Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ-ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ-ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Recommended Posts

Γιατί να τις κόψεις, τι διαφορά μπορεί να κάνει μια βδομάδα..απλώς πρέπει να βρεις τροφές-αναλογίες που την βοηθάνε. Μισό κρεμμύδι έβαζα εγώ, γλυκίζει και το φαϊ.

Ρώτα για το κουάκερ και κάνε λίγη υπομονή, σε λίγο που θα μπουν κι άλλες τροφές, όσπρια κτλ θα στρώσει το πράγμα, θα μπορείς πχ να βάζεις και λίγα φασόλια στην κρεατόσουπα.

Δικιο εχεις απλα με πιανει το παραπονο γιατι μεωτο θηλασμο ημουν ανενημερωτη τελειως και εκανα πολλα λαθη και τωρα πιστευα πως προετοιμαστηκα πιο καλα αλλα και παλι δεν ξερω τι να κανω!

Ηπιε και 60 ml νερο σημερα αλλα παλι τπτ! Ευτυχως ο γιατρος εδωσε πρασινο φως για κουακερ. Αντε να δουμε αυριο! Σε ευχαριστω πολυ!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 164
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δικιο εχεις απλα με πιανει το παραπονο γιατι μεωτο θηλασμο ημουν ανενημερωτη τελειως και εκανα πολλα λαθη και τωρα πιστευα πως προετοιμαστηκα πιο καλα αλλα και παλι δεν ξερω τι να κανω!

Ηπιε και 60 ml νερο σημερα αλλα παλι τπτ! Ευτυχως ο γιατρος εδωσε πρασινο φως για κουακερ. Αντε να δουμε αυριο! Σε ευχαριστω πολυ!

Καλέ μην στεναχωριέσαι, δεν έχει καμία σχέση ο θηλασμός με τις στερεές! Θέλει χρόνο κάθε παιδάκι για να προσαρμοστεί και υπομονή από τις μαμάδες στις δυσκολίες ;).

Το κουάκερ εγώ το βάζω σε ένα μπρίκι (2 κουταλιες της σούπας με 2 δάχτυλα νερό, και μολις πάρει βράση σβήνω το μάτι και το αφήνω εκεί να χυλώσει.Μετά το βάζω στην φρουτόκρεμα..αλλάτου δικουμου του αρέσει πολύ και έτσι χυλωμένο απλως. Ελπίζω να βοηθήσει!

Καλέ μην στεναχωριέσαι, δεν έχει καμία σχέση ο θηλασμός με τις στερεές! Θέλει χρόνο κάθε παιδάκι για να προσαρμοστεί και υπομονή από τις μαμάδες στις δυσκολίες ;).

Το κουάκερ εγώ το βάζω σε ένα μπρίκι (2 κουταλιες της σούπας με 2 δάχτυλα νερό, και μολις πάρει βράση σβήνω το μάτι και το αφήνω εκεί να χυλώσει.Μετά το βάζω στην φρουτόκρεμα..αλλάτου δικουμου του αρέσει πολύ και έτσι χυλωμένο απλως. Ελπίζω να βοηθήσει!

Επανερχομαι με ευχαριστα!! Το μπεμπακι εκανε κακα! Ο αντρας μου με κοροιδευε που πανηγυριζα! Βεβαια σα πλαστελινη και ποσοτητα οσο η παλαμη μου αλλα κατι ειναι κι αυτο!vivien9 σε ευχαριστουμε! Το κρεμμυδακι και το κουακερ φαινεται πως εκαναν δουλεια!!

lvpPp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλησπερα σε ολες,

Ηρθε ο καιρος μας να γραψουμε και σε αυτην την ενοτητα. Η μπεμπουλα ειναι 6,5 μηνων και ξεκινησαμε στερεες εδω και 2 βδομαδες. Ξεκινησαμε με λαχανικα, βαζοντας τα ενα ενα και μοσχαρακι. Ετσι καταληξαμε σε καροτο- κολοκυθα- πατατα-κρεας. Με το που μπηκε η πατατα αρχισε φοβερη δυσκοιλιοτητα. Ζοριζεται πολυ και βογγαει και βγαζει ενα μπαλακι που μενει στον κωλαρακο, τοσο λιγο. Συγγνωμη και για την περιγραφη. Εδω και 2 μερες εβγαλα την πατατα αλλα καμια βελτιωση!!

