Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

εγω τρωω ασυστολα, ειμαι λιχουδα, κι εχω βαλει 5 κιλα, ειμαι 24 εβδομαδων. Ξεκινησα στην αρχη με σωστη διατροφη, αλλα γενικα ειμαι λιγο παρορμητικη και θελω να κανω αυτο που θελω, να μην ζοριζομαι και να μην στερουμαι και ετσι τρωω αρκετα εως πολυ. Το μεσημερι τρωμε στη μαμα μου και αν και δεν τρωω πολυ φαγητο, τρωω πολυ ψωμι, και μετα φρουτα. Γλυκα, καθε μερα, εκανα καμπυλη ζαχαρου στην 8η εβδομαδα και δεν ανεβαζω ζαχαρο, θα ξανακανω σε 2 εβδομαδες. Το βραδυ δεν τρωω φοβερα, γιατι εχω και καουρες, αλλα υπηρχε καποια περιοδος που λογω κοινωνικων υποχρεωσεων τρωγαμε καθε βραδυ πιτσες και σουβλακια. Με τα σαλατικα δεν τα παω καλα γιατι θελουν προετοιμασια αρκετη και βαριεμαι να ετοιμαζω, μια φορα την εβδομαδα φτιαχνω μια σαλατα, αλλιως τρωω κανενα τοστ, κανενα γιαουρτι. Τα γλυκα ειναι η καταστροφη μου και το ξερω. ΜΟυ εχει λειψει η κινηση, περπαταω τακτικα κανενα μισαωρο, δεν εχω αντοχες για παραπανω, καποτε περπατουσα 1-2 ωρες την ημερα και πραγματικα μου στοιχιζει που δεν μπορω να περπατησω περισσοτερο, κανει και αφορητη ζεστη, περιμενω να φθινοπωριασει να περπαταω περισσοτερο, και ισως καταφερω να μην παρω πολλα κιλα ακομα.

Ειμαι παραδειγμα προς αποφυγην!!!Γι'αυτο τα εγραψα, να ΜΗΝ κανετε οτι εγω!

ΤΡωτε σαλατες απ'εξω;Τις εχω αποφυγει ως τωρα για τον γνωστο φοβο τοξοπλασματος, αλλα σε μηνα οπως ειμαι εγω υπαρχει αυτος ο φοβος ή ειναι μονο για το πρωτο τριμηνο; Μια φορα εφαγα με τυψεις, αλλα αν μπορουσα να τρωω ετοιμες δεν θα σαβουρωνα τοσο, τουλαχιστον τα βραδυα. Δηλαδη αντι για πιτσα και σουβλακια οταν βγαινουμε εξω, εγω θα ετρωγα τη σαλατα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω τρωω ασυστολα, ειμαι λιχουδα, κι εχω βαλει 5 κιλα, ειμαι 24 εβδομαδων. Ξεκινησα στην αρχη με σωστη διατροφη, αλλα γενικα ειμαι λιγο παρορμητικη και θελω να κανω αυτο που θελω, να μην ζοριζομαι και να μην στερουμαι και ετσι τρωω αρκετα εως πολυ. Το μεσημερι τρωμε στη μαμα μου και αν και δεν τρωω πολυ φαγητο, τρωω πολυ ψωμι, και μετα φρουτα. Γλυκα, καθε μερα, εκανα καμπυλη ζαχαρου στην 8η εβδομαδα και δεν ανεβαζω ζαχαρο, θα ξανακανω σε 2 εβδομαδες. Το βραδυ δεν τρωω φοβερα, γιατι εχω και καουρες, αλλα υπηρχε καποια περιοδος που λογω κοινωνικων υποχρεωσεων τρωγαμε καθε βραδυ πιτσες και σουβλακια. Με τα σαλατικα δεν τα παω καλα γιατι θελουν προετοιμασια αρκετη και βαριεμαι να ετοιμαζω, μια φορα την εβδομαδα φτιαχνω μια σαλατα, αλλιως τρωω κανενα τοστ, κανενα γιαουρτι. Τα γλυκα ειναι η καταστροφη μου και το ξερω. ΜΟυ εχει λειψει η κινηση, περπαταω τακτικα κανενα μισαωρο, δεν εχω αντοχες για παραπανω, καποτε περπατουσα 1-2 ωρες την ημερα και πραγματικα μου στοιχιζει που δεν μπορω να περπατησω περισσοτερο, κανει και αφορητη ζεστη, περιμενω να φθινοπωριασει να περπαταω περισσοτερο, και ισως καταφερω να μην παρω πολλα κιλα ακομα.

