Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν πίνει γάλα

Recommended Posts

Εδώ και δύο ημέρες το κοριτσάκι μου (σε 5 ημέρες 3ων μηνών), δεν θέλει καθόλου να πίνει γάλα, δυσανασχετεί και χτυπιέται, διώχνει το μπιμπερό τραβάει το κεφάλι προς τα πίσω και κλαίει. Να σας πω ότι πίνει ανά 3,5 ώρες (6 γεύματα) περίπου 100-110ml, μητρικό γάλα το οποίο βγάζω με θήλαστρο (γιατί δεν "έπιανε" το στήθος) και ότι ταλαιπωρούμαστε με ΓΟΠ απο 1,5 μηνών (τουλάχιστον 1-2 ρουκέτες την ημέρα). Βάρος μέχρι τώρα πέρνει κανονικά (220-260 γραμ. την εβδομάδα). Εχθές, το βράδυ μέχρι να ζεσταθεί το γάλα της, την έβαλα στο στήθος και το "έπιασε", έπινε 15 λεπτά, εγώ όμως απο τις αντλήσεις που κάνω δεν βγάζω πάνω από 50ml στο κάθε στήθος και μετά της έδωσα το μπιμπερό και δεν έπινε με τίποτα ήπιε 40 με το ζόρι και να χτυπιέται και να γυρίζει να ψάχνει το στήθος, τι να κάνω να ξεκινήσω και να ρισκάρω να την βάζω στο στήθος, δεν ξέρω αν πίνει γιατί είναι λιγόφαγη ή να την ταίζω με το μπιμπερό και όσο πίνει. Συγνώμη για το μεγάλο κειμενο, ευχαριστώ για την υπομονή σας.

[sIGPIC][/sIGPIC] Έχω έρωτα με την κόρη μου

Διαφημίσεις

Δοκιμασες να αλλαξεις θηλες στο μπιμπερο? Μήπως δεν της αρεσει η ροή? Μήπως να παρεις τις θηλες τις chicco που ειναι στρογγυλες και πλησιαζουν στο φυσικο σχημα?

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Έχω δοκιμάσει όλα τα μπιμπερό, της Chicco, της Avent, Nuby σιλικόνης που πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο φυσικό σχήμα, αλλά τίποτα, έχω χαλάσει μια περιουσία στα μπιμπερό και στις θηλές, τι δοκίμασα να της δίνω με διαφορετικά μπιμπερό κάθε φορά, τα πιάνει στην αρχή όλα τα μπιμπερό αλλά στα 30ml, δυσανασχετεί.

Δεν εχω θηλασει γιατι ο μικρος μου δεν επιανε το στηθος εγω δεν ειχα πολυ γαλα και εκεινος πεινουσε πολυ για να περιμενει να θηλασει. Σκεφτομαι ομως αυτο που μου ειχε πει μια μαια οτι μαλλον δεν ειχα και καλη ποιοτητα. Δεν ξερω μπορει να πω βλακεια μην βαρατε μηπως δεν του αρεσει το μητρικο γαλα? Μηπως τωρα που περασανε οι μερες οι ποιοτητα του δεν ειναι το ιδιο?

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Έχω δοκιμάσει με το frisolac ac (μου το είπε ο παιδίατρος) και πάλι τα ίδια κάνει, μόνο στο στήθος εχθές που την έβαλα δεν δυσανασχετούσε, αλλά δεν ξέρω έαν έπινε βέβαια ένιωθα ότι με τράβαγε αλλά τι έπινε και πόσο δεν ξέρω, αυτή χορταίνει με 50ml μόνο

