Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

AX!!! πονεμένη ιστορία.... στην πρωτη μου εγκυμοσύνη πήρα 14 κιλά και έχασα 15 στις 40 μέρες...μέσα στη χρονιά έχασα άλλα 6 χωρις να κάνω τίποτα....

τωρα...ναι ντρεπομαι είμαι απαράδεκτη ....έχω ήδη πάρει 10 κιλά... προσπαθώ να προσέξω...αλλά πέφτει πολλή πείνα ρε κορίτσια...τουλάχιστον δεν τρώω γλυκά και μπινελίκια...αλλά ο γιατρός ενοείτε πως μου την είπε πολύ άσχημα.... και μόλις μπήκα στον 5ο!!!! ουφ!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα.Εγω μεχρι και τον εκτο ειχα παρει 12!!!!!!!!!!!!!Μου βρηκαν ομως διαβητη κυησης και ακολουθω ειδικη διατροφη και εδω και 1,5 μηνα εχω παρει μονο 1

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

Εγώ πάλι ξεκίνησα με 49 κιλά (στο δεύτερο προς τρίτο μήνα που ξεκίνησα να ζυγίζομαι συστηματικά)...ενώ στα κανονικά μου ήμουν 47...συνήθως. Ως τα μισά του πέμπτου είχα φτάσει στα 53. Τωρα είμαι στα μισά του έκτου και ζυγίζω 55 κιλά ακριβώς. Είναι νορμάλ...μη σας πω ότι μου πάει κι όλας γιατί πολύ κοκκαλιάρα ήμουν τελικά....

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Eγώ χθες μπήκα στον έκτο και έχω πάρει σύνολο 4 κιλά από την αρχή της εγκυμοσύνης μου. Ξεκίνησα από 51 και είμαι 55 και πριν 5 μέρες που πήγα στον ενδοκρινολόγο για την Τ4 μου έβαλε και τις φωνές ότι μέχρι τον 4ο μήνα θα πρέπει να παίρνουμε 2 κιλά. Γλυκά το πολύ 1 την εβδομάδα μου είπε, χωρίς να έχω και πρόβλημα με το ζάχαρο. Ο γιατρός μου πάντως δεν έδωσε καθόλου σημασία στα λόγια του.

Διαφημίσεις

εγω ξεκινησα 47και εφτασα 60..αν εχεις ενα φυσιολογικο βαρος για τον σωματοτυπο σου τα κιλα που πρεπει να παρεις ειναι μεχρι 9-12..εμενα ετσι μου ειχε πει και πηρα 13χι χι χι..τωρα ειμαι 2,5μηνων και εχω χασει 2κιλα

Εγω ειμαι στην 29η εβδ και εχω παρει 9 κιλα, δεν με ενδιαφερει καθολου για μετα και ποσο παχια θα ειμαι, απλα εχω δυσκολια να κουμανταρω την κοιλιτσα, ιδιως στον υπνο!! Αν δεν ηταν καλοκαιρι ισως να μην με ενδιεφερε.

Παντως ενα βιβλιο που εχω για την εγκυμοσυνη λεει πως στην 30η ειναι φυσιολογικο να εχεις παρει 10 κιλα, και στο τελος 14 (μεσος ορος):

5η εβδ 0,5 κ

10η εβδ 1 κ

15η εβδ 4 κ

20η εβδ 6 κ

25η εβδ 8 κ

30η εβδ 10 κ

35η εβδ 12 κ

40η εβδ 14,5 κ

Ειναι κατα μεσο ορο, ετσι? Και λεει οτι συνηθως οι αδυνατες χρειαζονται περισσοτερα κιλα, καθως επισης και εκεινες που εχουν διδυμα (μεσος ορος 18 κιλα)....

Επισης λεει οτι απο τα 14,5 κιλα, τα 9 ειναι το μωρο, ο πλακουντας, το στηθος, το αμνιακο υγρο, η αυξηση του αιματος κλπ...τα υπολοιπα 5 περιπου ειναι 2,5 κ κατακρατηση υγρων και 2,5 κ λιπους που θα χασουμε με το θηλασμο. Αν υπερβουμε αυτα τα 5 κιλα αρχιζουν τα προβληματα, αν και πιστευω απο οργανισμο σε οργανισμο θα υπαρχουν μεγαλες διαφορες.

εγω πηγα συνολικα 13..και μεχρι να φγω απο το μαιευτηριο εχασα τα 8:lol::lol:..3700ηταν το μωρο ολα τα αλλα δεν ξερω ποσο ηταν...παντως μετα απο 2εβδομαδες εχασα και τα υπολοιπα..και να σας πω και κατι καλυτερα ειμαι τωρα...πριν μεινω εγκυος ημουν κοκκαλιαρα....47κιλα και 1,70:shock::shock::shock:

και εγω πιστευω οτι ειμαι σε κανονικα πλαισια.ειμαι στην 25η εβδομαδα και εχω παρει 7 κιλα.αν και εμενα μου φαινονται πολλα ολοι μου λενε οτι ειμαι μια χαρα.μεχρι το τελος μπορω να υπολογισω ποσα ακομα μπορει να παρω?