Ειμαι παραδειγμα προς αποφυγην!!!Γι'αυτο τα εγραψα, να ΜΗΝ κανετε οτι εγω!

ΤΡωτε σαλατες απ'εξω;Τις εχω αποφυγει ως τωρα για τον γνωστο φοβο τοξοπλασματος, αλλα σε μηνα οπως ειμαι εγω υπαρχει αυτος ο φοβος ή ειναι μονο για το πρωτο τριμηνο; Μια φορα εφαγα με τυψεις, αλλα αν μπορουσα να τρωω ετοιμες δεν θα σαβουρωνα τοσο, τουλαχιστον τα βραδυα. Δηλαδη αντι για πιτσα και σουβλακια οταν βγαινουμε εξω, εγω θα ετρωγα τη σαλατα.

δυστιχως ο κυνδυνος για το τοξοπλασμα δεν ειναι μονο για το πωτο τριμηνο, αλλα για ολη την εγκυμοσυνη!εγω κανω ΚΑΘΕ μηνα αυτην την εξεταση και χωρις να μου την ζηταει ο γιατρος μου, δεν μπορω να αντισταθω και ερχομαι σε επαφη με καποια αδεσποτα, πλενομαι φυσικα μετα και σιγουρα δεν το κολλας χαιδευοντας τα αλλα για καλο και για κακο... πχ χθες πηγα για εξεταση του θυροειδη χτυπησα και μια εξεταση τοξοπλασματος!!

και αυτο που λες γα τις σαλατες εχεις μεγαλο δικιο απο εκει εχουμε πολυ περισσοτερες πιθανοτητες παρα απο το χαιδεμα ενος ζωου!

το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τους ζητας να τα ξαναπλυνουν καλα λεγοντας τους οτι εισαι εγκυος

πχ την περασμενη εβδομαδα ηθελα σαντουις και ηθελα σωνει και καλα να βαλω ντοματα και αγγουρι!ο αντας μου φωναζε και του ειπα να πει στην γυναικα που τα φτιαχνει να τα ξαναπλυνει και να πει οτι ειναι για εγκυο, οντως μου ειπε αντρας μου οτι τα επλυνε μπροστα του

KkgRp2.png

byzDp2.png

Εχεις αντισωματα; Εγω εχω κι ετσι δεν εχω ξανακανει εξετασεις μετα το 1ο τριμηνο, δεν τις εχει ζητησει η γυναικολογος, περ'ολο που καποια στιγμη μου ειπε οτι και να νοσησω θα παρω αντιβιωση, δεν ειναι τραγικο, ισως ειναι κακο για το 1ο τριμηνο που δεν μπορεις να παρεις αντιβιωση σε περιπτωση μολυνσης. Με γατακια δεν εχω καμμια σχεση, οι σαλατουλες ειναι που με απασχολουν, αλλα και παλι εχω σκεφτει μηπως ειναι και υπερβολικος αυτος ο φοβος, νομιζω οτι και τα μαγαζια δεν θα ρισκαραν την υγεια των πελατων τους, μαγαζια που ειναι χρονια σε λειτουργια και ειναι αποδεδειγμενα καθαρα και αξιοπιστα. Παντως ωραια ιδεα, να λεω οτι ειμαι εγκυος και να τους λεω να ξαναπλενουν τα λαχανικα οταν ειναι να παραγγειλω σαλατα. Αν δε με διωξουν καλα θα ειναι!

Εχεις αντισωματα; Εγω εχω κι ετσι δεν εχω ξανακανει εξετασεις μετα το 1ο τριμηνο, δεν τις εχει ζητησει η γυναικολογος, περ'ολο που καποια στιγμη μου ειπε οτι και να νοσησω θα παρω αντιβιωση, δεν ειναι τραγικο, ισως ειναι κακο για το 1ο τριμηνο που δεν μπορεις να παρεις αντιβιωση σε περιπτωση μολυνσης. Με γατακια δεν εχω καμμια σχεση, οι σαλατουλες ειναι που με απασχολουν, αλλα και παλι εχω σκεφτει μηπως ειναι και υπερβολικος αυτος ο φοβος, νομιζω οτι και τα μαγαζια δεν θα ρισκαραν την υγεια των πελατων τους, μαγαζια που ειναι χρονια σε λειτουργια και ειναι αποδεδειγμενα καθαρα και αξιοπιστα. Παντως ωραια ιδεα, να λεω οτι ειμαι εγκυος και να τους λεω να ξαναπλενουν τα λαχανικα οταν ειναι να παραγγειλω σαλατα. Αν δε με διωξουν καλα θα ειναι!

