Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ούτε δημόσιο, ούτε ιδιωτικό(homeschooling)


Recommended Posts

Με τον κίνδυνο να παρεξηγηθώ και να δυσαρεστήσω πάλι:?, αλλά είναι ενδιαφέρον το θέμα, πώς να το κάνουμε και μέχρι στιγμής το φόρουμ επιτρέπει σε όλους να εκφράζονται ελεύθερα , θέλω να εκφράσω μια απορία: όλα καλά τα περί κατεστημένου, σαθρού συστήματος κλπ. Καμμία αντίρρηση πάνω σ'αυτό.

 

Το ερώτημά μου είναι: εμείς τί σχέση έχουμε με όλο αυτό; Δεν είμαστε μέρος του συστήματος εμείς; :?:Πού ζούμε εμείς, πού δουλεύουμε, ποιόν εξυπηρετούμε, ποιός μας πληρώνει; Το σύστημα βέβαια!!! Συγχωρέστε με, αλλά το βρίσκω λίγο υποκριτικό να κατηγορούμε το σύστημα που εμείς οι ίδιοι υπηρετούμε καθημερινά κι από το οποίο συντηρούμαστε κι εμείς κι οι οικογένειές μας. Το σύστημα το φτιάχνουν οι άνθρωποι, δεν ... φυτρώνει!!!

 

Το εκπαιδευτικό σύστημα εν προκειμένω πράγματι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και όντως εξυπηρετεί την ομάδα εκείνη των εκπαιδευτικών που τρέφει την παραπαιδεία.

 

Θεωρείτε ότι το hs είναι η μοναδική λύση για τα προβλήματα του συστήματος;

 

:)Θεοδώρα, είσαι εκπαιδευτικός. Επειδή είχες κάνει μια παρόμοια ερώτηση παλαιότερα (μήνυμα 216), παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω κι εγώ: γιατί διάλεξες αυτή τη δουλειά; Θέλω να πω, καταλαβαίνω πώς βλέπεις τα πράγματα από την πλευρά του γονέα, αλλά θα ήθελα να καταλάβω πώς τα βλέπεις από την πλευρά του εκπαιδευτικού, αν δεν σε πειράζει να μου πεις, βέβαια...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

―...Το ερώτημά μου είναι: εμείς τί σχέση έχουμε με όλο αυτό; Δεν είμαστε μέρος του συστήματος εμείς; .... Συγχωρέστε με, αλλά το βρίσκω λίγο υποκριτικό να κατηγορούμε το σύστημα που εμείς οι ίδιοι υπηρετούμε καθημερινά κι από το οποίο συντηρούμαστε κι εμείς κι οι οικογένειές μας...

 

―Θεωρείτε ότι το hs είναι η μοναδική λύση για τα προβλήματα του συστήματος;

 

―....γιατί διάλεξες αυτή τη δουλειά; Θέλω να πω, καταλαβαίνω πώς βλέπεις τα πράγματα από την πλευρά του γονέα, αλλά θα ήθελα να καταλάβω πώς τα βλέπεις από την πλευρά του εκπαιδευτικού, αν δεν σε πειράζει να μου πεις, βέβαια...

 

Στην ερώτηση που είχα θέσει δε μου απάντησε κανείς. Δεν την έκανα όμως προκειμένου να στιγματίσω στο μυαλό μου συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο καθένας αναλογίζεται τη δική του κατάσταση.

 

"Από την πλευρά του εκπαιδευτικού".......:?:

Όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έπρεπε να σκεφτονται και να ενεργούν σαν γονείς; Γιατί θα έπρεπε εγώ που είμαι γονέας να σκεφτώ ως εκπαιδευτικός; Πολλοί το κάνουν αυτό, μπερδεύοντας κοινωνικές επιταγές (ακάλυπτες και μάταιες) με το ρόλο τους ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί. Πολύ μεγάλο θέμα.....:shock:.

 

Δεν ξέρω αν είναι το hs η μόνη λύση. Κάθε καινούρια πρόταση που θα έδινε ελπίδες στους σημερινούς γονείς (που δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν και να διαιωνίσουν ακόμα περισσότερο την παρούσα κατάσταση) είναι φυσικά ευπρόσδεκτη.

 

Συνφωνώ απόλυτα...

Συμφωνώ και επαυξάνω...

Με κάλυψες απόλυτα...

Το σύστημα το φτιάχνουμε και το θρέφουμε εμείς οι άνθρωποι.

Με βάση τη σκέψη αυτή είναι και τα δικά μου γραφόμενα.

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites

Ε όχι και κανένας! Σου απάντησα εγώ, δεν σου απάντησα; :?

Συμφωνώ απόλυτα ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να σκέφτονται και να ενεργούν σαν γονείς και μάλιστα σαν "καλοί" γονείς, υποτίθεται ότι τέλος πάντων είναι καταρτισμένοι ανάλογα κλπ. Όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αυτό είναι αλήθεια.