Διαφημίσεις

Εδώ και δύο ημέρες το κοριτσάκι μου (σε 5 ημέρες 3ων μηνών), δεν θέλει καθόλου να πίνει γάλα, δυσανασχετεί και χτυπιέται, διώχνει το μπιμπερό τραβάει το κεφάλι προς τα πίσω και κλαίει. Να σας πω ότι πίνει ανά 3,5 ώρες (6 γεύματα) περίπου 100-110ml, μητρικό γάλα το οποίο βγάζω με θήλαστρο (γιατί δεν "έπιανε" το στήθος) και ότι ταλαιπωρούμαστε με ΓΟΠ απο 1,5 μηνών (τουλάχιστον 1-2 ρουκέτες την ημέρα). Βάρος μέχρι τώρα πέρνει κανονικά (220-260 γραμ. την εβδομάδα). Εχθές, το βράδυ μέχρι να ζεσταθεί το γάλα της, την έβαλα στο στήθος και το "έπιασε", έπινε 15 λεπτά, εγώ όμως απο τις αντλήσεις που κάνω δεν βγάζω πάνω από 50ml στο κάθε στήθος και μετά της έδωσα το μπιμπερό και δεν έπινε με τίποτα ήπιε 40 με το ζόρι και να χτυπιέται και να γυρίζει να ψάχνει το στήθος, τι να κάνω να ξεκινήσω και να ρισκάρω να την βάζω στο στήθος, δεν ξέρω αν πίνει γιατί είναι λιγόφαγη ή να την ταίζω με το μπιμπερό και όσο πίνει. Συγνώμη για το μεγάλο κειμενο, ευχαριστώ για την υπομονή σας.

μην στενοχωριέσαι δώσε μόνο από το στήθος...εμενα η δικιά μου δεν έπιασε μπιμπερό ποτέ και έχουμε φτάσει τα δέκα κιλά με γάλα μόνο από το στήθος..επίσης ποτέ δεν μπόρεσα να αντλήσω, το θήλαστρο το χάρισα..ο παιδίατρος, να ναι καλά, με παρότρυνε ότι έχω γάλα ακόμη και όταν δεν μπορούσα να αντλήσω, και να συνεχίσω μόνο με το θηλασμό...

και αποθηλασε επιτελους!

Καλα, για χαζο το περασες το μωρο σου; Ειδε οτι μπορει να πιει γαλα απο την ζεστη αγκαλια της μαμας του και θα δεχτει το πλαστικο κρυο μπουκαλι; Φυσικα και θα ζητησει το στηθος. Θηλασε την κανονικα και ξεχνα μπιμπερο και αποστειρωσεις. Αν καποια στιγμη λειπεις θα το παρει απο αλλον, αλλα τωρα δεν μπορει να καταλαβει γιατι την απορριπτεις και τις δινεις το πλαστικο.

Οσο για το ποσο γαλα ειπιε το θηλαστρο δεν ειναι ενδειξη. Οπως εχει πει η Αγλαια η καλυτερη αντλια ειναι το μωρο σου. Μπορει με το θηλαστρο να βγαζεις 50 ml σε 15 λεπτα αλλα το παιδι να πινει 250 σε 5 λεπτα. Μην συγκρινεις ανομοια πραγματα.

Προτεινω να μελετησεις την ενοτητα του θηλασμου και να ρωτησεις και εκει. Ολες ειναι προθυμες να σε βοηθησουν... Καλη αρχη...

Νομίζω ότι σου ανοίγεται ένα "τυχερό παράθυρο" και ξεκινώντας από εδώ, το πιθανότερο είναι ότι θα καταφέρεις να κόψεις τις αντλήσεις. Όσο το μωρό σου ζητάει το στήθος και κάθεται στο στήθος, άφηνε το να πίνει όση ώρα θέλει και μετά πρόσφερε και το άλλο στήθος. Κόβε από τις αντλήσεις σου λίγα μλ ανά λίγες μέρες και βάζε το μωρό στο στήθος συχνά. Αν τυχόν δεν προλαβαίνεις να κάνεις όσες αντλήσεις έκανες, μέτρα πάνες. Αν γεμίζει τις 5-6 πάνες, μην ανησυχείς, παίρνει το γάλα που πρέπει να πάρει. Σημείωνε πόσο γάλα δέχεται από το μπιμπερό κάθε μέρα και ίσως δεις ότι μπορείς να κόψεις και πιο πολλά μλ ανά λίγες μέρες. Στην αρχή ίσως να είστε αυτοκόλλητες σαν να ήταν νεογέννητο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Από ό,τι κατάλαβα την τάιζες αποκλειστικά με δικό σου γάλα, απλά το έβγαζες με το θήλαστρο και της το έδινες με μπιμπερό γιατί δεν έπιανε το στήθος.

