κλινικη.(εμενα μου παιρνει 50 επειδη ειμαι υπαλληλος του ομιλου στον οποιο ανηκει το μαιευτηριο.)

Οσον αφορα το βαρος του μωρου μπορεις καθε φορα που κανεις υπερηχο να τον ρωτας και να το σημειωνεις στο δικο σου αρχειο. Παντως αφου εισαι σχετικα στην αρχη δεν βλαπτει να κανεις αναζητηση αλλου γιατρου. Δεν μπορει, θα υπαρχει και καποιος που σεβεται τον ορκο του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :) Δυστυχώς η προηγούμενη απόπειρά μου να αλλάξω γυναικολόγο μου έφερε διάφορα προβλήματα :? Έπεσα σε χειρότερο ασυνείδητο ο οποίος παραλίγο να με φορτώσει με φάρμακα, αντιβιώσεις και κατ' οίκον περιορισμό χωρίς λόγο απ' ότι αποδείχτηκε... (τέλοσπάντων άλλο θέμα αυτό). Είμαι ήδη στην 29η εβδομάδα δεν είναι αρκετά προχωρημένη η εγκυμοσύνη μου για να με αναλάβει άλλος..? Εκτός αυτού, για να βρω κάποιον άλλο θα πρέπει να ξεκινήσω πάλι επισκέψεις σε διαφόρους που σημαίνει έξτρα χρήματα... δεν είμαι σε θέση να τα δώσω :cry: Σκέφτομαι να ανοίξω φάκελο στο Αλεξάνδρα και να πάω να γεννήσω εκεί με όποιον γιατρό ευφημερεύει. Ξέρει κάποια από σας αν και πώς γίνεται αυτό? Δηλαδή μέχρι να γεννήσω θα με παρακολουθεί κάποιος από το νοσοκομείο? Μπορεί να είναι κάποιος συγκεκριμένος γιατρός του νοσοκομείου, που όμως θα με παρακολουθεί εκεί και όχι στο ιατρείο του... Και αν δεν ευφημερεύει το νοσοκομείο όταν έρθει η ώρα μου τι γίνεται... ? ΟΥΦ! Σας έσκασα ε? Βοήθεια γιατί χανόμαστε... :|

6Br6p3.png

''Life is what happens to you when you 're busy making other plans''

• 2 εβδομάδες μετά...
δεν χρειαζεται να γραψω πως νιωθω για το θεμα,με καλυψες απολυτα.

εγω στον γιατρο μου που μου ζητησε 1000 ευρω-στο ελενα-,δεν εδωσα ουτε ενα ευρω.

περα απο την γενικοτερη αποψη μου επι του θεματος την οποια και ανελυσες,δεν δεχομαι να πληρωσω καποιον ο οποιος με αντιμετωπισε σαν κρεας,με εβαλε για καισαρικη για να γυρισει στο σπιτακι του το μεσημερι και να μην ασχοληθει μαζι μου καθολου,ηρθε 1 φορα να με δει και με αφησε με το καθετηρακι στο χερι και χωρις αλλαγη να ψαχνω αλλον γιατρο για να παρω εξητηριο,γιατι ηταν σ/κ και ηθελε να παει εκδρομη.

ποια ανθρωπια και ποιο λειτουργημα;;;;;

ναι,συμφωναι,υπαρχουν και γυναικολογοι εντελως διαφορετικοι απο εκεινον,αλλα και παλι,η ανταμοιβη τους ειναι ο μισθος τους και το γεγονος οτι βοηθησαν να ερθει στον κοσμο μια ψυχουλα με ασφαλεια....αυτα και μονο θα επρεπε να τους φτανουν.

δικαιωμα καταγγελιας εχουμε ολες,καμια ομως δεν το ασκει.ουτε καν εγω,δεν βγαζω τον εαυτο μου απ'εξω.

