Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

Εγώ έχω πάρει και την καταπληκτική απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Δικά μου είναι τα παιδιά ότι θέλω τα κάνω. Ναι αλλά αν σε χτυπήσω κατα λάθος απο πίσω

θα πεθάνω απο τις τύψεις. Και τι μου απάντησε η ΜΑΝΑ;;;Ναι αλλά με πληρώνεις αν με χτυπησεις απο πίσω :!::!:

:shock::shock::shock: o σύζυγος μου ρωτάει αν στην τιμή για το τρακάρισμα περιλαμβάνεται και η τιμή για την ζωή των παιδιών η περιλαμβάνεται στα έξτρα :shock::shock::evil::evil:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πατερας μεσημερι περνει το παιδι του απο βρεφονηπιακο σταθμο, το παιδακι ενα χρονων περιπου, το αφηνει στη θεση του συνοδηγου, (σκεφτομαι δεν νομιζω να το αφησει εκει μαλλον κατι αλλο θελει να κανει και απλα το ακουμπησε), και χωρις να προλαβω να κανω δευτερη σκεψη, καθεται στη θεση του οδηγου και φευγει!!!!! Το παιδακι στην θεση του συνοδηγου, χωρις ζωνη και φυσικα χωρις καθισματακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και αναρωτιεμαι εφοσον μερικοι γονεις δεν εχουν συνειδηση, μηπως θα επρεπε απο τους παιδικους σταθμους να μην δινουν τα παιδακια εαν δεν εχουν το δικο τους καθισματακι????? Ειναι απιστευτο σε τι χωρα ζουμε και αποδεικνυεται καθε στιγμη!

Πρέπει να σας πω ένα τραγικό γεγονός που έγινε περίπου πριν το Πάσχα, ( νομίζω πως το έχω γράψει και σε άλλο τόπικ, συγνώμη που επαναλαμβάνομαι ) μπορεί να το διαβάσουν και κάποιοι που αφήνουν τα παιδάκια τους χωρίς ζώνες ή στο μπροστινό κάθισμα και να συμμορφωθούν.

Παίρνει η αδερφή της μανούλας την ανιψιά της 2 χρονών και την μητέρα της να πάνε για ψώνια. Η μητέρα ως μεγάλη γυναίκα δεν σκέφτηκε το μωρό και την κρατάει αγκαλιά στη θέση του συνοδηγού. Μιας και ήταν σε επαρχία καμμιά γυναίκα δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Σε σταυροδρόμι πετάχτηκε κάποιος από στοπ και τις χτύπησε. Οι 2 γυναίκες δεν έπαθαν τίποτα το μωρό όμως άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο. :cry::cry::cry: Δεν λέω φταίει ο άλλος που παραβίασε το στοπ αλλά αυτές οι δύο φταίγανε περισσότερο. Πως θα γυρίσουν στην μανούλα χωρίς το παιδί της; Τι θα της πουν; Δυστυχώς καθημερινά βλέπω και εγώ εδώ που μένω, παιδάκια σε μηχανές μπροστά από τον πατέρα ή ελεύθερα στο πίσω κάθισμα. Πάντως ότι και να λέμε οι γονείς δίνουν το παράδειγμα. Εμείς ΠΑΝΤΑ βάζουμε τη ζώνη ακόμα και για ένα τετράγωνο οπότε η μικρή μας θα μάθει έτσι. Δεν λέω είναι κάπως να βάζεις ζώνη ή κράνος ειδικά μέσα στο καλοκαίρι αλλά αν είναι να σώσει ζωές πρέπει να την ανεχόμαστε.

Είναι πραγματικά τραγικό!!

Και πιστεύω ότι οι περισσότεροι γονείς το κάνουνε πιο πολύ για να μην ακούνε τη γκρίνια των παιδιών τους.

