Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

• Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581

Recommended Posts

Ο τοκετός δεν είναι μια ιατρική πράξη.Όταν καταλήξει στην καισαρική γιατί δεν γίνεται αλλιώς τότε ναι είναι.Συμφωνώ με την zebelia.Δεν εναντιώνεται κανείς στην καισαρική όταν είναι μια αναγκαία πράξη για τη ζωή του παιδιού και της μητέρας.Όταν όμως ο Χ γυναικολόγος που είναι μεγαλομέτοχος στην κλινική που δουλεύει συστήνει καισαρική για να πιάσει τους οικονομικούς στόχους της χρονιάς ή όταν κανονίζει καισαρικές τις περιόδους των γιορτών και των διακοπών (επίσημα στατιστικά στοιχεία)για να μην χαλάσει το πρόγραμμα του, τότε υπάρχει πρόβλημα.Δεν έχω ξανακούσει πουθενά ότι τα μωρά ταλαιπωρούνται με τον φυσιολογικό τοκετό.Ίσα-ίσα η καισαρική δημιουργεί προβλήματα.Εδώ πάντως που ζω (Αμερική) δεν μπορείς να επιλέξεις την καισαρική. Εφαρμόζεται μόνον όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.Όσον αφορά τον κίνδυνο από την επισκληρίδιο, γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ μικρός.Όσον αφορά τα ράμματα έχω διαβάσει ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν άν δεν βιαζόταν ο γιατρός και εφαρμοζόταν μασάζ του περινέου.

line_m122_beg_17_time_1131080400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_40_time_1262494800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θα ήθελα να πώ ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει αρνητικό κλίμα κατά της καισαρικής, απλά μία επισήμανση για το ότι στην Ελλάδα υπάρχει αυτό που αναφέρεις:

Γενικότερα στην Ελλάδα λειτουργούμε και κάνουμε κάτι λογω μόδας.

Η καισαρική μπορεί να σώσει και τη μητέρα και το παιδί, όπως διαβάσαμε και σε προηγούμενα πόστ.

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΑΙΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ (ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΡΩΣΗ........

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΛΕΝΕ ΛΕΝΕ.......

ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

θα ήταν ενδιαφέρον να αναφέρεις την εμπειρία σου στο τόπικ με τον θηλασμό..! Τί συνέβη εκεί?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Κυριες μου ΩΠΑ :D:D:D:D:D

Ψυχραιμια :D:D:D

Μου θυμιζετε αλλα φορουμ οπου ολοι συμφωνουν διαφωνοντας :D:D:D

Οποια κυρια θελει να κανει καισαρικη ειτε λογο μοδας ειτε για οποιοδηποτε ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΟ-ΓΕΝΗ λογο ας το κανει... αυτη θα ποναει τρεις-τεσσερις μερες θα φαει τα απειρα ( που λεε ο λογος ) κλεισματα - υποθετα - αυπνιες - πεινες - ακαπνιες - χωρις καφε κ.λ.π.

ΕΙΝΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ τελεια και παυλα. ειτε με επισκλιριδιο ειτε με ολικη...

ο φυσιολογικος τοκετος... ειναι... αυτο που λεει....φυσιολογικος :D:D:D δηλαδη τι θελετε να μου πειτε... και πριν 20 χρονια οι οδοντογιατροι δεν ειχαν την μαγικη ενεση.. τωρα την εχουν.....

ΝΑΙ δεν μου αρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ η ιδεα καποιος να "γαργαλαει" τη σπονδυλικη στηλη της γυναικας μου..... θα μου πεις τελος καλο ολα καλα.. ναι μενα αλλα..... ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.... αν σπασει ο διαολος το ποδαρι του και κουνηθεις την λαθος στιγμη.... αϊνταααααααααααααααα την κατσαμε και δεν ειναι πλακα. αυτες ειναι επιλογε που πρεπει και κανει καθε γυναικα ή/και ζευγαρι το καθενα μονο του.... γιατι μιλατε τι τραβατε ΕΣΕΙΣ ( σεβαστο απολυτα ) αλλα για σκευτητε και τον συντροφο σας αν παθετε κατι...... ή θα πηδηξει απο κανα μπαλκονι ή θα καρυδωσει το γιατρο.....

