Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

• Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581

Recommended Posts

κρικατ μάλλον δεν ρωτάς εμένα, αλλά θα σου πω την γνώμη μου.

Όποια θέλει μετά από καισαρική να κάνει φτ, ας το ψάξει και ας ρωτήσει τον γιατρό της. Υπάρχει ολόκληρο θέμα και αρκετές συζητήσεις στο φόρουμ σχετικά με το vbac. Εκεί αναφέρονται τα υπέρ και τα κατά, όλοι οι κίνδυνοι κλπ.

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει διότι ούτως ή άλλως φοβόμουν τον φτ, ήμουν υπέρμαχος της κτ. Άλλωστε μετά από 2 αποβολές ήθελα να δω το μωρό μου αμέσως, η ιδέα του φτ με άγχωνε. Είχα και διαβήτη κύησης και ολιγάμνιο, ήρθε και έδεσε, έπρεπε να κάνω καισαρική (που ούτως ή άλλως το ήθελα) στις 36 εβδ.

Οπότε και με μία κτ στο ενεργητικό μου, δεν θα το ψάξω για φτ σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη μου. Αλλά εμένα προσωπικά δεν μου κακόπεσε καθόλου η καισαρική. Τι να πω, ίσως να είναι θέμα γιατρού, οργανισμού ή/και ψυχολογίας της λεχώνας. Δεν ένιωσα τπτ κατά την διάρκεια της καισαρικής (φοβόμουν μη και δεν με "πιάσει" η επισκληρίδιος), δεν είχα πόνους ούτε αίμα μετά τον τοκετό και ενέσεις παυσίπονες έκανα μόνο το βράδυ προληπτικά για να κοιμηθώ καλύτερα. Την επόμενη μέρα περπάτησα, πέρα από 2-3 μέρες που ένιωθα τσούξιμο στην τομή, μετά όλα καλά. Σημάδι δεν φαίνεται, αυτά!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οποια παει για την πρωτη της καισαρικη σας διαβεβαιωνω οτι δεν εχει ιδεα για τις επιπλοκες και δεν το εχει ψαξει καθολου, τουλαχιστον αυτο ισχυε σε μενα, μου ειπαν πρεπει να γεννησεις με καισαρικη και τελος.οσο για τα ποσα παιδια πρεπει να κανει καποιος που φοβαται ειναι αλλο θεμα, κι εγω τρεμω στην ιδεα της γεννας αλλα σε λιγο καιρο παω για την τριτη καισαρικη. δηλαδη θεωρεις οτι μετα απο μια καισαρικη αν περασουν 2-3 χρονια μπορεις να κανεις φυσιολογικο τοκετο? και αυτο δεν εχει επιπλοκες? αυτο δεν ειναι ρισκο?

Emαθα θα κανω καισαρικη 2ημερες πριν...Ηξερα ηδη τις περισσοτερες επιπλοκες!συζητησα με τον γιατρο μου τα υπερ και τα κατας και κριναμε οτι ειναι πιο ασφαλες να γεννησω με καισαρικη στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Για φ.τ μετα απο κ.τ ειπα για 5 χρονια(2-3 ακομη απο τωρα που εχουν περασει ηδη 2).Οι περισσοτεροι γιατροι αναλαμβανουν μετα την 5ετια γιατι το ρισκο ειναι παρα πολυ μικρο.Οταν εμεινα παλι εγκυος πηγα σε 3 γιατρους,ρωτησα για να γεννησω φυσιολογικα και μου ειπαν οτιδεν αναλαμβανουν...αν ειχαν περασει 5 χρονια θα αναλαβαναν.Τοιδιο μου ειχε πει και ο γιατρος που με χειρουργησε την πρωτη φορα.

Aγαπητη Clelia συμφωνω απολυτα μαζι σου, μονο που εγω δεν μπηκα καν στον κοπο να ρωτησω τα υπερ και τα κατα στον γιατρο μου.οταν εμεινα εγκυος στο δευτερο μετα απο 3 χρονια ρωτησα το γιατρο αν μπορω να γεννησω φυσιολογικα(οχι οτι το ηθελα...απλως πληροφοριακα) και μου ειπε οτι αν θελω θα το προσπαθησει χωρις πολλες εγγυησεις ομως!!χαχαχα δεν σφαξανε,θα παιξω εγω κορονα γραμματα τη ζωη του παιδιου μου ή τη δικη μου... τρελαθηκατε? καισαρικη και παλι καισαρικη!! ειναι μια ανοδυνη και ταχυτατη διαδικασια γιατι πρεπει να περναμε ολη αυτη την ταλαιπωρια του φυσιολογικου..??

κρικατ, υπάρχουν κοπέλες που θέλουν πολύ να γεννήσουν φυσιολογικά, έτσι πιστεύουν/νιώθουν πως ολοκληρώνουν το έργο τους ως μητέρες, ότι δένονται με το παιδί τους, δεν ξέρω τι άλλο. Σεβαστό, επιλογή τους είναι. Όπως εγώ είχα λυσσάξει να θηλάσω και άλλη κοπέλα δεν της ταιριάζει, δεν το θέλει κλπ.

