Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύφασμα (Wrap/Pouch) που κρατά το μωρό κοντά στο σώμα

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!

Λοιπόν δεν ξέρω αν είμαστε οι μόνες αλά εμείς τελικά δεν τα καταφέρνουμε με το σλινγκ :( . Δοκίμασα τα κουκλάκια, τα ζωάκια, να το φοράω μέσα στο σπίτι, τη βόλτα έξω....τίποτα!

Προχθές την πήρα πρώτη φορά να πάμε στην παιδική χαρά χωρίς καρότσι κι είναι μεγαλούτσικη η απόσταση. Στην επιστροφή (αφού είχε παίξει δηλ. κιόλας) κι ενώ ήμαστε σε μια ανηφορίτσα μου ζήτησε αγκαλιά. Εγώ φόραγα ήδη το σλινγκ και τη ρώτησα αν ήθελε να τη βάλω μέσα. Η απάντηση που εισέπραξα ήταν "όχι όχι μη" και απλά συνέχισε να περπατάει :o

Όσοι την ξέρουνε την κόρη μου μου λέγανε "σιγά μην καταφέρεις τη Ναταλία να κάτσει εκεί!". Αλλά η προσπάθεια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν....

:):):):)

6qjVp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 448
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια τα φωτα σας. καποια πατατα εχω κανει αλλα δεν μπορω να βρω τι.

εβαλα την μικρη στο pouch, και την εσπρωξα στα πλαγια. ομως μετα απο λιγο αρχισε να μου γλιστραει προσ τα κατω με αποτελεσμα να κουραστει πολυ και η πλατη και το χερι μου. θελω να πω κατεβηκε τοσο χαμηλα που δεν μπορουσα να φιλησω το κεφαλακι της, επρεπε να σκυψω ( το λεω γιατι η στελιτσα ειχα πει οτι αυτο ειναι ενας τροποσ να τσεκαρουμε αν το φοραμε σωστα. τι εκανα βρε κοριτσια? :?

βρε κοριτσακια.....μου φαινεται απιστευτο που δεν τα καταφερνετε.........

εμεις τα πηραμε τα ring-slings την τριτη 15/4!! και εχουμε παθει ψυχωση!!!!

εκτος του οτι βλεποντας τα βιντεο της ευαγγελιας και της στελλας, το τοποθετησα με την πρωτη φορα το μωρο!!!(και μετα το αλλο μωρο!! :wink: )

οπως ηδη εχω αναφερει στην ευαγγελια(την ευχαριστω για ολα!!!μου ελυσε ολες αποριες, μου εφτιαξε δυο ΥΠΕΡΟΧΑ slings,και μου τα εστειλε), εκαναν ουρα τα μωρα μου, και εκλαιγαν ποιον θα πρωτοπαρω!!!!

τι να πω??και σκεφτειτε οτι εμεις περισσοτερο χρησιμοποιησαμε το καροτσι , παρα τους μαρσιπους που ειχαμε παρει.

τελικα μας βλεπω για πολλες βολτιτσες και με πολλες αγκαλιτσες!

ευχαριστω πολυ ευαγγελια για αλλη μια φορα , και φυσικα και την στελλα!!!!

ειστε φοβερες!!!! :wink:

εβαλα την μικρη στο pouch, και την εσπρωξα στα πλαγια.

δηλαδή; πώς στα πλάγια; (εννοείς ότι θέλεις να το φοράς στο γοφό σου; )

δεν κατάλαβα σε ποια θέση τη βάζεις...

μετα απο λιγο αρχισε να μου γλιστραει προσ τα κατω με αποτελεσμα να κουραστει πολυ και η πλατη και το χερι μου. θελω να πω κατεβηκε τοσο χαμηλα που δεν μπορουσα να φιλησω το κεφαλακι της, επρεπε να σκυψω ( το λεω γιατι η στελιτσα ειχα πει οτι αυτο ειναι ενας τροποσ να τσεκαρουμε αν το φοραμε σωστα. τι εκανα βρε κοριτσια? :?

