Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύφασμα (Wrap/Pouch) που κρατά το μωρό κοντά στο σώμα

Recommended Posts

Γεια σου sofuka, χρόνια πολλά!

Να υποθέσω ότι μέχρι τώρα η μικρή σου καθόταν καλά, δεν είχες πρόβλημα, σωστά;

Θα μπορούσε να είναι "φάση" και να περάσει (το έχω δει αρκετές φορές), θα μπορούσε απλά να είναι ο τρόπος που έχει να σου πει ότι "μεγαλώνει" και θέλει να την αφήνεις πιο "ανεξάρτητη". (Το κάνει πάντα μα πάντα και συνέχεια ή κάποιες φορές; ) (Το παρομοιάζω με τα μωρά που προσπαθούν να βγάλουν τα χέρια απ' τα ζωνάκια στο κάθισμα του αυτοκινήτου όταν κάθονται μέσα. Μερικές φορές τα καταφέρνουν, άλλες φορές όχι, αλλά κάποια στιγμή σταματάνε να προσπαθούν!)

Ωστόσο (όσο δυνατή κι αν είναι), για να φτάσει στο σημείο να είναι πραγματικά πιθανό να καταφέρει να βγει από κάτω μάλλον της "αφήνεις χώρο" να το κάνει.

Αν θες, σκέψου λίγο αυτές τις συμβουλές:

Ο πρώτος στόχος είναι να προσπαθείς όσο μπορείς να έχεις τις άκρες (τις στριφωμένες μακριές πλευρές) πιο σφιχτά απ' τη μέση του sling (ώστε να δημιουργείς "τσέπη", βάθος, ακόμα κι όταν δεν το έχεις διπλωμένο στην αρχή). Γενικά, κάτι που βλέπω συχνά να γίνεται είναι ότι πολλές μαμάδες σφίγγουν αρκετά τη μέση του sling (σφίγγει απ' το κέντρο της ουράς), ενώ θα πρέπει να είναι χαλαρότερη απ' ό,τι οι άκρες. Αυτό σε γενικές γραμμές "οδηγεί" τα μωρά να έχουν τα γόνατα ψηλότερα (φαντάσου το όπως το pouch, που ακόμα κι όταν "καθίζεις" το παιδί με τα πόδια έξω και δεν είναι εντελώς διπλωμένο, εξακολουθεί να είναι "τσέπη".

Εξυπακούεται φυσικά ότι (σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανόνες) η κάτω πλευρά του υφάσματος θα φτάνει τουλάχιστον ως το πίσω μέρος των γονάτων της. (Μερικές φορές "σφίγγουμε", "σφίγουμε" και ξαφνικά "χαλαρώνουμε" λίγο και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά!)

Μια άλλη ιδέα (αλλά όχι και τόσο "hands-free") είναι να κρατάς με το χέρι σου την κάτω πλευρά του υφάσματος πίσω απ' τα γόνατά της, εμποδίζοντάς της (στην κυριολεξία) να τεντώσει τα πόδια της. Αυτό το έχουν κάνει κάποιες μαμάδες που έχω "συμβουλέψει" και έχει την έννοια ότι όταν το μωρό διαπιστώσει ότι όσο και να προσπαθεί να τεντώσει τα πόδια του δεν έχει νόημα, γιατί πάλι καθιστό είναι, "ξεπερνά" αυτή τη φάση και μετά σταματά να "κάνει πείσματα" και κάθεται μια χαρά. (περίπου όπως τα μωρά στο κάθισμα του αυτοκινήτου όπως είπα παραπάνω, προσπαθούν, προσπαθούν, και η λύση είναι να "σφίξεις" τα ζωνάκια τόσο ώστε να μην μπορούν και μετά απλά "το δέχονται").

Το ίδιο με το παραπάνω θα μπορούσες να κάνεις και χρησιμοποιώντας την ουρά του sling σου (να την βάλεις δηλαδή κάτω απ' τα γόνατα του μωρού, να "κάθεται" πάνω σ' αυτήν και να βγαίνει απ' την άλλη πλευρά πάνω). Έτσι, πρώτον εξασφαλίζεις ότι όσο κι αν προσπαθεί δεν θα μπορεί να "χαλαρώσει" καθόλου την άκρη του sling και δεύτερον ότι θα μείνουν τα πόδια της λυγισμένα.