Άρα το στήθος σου είναι σε θέση να παράγει το γάλα που χρειάζεται για να τρέφεται το μωρό σου. Γιατί να ανησυχείς;

Το ότι δεν έπιανε το στήθος και τώρα το πιάνει είναι μια ευχάριστη εξέλιξη. Τα κάνουν κάτι τέτοια γυρίσματα τα μωρά. Πέταξε τα θήλαστρα και καλή συνέχεια :wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Σήμερα την ζύγησα και αυτή την εβδομάδα πήρέ μόνο 150 γρ. (5520 σχεδόν 3ων μηνών) και φοβάμαι να το ρισκάρω με τον θηλασμό. Εν τω μεταξύ μήπως φταίει η ΓΟΠ και δεν πίνει το γάλα της απο το μπιμπερό (σταματάει στα 60μλ και σφραγίζει το στόμα ή το αφήνει ανοιχτό και γελάει ή κάνει 1 ώρα για να πιει 90μλ και με πίεση) και για αυτό το λόγο θέλει το στήθος για να πίνει λίγο και να μην πιέζεται; Με αυτό το τρόπο όμως μήπως πίνει λίγο γάλα και δεν πάρει βάρος;

Eμενα ο Μαριος μου ειναι 4 μιση μηνων και εχει γοπ και ειχε ακριβως τη συμπεριφορα που περιγραφεις. Αυτη ειναι η συμπεριφορα της γοπ. Οταν εβλεπε και μονο το μπουκαλι παθαινε αμοκ. Η γοπ ειναι που δημιουργει αυτη την συμπεριφορα. Πονανε λογω της γοπ και γιαυτο αρνουνται να πιουν γαλα. Μεχρι και πριν μια εβδομαδα ο Μαριος επινε με το ζορι 50 μλ στο γευμα και παιζαμε κυριολεκτικα μπουνιες για να το πιει. Αλλαξαμε 6 γαλατα και ολες τις πιπιλες και τα μπιμπερο του εμποριου συν 2 παιδιατρους. Ξαφνικα πριν μια εβδομαδα περιπου αρχισε να τρωει κανονικα το φρισολακ και να αδειαζει 200 μλ μπουκαλι. Μονος του χωρις καμια αλλαγη. Η παιδιατρος μας ειπε οτι απλα ωριμασε το στομαχακι του και υποχωρει η γοπ. Και εγω τωρα βιωνω την ευτυχια της μητροτητας γιατι πριν ολη την ημερα το παδι εκλαιγε πειναγε δεν χορταινε και εσκαγα απο την στενοχωρια μου. Τωρα επειδη εσυ θηλαζεις ισως ειναι καλυτερα να επιμεινεις με τον θηλασμο γιατι βοηθαει στην γοπ. Μονο υπομονη μπορεις να κανεις και καποια στιγμη θα υποχωρησει μονη της. Αυτο μου λεγανε ολοι οι γιατροι και απογοητευομουνα αλλα τελικα ετσι εγινε. Ξαφνικα μια ωραια πρωια ξυπνησε ο Μαριος και ετρωγε σαν ολα τα παιδακια τεραστιες ποσοτητες. Ετσι απλα.

Μυρτώ θα έπρεπε να είσαι πολύ χαρούμενη! Βάλε το θήλαστρο και τα μπιμπερό στο ντουλάπι και απολαύστε τον θηλασμό. Τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος της γέννησής τους όταν γίνουν 6 μηνών. Καταλαβαίνεις υποθέτω ότι το μωρό σου είναι αδύνατο να βάζει για πάντα 1 κιλό κάθε μήνα (όπως έκανε τους 2 πρώτους μήνες) γιατί έτσι θα γίνει ... γίγαντας! Τα μωρά που πίνουν αποκλειστικά μητρικό γάλα έχουν γρήγορη ανάπτυξη τους πρώτους 2-3 μήνες συνήθως, και μετά φρενάρουν. Στην ενότητα του θηλασμού θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Το κριτήριο για να δεις αν τρέφεται το μωρό επαρκώς είναι να βρέχει 5-6 πάνες την ημέρα