Τασία μάλλον είναι κάτι που δεν μπορείς να το προβλέψεις. Γενικά λένε περίπου 500 γρ. την βδομάδα παίρνεις στο 3ο τρίμηνο αλλά εγώ που σε 9 μέρες μπαίνω στον 8ο θα σου πω ότι από τον 6ο μέχρι τον 7ο έχασα ένα κιλό και τον υπόλοιπο 7ο δεν έχω πάρει γραμμάριο, αντιθέτως ο μπέμπης μου αυξάνεται με πολύ γοργό ρυθμό. Οπότε μην επηρεάζεσαι από απόψεις και εντυπώσεις, κράτα σταθερή την ποσότητα και την ποιότητα της τροφής που καταναλώνεις και αν δεν κάνεις και κατακράτηση μπορεί να πάρεις ακόμη 2-3 κιλά μπορεί και τίποτα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Annia μου κάνεις εμετούς; Αν ναι είναι φυσιολογικό να χάσεις, μερικές φορές μπορεί να φταίει και ο θυρροειδής, οι εξετάσεις σου είναι καλές; Ρώτα το γυναικολόγο σου. Αλλά μην ανησυχείς. Εγώ είμαι 14 εβδομάδων και έχω πάρει 2 κιλά αλλά παίζουν και αυτά. Στην αρχή είχα πάρει 2 μετά κατέβηκα 1 μετά έφτασα στα 3 παραπάνω και τώρα πάλι κατέβηκα 1. Άρα μπορεί λόγω εγκυμοσύνης να έκοψες κάποιες βρώμικες συνήθειες και έτσι να κατέβηκες τα 2 κιλά.:)

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

βασικα αναγουλες εχω αλλα τρωω κανονικα οπως και πριν μεινω εγκυος..στον θυροειδη που εκανα ηταν λιγες μοναδες παραπανω αλλα μου ειπε ο γιατρος να μην ανησυχω..θα ξαναζυγιστω εκει...σε 9μερες εχω ραντεβου οποτε θα μαθω,σε ευχαριστω που μου απαντησες..

Άννια, ο δείκτης μάζας σώματος (Body mass index) πώς είναι; Μπορείς, αν δεν τον ξέρεις, να κάνεις μια αναζήτηση στο google και να ελέγξεις αν είναι φυσιολογικός. Αν είσαι στα όρια του φυσιολογικού, τότε λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού κι ο γιατρός δεν ανησυχεί με τον θυρεοειδή.

Μήπως είναι ήδη λίγο ανεβασμένα τα κιλά σου από την πρώτη εγκυμοσύνη; Μερικές γυναίκες που ξαναμένουν έγκυες πριν χάσουν τα κιλά της πρώτης, χάνουν τους πρώτους μήνες.

Διαφημίσεις

απο οτι εκανα με βγαζει λιποσαρκη:shock::shock::shock::shock::shock:..17,72..τι να πω ανεκαθεν ημουν αδυνατη και τωρα αδυνατη ειμαι..ημουν 50κ..και ζυγιστηκα και δειχνει 48..θα ζυγιστω και στην ζυγαρια του γιατρου να ειμαι σιγουρη..γιατι απο ζυγαρια σε ζυγαρια διαφερει..

Επειδή έχω ήδη μπει στον τέταρτο μήνα (έχω βάλει περίπου 2 με 2,5 κιλά) θα ήθελα να ρωτήσω εάν από την εμπειρία σας ισχύει ότι στο 3ο τρίμηνο βάζεις τουλάχιστον 2 κιλά το μήνα; Πέρα από αυτό, εσείς πόσα κιλά βάλατε στο 2ο τρίμηνο; Τρομάζω για το τί με περιμένει! Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι βάζω και στα μπούτια (το ευαίσθητό μου σημείο) και όχι μόνο στήθος και κοιλιά. Και εσείς βάζετε γενικώς σε όλο το σώμα ή μόνο στα επίμαχα (στήθος - κοιλιά); .... Πολλές ερωτήσεις!!!

Anto θα δεις και πιο πάνω το μήνυμά μου. Εγώ μέχρι τον 5ο είχα πάρει 4 κιλά και από τον 5ο ως τον 6ο πήρα 3 μαζεμένα!!! Από τον 6ο έως τον 7ο έχασα ένα κιλο, είμαι δηλαδή στα +6 και όλο τον 7ο δεν έχω πάρει γραμμάριο. Δεν είναι απαραίτητο νομίζω ότι το 3ο τρίμηνο παίρνεις 2 κιλά στον μήνα. Τα κιλά τα παίρνω κυρίως στο στήθος και στην κοιλιά!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Επειδή έχω ήδη μπει στον τέταρτο μήνα (έχω βάλει περίπου 2 με 2,5 κιλά) θα ήθελα να ρωτήσω εάν από την εμπειρία σας ισχύει ότι στο 3ο τρίμηνο βάζεις τουλάχιστον 2 κιλά το μήνα; Πέρα από αυτό, εσείς πόσα κιλά βάλατε στο 2ο τρίμηνο; Τρομάζω για το τί με περιμένει! Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι βάζω και στα μπούτια (το ευαίσθητό μου σημείο) και όχι μόνο στήθος και κοιλιά. Και εσείς βάζετε γενικώς σε όλο το σώμα ή μόνο στα επίμαχα (στήθος - κοιλιά); .... Πολλές ερωτήσεις!!!