Ελπίζω κάτι απ' αυτά να σε βοηθήσει μέχρι να ξεπεράσετε τη φάση! Δοκίμασε και πες μου!

Χρόνια πολλά κορίτσια!

Έχω ένα ring sling από τότε που γεννήθηκε η μικρή μου και μας έχει καταβολέψει (Στέλλα ευχαριστώ!)

Το πρόβλημά μου είναι ότι τώρα τελευταία κανένα μήνα ή δύο, έχει αρχίσει η μικρή και δίνει ώθηση στα πόδια της στην καθιστή θέση και χοροπηδάει, οπότε τα τεντώνει και αρχίζει και γλιστράει από την κάτω μεριά του σλινγκ. Την τοποθετώ σωστά, με τον ποπό χαμηλότερα και αρκετό ύφασμα που φτάνει μέχρι τα γόνατά της, όμως σιγά σιγά με την κίνησή της χαλάει τη θέση. Πρέπει συνέχεια να τη διοθρώνω και ουσιαστικά δεν μπορώ να έχω τα χέρια ελεύθερα (να κουβαλάω κάτι πχ, αφού πρέπει ανά πάσα στιγμή να τη διορθώνω, πολλές φορές την έχω πιάσει τελευταία στιγμή πριν φύγει) :roll:

Υπάρχει κάποιος τρόπος να λυθεί αυτό; Είναι κάτι που κάνουν τα μωρά (σαν φάση) και θα το σταματήσει αργότερα ή να το πάρω απόφαση και να προσανατολιστώ σε κάτι πιο σταθερό όπως το mei tai;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 448
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στέλλα, κατ' αρχήν να σ' ευχαριστήσω για τη γρήγορη απάντηση!

Πάνω σ' αυτά που γράφεις τώρα, σφίγγω μόνο τις άκρες, δεν ασχολούμαι καθόλου με τη μέση, πολύ σπάνια έχει χρειαστεί να σφίξω τη μέση. Δίνω μεγάλη σημασία να φτάνει το ύφασμα κάτω από τα γόνατα και αυτά να είναι ψηλότερα από τον ποπό και τη φέρνω κοντά στο σώμα μου. Τα χέρια συνήθως τα έχω μέσα (όχι τελείως, αλλά το ύφασμα φτάνει στους ώμους της, γιατί από μικρή έβγαζε τα χέρια και γύρναγε το κεφάλι πίσω κάνοντας κάτι σαν γέφυρα :roll: , τι να πω, αυτό το παιδί είναι πολύ κινητικό :lol: )

Αυτό με το χέρι να κρατά το ύφασμα στα γόνατα το κάνω αναγκαστικά, είναι ο μόνος τρόπος να προλάβω πριν το χαλαρώσει. Τώρα πώς τα καταφέρνει και χαλαρώνει... νομίζω πως επειδή κάνει μια κίνηση κάπως χοροπηδηχτή μπρος πίσω και πάνω κάτω, σαν να κάνει κύκλους, σιγά σιγά χαλαρώνει το ύφασμα από τους κρίκους

Αυτό που λες για την ουρά ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, δηλαδή, αφού την τακτοποιώ και σφίγγω, θα περνάω την ουρά κάτω από τις κλειδώσεις και μετά θα την ανεβάζω μέσα από το σλινγκ ή έξω; Δεν το έχω καταλάβει πολύ καλά, αν μπορείς σε παρακαλώ μου το εξηγείς λίγο πιο αναλυτικά :oops:

Και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ! Θ' αρχίσω να χρησιμοποιώ το σλινγκ πιο συχνά γιατί τελευταία λόγω αυτού του θέματος το είχα αφήσει λίγο. Αν είναι να το πάρει απόφαση, πρέπει να επιμείνω κι εγώ λιγάκι. Άσε που με το καρότσι μ' έχει πιάσει η μέση μου γιατί η πολυκατοικία έχει σκαλιά κάτω!