Εννοείς ότι γλιστράει το μωρό μέσα απ' το pouch; ή όλο το Pouch είναι χαμηλά;

Το Pouch σου είναι ελαστικό; Αν ναι, είναι ραμμένο σωστά; με την ελαστικότητα στη σωστή πλευρά; (πρέπει να τεντώνει στη μικρή πλευρά, όχι στη μεγάλη).

Δε μας βάζεις μια φωτογραφία να το δούμε;

καλημερα. ναι Στελιτσα μου εννοουσα στο γοφο. Το pouch δεν ειναι ελαστικο και ενιωθα να μου γλιστραει η μικρη μαζι με το pouch. επεφτε λιγο πιο κατω απο τον γοφο. φωτο δεν εχω γιατι πολυ απλα ο μπαμπας μας δεν μας βγαζει φωτογραφιες χωρις λόγο ( βζντονγκ!). δεν νομιζω να ειναι κατι λαθος στο φτιαξιμο του pouch αφου μου το εφτιαξε η Ευαγγελία. Λες να εκανα λαθος μετρησεις? Ειδα και το video τρομαρα μου :? [/img]

Διαφημίσεις

τώρα το είδα αυτό.

Από τις φωτογραφίες που έχεις δει, ο τρόπος που το φοράς συμφωνεί με τις φωτογραφίες και τα βίντεο;;;

σου στέλνω πμ

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

σου στέλνω πμ

Αφού το ανέλαβε το θέμα η "δημιουργός" του pouch, φαντάζομαι ότι οι υπόλοιπες γνώμες περισσεύουν. :)

Αλλά αφού το λύσατε, πείτε μας κι εμάς τι έφταιγε για να μαθαίνουμε!

σου στέλνω πμ

Αφού το ανέλαβε το θέμα η "δημιουργός" του pouch, φαντάζομαι ότι οι υπόλοιπες γνώμες περισσεύουν. :)

Αλλά αφού το λύσατε, πείτε μας κι εμάς τι έφταιγε για να μαθαίνουμε!

χεχε, οι γνώμες ποτέ δεν περισσεύουν. Το πμ το είπα μήπως υπάρχει πρόβλημα με δημοσιοποίηση φωτογραφίας. Μια και μόνο μια φωτογραφία μπορεί να δώσει φώς στο πρόβλημα :)

46378a2c39.png

καλημερα ευαγγελια. :D

λοιπον, το σαββατο πηγαμε βολτα στα μαγαζια με τα slings.

περιττο να σου πω , οτι τα λατρεψαν!!

καθυστερησαμε να γυρισουμε σπιτι (ηταν ωρα φαγητου για τα μωρα)και δεν ακουστηκε κιχ!!

τι να πω...

το μονο προβλημα ειναι οτι ο συζυγος δεν μπορουσε να το φορεσει.....για την ακριβεια, ηταν λαθος βαλμενο σιγουρα!!!

σε εμενα ουτε που κουνηθηκε ο αλεξανδρος(παρεπιπτοντως ολο τον φιλουσα!!!αφου ειμασταν σχεδον προσωπο με προσωπο!!με προκαλουσε! :lol: )και........ο γιωργος ειχε φτασει στο πατωμα............... :oops:

μηπως δεν βοηθαει που ο μπαμπας μας εχει ενα ωραιο μονιμο σωσιβιο στη μεση??!! :roll::roll: που να χωρεσει το παιδι να ανοιξει τα ποδαρακια του??? :roll::roll::roll:

αφου προσπαθουσα να το διορθωσω, και παλι ο γιωργος στο πατωμα ηταν!!

η αληθεια ειναι βεβαια, οτι αν μπορουσα θα τους ειχα και τους δυο.... :wink:

δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανεναν,οπως καταλαβατε..... :oops::oops:

τι να πω???

θα τον βαλω να δει τα βιντεακια τοποθετησης του sling και να κανει προβες απο μονος του, ο μπαμπας μας...................... :roll::roll::roll:

κοριτσια ενα εχω να πω. αν δεν μας βγαλει μερες που θα ειναι φωτο ο μπαμπας μας, μαυρο Πασχα θα κανει. Αστειευομαι. θα βγαλουμε να σας τις στειλω να μου πειτε την γνωμη σας Κι βεβαια να βοηθησουμε κι αλλη μανουλα αν εχει το ιδιο προβλημα.