Δεν άνηκα σε αυτή την κατηγορία, ανέκαθεν θεωρούσα "άγριο" τον φτ, παρόλο που ξέρω πως είμαι παράλογη και πως τόσες γυναίκες παγκοσμίως μια χαρά γεννάνε έτσι. Τώρα δε με την επισκληρίδιο, δεν καταλαβαίνουν τπτ.

Έλα όμως που δεν μου ταίριαζε σαν ιδέα, σαν σκέψη να το πω?

Βέβαια άαααααααμα δεν είχα τα προβλήματα που είχα και άαααααααμα το παιδί είχε εμπεδωθεί (σωστά το λέω?) και ήταν έτοιμο να βγει (λέμε τώρα), ε, πιστεύω δεν θα παρακαλούσα τον γιατρό να κάνουμε καισαρική, θα γεννούσα φυσιολογκά.

Αλλά και πάλι, θα έπρεπε να συντρέχουν όοοοοοολες οι ευνοϊκές προϋποθέσεις για να το αποφασίσω.

GEXxp3.png

Πριν γεννησω δεν μπορουσα να αποφασισω αν ηθελα να γεννησω με καισαριιη ή με φυσιολογικο τοκετο.Αφου γεννησα με καισαρικη, εχω θεσει πολλες φορες στον εαυτο μου το ερωτημα αυτο και δεν μπορω να απαντησω γιατι τα "αν" ειναι πολλα.Καθε μεθοδος εχει τα θετικα της και τα αρνητικα της οποτε αφηνομαι στα χερια του ιατρου μου οπως και εκανα και σε περιπτωση που επελεξε την καισαρικη για δικη του ευκολια τοτε η αμαρτια βαραινει την ψυχη του ( ορκος του ιπποκρατη). Γενικα σε θεματα υγειας πιστευω οτι το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να προσευχηθεις στον Θεο και να αφεθεις στα χερια του ιατρου που εχεις επιλεξει.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

Διαβάζοντας το θέμα βρήκα αυτή την απάντηση -πολύ παραπάνω βέβαια- αλλά μου άρεσε πολύ και την παραθέτω

Επίσης θέλω να συμπλήρωσω οτι η καθεμιά μπορεί να επιλέξει να γεννήσει όπως θέλει.

Εμένα μπορούν να μην προσπαθούν να με πείσουν ότι είναι φυσιολογικό να γεννάς με καισαρική και όχι με φυσιολογικό τοκετό;;!!

Σέβομαι απόλυτα όλες τις επιλογές. Θεωρώ επίσης πως επειδή εκείνη την ώρα (φαντάζομαι δεν έχω γεννήσει ακόμα) η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, μία γυναίκα που για χ, ψ, λόγους δεν μπορεί να 'αντέξει', 'σηκώσει' όλο αυτό που γίνεται καλύτερα είναι να γεννάει με τον τρόπο που την κάνει να αισθάνεται πιο άνετα. Επίσης, δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη η πολύ ακραία προπαγάνδα υπερ του φ.τ -και για να μην παρεξηγηθώ - εννοώ την προπαγάνδα που γίνεται αγνοώντας τις περιπτώσεις που μια κ.τ πραγματικά είναι αναγκαία και σώζει ζωές. Η τελευταία, έχει σαν αποτέλεσμα, γυναίκες που αναγκάστηκαν να γεννήσουν με κ.τ να μη βιώνουν τη χαρά του γεγονότος, να νιώθουν τύψεις, άχρηστες, ή λιγότερο μητέρες. Αυτό με εξοργίζει πραγματικά.

Από εκεί και πέρα όμως,θα διηγηθώ όσο πιο σύντομα γίνεται μία πολύ πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία για να δείξω ένα από τα πράγματα που με εξοργίζουν γύρω από το θέμα. Ενώ λοιπόν μόλις έχω μπει στο μήνα μου μιλάω τηλεφωνικά με γνωστή (όχι φίλη) η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερή μου ωστόσο έχει μόλις λίγα χρόνια που έγινε μαμά. Ξεκινάει λοιπόν να λέει πως επέλεξε καισαρική για την ίδια. Οκ, σκέφτομαι εγώ ο καθένας κάνει την επιλογή του κ.τ.λ που έγραψα επάνω - καλά έκανε αφού αυτό της ταίριαζε. Της το λέω κιόλας, θέλοντας να είμαι πολύ ευγενική και τυπική. Έπειτα με ρωτάει τί θα κάνω εγώ. Λέω, ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και πάω για φ.τ.

Ε, εκεί να δείτε.

Αρχίζει ένα παραλήρημα, μία προπαγάνδα εξαιρετικού μεγέθους, να με ΠΕΙΣΕΙ ότι η κ.τ έχει τα χίλια μύρια οφέλη σε σχέση με τον φ.τ!!!!!!!!!!!! Εγώ δεν απαντούσα, γιατί αισθάνθηκα το μάταιο του πράγματος και δεν ήθελα να μπω σε διένεξη.

