Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

• Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581

Recommended Posts

γεια σας,εγω παλι ηθελα μονο φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληρηδιο γιατι φοβαμαι οτι εχει να κανει με χειρουργιο,καθετηρες,σωληνακια και ολα τα συναφι.Στον 8ο μηνα της δευτερης εγκυμοσυνης μου δεν ειχε γυρισει το μωρο και ειχα πανικοβληθει στην ιδεα της καισαρικης τομης.Ολη την ημερα προσευχομουν και δοξα το θεο γυρισε.Σιγουρη ομως δε μπορω να ειμαι ακομη και την ωρα του τοκετου τι καταληξη θα εχει ολη η διαδικασια.Ευχομαι να πανε ολα καλα.

Θελω να συμπληρωσω επισης οτι η καθεμια ας επιλεγει αυτο που νομιζει καλυτερο,δεν με απασχολει...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειναι παντα θεμα επιλογης και ειναι σεβαστο αυτο.στην 3η εγκυμοσυνη μου ειχα συσπασεις απο πολυ νωρις,την 37βδ.υψηλη ρυξη αμνιου και χωρις αντιβιωση(λογο αμελιας γιατρου) πηρε μικροβιο το αμνιο,εφτασα 7διαστολη,και αν αντεχε το μωρο μου θα γεννουσα φσ(με μασκες οξυγονου ημουν και αρυθμιες)οχι γτ ημουν πορομενη με τον φτ,αλλα ενα μαχαιρι ειναι ενα μαχαιρι οπως και να το κανουμε.και δυστυχως δεν αναρωσα και καλα.....τελος παντον αν θελεις δες πως μπορεις να καταφερεις να ερθει το μωρακι σου με τις καλυτερες συνθηκες και ολα τα αλλα ειναι ψηλα γραμματα.δεν σου ειπα απο χτες με το καλο να αγκαλιασεις το ζουζουνακι σου.

Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!

Djccp2.png

67KIp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εγω εχω εμπειρια και απο τα δυο 04.09.1997 γεννηθηκε η κορη μου με φτ και ειναι κατι το οποιο προσπαθουσα να ξεχασω ολα αυτα τα χρονια γτ δεν πονεσα κατα την διαρκεια τησ γεννας αλλα μετα και χωρις να ξερω τοτε τον λογο.01.09.2010 γεννηθηκε η 2η κορη μου με κτ. πητ ειχα 06.09.2010.το μωρο δεν κατεβαινε ενω ειχε παρει θεση εχω ριξει το ατελειωτο περπατημα εχω φαει ολο τον καυσωνα εχω παρει 24 κιλα ειχα συσπασεισ απο την 1η εβδομαδα που μπηκα στον μηνα κ αυτη εκει γατζωμενη.η γιατρο σμου επεμενε να περιμενω ωσπου δεν αντεξα αλλο κ στην 39 εβδ.τησ ειπα θελω καισαρικη και καλα εκανα.η μικρη ειχε 3 φορεσ περιτυλιξη κ δεν θα καταβαινε με τιποτα.τη μερρα που θα πηγαινα για την κτ μου εσπασαν κ τα νερα και διαστολη μηδεν.

οταν μπηκα στο χειρουργειο εκλαιγα κ η γιατροσ μου ειπε οτι αν γεννουσα φυσιολογικα θα ειχα μετα σοβαρο προβλημα γιατι ειμαι πολυ στενη και αυτο μου ελυσε κ τηναπορια μου γτ πονουσα τοσο πολυ στην 1 γεννα....και η επισκληρηδιοσ ειναι πολυ ωραια ανακαλυψη τελικα....:-P

Αν είχα επιλογή, θα γένναγα φυσιολογικά. Χαίρομαι που αυτό θέλει και το 80% περίπου. Δυστυχώς γέννησα με καισαρικη, καθότι δίδυμα, πολύ μπερδεμένα και φυσικά για να έχουν πάρει θέση ούτε λόγος.:-(