Ψυχραιμια λοιπον.... δεν υπαρχει ( αποψη μου οπως και ολα τα ανωτερω βεβαιως ) κανονας ΚΑΘΕ περιπτωση ειναι ξεχωρστη.... με τα υπερ και τα κατα της... δενυπαρχουν χρυσοι κανονες...... δυστυχως...

Γιατι στην συζητηση σας δεν υπολογιζετε και αλλα.... ηλικια "πρωτερο εντιμο βιο"......

• 2 εβδομάδες μετά...

Αν με ρωτούσες την επόμενη της γέννας μου θα σου έλεγα ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ το ίδιο θα σου έλεγαν και όλοι οι δικοί μου που με είδαν μετα τη γέννα!

Είχα πολύ δύσκολη γέννα με αιμοραγία μετα τον τοκεκό και με πολλά ράμματα μέχρι πίσω.Πήγα στο δωμάτιο 6 ώρες μετά την γέννα και αφου μου είχαν βάλει δυο φιάλες αίμα.'Ολοι είχαν δει το μωρό αλλά οχι εμένα,όταν λοιπόν πήγα στο δωμάτιο είμουν κάτασπρη και πρησμένη όπως μου αποκάλυψαν μετά ο άντρας μου και η μαμά μου που δάγκωνε τα χείλια της λέει για να μην κλάψει.Έκανα 10 μέρες να περπατήσω και να καθήσω γιατί με πονούσαν τα ράμματα και ο γοφός λόγω μετατόπισης μήτρας.Θήλαζα το μικρό μου σφίγγοντας τα δόντι μέχρι να βρω μια βολική στάση.Ο γιατρός μου είπε "τελικά ήταν μεγάλο το μωρό για τα μέτρα σου".Ολοι έλεγαν μα καλά γιατί δεν της έκαναν καισαρική?

Τώρα που έχουν περάσει όλα και είμαστε και οι δυο καλά(ακόμη ενόχλουν τα ράμματα κάποιες φορές) χαίρομαι που έζησα την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού χωρις επισκληρίδιο,αλλά στη σκέψη και μόνο οτι μπορούσε κάτι να πάει στραβά τρελαίνομαι.

Οπότε μέχρι τελευταία δεν ξέρουμε τι θα συμβεί,σημασία έχει η υγεία της μάμας και του μωρού!

.png.png.png

.Ο γιατρός μου είπε "τελικά ήταν μεγάλο το μωρό για τα μέτρα σου"

Τώρα που έχουν περάσει όλα και είμαστε και οι δυο καλά(ακόμη ενόχλουν τα ράμματα κάποιες φορές)

Ηταν λαθος του γιατρου σου επερεπε απο την αρχη να στο παρει το παιδι με καισαρικη αφου ηταν μεγαλο.

Οσο για τα ραματα που σε πονανε το εχεις πει στο γιατρο σου?Εγω εχω γεννησει 7 μηνες και δεν νιωθω τιποτα,ουτε σε αλλαγη του καιρου που λενε οτι σε τραβανε.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Διαφημίσεις

Φυσιολογικός τοκετός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πια σήμερα. Γιατι φυσιολογικός χαρακτηρίζεται ο τοκετός στον οποίο δεν χορηγούνται φάρμακα ΚΑΘΟΛΟΥ , ούτε ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ!!!!!

Δεν ξέρω αν εκπλαγείς ή όχι, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ και σήμερα.

Αρκεί να το θελήσεις και να ευνοούν οι συνθήκες (καλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης κλπ).

Γέννησα χωρίς επισκληρίδιο, χωρίς ορούς, χωρίς κανενός είδους παυσίπονο. Όταν μου λέγαν να μου σπάσουν τα νερά δεν το επέτρεψα γιατί δεν υπήρχε λόγος πέρα από την επίσπευση του τοκετού.