Κι αυτή να συνεχίζει....Κανονικό παραλλήρημα. Στο οποίο και τί δεν είπε (τα οποία και μόνο για λόγους διακριτικότητας δε λες σε γυναίκα που σε ένα μήνα θα γεννήσει το πρώτο της παιδί) Ότι τις άκουγε λέει να ουρλιάζουνε και να παρακαλάνε... Ότι η ίδια θεωρεί πως κράτησε έτσι την αξιοπρέπειά της... Ότι το θεωρεί ιδιαιτέρως φεμινιστικό το ότι έκανε καισαρική (έλεος). Ότι και η μάνα της της είχε πει πως δεν υπάρχει πιο φριχτός πόνος. Ήταν και παραπληροφορημένη γιατί θεωρούσε πως για το παιδί είναι καλύτερο. Πως έτσι διαφύλαξε τη σεξουαλικότητά της γιατί δεν σκίστηκε από κάτω (η τομή δεν την ενοχλεί φαντάζομαι....) Είχε λέει βρει γιατρό διάσημο για τις καισαρικές που κάνει (συγνώμη εγώ αυτό το λέω ο καλός χασάπης) και του 'χε πει από την αρχή πως θέλει καισαρική (νομίζω πως ο σωστός γιατρός αν δεν συντρέχει άλλος λόγος, όταν του λέει η πελάτισσά του, γιατρέ θέλω καισαρική γιατί....μπλα, μπλα, μπλα, φοβάμαι, μπλα, είμαι φεμινίστρια, μπλα, δεν ξέρω κι εγώ τι....κανονικά δεν θα πρέπει να δέχεται). Τέλος πάντων, συγνώμη για τις πολλές λεπτομέρειες αλλά είχα βγει από τα ρούχα μου. Μέχρι και για θανάτους μου έκανε λόγο στους φ.τ !!!!

Σαν να μην έφταναν αυτά όλα μετά μου άρχισε προπαγάνδα εναντίον του θηλασμού και πως επέλεξε να της κάνουν ένεση για να μην βγάλει καθόλου γάλα (επίσης μπέρδεψε το φεμινισμό στην όλη ιστορία, αντιφεμινιστικός κι ο θηλασμός!!!!!!!!!!!!!).

Μη με ρωτήσετε γιατί δεν απάντησα και την άφησα να τα λέει όλα αυτά, καμιά φορά είναι πράγματι μάταιο να μπαίνουμε σε διάλογο. Και να σας πω και κάτι τη λυπήθηκα μέσα μου, γιατί όλα τούτα φανερώνουν κατά τη γνώμη μου άλλου τύπου 'ζητήματα' και 'προβλήματα' που μπορεί να έχει.

Τώρα πείτε μου εσείς αυτή η γυναίκα που αυτές τις φυσικές διαδικασίες της γέννησης, και του θηλασμού (που με το φεμινισμό δεν έχουν σχέση, αλλά με την αγάπη και το δέσιμο μητέρας - παιδιού, ιδιαιτέρως ο θηλασμός) τις απέρριψε από την αρχή, το παιδί γιατί το ήθελε??????

Και τέλος πάντων να ξαναπώ, ο καθένας μπορεί να έχει ό,τι άλυτο ζήτημα θέλει, και λόγω αυτού να κάνει ό,τι επιλογή θέλει. Εμένα ένα μήνα πριν γεννήσω γιατί προσπαθούσε να με πείσει πως έτσι και πάω για φ.τ θα μου συμβούν τα πάνδεινα, θα χάσω τον άνδρα μου, τη σεξουαλικότητά μου, την προσωπικότητά μου, την ανεξαρτησία μου, δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο....(δεν υπερβάλω, έτσι τα έλεγε)

Το παραθέτω, κι ελπίζω να μην κούρασα πολύ, γιατί έχω δει αυτές τις ακραίες απόψεις κι απ' τη μία κι απ' την άλλη πλευρά να προσπαθούν να τις επιβάλλουν στις γυναίκες κι αυτό με εξοργίζει.

Ουφφφ, ξεθύμανα.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

marirena με το καλο το παιδακι σου να ερθει φυσιολογικα στον κοσμο χωρις προβληματα και ειλικρινα με ενα πονο!! παρολο που ψηφιζω καισαρικη νομιζω οτι δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να επιλεγουμε τον τροπο που θα γενναμε αλλιως τι χρειαζομαστε τους γιατρους αφου γινομαστε εμεις γιατροι του εαυτου μας!! καλο κουραγιο σε ολες, ειτε φυσιολογικα ειτε καισαρικη το αγχος σου το εχεις!!

marirena με το καλο το μωράκι σου!Αυτη η γνωστή σου πραγματικά..τραγική!Μαλλον δεν παει και πολύ καλα...Εγώ γέννησα με καισαρική αλλά θα ήθελα να γεννήσω με ΦΤ.Εχω ξαναγράψει πως είχα μια τοσο καλή εγκυμοσύνη,που οταν έμαθα πως δεν γινόταν παρα να κάνω καισαρική,μου ήρθε πολυ βαρυ...στεναχωρέθηκα!