Ο λόγος που σε ρώτησα είναι γιατί όπως σου είπα αντιλαμβάνομαι την άποψή σου για το hs από την πλευρά του γονέα και , μολονότι δεν θα διάλεγα κάτι τέτοιο για το παιδί μου, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει ως δικαίωμα επιλογής του γονιού, αλλά (κι εδώ είναι η θέση του εκπαιδευτικού) όχι ανεξέλεγκτα!

Πιστεύεις εσύ ότι όλοι ανεξαιρέτως οι γονείς είναι σε θέση να παρέχουν εκπαίδευση στο σπίτι και έχουν τα δικά σου κίνητρα;

Δεν υπάρχουν οι κίνδυνοι που προανέφεραν τόσες κοπέλες στη συζήτηση, είτε γονείς που πιέζουν και κακοποιούν τα παιδιά τους είτε άλλοι που τα εκμεταλλεύονται, αδαείς που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα, μέλη οργανώσεων που θέλουν να ελέγχουν τη σκέψη και τις πράξεις των παιδιών τους κλπ.,κλπ., οι οποίοι θα επωφεληθούν από την ανυπαρξία ελέγχου και θα καταδυναστεύσουν τη ζωή τους;

Ακριβώς τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι που οδηγούν μια χώρα όπως η Αγγλία με παράδοση στο "διαφορετικό" , εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης, να αλλάζει τη νομοθεσία της πάνω στο θέμα και να θέτει όρια.

Σε ρώτησα για την άποψη της "εκπαιδευτικού" ακριβώς γιατί, δεν μπορεί, ως εκπαιδευτικός θα έχεις γνωρίσει και τέτοιους γονείς...

Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που το θέμα αφορά το hs και όχι την προσωπική κατάσταση της Θεοδώρας, οφείλω να πω πως μου έχει κάνει εντύπωση κι εμένα όταν ανέφερες ότι είσαι εκπαιδευτικός. Πώς να το πω... μου φάνηκε πως αυτούς τους δύο ρόλους δεν τους έχεις συμβιβάσει. Δηλαδή ο ρόλος σου ως γονιός σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα που είσαι εκπαιδευτικός. Πιστεύω πως αυτή μου η εντύπωση είναι λανθασμένη, ακριβώς επειδή έχεις πει ελάχιστα για την επαγγελματική σου ιδιότητα. Νομίζω πως γι' αυτό σε ρωτάνε τα άλλα μέλη περί ειδικότητας. Θα μπορούσα ίσως να κατανοήσω περισσότερο το πνεύμα που λες μερικά πράγματα, γνωρίζοντας από ποια θέση τα λες. Δηλαδή... στα τόσα χρόνια εκπαίδευσης, είδες πως τα πράγματα είναι τόσο μα τόσο άσχημα που αποστρέφεσαι το ίδιο σου το επάγγελμα (άρα κατά κάποιο τρόπο αποστρέφεσαι ένα ολόκληρο τμήμα του ίδιου σου του εαυτού, γιατί το επάγγελμα μας αντιπροσωπεύει κάπως).

 

Λέω και πάλι οτι πιστεύω πως δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα. Όμως όσα μας έχεις αναφέρει, έχουν σχηματίσει μια τέτοια εικόνα. Λείπουν κομμάτια όμως....

 

Πιο πολύ μπορώ να κατανοήσω έναν εκπαιδευτικό που δεν του αρέσει το σύστημα και προσπαθεί εκ των έσω να το αλλάξει, έστω κι αν μείνει ο τελευταίος μαχόμενος, παρά κάποιον που προσπαθεί να το αποφύγει! Μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τους μεγάλους πολιτικούς, που λένε να μαχόμαστε υπέρ της πατρίδας, ενώ εκείνοι είναι οι πρώτοι που κρύβονται στα δύσκολα με πρόφαση πάντα.... το καλό της κοινωνίας....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο μαριαζίλ. Συγγνώμη. Μου απάντησες όντως και μου διέφυγε.:oops:

 

Το "όχι ανεξέλεγκτα" γιατί να ισχύει για τους γονείς τη στιγμή που τα παιδιά στα σχολεία είναι εκτεθειμένα στην ανωμαλία ή την ασχετοσύνη του κάθε τυχαίου που πέρασε σε παιδαγωγική σχολή;

 

Όσοι είναι από 35 και πάνω γνωρίζουν τι σημαίνει σφαλιάρα από το δάσκαλο. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να αποφεύγεται αυτή η τακτική, αλλά υπάρχουν άλλες μορφές συμπεριφοράς που δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχική και ηθική ανάπτυξη των παιδιών. Παρολαυτά υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που επίσης σήμερα κακοποιούν παιδάκια στην κυριολεξία και μπορεί τα παιδάκια αυτά να μην τολμούν να μιλήσουν. Οπότε νομίζω ότι όσο μπορεί να υπάρχουν γονείς που κακοποιούν τα παιδιά τους, άλλο τόσο μπορεί να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κάνουν το ίδιο. Εκτός αυτού, οι γονείς που έχουν τέτοιες τάσεις (για πίεση, κακοποίηση, mind control κλπ) θα το κάνουν είτε πηγαίνει το παιδί σχολείο, είτε όχι.