Το μόνο φάρμακο που πήρα ήταν ένα χαπάκι amoxil αντιβίωση επειδή έχω φύσημα στην καρδιά και επίσης να σημειώσω ότι δεν γέννησα ούτε στο σπίτι ούτε σε χωράφι αλλά σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Δεν νομίζω όμως ότι αυτά κάνουν το τοκετό μη φυσιολογικό. Είναι απλά εξέλιξη...

• 1 month later...

Συμφωνώ με gini.

Γεννησα σε ιδιωτικό μαιευτήριο φυσιολογικότατα ΧΩΡΙΣ επισκληρίδιο, με μία ένεση buscopan που μου την έκαναν για ψυχολογικούς λόγους φαντάζομαι γιατί το buscopan ούτε στους πόνους περιόδου δε με πιάνει. Αν και πόνεσα πάρα πολύ, εφόσον το επιτρέπουν και πάλι οι συνθήκες, στο δεύτερο, πάλι έτσι θέλω να γεννήσω.

Όσο για το θηλασμό, το κοριτσάκι μου είναι 4 μηνών και σκοπεύω να την θηλάσω όσο θέλει η ίδια. Ο θηλασμός είναι κάτι που ήξερα ότι θέλω να κάνω από πολύ μικρή, μιας και είναι κάτι που μου έχει περάσει από την μητέρα μου η οποία θήλασε πάνω από χρόνο και εμένα και την αδερφή μου.

Γιατί τα λέω όλα αυτά?

Για κάποιους ο θηλασμός όπως και ο φυσιολογικός τοκετός δεν είναι καθόλου "μοδάτη" επιλογή, αλλά άποψη ζωής.

Και όλοι δικαιούμαστε να έχουμε τη δική μας προσωπική άποψη.

Εγώ γέννησα φυσιολογικά, χωρίς επισκληρίδιο, αλλά με χρήση ορού γιατί δεν είχα διαστολή :shock: (δεν μπορώ να το ξέρω- υποψιάζομαι ότι με πλάκωσαν για να γεννήσω γρηγορότερα). Ναι, οκ πόναγα πολύ το τελευταίο μισάωρο, πριν τις εξωθήσεις, αλλά μετά δεν μου έμεινε τίποτα.

Σηκώθηκα αμέσως και κυκλοφορούσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα ράμματα με τράβαγαν λίγο, αλλά το ανεχόμουν.

Αν και ψήφισα ΦΤ, εαν συντρέχουν προϋποθέσεις που πρέπει να γίνει καισαρική, δεν θα έλεγα όχι. Ομως να είναι αντικειμενικά τα γεγονότα και όχι επειδή ο γιατρός θέλει να πάει εκδρομούλα ή να ξεπετάξει άλλες 3 καισαρικές.

Νομίζω ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και κάθε μανούλα αντιμετωπίζει διαφορετικά τον τρόπο που θα φέρει στον κόσμο το μωρό της. Κάποια πχ μπορεί να φοβάται τον ΦΤ και να νιώθει σιγουριά με την καισαρική.

Οταν γέννησα, επειδή όλα έγιναν πολύ γρήγορα (λόγω του ορού) και πολύ έντονα και ο μικρός ταλαιπωρήθηκε επειδή είχε λάθος θέση, έλεγα ότι έπρεπε να μου κάνει ο γιατρός καισαρική...τότε έλεγα ότι στο δεύτερο θα κάνω καισαρική. Λίγο καιρό μετά άλλαξα άποψη...Δεν είναι και η καισαρική πανάκεια, είδα μωράκια να έχουν προβλήματα απο την καισαρική, οπότε αν είναι να τύχει κάτι...κάνε το σταυρό σου και παρακάλα να έχεις πέσει σε έμπειρο γιατρό!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Δεν αποφασιζει κανεις πως θα γεννησεις ουτε εσυ ουτε ο γιατρος σου... Δεν πα να χτυπιεσαι κατω οτι θα γεννησεις φυσιολογικα? Αν ειναι γραφτο σου να γεννησεις με καισαρικη εκει θα καταλήξεις..

