Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπραβο Μιμικα. Ευτυχως που αλλαξες γιατρο! Και εμας το ιδιο μας ειχε πει για το πουλακι του για το αμμωνιακο οξυ των ουρων.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Παρακαλώ θα μου συστήσετε τον γιατρό στο Αγ. Σοφία; γιατί έχω γιατρό που συνέστησε εγχείριση τον πρώτο μήνα (αν εξελιχθεί ομαλά κάποιο πρόβλημα στο νεφρό, όπως αναμένεται). Πείτε μου και την ειδικότητά του γιατί εγώ χρειάζομαι παιδοουρολόγο. Δεν ξέρω αν είναι ίδια περίπτωση.

ευχαριστώ,

g4BDp3.pngyCdLp3.png

ειναι παιδοχειρουργος αυτος που συστησα στην mimika....

αλλα αν θελεις σου στελνω τα στοιχεια του....να ρωτησεις...

πολυ καλος ανθρωπος...

δεν βαζει στο χειρουργειο ευκολα μωρα!!

μεγαλο προσον!!!

Διαφημίσεις

ειναι παιδοχειρουργος αυτος που συστησα στην mimika....

αλλα αν θελεις σου στελνω τα στοιχεια του....να ρωτησεις...

πολυ καλος ανθρωπος...

δεν βαζει στο χειρουργειο ευκολα μωρα!!

μεγαλο προσον!!!

Oxi απλα πολυ καλος, μαλαμα ειναι ο ανθρωπος!

• 2 εβδομάδες μετά...

Γειά σας,

δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο έχω χαρεί που βρήκα αυτό το θέμα εδώ πέρα (βασικά το βρήκε ο άντρας μου και μού το είπε)..

Το μπουμπούδι μου είναι σχεδόν 6 μηνών τώρα και γεννήθηκε και αυτό με υδροκήλη στον αριστερό όρχι. Ο παιδίατρος μας είπε ότι στο 80% των αγοριών διορθώνεται μόνο του μέχρι να χρονίσει και αν δεν, τότε θα χρειαστεί μια μικρή επέμβαση. (μόλις άκουσα τη λέξη επέμβαση κόντεψα να λιποθυμήσω εννοείται)

Μέχρι στιγμής δεν έχει φύγει (και μάλλον εγώ είμαι τρελή αλλά μου φαίνεται και λίγο πιο μεγάλο απο πριν?) και το σκέφτομαι συνέχεια.

Η μητέρα μου ζεί στο εξωτερικό και λέει να κάνουμε εκεί την εγχείρηση αλλά θέλω να πιστεύω ότι εδώ έχουμε πολύ καλούς γιατρούς. Βέβαια που θα πέσεις είναι το θέμα...

Τέλος πάντων, χάρηκα πολύ που σας βρήκα και ελπίζω να μην σας πειράζει που μπήκα στη συζήτηση.

Πολλούς χαιρετισμούς σε όλους.

zLpw.jpg

• 3 months later...

Ο Κωνσταντίνος μου είχε ομφαλοκήλη, υδροκήλη και βουβωνοκήλη. Δεν αφήσαμε και τίποτα. Για τη βουβωνοκήλη εγχειρίστηκε δύο μηνών, έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε, γιατί έκανε περίσφιξη. Όσον αφορά την ομφαλοκήλη είχε ένα εξόγκωμα μέχρι 6-7 μηνών, αλλά ευτυχώς έκλεισε από μόνη της. Τώρα απλά προεξέχει λίγο το δερματάκι που περίσσεψε. Η υδροκήλη υποχώρησε από μόνη της.

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Καθώς και ο γιος μου έχει υδροκήλη (21 μηνών) και μου υποδείξανε χειρουργική επέμβαση θα μπορούσατε να μου δώσετε και εμένα το όνομα του συγκεκριμένου γιατρού που αναφέρετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Βασίλης

• 2 months later...
"Η φυση προνοει καλυτερα απο εμας και τα αγορακια μεχρι 24 μηνων προστατευονται μονα τους απο το αμμωνιακο οξυ των ουρων. Το 90% των περιπτωσεων φιμωσης που χειρουργω, ειναι απο λαθος των μαμαδων και των παιδιατρων που "καθαριζουν" το πουλακι των αγοριων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 24 ΜΗΝΩΝ"

κι εμεινα να τον κοιταζω σα χαζη γιατι τοσο καιρο το καθαριζα κατα τις υποδειξεις του αλλου.

