Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

Ποσα παιδακια πρεπει να θρηνουσουμε ...μεχρι να βαλουν μυαλο ορισμενοι ..οτι και για 10 μετρα..βαζουμε ζωνη...:(

Δεν αντεχω να βλεπω ακομα και στην εθνικη...παιδακια να κυκλοφορουν σαν σβουρες μεσα στο αυτοικινητο...και το επισης τρελο που εχω δει...μωρα ναι μεν στο ειδικο καθισματακι...αλλα οχι δεμενα...:confused:

Ας ειναι το τελευταιο νινι που χανετε τοσο αδικα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποσα παιδακια πρεπει να θρηνουσουμε ...μεχρι να βαλουν μυαλο ορισμενοι ..οτι και για 10 μετρα..βαζουμε ζωνη...:(

Δεν αντεχω να βλεπω ακομα και στην εθνικη...παιδακια να κυκλοφορουν σαν σβουρες μεσα στο αυτοικινητο...και το επισης τρελο που εχω δει...μωρα ναι μεν στο ειδικο καθισματακι...αλλα οχι δεμενα...:confused:

Ας ειναι το τελευταιο νινι που χανετε τοσο αδικα

Έλα μου ντε, πόσα πια;:cry::mad::cry::mad:

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

κρίμα το παιδάκι!!

πότε θα βάλουν μυαλό οι γονείς?

πιο πολύ με νευριάζει η φράση"έλα μωρέ τι θα πάθει για 2 λεπτα?"

διάβασα κάπου ότι το 80% των παιδικών καθησμάτων το τοποθετούν λάθος στο αυτοκίνητο.

επίσης τα πιο συχνά ατυχήματα γίνονται σε κοντινές αποστάσεις από το σπίτι.

προτιμώ να μην πάω πουθενά αν δεν βάλω το παιδί στο κάθησμα.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Το τραγικό είναι ότι το παιδί λειτούργησε ως αερόσακος για τη μαμά του και όλοι οι υπόλοιποι σώθηκαν...

Εδώ τα λέει αναλυτικά:

http://www.entercity.gr/content/view/4780/128/

Συλληπητήρια στην οικογένεια. Ότι και να λέμε το παιδί δε γυρίζει πίσω, αλλά είναι παράδειγμα προς αποφυγή και συμμόρφωσή.

Διαφημίσεις

Συλληπητήρια στην οικογένεια. Ότι και να λέμε το παιδί δε γυρίζει πίσω, αλλά είναι παράδειγμα προς αποφυγή και συμμόρφωσή.

Ακριβώς. Από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σ΄έναν γονιό :cry:

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να τους βάλουν "μέσα" για αμέλεια!

Μα αφού το ξέρεις κυρά μου ότι είναι επικίνδυνο, τι κάνεις??????????

τι σου φταίει το μωρό??????????

Το ένα το έχεις δεμένο το άλλο όχι????????

Κουράστηκα με αυτά!

Κάθε μέρα ακούμε συνέχεια προβλήματα, τι φταίει βρε παιδιά??????????

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Μα αφού το ξέρεις κυρά μου ότι είναι επικίνδυνο, τι κάνεις??????????

τι σου φταίει το μωρό??????????

Το ένα το έχεις δεμένο το άλλο όχι????????

Κουράστηκα με αυτά!

Κάθε μέρα ακούμε συνέχεια προβλήματα, τι φταίει βρε παιδιά??????????

Συμφωνώ! Ίσως έτσι εκλείψει το φαινόμενο - εν έτει 2009 :shock: να ταξιδεύουν παιδιά στη αγκαλιά της μαμάς τους αντί στο ειδικό κάθισμα - και σωθούν κάποια άλλα παιδάκια από τις ανευθυνότητες των γονέων τους.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Λες δλδ. να μην τιμωρήθηκαν αρκετά;

Τα τραγικά περιστατικά ας γίνονται αφορμές για σωφρονισμό και όχι για να κάνουμε στο φόρουμ συναγωνισμό αυστηρότητας. Συγνώμη baduz αν φαίνομαι επιθετική, δεν είναι πρόθεσή μου.