jv42p3.png

DfUyp2.png

το βαρος που παιρνει το μωρο σου ειναι μια χαρα!τον μηνα πρεπει να παιρνει 600-700 γραμ.προσπαθησε να την θηλασεις και μην αγχωνεσαι αν τρωει και ποσο τρωει απο το στηθος.αν κοιμαται μετα τον θηλασμο και αν βρεχει 5-6 πανες την μερα και κανα δυο πανες με κακακια τοτε να εισαι σιγουρη οτι τρεφεται σωστα! οταν τα μωρα θηλαζουν δεν εχουν σταθεροτητα στα γευματα τους.την μια μπορει να φανε πολυ την αλλη λιγο και με συχνοτητα που παιζει αναλογα με το μωρο!μην αγχωνεσαι!να ξερεις επισης οτι με την καταχρηση του θηλαστρου το γαλα απο το στηθος σου μειωνεται.αυτα.ελπιζω να βοηθησα.

Σήμερα την ζύγησα και αυτή την εβδομάδα πήρέ μόνο 150 γρ. (5520 σχεδόν 3ων μηνών) και φοβάμαι να το ρισκάρω με τον θηλασμό. Εν τω μεταξύ μήπως φταίει η ΓΟΠ και δεν πίνει το γάλα της απο το μπιμπερό (σταματάει στα 60μλ και σφραγίζει το στόμα ή το αφήνει ανοιχτό και γελάει ή κάνει 1 ώρα για να πιει 90μλ και με πίεση) και για αυτό το λόγο θέλει το στήθος για να πίνει λίγο και να μην πιέζεται; Με αυτό το τρόπο όμως μήπως πίνει λίγο γάλα και δεν πάρει βάρος;

Γνωρίζω έτσι στο πόδι από τον δικό μου (είναι δύο μηνών και μίας εβδομάδας) από ό,τι είχα δει στο βιβλιάριο με τις καμπύλες ανάπτυξης ότι το αναμενόμενο βάρος για την καμπύλη που βρισκόμαστε ήταν ένα κιλό τον 1ο μήνα, ένα κιλό τον 2ο και μισό κιλό τον 3ο.

Βέβαια τις καμπύλες δεν τις παίρνουμε τις μετρητοίς καθώς κάθε παιδί στο τέλος διαμορφώνει τη δική του καμπύλη. Ωστόσο, έτσι παίρνουμε μια ένδειξη του αναμενόμενου ρυθμού ανάπτυξης. Οπότε φαίνεται να είναι συνήθης μια "μείωση" του ρυθμού ανάπτυξης κατά τον 3ο μήνα. Εσείς με 150 γρ τη βδομάδα δεν φαίνεστε να έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα.

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Εχθές το βράδυ προσπάθησα να της δώσω γάλα απο το στήθος, αλλά κοιμόταν και δεν άνοιγε καθόλου στο στόμα της, οπότε της έδωσα το μπιμπερό κοιμισμένη ήπιε (γύρω στα 90μλ) με ζόρισμα. Το στήθος το πιάνει όταν πεινάει και είναι ξύπνια. Εαν την αφήσω ελεύθερη θα πιει 60-70 μλ, και μετά τίποτα, με κόπο φτάνουμε τα 100-110μλ / γεύμα, φοβάμαι ότι άν αρχίσω στήθος θα πίνει πολύ λίγο γιατί το κοριτσάκι μου δεν πίνει πολύ απο μόνο του.

Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι σωστό να κόψεις κατευθείαν το μπουκάλι, γιατί δεν ξέρεις αν το μωρό θα πιεί όσο χρειάζεται και μπορεί αυτό να πάει πίσω την παραγωγή σου. Πρέπει να προχωρήσεις σταδιακά. Πόσες πάνες βρέχει αυτές τις μέρες;

Η κόρη μου πάθαινε πολύ εύκολα "σύγχιση θηλών". Μετά από λίγα μπουκάλια που της έδωσαν στο μαιευτήριο δε δέχονταν με τίποτα το στήθος μου. Όταν τα καταφέραμε οι δυο μας μετά από ένα μήνα προσπάθειας, έπιασε το στήθος μου και δεν ξαναπήρε ποτέ στη ζωή της μπιμπερό, ούτε και όταν υπήρξε ανάγκη, όταν γύρισα στη δουλειά.