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Ψήφισα καισαρική. Αν με ρωτούσαν πριν γεννήσω τι πραγματικά ήθελα θα έλεγα από την αρχή καισαρική. Φοβόμουν πολύ από διάφορα που είχα ακούσει. έλοπάντων δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν γιατί ήμουν σίγουρη ότι δεν θα με καταλάβαιναν πως προτιμώ το χειρουργείο από το φυσιολογικό. Τι νά κάνω αφού έτσι ένιωθα εγώ καλύτερα. Τελικά σε ραντεβού την 38 εβδομάδα ο γιατρός μου είπε ότι έχω λίγη διαστολή και αν δεν έχει συμβει τίποτα τις επόμενες 7 ημέρες να κάνων εισαγωγή για γεννήσω φυσιολογικά. Ούτε σε εκείνον είχε πει τίποτα για καισαρική. Μπήκαμε τελικά μετά απο μία εβδομάδα (Στην 39) για πρόκληση και από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα ο μικρός δεν έλεγε να κατέβει. Στο μεταξύ 4 κοπέλες είχαν περάσει από το ίδιο δωμάτιο ωδινών και είχαν φύγει να γεννήσουν και εγώ ακόμα. Τελικά αφού το συζήτησα με τον άνδρα είπαμε στο γιατρό να πάμε για καισαρική (παρόλο που ο άνθρωπος είπε να περιμένουμε λίγο ακόμα) και πήγαμε χειρουργείο. Δεν μετάνιωσα για αυτή την απόφαση. Μου φτάνει που είχα το μωράκι μου στην αγκαλιά μου. Η δε ανάρρωση ήταν ταχεία. Σηκώθηκα το ίδιο βράδυ και την άλλη ημέρα έβγαλα όλα τα παρελκόμενα. Μετά από 2 χρόνια ακριβώς έκανα και τη 2η καισαρική (στην οποία δεν ξέρω το λόγο αλλά είχα περισσότερο άγχος από την πρώτη) και τώρα βάζουμε μπροστά για το 3ο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Διαφημίσεις

Εγώ τρελαίνομαι με οποιονδήποτε προσπαθεί να με πείσει ότι η καισαρική τομή είναι πιο ασφαλής, πιο εύκολη, δεν έχεις επιπλοκές, το μωρό βγαίνει πιο ξεκούραστο και ότι άλλο τους κατέβει στο μυαλό. Και μάλιστα έχουν απόψη ακόμα και γυναίκες που δεν έχουν μείνει καν έγκυες (αναφέρομαι σε συζητήσεις που κάνω με φίλες και γνωστές και όχι για το forum). Χαίρομαι που σχεδόν το 80% έχει ψηφίσει υπέρ του φτ.

Ξέρω ότι αυτό που ένιωσα γεννώντας το μωρό μου, που τον ένιωθα να βγαίνει από μέσα μου, να προσπαθεί και αυτός και εγώ να βγει στη ζωή, να τον κρατάω στην αγκαλιά μου έχοντας όλες τις αισθήσεις μου στο φουλ εξαιρετικά αφιέρωμενες σε εκείνον δεν θα το ζούσα αν δεν γέννουσα φυσιολογικά! Και ο τοκετός μου κάθε άλλο παρά εύκολος δεν ήταν. Ίσως ήμουν τυχερή που δεν υπήρχαν επιπλοκές και είχα πολύ καλό γιατρό και δεν έγινε λόγος για καισαρίκη.

Κατά την γνώμη μου η διαφορά είναι ότι στον φυσιολογικό τοκετό γεννάς εσύ, στην καισαρική σε ξενεγεννάνε.

Επίσης θέλω να συμπλήρωσω οτι η καθεμιά μπορεί να επιλέξει να γεννήσει όπως θέλει.

Εμένα μπορούν να μην προσπαθούν να με πείσουν ότι είναι φυσιολογικό να γεννάς με καισαρική και όχι με φυσιολογικό τοκετό;;!!

Επίσης θέλω να συμπλήρωσω οτι η καθεμιά μπορεί να επιλέξει να γεννήσει όπως θέλει.

Εμένα μπορούν να μην προσπαθούν να με πείσουν ότι είναι φυσιολογικό να γεννάς με καισαρική και όχι με φυσιολογικό τοκετό;;!!

Και εσενα σου την δινει αυτο ε?? Εμενα να δεις...

Και ας ψηφισα καισαρικη... Βεβαια οταν ηρθε η ωρα να γεννησω ηταν μονοδρομος η καισαρικη, την μικρη την βγαλαμε με οριακη πρωοροτητα 36 εβδ + 1 ημ αλλιως τωρα θα κλαιγαμε...

Αλλα εχεις δικιο, ο καθενας εχει την αποψη του, αλλα αφου εγω ειμαι υπερ της καισαρικης, ποιος ο λογος να σε πεισω οτι εσυ που εισαι υπερ του φτ εχεις λαθος?