δεν εχω αντισωματα γι'αυτο την κανω απο μονη μου καθε μηνα...

τελικα και αυτη τη φορα βγηκε αρνητικη

ουφ για αλλη μια φορα

εσυ δεν χρειαζεται να εχεις αυτο το αγχος, γιατι εχεις αντισωματα!

KkgRp2.png

byzDp2.png

markela35 σου εχω πει οτι εισαι πολυ δυνατο κοριτσι?

τεσπα ..

φανταζεσαι εμενα 1,61 με λεκανη 10 στρεματα μετα την εγκυμοσυνη πρωτα ο Θεος

σαν χιονοστιβαδα θα ειμαι με 2 ποδια!

Προσπαθω να ειμαι δυνατη..τι να κανω δεν εχω αλλη επιλογη!

Μην φοβασαι για το τοξοπλασμα και εγω δεν ειχα αντισωματα και ολα καλα.απλα θελει να προσεχεις λιγο και αυτο ειναι ολο.Ας ειναι καλα το ξυδι!

Διαφημίσεις

mprabo ! κι εγω 1,61:D κι εγω μεχρι 12 θελω να βαλω!!!

αλλα διατροφη δεν θα το ελεγα οτι κανω....

πολλα νερα αναγκαστικα γιατι επαθα ουρολοιμωξη και δεν θελω να ξαναπαθω:shock:καθε 1 ωρα πηγαινα για πιπι!

γυμναστικη δεν νομιζω τωα, και μετα την εγκυμοσυνη παλι δεν νομιζω γιατι "no money no honey!"

αχ οπως λεει και η ANGEL FACE ας απολαυσουμε τωρα την εγκυμοσυνη μας!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 35Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΟΛΟ 8 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.. ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ..ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ didi&k ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ..:D ΧΑΧΑΧΑΧ

Προσπαθω να ειμαι δυνατη..τι να κανω δεν εχω αλλη επιλογη!

Μην φοβασαι για το τοξοπλασμα και εγω δεν ειχα αντισωματα και ολα καλα.απλα θελει να προσεχεις λιγο και αυτο ειναι ολο.Ας ειναι καλα το ξυδι!

το πιστευεις οτι θελω τοσα να σου πω ...σβηνω το μηνυμα ... ξανακεκιναω να γραψω.... ξανασβηνω το μυνημα....

δεν ξερω τι να σου πω και να μην σε κανω να κλαψεις....

θα το κρατησω ακομη μια φορα μεσα μου και δεν θα στο πω

θα σου στειλω ομως αυτο το μηνυμα για να σου στειλω μια μεγαλη αγκαλια και please μην κλαψεις....

KkgRp2.png

byzDp2.png

ANGEL FACE να βουμε ενα νησι ενδιαμεσα κρητη και ροδο και να βρουμε εκει το γυμναστηριο:P

χαχαχαχ didi&k ναι!!! θα φτιαξουμε το πρωτο εν πλω γυμναστηριο..δεν ειναι κακη ιδεα αν φανταστεις οτι τις προαλες ειδα τα πρωτα περιπτερα εν πλω στο ιντερνετ και εμεινα με ανοιχτο το στομα!!! γιατι οχι και εμεις??χαχααχχα:D:D:D

• 3 εβδομάδες μετά...