Δεν ξέρω πως είναι να σε πιάνουν οι πόνοι της γέννας,αλλά αν μπορούσα να επιλέξω,θα ήθελα να προσπαθήσω να γεννήσω φυσιολογικά.

Στο τέλος πάντως αυτό που μετράει είναι ενα υγιές μωράκι και τίποτα αλλο!:)(σου το εύχομαι)

10Ddp3.png

OaR2p3.png

και εγώ πιστεύω πως η φύση θα διαλέξει τελικά και το καλυτερο είναι να μην κινδυνέψει το μωρό ή εμείς , για εμένα που λόγω λόρου μου είπαν ότι θα δυσκολευτει το μωρό δεν το σκέφτηκα καν και επελεξα κτ. Ο κάθενας αν έχει επιλογη πρεπει να κρινει για το καλύτερο .

jHgFp3.png

Marirena με το καλό το μωρό σου! Σου εύχομαι να έχεις έναν τέλειο τοκετό! Μην αγχώνεσαι καθόλου!

Δεν θα σχολιάσω την προτίμηση της φίλης σου στην καισαρική, δικαίωμά της είναι. Όπως και το αν θα θηλάσει. Όπως και το αν θα είναι φανατική φεμινίστρια. Γούστο της - καπέλο της πώς θα ζει και πώς θα μεγαλώσει το παιδί της.

ΑΛΛΑ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κινδυνολογεί σε βάρος του φυσιολογικου τοκετού. Όπως εγώ γίνομαι μπαρούτι όταν κάποιος φέρνει την καταστροφή με λίστες και βλακείες σχετικά με την καισαρική, έτσι εκνευρίζομαι όταν λένε τις αντίστοιχες βλακείες σχετικά με τον φυσιολογικό τοκετό. Παντού μπορούν να συμβούν τα πάντα, ευτυχώς στο 2011 με την βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας πολλά προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται!

Κακώς, πολύ κακώς ήθελε να επηρεάσει εγκυμονούσα για τους κινδύνους του τοκετού. Είναι απαράδεκτη, ισχυρογνώμων και φανατική των επιλογών της! Δεν σέβεται την διαφορετική άποψη. Γράψτην κανονικά, όλα καλά θα σου πάνε και θα γεννήσεις όπως εσύ επιθυμείς!!

GEXxp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

καισαρικη ή φτ μμμμμμμ!!!!!Πριν μεινω εγκυος ηθελα να κανω καισαρικη διοτι δεν αντεχα να βιωσω τετοιο πονο και γενικα δεν μαρεσει ολη η διαδικασια κοψιματα ραψιματα μλπιαχ ελεγα!!!!Οταν εμεινα εγκυος ολα μεσα μου αλλαξαν δεν ηθελα να ακουσω για καισαρικη ηθελα να γεννησω φυσιολογικα να δω αμεσως το μωρο μου να το θηλασω και νακατεβω στο κυλικειο για καφε:rolleyes::rolleyes::rolleyes:...Πριν 28 ημερες γεννησα φυσιολογικα εννοειτε με επισκληριδιο,αν δεν υπηρχε η επισκληριδιος η σωτηρια,πιστευω οτι θα γεννουσα με καισαρικη διοτι σαν ανθρωπος δεν τον αντεχω τον πονο και φυσικα και το μωρο μου θηλασα και για καφε πηγα στο κυλικειο.Τα υπερ της καισαρικης,ειναι πολλα και το σπουδαιοτερο ο πονος αλλα παλι υπηρξαν αρκετες γυναικες που φαγανε ολους τους πονους της γεννας και μετα γεννησαν με καισαρικη,τα κατα ειναι σιγουρα η αργη αναρωση που εχεις,τωρα 28 μερες μετα που τα ξανασκεφτομαι επιμενω στον φτ παρολο που τις πρωτες μερες απο τα ραμματα περπατουσα σαν παπια,παρολο που ηρθαν και κατσικωθηκαν στον κ@λο μου αιμορροιδες απο το σφιξιμο και παω στην τουαλετα με βοηθηματα,ελα μωρε χαλαλι εχω το παιδακι μου!:lol:

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Και ποιός είπε ότι η καισαρική δεν έχει πόνους? Απλώς στον ΦΤ τους περνάς πριν τη γέννα, στην καισαρική μετά. Εγώ δυστυχώς με καισαρική γέννησα, δεν γινόταν αλλιώς, και όσο θυμάμαι που με τραβολογαγαν να περπατάω ενώ υπέφερα...