Διαφημίσεις

ακόμα έχω την απορία-μεγαλώνοντας,προφανώς δεν θα χωράει καθιστή με τα πόδια μέσα,έτσι? Τότε λοπόν η μόνη θέση είναι όρθια με τα πόδια έξω??

καλε απαντήστε μουυυυυυυ :roll:

ακόμα έχω την απορία-μεγαλώνοντας,προφανώς δεν θα χωράει καθιστή με τα πόδια μέσα,έτσι? Τότε λοπόν η μόνη θέση είναι όρθια με τα πόδια έξω??

Εγώ απ'όσο το έχω μελετήσει οι θέσεις για πιο μεγάλο παιδί είναι καθιστό με τα ποδαράκια έξω (ακριβώς η στάση που έχει όταν το έχεις αγκαλιά μόνο του το ρόλο των χεριών τον παίζει το σλιγκ) ή στην πλάτη.... (δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Όταν τη βάζω στην πλάτη μου γλιστράει προς τα κάτω και με βαραίνει πολύ.....

sL7ap2.png

κόμα έχω την απορία-μεγαλώνοντας,προφανώς δεν θα χωράει καθιστή με τα πόδια μέσα,έτσι? Τότε λοπόν η μόνη θέση είναι όρθια με τα πόδια έξω??

Έτσι νομίζω, δεν έχω δει να χρησιμοποιούν το pouch αλλιώς...εγώ γιαυτό πήρα το meitai γιατί τώρα που μεγάλωσε η Λήδα θέλει να βλέπει τη διαδρομή και την βάζω στην πλάτη μου....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Ναι, με τα πόδια έξω όταν δε θα χωράει πια με τα πόδια μέσα. (Γιατί; θέλεις να έχεις το μωρό με τα πόδια μέσα και αργότερα; )

Με τα πόδια έξω μπορεί να μπαίνει και από νωρίτερα:

T2T%20pouch%202.jpg

(Εδώ η Ρέα είναι 8 εβδομάδων).

Πλέον ανήκουμε κι εμείς στο club!!Η Στέλλα μου έφτιαξε ένα υπέροχο mei tai (Στέλλα είμαι η Βίκυ με το φούξια mei tai, είναι τέλειο - ευχαριστούμε!!!!!!!!!) και η μικρή το λατρεύει, αν και είχα ενδοιασμούς ότι λόγω ηλικίας δε θα το δεχτεί!!Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι δε τα καταφέρνω να τη βάλω καλά στη πλάτη, φοβάμαι μη μου πέσει όπως τη βάζω. Αλλά φαντάζομαι ότι με λίγη εξάσκηση θα το ξεπεράσω!!!

Διαφημίσεις

Πλέον ανήκουμε κι εμείς στο club!!

Καλωσήρθατε! Η πλάτη (ειδικά με το mei tai) είναι ευκολότερη απ' ό,τι φαίνεται! Πραγματικά, λίγη εξάσκηση θέλει μόνο (και ίσως βοήθεια τις πρώτες δυο-τρεις φορές). Καλές αγκαλιές, καλές βόλτες, καλό babywearing!

[quote="sstamoul (Γιατί; θέλεις να έχεις το μωρό με τα πόδια μέσα και αργότερα; )

όχι,απλά φαντάζομαι οτι έτσι όρθια δεν θα υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί αν θέλει-κάνω λάθος όμως??

έτσι όρθια δεν θα υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί αν θέλει-κάνω λάθος όμως??

Εμενα τρεις φορες κοιμηθηκε στο pouch και τις τρεις ημασταν μεσα στο λεωφορειο, γυρνωντας σπιτι απο βολτα! :wink: Ειχε γυρει πανω μου και με την κινηση τον πηρε ο υπνος. Σηκωθηκα απο το καθισμα του λεωφορειου, περπατησα 10 λεπτα μεχρι το σπιτι και αφησα το pouch με το μωρο στο κρεβατι, ολα αυτα χωρις να ξυπνησει.