Τελικά έχω μπερδευτεί. Εμάς από το μαιευτήριο μας είχαν πει να μην το πειράζουμε το πουλάκι του μικρού ενώ ένας παιδοουρολόγος που πρόσφατα πήγαμε μας είπε ότι ναι μεν να μην το κατεβάζουμε αλλά να το καθαρίζουμε. Τελικά τί ισχύει? Και εγώ έχω διαβάσει κάπου για το αμμωνιακό υγρό και ότι δεν πρέπει να το πειράζουμε!

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Αγαπητές μητέρες

Πράγματι η υδροκήλη απορροφάται τις περισσότερες φορές εάν περιμένουμε 12 μήνες. Στις περιπτώσεις που παραμένει υγρό γύρω από τον όρχι τότε αντιμετωπίζεται σαν βουβωνοκήλη σε ημερήσια νοσηλεία.

Όσον αφορά το πολυσυζητημένο θέμα της φίμωσης παρακαλώ διαβάστε το άρθρο http://www.iator.gr/marinopoylos/fimosis.htm και ενημερωθείτε ώστε να μην κακοποιείτε τα αγοράκια σας.

Με εκτίμηση

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα!Ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωριζει τι γινεται με την υδροκήλη μετα τους 12 μηνες. Ο μικρος μου είναι 14 μηνών και πριν λίγες ημέρες, που τον πηγαμε στην παιδίατρο μας είπε πως έχει υδροκήλη στον δεξιο όρχι και ο αριστερός ειναι ανελκώμενος

(ως μωρο είχε υδροκήλη στον αριστερο ορχι αλλα έφυγε στους 11μήνες περιπου). Μας πρότεινε να επισκεφτούμε έναν παιδοχειρούργο.Πηγαμε σε έναν στο Βόλο και μας είπε ότι πρέπει να χειρουργηθεί σιγουρα στον δεξιο και αν εμείς το επιθυμούμε και στον αριστερο (μιας και θα φαει χειρουργειο-ολικη νάρκωση).Εχουμε αγχωθεί αρκετα και ψάχνουμε για κάποιον παιδοχειρουργο στην Αθήνα (για μία δευτερη γνώμη).

Αγαπητή dimi81

Πράγματι η υδροκήλη μετά τον πρώτο χρόνο θεωρείται ισοδύναμη με αληθή βουβωνοκήλη και συνιστάται η διόρθωσή της.

Η επέμβαση γίνεται σε ημερήσια νοσηλεία χωρίς να είναι απαραίτητη η παραμονή του παιδιού στην κλινική πέρα από 2-3 ώρες μετεγχειρητικά.

Με εκτίμηση

Μαρινόπουλος Γιάννης

Παιδοχειρουργός

Σας ευχαριστω πολυ κ Μαρινοπουλε,

θα ηθελα επιπλεον να σας ρωτησω:

πρώτον αν η επεμβαση πρέπει να γίνει άμεσα στο δεξιο ορχι ή να περιμένουμε λίγο.Υπαρχει περιπτωση να φύγει το υγρό και να κλείσει το <<καναλακι>> που συνδεει την κοιλιτσα του μικρού μου με τον ορχι χωρις επεμβαση;

και δευτερον αναφορικα με τον αριστερο όρχι (ανελκώμενο), ο οποίος είχε παρουσιάσει υγρό (το οποίο εφυγε στον 11ο μήνα),πρέπει να χειρουργηθεί τώρα (μιας και θα γίνει η επεμβαση);Ο γιατρος εδω μας είπε ότι μάλλον και αυτό το <<καναλάκι>> είναι ανοιχτο οπότε μπορει να δημιουργηθεί στο μέλλον (σε 1-2 μήνες η ποτέ) υδροκήλη η βουβωνοκήλη και σ'αυτόν τον όρχι.

Καλημερα mimika,

διαβασα στο Forum για το θεμα της υδροκήλης που είχε ο μικρούλης σου και θέλω μια χάρη...επειδη αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο προβλημα με τον μικρό μου (ο οποίος είναι σχεδον 15 μηνων) και μάλιστα πιο συνθετο (ο δεξιος όρχις έχει υδροκήλη και ο αριστερος είναι ανελκώμενος) και πρέπει με βάση τα λεγόμενα του παιδοχειρούργου στο Βόλο να χειρουργηθεί άμεσα και στις δύο πλευρές, θα ήθελα τα στοιχεία του παιδοχειρούργο στο παιδών Αγια Σοφία που σου είχε προτείνει η Ελενα.

Σ΄ ευχαριστώ..

Δήμητρα

Αγαπητή dimi81

Αφού περάσουν 12 μήνες η πιθανότητα απορρόφησης και αυτόματης ίασης είναι μηδαμινή.