Και τελος πάντως η καθεμία κάνει ότι νομίζει, αλλά για μένα δεν μπαίνει θέμα προτίμησης. Γεννάς φυσιολογικά, εκτός αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Εμένα η κόρη μου είναι 2ετών και ο γιος μου 3ετών.Και τα δυο μου τα παιδιά τα γέννησα με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο σε κανένα από τα δυο.Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για τη γέννα,δηλαδή στα παλιά χρόνια πως γεννούσαν χωρίς επισκληρίδιο;Θα έλεγα βέβαια ότι είμαι από τις τυχερές καθώς μέσα σε δυο ώρες από την αρχή των πόνων γέννησα οπότε δεν ταλαιπωρήθηκα και πολύ.Πάντως παίζει ρόλο και σε τι γιατρό θα πέσεις γιατί πλέον για εξοικονόμιση χρόνου σου πιπιλίζουν το μυαλό για καισαρική για να ξεμπερδεύουν.Είμαι 27 χρονών και σκέφτομαι ότι και στο τρίτο μου παιδάκι(όποτε έρθει με το καλό) εκτός αποόπτου με φυσιολογικο τοκετό και χωρίς επισκληρίδιο θα το κάνω πάλι!:D

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για τη γέννα,δηλαδή στα παλιά χρόνια πως γεννούσαν χωρίς επισκληρίδιο;

Ε καλα, και τα δοντια τα εβγαζαν χωρις αναισθησια, αλλα αυτος δεν ειναι λογος για να τα βγαζουμε χωρις αναισθησια και στις μερες μας. Η ιατρικη τεχνολογια προχωραει και δε βλεπω το λογο για να μην την χρησιμοποιησουμε....

Διαφημίσεις

Ε καλα, και τα δοντια τα εβγαζαν χωρις αναισθησια, αλλα αυτος δεν ειναι λογος για να τα βγαζουμε χωρις αναισθησια και στις μερες μας. Η ιατρικη τεχνολογια προχωραει και δε βλεπω το λογο για να μην την χρησιμοποιησουμε....

κι εγώ επισκληρίδιο έκανα και είναι πραγματικά σωτήρια, γιατί κακά τα ψέματα ο πόνος δεν είναι και λίγο πράγμα, ΑΛΛΑ η διαφορά με τα δόντια που λες είναι ότι στην επισκληρίδιο έχεις να κάνεις με τρύπημα της σπονδυλικής πρώτον και δεύτερο και κυριότερο (για μένα πάντα), μετά από καιρό ένιωσα άσχημα που την ώρα της γέννας το μωρό περνούσε μόνο του τις συσπάσεις για να βγει κι εγώ δεν το ένιωθα και κοιμόμουν...

βέβαια σε περιπτώσεις καισαρικής δεν το συζητώ, είναι το καλύτερο!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

.Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για τη γέννα,δηλαδή στα παλιά χρόνια πως γεννούσαν χωρίς επισκληρίδιο;
Exw ακουσει γυναικα να λεει οτι οι δυο γεννες ηταν απο τις πιο ασχημες εμπειριες της ζωης της.αμεσως μολις εβγαλαν το μωρο ζητησε σε κατευθειαν να τη κοιμισουν!πριν 30 χρονια βεβαια που δεν υπηρχε επισκληριδιος...

Και αυτες οι γυναικες κριμα δεν ειναι?Μια χαρα γεννησε αλλα σκεψου πως το βιωσε!Το σωμα ειναι ετοιμο...το μυαλο???

Η μαμα μου αυτο που της εχει μεινει απο την γεννα ειναι οτι ειχε βγαλει σπυρακια απο το ξυρισμα και μαζι με τις εξωθησεις ειχε και ....φαγουρα!!!

Αλλα δεν γεννανε ολες τοσο ευκολα!

Εγω υμνω την επισκληριδιο αφου ημουν ξυπνια κατα την διαρκεια της καισαρικης και ειδα το μωρακι μου!

Διαβάζοντας το θέμα βρήκα αυτή την απάντηση -πολύ παραπάνω βέβαια- αλλά μου άρεσε πολύ και την παραθέτω

Σέβομαι απόλυτα όλες τις επιλογές. Θεωρώ επίσης πως επειδή εκείνη την ώρα (φαντάζομαι δεν έχω γεννήσει ακόμα) η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, μία γυναίκα που για χ, ψ, λόγους δεν μπορεί να 'αντέξει', 'σηκώσει' όλο αυτό που γίνεται καλύτερα είναι να γεννάει με τον τρόπο που την κάνει να αισθάνεται πιο άνετα. Επίσης, δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη η πολύ ακραία προπαγάνδα υπερ του φ.τ -και για να μην παρεξηγηθώ - εννοώ την προπαγάνδα που γίνεται αγνοώντας τις περιπτώσεις που μια κ.τ πραγματικά είναι αναγκαία και σώζει ζωές. Η τελευταία, έχει σαν αποτέλεσμα, γυναίκες που αναγκάστηκαν να γεννήσουν με κ.τ να μη βιώνουν τη χαρά του γεγονότος, να νιώθουν τύψεις, άχρηστες, ή λιγότερο μητέρες. Αυτό με εξοργίζει πραγματικά.