 

Πάντως, για αρχή, θα πρότεινα μία διαδικασία αξιολόγησης στο τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τα βασικά σημεία του προγράμματος του υπουργείου. Ένα τέστ στο τέλος της χρονιάς που να σέβεται την ιδιαιτερότητα του κάθε μαθητή. Δηλαδή ανεξάρτητα με το τι βιβλία ή μεθόδους έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση του κάθε μαθητή κατ΄οίκον (συμβατική, μοντεσσόρι, unschooling methods κλπ), να διαπιστώνεται εάν πχ στην πρώτη δημοτικού έχει μάθει τα γράμματα, τους αριθμούς, να κάνει πρόσθεση, αφαίρεση και γενικά ό,τι περιλαμβάνεται στους αντικειμενικούς στόχους της τάξης αυτής σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ακόμα και για το θέμα της περιβόητης "κοινωνικοιποίησης" υπάρχει τρόπος να γίνει στοιχειώδης έλεγχος, πολύ απλά με μία πιστοποίηση συμμετοχής σε ομαδικές δραστηριότητες. Πολλές μορφές μπορεί να έχει αυτό:

―hs με άλλα τρία, τέσσερα, δέκα παιδιά

―συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα πχ αναδάσωση

―ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες

―ομαδικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες

―συμμετοχή σε τμήματα ομάδες κέντρων δημιουργικής απασχόλησης

―δραστηριότητες με ομάδες στη φύση

―ομαδικές επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, μουσικές παραστάσεις

 

Η οχλαγωγία των 400 παιδιών δεν είναι κοινωνικοποίηση. Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι εκτων έσω στη σχολική κοινωνία, αυτό θα ήταν η μείωση των μαθητών σε 10 σε κάθε τμήμα. Αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού. Κατά αυτόν τον τρόπο ένας εκπαιδευτικός θα είχε την ευκαιρία να δώσει ό,τι καλύτερο έχει......ακόμα και στην θεωρούμενη....εξευτελιστική θέση του ωρομισθίου με πλήρες πρόγραμμα (όπως πάει να γίνει η κατάσταση).

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

.........Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι εκτων έσω στη σχολική κοινωνία, αυτό θα ήταν η μείωση των μαθητών σε 10 σε κάθε τμήμα. Αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού. Κατά αυτόν τον τρόπο ένας εκπαιδευτικός θα είχε την ευκαιρία να δώσει ό,τι καλύτερο έχει......ακόμα και στην θεωρούμενη....εξευτελιστική θέση του ωρομισθίου με πλήρες πρόγραμμα (όπως πάει να γίνει η κατάσταση).

 

Σ' αυτό συμφωνώ με 1000 !!

Και όχι μόνο για το δημοτικό, αλλά και για τις μεγαλύτερες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μόνο τότε μπορεί ο δάσκαλος/καθηγητής να είναι πράγματι πιο κοντά στο μαθητή και να κινείται περισσότερο αποτελεσματικά και πλησιέστερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.

 

Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε πως με τα χρόνια ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη έχει μειωθεί. Γνώριζα πως παλιά ήταν 40 μαθητές ανά τμήμα. Όταν ήμουν μαθήτρια ο αριθμός είχε πέσει στα 30. Τώρα βρίσκεται στα 20-25, αν και γνωρίζω (δημόσια) σχολεία που έχουν 15 μαθητές/τμήμα. Εκεί είναι πιο.... οικογενειακά... Και πολύ πιο προσιτά τα πράγματα.

 

Ξέφυγα του θέματος.... :cool:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Το "όχι ανεξέλεγκτα" γιατί να ισχύει για τους γονείς τη στιγμή που τα παιδιά στα σχολεία είναι εκτεθειμένα στην ανωμαλία ή την ασχετοσύνη του κάθε τυχαίου που πέρασε σε παιδαγωγική σχολή;

 

Όσοι είναι από 35 και πάνω γνωρίζουν τι σημαίνει σφαλιάρα από το δάσκαλο. ).

 

εγω ειμαι πανω απο 35 κ δεν ξερω τι θα πει σφαλιαρα απο δασκαλο.ειχα καταπληκτικους εκπαιδευτικους απο το νηπιαγωγειο μεχρι το λυκειο κ τους θυμαμαι ακομα.καποιες φρασεις τους με συνοδευουν ακομα κ πολυ θα ηθελα να το ξερανε..

 

σε ρωτησα για την ειδικοτητα καταρχην απο απλη περιεργεια η οποια μεγαλωνεια απο την προσπαθεια σου να μην την λες. λες εκπαιδευτικος αλλα κ μια γνωστη μου δηλωνε εκπαιδευτικος κ ηταν κομμωτρια στο τεε.θελω να πω με αυτο οτι δεν ειναι κακο να πεις τον τομεα σου,θα σε καταλαβει αλλιως ο αλλος για τις ανησυχιες σου..λες οτι οι εκπαιδευτικοι κακοποιουν τα παιδια κτλ.. εχεις δεις κατι τετοιο; εγω στα 10 χρονια το χειροτερο που ειδα ηταν να τα πιεζουν στη μαθηση,κατι που δεν μου αρεσε γιατι το θεωρησα ασφυκτικο.

