Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρο και σύμπληρωμα διατροφής στα βρέφη που θηλάζουν

Recommended Posts

Να σας πω ένα ανέκδοτο που συνέβη σε μένα. Όταν θήλαζα το πρώτο μου παιδί μου έδωσε και εμένα η παιδίατρος βιταμίνη D σε σταγόνες για το γιο μου. Άσχετη καθώς ήμουν, ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΤΕ, τις έπαιρνα εγώ γιατί νόμιζα ότι τις έδωσε για μένα, αφού το μωρό θήλαζε και δεν του έδινα τίποτα εκτός από το γάλα μου. Στην επόμενη επίσκεψή της με ρωτάει πώς τα πάμε με τις βιταμίνες και τις είπα 'εντάξει, τις παίρνω κανονικά' με κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια και μετά μου είπε ότι εφόσον βγαίνουμε έξω αρκετά δεν πειράζει αν δεν τις πήρε, προαιρετικές ήταν.

:lol::lol::lol: Είσαι άπαιχτη, και πολύ πιο λογική από τη γιατρό σου :wink:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 382
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 46 δημοσιεύσεις

• frene

frene 19 δημοσιεύσεις

• Marle

Marle 13 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 13 δημοσιεύσεις

αλλά φοβάμαι κιόλας να μην ακολουθήσω τις οδηγίες της παιδιάτρου μήπως τυχόν και προκαλέσω πρόβλημα στο παιδί μου.

υπάρχουν και άλλοι παιδίατροι και μπορείς να πάρεις τη γνώμη τους.

ο δικός μάλλον έχει αυξημένα έξοδα και προσπαθεί να τα αρπάξει από παντού...

Και εμείς ξεκινήσαμε από εχθές που ήρθε ο γιατρός βιταμινούχο συμπλήρωμα. Λέγετε Multi-vitamin syrup και έχει πολλές βιταμίνες και Ω3 με γεύση πορτοκάλι. Δεν ήξερα ότι δεν χρειάζεται :o

Αυτό το συμπλήρωμα το έπαιρνε και ο προϊστορικός άνθρωπος... :roll::lol:

Το συμπλήρωμα είναι καλό για τα μωρά που δεν θηλάζουν και τρέφονται με γάλα που ουσιαστικά είναι νεκρό και οι μόνες βιταμίνες που περιέχει είναι τα πρόσθετα...

καλα με τις βιταμίνες αυτές....αλλά με το σιδηρο τί γινεται;;

μηπως χρειαζεται;

ολοενα και περισσοτερο μαθαινω για μωρα που δεν λαμβαναν σιδηρο και αργοτερα εμφανισαν έλλειψη και διαφορων ειδών αναιμιες...

εμεις δεν περνουμε, ο παιδιαοτρος μου ειχε πει μεχρι το χρονο και εφοσον θηλαζει ΟΧΙ, αλλά σκεφτομαι να ξαναρωτησω...

• 4 εβδομάδες μετά...

γεια σας κοριτσια ειμαι νεο μελος και θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας.ο μπεμπης μου ειναι 2 μηνων και του εκανα εξετασεις αιματος και ειχε 23.7 αιματοκριτη 7.9 αιμοσφαιρινη και 53 σιδηρο.ο παιδιατρος μου εδωσε σιδηρο και filicine για 2 μηνες.αλλος γιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται τιποτα γιατι ολα τα μωρα μεχρι 4 μηνων εχουν τοσο.δεν ξερω τι να κανω.τον θηλαζω και παιρνω κι εγω σιδηρο και filicine.ευχαριστω

λινα-βολος

Διαφημίσεις

λινα καλως ηρθες.και εγω εχω δωσει κατα καιρους και στις δυο μου κορες σιδηρο αλλα πρωτα ειχαμε κανει εξετασεις εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=14693&highlight=