HXuSp2.pngaS46p2.png

νομίζω πως επειδή κάνει μια κίνηση κάπως χοροπηδηχτή μπρος πίσω και πάνω κάτω, σαν να κάνει κύκλους,

:lol::lol: Πολύ μου άρεσε αυτό το "μπρος πίσω και πάνω κάτω"!!!! :lol::lol: (Συγγνώμη που γελάω, αλλά μου ήρθε στο μυαλό το "χορευτικό" και μου φάνηκε πολύ αστείο!)

Αυτό που λες για την ουρά ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, δηλαδή, αφού την τακτοποιώ και σφίγγω, θα περνάω την ουρά κάτω από τις κλειδώσεις και μετά

και μετά (έξω απ' το sling) θα φτάνει στην άλλη πλευρά. (Φαντάσου σαν να είχε το sling σου κρίκους και στους δύο ώμους και η ουρά έφτανε στους άλλους κρίκους. Εκεί μπορείς είτε να την βάλεις μέσα στο sling (π.χ. να την πιάσεις ελαφρά ανάμεσα στην πλάτη ή στα πλευρά της μικρής και στην εξωτερική πλευρά της "τσέπης" του sling) ή να την αφήσεις απλά να κρέμεται (το βάρος του μωρού αρκεί για να την "μαγκώσει" κάτω απ' τα γόνατά της).

Σοφουκα μου , οι μικρες μας μοιάζουν !!!!

Λοιπον ...μπηκα με χαρά να σας πω οτι έκανα με την πασμίνα μου το πρωτο μου pouch !!! Με τις αναλυτκές οδηγίες της Στέλλας ειναι παιχνιδάκι !!! Μπραβο Στέλλα , σ΄ευχαριστούμε !

Το προβλημα ομως ειναι πως η μωρουλινίτσα μετα απο λιγο (μαλλον μολις βαρεθεί) αρχιζει να κανει "γεφυρα" (οπως τα περιγραφει η Σοφουκα) και να χτυπά τα ποδαράκια της . Το καταλαβαινω γιατι τωρα μπουσουλάει και της αρέσει να εξερευνά αλλα και τι θα γινει ?

Την φορεσα στην πλατη μερικες φορες με το μει ται αλλα το μονο που καταφέραμε ειναι να μου ξεριζώσει τα μισα μαλλιά και σε 10 λεπτα γκριναζε να την κατεβάσω κατω . Οταν την φοραω στο σπιτι , παλευω να κανω καμια δουλεια πχ πιατα ή μαγειρεμα αλλα δεν της αρεσει ...βαριεται :(

Αν σας έρθει καμια ιδέα πειτε μου και μενα ! Να μην τα εχω μονο για εξω αλλα να τα χρησιμοποιώ και στο σπιτι :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Και πάλι άμεση ανταπόκριση!

Στέλλα μου το κατάλαβα τώρα! Αύριο θα το δοκιμάσω και θα σας πω αν αποδίδει! Χίλια ευχαριστώ και τις καλύτερες ευχές μου για τη νέα χρονιά!

Λαμπρινήηηη! στα 'χνάρια της δικιάς μου και η μωρουλινίτσα ε; Αφού μπουσουλάει και είναι ευχαριστημένη, γιατί να τη φοράς μέσα στο σπίτι; Ας τη στο πάτωμα με λίγα παιχνιδάκια ή κατσαρολικά και κάνε τις δουλειές σου κανονικά, που και που να της λες και καμιά κουβεντούλα. Πολύ γρήγορα θα σταματήσει και να πέφτει και δεν θα αγχώνεσαι!

Εγώ στην πλάτη δεν τολμάω να τη βάλω ακόμα, αν και πολύ θέλω να δοκιμάσω τον τρόπο που περιγράφει η Στέλλα λίγο παραπάνω. Αν δε λυθεί το πρόβλημα που έχουμε τώρα πλάτη γιοκ!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Σοφουκα μου ...μιλάμε για την μωρουλινιτσα ! Πανε εκεινα τα καθεται στο πατωμα και παιζει . Σημερα εβγαλε την μπριζα της τηλεορασης (μην με ρωτας πως δεν φαινεται καν το καλωδιο ) εφαγε καμια 10αρια φυλλα απο το λουλουδι , γυρισε αναποδα την φατνη και κοπαναγε τον εναν μαγο , κατεβασε οσες μπαλες εφτανε στο δέντρο και τσουρομαδησε τον Αι Βασιλη , εσκισε τις μισες σελιδες απο εναν τηλεφωνικο κατάλογο τις υπολοιπες τις εβαλε στο στομα της και με τα χιλια ζορια τις εβγαλα ..... ουφφφ