φανταζομαι οτι τωρα ομως με την οικονομικη κριση,που ολοι λιγο εως πολυ θα ζοριστουμε (εμεις απιστευτα πολυ)δεν θα εχουν την ανεση να ζητανε τοσα πολλα.

Καλησπερα!Εγω γεννησα Αλεξανδρα.Ο γιατρος επαιρνε στα εξωτερικα ιατρεια 75 ευρω εκτος απο τα 2 τελευταια ραντεβου και για την καισαρικη ζητησε εκ των υστερων 1.500 απο τον αντρα μου οταν πηγε να παρει ταχαρτιατης μικρης μολις τελειωσε η καισαρικη.Τα εδωσε....τελικα κακως.Και εγω συμφωνω να αμοιβονται,αλλα οχι τοσα!!!Ως 300 ευρω καλα ειναι....ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!Ας ψηφησουν εναν τετοιο νομο....αφου ολοι δινουν φακελακια....φτωχοι....πλουσιοι!ΑΛΗΘΕΙΑ εσυ τι του ειπες οταν σου ταζητησε;Πως αρνηθηκες;Η ξαδερφη μου που ειναι πολυ κατα....τοσες κρατησεις μας κανουν....μου ειπε οτι αν της ζητησει φακελακι θα τον κανει ρεζιλι και θα σηκωθει να φυγει....:roll:

χα! Μεγάλο θέμα με τα φακελάκια! Μερικοί ζητάνε περισσότερα και απο τους γιατρούς στα ιδιωτικά! Κι εγώ στο Αλεξάνδρας γέννησα και δεν εδωσα οσα ζητουσε..

Σέβομαι ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση του καθένα όπως κατανοώ τους όποιους οικονομικούς λόγους ωθούν καθε άνθρωπο στο δημόσιο μαιευτήριο.Δυστυχώς όμως ταπεινή μου πάντα άποψη ότι πληρώνεις παίρνεις και καμιά φορά μιλώντας για δημόσιο πληρώνεις και παραπάνω.Άμα είναι να δώσω φακελάκι σχεδόν ισάξιο με τον γιατρό στο ιδιωτικό πάω στο ιδιωτικό να ξέρω οτι τουλάχιστον θα χτυπάω ένα κουμπί και θα έρχεται μια μαία δεν θα χτυπάω το κουμπί και δεν θα έρχεται καμία μαία επειδή δεν επαρκούν στον όροφο.Μιλάω γιατί έχω και πολλή πικρή πείρα από γιατρούς του δημοσίου οι περισσότεροι τιτλοφορούνται καθηγητές δεν ξέρουν την τύφλα τους κι έχουν και ταρίφα.Άμα είναι να τα δώσω σε αυτόν πάω και στο ιασώ να μου το αερίζουν.

922316fbi6gpetld.gif

καλημερα!Εγω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη ειχα γιατρο του Ιασω αλλα τον αλλαξα στον 5ο μηνα γιατι θεωρησα πολλα τα 6000 ευρω που μου ειπε(συνολο ιατρος+νοσοκομειο) και πανω απ'ολα ηταν αγενεστατος!Με εκανε ψυχολογικα χαλια οταν πηγαινα στα ραντεβου.Εφευγα κλαιγοντας καθε φορα.Οποτε μια γνωστη μου συστησε γιατρο στο Ελενα.Μολις τον γνωρισα τον αγαπησα.Μου εφτιαχνε τη μερα οποτε πηγαινα.Μετα την καισαρικη(λογο ζαχαρου)του εδωσα 1300 ευρω(γιατρος +αναισθησιολογος).

Εμεινα στον 5ο οροφο στο ελενα και επαθα πλακα με τις μαιες οι οποιες με βοηθησαν τοσο πολυ με το θηλασμο που αν δεν υπηρχαν αυτες εγω πιθανον να μην ειχα θηλασει.Οποτε πατουσα το κουμπι ηταν εκει να βοηθησουν και γενικα εχω πολυ καλη αναμνηση.