ξερεις οπως ακουγεται αυτο που λες για καποιον που μπηγε στο παιδαγωγικο με μερακι,δουλευει με αγαπη,ενημερωνεται,αγαπαει τα παιδια σαν δικα του;

λες οτι θελεις να κατεβειο αριθμος των πιδιων ανα τμημα..εσυ τι κανεις γιαυτο;

εγω κ πολλοι αλλοι κατεβαινουμε στις πορειες κ συμμετεχουμε σε κατι που πιστευουμε.

αν το κανανε ολοι οι γονεις αντι να κατηγορουν τοσο ευκολα το σχολειο θα ειχαμε δει βελτιωση.ειναι το μοναδικο σημειο που ειναι απολυτα κοινο σε ολους τους ελληνες.

 

η εκπαιδευση των παιδιων τους.

Link to comment
Share on other sites

"δεν ξερω τι θα πει σφαλιαρα απο δασκαλο"

Μπράβο! Χαίρομαι που το διαβάζω αυτό για σένα!:-D

 

"αλλα κ μια γνωστη μου δηλωνε εκπαιδευτικος κ ηταν κομμωτρια στο τεε"

Δεν είμαι κομμώτρια στο τεε........είμαι εκπαιδευτικός καθαρίστρια στα προγράμματα του οαεδ....:lol:

"θα σε καταλαβει αλλιως ο αλλος για τις ανησυχιες σου..λες οτι οι εκπαιδευτικοι κακοποιουν τα παιδια κτλ.. εχεις δεις κατι τετοιο; εγω στα 10 χρονια το χειροτερο που ειδα ηταν να τα πιεζουν στη μαθηση,κατι που δεν μου αρεσε γιατι το θεωρησα ασφυκτικο.

ξερεις οπως ακουγεται αυτο που λες για καποιον που μπηγε στο παιδαγωγικο με μερακι,δουλευει με αγαπη,ενημερωνεται,αγαπαει τα παιδια σαν δικα του;"

Όποιος θέλει να καταλάβει ας καταλάβει.Δεν πειράζει. Ας μην έχει ολοκληρωμένη εικόνα. Για άλλον ίσως έχει σημασία η ηλικία μου, ή η καταγωγή μου. Μήπως πρέπει να καταθέσω και βιογραφικό για να εκφράσω κάποιες απόψεις;

Στα δέκα χρόνια δηλαδή δεν έχει πέσει στην αντίληψή σου άσχημο περιστατικό με εκπαιδευτικό;Και οι παιδοπορνογράφοι (που είναι και φρέσκο) τι είναι;

Ας σταματήσουμε αυτό το παραμύθι με τον εκπαιδευτικό αυθεντία και άμεμπτο όπως κάνανε στα χωριά παλιά με τον "δάσκαλο, τον παπά και τον γιατρό".

Πόσοι γονείς εκπαιδευτικοί δεν έχουν πιέσει ή δεν έχουν χειροδικήσει στα παιδιά τους ως γονείς για να είναι πρώτοι στα μαθήματα;

Αν εσύ, κατα πάσα πιθανότητα, δεν είσαι ένας από αυτούς, σε συγχαίρω.

Μη μου λες όμως ότι η κοινωνική ομάδα των εκπαιδευτικών αποτελείται από αγγέλους. Εντάξει... υπάρχουν και καλοί. Το έχουμε πει πάμπολλες φορές αυτό.

"εγω κ πολλοι αλλοι κατεβαινουμε στις πορειες κ συμμετεχουμε σε κατι που πιστευουμε"

Άμα κατεβείτε για τις ιστορικές ανακρίβειες των βιβλίων, την υπονόμευση της ελληνικής γλώσσας, την εγκατάλειψη των δημοσίων σχολείων από τους έλληνες μαθητές λόγω των αλλοδαπών.......στείλε μου πμ.:!:

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites

[color=Green

Στα δέκα χρόνια δηλαδή δεν έχει πέσει στην αντίληψή σου άσχημο περιστατικό με εκπαιδευτικό;Και οι παιδοπορνογράφοι (που είναι και φρέσκο) τι είναι;

Ας σταματήσουμε αυτό το παραμύθι με τον εκπαιδευτικό αυθεντία και άμεμπτο όπως κάνανε στα χωριά παλιά με τον "δάσκαλο, τον παπά και τον γιατρό".