Τα τραγικά περιστατικά ας γίνονται αφορμές για σωφρονισμό και όχι για να κάνουμε στο φόρουμ συναγωνισμό αυστηρότητας. Συγνώμη baduz αν φαίνομαι επιθετική, δεν είναι πρόθεσή μου.

Δεν μου φαίνεσαι επιθετική κάθε άλλο!

Απλά διαφέρουν οι απόψεις μας!

Εγώ θεωρώ ότι είναι έγκλημα και ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι!

Δεν νομίζω ότι αυτό το εγκλημα διαφέρει από άλλα εγκλήματα αμέλειας!

Αυτό εννοώ και τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ.Έχω δει μαμά να ταΐζει μωρό ημερών στη θέση του συνοδηγού με μπιμπερό στην Κηφισίας.Δεν είναι αμέλεια, δεν είναι βλακεία,είναι απλά έγκλημα.

Δεν νομίζω ότι είναι αυστηρή η φίλη μας ... baduz

Με κάποια επιφύλαξη νομίζω πως ειναι αδίκημα έτσι ή αλλιώς αλλά εφαρμόζεται ?????

Δεν έχω αμάξι..κυκλοφορώ με ταξί.. 95% μαλώνω για να βάλω το κάθισμα καθε φορά..

Εχτές είδα παιδάκι στην αγκαλιά της μαμάς του μπροστά σε ταξί..

Κάτι δεν πρέπει να γίνει ????

Και βέβαια ήταν αμέλεια.

Δεν μου φαίνεσαι επιθετική κάθε άλλο!

Απλά διαφέρουν οι απόψεις μας!

Ας αναπαυθεί η ψυχούλα του.

Οι συγκεκριμένοι γονείς τιμωρήθηκαν στο μέγιστο βαθμό. Ας τους αφήσουμε να θρηνήσουν.

Οι υπόλοιποι ας είμαστε φειδωλοί στα λόγια γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Μακάρι όλοι να τηρούμε τους κανόνες οδικής ασφάλειας!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Τα παιδιά πρέπει να κάθονται δεμένα πίσω στα καθίσματά τους!

Ο καθένας με τις πράξεις του αναλαμβάνει τις ευθύνες του!

Τι να μας κάνουν οι νόμοι στην Ελλάδα όταν δεν υπάρχει ωριμότητα ούτε καν στους ενήλικες;:(

Όσα έγραψα δεν αφορούν τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γενικά τις αντιλήψεις μας, την απροσεξία μας!

Ο πόνος ενός γονιού για το χαμό του παιδιού του είναι αβάσταχτος!:(

Διαφημίσεις

Μεγάλη μπουκιά φάε... μεγάλη κουβέντα μη λες. (οκ... το έγραψα πριν δω το τελευταίο)

Είμαι υπέρ της ασφάλειας στο αυτοκίνητο αλλά και γενικά. Δε θέλω να αισθανθώ υπαίτια για τραυματισμό παιδιού μου από δική μου αμέλεια. Όμως....

έχω 4 παιδιά κάτω των 3,5 ετών όλα.

Πόσα καθίσματα να χωρέσει ένα αυτοκίνητο;

Έκανα δίδυμα.... έβαλα δύο. (Γρίνιες όλο το σόι, γιατί και πώς και ... πως είμαι υπερβολική. Τους αγνόησα φυσικά!)

Έκανα και το άλλο παιδί... Στρίμωξα τρία καθίσματα.

Το τέταρτο....??? Πού να το βάλω;! Εδώ, εκεί... παραπέρα;

Ούτε συζήτηση με ένα μισθό κι εμένα άνεργη ... να πάρουμε μεγαλύτερο αυτοκίνητο.