εχω ειχα παρει 9 κιλα τα οποια κι εχασα σε 2 βδαμαδες αφοτου γεννησα, και στη πορεια εχασα αλλα 3.ολα αυτα με σωστη διατροφη και γυμναστικη φυσικα..(βεβαια στη διαρκεια της εγκυμοσυνης δεν εκανα γυμναστικη)

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Κορίτσια καλησπέρα. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, ξεκίνησα 45 κιλά (ύψος 1,67) και όταν μπήκα στο μαιευτήριο να γεννήσω ζύγιζα 55. Όλοι μου έλεγαν ότι επειδή ήμουν πολύ αδύνατη, θα έβαζα σίγουρα πάνω από 20 κιλά. Μούφες. Πήρα 10 κιλά και από το νοσοκομείο έφυγα -7. Τα υπόλοιπα τα έχασα σε 4 μέρες. Στο πρώτο τρίμηνο πήρα 1 κιλό, στο 2ο 4 κιλά και στο 3ο (με είχαν πιάσει κάτι λιγούρες, δεν μπορούσα να σταθώ όρθια αν δεν έτρωγα τουλάχιστον κάθε 1 ώρα) τα υπόλοιπα 5. Ο γιατρός μου είχε πει ότι με τέτοιο μεταβολισμό, δεν χρειαζόταν να κόψω τα γλυκά, μόνο να τα τρώω λελογισμένα. Παρά τα σχετικά λίγα κιλά που έβαλα, η κοιλιά... τούρλα. Στο 1ο τρίμηνο ήταν ολοστρόγγυλη και προεξείχε (φαινόταν πως είμαι έγκυος και τουλάχιστον 4ων μηνών), στο 2ο πετάχτηκε και απότομα και όλοι μου έλεγαν ότι μοιάζω με τουλάχιστον 7 μηνών. Άντε να τους εξηγήσω ότι ούτε εγώ ήξερα τι είχε μέσα η κοιλίτσα μιας και στα κιλά ήμουν κάτι παραπάνω από καλά. Στο τελευταίο τρίμηνο, η κοιλιά είχε πάψει να είναι κοιλιά, είχε γίνει κοιλούμπα :) Την καταχάρηκα την εγκυμοσύνη μου. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο κορίτσια και μ ένα πόνο :)

• 7 months later...

εγω στη πρωτη εγκυμοσινη ξεκινησα 50(υψος 1,70-στεκα) και οταν γεννησα(34w)ημουν 58. ενα μηνα μετα τη γεννα ημουν και παλι 50. στη δευτερη εγκυμοσινη ξεκινησα παλι 50 και εφτασα τα 60 κιλα, αλλα επανιλθα γρηγορα. εχω πολυ μικρο στομαχι και δε βαζω κιλα γιαυτο τοσο λιγα.ως παιδι ημουν συνεχια αρρωστη απο την αφαγηα με αναιμια και τετοια. . .ακομα βασανιζιομαι

Εγώ σχεδόν 21η βδομαδα κ εχω ηδη παρει 8 κιλά. Το έχασα στην αρχη γιατι εκανα διατροφή για 3 μηνες κ ειχα χάσει 7 κιλά, οποτε μετα έπεσα με τα μούτρα σε οσα ειχα στερηθεί (μέγα λαθος). Ξεκίνησα 56 κιλά (1.53 ύψος). Προσπαθώ πλεον να προσέχω καπως τι τρώω αλλα οι διακοπες δε βοήθησαν καθολου. Τωρα ευελπιστώ να μη παρω υπερβολικά πολλα κιλα απο δω κ περα. Ιδωμεν!

kqKHp2.png

egw mexri tin 20 w eixa valei 5 kg apo tin 20-28 epidei imoun sto krevati evala alla 7 arxisa k 3efevga meta tin 28 w afou fanike sti kampili glikozis oti ixa diaviti kiusis me ti diatrofi den evaza oute grammario twra sti 35w den exw valei akomi k anisixw gia tin mikroula m giati i metriseis einai mia vdomada katw.etsi k egw ipa na stamatisw na agxwnomai gia to varos simasia exei na pernoun varos ta mwrakia mas k emeis meta 8a plakw8oume sti gumnastiki...

Εγώ σχεδόν 21η βδομαδα κ εχω ηδη παρει 8 κιλά. Το έχασα στην αρχη γιατι εκανα διατροφή για 3 μηνες κ ειχα χάσει 7 κιλά, οποτε μετα έπεσα με τα μούτρα σε οσα ειχα στερηθεί (μέγα λαθος). Ξεκίνησα 56 κιλά (1.53 ύψος). Προσπαθώ πλεον να προσέχω καπως τι τρώω αλλα οι διακοπες δε βοήθησαν καθολου. Τωρα ευελπιστώ να μη παρω υπερβολικά πολλα κιλα απο δω κ περα. Ιδωμεν!