Εντωνεταξυ σημερα ηταν να ξεκινησουμε και φρουτα κι ετσι εδωσα λιγο βρασμενο αχλαδακι.

Εχετε καμια ιδεα; Μηπως να μη βαλουμε φρουτα ακομη; Αγχωνομαι πολυ με το θεμα! Δε θελω να καταληξουμε σε κανενα κλισμα!

Επισης, και κατι αλλο ασχετο. Ενω δειχνει να της αρεσει το φαγακι θελει συνεχεια να κραταει το κουταλι και δε μαφηνει να την ταισω. Εχετε καμια ιδεα και για αυτο;

Σε κάποιες περιπτώσεις η δυσκοιλιοτητα οφείλεται σε αλλεργια ή σε μη ετοιμότητα πεπτικου συστήματος για στερεά τροφη.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Σε κάποιες περιπτώσεις η δυσκοιλιοτητα οφείλεται σε αλλεργια ή σε μη ετοιμότητα πεπτικου συστήματος για στερεά τροφη.

Τελικα καναμε 3 μερες αποκλειστικου θηλασμου ξαναβαλαμε στερεες και τωρα ολα καλα! Τι αλλο πρεπει να κοιταω για αλλεργιες;

lvpPp3.png

Τελικα καναμε 3 μερες αποκλειστικου θηλασμου ξαναβαλαμε στερεες και τωρα ολα καλα! Τι αλλο πρεπει να κοιταω για αλλεργιες;

Κατάλαβες ποια τροφη ενοχλούσε το μωρο;

Συμπτωματα αλλεργιών ειναι η δυσκοιλιοτητα, η διάρροια, εμετοι, δερματικα, κόκκινοι κύκλοι κατω απο τα ματια, ανησυχία.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Κατάλαβες ποια τροφη ενοχλούσε το μωρο;

Συμπτωματα αλλεργιών ειναι η δυσκοιλιοτητα, η διάρροια, εμετοι, δερματικα, κόκκινοι κύκλοι κατω απο τα ματια, ανησυχία.

Η ατιμη η πατατα ηταν τελικα. Δοκιμασα να τη ξαναβαλω και κατευθειαν αρχισε το ζορισμα οποτε την εχω αποκλεισει. Απο τα συμπτωματα που περιγραφεις δεν εχουμε κατι περα απο τη δυσκοιλιοτητα με την πατατα. Αυτο που με αγχωνει ειναι το αιμα στα κακα γιατι ειχαμε κατι ιστοριες αν θυμασαι. Τωρα που ειναι πιο σχηματισμενα υπαρχει περιπτωση να μην το παρω χαμπαρι;

lvpPp3.png

Η ατιμη η πατατα ηταν τελικα. Δοκιμασα να τη ξαναβαλω και κατευθειαν αρχισε το ζορισμα οποτε την εχω αποκλεισει. Απο τα συμπτωματα που περιγραφεις δεν εχουμε κατι περα απο τη δυσκοιλιοτητα με την πατατα. Αυτο που με αγχωνει ειναι το αιμα στα κακα γιατι ειχαμε κατι ιστοριες αν θυμασαι. Τωρα που ειναι πιο σχηματισμενα υπαρχει περιπτωση να μην το παρω χαμπαρι;

Επίσης μόνιμο μπουκωμα, σφύριγμα στην αναπνοή κ.ά.

Υπαρχει περίπτωση, ναι. Κανε μαγιερ καποια στιγμη.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Επίσης μόνιμο μπουκωμα, σφύριγμα στην αναπνοή κ.ά.

Υπαρχει περίπτωση, ναι. Κανε μαγιερ καποια στιγμη.