Δεν έχει τύχει και σε σας; εμείς χρησιμοποιούμε το παιδικό καθισματάκι από τότε που πήραμε το μωρό από το μαιευτήριο. Ιδίως σε μεγάλα ταξίδια, ο μικρός πολλές φορές κλαίει, θέλει να βγει κλπ. Εμένα μου έλεγε κάποιες φορές ο άντρας μου (στην εθνική τώρα!!!): "ε, βγάλ' το πια από το καθισματάκι και κράτα το αγκαλιά. Δεν το ακούς που κλαίει; δεν μπορούμε να σταματάμε πάλι"

Βρε δεν πα να πλάνταζε, του μίλαγα, τον χάιδευα, του τραγουδούσα (χωρίς πλάκα, πέρισυ το καλοκαίρι βράχνιασα να τραγουδάω "χαρωπά τ δυο μου χέρια τα χτυπώ").

Για μένα δεν υπάρχει συζήτηση. θα σταματήσω 50 φορές, θα τον ακούω να κλαίει, θα βραχνιάσω να λέω "χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ", αλλά το κεφάλι μου στον τοίχο δεν θα τον χτυπάω μετά...

:wink::wink::wink:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Είναι εγκληματικό και ιδίως σε Εθνικές οδούς ή κεντρικές λεωφόρους που οι ταχύτητες που αναπτύσουν τα αυτοκίνητα είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Το τι τραγούδια λέγαμε στην Αλκμήνη για να υσηχάσει σε ταξίδια δε λέγεται. Εκεί νομίζω ότι δεν φταίει το καθισματάκι αλλά οι ώρες του ταξιδιού γιατί όταν τη βάζαμε για κοντινές αποστάσεις δεν διαμαρτυροταν ποτέ.

Τώρα δεν οδηγώ συχνά και αν τύχει να οδηγήσω δεν θα έχω όλα τα πιαδιά μαζί - αλλά με το Νίκο που είμασταν η Αλκμήνη πια δεν είχε κάθισμα και δυστηχώς ούτε διαθέσιμη ζώνη μια και τις ζώνες στα πίσω καθίσματα τις χρησιμοποιούσαμε για τα 2 καθισματάκια!

Διαφημίσεις

Οι Ελληνες ειμαι ανοητοι ανθρωποι παιδια , εδω ουτε τα νεογνα τα περνουνε ειδικο καθησματακι . εδω στην κολητη μου της το χαρησα το παλιο το δικο μας επειδη εμεις αγορασαμε ιδιο καθησματακι αυτοκινητου με το καροτσι μας για να εφαρμοζει και εκει και η Ελενη το αποκαλεσε "ριλαξ" και θεωρησε την αγκαλια της πιο ασφαλη για το παιδι απο το να το δεσει μεσα στο καθησματακι του . Και η πλακα ειναι οτι δεν το κανει απο αμελεια , πραγματικα το πιστευει αυτο , εγω τι να της πω παραπανω? της ειπα ποσο χρησιμο ειναι , οτι ειναι θεμα ασφαλειας , ε δεν μπορω να της ανοιξω και το κεφαλι να της βαλω μεσα αυτο που πιστευω . Ειμαστε η μονη χωρα που συμβαινει αυτο , λες και ειμαστε υποαναπτικτοι , ειναι εγκλημα γενικως τα μωρα και παιδια να μην εχουνε το δικο τους καθησμα στο αυτοκινητο . ή τα μεγαλυτερα παιδακια να μην ειναι δεμενα στο πισω καθησμα . Ομολογω οτι με τον Κωνσταντινο αναγκαστικα να χρησιμοποιησω ταξι , πρωτη φορα το εκανα οταν ηταν 13 μηνων , ως τοτε δεν το θεωρουσα σιγουρο . Προσπαθω να μην χρησιμοποιω ταξι συχνα 1-2 φορες το μηνα και να τον δενω και να τον κραταω . Και παλι νοιωθω καπως , αλλα μερικες φορες δεν γινεται και αλλιως . Παντως δεν παιζουνε με τετοια πραγματα , ασφαλειας . Δενετε τα παιδια σας ειτε σε καθησματακια αμα ειναι μικρα ειτε με τη ζωνη ασφαλειας αμα ειναι μεγαλυτερα , ειναι απολυτα θεμα ασφαλειας.

Και μας ένας γείτονας από την πολυκατοικία στάνταρ βάζει τον γιο του (4,5 χρονών) άδετο στο μπροστινό κάθισμα :shock: και φεύγει...!