κορίτσια,πριν διαβάσω τις απαντήσεις σας χθες, πήγαμε οικογενειακώς να προσκυνήσουμε τον Επιτάφιο,και μετά είχαμε να πάμε για κάτι ψώνια τελευταίας στιγμής...Η μικρή στο pouch...ήταν βέβαια και η ώρα της να κοιμηθεί...πρίν μπώ στην εκκλησία αποκοιμήθηκε έτσι καθιστή με τα ποδαράκια έξω...περιμέναμε στην ουρά,καμπάνες βαρούσαν,αυτή κοιμόταν :) τελειώνουμε πάμε για τα ψώνια μας,συνεχίζει να κοιμάται. Ξυπνάει κάποτε,είχε περάσει αρκετά η ώρα,και χωρίς "κουβέντα"απλώς παρατηρεί τα πάντα γύρω της. Εν τέλει την έβγαλα απο πάνω μου μόνο όταν φτάσαμε σπίτι και όλα άψογα 8)

φιλιά πολλά!

• 2 εβδομάδες μετά...

Το ποιό sling θα σε βολεψει εξαρτάται απο τις συνήθειές σου και είναι καθαρά υποκειμενικό. Αλλος βολευεται και δεν αλλάζει το Ring sling και αλλος το pouch.

πχ. εγώ όσο η Αννα δεν περπάταγε με βόλευε το Ring Sling για να κάνω δουλειές μέσα στο σπίτι ή να το έχω μέσα στην τσάντα μου και να πεταχτούμε στο σουπερμάρκετ. αλλα για πιο μεγάλες διαδρομές, πχ εκδρομή στο Καρπενήσι, βόλτα στην Ερμού, επίσκεψη σε μουσείο, χρησιμοποιούσα Mei Tai γιατί όταν πιάνουν και οι 2 ώμοι κατανέμεται το βάρος καλύτερα. Επειδή όμως συνήθως βαριέμαι να δένω ακόμα και τώρα που η Αννα είναι 14 κιλά, χρησιμοποιώ το Ring Sling.

Το πιο ευκολοφόρετο είναι το pouch σε σχεση με όλα (RingSlig, Mei Tai, wrap). το pouch απλώς το φοράς, βάζεις το μωρό μέσα και φεύγεις.

Το Ring Sling θέλει μια μικρή εξάσκηση σε σχέση με το πώς να το προσαρμόζεις στους κρίκους, αλλα είναι πολύ ευκολο.

το Μει Ται θέλει μόνο να δέσεις τα λουριά.

Όλα φοριούνται με διάφορους τρόπους. Και μπροστά το μωρό (front carry) και πίσω το μωρό (back carry_με την προϋπόθεση ότι το μωρό είναι στην ηλικία που στηρίζει καλά την πλάτη του και κάθεται σε καρέκλα χωρίς υποβοήθηση).

Αν ρωτάς την καθαρά προσωπική μου γνώμη, εγώ πιστεύω οτι το Ring sling είναι το πιο απαραίτητο. Είναι εντελώς must have και το πιο δημοφιλές. από εκεί και πέρα... είναι υποκειμενικές οι προτιμήσεις

Εγώ θα έλεγα να συναντηθούμε μια και μένουμε δίπλα και να τα δεις όλα από κοντά και να δοκιμάσεις. Μπορώ να σου δανείσω και κάποια και να δεις και μόνη σου σπίτι σου, μπροστά στον καθρεπτη σου και γενικά στην καθημερινότητά σου τί σου πάει πιο πολύ

46378a2c39.png

χθες πετουσα με την Ρενια με το αεροπλανο απο Ηρακλειο για Θεσσαλονικη.η πτηση ηταν για τις 10 το βραδυ.τελικα με καθυστερηση 1,5 ωρας πεταξαμε.με το σλινγκ το μωρο δεν καταλαβε τιποτα!!!

την θηλασα στο αεροδρομιο,την κοιμισα και με την ουρα του,την σκεπασα γιατι ειχε 12 βαθμους οταν φτασαμε.

ειμαι πολυ ευχαριστημενη και με τα δυο σλινγκ μου(pouch,ring sling).