Πόσοι γονείς εκπαιδευτικοί δεν έχουν πιέσει ή δεν έχουν χειροδικήσει στα παιδιά τους ως γονείς για να είναι πρώτοι στα μαθήματα;

[/color][/color]

 

οχι δεν επεσε,το θεωρεις τοσο πιθανο να εχει γεμισει ο τοπος απο τετοια περιστατικα;το αντιθετο βλεπω.συναδελφους να μιλανε ολη μερα γιατο σχολειο, να προσπαθουν να βρουν τροπο να βοηθησουν τα παιδια, να δουλευουν εκτος ωραριου για να ειναι ετοιμοι στο σχολειο. κανενας δεν ειπε για τον εκπαιδευτικο -αυθεντια. ισα ισα, αφου ενημερωνεσαι θα επρεπε να ξερεις οτι τουλαχιστον στον διαθεματικο τροπο μαθησης αυτο ειναι το πρωτο που¨"καταργειται". οσο για τις πορεις σου ειπα για τον αριθμο αιδιων στην ταξη γιατι ηταν η απαντηση στο δικο σου θεμα. αν θες ευχαριστως να πουμε κ για τα υπολοιπα.

 

οι αλλοδαποι σε ενοχλουν απο οτι καταλαβα..εμενα παλι οχι..απο τα πιο καλα παιδια ηταν τα αλλοδαπα στην ταξη.

 

για την ειδικοτητα σου δεν καταλαβαινω γιατιτοσο κρυφτουλι

Link to comment
Share on other sites

:)Καλημέρα, κορίτσια! Νομίζω πως αρχίσαμε να συνεννοούμαστε κάπως καλύτερα! Θεοδώρα, κατ' αρχή να σου πω ότι στο θέμα του αριθμού των μαθητών δεν πιστεύω να βρεις κάποιον που θα διαφωνήσει! Όμως η alcyon έχει δίκιο, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια, όχι τόσο γρήγορη όσο θα θέλαμε, πρόοδος στο θέμα αυτό. Μια από τις ανηψιές μου πηγαίνει σε δημόσιο Γυμνάσιο του Πειραιά, στη Β' γυμνασίου, είναι 12 παιδιά στην τάξη, και στα γυμνάσια της περιοχής μου είναι το πολύ 20-22 παιδιά, ε δεν είναι τραγικά πολλά και θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό και με αγώνες αυτό θα αλλάξει.

 

Με ικανοποίηση επίσης είδα ότι καταλαβαίνεις την ανάγκη μιας ακαδημαϊκής αξιολόγησης με τον χ , ψ τρόπο, εγώ θα πήγαινα λίγο πιο πέρα και θα ήθελα να εξετάζονται και οι γονείς εφόσον επιθυμούν να αναλάβουν οι ίδιοι το ρόλο του δασκάλου, όπως γίνεται στην Ισπανία π.χ.

 

Για να μπω και στο "ψητό":μιλάς για την πιθανή κακοποίηση από δασκάλους και καθηγητές και πως αφού είναι πιθανό το παιδί να εκτεθεί σε τέτοιο κίνδυνο στο σχολείο, γιατί μιλάμε για την κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον, που έτσι κι αλλιώς θα την υφίσταται είτε πάει σχολείο είτε όχι.

 

Ρωτώ λοιπόν: είναι το ίδιο το ένα με το άλλο; Είναι το ίδιο να καταπιέζεσαι, πιέζεσαι, υφίστασαι λεκτικές πιέσεις από ένα καθηγητή ή δάσκαλό σου και το ίδιο να υφίστασαι αυτά κι άλλα παρόμοια από το γονιό σου; Αν ο κακός δάσκαλος βλάψει το παιδί μου, εκτός από μένα που, εννοείται, έχω τα μάτια μου 14 για καθετί που μπορεί να συμβεί και θα φροντίσω να κάνω αυτό που πρέπει, θα υπάρχουν γύρω του άλλα παιδιά να του συμπαρασταθούν και να το στηρίξουν, άλλοι δάσκαλοι που πιθανόν θα το βοηθήσουν και στην χειρότερη περίπτωση ... του χρόνου θα έχει άλλο δάσκαλο! Αν το παιδί όμως είναι 24 ώρες με τον δυνάστη του, τί περιθώρια έχει να ξεπεράσει την κατάσταση αυτή;

 

Και να σου πω κι αυτό: Η katerinak έχει δίκιο που ρωτάει για ειδικότητα. Είτε μας αρέσει είτε όχι είναι σημαντικό. Εγώ διδάσκω αγγλικά κι ισπανικά και πιστεύω το κάνω καλά. Με κάνει αυτό ικανή να διδάξω ανάγνωση και γραφή και αριθμητική στο δημοτικό; Ευθαρσώς απαντώ όχι κι ας έβγαλα το Λύκειο με 20 Μαθηματικά στο Απολυτήριο και 18,5 Έκθεση στις Πανελλαδικές. Ούτε σ'αυτά που κάνει στο προνήπιο ανακατεύομαι, σέβομαι πάρα πολύ το παιδί μου για να πειραματιστώ πάνω του. Η δασκάλα του έχει την συνεργασία μου σε ό,τι επιθυμήσει και ο γιος μου είναι ικανός να τα βγάλει πέρα και στα δύσκολα και να μάθει να επιβιώνει χωρίς τη μαμά να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

 

Σου είπα και πριν, δεν έχω αντίρρηση για το δικαίωμα, όμως δεν είναι για μένα. Εγώ πιστεύω όπως κι η katerinak ότι αγωνιζόμενη για καλύτερο σχολείο, προσφέροντας στο σύνολο, προσφέρω και στο παιδί μου, γιατί βάζω τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κατερίνα,Στο μήνυμά μου δεν έδωσα κανένα σημείο για να πεις ότι με ενοχλούν οι αλλοδαποί. Τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά να ρωτήσεις. Επειδή το έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά από γονείς που το κάνουν αυτό.