Ουτε αυτα τα εχουμε ευτυχως. Εχει βεβαια πολλα αερια! Μαγιερ εκανα και βγηκε αρνητικη αλλα μου ειπε μια κοπελα απτο φορουμ οτι πρεπει να κανω τρεις συνεχομενες οποτε πρεπει να ξανακανω μαλλον!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

• 3 χρόνια μετά...

Ξεκινήσαμε και εμεις τις στερεές τροφες μετα απο αποκλειστικό θηλασμο. Την πρώτη βδομάδα περασαν 6 μέρες χωρίς κακακια, και ο γιατρος συνέστησε υπόθετο γλυκερίνης, και τα κακακια βγηκαν με τη συνηθισμένη τους μορφη (μαλακά, σαν μουστάρδα ).

Τώρα ομως διανύουμε την 5η μέρα παλι χωρις κακακια και με έχει πιάσει πάλι το άγχος. Τις τελευταίες μέρες της δινω λιωμένα δαμάσκηνα, βρωμη, και σήμερα λιγο μπρόκολο.

Ειναι φυσιολογικο να κανει τόσες μέρες να ενεργηθει? Αφου τα κακακια ηταν μαλακά σημαίνει οτι δεν ειναι δυσκοιλια? Ποσος καιρός χρειάζεται για να παρει μπρος το εντερακι της?

Ξεκινήσαμε και εμεις τις στερεές τροφες μετα απο αποκλειστικό θηλασμο. Την πρώτη βδομάδα περασαν 6 μέρες χωρίς κακακια, και ο γιατρος συνέστησε υπόθετο γλυκερίνης, και τα κακακια βγηκαν με τη συνηθισμένη τους μορφη (μαλακά, σαν μουστάρδα ).

Τώρα ομως διανύουμε την 5η μέρα παλι χωρις κακακια και με έχει πιάσει πάλι το άγχος. Τις τελευταίες μέρες της δινω λιωμένα δαμάσκηνα, βρωμη, και σήμερα λιγο μπρόκολο.

Ειναι φυσιολογικο να κανει τόσες μέρες να ενεργηθει? Αφου τα κακακια ηταν μαλακά σημαίνει οτι δεν ειναι δυσκοιλια? Ποσος καιρός χρειάζεται για να παρει μπρος το εντερακι της?

Να βαζεις μπολικο ωμο ελαιολαδο στο φαγητο κ το χαμομηλι βοηθαει . Πεντε μερες ειναι πολλες πρεπει να μιλησεις παλι με τον παιδιατρο. Τα κακακια ακομα κ ...... ειναι δυσκυλιοτητα η δυσκοιλιοτητα κανει κ διαροιες ανα διαστηματα μιλα παλι με παιδιατρο.

Πόσο γρηγορα περάσατε στα στερεά; Είναι μία μετάβαση που καλό είναι να γίνει σιγά σιγά. Να μείωνες ποσότητες μήπως και να προχωράγατε με πιο αργό ρυθμό;

Ο γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε απευθείας με 3 γευματα, πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό.Δεν έτρωγε μεγαλες ποσοτητες, αλλά μαλλον την επηρέασε...

Καλημέρα!

Εντελώς φιλικά και χωρίς καμία πρόθεση να θίξω τον παιδίατρό σας, θα ήθελα να σκεφτείς το εξής:

Έχεις ένα μωράκι που μέχρι τώρα το μόνο που περνούσε από το στομαχάκι του ήταν το γάλα σου. Πόσο εύκολο σου φαίνεται να μπορέσει ξαφνικά να επεξεργαστεί τρεις φορές την ημέρα, νέες ύλες;

Η συνηθέστερη πρακτική στην εισαγωγή στερεών τροφών είναι η σταδιακή εισαγωγή και αντικατάσταση γευμάτων. Στα τρία γεύματα φτάνουμε συνήθως μετά από 2-3 μήνες. Ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που ακούω οδηγία παιδιάτρου να πηγαίνει το μωρό με τη μία σε τρία γεύματα.