Και μάνα δεν σε κάνει ουτε ο τρόπος που θα γεννησεις, ουτε ο τροπος που θα μεγαλώσεις το παιδι σου.. Μάνα δεν σε κανει καν το να γεννησεις και να μεγαλώσεις το παιδι σου.. Μάνα σε κανει το ιδιο το παιδι , ακόμα κι αν αυτο ειναι υιοθετημενο μεσα από την ξεχωριστη ματια που σου ριχνει.. Αυτη τη ματια γεματη αγάπη που τη ριχνει μονο σε σενα και σε κανέναν άλλο στον κόσμο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγω γεννησα φυσιολογικα με επισκληριδιο αλλα μαλλον πολυ μικρη δοση γιατι στις εξωθησεις πονουσα πολυυυυ, και το παιδι ερχοταν και σε λαθος θεση.Οταν τελειωσε η γεννα ελεγα οτι καλυτερα θα ηταν να ειχα κανει καισαρικη αλλα τα δυσκολα περασαν μεσα στην πρωτη νυχτα και απο την επομενη ημουν πολυ καλα.Εβλεπα απεναντι μια κοπελα που γεννησαμε ιδια μερα και αυτη ειχε κανει καισαρικη οτι βγηκε απο το δωματιο την ημερα που εγω εφευγα,ενω εγω κυκλοφορουσα κανονικοτατα απο τη δευτερη μερα!Γι αυτο λεω μαλλον οτι ειναι καλυτερα ο φυσιολογικος τοκετος αν και οταν επιβαλλεται η καισαρικη δε νομιζω οτι τιθεται θεμα συζητησης.

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Μάνα σε κανει το ιδιο το παιδι , ακόμα κι αν αυτο ειναι υιοθετημενο μεσα από την ξεχωριστη ματια που σου ριχνει.. Αυτη τη ματια γεματη αγάπη που τη ριχνει μονο σε σενα και σε κανέναν άλλο στον κόσμο.
΄

συμφωνώ με αυτό 100%... καλά έκανες και το έγραψες!

είτε κάποια γεννήσει έτσι ή αλλιώς - το θέμα είναι τι κάνει μετά :)

Η καισαρική πραγματικά είναι αναγκαία κάποιες φορές, για να σώσει το μωρό και την μάνα. Παλιότερα οι γυναίκες ήταν πιθανό να πεθάνουν απο επιπλοκές, επειδή δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα στην ιατρική... και ευτυχώς που υπάρχει, την σήμερον ημέρα!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Φυσιολογικός τοκετός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πια σήμερα. Γιατι φυσιολογικός χαρακτηρίζεται ο τοκετός στον οποίο δεν χορηγούνται φάρμακα ΚΑΘΟΛΟΥ , ούτε ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ!!!!!

Δεν ξέρω αν εκπλαγείς ή όχι, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ και σήμερα.

Αρκεί να το θελήσεις και να ευνοούν οι συνθήκες (καλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης κλπ).

Γέννησα χωρίς επισκληρίδιο, χωρίς ορούς, χωρίς κανενός είδους παυσίπονο. Όταν μου λέγαν να μου σπάσουν τα νερά δεν το επέτρεψα γιατί δεν υπήρχε λόγος πέρα από την επίσπευση του τοκετού.

Το μόνο φάρμακο που πήρα ήταν ένα χαπάκι amoxil αντιβίωση επειδή έχω φύσημα στην καρδιά και επίσης να σημειώσω ότι δεν γέννησα ούτε στο σπίτι ούτε σε χωράφι αλλά σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Δεν νομίζω όμως ότι αυτά κάνουν το τοκετό μη φυσιολογικό. Είναι απλά εξέλιξη...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΤΛ ΔΗΛ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.....

ΘΥΜΩΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ, ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΕΧΤΙ ΤΟΝ ΕΝΝΑΤΟ, ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΠΟΛΥ, ΕΚΑΝΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΙΚΡΗ ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ..... ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΩΡΕΣ. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙΣΣΑΡΙΚΗ. ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ.!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ :P:P:P:P

g07Lp2.png

.............ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ :P:P:P:P

Χρόνια πολλά!!! Να σου ζήσει!!! Υγεία!! Αγάπη!! Ευτυχία!!!!!!!!!