VgL7.jpgIgLdp2.png

Αν σας έρθει καμια ιδέα πειτε μου και μενα ! Να μην τα εχω μονο για εξω αλλα να τα χρησιμοποιώ και στο σπιτι :D

Η καλύτερη ιδέα που έχω είναι να τη βάζεις ψηλά ψηλά, να βλέπει πάνω απ' τον ώμο σου (τι κάνεις, τα πιάτα που πλένεις, όλα). Αν βλέπει θα το βρίσκει φοβερά ενδιαφέρον (όλα μα όλα τα μωρά που έχω δει τρελαίνονται για τις δουλειές του σπιτιού όταν η θέα είναι καλή!)

Τόσο ψηλά όμως:

decorating%20christmas%20tree%20with%20baby.JPG

HPIM0258.jpgHPIM0259.jpg

Όσο για το να μη σου τραβάει τα μαλλιά, μια καλή ιδέα είναι να φοράς ένα "ενδιαφέρον" κολιέ (ίσως με ωραίο κούμπωμα) για να ασχολείται με το κολιέ και όχι με τα μαλλιά σου! :wink:

Η αληθεια ειναι πως οταν την βαλαμε στην πλάτη (παντα και μονο με την βοηθεια του αντρα μου) στην αρχή την βαλαμε πολυ ψηλά αλλα μετά μαλλον δεν την έδεσα καλα και μου "γλυστρισε" πιο χαμηλά .

Θα το παλέψω παλι !!

Καλα Στέλλα , δεν υπάρχει περίπτωση να αφησω ετσι τα μαλλιά μου !! Ειναι και στο παιδι μερικα πραγματα ...

VgL7.jpgIgLdp2.png

Καλή Χρονιά σε όλες!

Λοιπόν, δοκίμασα σήμερα τη συμβουλή της Στέλλας με την ουρά κάτω από τα γόνατα και πραγματικά δούλεψε! Η μικρή προσπάθησε στην αρχή να τραμπαλιστεί, αλλά ήταν μπλοκαρισμένη και δεν κατάφερε τίποτα, οπότε εγκατέλειψε την προσπάθεια και έκατσε ήσυχη σε όλη τη διαδρομή. Ακόμα και όταν χοροπηδούσε όμως, η κίνηση που κατάφερνε να κάνει ήταν πολύ μικρή και το ύφασμα δεν χαλάρωσε καθόλου!

Τελικά η ουρά είναι που κάνει τη διαφορά :lol::lol::lol:

Στέλλα, σ' ευχαριστώ πολύ!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλή Χρονιά σε όλες!

Λοιπόν, δοκίμασα σήμερα τη συμβουλή της Στέλλας με την ουρά κάτω από τα γόνατα και πραγματικά δούλεψε!

Χάρηκα πολύ! Μπράβο σας!

Άσχετο: Πήρε κανείς σας τη σημερινή εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ'; :wink:

Διαφημίσεις

Στελλα με το παουτς μου να δοκιμασω να τη βαλω ετσι? Φοβάμαι οτι θα φυγει.... :roll:

Το pouch είναι ραμμένο με "καμπύλη" στο μέρος που κάθεται το μωρό, οπότε είναι βέβαιο ότι το μωρό θα κάθεται σωστά (ο πωπός οδηγείται χαμηλά σχεδόν "αυτόματα", το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να της ανοίξεις τα πόδια και να την αφήσεις να καθήσει). Δοκίμασέ το και πες μας!

Μα καλά, κανείς δε διαβάζει εφημερίδα; :)

Θέλω να μου πείτε πώς σας φάνηκαν "ΤΑ ΝΕΑ"! :cool:

(Αν δεν είστε "του τύπου", τότε δείτε και το σημερινό κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 - νομίζω...)