Σε αυτόν το σύνδεσμο θα βρεις ένα ενδεικτικό πλάνο εισαγωγής στερεών τροφών από παιδίατρο που έχει βιβλιογραφία στην παιδική διατροφή. Στην ίδια σελίδα θα βρεις πολλές τεκμηριωμένες συμβουλές γενικά για το θέμα της διατροφής των παιδιών, που προσωπικά βρήκα πολύ βοηθητικές.

Διαφημίσεις

Ο γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε απευθείας με 3 γευματα, πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό.Δεν έτρωγε μεγαλες ποσοτητες, αλλά μαλλον την επηρέασε...

Ηταν πολυ αποτομο.για 1-2βδομαδες θα δινεις ενα γευμα κ μετα δευτερο.σε καθε γευμα θα προσθετεις κατι καινουριο ανα 2-4μερες.τριτο γευμα μπορεις να καθυστερησεις μεχρι τον ενατο

:confused::confused::confused::confused::confused:

Δε θα πάιξω το γιατρό, οπότε μεταφέρω απλά τις οδηγίες της παιδιάτρου μου, και για τα τρια μου παιδιά. Διευθύντρια σε μεγάλο νοσοκομείο, και η ίδια σύμβουλος θηλασμού:

Στους 6 μήνες, για 1-2 βδομάδες ελάχιστο φορύτο. Ξεκινώντας με 1 κ.γλ την πρώτη μέρα, 2 τη δεύτερη κλπ, μέχρι να φτάσουμε κάτι σαν 2 κ.σ. Πάντα μετά το θηλασμό, μία φορά τη μέρα. Μετά από λίγες μέρες σε κάθε φρούτο, προσθέτουμε και άλλο φρουτάκι, πάλι αργά αργά, μία κουταλίτσα την πρωτή μέρα κλπ, να προλάβουμε αντίδραση. Αναλόγως το μωράκι και το στυλ σου, ή τα αλέθεις τα φρουτα, ή τα λιώνεις με πηρούνι, ή σιγά σιγά τα δίνεις και σα μικρές μπουκίτσες.

Τον άλλο μήνα, δεύτερο μινι γευματάκι, με λαχανικά, συνήθως σούπα. Πάντα προσθέτουμε ένα νέο πράγμα ανά λίγες μέρες. Αν θες, σιγά σιγά βάζεις και λιγο ρυζάκι ή κοφτο μακαρονάκι. Επίσης λίγο λάδι. Οχι αλάτι, όχι κρεμμύδι.

Τον επόμενο μήνα, το γεύμα λαχανικών αποκτά και κοτόπουλο ή μοσχάρι.

Στους 8 μήνες λοιπόν, έχεις 2 μίνι γευματάκια (οσο θέλει το μωρό, που μπορεί να είναι μόνο λίγες μπουκιές).

Εκεί προσθέτεις σιγά σιγά και άλλο ένα γεύμα, με αυγο (μόνο κρόκο, και στην αρχή στη μύτη του κουταλιού) και γιαούρτι και αν θες και ψωμί, τυρί κλπ.

Και συνεχίζεις να εισάγεις παράλληλα νέα φρούτα και λαχανικά, ένα ένα, ανά λίγες μέρες. Αν αντιδράσει σε κάτι, το κόβεις.

Ο στόχος είναι στους 12 μήνες να τρώει περίπου τις μισές θερμίδες από στερεά, και τα υπόλοιπα ακόμη γάλα.

Το πώς θα τρώει τα στερεά, δηλαδή αν τα αλέθεις, ή τα δίνεις σαν κανονικό φαγητό με μικρά κομματάκια, ή πότε δίνεις και ένα κομμάτι ψωμί, τυρί, κοτόπουλο κλπ να μασουλάει, πειραματίζεσαι και βλέπεις και πώς ανταποκρίνεται.