Δεν με πειραξε καθολου που εδωσα 1300 ευρω γιατι πιστευω οτι τα αξιζε.

Μου ειχε δωσει κινητο και τον επαιρνα οτι ωρα ηθελα και στο τελος του εφτιαξα και ενα κορμο(γλυκο) για να τον ευχαριστησω!

Biggp3.png

l2Czp3.png

Διαφημίσεις

Απο την εμπειρια μου στο Ελενα μπορω να σου πω οτι δεν το αλλαζω και ας μου ελεγαν τσαμπα στο μονοκλινο του ιασω!Οκ...εδωσα φακελακι και θα ξαναδωσω(μαλλον,αν εχω)αλλα με 1,5 χιλιαρικο(γιατρος και νοσηλεια) και σχεδον 0 κοστος προγεννητικου ελεγχου δεν βγαινει ακριβοτερο απο ιδιωτικο οσο και να το τραβας!Στο λουξ του 5ου δεν προλαβαινα να χτυπησω το κουδουνι,μαλιστα ειχε και σαν θυροτηλεφωνο αν ηθελες να τους πεις κατι,βοηθουν στον θηλασμο οσο κανενα αλλο μαιευτηριο,η μοναδα των νεογνων(αχρειαστη να ναι)ειναι πολυ καλυτερη απο ιδιωτικου,το φαγητο ηταν πολυ καλο,και τα χειρουργεια μια χαρα!!!,Οποτε δεν δεν νομιζω οτι επιλεγουν δημοσιο μονο για οικονομικους λογους!Τωρα για τους γιατρους ειναι που θα πεσεις,δεν εχει να κανει αν ειναι δημοσιος η ιδιωτικος!

Λυπαμαι πολυ αν ειχες ασχημη επειρια σε δημοσιο μαιευτηριο...Αλλα αυτα που εχω δει και ακουσει για νοσηλεια σε ιδιωτικο δεν θελω να τα ζησω!(Οχι τπτ τερατα αλλα αν ειναι να πληρωσω 2000(σε 4κλινο

) τουλαχιστον τους θελω σουζα και δεν ειναι!)

Φιλικα Μαρινα

Λυπαμαι πολυ αν ειχες ασχημη επειρια σε δημοσιο μαιευτηριο...Αλλα αυτα που εχω δει και ακουσει για νοσηλεια σε ιδιωτικο δεν θελω να τα ζησω!(Οχι τπτ τερατα αλλα αν ειναι να πληρωσω 2000(σε 4κλινο

Φιλικα Μαρινα

και βαλε και 2000 ο γιατρος(γιατι στα ιδιωτικα παιρνουν οσα και το νοσοκομειο) συνολο 4000 για να εισαι σε 4 κλινο με ολους τους συγγενεις των αλλων γυναικων και το πιο σημαντικο........δεν εχεις το μωρο σου μαζι!!!

Μπα Ελενα και παλι Ελενα δεν το αλλαζω κι εγω με τιποτα!!!

Biggp3.png

l2Czp3.png

Απο την εμπειρια μου στο Ελενα μπορω να σου πω οτι δεν το αλλαζω και ας μου ελεγαν τσαμπα στο μονοκλινο του ιασω!Οκ...εδωσα φακελακι και θα ξαναδωσω(μαλλον,αν εχω)αλλα με 1,5 χιλιαρικο(γιατρος και νοσηλεια) και σχεδον 0 κοστος προγεννητικου ελεγχου δεν βγαινει ακριβοτερο απο ιδιωτικο οσο και να το τραβας!Στο λουξ του 5ου δεν προλαβαινα να χτυπησω το κουδουνι,μαλιστα ειχε και σαν θυροτηλεφωνο αν ηθελες να τους πεις κατι,βοηθουν στον θηλασμο οσο κανενα αλλο μαιευτηριο,η μοναδα των νεογνων(αχρειαστη να ναι)ειναι πολυ καλυτερη απο ιδιωτικου,το φαγητο ηταν πολυ καλο,και τα χειρουργεια μια χαρα!!!,Οποτε δεν δεν νομιζω οτι επιλεγουν δημοσιο μονο για οικονομικους λογους!Τωρα για τους γιατρους ειναι που θα πεσεις,δεν εχει να κανει αν ειναι δημοσιος η ιδιωτικος!