Μα καλά, κανείς δε διαβάζει εφημερίδα; :)

Θέλω να μου πείτε πώς σας φάνηκαν "ΤΑ ΝΕΑ"! :cool:

(Αν δεν είστε "του τύπου", τότε δείτε και το σημερινό κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 - νομίζω...)

Μόλις το είδα ηλεκτρονικά:

Σελ. 14

http://digital.tanea.gr/

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες!

Εδώ και καιρό φλερτάρω με την ιδέα ενός μάρσιππου αγκαλιάς. Η ζωούλα μου είναι 3,5 μηνών, τρομερά περίεργη, αντιπαθεί το ριλάξ και λατρεύει την αγκαλιά της μαμάς. Ο παιδίατρος όμως μου έκανε παρατήρηση που την έχω πολλές ώρες αγκαλιά γιατί λέει ότι κάνω κακό στη σπονδυλική της στήλη που δεν είναι ακόμη ώριμη να σηκώσει το βάρος της, με αποτέλεσμα να έχει πάρει μία ελαφριά κλήση. Επίσης πέρα από τα χέρια μου τα οποία έχουν αρχίσει να μην πολυαντέχουν το βάρος της, είναι 6κ, η μέση μου έχει αρχίσει και με πονάει απίστευτα. Και ενώ στην αρχή δεν έδινα και πολύ σημασία, από τότε που άρχισε να πιάνεται και το πόδι μου, άρχισα να προβληματίζομαι σοβαρά πλέον, αλλά και πάλι δεν μου πάει η καρδιά να μην την έχω αγκαλίτσα!..

Χρειάζομαι λοιπόν τη βοήθειά σας για να μπορέσω να αποφασίσω ποιος μάρσιππος τεριάζει περισσότερο στην περίπτωσή μας, γιατί διαβάζω - διαβάζω (όσο με αφήνει, τώρα είναι δίπλα μου και έχει ξεσικώσει τον κόσμο γιατί την άφησα στο ριλάξ για να μπορέσω να γράψω) και δεν μπορώ να αποφασίσω και να διαλέξω.. :?

Ο παιδίατρος σου είπε «μην κρατάς το παιδί σου αγκαλιά»; και ότι επειδή το κρατάς αγκαλιά «έχει πάρει κλίση η σπονδυλική του στήλη»; :!::?::?::!: Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί ο γιατρός σου είπε κάτι τέτοιο, ελπίζω ότι κάτι άλλο εννοούσε.

Δεν γίνεται να προξενήσεις ζημιά στη σπονδυλική στήλη μωρού κρατώντας το αγκαλιά.

(Αντίθετα: οι έρευνες και οι παιδίατροι συμφωνούν ότι τα οφέλη για το μωρό σου είναι μεγάλα όταν το κρατάς αγκαλιά όσο περισσότερο μπορείς και ότι το αντίθετο, δηλαδή το να περνάει το μωρό σου πολλή ώρα ξαπλωμένο, έχει διάφορα μειονεκτήματα για το μωρό και μεταξύ άλλων αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξει μια πάθηση που λέγεται plagiocephaly, στην οποία το πίσω μέρος του κεφαλιού του μωρού γίνεται επίπεδο, από τη συνεχή πίεση σε επίπεδη επιφάνεια. Οι παιδίατροι πλέον συμφωνούν ότι ακόμα και η καθιστή θέση με υποστήριξη αν το μωρό στηρίζει το κεφάλι του, όχι μόνο επιτρέπεται αλλά βοηθάει στο να έχει το παιδί ερεθίσματα. Η σπονδυλική του στήλη δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο).

Όταν κρατάς το μωρό σου αγκαλιά, δεν είναι η σπονδυλική του στήλη που «σηκώνει το βάρος του», σε καμία απ’ τις θέσεις που φυσιολογικά κρατάς το μωρό σου αγκαλιά.

Με υφασμάτινους μάρσιπους αγκαλιάς (slings) μπορείς να μιμηθείς ακριβώς τις θέσεις στις οποίες κρατάς το μωρό σου αγκαλιά.

