Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?


Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

  1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

    • Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581


Recommended Posts

Καλημερα, εχεις κανει φυσιολογικο μετα απο καισαρικη;;;;; Εισαι Θεσσαλονικη; Μπορεις σε παρακαλω να μου στειλεις πμ με το ονομα του γιατρου που σε ανελαβα και τα τηλεφωνα του;;;;Μετα απο ποσο καιρο γεννησες το δευτερο;;; Ευχαριστω!

 

καλησπέρα!!Όχι μόνο εγώ αλλά πολλές κοπέλες το έχουν καταφέρει και έχουν γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική. Υπάρχει ολόκληρο θένα γιαυτό στην ενότητα τοκετός και μαιευτήριο. Εκεί μπορείς να διαβάσεις τις εμπειρίες από πολλές κοπέλες.Η γιατρός μου είναι η Αγγελική Μπουζάκη.Γεννησα μετά από 21 μήνες από την καισαρική. Το τηλ της θα στο στείλω σε πμ! Οι γαιτροί εδώ μας έκαναν να διεκδικούμε τα αυτονόητα!!!! Είχα μία τέλεια γέννα, χωρίς ραμματα και σκισίματα, σηκώθηκα από την πρ'ώτη στιγμη και χάρηκα το παιδάκι μου που γεννήθηκε τη στθγμή που αποφάσισε εκείνο και όχι πριν την ώρα του(όπως έγινε με το γιομου...) Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα 2!!! Κανείς δεν πρέπει να εκβιάζει τη φύση!!! Γιαυτό είμαστε πλασμένες και το σώμα μας γνωρίζει καλά τι να κάνει!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Sorry, δεν με πείθει κανένα άρθρο κανενός "διακεκριμένου" κυρίου Χ για την επικινδυνότητα της καισαρικής. Εδώ έχουν φτιάξει λίστες με τα κακά που προκαλεί η καισαρική. Σε ένα αρθράκι θα κολλήσουμε?

Βρε να χτυπιέστε... Τα ποσοστά που αναφέρονται είναι τόσο πειστικά, όσο και ότι τα μαγνητάκια του ψυγείου ευθύνονται κατά 85% (!!!) για τον καρκίνο στους ανθρώπους. Οκ, ό,τι πείτε...

 

(Εξακολουθώ να χαίρομαι που επέζησα της καισαρικής, εγώ και το μωρό μου...)

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Link to comment
Share on other sites

Eγω να δεις πως χαιρομαι που επεζησα απο 2 καισαρικες...ειδικα απο την δευτερη που αν αργουσα λιγο να παω στο μαιευτηριο(με πιασαν πονοι νωριτερα)τωρα δεν ξερω αν θα ζουσα κι εγω και το μωρο...η δεν ξερω αν θα ειχα αυτη τη στιγμη μητρα!Αυτο επειδη ειχε ηδη ανοιξει η τομη απο την πρωτη καισαρικη πριν μπω χειρουργειο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Sorry, δεν με πείθει κανένα άρθρο κανενός "διακεκριμένου" κυρίου Χ για την επικινδυνότητα της καισαρικής. Εδώ έχουν φτιάξει λίστες με τα κακά που προκαλεί η καισαρική. Σε ένα αρθράκι θα κολλήσουμε?

Βρε να χτυπιέστε... Τα ποσοστά που αναφέρονται είναι τόσο πειστικά, όσο και ότι τα μαγνητάκια του ψυγείου ευθύνονται κατά 85% (!!!) για τον καρκίνο στους ανθρώπους. Οκ, ό,τι πείτε...

 

(Εξακολουθώ να χαίρομαι που επέζησα της καισαρικής, εγώ και το μωρό μου...)

 

Αχαχαχαχαχ!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Πάντα καυστική και απολαυστική φιλενάδα!!!

 

Γιαυτό σε πάω!!!

Μαζί σου!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο μου το έκανα φυσιολογικά με επισκληρίδιο και το δεύτερο τελείως- τελείως φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο γιατί δεν πρόλαβαν να μου κάνουν!!!!!!