Φιλικα Μαρινα

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο... Γεννησα κ τα δυο μου παιδακια εκει, μαλιστα το 2ο (21 ημερων σημερα) χρειαστηκε να νοσηλευτει στη ΜΕΝΝ για 1 εβδομαδα κ ευτυχως που ειμασταν στο Ελενα! Δεν χρειαζεται να πω, ποσα μωρακια ειδα να φερνουν απο ιδιωτικα μαιευτηρια καθημερινα...

Οσο για τον γιατρο, τον ειχα επιλεξει εγω, αλλαζοντας γιατρο στον 7ο μηνα της πρωτης μου εγκυμοσυνης (ηταν στο Ιασω ο πρωτος) συστημενο απο πολλες μαμαδες του κυκλου μου, καθως τον πρωτο τον θεωρησα επιπολαιο (κ οχι για οικονομικους λογους), κ ευτυχως που το εκανα γιατι θα ειχα μεγαλο προβλημα στον τοκετο με αυτον... Δεν υπηρχε περιπτωση ποτε να εμπιστευτω εναν γιατρο της εφημεριας, θεωρωντας πως στην ιδιαιτερη στιγμη του τοκετου ηθελα εναν γιατρο που να εμπιστευομαι πληρως...κ φυσικα τον πληρωσα γιαυτο. Κ τελειωνοντας, η νοσηλεια στον 5ο οροφο στο Ελενα ηταν εξαιρετικη κ τις 2 φορες...

Καταναοω κ σεβομαι πως η επιλογη ιδιωτικου ή δημοσιου μαιευτηριου ειναι πολυ προσωπικη υποθεση κ επηρεαζεται κ απο το πού ειναι ο γιατρος που μας παρακολουθει... απλα εγω δεν θελησα να πληρωσω 5αστερο ξενοδοχειο, απο το οποιο θα "μετεφεραν" εμενα ή το μωρο μου σε μια επιπλοκη...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

λοιπον κοριτσια γεννησα πριν 2 μηνες στο δημοσιο δεν μου ζητησε φακελακι εκανε καταπληκτικη δουλεια κμε ην καισσαρικη μιας κ η κορη μου ειχε αντιρησση στο να βγει απο την κοιλια της μαμας της.Ο γιατρος μου δεν δεκτηκε ουτε σεντσ κ μαλιστα το μονο που δεκτηκε ηταν ενα καλαθι με ποτα που του εστειλα κ μια ευχαριστηρια καρτα κ στην μαια μου τις εκανα ενα δωρο που το συνηθιζουμε στην χιο να δινει ο παπους του παιδιου ενα χρυσο μισολιρο αλλα εκεινη πηγε κ το εφτιαξε σε καδενα κ το εφερε δωρο στο παιδι την τελευταια μερα που βγηκαμε απο το νοσοκομειο τελικα υπαρχχουν ακομη ανθρωποι στα δημοσια νοσοκομεια

Καλησπερα!Εγω γεννησα Αλεξανδρα.Ο γιατρος επαιρνε στα εξωτερικα ιατρεια 75 ευρω εκτος απο τα 2 τελευταια ραντεβου και για την καισαρικη ζητησε εκ των υστερων 1.500 απο τον αντρα μου οταν πηγε να παρει ταχαρτιατης μικρης μολις τελειωσε η καισαρικη.Τα εδωσε....τελικα κακως.Και εγω συμφωνω να αμοιβονται,αλλα οχι τοσα!!!Ως 300 ευρω καλα ειναι....ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!Ας ψηφησουν εναν τετοιο νομο....αφου ολοι δινουν φακελακια....φτωχοι....πλουσιοι!ΑΛΗΘΕΙΑ εσυ τι του ειπες οταν σου ταζητησε;Πως αρνηθηκες;Η ξαδερφη μου που ειναι πολυ κατα....τοσες κρατησεις μας κανουν....μου ειπε οτι αν της ζητησει φακελακι θα τον κανει ρεζιλι και θα σηκωθει να φυγει....:roll:

Κι εγω πηγαίνω στα απογευματινά του Αλεξανδρα , με 75 ευρώ , τα οποία φυσικά δεν παίρνει ο γιατρός . Και είναι για 2 επισκέψεις , γιατί δεν το αναφέρεις ? Διαφορετικά μπορείς πηγαίνεις πρωί στο νοσοκομείο.

Συμφωνώ στον να μην ζητάνε φακελάκι !!! οτι δινουμε ομως ξερουμε οτι είναι μαυρα και αποδειξη δεν μπορούν να μας δωσουν. Οι γιατροι στα ιδωτικα ζητανε του κοσμου τα λεφτα , χωρις αποδειξη φυσικά ή το μισό του ποσού στην καλύτερη περίπτωση

2b590bac1c.png

Διαφημίσεις

Αγαπητά μέλη. όσοι διαβάσετε αυτή την ανάρτηση, προσπαθήστε να διαδώσετε αυτή την ψηφοφορία και σε μή μέλη του φόρουμ, έτσι ώστε να φτάσει ακόμα μεγαλύτερο δείγμα ψήφων. Στόχος είναι οι 1.000.

Αυτη τη στιγμή είναι 327.

Για την καταχώρηση της ψήφου δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή!!

Αποτελεί στόχο της ΕΕΕΓ να θέσει αυτό το θέμα στο άμεσο μέλλον, και η ψηφοφορία θα βοηθήσει στο να δείξει την πραγματική διάσταση του προβλήματος!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια γεια σας. Είμαι νέο μέλος στο Forum και θα ήθελα να εκθέσω την άποψή μου επί του θέματος από μια άλλη οπτική.

Κατ'αρχήν είναι παράνομο να ζητείται φακελάκι στο δημόσιο νοσοκομείο από το ιατρικό προσωπικό... Εξάλλου ο καθένας κάνει τις επιλογές του κι αν ο κάθε ιατρός επέλεξε να διοριστεί στο δημόσιο αποδέχτηκε και ένα συγκεκριμένο μισθό για να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Επιπλέον, παρόλο που επίσης είναι παράνομο (πλέον ακόμη και για τους πανεπιστημιακούς απ' όσο γνωρίζω) οι γιατροί του δημοσίου να διατηρούν ιατρείο και εκτός νοσοκομείου, θα είναι σε θέση να είναι κοντά σου μόνο αν τύχει η ημέρα που θα σε πιάσουν πόνοι να συμπίπτει με εφημερία της ίδιας κλινικής. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να "προκληθούν" τεχνητά οι συνθήκες προκειμένου οι δύο αυτές ημερομηνίες να συμπίπτουν. Πέραν της μη φυσιολογικής διαδικασίας τοκετού και του ρίσκου που συνεπάγεται δημιουργείται και μία ακόμη επικίνδυνη κατάσταση:

Δεν είναι τυχαίο ότι στα μεγάλα νοσοκομεία τις ημέρες των εφημεριών συνοστίζονται η μία πίσω από την άλλη οι προκλήσεις τοκετών και οι καισαρικές με αποτέλεσμα αφένός να ρισκάρεται η σωστή αντιμετώπιση των περίπλοκων τοκετών (αφού οι υποδομές και το προσωπικό είναι συκγεκριμένα), αφετέρου δε να περνούν σε δέυτερη μοίρα οι περιπτώσεις εκείνες που δεν έδοσαν το φακελάκι για να είναι κοντά ο γιατρός.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και μία γνωστή η οποία έχασε το μωράκι της λίγο πριν τη γέννα, όταν είχε πάει να γεννήσει σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Θεσ/νίκης.