Αν δεν υπήρχε όμως αυτή η ανεξέλεγκτη εισροή, πόσα θα ήταν τα παιδιά στην τάξη; Με τα αλβανάκια! Χωρίς τα αλβανάκια; Πολλές, μα πολλές αίθουσες θα μένανε άδειες!

 

mariazil, η αξιολόγηση του επιπέδου των γονέων είναι απαραίτητη σε περίπτωση που ο ίδιος εκπαιδεύει αποκλειστικά το παιδί. Εάν υπάρχει η βοήθεια δασκαλου, ως υπευθύνου, τότε είναι περιττό. Εάν ο γονέας έχει παιδαγωγική επάρκεια και πάλι είναι περιττό για τις τάξεις του δημοτικού. Αν είναι απόφοιτος πανεπιστημίου χρειάζεται μόνο στοιχειώδης παιδαγωγική κατάρτηση και αγάπη για το hs. Αν εσύ που έχεις τελειώσει ό,τι έχεις τελειώσει και έχεις παιδ. επάρκεια και δεν αισθάνεσαι ικανή να διδάξεις τις γνώσεις του δημοτικού στο παιδί σου, αυτό είναι θέμα προσωπικό, σεβαστό, και δε θα σε εμπόδιζε κανένας να προσλάβεις έναν δάσκαλο (εάν το hs νομιμοποιούνταν στην ελλάδα).

 

Για το θέμα με τον αριθμό των παιδιών, αλλά και για άλλα θέματα τα οποία έχουν επισημανθεί από τους εκπαιδευτικούς, η πρόοδος που γίνεται στα δεδομένα χρονικά διαστήματα είναι απογοητευτική. Εϊναι σα να μου λες "πάμε στη συναυλία την ερχόμενη Τετάρτη;" και να επιμένεις ότι πρέπει να πάρουμε το τραίνο του επόμενου Σαββάτου.

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites

Αμέτοχοι οι γονείς στην ανατροφή του παιδιού. Στο μαιευτήριο το παίρνουν μόλις γεννηθεί για να το ταϊσουν και να το ξαπλώσουν. Μόλις βγει από εκεί παππούδες , γιαγιάδες, νταντάδες, σταθμοί είναι εκεί για να μας απαλλάξουν από τα "βάσανα". Μόλις αρχίσει να φαίνεται η ανεπάρκειά μας αντανακλώμενη στα ελαττώματα του παιδιού στα πέντε έξι χρόνια, "ευτυχώς" αρχίζει το σχολείο στο οποίο περιμένουμε να στρώσει. Δεν στρώνει; Φταίνε οι δάσκαλοι, ευτυχώς, γιατί δεν θα πρέπει να φταίω εγώ. Και όσο μεγαλώνει, τόσο απομακρύνεται από εμένα η ευθύνη. Στο τέλος είμαι και το μεγάλο θύμα γιατί το παιδί μου έγινε ένα γαϊδούρι και μισό και με βασανίζει και θα με στείλει στον τάφο.

 

Με αυτή την παράγραφο πραγματικά προσβάλλομαι και πιστεύω όλοι οι γονείς που προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας, καθώς επίσης και τα παιδιά μας γιατί δεν είναι γαϊδούρια.

Δεν καταλαβαίνω που κολλάει και γιατί μιλάς τόσο απαξιωτικά. Πού βοηθά στην πρόοδο της συζήτησης;

 

 

Εμείς οι γονείς δεν ξέρουμε φυσικά τα πάντα. Οι εκπαιδευτικοί μας είναι πολύτιμοι βοηθοί. Έτσι πρέπει τουλάχιστον. Οφείλουμε να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το παιδί μας. Εάν γινόταν αυτό, τότε θα είχαμε πολύ περισσότερη ανάγκη να συμμετέχουμε, με όποιον τρόπο είμαστε ικανοί, θετικά στην εκπαίδευσή του και στην αγωγή του. Θα είχαμε άποψη για περισσότερα θέματα, τα οποία μας αφορούν και τα αγνοούμε.

Συμμετοχή λοιπόν των γονέων με πιό ώριμο τρόπο είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών. Κάθε ένας με τον τρόπο που μπορεί.

 

Εδώ συμφωνώ, αλλά αν πας σε συνελεύσεις σχολείων , θα δεις ούτε 10 άτομα.