Και εγώ περίπου τα ίδια... Είμαι στην 25η και έχω πάρει 8 κιλά. (ξεκίνησα 55 κιλά με 1,66 ύψος). Ήμουν που ήμουν λαίμαργη, έκοψα και το τσιγάρο και αποθρασύνθηκα τελείως!!! Τώρα τελευταία προσπαθώ να προσέχω, το μόνο καλό είναι ότι δεν τρώω καθόλου γλυκά!!!

Διαφημίσεις

Μην ανησυχείς καθόλου, εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πήρα συνολικά 20 κιλά! Ξεκίνησα από 49 κιλά και έφτασα αισίως τα 69!! Μετά από σαράντα μέρες που γέννησα είχα χάσει τα 17 χωρίς δίαιτα! ( Βοήθησε ο θηλασμός ).

Εγώ στο πρώτο μου είχα πάρει 26 κ.γιατί ήμουνα στο κρεβάτι & στο 2ο πήρα 16κ. Τα έχασα όμως γρήγορα, μετά με τη κούραση με τα μωρά μου....:)

• 1 month later...

κοριτσια καλησπέρα κ απο μένα..είμαι καινούργια στο foroum αρα ελπιζω να θέτω σε σωστο topic κ την δική μου απορία.. Είμαι στην 18 εβδομάδα, ξεκίνησα την εγκυμοσ μου 56 κιλα. Αρχικά έχασα 3 λόγο εμετων αλλα τώρα εφτασα πάλι τα 55.. τα κιλα τα πήρα μέσα σε ένα μήνα κ ο γιατρός μου μου είπε πως δεν παμε καλα αν τα παίρνω 2 -2 μες τον μήνα!Είναι λίγο αυστηρός ?Α να πω πωσ εχω ύψος 1,60..Επίσης ο 5 μήνας απο ποια εβδομάδα ξεκινά?

• 3 εβδομάδες μετά...
  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Το ιδανικό βάρος που πρέπει να πάρει μια γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη εξαρτάται από τον Δείκτη Μάζας Σώματος, τον γνωστό BMI (από τις λέξεις Body Mass Index). Ο BMI υπολογίζεται ως εξής: Πολλαπλασιάζουμε το ύψος της γυναίκας με τον εαυτό του, π.χ. για μια γυναίκα που έχει ύψος 1,60, η πράξη είναι 1,60 Χ 1,60 = 2,56. Στη συνέχεια, διαιρούμε το βάρος της με τον παραπάνω αριθμό. Π.χ. αν η γυναίκα αυτή έχει βάρος 56 κιλά, τότε διαιρούμε 56 : 2,56 = 21,88. Αυτός ο αριθμός που προκύπτει από τις ανωτέρω δύο πράξεις είναι ο BMI, δηλ. ο Δείκτης Μάζας Σώματος.

Ο δείκτης αυτός μας δείχνει αν η γυναίκα είναι λιποβαρής, κανονικού βάρους, υπέρβαρη ή παχύσαρκη. Ειδικότερα:

BMI < 19,8 σημαίνει λιποβαρής

BMI 19,8 - 26,0 σημαίνει κανονική

BMI 26,0 - 29,0 σημαίνει υπέρβαρη

BMI > 29,0 σημαίνει παχύσαρκη

Άρα, στο παράδειγμά μας η παραπάνω γυναίκα, με BMI 21,88, θεωρείται κανονικού βάρους.

Ανάλογα με τον BMI, καθορίζεται και το ιδανικό βάρος που πρέπει να πάρει η έγκυος. Ειδικότερα:

BMI < 19,8 : Ιδανική αύξηση βάρους 13 μέχρι 18 κιλά

BMI 19,8 - 26,0 : Ιδανική αύξηση βάρους 11 μέχρι 16 κιλά

BMI 26,0 - 29,0 : Ιδανική αύξηση βάρους 7 μέχρι 11 κιλά

BMI > 29,0 : Ιδανική αύξηση βάρους 5 μέχρι 9 κιλά

Στους αριθμούς αυτούς υπάρχουν στη βιβλιογραφία ελαφρές διαφοροποιήσεις. Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από το αμερικανικό Food and Nutrition Board.