για μια ακομη φορα με εβγαλαν ασπροπροσωπη!

ευχαριστω Στελλα και Ευαγγελια! :D

σε οσες μανουλες το σκεφτονται το συστηνω ανεπιφυλακτα! :wink:

• 2 εβδομάδες μετά...

Ευαγγελία και Στέλλα ήθελα και εγώ μια βοήθεια στο θέμα μας. Έχω ενα moby wrap το οποίο όσο το έχω χρησιμοποιήσει μας έχει βολέψει πολύ, αλλά το ζήτημα είναι ότι τώρα το καλοκαίρι ιδρωκοπάμε και οι δύο με αυτό, είναι πολύ ζεστό και εδώ στην Κρήτη ακόμα περισσότερο.

Θέλω πολύ να συνεχίσω να φοράω τη μπέμπα, έχετε κάτι να μου προτείνετε;

lazy.gif

Για το καλοκαίρι, πιστεύω ότι καταλληλότερο είναι ένα carrier φτιαγμένο από λεπτό ανθεκτικό ύφασμα που αναπνέει, όπως το βαμβάκι. ή το λινό. Υπάρχουν πολύ λεπτά υφάσματα λινού που μοιάζουν με γάζα και είναι πολύ δροσερά για το καλοκαίρι, πχ δες αυτό http://i29.photobucket.com/albums/c290/euapap/Yfasmata/RSturquise2.jpg

ή αυτό

http://i29.photobucket.com/albums/c290/euapap/Yfasmata/RSpink2.jpg

επίσης είναι ένα ύφασμα το Solarveil , που έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου, και είναι ό,τι πρέπει για sling θαλάσσης. Μια και το μωράκι αποκτα καλύτερη πρώτη επαφή με τη θάλασσα όντας μέσα σε sling και νιώθοντας την ασφάλεια της αγκαλιάς της μαμάς του. Στην Αμερική, το ύφασμα αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο και φτιάχουν από αυτό και ρουχα και καπέλα. επίσης επειδή είναι πολύ λεπτό, στεγνωνει πολύ ευκολα.

Μπορείς εδω να δείς περισσότερες πληροφορίες

Δες φωτογραφίες

http://i29.photobucket.com/albums/c290/euapap/Yfasmata/Chalkidikisolarveil4.jpg

http://i29.photobucket.com/albums/c290/euapap/Yfasmata/solarveilwhite1.jpg

http://i29.photobucket.com/albums/c290/euapap/Yfasmata/Chalkidikisolarveil3.jpg

http://i29.photobucket.com/albums/c290/euapap/Yfasmata/DSC00278.jpg

Καταλήγοντας, κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι ένα λεπτό βαμβακερό Ring sling (μονό) ή ένα solarveil

46378a2c39.png

Δηλαδή μπορείς να βάλεις το παιδί στη θάλασσα με το sling; Απίστευτο..Και τι υλικό είναι το solarveil;

Σα λεπτοπλεγμένο δίχτυ σκέψου, είναι πολύ ελαφρύ και στεγνωνει αμέσως από τη θάλασσα

Εγώ που έχω σκωλίωση δε θα έχω πρόβλημα με το sling;

Καταρχήν (οff topic) θα σου πρότεινα για τη σκολίωση να επισκευτείς κάποιον χειροπρακτικό, κάνουν πολύ καλή δουλειά, καμια φορά καλύτερη από των γιατρών

Κατά τα άλλα, άνθρωποι με προβλήματα πλάτης χρησιμοποιούν τα sling γιατί δεν μπορούν να πάρουν αγκαλιά το μωρό τους χωρίς αυτά (και εγώ ανάμεσά τους).

Αυτό όμως είναι απλώς η γνώμη μου και καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου και αν γίνεται να δοκιμάσεις ποιό είδος sling σου ταιριάζει καλύτερα

Οι γκουρου του babywearing λένε ότι οι άνθρωποι με προβλήματα στην πλάτη μπορούν να φορούν το μωρό τους στο sling, αλλά καλύτερα να αποφευγουν hip carries (δηλαδή στάσεις που το μωρό κάθεται στο γοφό).

46378a2c39.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...