_cradlecarry.JPG_cradlecarry_sling.JPG

_hipcarry.JPG_hipcarry_sling.JPG

_tummy2tummy.JPG_tummy2tummy_sling.JPG

Σε όλες τις παραπάνω θέσεις, το μωρό είναι σε φυσικές στάσεις, δεν αναγκάζεται ούτε να δεχθεί βάρος στη σπονδυλική του στήλη, ούτε να δεχθεί πίεση στα γεννητικά όργανα, ούτε να έχει την πλατούλα του σε αφύσικα όρθια θέση. Είναι πολύ άνετο, πολύ σωστά υποστηριγμένο.

(Σημ.: Είχα από μικρή πολύ σημαντικά προβλήματα με τη μέση μου. Επειδή προσωπικά είχα ταλαιπωρηθεί πολύ, το πρώτο πράγμα που μ’ ενδιέφερε ήταν να μην έχουν και τα παιδιά μου μεγαλώνοντας. Το συγκεκριμένο θέμα το έχω ψάξει πάρα πολύ καλά, εδώ και πολλά χρόνια, συγκεντρώνοντας πολλές πληροφορίες από διάφορες πηγές, από ορθοπεδικούς, οστεοπαθητικούς και φυσικά και από πολλούς παιδιάτρους. Δεν είμαι γιατρός και δεν θέλω να φανεί σαν να έρχομαι σε αντιπαράθεση με παιδίατρο. Ίσως απλά ο γιατρός που παρακολουθεί το μωράκι σου να αναφερόταν σε κάτι άλλο, πιθανώς στους κλασσικούς κάθετους μάρσιπους που αφήνουν τα πόδια του μωρού να κρέμονται κάτω. Κάποιοι παιδίατροι δεν έχουν ακούσει για τα slings και όταν ακούν για μάρσιπους το μυαλό τους πάει αμέσως σ’ αυτό. Υπάρχουν πολλοί παιδίατροι όμως που συνιστούν slings σε μαμάδες, αναγνωρίζοντας τα σημαντικά τους πλεονεκτήματα.)

Είμαι ενθουσιασμένη! Κατάφερα να βάλω τη μικρή μου στην πλάτη με το ring sling! Mε τον κλασσικό τρόπο, όπου ξεκινάς από μπροστά, από την καθιστή θέση. Τελικά ήταν πολύ εύκολο και δεν μου τράβαγε καθόλου τα μαλλιά! Μου λύθηκαν τα χέρια, γιατί περνάει περίοδο μεγάλης γκρίνιας και προσκόλλησης σ' εμένα, ίσως λόγω δοντιών, οπότε μπορώ να τη φοράω και να κάνω κάποιες δουλειές! Άντε, και την άνοιξη θα τη φοράω έτσι και έξω (δεν έχω μπουφανάκι με τρύπα στην πλάτη! :lol::lol::lol: )

Για μια ακόμα φορά Στέλλα, σ' ευχαριστώ!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ο παιδίατρος σου είπε «μην κρατάς το παιδί σου αγκαλιά»; και ότι επειδή το κρατάς αγκαλιά «έχει πάρει κλίση η σπονδυλική του στήλη»; :!::?::?::!: Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί ο γιατρός σου είπε κάτι τέτοιο, ελπίζω ότι κάτι άλλο εννοούσε.

Καλημέρα!

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Τη ζωούλα μου δεν τη χορταίνω και την έχω πάρα πολλές ώρες αγκαλιά, όπου βολεύεται είτε στη θέση ρεψίματος είτε καθιστή στα χέρια μου να κοιτάει μπροστά. Είναι πολύ περίεργη, ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω της, και δεν της αρέσει να ξαπλώνει. Ακόμη και όταν κάθομαι και την έχω στην αγκαλιά μου, θέλει να είναι καθιστή, ενώ είναι πολύ μικρή ακόμη για κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον παιδίατρο. Ο οποίος μου είπε ότι θα πρέπει να την αφήνω στο ριλάξ γιατί δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη οι μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και στην αγκαλιά που την έχω γέρνει προς τη μία πλευρά με αποτέλεσμα να πέρνει κλήση η σπονδυλική της στήλη, να ταλαιπωρούνται οι σπόνδυλοί της και να κινδυνεύει να της μείνει μόνιμο το να γέρνει προς τη μία πλευρά.