Από εκεί και πέρα όμως,θα διηγηθώ όσο πιο σύντομα γίνεται μία πολύ πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία για να δείξω ένα από τα πράγματα που με εξοργίζουν γύρω από το θέμα. Ενώ λοιπόν μόλις έχω μπει στο μήνα μου μιλάω τηλεφωνικά με γνωστή (όχι φίλη) η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερή μου ωστόσο έχει μόλις λίγα χρόνια που έγινε μαμά. Ξεκινάει λοιπόν να λέει πως επέλεξε καισαρική για την ίδια. Οκ, σκέφτομαι εγώ ο καθένας κάνει την επιλογή του κ.τ.λ που έγραψα επάνω - καλά έκανε αφού αυτό της ταίριαζε. Της το λέω κιόλας, θέλοντας να είμαι πολύ ευγενική και τυπική. Έπειτα με ρωτάει τί θα κάνω εγώ. Λέω, ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και πάω για φ.τ.

Ε, εκεί να δείτε.

Αρχίζει ένα παραλήρημα, μία προπαγάνδα εξαιρετικού μεγέθους, να με ΠΕΙΣΕΙ ότι η κ.τ έχει τα χίλια μύρια οφέλη σε σχέση με τον φ.τ!!!!!!!!!!!! Εγώ δεν απαντούσα, γιατί αισθάνθηκα το μάταιο του πράγματος και δεν ήθελα να μπω σε διένεξη.

Κι αυτή να συνεχίζει....Κανονικό παραλλήρημα. Στο οποίο και τί δεν είπε (τα οποία και μόνο για λόγους διακριτικότητας δε λες σε γυναίκα που σε ένα μήνα θα γεννήσει το πρώτο της παιδί) Ότι τις άκουγε λέει να ουρλιάζουνε και να παρακαλάνε... Ότι η ίδια θεωρεί πως κράτησε έτσι την αξιοπρέπειά της... Ότι το θεωρεί ιδιαιτέρως φεμινιστικό το ότι έκανε καισαρική (έλεος). Ότι και η μάνα της της είχε πει πως δεν υπάρχει πιο φριχτός πόνος. Ήταν και παραπληροφορημένη γιατί θεωρούσε πως για το παιδί είναι καλύτερο. Πως έτσι διαφύλαξε τη σεξουαλικότητά της γιατί δεν σκίστηκε από κάτω (η τομή δεν την ενοχλεί φαντάζομαι....) Είχε λέει βρει γιατρό διάσημο για τις καισαρικές που κάνει (συγνώμη εγώ αυτό το λέω ο καλός χασάπης) και του 'χε πει από την αρχή πως θέλει καισαρική (νομίζω πως ο σωστός γιατρός αν δεν συντρέχει άλλος λόγος, όταν του λέει η πελάτισσά του, γιατρέ θέλω καισαρική γιατί....μπλα, μπλα, μπλα, φοβάμαι, μπλα, είμαι φεμινίστρια, μπλα, δεν ξέρω κι εγώ τι....κανονικά δεν θα πρέπει να δέχεται). Τέλος πάντων, συγνώμη για τις πολλές λεπτομέρειες αλλά είχα βγει από τα ρούχα μου. Μέχρι και για θανάτους μου έκανε λόγο στους φ.τ !!!!

Σαν να μην έφταναν αυτά όλα μετά μου άρχισε προπαγάνδα εναντίον του θηλασμού και πως επέλεξε να της κάνουν ένεση για να μην βγάλει καθόλου γάλα (επίσης μπέρδεψε το φεμινισμό στην όλη ιστορία, αντιφεμινιστικός κι ο θηλασμός!!!!!!!!!!!!!).

Μη με ρωτήσετε γιατί δεν απάντησα και την άφησα να τα λέει όλα αυτά, καμιά φορά είναι πράγματι μάταιο να μπαίνουμε σε διάλογο. Και να σας πω και κάτι τη λυπήθηκα μέσα μου, γιατί όλα τούτα φανερώνουν κατά τη γνώμη μου άλλου τύπου 'ζητήματα' και 'προβλήματα' που μπορεί να έχει.

Τώρα πείτε μου εσείς αυτή η γυναίκα που αυτές τις φυσικές διαδικασίες της γέννησης, και του θηλασμού (που με το φεμινισμό δεν έχουν σχέση, αλλά με την αγάπη και το δέσιμο μητέρας - παιδιού, ιδιαιτέρως ο θηλασμός) τις απέρριψε από την αρχή, το παιδί γιατί το ήθελε??????

Και τέλος πάντων να ξαναπώ, ο καθένας μπορεί να έχει ό,τι άλυτο ζήτημα θέλει, και λόγω αυτού να κάνει ό,τι επιλογή θέλει. Εμένα ένα μήνα πριν γεννήσω γιατί προσπαθούσε να με πείσει πως έτσι και πάω για φ.τ θα μου συμβούν τα πάνδεινα, θα χάσω τον άνδρα μου, τη σεξουαλικότητά μου, την προσωπικότητά μου, την ανεξαρτησία μου, δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο....(δεν υπερβάλω, έτσι τα έλεγε)

Το παραθέτω, κι ελπίζω να μην κούρασα πολύ, γιατί έχω δει αυτές τις ακραίες απόψεις κι απ' τη μία κι απ' την άλλη πλευρά να προσπαθούν να τις επιβάλλουν στις γυναίκες κι αυτό με εξοργίζει.