Αναγκαστικά... λέω.. οκ... στο wrap και μαζί μου. Πού να κάτσω; Πίσω; Δε χωρούσα. Όσο κι αν το ήθελα... Να κάτσω πίσω με το μωρό και να βάλω κάποιο παιδί μπροστά; Ποιο να διαλέξω για υποψήφιο θύμα;

Έσφιξα την καρδιά... και καθισα μπροστά. Με τη ζωνη μου δεμένη και προσεκτικά περασμένη έτσι ώστε να μη τραυματιστεί η μικρή μου στο wrap. Ήξερα πως σε μια μικρή σύγκρουση... ο αερόσακος θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα ........ ........... αυτός που θα έκανε τη ζημιά.

Για ένα διάστημα αναγκάστηκα να μετακινούμαι έτσι. Μέχρι που καταφέραμε να στριμώξουμε οικονομικά ένα 7θέσιο και ησυχάσαμε.

Θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά. Δε μπορώ λοιπόν να λιθοβολήσω κανένα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ,ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 2 ΕΤΩΝ,Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ Η ΕΣΤΩ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ.ΣΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΠΡΙΖ ΚΑΙ ΕΚΣΦΕΝΤΟΝΙΣΤΗΚΕ 20 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΙΑ.ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΙΑ. ΕΛΕΟΣ!!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

κριμα!!!!!!!!!!!!!!!!

τιμωρηθηκαν με την χειροτερη τιμωρια οι γονεις για το λαθος τους!

το χειροτερο ειναι οτι πολυ συχνα βλεπουμε παιδακια να αλλωνιζουν στο πισω καθισμα!

οταν επεστρεφα απο το χωριο μου ειδα παιδακι περιπου 2 ετων να εχει το κεφαλι εξω απο το παραθυρο και το παραθυρο αρκετα ανοιχτο και αυτο το μισο του κορμακι εξω!

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Εγώ πάντα όταν κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο πάντα βάζω τον 8 μηνών γιο μου στο καθισματάκι, ακόμη και για απόσταση 5 μέτρων. Κάποιο βράδυ που ήμουν έξω με το καρότσι μου πρότειναν η αδερφή και η κουνιάδα μου να μας επιστρέψουν στο σπίτι με το αυτοκίνητο και αρνήθηκα λέγοντας ότι δεν έχουμε το καθισματάκι αυτοκινήτου. Η απάντηση τους ήταν ότι έιμαι υπερβολική..... Να σημειώσω ότι δεν έχουν ακόμη παιδιά, οπότε και κάθε μου απόφαση είναι υ π ε ρ β ο λ ι κ ή. Πολλές φορές εμείς οι μεγάλοι αψηφούμε τον κίνδυνο νομίζοντας ότι μόνο στους άλλους συμβαίνουν

KrEZm8.png

καλησπερα σε ολους!ειμαι κανουργια στο forum κ αυτο ειναι το 1ο μου μηνυμα.(ελπιζω να το κανω σωστα).ειμαι εκπαιδευτικος κ συχνα βλεπω παιδακια πανω σε μηχανακια χωρις κρανος!!!!κ οταν το επισημαινω στους γονεις ακουω κατι γελοιες δικαιολογιες......εχω καταλαβει οτι θεωρουμε πιο σημαντικο το αν θα κρυωσουν η αν θα φανε απο την ασφαλεια τους.ειναι ντροπη τους!!!!!