Γενικά δεν είμαι κατά του δημόσιου νοσοκομείου. Είμαι όμως κατά του να δεχόμαστε να πληρώνουμε φακελάκια, αφενός γιατί εμείς ενισχύουμε αυτή τη τακτική, αφετέρου γιατί για να δεχτούμε εμείς την καλύτερη μεταχείρηση και να έχουμε τον γιατρό από επάνω μας πιθανό αυτό να σημαίνει πως δυσχεραίνουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες τοκετού μίας γυναίκας που πραγματικά δεν έχει να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω.

Εγώ γεννησα σε δημόσιο και ο γιατρος μας ζήτησε 1600 μαζι με αναισθησιολογο. Πηγαινα τα πρωινα για τους υπερηχους και τα απογεύματα παλι στο νοσοκομειο για επισκεψη στον γιατρο ( δεν ειχε δικο του ιατρειο ) και φυσικα πληρωνα. Η γεννα πηγε θαυμασια αλλα το θεμα ειναι πως ο γιατρος καθ ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης δεν ηταν καθολου συνεργασιμος οταν τον επαιρνα τηλεφωνο να τον ρωτησω κατι. Και να σημειωθει οτι ειχα θαυμασια εγκυμοσυνη...Αλλα τι να κανεις...το αποτελεσμα μετραει δεν λενε. Παρολα αυτα αν ξαναγεννησω ναι μεν μπορει να παω σ αυτον αλλα θα εχω και καποιον αλλον για τις αποριες μου ( που καταντησαμε !! ) :D

εγω ψηφισα κατω των 1000,συγκεκριμενα ηταν 700 ευρω,μιλαω για το 2004 που γεννησα το τριτο μου παιδακι,τωρα δεν ξερω ποσο θα ζηταει ή οχι ο συγκεκριμενος,αλλα εμεινα απολυτα ικανοποιημενη απο αυτον οποτε και αλλο να μου τυχει σε αυτον θα ξαναπαω!!

2UxXp2.png

το 4 αστερακι μου!!!!!!!

Εγώ άλλαξα γιατρό στον 7ο μήνα γιατί ο γιατρός που είχα ήταν μόνο στο Ιασώ και δεν ήθελα να γεννήσω εκεί (και για το κόστος αλλά και για τις υπηρεσίες όσον αφοράτο μωρό αλλά και τη μητέρα).

Ο καινούριος γιατρός ξεγεννούσε στο Αττικό Νοσοκομείο. Σαν άνθρωπος ήταν λίγο πιο απρόσιτος από τον προηγούμενο αλλά έμεινα αρκετά ευχαριστημένη και από τον ίδιο αλλά και από το Νοσοκομείο.

Πριν γεννήσω έκανα 3 επισκέψεις στο ιατρείο του για τις οποίες πλήρωσα από 50 ευρώ την καθεμία, είχα το κινητό του για να τον ρωτήσω ότι ήθελα, όταν με πιάσανε οι πόνοι (7.00 το πρωί) τον πήρα τηλ.και ξεκίνησε κι αυτός από το σπίτι του και μέχρι να γεννήσω (16.00 το απόγευμα) ήταν εκεί και ερχόταν και με έβλεπε αρκετά συχνά (ο ίδιος ή κάποιος βοηθός του). Ζήτησε 2.000 ευρώ (1500 δικά του και 500 για τον αναισθησιολόγο) τα οποία και πήρε. Εκ των υστέρων τα θεώρησα πολλά αλλά εκείνη τη στιγμή τα δώσαμε χωρίς αντίρρηση.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το Νοσοκομείο (για μονόκλινο πληρώσαμε 230 ευρώ) το φαγητό ήταν αρκετά καλό και οι νοσοκόμες πρόθυμες. Το κυριότερο βέβαια είναι που είχα το μωρό μου από την πρώτη στιγμή δίπλα μου και το φρόντιζα (και το τάιζα...) όπως εγώ ήθελα!