θα δεις μια συζητηση για το ιδιο θεμα

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Γεια σας,

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων αναζητήστε την ύπαρξη

ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες σελίδες της κατηγορίας

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες

τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

γεια σας κοριτσια ειμαι νεο μελος και θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας.ο μπεμπης μου ειναι 2 μηνων και του εκανα εξετασεις αιματος και ειχε 23.7 αιματοκριτη 7.9 αιμοσφαιρινη και 53 σιδηρο.ο παιδιατρος μου εδωσε σιδηρο και filicine για 2 μηνες.αλλος γιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται τιποτα γιατι ολα τα μωρα μεχρι 4 μηνων εχουν τοσο.δεν ξερω τι να κανω.τον θηλαζω και παιρνω κι εγω σιδηρο και filicine.ευχαριστω

στην ηλικία των δύο μηνών οι φυσιολογικές τιμές είναι:

αιματοκρίτης 35

αιμοσφαιρίνη 11,2

νομίζω ότι ο άλλος γιατρός δεν θυμόταν σωστά τις τιμές...

http://www.aafp.org/afp/20011015/1379.html

έχεις αναιμία και παίρνεις σίδηρο;

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσια γεια σας .ειμαι πολυ στεναχωρεμενη εχω μια μικρουλα 11 μηνων αυτον τον μηνα πηρε μοο 120γρ .γενικα το βαρος της ειναι λιγο ειναι 7700

αν και αυτο το μηνα περασαμε και μια ιωσουλα με υψηλο πυρετο .αλλα γενικα δεν τρωει μονο θηλαζει .ολη την μερα θηλαζει .απο στερεες τρωει μονο λιγο κρεατοσουπα αλλα πολυ λιγο .η παιδιατρος μας ειπε να της δωσουμε ενα σιροπι με βιταμινες να την βοηθησουμε λιγακι.μου ειπε δεν ειναι τιποτα .πολυβιταμινουχο ειναι τι να κανω να της δωσω? το σιροπι ειναι το vi-daylin .

Διαφημίσεις

Δε γραφεις τις ζυγισεις σας απο την αρχη;

γενηθηκε 3300

ενος μηνων 3910

2 μηνων 4540

3 μηνων 5.000

4 μηνων και 20 ημερων 5900 (γασρτρεντεριτιδα)

6 μηνων και 18 ημερων 6200

7,5 μηνων 6950

8,5 μηνων 7300

9,5 μηνων 7600

και τωρα 7720

η παιδιατρος στο τελευταίο μας ραντεβού με ρώτησε αν πέρνω εγώ σίδηρο και ασβέστιο, της είπα οτι τα έχω κόψει, και μου είπε οτι αν δεν τα πέρνω θα αναγκαστή να δώσει συμπληρωμα σιδήρου στο μωρό...

Ο σίδηρος που παίρνεις εσύ μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο μωρό και δεν αυξάνει το σίδηρο που παίρνει το μωρό!!!

Τόσο εσύ όσο και το παιδί θα πάρετε σίδηρο μόνο αν γίνουν αιματολογικές εξετάσεις που θα δείξουν τιμές τέτοιες που κάνουν τη λήψη του σιδήρου απαραίτητη. Αν ο σίδηρος δεν είναι απαραίτητος και παρόλα αυτά χορηγείται, τότε δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην αφομοίωση του ασβεστείου και όχι μόνο...

Είναι πραγματικά επικίνδυνο να χορηγούνται συμπληρώματα χωρίς αυτά να είναι πραγματικά απαραίτητα.

Η παιδίατρος στο συγκεκριμένο θέμα είναι επικίνδυνα αυθαίρετη. Ποτέ δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά ότι μπορεί η μητέρα παίρνοντας σίδηρο να αυξήσει την περιεκτικότητα του γάλακτος σε σίδηρο ή να αυξήσει την πρόσληψη σιδήρου από το παιδί.

ΕΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ & ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΙΔΗΡΟΥ & ΦΥΛΛΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ ΟΣΟ ΘΗΛΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?

Διαφημίσεις

Η μητερα ναι στο μωρο μη δωσεις αν δεν κανετε εξετασεις.