Όμως πραγματικά αναρωτιέμαι, γιατί κάποιες που γέννησαν με καισαρική (για λογους που επρεπε να γίνει, γιατί και εγώ είχα πει στον γιατρό μου ότι αν κινδυνέψω εγώ ή το μωρό, να μου κάνει καισαρική) προσπαθούν να μας πείσουν ότι η καισαρική είναι το πιο σωστό. Στην τελική η καισαρική, είναι εγχείρηση είτε μας αρέσει, είτε όχι, δεν είναι κάτι το φυσικό. Αν μπορείς να την αποφύγεις, ακόμα καλύτερα. Αν δε μπορείς, τι να κάνεις, θα το δεχτείς. Ας μην λέμε όμως ότι είναι και το καλύτερο.

s-age.pngs-age.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

ολα ειναι σχετικα,και στις δυο περιπτωσεις!!!εγω γεννησα με καισαρικη αλλα ειχα περασει ολα περι φυσιολογικης γεννας !!!η καισαρικη ειναι χειρουργιο ,φυσιολογικα ειναι μια αλλη τελειως κατασταση!!!η γυναικα επανερχεται πιο γρηγορα οταν γεννηση φυσιολογικα,στην καισαρικη δεν ζοριζοται το μωρο!!! ειτε φυσιολογικα ειτε καισαρικη να ευχομαστε αλλα καλα να πανε!!!!!!!!!!!!!!:wink:

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας γεννήσει με καισαρική και ολική νάρκωση, θα επέλεγα ξανά το ίδιο. Δεν κατάλαβα τίποτα, δεν πόνεσα καθόλου, δεν ταλαιπωρήθηκα ούτε εγώ ούτε το παιδί. Είμαι θεωρητικά υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά η αλήθεια είναι ότι η καισαρική είναι πιο βολική.

 

Πέραν του τι θα επέλεγα, αν ποτέ ξαναμείνω έγγυος, θα επιλέξω αυτό που θα με συμβουλεύσει ο γιατρός μου, γιατί πιστεύω πως αυτός ξέρει καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΕΡΩ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΦΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ,ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΝΑΚΙΑ...ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΜΩΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΠΟΝΕΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΗΤΑΝ ΟΚ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΗΣ ΛΕΞΕΩΣ!!!ΟΠΟΤΕ,ΜΑΛΛΟΝ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚ,ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η καισαρική έσωσε τη ζωή του παιδιού μου πριν από τρία περίπου χρόνια και ίσως και τη δική μου. Δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα πώς θα γεννήσω, ούτε είχα πόνους ιδιαίτερους μετά. Δεν αισθανόμουν τον παραμικρό φόβο παρά μόνο όταν άκουσα την καρδιά του παιδιού μου να σταματάει και τότε πήγα για καισαρική με ολική. Διαβάζω, ωστόσο με τόση λαχτάρα τις περιγραφές των κοριτσιών για τους φυσιολογικούς - φυσικούς τοκετούς τους!... Νιώθω τόσο όμορφα για αυτές... σαν να τα περιγράφει και να τα έχει βιώσει η αδερφή μου! Ο φυσιολογικός τοκετός είναι κάτι μαγικό και θα έπρεπε να είναι η πρώτη επιλογή για όλες μας...Δυστυχώς κάποιες δεν μπορέσαμε! Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη της καισαρικής, που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε εδώ και να τα λέμε! Ας μην προσπαθήσουμε όμως να την αναγάγουμε και σε βέλτιστο αγαθό!Ε δεν είναι! Πώς να το κάνουμε! Άλλωστε αν ήταν δεν θα γινόταν τόση συζήτηση στο θέμα για το vbac, ε;

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσάκια γεια σας! Έκανα καισαρική με επισκλήριδιο! Και τώρα αν γύριζα τον χρόνο πίσω και μου έλεγαν να επιλέξω το ίδιο θα έκανα! Δεν ταλαιπωρείται ούτε το μωράκι ούτε η μανούλα! Είναι ασφαλής μέθοδος τοκετού!:cool:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ταλαιπωρείται ούτε το μωράκι ούτε η μανούλα!

 

Η "ταλαιπωρία" ή το "ζόρισμα" ή το στρες που βιώνει το μωρό στον φυσιολογικό τοκετό είναι κάτι θετικό για το μωρό γιατί μέσω των κατεχολαμινών τα ζωτικά όργανα του νεογέννητου «ρυθμίζονται» για τη λειτουργία τους στον αέρα. Άρα είναι λάθος να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την "επιλογή" καισαρικής, γιατί αποτελεί ένα από τα αρνητικά της μεθόδου.