Όσο κοντά και να πηγαίνει είναι απαράδεκτο. Στο τσακ είμαι κάθε φορά να του πω κάτι..

Πριν μερικές μέρες είδα το απίστευτο:

Λεωφόρος Συγγρού στην κάθοδο, παπί στη μεσαία λωρίδα με οδηγό τον μπαμπά (χωρίς κράνος), συνεπιβάτη τη μαμά (επίσης χωρίς κράνος) και στη μέση-σάντουιτς ο πιτσιρικάς καμιά 10ρια χρονών με το πόδι στο γύψο, να κρέμεται στο πουθενά... :evil:

Μα είναι εντελώς ΗΛΙΘΙΟΙ;

Το πιο απίστευτο συμβαίνει εκεί πού μένω εγώ.

Πέρισυ σκοτώθηκε με την μηχανή του ένα παλληκάρι από την πολυκατοικία μου. Έγινε ο κακός χαμός, η μάνα του έκλαιγε, κοπανιότανε στα πατώματα από τον πόνο της.

Χτες την είδα να ΞΑΝΑ-κάνει το εξής απίστευτο (που το έκανε και πριν το θάνατο του γιού της).

Ανεβάζει τα εγγόνια της (τα παιδιά του συγχωρεμένου 3&5 χρονών) ΟΡΘΙΑ εναλλάξ μπροστά στο βεσπάκι της και πάει σε δουλειές ή δεν ξέρω και γω που αλλού. Ούτε η ίδια φοράει κράνος και να μη μιλήσω και για τα παιδιά.

Αν δεν "έβαλε μυαλό" από τον άδικο χαμό του παιδιού της, τότε δεν πρόκειται να βάλει ποτέ.

Και άμα πω και καμιά κουβέντα θα με πούνε παράξενη και ότι δεν σέβομαι το πένθος των ανθρώπων.

ειλικρινα εγώ θέλω εκείνη την ώρα να πάρω το νουμερο απο τις πινακίδες και να κάνω καταγγελια...

πριν μια εβδομάδα πέρασε δίπλα μας ένα αμάξι με μεγάλη ταχυτητα σε δρόμο μικρής κυκλοφορίας και γυρίζω για να δώ ποιος τρελός τρέχει έτσι...ε αυτο που ειδα με εκανε και εχασα τη φωνή μου... όχι μόνο έτρεχε αλλά είχε και το γιο του μπροστά στο τιμόνι....δε θελει φυλακή αυτος?

Διαφημίσεις

Μάλλον είμαι η κακιά της παρέας μιας κι έχω πάρει άπειρες φορές τηλέφωνο στην τροχαία αν δω κάτι επικίνδυνο στον δρόμο :lol::lol:

Και το καλό είναι ότι πάντα ανταποκρίνονται έχω δει πολλούς από αυτούς να τους έχουν σταματήσει λίγο παρακάτω τώρα αν με βρίζουν πρόβλημα τους!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

μπα κινητοποιηθηκε η ελληνικη αστυνομια?μωρε μπραβο εξελιξη...

μαλλον πρεπει να σε ευχαριστουν και οχι να σε βριζουν ΣΑΜ.

Εγω οταν ελειπε ο αντρα μου ειχα το εξης προβλημα .ο μικρος δεν καθοταν δεμενος στο καρεκλακι του εκλαιγε και χτυπιοταν ...2 μηνες ενω τον εντυνα για βολτα μολις πηγαιναμε να καθησουμε στο καρεκλακι αρχιζε τα κλαματα..φυσικα δεν πηγαιναμε ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!ως που μια μερα απλα το πηρε αποφαση και πηγαμε παιδοτοπο...τωρα παντα καθεται στο καρεκλακι του ομορφα και ωραια.

Το κακό μπορεί να γίνει κ με μικρές ταχύτητες αν το παιδί δεν ειναι δεμένο. Και με 40 χιλιομετρα να πηγαινει το αυτοκίντηο αν το παιδί είναι όρθιο μπορει καλλιστα να χτυπήσει το κεφάλι του αρκετα. Το θεμα ειναι οτι οι γονεις φέρουν ολη την ευθύνη.