ego molis evala ena kilaki!!!!...oups!!!!distixos kai prin valo to kilo evlepa na fouskonoun ta mpoutakia mou...grrrrrrrrrrrrrrr!!!!kai eimai kai kontoula!!!

inka

dev042bp___.png

ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΛΙΑ....ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΙΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ..ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΑΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΦΑΝΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 2ΟΚΙΛΑ?????ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΛΟΓΟ ΕΜΜΕΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΚΙΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΤΑ...

kala min nomizeis ki ego eimai kanoniki pros lepti kai o giatros mou eipe 6 me 8 kila na valo mono!!!! giati tha taleporithei o skeletos mou kai o organismos mou me epipleon kila ...genika eimai pitherximeno atomo kai exo kai kalo metavolismo kratao to varos pou eixa mexri simera apo ta 15 mou!!!tora eimai 38 !!!!!entaksi mi trelathoume ki olas paizo 2 pano 2 kato !!!!

kai stis eksosomatikes den pira !!!!alla tora pou ekopsa to tsigaro!!!!!fovame !!!!vlepo ksafnika na kratao sto xeri mou kati kai na troo..kai leo ti kano;...e kala leo fato tora ...kai meta apo ligo pali ...

inka

dev042bp___.png

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟ.....ΕΓΩ ΣΤΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΒΑΛΑ ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΕΤΡΩΓΑ..ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΩ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΤΡΩΝΩ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ 30 ΚΙΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΙΛΑ....ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ....

Εγώ ήμουν 52 με ύψος 1,60, και στο πρώτο δίμηνο λόγω εμετών έφτασα 50,και τώρα που μπήκα 7ο είμαι 57 κιλά.Γενικά στην κοιλιά τα έχω πάρει,ανέβηκα και ένα νούμερο σουτιέν(εξακολουθώ δηλαδή να έχω μικρό στήθος).Παρόλα αυτα,ο γιατρός μου στράβωσε την τελευταία φορά που με ζύγισε,όταν έιδε οτι απο 10/4 που ήμουν 52 στις 1/6 πήγα 56!Μου είπε οτι έχω περιθώριο μέχρι τέλους να πάρω άλλα 5 μόνο,οπότε να κανονίσω την πορεία μου..:confused:

Μήπως είναι υπερβολικός;εσεις πως το βλέπετε;

Και το θέμα είναι οτι εξακολουθώ να έχω μικρή κοιλιά για τον μήνα μου, όλοι αυτό μου λένε,κι εγώ δεν ξέρω τί να κάνω,να τρώγω όπως έτρωγα ή όχι;Το μωρό στις 1/6 που πήγα το βρήκε 1 κιλό,πολύ είναι ή λίγο;

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις,αλλα είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη,και νιώθω ανασφάλεια για όλα..:oops:

Εγώ ήμουν 52 με ύψος 1,60, και στο πρώτο δίμηνο λόγω εμετών έφτασα 50,και τώρα που μπήκα 7ο είμαι 57 κιλά.Γενικά στην κοιλιά τα έχω πάρει,ανέβηκα και ένα νούμερο σουτιέν(εξακολουθώ δηλαδή να έχω μικρό στήθος).Παρόλα αυτα,ο γιατρός μου στράβωσε την τελευταία φορά που με ζύγισε,όταν έιδε οτι απο 10/4 που ήμουν 52 στις 1/6 πήγα 56!Μου είπε οτι έχω περιθώριο μέχρι τέλους να πάρω άλλα 5 μόνο,οπότε να κανονίσω την πορεία μου..:confused:

Μήπως είναι υπερβολικός;εσεις πως το βλέπετε;

Και το θέμα είναι οτι εξακολουθώ να έχω μικρή κοιλιά για τον μήνα μου, όλοι αυτό μου λένε,κι εγώ δεν ξέρω τί να κάνω,να τρώγω όπως έτρωγα ή όχι;Το μωρό στις 1/6 που πήγα το βρήκε 1 κιλό,πολύ είναι ή λίγο;

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις,αλλα είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη,και νιώθω ανασφάλεια για όλα..:oops:

alla 5 kila gia 2 mines den einai ligo !!!!!kala einai nomizo!!!!!!

pos to zigizoun to moraki;apo pio mina to zigizoun;

inka

dev042bp___.png

ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ.

ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ..ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΛΕΥΡΟ......

ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΑ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ...ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΕΦΑΛΙ-ΠΟΔΙΑ ΧΕΡΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΚΟΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΝΑΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ-ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΛΕΝΕ.

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΧΟ iNKA ΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΥΤΑ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...