Η επέμβαση της υδροκήλης είναι καλό να προγραμματιστεί στο κοντινό μέλλον ώστε να μηδενιστεί η πιθανότητα περίσφιγξης.

Όσον αφορά τον αριστερό όρχι εάν παραμένει τις περισσότερες ώρες στο όσχεο το οποίο παρουσιάζεται καλά φουσκωμένο και όχι υποπλαστικό τότε είναι καλό να μην πειραχθεί. Ο ανελκόμενος όρχις οφείλεται στο φυσιολογικό αντανακλαστικό του κρεμαστήρα μυός και δεν χρειάζεται επέμβαση.

• 1 month later...

Κοριτσια, εγω μολις γυρισα απο το Αγ. Σοφια για να μου πει ο χειρουργος αν η υδροκηλη που εχει ο γιος μου (15 μηνων) πρεπει να αφαιρεθει τωρα. Για να ειμαι πιο σιγουρη μπορειτε να μου πειτε κ εμενα τον πχγ για τον οποιο λετε? Ελπιζω να πηγα σε αυτον! Χιλια ευχαριστω!!!

• 2 months later...
  • 3 months later...

Καλησπέρα! Είμαι καινούρια στην παρέα, αλλά έχω βρει απαντήσεις σχεδόν σε όλες τις απορίες μου σ'αυτό το φόρουμ... ανεκτίμητη η βοήθεια από άλλους γονείς! Το μπεμπάκι μου είναι 4 μηνών, γεννήθηκε πρόωρο γιατί εγώ έπρεπε να ξεκινήσω χημειοθεραπείες... στον 6ο μήνα κύησης μου διέγνωσαν καρκίνο στο μαστό οπότε χειρουργήθηκα έγκυος προκειμένου να κρατήσω το μωρό. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αλλά τώρα μου λένε ότι το μωρό μου έχει υδροκήλη για την οποία δεν κάνουμε τίποτα προς το παρόν και βουβωνοκήλη που χρειάζεται χειρουργείο... δεν θέλω καθόλου να ταλαιπωρηθεί άλλο το μωρό μου, ειδικά χωρίς λόγο. Αν μπορείτε να μου στείλετε το τηλέφωνο του γιατρού στο Αγία Σοφία για μια δεύτερη γνώμη θα σας είμαι ευγνώμων...Ευχαριστώ πολύ και να είστε όλες καλά να χαίρεστε να ζουζούνια σας!

KYWPp3.png

• 4 months later...

Εχουν περάσει χρόνια από αυτή σας την ανάρτηση, αλλά θα μπορούσατε να μου στείλετε το ονομα του γιατρού. Είμαστε σχεδόν πέντε μηνών και αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ευχαριστώ

Τα νεα ειναι χαρμοσυνα!

Πηγαμε σημερα στο Αγ. Σοφια και τον ειδε ενας πολυ καλος συστημενος παιδοχειρουργος (ευχαριστω Ελενα!)

Μας ειπε λοιπον οτι δεν εχει θεμα ο κουκλος μου και κατα 99% θα απορροφηθει μονο του μεχρι 12-14 μηνων. "Δεν ταλαιπωρω εγω τις ψυχουλες μου με χειρουργια ανευ λογου" μας ειπε.

Επισης ενω ο αλλος "γιατρος" μας πανικοβαλλε να χειρουργηθει αμεσα και ωστοσο εγω να του κατεβαζω το πουλακι του για να μην παθει φιμωση, αυτος που πηγαμε σημερα μας ειπε συγκεκριμενα:

"Η φυση προνοει καλυτερα απο εμας και τα αγορακια μεχρι 24 μηνων προστατευονται μονα τους απο το αμμωνιακο οξυ των ουρων. Το 90% των περιπτωσεων φιμωσης που χειρουργω, ειναι απο λαθος των μαμαδων και των παιδιατρων που "καθαριζουν" το πουλακι των αγοριων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 24 ΜΗΝΩΝ"

κι εμεινα να τον κοιταζω σα χαζη γιατι τοσο καιρο το καθαριζα κατα τις υποδειξεις του αλλου.

Αχ αυτο το ενστικτο της μανας ομως!

Του ειχα πει του αντρα μου οτι κατι δε μου αρεσε στον αλλον "γιατρο" , ειχε ξεχασει το ραντεβου, ο τροπος που μας τα ελεγε και επιασε και το μωρο στα γεννητικα του χωρις να πλυθει που μολις ειχε ερθει απ' εξω :shock: (και μας εβγαλε και κουστουμακι 3.000€ και βαλε)!

Και μετα σου λεει φταιει ο φονιας! :evil:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...