Έχουμε 2 παιδιά και 2 καθίσματάκια πίσω και τώρα που πάμε για το τρίτο το πρώτο πράγμα που θα πάρουμε θα είναι τρίτο καθισματάκι (αφού όλα τα άλλα τα έχουμε :P Μολονότι είμαστε πολύ αυστηρή σε αυτά τα πράγματα, μία φορά που ΄πηγαίναμε τη μεγάλη σε ένα γιατρό (4,5 ετών) μπερδέψαμε τους δρόμους και κατεβήκαμε 2 τετράγωνα πριν. Όταν το κατάλαβα μου λεει ο άντρας μου που ήταν διλοπαρκαρισμένος (μπείτε να σας πάω). Για 2 τετράγωνα λέω και εγώ μην τη δένω πάλι (είναι μερικές φορές και ταλαιπωρία) και την πήρα μπροστά στην αγκαλιά μου. Αφήνω το άγχος που είχα σε αυτά τ 2 τετράγωνα μη συμβεί τίποτα (που ευτυχώς δε συνέβη) αλλά από τότε για 1 μήνα περίπου η κόρη μου μου ζήταγε συνέχεια να την πέρνω μπροστά μολονότι της εξήγησα ότι έγινε μία φορα και ήταν λάθος και δε θα ξαναγίνει κ.λ.π. Έτσι συνηδητοποίησα αυτό που λένε ότι τα παιδιά αποκτούν από νωρίς οδηγική συνείδηση. Πέρα λοιπόν από το τι μπορούν να πάθουν όσον καιρό είναι υπο την εποπτεία μας φανταστείτε τι οδηγούς μεγαλώνουμε... Η κόρη μου πάντα με μαλώνει αν καθυστερήσω να βάλω ζώνη... Και θέλω να ελπίζω ότι θα το κάνει για πάντα!

JQVOp3.png

Ας αναπαυθεί η ψυχούλα του.

Οι συγκεκριμένοι γονείς τιμωρήθηκαν στο μέγιστο βαθμό. Ας τους αφήσουμε να θρηνήσουν.

Οι υπόλοιποι ας είμαστε φειδωλοί στα λόγια γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Μακάρι όλοι να τηρούμε τους κανόνες οδικής ασφάλειας!

Α κ ρ ι β ω ς αυτο!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Φοβερο και φρικιαστικο. Εχω ξανασχολιασει σχετικα, αλλα το θεμα ειναι οτι ολοι λενε οτι δε θα συμβει σε αυτους. Για παραδειγμα στο αυτοκινητο του πατερα μου που ηταν μεγαλο, ημασταν και οι 7 σε ταξιδια και βαλε και ξαδελφια κατω...Ποτε δεν εγινε ατυχημα και αυτο κανει τους γονεις μου να μας λενε υπερβολικους.

Τοτε ομως, αλλες εποχες, λιγα τα αμαξια...Και τωρα, ποσες φορες νευριασα μαζι τους και τους εκανα παρατηρησεις, μεχρι να βαλουν εστω μια ζωνη στα μεγαλα μου παιδια οταν καμια φορα με εξυπηρετουσαν. Δεν ηθελαν, το θεωρουσαν υπερβολικο. Μας θεωρουν υπερβολικους αλλα το μυαλο τους και μια λιρα.

Ο Θεος να αναπαυσει το πλασματακι και να δωσει και τη δυναμη στους γονεις γιατι μπορει να ξερουν οτι εφταιγαν, αλλα αυτο ειναι επιπλεον βασανιστηριο μαζι με το χαμο...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Μπαμπουράκι[/b];1226970]Δεν νομίζω ότι είναι αυστηρή η φίλη μας ... baduz

Με κάποια επιφύλαξη νομίζω πως ειναι αδίκημα έτσι ή αλλιώς αλλά εφαρμόζεται ?????

Δεν έχω αμάξι..κυκλοφορώ με ταξί.. 95% μαλώνω για να βάλω το κάθισμα καθε φορά..

Εχτές είδα παιδάκι στην αγκαλιά της μαμάς του μπροστά σε ταξί..

Κάτι δεν πρέπει να γίνει ????

Και βέβαια ήταν αμέλεια.

Aς είναι το τελευταίο παιδάκι που "φεύγει" έτσι άδικα... τι άλλο να πω?:(

Μπαμπουράκι, να σε ρωτήσω, το θέμα "παιδί στο ταξί και καθισματάκι" πως το χειρίζεσαι? Τι κάθισμα έχεις? Με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...