Πολλοι απο αυτους τους ανεύθυνους και ανεγκέφαλους, το κάνουν για να έχουν την ησυχία τους στο ταξίδι τους ή στην βολτα τους. Συνήθως προκειται για παιδάκια που δεν θέλουν την ζώνη και κλαινε κ τσιρίζουνε. Αντι να βουλώσουν τα αυτιά τους και να τα δεσουν ώστε να ειναι ασφαλή, υποκύπτουν και στην ουσία αδιαφορουν για την ακεραιότητα των παιδιών τους.

Στο μονο πράγμα που δεν υπέκυψα ποτε, ειναι στα κλάματα των παιδιών μου.

θα πρέπει να είναι παντα δεμένα στα πισω καθίσματα...Σε ολα τα άλλα μπορει να με κάνουν ''οτι θέλουνε'' σε αυτο το ζήτημα ζωής κ θανάτου είμαι ΑΝΕΝΔΟΤΗ.

Αλήθεια ποιο τηλέφωνο παιρνεις αν θελεις να καταγγείλεις τέτοια ευτράπελα? Ιδέα δεν έχω, τους χρειάζεται ομως...αλλα απο την άλλη δεν πιστεύω οτι η τροχαία θα τρέξει κιόλας :roll:

προσωπικά χρησιμοποιώ το 100

πάντως σε προσπέραση λεωφορείου από δεξιά και σφήνα μπροστά μας ανταποκριθήκαν αμέσως τους είδαμε σταματημένους στα διόδια να τους ελέγχουν :roll:

καθώς και σε αγροτικό που στην καρότσα υπήρχαν 4 παιδιά : :shock::roll:

το οτι εχω δει και γω παιδακι οχι πανω απο 2-3 χρονων να ειναι ορθιο στα πισω καθισματα και να ειναι το μισο του σωμα εξω απο το παραθυρο κι ο $%$%$# ο πατερας να χασκογελαει σα #$%$$#% ειναι γεγονος. Αφου μου ηρθε να μπω μπροστα του και να του χωσω μια μουτζα και να τον βρισω!!

Ποσο θελει να γινει το κακο? σ'αυτη τη περιπτωση καθολου! τετοιοι ανθρωποι πραγματικα θελουν κρεμασμα

Διαφημίσεις

Είναι πραγματικά τραγικό!!

Και πιστεύω ότι οι περισσότεροι γονείς το κάνουνε πιο πολύ για να μην ακούνε τη γκρίνια των παιδιών τους.

Δεν έχει τύχει και σε σας; εμείς χρησιμοποιούμε το παιδικό καθισματάκι από τότε που πήραμε το μωρό από το μαιευτήριο. Ιδίως σε μεγάλα ταξίδια, ο μικρός πολλές φορές κλαίει, θέλει να βγει κλπ. Εμένα μου έλεγε κάποιες φορές ο άντρας μου (στην εθνική τώρα!!!): "ε, βγάλ' το πια από το καθισματάκι και κράτα το αγκαλιά. Δεν το ακούς που κλαίει; δεν μπορούμε να σταματάμε πάλι"

Βρε δεν πα να πλάνταζε, του μίλαγα, τον χάιδευα, του τραγουδούσα (χωρίς πλάκα, πέρισυ το καλοκαίρι βράχνιασα να τραγουδάω "χαρωπά τ δυο μου χέρια τα χτυπώ").

Για μένα δεν υπάρχει συζήτηση. θα σταματήσω 50 φορές, θα τον ακούω να κλαίει, θα βραχνιάσω να λέω "χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ", αλλά το κεφάλι μου στον τοίχο δεν θα τον χτυπάω μετά...

:wink::wink::wink:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!

Και εγώ το ίδιο έκανα, μέχρι που το πήρανε και οι δύο απόφαση, και τώρα δεν τολμάμε να ξεκινήσουμε χωρίς να φοράμε και εμείς τις ζώνες μας, γιατί μας βάζει χέρι ο γιός μας!!!