Εγώ όμως δεν μπορώ να μην την έχω αγκαλιά και ψάχνω να βρω το καλύτερο που μπορώ να κάνω γι΄αυτήν. Γι΄αυτό στράφηκα στο μάρσιππο αγκαλιάς. Όταν ήταν ημερών ακόμη, δοκίμασα την ξαπλωτή θέση με παρεό, αλλά μάλλον το έκανα λάθος, γιατί δεν βολεύτηκε καθόλου.. Αυτές τις μέρες το ξαναδοκίμασα και ήταν καλύτερα. Κοιμήθηκε κιόλας! Αλλά δεν ένιωθα ασφαλής.. Και αναρωτιέμαι τι ταιριάζει στην περίπτωσή μας (δηλ τα κιλά της, το πρόβλημα με τη σπονδυλική της στήλη, το ότι είναι περίεργη και θέλει να βλέπει γύρω της, το πρόβλημα με τη μέση μου). Ξέρω ότι δεν σου αρέσει να προτείνεις συγκεκριμένο είδος, αλλά θα εκτιμούσα τη βοήθειά σου γιατί δεν είμαι Αθήνα και δεν μπορώ να έρθω σε κάποια από τις συναντίσεις που διοργανώνετε για να τους δω και να διαλέξω μόνη μου..

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα :oops::oops::oops:

Είμαι ενθουσιασμένη! Κατάφερα να βάλω τη μικρή μου στην πλάτη με το ring sling! Mε τον κλασσικό τρόπο, όπου ξεκινάς από μπροστά, από την καθιστή θέση. Τελικά ήταν πολύ εύκολο και δεν μου τράβαγε καθόλου τα μαλλιά! Μου λύθηκαν τα χέρια, γιατί περνάει περίοδο μεγάλης γκρίνιας και προσκόλλησης σ' εμένα, ίσως λόγω δοντιών, οπότε μπορώ να τη φοράω και να κάνω κάποιες δουλειές! Άντε, και την άνοιξη θα τη φοράω έτσι και έξω (δεν έχω μπουφανάκι με τρύπα στην πλάτη! :lol::lol::lol: )

Για μια ακόμα φορά Στέλλα, σ' ευχαριστώ!

Κατ' αρχήν είμαι πολύ περήφανη για σένα! Μπράβο σου! :D

(Κατά δεύτερον, άσχετο, είσαι το πρότυπό μου, τρεις γιους και μια κόρη! Γουάου!)

Κατά τρίτον, δεν πιστεύω να κοροϊδεύεις το "τρύπιο" μπουφανάκι μου, ε; :lol::lol:

καλημερα μαρσιπομανουλες!!!!!!!!! :D νομιζω οτι το μαρσιπακι μας ειναι οτι καλυτερο εχει ανακαλυφθει για τα μωρα!!!ο δικος μου ειναι πολυ ευτυχισμενος οταν μπαινει στην αγκαλια μου κι εγω ακομη περισσοτερο που εχω τα χερια μου ελευθερα!!!με βολευει οταν ταξιδευουμε με αεροπλανο τον θηλαζω μεσα στο μαρσιπο ακομη και στον ηλεκτρικο και επισης ειναι το μονο μερος που κοιμαται χωρις γκρινια!!!νομιζω πως εχει βοηθησει πολυ στο συναισθηματικο μας δεσιμο και στην αισθηση ασφαλειας οταν γνωριζει νεες εικονες ηχους προσωπα!!!!νιωθω πως μετα το θηλασμο ειναι οτι καλυτερο εχω κανει για το θυσαυρουλη μου!!!θελω τωρα να μαθω να το φοραω στη πλατη αλλα :D φοβαμαι ακομη γιατι ειναι λιγο μαμουνι και κουτσομπολης(μη χασει κανενα επεισοδιο )και ανησυχω μηπως πεσει!!!!!! :shock:

παρεπιπτοντως ευαγγελια(euapap) που εισαι????γεννησες??? :)

και κατι ακομη!!!!!!!!!που ειστε επιτελους ολες εσεις οι μαρσιπομαμαδες???μα δεν εχω πετυχει ουτε μια!!πρεπει να το βαλω στοχο να ερθω σε καποια συναντηση!!!εχω πολεες ιστοριες να σας διηγηθω!!!