Αγυριστα μυαλα, μην κανεις συζητησεις με ανθρωπους που θελουνη μονιμως να ακουνε οτι: "ναι, ναι, εχεις δικιο"

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Eμενα κοριτσια μετα απο τρεις αποβολες το μονο που δεν με ενδιέφερε ηταν με ποιον τροπο θα γεννησω. Το μονο που ηθελα ηταν να αποκτησω ενα παιδακι με οποιονδηποτε τροπο. Η αληθεια ειναι οτι τη καισαρικη τη προτιμουσα λιγο περισσοτερο. Μετα απο τοσες ταλαιπωριες πιστευα οτι δεν θα ειχα κουραγιο να περιμενω πολλες ωρες μεχρι να σφιξω το παιδακι μου στην αγκαλια μου. Τελικα μια εβδομαδα πριν γεννησω ο γιατρος αποφασισε οτι θα γεννουσα με καισαρικη. Το χαρηκα δε λεω. Και οι δυο καισαρικες ηταν τελειες. Και τα δυο παιδια μου τα γεννησα Σαββατο και τη Δευτερα το πρωι ημουν στο κομμωτηριο του μαιευτηριου και χτενιζομουν. Η 2η καισαρική ηταν ακομα καλυτερη γιατι πιθανοτατα ΄΄οπως ειπε και ο γιατρος΄΄ η επισκληριδιος ηταν καλυτερη.

Ουτε παρενεργειες , ουτε μουδιασματα ουτε τιποτα.

Διαφημίσεις

Clelia εμείς αντιμετωπίσαμε το πλέον κλασικό πρόβλημα της καισαρικής που είναι η παροδική ταχύπνοια. Την οποία περάσανε για λοίμωξη, οπότε πήραμε και αντιβίωση και νοσηλεύτηκε το μωρό (με όλα τα επακόλουθα για τις δυσκολίες στο θηλασμό, τον αποχωρισμό μας, την ψυχολογία μου, τα ψυχικά τραύματα του μωρού κ.ο.κ.). Οπότε δεν είναι κάτι που αναφέρεται απλά στα βιβλία και το λέμε για να τρομοκρατήσουμε τις μέλλουσες μανούλες. Είναι κάτι που υπάρχει και η όποια επιλογή μας πρέπει να το λαμβάνει υπόψιν.

Γενικά πιστεύω ότι καλό είναι να αφήνουμε τη φύση να μας δείχνει το δρόμο κι όταν μας φτάνει σε αδιέξοδο, τότε να χρησιμοποιούμε τις λύσεις που επινόησε ο άνθρωπος.

FLcUp3.png0BQfp3.png

και εγω εκανα καισαρικη και οταν σικονομουν τις πρωτες 2 μερες ειχα μια ταχυπνοια..αλλα το θεωρισα φυσιολογηκο!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Aκριβώς όπως η miriki κι εμείς, ταχύπνοια και 5 ημέρες στη ΜΕΝΝ (και άλλες 3 στην απλή με ίκτερο).

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να είχα γεννήσει φυσιολογικά...την πρώτη φορά την πάτησα, και επίσης η ανάρρωση δεν ήταν καθόλου καλή εμπειρία . Τη δεύτερη φορά πήρα την απόφαση να μην προσπαθήσω για φτ αλλά να πάω κατευθείαν για κτ.

Αν όμως ήξερα για την επιπλοκή της ταχύπνοιας, θα είχα επιδιώξει vbac. Ακόμα σκέφτομαι το μωρό στη θερμοκοιτίδα...

Τελικά λοιπόν ούτε εγώ έχω ξεπεράσει τις καισαρικές μου...

το βρηκα σημερα τυχαια και με καλυψε τοσο, σαν να το ειχα γραψει εγω.. για μας που ποτε δε ξεπερασαμε τις καισαρικες μας..

http://blog.eimaimama.gr/2010/05/blog-post_19.html

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

το βρηκα σημερα τυχαια και με καλυψε τοσο, σαν να το ειχα γραψει εγω.. για μας που ποτε δε ξεπερασαμε τις καισαρικες μας..

ultraviolet αυτο το αρθρο με εκφραζει εδω και καιρο!! Αυτο το μοτο "στην πυρα" ειναι που δεν δεχομαι!! Οταν παλαιοτερα ελεγα "Θελω να γεννησω με καισαρικη" ακουγα το εξης παραλογο - για μενα - "Οταν γεννας με φτ νιωθεις το μεγαλειο της μητροτητας":confused:.