. εδω στην κολητη μου της το χαρησα το παλιο το δικο μας επειδη εμεις αγορασαμε ιδιο καθησματακι αυτοκινητου με το καροτσι μας για να εφαρμοζει και εκει και η Ελενη το αποκαλεσε "ριλαξ" και θεωρησε την αγκαλια της πιο ασφαλη για το παιδι απο το να το δεσει μεσα στο καθησματακι του . Και η πλακα ειναι οτι δεν το κανει απο αμελεια , πραγματικα το πιστευει αυτο , εγω τι να της πω παραπανω? της ειπα ποσο χρησιμο ειναι , οτι ειναι θεμα ασφαλειας , ε δεν μπορω να της ανοιξω και το κεφαλι να της βαλω μεσα αυτο που πιστευω .

Να της δείξεις τα Links με τα crash tests που έχουμε παραθέσει εδώ!!

Να δεί τί θα πάθει το παιδί στην αγκαλιά της μαμάς!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Λοιπόν, ξέρετε τι νομίζω ότι φταίει; Η νοοτροπία "και εμείς έτσι μεγαλώσαμε, δεν είχαμε καθισματάκια και δεν πάθαμε τίποτα..."

Τις προάλλες ήρθα σε σύγκρουση με τον πεθερό μου γιατί επέμενε να μην βάλουμε το καθισματάκι στο αυτοκίνητό του με το οποίο θα μεταφέραμε το παιδί γιατί "πιάνει πολύ χώρο (:shock:) και δεν θα χωρέσουμε όλοι (ε, ναι η αλήθεια είναι ότι 5 άτομα +1 το παιδί 6 δεν χωράγαμε, αλλά είχαμε στη διάθεση μας άλλο ένα ΙΧ, όπως και ΜΜΜ", "δεν υπάρχει τίποτα πιο ασφαλές από την αγκαλιά σου", "είναι μεγάλη διαδικασία να δέσουμε το κάθισμα με τη ζώνη του αυτοκινήτου" (ασχολίαστο), "είσαι φοβητσιάρα, υπερβολική" "αν είναι να τρακάρουμε όλοι θα χτυπήσουμε (:shock:).

Τελικά για ποιόν όλους τους λόγους δεν ήθελε, δεν κατάλαβα.Δεν μ' αρέσει να γίνομαι η σκύλα- "νύφη" και γενικότερα δεν θέλω να έρχομαι σε αντιπαράθεση με τα πεθερικά μου- για ποιον λόγο άλλωστε- αλλά σε ό,τι αφορά το παιδί μου και κυρίως την ασφάλειά του, δεν δέχομαι κουβέντα. Για την ιστορία νίκησα και το καθισματάκι μπήκε! :D

Να της δείξεις τα Links με τα crash tests που έχουμε παραθέσει εδώ!!

Να δεί τί θα πάθει το παιδί στην αγκαλιά της μαμάς!

Αχ κουκλα μου οταν απο τον ανθρωπο λειπει η στοιχειωδης μορφωση δεν μπορεις να κανεις τπτ , και δεν το λεω με σκοπο να θιξω τη φιλη μου αλλα σε αυτο το θεμα φερεται σαν χαζη εντελως , απο την αλλη φοβοτανε να βγει εξω οταν ηταν εγκυος μην τυχων παθει κατι το μωρο της και τωρα το κουβαλαει αγκαλια , ευτυχως δεν εχουνε πολλες μετακινησεις .

Συμφωνώ με όλες σας. Αλλά αυτό μου θύμισε και κάτι άλλο:

Τι λέτε γι' αυτούς που κυκλοφορούν με το καρότσι και πετάγονται ανάμεσα από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή θέλουν να περάσουν το δρόμο, όπου για να ελέγξουν αν έρχεται κανένα αυτοκίνητο, σπρώχνουν το καρότσι μέχρι να έχουν αυτές ορατότητα, με αποτέλεσμα το μωρό να είναι στη μέση του δρόμου;

Συμφωνώ με όλες σας. Αλλά αυτό μου θύμισε και κάτι άλλο:

Τι λέτε γι' αυτούς που κυκλοφορούν με το καρότσι και πετάγονται ανάμεσα από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή θέλουν να περάσουν το δρόμο, όπου για να ελέγξουν αν έρχεται κανένα αυτοκίνητο, σπρώχνουν το καρότσι μέχρι να έχουν αυτές ορατότητα, με αποτέλεσμα το μωρό να είναι στη μέση του δρόμου;

Μπράβο... και αυτό! Το έχω δει πόσες φορές!!!! Να οδηγείς σε στενό δρομάκι και να βλέπεις να προβάλλει ένα καρότσι με παιδάκι μέσα και μετά ο γονιός να δει αν έρχεται κανείς... λίγο αργά δεν είναι?