Αλλά κρατάς τον 1ο χρόνο την μεγαλύτερη ποσότητα της τροφής να έρχεται από γάλα, δεν καλύπτονται οι ανάγκες του παιδιού αλλιώς.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.Θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω. Ο γιατρός ισως εδωσε 3 γευματα γιατί το μωρο δεν έπαιρνε ικανοποιητικο βάρος λογω παλινδρόμηση. Τι να πω..

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.Θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω. Ο γιατρός ισως εδωσε 3 γευματα γιατί το μωρο δεν έπαιρνε ικανοποιητικο βάρος λογω παλινδρόμηση. Τι να πω..

Το βρεφικό γάλα (είτε μητρικό είτε σκόνη), εχει περισσοτερες θερμίδες από οτιδήποτε στερεό (από αυτά που δίνουμε στα μωρά συνήθως, δε θα δώσεις στο μωρό καρμπονάρα), οπότε ειδικά αν υπάρχει θέμα βάρους, προσθέτεις στερεά ακόμη πιο αργά. Το ίδιο και με την παλινδρόμηση, που συνήθως θέλει προσοχή στο πώς εισάγεις νέες τροφές.

Μήπως εχει γίνει παρεξήγηση; Γιατι είναι εξαιρετικά ανορθόδοξη προσέγγιση.

Η παλινδρόμηση που εχει ειναι "σιωπηλη", με εσωτερικές αναγωγες, χωρις εμετούς και αρνηση λήψης τροφης. Γι αυτό μας συνέστησε στερεές τροφές απο τον 5ο μηνα.

Το μωρακι μολις ενεργηθηκε! Δεν ξερω τι απ ολα βοηθησε.. θα εδφαρμοσω οπως και να χει τις συμβουλές σας

Η παλινδρόμηση που εχει ειναι "σιωπηλη", με εσωτερικές αναγωγες, χωρις εμετούς και αρνηση λήψης τροφης. Γι αυτό μας συνέστησε στερεές τροφές απο τον 5ο μηνα.

Το μωρακι μολις ενεργηθηκε! Δεν ξερω τι απ ολα βοηθησε.. θα εδφαρμοσω οπως και να χει τις συμβουλές σας

Επειδή ο ένας μου γιος είχε παλινδρόμηση, εχουμε γιατρούς στην οικογένεια που ο καθένας έλεγε το μακρύ και το κοντό του, και με την παιδίατρό μας είχαμε αρκετή οικειότητα και άνεση από προηγούμενα παιδιά ώστε να συζητήσουμε εκτενώς για το τι συνιστάται και τι συνιστόταν στο παρελθόν, προσωπική μου εντύπωση από όσα είχα καταλάβει τότε (και δεν είμαι γιατρός φυσικά) είναι ότι έχεις παιδίατρο που αφενός χρησιμοποιεί πρακτικές που έχουν πάψει εδώ και χρόνια να συνιστώνται, και αφετέρου δεν είναι ιδιαίτερα φιλικός (ή ίσως άσχετος) με το θηλασμό. Επειδή γιατρός δεν είμαι όπως είπα, και έτσι κι αλλιώς ιατρικές συμβουλές μεσω διαδικτύου δεν θα σου πρότεινα ποτέ να ακολουθήσεις, στη θέση σου θα μίλαγα και με ένα δεύτερο παιδίατρο, γιατί όλα αυτά ακούγονται αρκετά ανορθόδοξα. Δεν είναι μία λεπτομέρεια του τύπου να αρχίσουμε με μπανάνες ή καρότα.

Aν εχεις ανεση να διαβάσεις Αγγλικά, δες και εδω, για παλινδρόμηση και μωράκια που θηλάζουν:

http://kellymom.com/hot-topics/reflux/

Ο γιατρός σου σου έχει δώσει συμβουλές για τη δική σου διατροφή; Εχετε δοκιμάσει δίαιτες αποφυγης γαλακτοκομικών κλπ;

ΑγγεΚ, ευχαριστω για τις πληροφορίες. Οχι δεν μου εχει πει κατι για αλλαγη της διατροφης. Ανεφερε οτι αν υπήρχε καποια αλλεργια θα φαινόταν ειτε στα κοπρανα ειτε με κάποιο εξανθημα στο μωρο.