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Κατ'αρχην Λιτσα μου σου ευχομαι χρονια πολλα να σου ζησει το παιδακι σου.

Για να πω κι εγω την εμπειρια μου.....

Ηθελα παρα πολυ να γεννησω με φυσιολογικο τοκετο και οταν ο γιατρος με "εχωσε" στην κυριολεξια στο χειρουργειο στον 8ο και ενω ειχα παει απλα για εξετασεις αιματος , μαζι με τον τρομο που ενοιωσα ημουν και απεραντα απογοητευμενη!Παρολο που ο γιατρος μου εξηγουσε οτι λογο χολοστασης ειχα παθει ικτερο και το συκωτι μου ηταν σε κακη κατασταση οποτε επρεπε να διακοψει την εγκυμοσυνη εκεινη την στιγμη,εγω σκεφτομουν οτι ολα τα ονειρα που εκανα για εκεινη την στιγμη θα σβηστουν στο φως του των χειρουργικων προβολεων!!!!

Μακαρι να μπορουσα στο επομενο να γεννησω φυσιολογικα..........αλλα μαλλον εναι πολυ δυσκολο!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

εκεινη την στιγμη,εγω σκεφτομουν οτι ολα τα ονειρα που εκανα για εκεινη την στιγμη θα σβηστουν στο φως του των χειρουργικων προβολεων!!!!

Μακαρι να μπορουσα στο επομενο να γεννησω φυσιολογικα..........αλλα μαλλον εναι πολυ δυσκολο!

Με μια καισαρικη ομως απετρεψες ολα τα χειροτερα που θα μπορουσαν να εχουν συμβει.Αρα στην δικη σου περιπτωση η καισαρικη αποδειχθηκε σωτηρια!!

KeDzp2.png

CBqup3.png

Με μια καισαρικη ομως απετρεψες ολα τα χειροτερα που θα μπορουσαν να εχουν συμβει.Αρα στην δικη σου περιπτωση η καισαρικη αποδειχθηκε σωτηρια!!

Προφανως ετσι ειναι αν και θα ηθελα να γεννησω φυσιολογικα!Τελος παντων, τελος καλο ολα καλα!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

προσπάθησα μέχρι τελεία διαστολή, ουσιαστικά χωρίς επισκληρίδιο να γεννήσω απόλυτα φυσιολογικά και συμφωνούσε μαζί μου ο γιατρός μου.

αλλά, η μπέμπα δεν κατέβαινε τόσο όσο να "πατήσει" και να ανοίξει τα κόκαλά μου για να χωράει να βγεί (4200 γρ) κι έτσι πήγαμε αναγκαστικά για καισαρική.

εν τέλει ανακαλύψαμε πως είχε τρείς φορές τον ομφάλιο λώρο στο λαιμό της, πράγμα που δεν την εμπόδιζε...ευτυχώς!!! γιατί σε κάθε σπρώξιμο τραβιόταν ο λώρος από μένα...ο σφυγμός της ήταν απόλυτα φυσιολογικός συνεχώς!!!

νιώθω σαν να έζησα και τις δύο μεθόδους - εκτός το πέρασμα της μπέμπας μου από τον γεννητικό σωλήνα...

ψηφίζω πάλι φυσιολογικό τοκετό!!! όσο κι αν πόνεσα...όσα ράμματα κι αν χρειαζόταν!!!

κι όσο για το σχόλιο αν νιώθεις μάνα σε σχέση με τον τοκετό....μεγαλώνω δύο παιδιά από τον άντρα μου και νιώθω πολύ μάνα πρίν καν μείνω έγκυος στο δικό μου. μάλιστα, ακόμα και τώρα που βιώνω και τα τρία τους..τα αγαπώ και τα νοιάζομαι το ίδιο!!!!