Πάντως, σήμερα πάλι στη Λεωφ.Βουλιαγμένης στο ύψος της Δάφνης μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι πάλι. Ενας @@#$$! με το παιδί να κάθεται μπροστά και να ελίσσεται σα μανιακός από τη μια λωρίδα στην άλλη και να δίνει ξαφνικά γκάζια και το παιδί να εκτινάσσεται μπροστά... αλλά ήταν δεμένο..... αλλά και πάλι... ΕΛΕΟΣ...

Λοιπόν, ξέρετε τι νομίζω ότι φταίει; Η νοοτροπία "και εμείς έτσι μεγαλώσαμε, δεν είχαμε καθισματάκια και δεν πάθαμε τίποτα..."

Τις προάλλες ήρθα σε σύγκρουση με τον πεθερό μου γιατί επέμενε να μην βάλουμε το καθισματάκι στο αυτοκίνητό του με το οποίο θα μεταφέραμε το παιδί γιατί "πιάνει πολύ χώρο (:shock:) και δεν θα χωρέσουμε όλοι (ε, ναι η αλήθεια είναι ότι 5 άτομα +1 το παιδί 6 δεν χωράγαμε, αλλά είχαμε στη διάθεση μας άλλο ένα ΙΧ, όπως και ΜΜΜ", "δεν υπάρχει τίποτα πιο ασφαλές από την αγκαλιά σου", "είναι μεγάλη διαδικασία να δέσουμε το κάθισμα με τη ζώνη του αυτοκινήτου" (ασχολίαστο), "είσαι φοβητσιάρα, υπερβολική" "αν είναι να τρακάρουμε όλοι θα χτυπήσουμε (:shock:).

Τελικά για ποιόν όλους τους λόγους δεν ήθελε, δεν κατάλαβα.Δεν μ' αρέσει να γίνομαι η σκύλα- "νύφη" και γενικότερα δεν θέλω να έρχομαι σε αντιπαράθεση με τα πεθερικά μου- για ποιον λόγο άλλωστε- αλλά σε ό,τι αφορά το παιδί μου και κυρίως την ασφάλειά του, δεν δέχομαι κουβέντα. Για την ιστορία νίκησα και το καθισματάκι μπήκε! :D

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!

Και εγώ, ένας λόγος που δεν αφήνω τα παιδιά μου να περάσουν μερικές μέρες μόνα τους στο εξοχικό με τα πεθερικά μου, είναι γιατί δεν εμπιστεύομαι καθόλου πως θα χρησιμοποιούν το καθισματάκι για τις μετακινήσεις τους, και φοβάμαι πως θα τα πηγαίνουν για μπάνιο μέσα στο μεσημέρι, έτσι όπως αυτοί έχουν συνηθίσει, ενώ εγώ αυτό το απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά!!!

Και επειδή είμαι σίγουρη πως αν τα πω αυτά θα μου πουν, πως, όχι θα κάνουμε ότι θέλεις εσύ, αλλά είναι σίγουρο πως στην καθημερινότητα τους θα σκεφτούν, έλα μωρέ, υπερβολική είναι, και θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο, γι'αυτό και εγώ βρίσκω διάφορες άλλες δικαιολογίες για να μην αφήσω τα παιδιά μόνα τους μαζί τους... Τι να κάνεις....