Κάποια παιδιά είναι πιο ευέλικτα σ' αυτόν τον τομέα. Αυτά τα κάνεις ό,τι θέλεις μπιμπερό, στήθος, καλαμάκι ;)

Αυτά όμως που παρουσιάζουν μία κλίση προς τη σύγχιση θηλών καλό είναι να μην τα μπερδεύουμε με θηλασμό και μπιμπερό ταυτόχρονα γιατί ενδέχεται να δημιουργήσουμε πρόβλημα και σ'αυτά και σε μας.

Αυτά τα γράφω καθαρά από προσωπική εμπειρία. Η ηλικία του μωρού είναι τέτοια, τα κιλά του καλά, οπότε μπορείς να πειραματιστείς για μια εβδομάδα και να το ζυγίσεις για να δεις πώς πάτε, αν πιστεύεις ότι έχεις λόγο να ανησυχείς.

.....δε νομίζω τάκη....

1. Για να πω την αλήθεια πάνες (ούρα) δεν μετραω, μόνο πόσες φορές την ημερα έχει κάνει κακά (από 2 έως και 7 φορές μπορεί να κάνει).

2. Στις 1:30 ήταν η ώρα να την ταίσω, ξεκίνησε λοιπόν μια μικρή γκρίνια και την έβαλα στο στήθος, έκατσε 30 λεπτά (15 λεπτά στο κάθε στήθος) και μετά άρχισε να κλαίει γοερά, την σήκωσα και άντλησα "επιτόπου" 40μλ και της τα έδωσα και τα ήπιε με μανία και μέτά κοιμήθηκε. Να σημειώσω ότι έκανε και 2 "καλές" γουλιές (λόγω ΓΟΠ) όσο την είχα στον ώμο. Η ερώτηση είναι πως τέτοια ώρα αντλούσα περίπου 110μλ, και όταν άντλησα τα 40 είχα και άλλο γάλα και αναρωτιέμαι ήπιε τίποτα απο το στήθος ή απλά πιπίλιζε;

Κανείς δεν μπορεί να σου πει αν το μωρό πίνει ή απλώς πιπιλίζει. Μπορείς να το διαπιστώσεις μόνο εσύ. Αν το μωρό βρέχει 5-6 πάνες στο 24ωρο, παίρνει αρκετό γάλα.

Γιατι το κανεις αυτο στο κοριτσακι σου κοπελα μου;Ειναι δυνατον να βαλει μισο κιλο στη βδομαδα.Ασε να χαρει το μωρο το στηθος και μην κολλας στα γραμμαρια.Μισο κιλο το μηνα αν βαζουν ειναι μια χαρα.Γι αυτο τελικα στην Ελλαδα ειναι τα πιο παχυσαρκα μωρα;ειμαστε αρκετα ανασφαλεις οι ελληνιδες μανες.Εγω θα σου δωσω συμβουλη και ευχη να αφησεις την ανασφαλεια σου για το μωρο οτι δεν τρωει αρκετα και να το αφηνεις να τρωει οσο θελει και θα δεις οτι και κιλα θα βαλει και χαρουμενο θα ειναι.Και το σημαντικοτερο για σενα;θα χασεις μια απο τις ωραιοτερες φασεις της ζωης σου(τον θηλασμο) εαν εχεις τοσο αγχος για το ποσα γραμμαρια κατεβαζεις!Και μην τη ζυγιζεις καθε εβδομαδα,ασε να τη ζυγιζει ο γιατρος σου και αυτος να σου πει εαν υποσιτιζεται το κοριτσακι σου,πραγμα που φυσικα δεν συμβαινει...:wink:

lmhJp2.png

PM1Op2.png

Επισης οταν τη βαζεις στο στηθος ,πατα το στηθος ταυτοχρονα με το ελευθερο χερι σου για να βοηθησεις το γαλα να βγει απο τη θηλη.Εγω αυτο εκανα και βοηθουσε πολυ.