Ουφφφ, ξεθύμανα.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Ντόινγκ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καράκουλο όμως.

Οκ κι εγώ επέλεξα καισαρική, και μπορώ να σου επιχειρηματολογήσω γιατί αυτή η επιλογή θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη δυνατή για μένα αλλά όχι να λέμε και ασυναρτησίες! Ότι ο φτ έχει κινδύνους για το παιδί (ξανά ντόινγκ!) ότι είναι αντιφεμινιστικός ο φτ και ο θηλασμός (εμότικον που βαράει αλύπητα το κεφάλι του στον τοίχο και κάνει ντόινγκ!) έλεος δλδ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω το εξής: ότι θέλουν να πείσουν τον εαυτό τους πως η επιλογή τους ήταν η καλύτερη και γι αυτό λένε τόσες ασυναρτησίες!

Djccp2.png

67KIp2.png

Έχω γεννήσει με Φ.Τ. κι άμα ξανακάνω μωράκι, το ίδιο θα επιλέξω. Εάν πάει κάτι στραβά, θα γεννήσω με Κ.Τ.. δε το συζητάω να κινδυνέψω τη ζωή του μωρού μου και τη δική μου. Αλλά σίγουρα προτιμώ το Φ.Τ., δε μ'αρέσει να με ''σφάξουν'', ούτε μ'αρέσει η πολιτική της ξεπέτας που ακολουθούν μερικοί γιατροί επιλέγοντας τη Κ.Τ..

iyuNp3.png4hNCp3.png

Εγω δεν εχω γινει μανουλα ακομα αλλα για να ειμαι ειλικρινης με τρομοκρατει λιγακι η ιδεα του Φ.Τ. ...ο πονος και η αναμονη δεν ξερω με αγχωνει...απο την αλλη με Φ.Τ. αναρρωνεις πολυ πιο γρηγορα μετα τη γεννα....

Οταν ερθει η ωρα με το καλο πιστευω οτι θα τολμησω το Φ.Τ. εκτως αν υπαρχει λογος για το αντιθετο...

Εγω θεωρώ απαράδεκτους τους μαιευτήρες που επιτρέπουν στις έγκυες να επιλέξουν εάν θέλουν να γεννήσουν με ΦΤ ή με ΚΤ. Δηλαδή τί είναι ο τοκετός, επιλογή για δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο???? Το θέμα έχει ξοκοίλει τελείως, αλλά φυσικά οι μαιευτήρες κοιτάνε τη δική τους βολή.

Η απόφαση για το πώς θα διεξαχθεί ένας τοκετός θα έπρεπε να είναι μόνο του ιατρού, και οι καισαρικές να γίνονται μόνο αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τη μητέρα ή το μωρό.

Λυπάμαι αλλά θεωρώ απαράδεκτο να προχωρούν γυναίκες σε καισαρική επειδή φοβούνται τον πόνο, ή επειδή ο ΦΤ είναι αντιφεμινιστικός, ή επειδή πιστεύουν οτι 3-4 ραμματάκια θα τους στερήσουν τη σεξουαλικότητά τους.

Εγω θεωρώ απαράδεκτους τους μαιευτήρες που επιτρέπουν στις έγκυες να επιλέξουν εάν θέλουν να γεννήσουν με ΦΤ ή με ΚΤ. Δηλαδή τί είναι ο τοκετός, επιλογή για δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο???? Το θέμα έχει ξοκοίλει τελείως, αλλά φυσικά οι μαιευτήρες κοιτάνε τη δική τους βολή.

Η απόφαση για το πώς θα διεξαχθεί ένας τοκετός θα έπρεπε να είναι μόνο του ιατρού, και οι καισαρικές να γίνονται μόνο αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τη μητέρα ή το μωρό.

Λυπάμαι αλλά θεωρώ απαράδεκτο να προχωρούν γυναίκες σε καισαρική επειδή φοβούνται τον πόνο, ή επειδή ο ΦΤ είναι αντιφεμινιστικός, ή επειδή πιστεύουν οτι 3-4 ραμματάκια θα τους στερήσουν τη σεξουαλικότητά τους.

Οι γιατροί δηλαδή δεν πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες ή τους φόβους των ασθενών τους? Αν πάει μια και πει ότι θελει σώνει και ντε καισαρική τι θα πρέπει να κάνουν, να την βάλουν με το ζόρι να γεννησει φυσιολογικά? Και αν από το άγχος της πάει κάτι στραβά κατά την γέννα γιατί να τρέχουν τότε?