ενδιαφέρον άρθρο απο KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

Ένας στους δυο τοκετούς στα ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας μας γίνονται με καισαρική τομή. Στην Ελλάδα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό καισαρικών στην Ευρώπη, ορισμέ­νες εκ των οποίων είναι «αχρείαστες» και γίνονται κυρίως για την «ευκολία» υποψήφιων μητέρων και γυναικολόγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, στην Ελλάδα το ποσοστό των καισαρικών τομών επί του συνόλου των τοκετών στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 40% και είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Η συχνότητα με την οποία διενεργούνται οι καισαρικές τομές στα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι μεγαλύτερη και το σχετικό ποσοστό πλησιάζει το 50%, ενώ στα δημόσια νοσοκομεία είναι περίπου 30-35%.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο ΑΠΘ κ. Βασίλης Ταρλατζής, επισημαίνει στην «Κ»: «η μεγάλη συχνότητα των καισαρικών στην Ελλάδα έχει διάφορες εξηγήσεις. Αφενός αποτελεί μια τυπική έκφραση αυτού που ονομάζεται αμυντική ιατρική. Υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι ο αριθμός των αγωγών κατά των γυναικολόγων για ατυχή συμβάντα κατά τη διάρκεια της γέννας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που κάνει πολλούς συναδέλφους να αποφασίζουν ευκολότερα την καισαρική τομή, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενο πρόβλημα κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου τοκετού». Μάλιστα, το γεγονός ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι υψηλότερο το ποσοστό των καισαρικών αποδίδεται από μερικούς στο φαινόμενο της αμυντικής ιατρικής.

Επιπλέον, πολλές γυναίκες ζητούν οι ίδιες την καισαρική για λόγους «ευκολίας» (είτε προγραμματισμού είτε αποφυγής των ωδινών κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού). «Σε αυτές τις περιπτώσεις» τονίζει ο κ. Ταρλατζής, «οι γιατροί οφείλουν να ενημερώνουν τις υποψήφιες μητέρες ότι η καισαρική τομή είναι χειρουργική επέμβαση με δυνατότητα μετεγχειρητικών επιπλοκών».

Το θέμα της «ευκολίας» ισχύει τόσο για τις υποψήφιες μητέρες όσο και για τους ίδιους τους γυναικολόγους, πολλοί εκ των οποίων προτιμούν να έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στον παράγοντα ηλικία της εγκύου αναφέρεται μιλώντας στην «Κ» ο κ. Γιώργος Αλεξανδράκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος και διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής του Εμβρύου στο «ΙΑΣΩ». Όπως τονίζει, οι Ελληνίδες αργούν να τεκνοποιήσουν αφού έχουν μπει δυναμικά στο στίβο της επαγγελματικής καριέρας. Έτσι, πλέον η μέση ηλικία του πρώτου τοκετού είναι τα 33 χρόνια, οπότε αυξάνονται εξ ορισμού οι πιθανότητες για καισαρική τομή.

Άλλη μια αιτία αφορά την ευρεία εφαρμογή τω μεθόδων υποβοήθησης της αναπαραγωγής. Εκτιμάται ότι το 2%-3% των Ελληνόπουλων γεννιούνται με τη βοήθεια μιας τέτοιας μεθόδου. Σε αυτές τις περιπτώσεις η εγκυμοσύνη θεωρείται ιδιαίτερα πολύτιμη για το ζευγάρι, καθώς συνήθως έχουν προηγηθεί πολλές προσπάθειες, κι έτσι συχνά οδηγούνατι στην καισαρική.

Το υψηλότερο κόστος μιας καισαρικής τομής έναντι ενός φυσιολογικού τοκετού και της αμοιβής του γυναικολόγου έχει ενοχοποιηθεί για την αύξηση των καισαρικών στη χώρα μας. Το κόστος αυτό τα τελευταία χρόνια τείνει να εξισορροπηθεί, και όπως επισημαίνει ο κ. Αλεξανδράκης, η διαφορά είναι πλέον πολύ μικρή. Είναι ενδεικτικό ότι σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο ο φυσιολογικός τοκετός στην πρώτη θέση χρεώνεται 4.720 ευρώ και η καισαρική τομή 4.930 ευρώ. Στα τρίκλινα δωμάτια οι αντίστοιχες τιμές είναι 1.890 και 2.030 ευρώ.