Αυτο το μεγαλειο το ενιωσα οταν ειδα το ροζ μωρο μου να το μεταφερουν στο πυρεξακι διπλα μου και να το περιποιουνται, να το ντυνουν κλπ μετα τον τοκετο. Ο γιατρος μου με εραβε, εγω κοιτουσα το μωρο και μου κοπηκε η ανασα... Αυτο ειναι το μωρο που ειχα μεσα μου τοσο καιρο...

GEXxp3.png

Το άρθρο είναι εκπληκτικό!Ευχαριστούμε που μας το παρέθεσες:D

ultraviolet αυτο το αρθρο με εκφραζει εδω και καιρο!! Αυτο το μοτο "στην πυρα" ειναι που δεν δεχομαι!! Οταν παλαιοτερα ελεγα "Θελω να γεννησω με καισαρικη" ακουγα το εξης παραλογο - για μενα - "Οταν γεννας με φτ νιωθεις το μεγαλειο της μητροτητας":confused:.

Αυτο το μεγαλειο το ενιωσα οταν ειδα το ροζ μωρο μου να το μεταφερουν στο πυρεξακι διπλα μου και να το περιποιουνται, να το ντυνουν κλπ μετα τον τοκετο. Ο γιατρος μου με εραβε, εγω κοιτουσα το μωρο και μου κοπηκε η ανασα... Αυτο ειναι το μωρο που ειχα μεσα μου τοσο καιρο...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Πολλές φορές μάλιστα αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που ωθεί τις γυναίκες να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο, δλδ με φτ νιώθεις το μεγλείο της μητρότητας με κτ όχι:confused:.Τι τις ωθεί σε τέτοιου είδους διαπιστώσεις?:roll::roll::roll::roll:

Djccp2.png

67KIp2.png

Εννοείται ότι θα διάλεγα φυσιολογικό..γιατί είναι αυτό που λέει η λέξη φυσιολογικό! Αλλά θα διαφοροποιηθώ κι εγώ με τα κορίτσια που λένε ότι μόνο με το φυσιολογικό νοιώθεις ολοκλήρωση και το μεγαλείο της μητρότητας. Εχοντας γεννήσει και με τους δύο τρόπους έχω να ομολογήσω πως το μεγαλείο της μητρότητας το νοιώθεις όπως και να γεννήσεις, τα συναισθήματα είναι ακριβώς τα ίδια και η ολοκλήρωση που νοιώθεις είναι ακριβώς η ίδια, η λαχτάρα να σφίγγεις το μωράκι σου στην αγκαλία σου δεν αλλάζει....

Απλά είπαμε ο φυσιολογικός τρόπος είναι πάντα και ο καλύτερος, και όχι μόνο στον τοκετό...εννοειται σε πραγματικές περιπτώσεις που ενδέχεται να κινδυνεύει το μωρό (πραγματικά όμως όχι γιατί έτσι θέλει να πιστεύεις ο γιατρός) διαλέγω την καισαρική όπως και το έκανα..

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Το άρθρο είναι εκπληκτικό!Ευχαριστούμε που μας το παρέθεσες:D

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Πολλές φορές μάλιστα αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που ωθεί τις γυναίκες να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο, δλδ με φτ νιώθεις το μεγλείο της μητρότητας με κτ όχι:confused:.Τι τις ωθεί σε τέτοιου είδους διαπιστώσεις?:roll::roll::roll::roll:

Δυστυχώς το διαπιστώνω κι εγώ (όχι σε όλες προς Θεού), σαν να έχουν ας πούμε μία έπαρση για τον τοκετό τους..δεν θα έπρεπε να νοιώθουν έτσι γιατί ήταν απλώς τυχερές που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν φυσιολογικό τοκετό, έχω γεννήσει κι εγώ φυσιολογικά στο πρώτο μου παιδί και πραγματικά ένοιωθα σαν να μου έχουν χαρίσει όλον το κόσμο αλλά σε καμία περίπτωση δεν ένοιωθα "ανώτερη" από την νύφη μου, για παράδειγμα, που τις ίδιες μέρες είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι με καισαρική...Μέρες γιορτής και χαράς ήταν για μένα, το ακριβώς ίδιο ήταν και για εκείνη..με στενοχωρεί πραγματικά αυτή η έπαρση κι εμένα μερικές φορές (ειδικά από τότε που έκανα κι εγώ την πρώτη μου καισαρική), λες και κάνουμε διαγωνισμό ποια θα έχει τον καλύτερο τοκετό (και αυτό πιστέψτε με συνεχίζετε από τα ίδια άτομα και στο μεγάλωμα των παιδιών τους, ποιας είναι ομορφότερο, εξυπνότερο, ψηλότερο και πάει λέγοντας). Βέβαια εξακολουθώ να υποστηρίζω 100% τον φυσιολογικό τοκετό σαν καλύτερο τρόπο γέννησης και θα ήθελα να βλέπω τις έγκυες να ενημερώνονται καλύτερα και να διεκδικούν τον φυσιολογικό τρόπο γέννησης, και αν δεν τους προκύπτει δεν πειράζει, αρκεί να γίνεται προσπάθεια πρώτα πριν καταφύγουμε στο (σωτήριο σε πάρα πολλές περιπτώσεις) νυστέρι.