Σχετικά με το θηλασμό, μου είπε να θηλάζω κατ απαίτηση του βρέφους. Για την αντιμετώπιση της παλινδρομισης δεν ηθελε να δωσει φαρμακα και ειχε πει οτι θα βελτιωθεί σταδιακα με τις τροφές και οσο μεγαλωνει το μωρο

Πάντως κορίτσια κι εμένα ο μικρός μου είναι 5,5 μηνών και η παιδίατρος μου διευθυντρια στο Παιδων μου ειπε οτι έχει αλλάξει η κατασταση και πλεον απο 4 μηνων ξεκινανε οι στερεες ωστε να μπουν οσο νωριτερα γινεται οσο περισσοτερες τροφες γιατι ετσι αντιμετωπιζονται καλυτερα ο,τι αλλεργιες μπορει να παρουσιαστουν.Στην κορη μου που ειναι 5 χρονων αρχισαμε μετα τον 6ο και σιγα σιγα οι τροφες...τωρα εγω τα ξεκινησα 5 μηνων (δεν ηθελα νωριτερα) και ανα βδομαδα βαζαμε γευμα ωστε σε 1,5 μηνα να εχουν μπει ολα και μετα απλα προσθετουμε φρουτα και λαχανικα.Για το γαλα ειναι σχετικα κατηγορηματικη οτι πρεπει να μειωθει στα 2 γευματα(εκτος αν δεν τρωει το παιδι)γτ της ανεφερα αυτο οτι τον 1ο χρονο βασικη τροφη ειναι το γαλα.Εμενα παλι ο μικρος εχει το αντιθετο θεμα με τα κακακια τωρα...κανει συνεχεια σα νεογεννητο μετα απο καθε γευμα ενω με το γαλα ηταν λιγο δυσκοιλιος

ΑγγεΚ, ευχαριστω για τις πληροφορίες. Οχι δεν μου εχει πει κατι για αλλαγη της διατροφης. Ανεφερε οτι αν υπήρχε καποια αλλεργια θα φαινόταν ειτε στα κοπρανα ειτε με κάποιο εξανθημα στο μωρο.

Σχετικά με το θηλασμό, μου είπε να θηλάζω κατ απαίτηση του βρέφους. Για την αντιμετώπιση της παλινδρομισης δεν ηθελε να δωσει φαρμακα και ειχε πει οτι θα βελτιωθεί σταδιακα με τις τροφές και οσο μεγαλωνει το μωρο

Η πιο συνηθισμένη αιτία της δυσφορίας σε μωρά που θηλάζουν είναι η δυσανεξία στα γαλακτοκομικά που καταναλώνει η μαμά (για το οποίο χρειάζεσαι εσύ διαιτα αποφυγης γαλακτοκομικών μέχρι να το ξεπεράσει το μικρό, και φυσικά πολλή προσοχη στα γαλακτοκομικά στο ίδιο το παιδί) και για τις αναγωγές συνήθως το πρόβλημα είναι η στάση/τρόπος θηλασμου, όταν υπάρχει έντονη ροή.

Αν δεν σας έχει μιλήσει γι αυτά ο παιδίατρος, πιθανότατα το παιδί δεν έχει τίποτα, απλά ο γιατρός έχει ελάχιστή ως καμία σχέση με το θηλασμό, που δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο (δες πόσο λίγες μαμάδες φτάνουν με θηλασμό μέχρι εδώ που φτάσατε εσείς, πολλοί παιδίατροι στην Ελλάδα απλά σου βγάζουν ένα καρό φανταστικά προβλήματα ή δεν έχουν ιδέα πώς να δώσουν απλες συμβουλές ).

Θα σου έλεγα να το ψάξεις λίγο μόνη ή να πάρεις μία δεύτερη γνώμη από παιδίατρο που να ξέρεις ότι υποστηρίζει το θηλασμό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...