Κοριτσια τετοιες μαλακιες για το καθησματακι τις ελεγε και η μαμα μου , η οποια νομιζε οτι ειχαμε αγορασει καθησματακια για φιγουρα :shock: και ετσι επειδη μας πεισανε τους βλαμενους απο το μαγαζι οι κακιες πωλητριες χαχαχα . Ειναι η νοοτροπια των γονεων μας αυτη ρε παιδια κακα τα ψεμματα , οταν ειμασταν εμεις βρεφη τοτε δειλα δειλα αρχηζε η πολυ κινηση στους δρομους και καλα καλα τοτε δεν υπηρχανε καθησματακια τοτε , ε ανοιξτε εσεις το μυαλλο της μαμας μου που ειναι 75 ετων και προσπαθηστε να την πεισετε :D , στην αρχη νευριαζα που τα ελεγε αυτα και φωναζα ε μετα καποια στιγμη της εξηγησα αναλυτικα και εδει3ε να καταλαβε . Θα βρεις λιγους παπουδες και γιαγιαδες οπου συνηδειτα θα τηρησουνε τα προγραμματα και εκθεσης στον ηλιο και με καθησματακια κτλ κτλ , κατα τα αλλα οντως λειτουργει το "ε εσεις δεν παθατε τπτ " (μαλλον επειδη τελικα ημασταν τυχεροι θα ελεγα εγω :D ) . Κακα τα ψεμματα παιδια και εγω δεν εχω πουθενα εμπιστοσυνη οπως στον εαυτο μου , για αυτο και δεν θελω να πολυαφηνω τα μωρα μου αλλου . Τωρα ο Κωνσταντινος στη γεννα θα μεινει 1 βδομαδα στο χωριο και απαιτησα απο τον Πανο (παρολο που ξερω οτι η πεθερα μου σκεφτεται σαν εμενα σε θεματα ασφαλειας ευτυχως ) να μην γινει καμια μετακινηση με το αμα3ι γιατι και το καθησμα δενει λιγο δυσκολα στο αυτοκινητο και δεν εμπιστευομαι να το δεσουνε αλλοι εκτος απο μενα . (θα πρεπε να μεταφεροθυμε το καθησματακι απο το δικο μας αμαξι στο δικο τους ). Τελικα κοριτσια σαν τη μανα καμια και κανενας !

Εγω καθημερινα κανω με το Χαρη μια αποσταση 30 χιλιομετρων που αντιστοιχει σε 1.30 με 2 ωρες για να παω στη δουλεια και παλι πισω..

Ο δε μικρος παθαινει ντελιριο ειδικα τωρα με τη ζεστη.. Το πρωι καμε καλα γιατι στη μιση διαδρομη τουλαχιστον κοιμαται και γεμικα ειναι ζαυλακωμενο..

το μεσημερι ομως δεινοπαθω..

καταρχην γιατι τσιριζει και φωναζει ολη την ωρα και τωρα τελευταια εχει μαθει και βγαζει τα χερια του απο τις ζωνες με αποτελεσμα να ειναι ουσιαστικα δεμενος μονο απο τη μεση που θεωρω ακομα πιο επικινδυνο γιατι σε περιπτωση συγκρουσης το παιδι εχει σπασει σιγουρα σβερκο μεση κλπ κλπ και ειμαι αναγκασμενη καθε τρεις και λιγο να σταματαω στην ακρη για να τον ξαναδεσω..

Αυτο ομως δεν ειναι παντα εφικτο... Πχ οταν ειμαι στη συγγρου που δεν υπαρχει πουθενα μερος να σταματησεις και τα αυτοκινητα πανε με τρελες ταχυτητες που σημαινει οτι ουτε να γυρισω να τον κοιταξω δεν μπορω .. τρελενομαι εντελως..

Δεν ξερω τι να κανω.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

και εμενα ο μικρος (21μηνων) πραγματικα μισει το αμαξι :lol:

καθε φορα που ειναι να παμε καπου πανω απο μισαωρο περνω ντεπον μαζι μου :lol:

λοιπον ακου τραγουδακια παραμυθια παιχνιδια και τα λοιπα σε μας δεν πιανουν.....το μονο που πιανει και αυτο για καμια ωρα μια μιση ειναι τα ζουζουνια ! εβαλα dvd και οθονη στο προσκεφαλο του συνοδηγου και ο μικρος βλεπει ζουζουνια.......στο σπιτι δεν βλεπει τηλεοραση οποτε δεν με πειραζει :wink:

τωρα για τα χερια που λες οτι τα περναει απο τα λουρακια μηπως δεν τα σφιγγεις αρκετα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...