 

Ειδικότερα "...οι κατεχολαμίνες βελτιώνουν την αναπνοή πυροδοτώντας την απορρόφηση του υγρού των πνευμόνων διαστέλλοντας και διατηρώντας ανοιχτούς τους βρόγχους και αυξάνοντας συνολικά την ικανότητα των πνευμόνων να εκπτύσσονται χωρίς πρόβλημα. Επίσης προστατεύουν τα ζωτικά όργανα όπως την καρδιά και τον εγκέφαλο αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς αυτά και κινητοποιούν τα ενεργειακά αποθέματα (προωθούν τη διάσπαση του λίπους σε λιπαρά οξέα και του γλυκογόνου σε γλυκόζη στο ήπαρ, ενώ ενεργοποιούν από το ίδιο όργανο την παραγωγή γλυκόζης). Τέλος, θεωρείται ότι οι κατεχολαμίνες διευκολύνουν το δεσμό του νεογνού με τη μητέρα καθώς διαστέλλουν τις κόρες των ματιών και αυξάνουν την εγρήγορση του νεογνού".

 

Τα επίπεδα των κατεχολαμινών στα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική τομή είναι πολύ χαμηλά (κατά μέσον όρο πέντε φορές χαμηλότερα)

 

 

Είναι ασφαλής μέθοδος τοκετού!

Ασφαλής για την μητέρα κ το μωρό δεν είναι η καισαρική εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος που να την καθιστά αναγκαία. Τότε ναι είναι σωτήρια.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο

 

Ο τοκετός στην υγεία της μητέρας

Δεν είναι όμως μόνον η υγεία του βρέφους που πρέπει να απασχολεί τις υποψήφιες μητέρες, αλλά και η δική τους. Προτού λοιπόν θεωρήσετε ότι ο καλύτερος τρόπος για να φέρεται στον κόσμο το παιδί σας είναι η καισαρική, οι ειδικοί συμβουλεύουν να σκεφτείτε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό χειρουργείο και ως εκ τούτου θα πρέπει να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι (και «όχι λόγοι lifestyle») για να υποβληθείτε σ' αυτό. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου: «Οι μητέρες θα πρέπει να ενημερώνονται ότι εφόσον επιθυμούν να αποκτήσουν πολλά παιδιά, η καισαρική τομή δεν είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς κάθε νέα καισαρική αυξάνει τον κίνδυνο ανωμαλιών της εγκυμοσύνης που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αιμοραγίες και τελικά σε υστερεκτομή». Και για εκείνες οι οποίες διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι η καισαρική τομή είναι ασφαλέστερη για το παιδί, ο ελληνοκαναδός ειδικός τόνισε ότι «η καισαρική τομή δεν εγγυάται μείωση της μητρικής και νεογνικής θνησιμότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Λατινική Αμερική, με υψηλά ποσοστά καισαρικών τομών, αλλά και με εξίσου υψηλά ποσοστά μητρικής και νεογνικής θνησιμότητας».

 

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=399374&wordsinarticle=%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE

 

 

Σεβαστή κάθε επιλογή αρκεί να γίνεται με βάση πραγματικά δεδομένα κ σωστή ενημέρωση.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Link to comment
Share on other sites

Η "ταλαιπωρία" ή το "ζόρισμα" ή το στρες που βιώνει το μωρό στον φυσιολογικό τοκετό είναι κάτι θετικό για το μωρό γιατί μέσω των κατεχολαμινών τα ζωτικά όργανα του νεογέννητου «ρυθμίζονται» για τη λειτουργία τους στον αέρα.

Και τα μωράκια που γεννιούνται με καισαρική, τι ακριβώς παθαίνουν;; Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις; Όχι τίποτα άλλο, να δω τι έπαθε το μωρό μου αλλά και εγώ που επίσης γεννήθηκα με καισαρική.

 

Όσο για το πόσο πονάς και δεν μπορείς αυτό ή το άλλο όταν έχεις κάνει καισαρική, προσωπικά δεν πόνεσα καθόλου. Γέννησα μεσημέρι, σηκώθηκα το ίδιο βράδυ από το κρεβάτι και την επόμενη το πρωί έκανα βολτούλες στο διάδρομο του μαιευτηρίου (χωρίς ορούς, καθετήρες κ.λπ).