μια κυρια μια μερα με ειδε , μου εκοψε το δρομο και αναφωνησε ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!! :shock::shock::shock:

μια αλλη με ρωτησε καλε πως δεν πεφτει το μωρο!!!

μια αλλη με ειπε γαιδουρα και κακουργα που το βαλα στην τσεπη και βγηκα!!! :evil:

τι να πω!!!το διασκεδαζω!!!

πρεπει να πω ομως οτι εχω προβλημα με τη μεση μου και τωρα που ο μικρος ειναι 8κιλος αρχισα να ποναω!!επισης ποναει πολυ ο ωμος μου!παρολο που απλωνω πολυ καλα το υφασμα και στον ωμο και στην πλατη!!!ολο λεω οτι πρεπει να σταματησω να το φοραω για τη μεση μου κι ολο τελευταια στιγμη ριχνω μια στραβη ματια στο καροτσι(α πα πα)και βαζω τον μπεμπη στο μαρσιπο και φυγαμεεεε!!!!!!!προχθες πηγαμε βολτα στο κολωνακι!!!ολες τις ανηφορες τις ανεβηκαμε!!!πρεπει να εχασα και χιλιες θερμιδες!!!αν ειχα το καροτσι θα ειχα κουραστει πολυ περισσοτερο!!!

τελος...δοκιμαστε βολτα σε μουσειο με το μωρο στο sling!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!εντυπωσιαστηκε το μπαρμπουνι μου με τα χρωματα του τιτσιανο!!! :lol:φιλια!!

Κορίτσια σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ κάτι (και λέω κάτι γιατί δεν ξέρω ακόμη τί) για την μπέμπα.

Στα αγόρια μου είχα τον κλάσικο μάρσιπο αλλά με κούραζε τρομερά.

Θέλω να μου πείτε τί προτίνετε σχετικά με την ηλικία της μικρής 5 1/2 μηνών, περίπου 8 κιλά.

Δεν κάνω διαδρομές με τα πόδια, χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο και μετά καροτσάκι, αλλά κάποιες στιγμές που θέλω να κατέβω από το ΙΧ να κάνω μια δουλειά στα γρήγορα, μου φαίνεται χρονοβόρο το να έχω να ανοίξω και το καρότσι, αλλά και δύσκολο να κάνω την δουλειά μου με το μωρό στα χέρια.

Επίσης σκέφτομαι ότι θα είναι βολικό για τις καλοκαιρινές βόλτες και θα ήθελα να το φοράει και ο σύζυγος.

Απ ότι διάβασα δεν γίνεται με πάουτς και γι΄αυτό σκέφτομαι κάποιο σλίνγκ.

Είδα στο σάιτ ότι υπάρχει σλινγκ με διπλό ύφασμα, αυτό είναι μόνο για λόγους εμφάνισης; είναι για το χειμώνα; ή για κάποιον άλλο λόγο;

Σόρυ αν σας κούρασα αλλά δεν έχω ιδέα και θα λυπηθώ αν πάρω κάτι και το έχω στο ντουλάπι.

Γεια σου xrysi! Είσαι το καμάρι μας! Μουσείο, ανηφόρες, βόλτες, μπράβο σας! (Κι εγώ πήγαινα με το Βασίλη στο μουσείο, αλλά όταν ήρθε και η Ρέα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα! :( )

Πάντως αν θες να κάνεις βόλτες σε ανηφόρες και να καις χίλιες θερμίδες, σκέψου να δοκιμάσεις κάτι με δύο ώμους. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις καινούριο μάρσιπο αγκαλιάς, δοκίμασε με ένα απλό πανί, ή σκέψου και αυτό που είχα γράψει κάπου πιο πάνω για να φοράς το μωρό σου στην πλάτη με το ring sling με στήριξη στους δύο ώμους, είναι εξαιρετικά άνετο!

Όσο γι' αυτούς που σου λένε διάφορα (απορώ, εγώ συναντώ μόνο θαυμαστικά όπου πάω με τα μωρά σε slings), να τους λες να βλέπουν πόσο χαρούμενο είναι το μωρό σου! (Και αν θες, πες τους και για τους διάσημους του hollywood που φοράνε τα μωρά τους:  )

Καλή συνέχεια!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...