Όσο για το τι επιθυμεί η κάθε γυναίκα, μπορεί κάτι που θεωρείς εσύ αυτονόητο να φαίνεται απαράδεκτο σε κάποια άλλη. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντιλήψεις ούτε και τις ίδιες αντοχές, οπότε ας μην χαρακτηρίζουμε τις επιλογές των άλλων

Οι γιατροί δηλαδή δεν πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες ή τους φόβους των ασθενών τους? Αν πάει μια και πει ότι θελει σώνει και ντε καισαρική τι θα πρέπει να κάνουν, να την βάλουν με το ζόρι να γεννησει φυσιολογικά? Και αν από το άγχος της πάει κάτι στραβά κατά την γέννα γιατί να τρέχουν τότε?

Όσο για το τι επιθυμεί η κάθε γυναίκα, μπορεί κάτι που θεωρείς εσύ αυτονόητο να φαίνεται απαράδεκτο σε κάποια άλλη. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντιλήψεις ούτε και τις ίδιες αντοχές, οπότε ας μην χαρακτηρίζουμε τις επιλογές των άλλων

Malecon, φυσικά και οι γιατροί πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες και τους φόβους των ασθενών τους. Μέρος της δουλειάς τους όμως είναι να βοηθούν τις γυναίκες να ξεπεράσουν τη φοβία του τοκετού, του πόνου και της ταλαιπωρίας. Φυσικά ολα αυτά είναι σχετικά και μπορεί κάποιες γυναίκες να τα βιώνουν εντονότερα, αλλά πιστεύω πραγματικά οτι αν καταφέρει ο γιατρός να κερδίσει την εμπιστοσύνη της εγκύου, τότε και το άγχος της όλης διαδικασίας μειώνεται στο ελάχιστο αλλά και ο τοκετός διεξάγεται όπως πρέπει, δηλαδή ή φυσιολογικά ή με καισαρική ανάλογα με την περίπτωση. Το κακό είναι οτι πάρα πολύ λίγοι γιατροί ασχολούνται πραγματικά με τις έγκυες και προσπαθούν να τις βοηθήσουν.

Ελπίζω απο όλα τα παραπάνω να κατάλαβες οτι δεν κρίνω τις επιλογές των εγκύων αλλά τους ιατρούς τους.

Malecon, φυσικά και οι γιατροί πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες και τους φόβους των ασθενών τους. Μέρος της δουλειάς τους όμως είναι να βοηθούν τις γυναίκες να ξεπεράσουν τη φοβία του τοκετού, του πόνου και της ταλαιπωρίας. Φυσικά ολα αυτά είναι σχετικά και μπορεί κάποιες γυναίκες να τα βιώνουν εντονότερα, αλλά πιστεύω πραγματικά οτι αν καταφέρει ο γιατρός να κερδίσει την εμπιστοσύνη της εγκύου, τότε και το άγχος της όλης διαδικασίας μειώνεται στο ελάχιστο αλλά και ο τοκετός διεξάγεται όπως πρέπει, δηλαδή ή φυσιολογικά ή με καισαρική ανάλογα με την περίπτωση. Το κακό είναι οτι πάρα πολύ λίγοι γιατροί ασχολούνται πραγματικά με τις έγκυες και προσπαθούν να τις βοηθήσουν.

Μπορει να προσπαθούν και ίσως αν οι επιφυλάξεις της εγκυου είναι μικρές τελικά να κατορθώνουν να την πεισουν. Όμως αν η άλλη είναι "τρελαμένη" δεν νομίζω πως έχουν και πολλά περιθώρια να κάνουν κάτι ;)

Ελπίζω απο όλα τα παραπάνω να κατάλαβες οτι δεν κρίνω τις επιλογές των εγκύων αλλά τους ιατρούς τους.

Τώρα με μπέρδεψες λίγο ;)

loukomamy, έτσι όπως τα γράφεις, όντως έχεις δίκιο...

Στον 7ο μήνα, σε καθιερωμένη επίσκεψη στον γιατρό μου, του ανακοίνωσα πως θα γεννήσω με καισαρική (έτσι ήθελα, φοβόμουν). Με κοίταξε ανέκφραστος, δεν το σχολίασε. Πριν φύγω μου είπε πως θέλει χαρτί από τον οφθαλμίατρό μου (έχω κάνει 2 laser για μυωπία), πως δεν υπάρχουν αλλοιώσεις στα μάτια μου και ότι μπορώ να γεννήσω με φτ. Βρε χτυπιόμουν "Δεν θέλω φτ, θέλω καισαρική!", εκείνος επέμενε πως θέλει το χαρτί. Δεν σχολίαζε αυτά που του έλεγα, το απέφευγε.

Αν ήταν καισαρικάκιας, θα πετούσε από την χαρά του...

Τελικά καισαρική έκανα, αλλά επειδή έτσι έπρεπε λόγω καταστάσεων, αφού ούτως ή άλλως η μικρή μου γεννήθηκε με οριακή προωρότητα, αν αφήναμε την κύηση να γίνει τελειόμηνη δεν θα είχαμε χαρές...

GEXxp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...