Οι γυναίκες που πριν την εγκυμοσύνη είχαν βάρος λιγότερο των 50 κιλών έχουν αυξημένες πιθανότητες για πρόωρο τοκετό. Οι έγκυες που δεν παίρνουν επαρκές βάρος κατά την εγκυμοσύνη έχουν αυξημένη πιθανότητα για χαμηλό βάρος γέννησης του μωρού (λιγότερο των 2.500 gr), ενώ οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή παίρνουν υπερβολικό βάρος κατά την εγκυμοσύνη έχουν αυξημένες πιθανότητες για μακροσωμία του μωρού. Αντίθετα, οι γυναίκες με κανονικό βάρος πριν την εγκυμοσύνη και κανονική αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Φυσικά, το θέμα είναι πολύ μεγάλο και τα παραπάνω αποτελούν απλώς μια εισαγωγή.

Χριστίνα Π. Βάντζου

http://maieytiras-gynaikologos.blogspot.gr

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

κορίτσια καλησπέρα... Αυτή την εβδομάδα μπήκα στον 6ο μήνα κύησης και είμαι 56 κιλά.. Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 49 κιλά αλλά στον 4ο μήνα πήρα 4 κιλά μαζεμένα.. Ο γιατρός μου είπε να κόψω το βραδυνό φαγητό... Μήπως είναι λίγο υπερβολή αυτό?? Δεν μπορώ να πω οτι αυξήθηκε η όρεξη μου.. το ίδιο με πριν τρώω και προσέχω ιδιαίτερα:P:p

κορίτσια καλησπέρα... Αυτή την εβδομάδα μπήκα στον 6ο μήνα κύησης και είμαι 56 κιλά.. Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 49 κιλά αλλά στον 4ο μήνα πήρα 4 κιλά μαζεμένα.. Ο γιατρός μου είπε να κόψω το βραδυνό φαγητό... Μήπως είναι λίγο υπερβολή αυτό?? Δεν μπορώ να πω οτι αυξήθηκε η όρεξη μου.. το ίδιο με πριν τρώω και προσέχω ιδιαίτερα:P:p

Μήπως εννοούσε να αντικαταστήσεις το βραδυνό με κανένα γιαουρτάκι ή γάλα ή κάτι πιό ελαφρύ; Νομίζω ότι θα ήταν πιό εύκολο να μείωνες τις μερίδες που τρώς γενικά ή να άλλαζες τη διατροφή σου σε κάτι πιό ελαφρύ (δεν ξέρω τί τρως τώρα εικασίες κάνω ;)) απ'το να παραλείψεις ένα γεύμα. Αυτό το μήνα που πήρες τα μαζεμένα κιλά άλλαξες κάτι στην διατροφή σου; Μήπως τσιμπολογάς κατα τη διάρκεια της ημέρας;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Μήπως εννοούσε να αντικαταστήσεις το βραδυνό με κανένα γιαουρτάκι ή γάλα ή κάτι πιό ελαφρύ; Νομίζω ότι θα ήταν πιό εύκολο να μείωνες τις μερίδες που τρώς γενικά ή να άλλαζες τη διατροφή σου σε κάτι πιό ελαφρύ (δεν ξέρω τί τρως τώρα εικασίες κάνω ;)) απ'το να παραλείψεις ένα γεύμα. Αυτό το μήνα που πήρες τα μαζεμένα κιλά άλλαξες κάτι στην διατροφή σου; Μήπως τσιμπολογάς κατα τη διάρκεια της ημέρας;

Δεν μπορώ να πω οτι άλλαξα κάτι στη διατροφή μου...τρώω οπως πριν ,και μαγειρεύω ελαφρά...απλά ίσως χρειάζεται να μειώσω το ψωμί...Συνολικά μέχρι τώρα έχω πάρει 7 κιλά ,ελπίζω μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης μου να μην υπερβώ τα 15... έχω αγχωθεί γιατί μου αρέσει να διατηρήσω την προηγούμενη λεπτή σιλουέτα μου και μετά την εγκυμοσύνη μου... :P χωρςί να αλλάξει ο μεταβολισμός μου

Μην αγχώνεστε τόσο για τα κιλά...