Το φακελάκι ήταν όντως μεγάλο αλλά έμεινα πολύ ευχαριστημένη και αν κάνω και 2ο παιδάκι θα ξαναπάω εκεί. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι επειδή το Αττικό είναι Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όση ώρα περίμενα μέχρι να αποφασίσει η μπέμπα να βγει, πέρασαν και με εξέτασαν τουλάχιστον 10 διαφορετικά άτομα (από φοιτητές μέχρι τον γιατρό μου)......

Τα πραγματα δεν ειναι ακριβως οπωςτα περιεγραψε η φιλη πιο πανω στα δημοσια..

Αυτο πιθανον να συμβαινει αν πας και δεν εχεις ηδη δικο σου γιατρο εκει.

Θεωρεισαι απλα ενα απο τα πολλα περιστατικα των επειγοντων, θα σε δει ο εφημερευον γιατρος που εχει αν δει και αλλα 20 περιστατικα.

Και εννοειτε οτι εφοσον ειναι απασχολημενος και αλλου δεν θα καθεται να σου κραταει το χερι απο τη στιγμη που θα φτασεις μεχρι την ωρα που θα γεννησεις.

Οι περισσοτερες κοπελες που γεννανε ομως σε δημοσια νοσοκομεια εχουν εκει δικο τους γιατρο. Τον οποιο δεν ειναι απαραιτητα να γνωριζεις απο πριν. Οι περισσοτερες τον βρισκουν οταν ερθει η ωρα να γεννησει, συνηθως συστημενα απο καποια αλλη γνωστη τους.

Τον γιατρο ομως αυτον θα τον πληρωσεις για τις υπηρεσιες που θα σου παρεχει.. και δεν εννοουμε μονο το να σε ξεγεννησει.. Αυτο θα το εκανε και στα επειγοντα ο εφημερευον..

Εννοουμε τη δυνατοτητα που θα εχεις να πηγαινεις καθ ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης στο συγκεκριμενο γιατρο, το οτι θα γνωριστεις και θα αποκτησεις οικειοτητα μαζι του, οτι θα σου δωσει το κινητο του ,οτι θα τον παρεις τηλεφωνο ανημερα το Πασχα στις 3 τη νυχτα να του πεις οτι παραφαγες και εχεις δυσπεψια απ΄το αρνακι κ θα το σηκωσει μονο και μονο για να σου πει πιες μια σοδα..

Θα τον πληρωσεις για να σου κραταει το χερι κατα τη διαρκεια του τοκετου κ να τσακιστει να ερθει στο μαιευτηριο και να χαλασει τις διακοπες που εχει κανονισει με την οικογενεια του στον Παρνασσο τα Χριστουγεννα, επειδη εσυ προκειτε να γεννησεις εκεινες τις μερες.

Γι αυτο τους πληρωνουμε τους γιατρους..

Η διαφορα στο δημοσιο και στο ιδιωτικο ειναι οτι στην πρωτη περιπτωση θα σου στοιχισει απο 500 εως 1500 ευρω μαξιμουν (με φακελακια αναισθησιολογων, διαφορα δωματιου κλπ κλπ) ενω για αυτα στο ιδιωτικο το λιγοτερο πουθα πληρωσεις ειναι γυρω στα 5 χιλιαρικα.

Οσον αφορα τις μαιες νοσοκομες κλπ στο ιδιωτικο που ουτως η αλως χρυσοπληρωνεις τις υπηρεσιες του και θεωρεις δεδομενο οτι δεν θελουν φακελακι πρεπει να παρακαλας να πεσεις σε καλο ατομο . Αλλιως παλι θα δωσεις φακελακι οπως και στο δημοσιο.