74Qtp3.png2SeRp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ευάκι δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί το παίρνεις τόσο προσωπικά, λες και μιλώ για σένα και τα παιδιά σου:confused:. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει γενικά σε μεγάλο ποσοστό δυστυχώς.

 

Για τις συνελεύσεις.....άλλη μια πικρή ιστορία.

 

Κατερίνα μη μου βάζεις στο στόμα λόγια που δεν λέω ούτε εννοώ. Με ενοχλεί η πολιτική που ακολουθείται σε σχέση με τους μετανάστες, ναι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα βάζω με τους ίδιους τους μετανάστες. Ίσα ίσα και τους αγαπώ και τους εκτιμώ , σε αντίθεση με αυτούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη τους και προσπαθούν να τους στρέψουν εναντίον των ελλήνων και αντίστροφα (έλληνες εναντίον των αλλοδαπών).

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites

Ευάκι δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί το παίρνεις τόσο προσωπικά, λες και μιλώ για σένα και τα παιδιά σου:confused:. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει γενικά σε μεγάλο ποσοστό δυστυχώς.

 

Για τις συνελεύσεις.....άλλη μια πικρή ιστορία.

 

Κατερίνα μη μου βάζεις στο στόμα λόγια που δεν λέω ούτε εννοώ. Με ενοχλεί η πολιτική που ακολουθείται σε σχέση με τους μετανάστες, ναι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα βάζω με τους ίδιους τους μετανάστες. Ίσα ίσα και τους αγαπώ και τους εκτιμώ , σε αντίθεση με αυτούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη τους και προσπαθούν να τους στρέψουν εναντίον των ελλήνων και αντίστροφα (έλληνες εναντίον των αλλοδαπών).

 

δεν εχει σχεση με το θεμα αλλα,ποια πολιτικη σε ενοχλει,που του ςδεχομαστε στα σχολεια η κατι αλλο;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευάκι δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί το παίρνεις τόσο προσωπικά, λες και μιλώ για σένα και τα παιδιά σου:confused:. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει γενικά σε μεγάλο ποσοστό δυστυχώς.

Μα δεν το παίρνω προσωπικά, γενικά το παίρνω, αλλά και πάλι προσβάλεις το μεγαλύτερο ποσοστό των γονιών και των παιδιών και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις :confused:.

74Qtp3.png2SeRp3.png
Link to comment
Share on other sites

Άσε το κάτι άλλο. Θα σου πω για τα σχολεία. Ο τρόπος με τον οποίο τους δεχόμαστε δεν είναι ο κατάλληλος. Μακάρι να τους δεχόμαστε και να τους δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Αλλά έλα που δεν έχουμε....Δεν έχουμε υποδομή. Και αντί να φτιάξουμε την υποδομή μας, κάνουμε εκπτώσεις και χαντακώνουμε τη δημόσια παιδεία... για να παριστάνουμε τι;Ας μην πάει όμως αλλού η κουβέντα. Για αυτά τα θέματα που αφορούν μετανάστες και το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα ας πάμε σε άλλα τόπικ για να ασχοληθούμε.

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν το παίρνω προσωπικά, γενικά το παίρνω, αλλά και πάλι προσβάλεις το μεγαλύτερο ποσοστό των γονιών και των παιδιών και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις :confused:.

Έλα βρε δεν πειράζει. Μία παλαβή είμαι που δεν έχει τι να κάνει και γράφει ό,τι της κατεύει στον υπολογιστή. Μην ενοχλείσαι:D

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites

Έλα βρε δεν πειράζει. Μία παλαβή είμαι που δεν έχει τι να κάνει και γράφει ό,τι της κατεύει στον υπολογιστή. Μην ενοχλείσαι:D

 

 

ναι συμφωνούμε, αυτό το έχουμε καταλάβει..κάτι άλλο ?

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

:lol::lol:

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites

Όποιος θέλει να καταλάβει ας καταλάβει.Δεν πειράζει. Ας μην έχει ολοκληρωμένη εικόνα. Για άλλον ίσως έχει σημασία η ηλικία μου, ή η καταγωγή μου. Μήπως πρέπει να καταθέσω και βιογραφικό για να εκφράσω κάποιες απόψεις;

[...]

Πόσοι γονείς εκπαιδευτικοί δεν έχουν πιέσει ή δεν έχουν χειροδικήσει στα παιδιά τους ως γονείς για να είναι πρώτοι στα μαθήματα;

Αν εσύ, κατα πάσα πιθανότητα, δεν είσαι ένας από αυτούς, σε συγχαίρω.

Μη μου λες όμως ότι η κοινωνική ομάδα των εκπαιδευτικών αποτελείται από αγγέλους. Εντάξει... υπάρχουν και καλοί.

:?:

scripta manent

9Af0p2.png
Link to comment
Share on other sites

Ωραία περνάμε:D

Εγώ θα κάνω ένα διάλλειμα και μόλις μπορέσω θα ετοιμάσω ένα μηνυματάκι που θα έχει ιδέες για δραστηριότητες hs παραπέμποντας σε σελίδες του parents. Φτάνει για σήμερα :cool:. Καλημέραααα!!!!