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Διαβάζοντας τον συλλογισμό σας, να συμπληρώσω ότι αν και υπέρμαχος της καισαρικής (επειδή αρχικά είμαι φοβιτσιάρα, προτιμώ να πονάω από τομές στην κοιλιά μου παρά "αλλου", πέρασα από 2 αποβολές και ήθελα το μωρό μου σε 5' στην αγκαλιά μου κλπ), πιστεύω πως το φυσικότερο και καλύτερο και για το μωρό και για την μαμά είναι ο φυσιολογικός τοκετός, δεν αυταπατώμαι...

Απλά θα επέλεγα καισαρική για τους λόγους που γράφω στην παρένθεση...

Edit: Μανίνα πωπώ παιδιά!! Και έχεις όλες τις γκάμες των ηλικιών!! Μπράβο σου!! Με το καλό και το 4ο που θέλεις και όσα επιθυμείς!!

GEXxp3.png

Edit: Μανίνα πωπώ παιδιά!! Και έχεις όλες τις γκάμες των ηλικιών!! Μπράβο σου!! Με το καλό και το 4ο που θέλεις και όσα επιθυμείς!!

Να'σαι καλά κοπέλα μου! Να χαίρεσαι και την κορούλα σου με τ'όμορφο όνομα!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

• 2 εβδομάδες μετά...
Δυστυχώς το διαπιστώνω κι εγώ (όχι σε όλες προς Θεού), σαν να έχουν ας πούμε μία έπαρση για τον τοκετό τους..δεν θα έπρεπε να νοιώθουν έτσι γιατί ήταν απλώς τυχερές που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν φυσιολογικό τοκετό, έχω γεννήσει κι εγώ φυσιολογικά στο πρώτο μου παιδί και πραγματικά ένοιωθα σαν να μου έχουν χαρίσει όλον το κόσμο αλλά σε καμία περίπτωση δεν ένοιωθα "ανώτερη" από την νύφη μου, για παράδειγμα, που τις ίδιες μέρες είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι με καισαρική...Μέρες γιορτής και χαράς ήταν για μένα, το ακριβώς ίδιο ήταν και για εκείνη..με στενοχωρεί πραγματικά αυτή η έπαρση κι εμένα μερικές φορές (ειδικά από τότε που έκανα κι εγώ την πρώτη μου καισαρική), λες και κάνουμε διαγωνισμό ποια θα έχει τον καλύτερο τοκετό (και αυτό πιστέψτε με συνεχίζετε από τα ίδια άτομα και στο μεγάλωμα των παιδιών τους, ποιας είναι ομορφότερο, εξυπνότερο, ψηλότερο και πάει λέγοντας). Βέβαια εξακολουθώ να υποστηρίζω 100% τον φυσιολογικό τοκετό σαν καλύτερο τρόπο γέννησης και θα ήθελα να βλέπω τις έγκυες να ενημερώνονται καλύτερα και να διεκδικούν τον φυσιολογικό τρόπο γέννησης, και αν δεν τους προκύπτει δεν πειράζει, αρκεί να γίνεται προσπάθεια πρώτα πριν καταφύγουμε στο (σωτήριο σε πάρα πολλές περιπτώσεις) νυστέρι.

Να χαίρεσαι όντως τα παιδάκια σου!Μπράβο στο κουράγιο σου!

Είναι ακριβώς όπως τα λες για μια μερίδα γυναικών που γέννησαν με φτ.Ειδικά αν ακούσεις γυναίκες που γέννησαν με φυσικό τοκετό ή απλά χωρίς επισκληρίδιο πχ, εκεί να δεις πως σε υποτιμάνε.Και όπως λες συνεχίζουν αυτόν τον περίεργο διαγωνισμό και μετά.

Εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω.Δεν έχω ανάγκη να διαγωνιστώ με κανέναν.Δε θεωρώ τις δικές μου τις μεθόδους διαπαιδαγώγησης καλύτερες.Απλά μου κάνουν.Κι ακούω και άλλες μεθόδους με τις οποίες μπορεί γενικά να μη συμφωνώ αλλά όλο και κάτι θα αρπάξω που θα με ωφελήσει.

Τι να πω...από κάπου πηγάζει αυτή η ανάγκη τους για διαγωνισμό.ΦΤ έναντι ΚΤ.Τι σημασία έχει?Γερά παιδιά μόνο να έρχονται στον κόσμο.Τίποτα άλλο.

Εγώ μπορώ να σου πω ότι ακούω με θαυμασμό τους φτ, ακριβώς λόγω του ότι είμαι φοβιτσιάρα όπως η συμφορουμίτισσα πιο πάνω, και λέω μπράβο της ρε παιδί μου!Μπράβο!Το ίδιο και για τους φυσικούς τοκετούς, για τους οποίους έχω αντιρρήσεις!Τις θαυμάζω που αντέχουν όλο αυτό.

Djccp2.png

67KIp2.png

δεν είναι θέμα έπαρσης, νομίζω ότι αφορά το πόσο τυχερή ή όχι είσαι εκείνη την ώρα (εννοώ για να πάνε όλα καλά με όποιο τρόπο και αν γεννήσεις). εγώ ψήφισα (και γέννησα) ΦΤ γιατί είμαι φοβιτσιάρα και δεν μου αρέσει να ταλαιπωρούμαι. απ'τη μία φοβόμουν τον πόνο της γέννας αλλά από την άλλη φοβόμουν πιο πολύ την καισαρική γιατί ήξερα ότι μετά θα πονούσα. τελικά ήμουν τυχερή που κατάφερα και γέννησα φυσιολογικά (αν μπορώ να το ονομάσω έτσι αφού ήμουν 41 εβδομάδες και 2 μέρες με ορό για τεχηνητούς) με επισκληρίδιο που τη θεωρώ πολύ μεγάλη ανακάλυψη! αφού είχα πιάσει ταβάνι από τους πονους όταν ήρθε η αναισθησιολόγος την έβλεπα σαν άγγελο!!! όλη η ταλαιπωρία και το άγχος ήταν μέχρι να βγει το μωρό, με το που τον κατάλαβα να γλιστράει από μέσα μου όλα ήταν μια χαρά! μου τον έδωσαν αγκαλιά και ήμουν σαν μαστουρωμένη, τον κρατούσα και δεν το πίστευα ότι είχε τελειώσει... το ξαναλέω ήμουν και τυχερή γιατί μετά δεν είχα και τρελούς πόνους οπότε την έβγαλα καθαρή. τελος πάντων πέρασε και υσηχάσαμε. και είμαστε καλά και εγώ και ο μπέμπης μου. δε θέλω όμως να ξαναγεννήσω, το θεωρώ τραυματική εμπειρία

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Ψήφισα καισαρική. Αυτό θα επέλεγα ακόμα και αν δεν ήμουν στην ηλικία που είμαι ακόμα και αν δεν είχα διαβήτη κύησης και σίγουρα αν ξαναμείνω έγκυος πάλι αυτόν τον τρόπο θα επιλέξω. Ανάρρωσα πολύ γρήγορα, διασκέδασα στο χειρουργείο και άρα η ψυχολογία μου ήταν στα up της, το μωρό μου δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου και είμαστε και οι δύο υγιής. Μετρώντας τις πιθανότητες κινδυνου του φυσιολογικού και της καισαρικής προτιμώ της καισαρικής! Εκεί οι πιθανότητες να γεννήσω ένα νεκρό μωρό είναι σαφώς λιγότερες!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

θα ήθελα να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό..αλλά δεν τα κατάφερα

ακόμη και έτσι δεν κατάλαβα τίποτα, σηκώθηκα στο 24ωρό και δεν ένιωσα ποτέ πόνους στην τομή... σαν να μην έκανα ποτέ χειρουργείο

το μόνο μου παράπονο είναι ότι γέννησα 10.30 το βράδυ και μου έφεραν την κορούλα μου την άλλη μέρα στις 9 το πρωί....

και αποθηλασε επιτελους!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...