lmhJp2.png

PM1Op2.png

Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο ανασφαλης, αλλά δεν πέρασα και λίγα για να κάνω το παιδάκι μου απο το να μείνω έγκυος μέχρι να το γεννήσω και θέλω να του προσφέρω το καλύτερο δυνατό όπως όλες οι μανούλες. Γεννηθηκε λίγο πρόωρο (36 εβδομάδων) και 2820 και μέσα σε τέσσερις ημέρες έχασε 340 γραμ. γιατί προσπαθούσα να θηλασω και δεν μπορούσα και τρόμαξα που έχασε τόσο βάρος και για αυτό το έχω άγχος τον θηλασμό. Έχει και ΓΟΠ και το έχουμε τρελάνει στις εξετάσεις, τι για ουρολήμωξη, τι εξετάεις αίματος, τι υπερύχους άνω κάτω κοιλίας, στομάχου, εγκέφάλου (όλα αυτά τα σύστησε ο γιατρός) ευτυχώς, δόξα τον Θεό όλες βγήκαν καλές (λίγη παλινδρόμηση) πως να μην έχω άγχος, προσπαθώ να είμα ψύχραιμη αλλά γίνεται; Συγνώμη για την πολυλογία και ευχαριστώ όλες σας για την συμπαράσταση και τις συμβουλές.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο ανασφαλης, αλλά δεν πέρασα και λίγα για να κάνω το παιδάκι μου απο το να μείνω έγκυος μέχρι να το γεννήσω και θέλω να του προσφέρω το καλύτερο δυνατό όπως όλες οι μανούλες. Γεννηθηκε λίγο πρόωρο (36 εβδομάδων) και 2820 και μέσα σε τέσσερις ημέρες έχασε 340 γραμ. γιατί προσπαθούσα να θηλασω και δεν μπορούσα και τρόμαξα που έχασε τόσο βάρος και για αυτό το έχω άγχος τον θηλασμό. Έχει και ΓΟΠ και το έχουμε τρελάνει στις εξετάσεις, τι για ουρολήμωξη, τι εξετάεις αίματος, τι υπερύχους άνω κάτω κοιλίας, στομάχου, εγκέφάλου (όλα αυτά τα σύστησε ο γιατρός) ευτυχώς, δόξα τον Θεό όλες βγήκαν καλές (λίγη παλινδρόμηση) πως να μην έχω άγχος, προσπαθώ να είμα ψύχραιμη αλλά γίνεται; Συγνώμη για την πολυλογία και ευχαριστώ όλες σας για την συμπαράσταση και τις συμβουλές.

Μυρτω μου και εγω γεννησα 32 εβδομαδων απο εξωσωματικη αλλα εφοσον ειχα γαλα ηταν στη διαθεση του να πιει οσο ηθελε δεν ειχα αγχος γιατι ημουν σιγουρη οτι η φυση ξερει καλα τη δουλεια της.36 εβδομαδων μπαινεις στον ενατο οποτε ολα καλα.για το οτι εχασε γραμμαρια ολα τα μωρα μετα που γεννιουνται χανουν περιπου το 10% του βαρους που ειχαν οταν γεννηθηκαν,ειναι απολυτα φυσιολογικο.Πιεσε τον εαυτο σου να ξεαγχωνεται γιατι φαντασου να ετρωγες να χορταινες και να σου ανοιγαν το στομα να σε δωσουν κ αλλο με το ζορι!Και συ ΓΟΠ θα ειχες!!!προσπαθησε τουλαχιστον μεχρι να την πας στον παιδιατρο να την δινεις οποτε θελει απο το στηθος(οχι καθε φορα που κλαιει!μπορει να κλαιει κ για αλλους λογους!) και οχι απο το μουκαλι.Ειναι δυνατον να φαει το μωρο απο το στηθος και μετα να του δινεις με το ζορι αλλα 40 γραμμαρια;;;Ειναι να μην κανει εμετο το καημενο;;Ζορισε τον εαυτο σου και θα δεις αποτελεσματα.Αυτα,φιλικα.

lmhJp2.png

PM1Op2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...