Εγώ ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 63 κιλά (κανονική / ύψος 1.72). Το πρώτο τρίμηνο πήρα σίγουρα ένα πεντάρι (και παραπάνω), τελικά γέννησα στις 42 εβδομάδες έχοντας πάρει 23 (!!!!!!!!!!!) κιλά. Γέννησα στο εξωτερικό, όπου γενικά οι γιατροί δεν πανικοβάλλουν τόσο τις κυοφορούσες με το θέμα των κιλών - ωστόσο ακόμη κι η δική μου γυναικολόγος, που ήταν πολύ cool, έφτασε εκεί γύρω στον 6ο/7ο μήνα να μου πει να ράψω το στοματάκι μου γιατί θα χαλάσω το σώμα μου ;)... Τελικά σήμερα, 8 μήνες μετά τη γέννα, είμαι ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ 59 κιλά (τόσα είχα να φτάσω από το λύκειο!). Θηλάζω βέβαια, οπότε μάλλον αυτό παίζει ρόλο - εκτός κι αν με τη γέννα άλλαξε ο μεταβολισμός μου.

Εγώ πάντως στην εγκυμοσύνη πιέστηκα με κόψιμο τσιγάρου, φόρτο εργασίας, ζαλάδες και όλο το κακό συναπάντημα... Οπότε το να κόψω και το φαγητό ήταν απλά αδιανόητο.

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα!!!!!!!!

Και εγώ με την σειρά μου θα σας πω να μην αγχώνεστε με τα κιλά. Στον γιο μου μέχρι τον 6ο μήνα είχα εμετούς με αποτέλεσμα να μην έχω πάρει κανένα κιλό μέχρι τότε και από τον 6ο και μέχρι το τέλος πήρα 12 ολόκληρα κιλά!!!!:shock::shock::shock::shock:

Γέννησα και βγήκα από το μαιευτήριο με 1 1/2 κιλό που σημαίνει οτι όλα τα κιλά ήταν του μωρού.

Τώρα που γέννησα την κόρη μου ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 56 κιλά και λόγω εμετών (μέχρι την μέρα που γέννησα) και ζάχαρο κύησης μπήκα να γεννήσω 54 κιλά και βγήκα 50 κιλά.

Να σας πω όμως κάτι?????????? ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΠΙΣΤΗΗΗΗΗΗ!!!!!! Μακάρι να μπορούσα να φάω και εγώ ότι ήθελα και ας έπαιρνα και 25 κιλά. Γι'αυτό όσες μπορείτε να φάτε ΦΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ χωρίς καμία ενοχή (εκτός και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας). Τα κιλά θα φύγουν ειδικά αν θηλάσετε.

OTp9p2.png

wwdEp3.png

Εγώ ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 63 κιλά (κανονική / ύψος 1.72). Το πρώτο τρίμηνο πήρα σίγουρα ένα πεντάρι (και παραπάνω), τελικά γέννησα στις 42 εβδομάδες έχοντας πάρει 23 (!!!!!!!!!!!) κιλά. Γέννησα στο εξωτερικό, όπου γενικά οι γιατροί δεν πανικοβάλλουν τόσο τις κυοφορούσες με το θέμα των κιλών - ωστόσο ακόμη κι η δική μου γυναικολόγος, που ήταν πολύ cool, έφτασε εκεί γύρω στον 6ο/7ο μήνα να μου πει να ράψω το στοματάκι μου γιατί θα χαλάσω το σώμα μου ;)... Τελικά σήμερα, 8 μήνες μετά τη γέννα, είμαι ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ 59 κιλά

Mια απο τα ιδια κ εγω sonne.Ξεκινησα με 59 κιλα με 1,76 υψος και εφτασα να παρω 20 με 21 κιλα.Μαλιστα μεχρι τον 7ο μηνα δεν μου φαινονταν καθολου,κανεις δεν πιστευε οτι πηρα κιλα.Φανηκα ''κανονικη'' εγκυος στον 8ο και στον 9ο μηνα.Μια εβδομαδα απο την καισαρικη ειχα χασει ηδη τα 14 κιλα!!!:shock:Δεν πιστευα στα ματια μου...περιττο να πω οτι ετρωγα κανονικοτατα γιατι θηλαζα(κ συνεχιζω να θηλαζω)ενα πολυ φαγανο μωρακι!!!Τωρα(4 μηνες μετα) ειμαι ξανα 59 κιλα!!!Με αρκετες ατασθαλειες,γλυκα σουβλακια κ δεν συμαζευεται!!! ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ:shock: με τα κιλα!!!!Ολα θα γινουν οπως πριν ειδικα με το τρεξιμο του μωρου!!!

3YYfp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...