Στο δημοσιο αν τους κανεις ενα δωρακι και η πιο στριμμενη γινεται αγγελος.

Αν και πιστευω πως στο δημοσιο ειναι ολοι καλοι απλα δε προλαβαινουν να το δειξουν με τις συνθηκες που επικρατουν.

συμφωνω απολυτα

κι εγω εδωσα φακελακι στην γιατρο μου για να ερθει μες τα αγρια μεσανυχτα και να μην με ξεγεννησει ο αγνωστος σε εμενα γιατρος της εφημεριας ( ο οποιος ηταν πολυ εξηπυρετικος δεν μπορω να πω και ηταν κ βοηθος της γιατρου μου την ωρα του τοκετου)

εν κατακλειδι,

κι εγω πληρωσα αλλα τα εδωσα για να την ξεβολεψω απτο σπιτι της οτι ωρα και να ειναι.....

δεν το ειδα σαν φακελακι.....γενικα δεν πιστευω στα φακελακια, αλλα αν θες καποιον να ειναι εκει χωρις να εχει υπηρεσια κατι πρεπει να του δωσεις....δεν θα το κανει απτην καλη του την καρδια

θελω να ψηφισω αλλα δεν εχει επιλογη για την περιπτωση μου

εμενα μου ειχε πει αλλη κοπελα το ποσο κ το ανεφερα στην γιατρο μου και το επιβεβαιωσε

που ανηκω που εδωσα ακριβως 1000????????

Όταν ρώτησα τη γιατρό για την αμοιβή της, μου απάντησε ''Να γεννήσετε καλά..''

Ξέρω ότι έχει ζητήσει σε κάποια περίπτωση 1.000 ευρώ και σε άλλη περίπτωση το έχει αφήσει ελεύθερο ''ό,τι θέλετε''...

Γενικά δεν έχω και πολύ μεγάλη ευχέρεια, εκτιμώ βέβαια και το γεγονός ότι δεν απαίτησε χρήματα όπως μου έχει τύχει με άλλους γιατρούς. Σκεφτομαι να της δώσω 500 ευρώ, άλλα κάποιες γνώμες που έχω πάρει μέχρι στιγμής μου λένε ότι είναι λίγα... Ποιά είναι η άποψή σας;

6Br6p3.png

''Life is what happens to you when you 're busy making other plans''

• 1 month later...

Θυμώνω πραγματικά με αυτά που διαβάζω και ακούω για τα φακελάκια.

Μη λέμε μετά όμως πως οι γιατροί φταίνε, γιατί εμείς τους καλομάθαμε. Γιατί να δίνουμε φακελάκι σε δημόσιο νοσοκομείο και να μη το καταγγέλνουμε το περιστατικό;;;;;; Δε μπορώ να καταλάβω.... Ανάγκη μας έχουνε, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Θυμώνω πραγματικά με αυτά που διαβάζω και ακούω για τα φακελάκια.

Μη λέμε μετά όμως πως οι γιατροί φταίνε, γιατί εμείς τους καλομάθαμε. Γιατί να δίνουμε φακελάκι σε δημόσιο νοσοκομείο και να μη το καταγγέλνουμε το περιστατικό;;;;;; Δε μπορώ να καταλάβω.... Ανάγκη μας έχουνε, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές....

Πού είναι αυτές οι πορτοκαλιές που με 500-1000 ευρώ γεννάς σε γιατρό που σε έχει παρακολουθήσει σε όλη την εγκυμοσύνη σου και όταν έρθει η ώρα τρέχει να σε ξεγεννήσει ο ίδιος; Με τόσα χρήματα αυτό δε μπορεί να συμβεί παρά μόνο σε γιατρό δημοσίου με "φακελάκι". Δεν επικροτώ αυτή την κατάσταση, απλά λέω ότι με τόσα χρήματα αυτό δε γίνεται με κάποιον άλλον τρόπο.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...