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Link to comment
Share on other sites

Γράφεις, γράφεις, δίνεις λινκ ( και η "κουτσή μαρία" θα μπορούσε φυσικά να το κάνει αυτό, anyway ) αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεις κάτι για την ψυχολογία του παιδιού και αν κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό από το παιδί σε μια χώρα όπου το hs δεν είναι διαδεδομένο και φυσικά τι επίπτωση θα έχει αυτό στο μέλλον.

( εκτός αν είναι κάτι που δεν σε ενδιαφέρει ):roll:

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

1ον... Μη χτυπάτε τον αγγελιοφόρο!! Η θεοδώρα εκφράζει μια άποψη διαφορετική στην εκπαιδευτική προσέγγιση. Δε χρειάζεται να κάνουμε χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη" λέγοντας τι είναι ο καθένας και πώς φέρεται ως γονιός. Νομίζω πως για αρκετό διάστημα είχε κρατηθεί η συζήτηση σε αυτά τα πλαίσια. Ας τη διατηρήσουμε. Αν κάποιος πιστεύει πως η θεοδώρα λέει κάτι "στραβό" ή κάτι που για κάποιο λόγο δεν εφαρμόζεται, μπορεί άνετα να αντιτάξει τα επιχειρηματά του.

 

2ον... στο θέμα μας:

Άσε το κάτι άλλο. Θα σου πω για τα σχολεία. Ο τρόπος με τον οποίο τους δεχόμαστε δεν είναι ο κατάλληλος. Μακάρι να τους δεχόμαστε και να τους δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Αλλά έλα που δεν έχουμε....Δεν έχουμε υποδομή. Και αντί να φτιάξουμε την υποδομή μας, κάνουμε εκπτώσεις και χαντακώνουμε τη δημόσια παιδεία... για να παριστάνουμε τι;Ας μην πάει όμως αλλού η κουβέντα. Για αυτά τα θέματα που αφορούν μετανάστες και το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα ας πάμε σε άλλα τόπικ για να ασχοληθούμε.

 

Ο τρόπος που δεχόμαστε αλλοδαπούς δεν είναι πράγματι ο κατάλληλος. Όμως το επίπεδο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν μειώνεται λόγω αυτών. Ουσιαστικά εκείνοι μένουν πίσω (αν δεν έχουν τις γλωσσικές ικανότητες να ανταπεξέλθουν).

Αν έχουν αποκτήσει την ελληνική γλώσσα και γραφή, τότε μπορώ να πω πως αριστεύουν σε πολλά μαθήματα, γιατί έχουν κίνητρο για διάβασμα. Σε αυτούς το να πάνε καλά στο σχολείο, ανοίγει το δρόμο για να μια καλύτερη δουλειά και ένα καλύτερο μέλλον.

Σε αντίθεση τα δικά μας χορτάτα και μπουκωμένα παιδιά που τα "έχουν όλα" δεν έχουν κανένα κίνητρο να διαβάσουν γιατί... πληρώνει ο μπαμπάκας.

Επομένως.... σε τι εμποδίζει η ύπαρξη των αλλοδαπών στην εκπαίδευση; Στη μία περίπτωση ... μένουν πίσω (κακώς!! Χρειάζονται τμήματα ένταξης και σωστή διαχείρηση αυτού του δυναμικού), ενώ στην άλλη περίπτωση είναι αυτοί που "οδηγούν" (και τότε να δείτε ζήλιες και κακίες από τους δικούς μας, εκεί να δείτε κακομεταχείρηση και λεκτικές προκλησεις).

 

Τι θέλω να πω... οι αλλοδαποί δε μας εμποδίζουν, ούτε "χαλάνε" το επίπεδο της τάξης. Αυτό που χρειάζεται είναι σίγουρα καλύτερο σύστημα ένταξης για εκείνους. Για να μη μένουν στο περιθόριο, ενω παράλληλα να μάθουμε να τους δεχόμαστε.

 

Η δική τους ύπαρξη δεν ξέρω γιατί μπορεί να γίνει "σκαλοπάτι" ώστε να στηριχθεί το hs.

 

Και αλλοδαποί να μην υπάρχουν, τα ιδιωτικά θα γεμίζουν πάντα. Είτε γιατί ο γονιός πιστεύει πως πληρώνει και έχει την (ψευδ-)αίσθηση πως λαμβάνει καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης (αυτό αληθεύει σε μερικά ιδιωτικά -που ακολουθούν το δικό τους σύστημα, όχι σε όλα όμως), είτε γιατί είναι "in". Είτε γιατί θέλει να κάνει φιγούρα της οικονομικής του επιφάνειας.

 

Όμως το γεγονός πως γεμίζουν τα ιδιωτκά δεν έχει να κάνει με το hs.

 

Θεοδώρα... υπάρχει κάτι που δε βλέπω ή που παραβλέπω?

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...