 

Αντιθέτως η κοπέλα στο διπλανό κρεβάτι, 9 χρόνια νεώτερή μου, γέννησε με φυσιολογικό τοκετό και μόλις πέρασε το μούδιασμα της επισκληριδίου, έσκουζε από τον πόνο - και ούτε μπόρεσε να θηλάσει όσο ήταν στο μαιευτήριο παρόλη τη βοήθεια που είχε από μαίες, μανάδες, πεθερές, θείες, ξαδέρφες κ.λπ.

 

Αυτά δεν τα λέω για να παρακινήσω κι άλλες να γεννήσουν με καισαρική, αλλά δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι με την καισαρική πονάς και υποφέρεις, ενώ με τον φυσιολογικό τοκετό είναι όλα μέλι-γάλα γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Στο όνομα της σωστής ενημέρωσης πάντα.... :-P

Link to comment
Share on other sites

Έχω ήδη απαντήσει στα ερωτήματά σου κ σε αυτό το θέμα αλλά κ σε παλιότερο...

 

Απλά θα ξαναπώ κάτι που οι περισσότεροι γνωρίζουν , ότι στα πλαίσια της σωστής ενημέρωσης εντάσσονται ερευνητικές προσπάθειες κ όχι προσωπικά παραδείγματα (η εμπειρία της διπλανής, ή της γνωστής, είτε είναι θετική είτε αρνητική, δεν αποτελεί κριτήριο για να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα... με αυτόν τον τρόπο οδηγούμαστε στην παραπληροφόρηση κ όχι στην σωστή ενημέρωση.)

 

Η προσωπική μαρτυρία είναι ενδιαφέρουσα κ δεν είναι ασήμαντη αλλά εμπεριέχει δυστυχώς το στοιχείο της υποκειμενικότητας...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κανείς δεν αντιλέγει, απλά στα πλαίσια των ερευνητικών προσπαθειών έχουν καταχωρήσει παραδείγματα ακόμα και 1:100.000.000 και το έχουν εντάξει στις μελέτες τους.

Με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν την καισαρική με τάδε ποσοστό θνησιμότητας, τάδε ποσοστό ότι αυτό το στραβό θα συμβεί κλπ (μπορείς να δεις τις λίστες της ντροπής :rolleyes: που έχουν παραθέσει ουκ ολίγες φορές και σε αυτό το θέμα).

Συγνώμη, αλλά καμία γνωστή/διπλανή μου δεν έχει πάθει τα τέρατα που κατά καιρούς διαβάζω ότι κατηγορείται η καισαρική, αντιθέτως πολλές ιστορίες έχουμε μάθει (και πάθει) από φυσιολογικούς τοκετούς, που ούτε ως ποσοστό δεν θα βρεις σε καμία λίστα.

Συγνώμη, δεν με πείθουν!!

Διότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε στην Ελλάδα που οι καισαρικές είναι πολλές (νομίζω 50% των τοκετών, δεν είμαι καθόλου όμως σίγουρη γι' αυτό) θα έπρεπε να έχουμε θανάτους μωρών/μαμάδων και βέβαια μωρά με προβλήματα... Πολλά προβλήματα... Τόσα, όσα αναφέρονται σε κάθε λίστα με το αντίστοιχο ποσοστό βεβαίως.

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς ότι δεν συμπίπτουν τα ποσοστά με τα όσα βλέπεις στο περιβάλλον σου; Αν είναι τόσο μικρά (1:100.000.000)για πιο λόγο να τα λάβεις υπόψη σου ή να σε ανησυχήσουν; Τα μικρά συμπίπτουν με τις εμπειρίες σου κ σε επιβεβαιώνουν, οπότε γιατί σε προβληματίζουν; Με έχεις μπερδέψει λίγο...

 

Αν πάλι σου φαίνονται μεγάλα (γιατί έτσι φαίνεται με βάση τα όσα λες στο τέλος), είναι γιατί τα ποσοστά αυτά δεν αναφέρονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις που γνωρίζουμε εγώ κ εσύ. Έχω ξαναπεί π.χ κ εγώ γνωρίζω πάρα πολλούς καπνίζοντες (σχεδόν όλοι οι φίλοι κ συγγενείς, πολύ παραπάνω από 50% δηλαδή) αλλά κανένας τους δεν έχει πεθάνει από καρκίνο του πνεύμονα. Αυτό δε σημαίνει ότι τα ποσοστά των ανθρώπων που πεθαίνουν από αυτό συνολικά κάθε χρόνο σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο είναι απαραίτητα ψευδή ή λανθασμένα κ άρα ας καπνίσουμε γιατί οι επιστήμονες είναι υπερβολικοί κ δεν μας πείθουν. Ούτε απ' την άλλη θα ήταν σωστό να πω σε περίπτωση που κάποιος απ' τους μη καπνίζοντες πάθαινε καρκίνο ότι καλύτερα να καπνίζουμε γιατί στους μη καπνίζοντες συμβαίνουν τέρατα.