Ηθελα να πω πως τα σκευασματα βιταμινων δεν ειναι και εντελως αθωα προσωπικα εχω παθει αλλεργικη αντιδραση σε χαπι ασβεστιου. Μολις το πηρα γεμισα εξανθημα οταν ημουν εγκυος .

Γενικα και στην πρωτη και σε αυτη την εγκυμοσυνη ο θειος μου και γιατρος μου δεν μου δινει συμπληρωμα αν δε δει τις εξετασεις αιματος το μονο που δινει σε καθε εγκυμονουσα χωρις να προηγηθουν εξετασεις ειναι το φυλλικο οξυ ολα τα αλλα τα χορηγει κατοπιν εξετασεων.

Το ιδιο συμβουλεψε και στη διαρκεια της γαλουχιας μετα απο εξετασεις πηρα εκει γυρω στο 5μηνο μια πολυβιταμινη 1 μηνα και τελος.

Οσο για το παιδι και μας η γιατρος μας ειπε ακομα και τωρα που χρονισε πως μονο αν δει την οψη του και καποια αλλα στοιχεια πως παραπεμπουν σε ελλειψη σιδηρου θα του εκανε αναλυση αιματος και ΜΟΝΟ τοτε θα χορηγουσε σκευασμα.

Οι αιματολογικές εξετάσεις πάντα χρειάζονται για να καθορίζεται με ακρίβεια η δοσολογία του σιδήρου. Ο αιματολόγος πρέπει να παρακολουθεί τακτικά τους ασθενείες.

Γεια σας! ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να ρωτησω τ εξης. το μωρο μου ειναι 7 μηνων και θηλαζει. Εχουμε ξεκινησει στερεες εδω και ενα μηνα. Η παιδιατρος μου ειπε οτι πρεπει να της δινω συμπληρωμα σιδηρου γιατι το μητρικο γαλα δεν την καλυπτει! Ισχυει κατι τετοιο? Ευχαριστω.

• 2 εβδομάδες μετά...

θηλαζω δυο μηνες αποκλειστικα. η παιδιατρος μου ειπε να δινω στο παιδι καθε μερα μια σταγονα ενος συμπληρωματος βιταμινων a-d (ακουαζολ) επειδη το μητρικο γαλα ειναι φτωχο σε αυτες τις βιταμινες. ισχυει?

Έκανε κάποιες εξετάσεις στο παιδί και βρήκε έλλειψη ή έτσι προληπτικά;

Ειδικά για την Α:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/vitamins.html#a

Breastmilk is a natural, excellent source of vitamin A. Promoting breastfeeding is the best way to protect babies from Vitamin A deficiency. Vitamin A deficiency is rare in breastfed babies even in areas of the world where vitamin A deficiency is widespread.

και για την D:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/vitamin-d.html

Factors that put your breastfed baby at risk for vitamin D deficiency (rickets) are:

* Baby has very little exposure to sunlight.

* Both mother and baby have darker skin and thus require more sun exposure to generate an adequate amount of vitamin D.

* Mother is deficient in vitamin D - this is rare in western countries. The amount of vitamin D in breastmilk depends upon mom's vitamin D status.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

θηλαζω δυο μηνες αποκλειστικα. η παιδιατρος μου ειπε να δινω στο παιδι καθε μερα μια σταγονα ενος συμπληρωματος βιταμινων a-d (ακουαζολ) επειδη το μητρικο γαλα ειναι φτωχο σε αυτες τις βιταμινες. ισχυει?

Να ζητήσεις από τη γιατρό σου την επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα, έτσι όπως έχει δημοσιευτεί στα επιστημονικά περιοδικά, που να λέει ότι όλα τα μωρά που τρέφονται με μητρικό γάλα, πρέπει να παίρνουν αυτές τις βιταμίνες.

(τόσα εκατομύρια χρόνια εξέλιξης, δεν έφτασαν ώστε το τελευταίο είδος που εμφανίστηκε να έχει ισάξιο γάλα με τα προηγηθέντα θηλαστικά....)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...