Ο κ. Ταρλατζής καταλήγει: «Θα πρέπει γιατροί και υποψήφιες μητέρες να ακολουθούν αυτό που έχει προβλέψει η φύση. Η καισαρική τομή δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένες ιατρικές ενδείξεις».

• 2 months later...

Λοιπόν εγώ ότι και να γινότανε θα γεννούσα με καισαρική για τον απλό και ηλίθιο λόγο ότι δεν υποφέρω τον πόνο καθόλου. Σε σημείο που οι αντιδράσεις μου όταν πονάω να θεωρούνται επικίνδυνες για τον εαυτό μου πλέον - φοδλομουνα μην κάνω και κακό στο παιδί. Επισκληρίδιο δεν μπορούσα να κάνω γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα στο μέση και ο αναισθησιολόγος ήταν κατά, αφού μπορούσα να μείνω παράλυτη. Στο τέλος αφού η μικρή είχε καλοβολευτεί εκεί μέσα και δεν κατέβαινε με τίποτα, γέννησα με καισαρική γιατί αν την αφήναμε θα καβατζάριζε και τον 10ο μήνα.

Επίσης το πόσο μπορεί να πονέσεις ή να αναρώσεις ευκολότερα εξαρτάται και από τον γιατρό σου, πόσο καλός χειρουργός και γνώστης του αντικειμένου είναι ο καθένας. Π.Χ ορισμένοι "χειρουργοί" είναι σφάχτες και σε ανοίγουν από πάνω έως κάτω χωρίς λόγο. Σε νορμάλ περιπτώσεις μια μικρή τομή πάντα σε συγκεκριμένο σημείο περνάει πολύ γρήγορα.

Βέβαια για να πω την μαύρη αλήθεια εγώ μόλις ξύπνησα στο χειρουργείο από τον πόνο, πρώτα ρώτησα αν είναι καλά το παιδί και μετά έβρισα το γιατρό μου καθώς έχει την "ατυχία" να είναι και φίλος μου.

Π.Χ ορισμένοι "χειρουργοί" είναι σφάχτες και σε ανοίγουν από πάνω έως κάτω χωρίς λόγο.

H κάθετη τομή ήταν η μόνη επιλογή για χρόνια γιατί μόνο αυτό ήξεραν να κάνουν. Δεν ήτανε σφάχτες οι γιατροί που έσωσαν έτσι χιλιάδες γυναίκες.

Η οριζόντια τομή ως επιλογή ανακαλύφθηκε πολύ αργότερα με την πρόοδο των γνώσεων της ανατομίας. Επιλέγεται γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή τα αιμοφόρα αγγεία είναι πολύ λιγότερα και η αιμοραγία περιορίζεται σημαντικά. Η ανάρρωση είναι πολύ πιο σύντομη με μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών.

Παρόλα αυτά σε μερικούς τοκετούς εμφανίζονται επιπλοκές που κάνουν αναγκαία την καλή επισκόπηση όλης της μήτρας, τότε η κάθετη τομή είναι απαραίτητη. Η ανάρρωση είναι πιο δύσκολη, το χειρουργείο μεγαλύτερο και ο γιατρός δεν την επιλέγει γιατί είναι "σφάχτης"...

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σφάχτες ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν οριζόντιες τομές παρά ανάμμεσα σε αυτούς που αναγκάζονται κάποιες φορές να κάνουν κάθετες τομές...

Π.Χ ορισμένοι "χειρουργοί" είναι σφάχτες και σε ανοίγουν από πάνω έως κάτω χωρίς λόγο.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σφάχτες ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν οριζόντιες τομές παρά ανάμμεσα σε αυτούς που αναγκάζονται κάποιες φορές να κάνουν κάθετες τομές...

Συμφωνώ απόλυτα, αυτό ακριβώς ήθελα να πω, δεν διαχωρίζω τις κάθετες από τις οριζόντιες τομές γιατί ιατρικώς δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Μόνο τους χειρουργούς διαχωρίζω , τους "σφάχτες" από τους αληθινούς γιατρούς, όποιας ειδικότητα και να έχουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...