 

Το πόσα μωρά ή μαμάδες μπορέι να έχουν εμφανίσει προβλήματα λόγω της μιας ή της άλλης μεθόδου δεν μπορούμε να το κρίνουμε ή να το εκτιμήσουμε δυστυχώς από το τι συμβαίνει στις γνωστές μας ή σε εμάς προσωπικά...Οπότε πώς θα ενημερωθεί κάποιος που έχει άγνοια;

 

Σίγουρα οι έρευνες επηρεάζονται κ από συμφέροντα κ άλλους παράγοντες κ δεν αποτελούν πανάκεια απλά είναι ένα δείγμα για κάποια πράγματα. Μπορείς να δεις με κριτικό πνεύμα την κάθε έρευνα κ να την αξιολογήσεις ανάλογα. Δεν είναι όλες το ίδιο. Κ ο τρόπος που την ερμηνεύεις παίζει ρόλο.

 

Συνήθως στις έρευνες για τις οποίες συζητάμε αναφέρονται ποσοστά της καισαρικής σε σχέση με τα αντίστοιχα του φυσιολογικού τοκετού κ νομίζω ότι μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αποκτήσει πιο σωστή γνώμη. Κάπου είχα δει μια τέτοια αντιπαράθεση στοιχείων με τα θετικά κ τα αρνητικά κ των 2 μεθόδων συγκεντρωτικά.

 

 

Συγνώμη, αλλά καμία γνωστή/διπλανή μου δεν έχει πάθει τα τέρατα που κατά καιρούς διαβάζω ότι κατηγορείται η καισαρική, αντιθέτως πολλές ιστορίες έχουμε μάθει (και πάθει) από φυσιολογικούς τοκετούς, που ούτε ως ποσοστό δεν θα βρεις σε καμία λίστα.

 

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει κ το αντίθετο από προσωπικές εμπειρίες γυναικών εδώ στο φόρουμ που οι ίδιες ή οι φίλες τους είχαν πολλά κ σοβαρά προβλήματα λόγω καισαρικής οι ίδιες ή τα μωρά τους ,ενώ με φυσιολογικό πήγαν όλα μια χαρά... Οπότε θα επαναλάβω αυτό που είπα κ πριν...

 

Η προσωπική μαρτυρία είναι ενδιαφέρουσα κ δεν είναι ασήμαντη αλλά εμπεριέχει δυστυχώς το στοιχείο της υποκειμενικότητας...

 

...Εμένα απ' την άλλη δεν με πείθουν με τίποτα ότι είναι αναγκαίο το ποσοστό του 50% των γυναικών να χρειάζεται καισαρική (δηλ χειρουργική επέμβαση για κάτι που το σώμα της είναι φτιαγμένο να κάνει) ενώ ο ΠΟΥ αναφέρει πως μόνο ένα 10% ή 15% δικαιολογείται ιατρικά. Αυτό είναι πράγματι κατά την άποψή μου ένα ποσοστό "ντροπής"...:? που δείχνει πολλά για το πώς αντιμετωπίζει τον τοκετό το σύστημα υγείας μας...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Link to comment
Share on other sites

Ο καθενας εχει κριση κ εμπειριες κ μπορει καποια πραγματα να τα σκαναρει. Αν μαζευτουμε κ πουμε παραδειγματα γνωστων μας κλπ, δεν θα βρεθουν ουτε κατα προσεγγιση αυτοι οι δεικτες. Μα ουτε κατα διανοια!!!! Εκτος αν μιλανε για καισαρικη σε καποιο απομονωμενο χωριο τριτοκοσμικης χωρας.

Sorry, δεν πειθομαι...

Για δες το ποσοστο θανατων απο καισαρικες που κατα καιρους παραθετουν κ θα αναρωτηθεις. Μα καμια γνωστη/συγγενης/φιλη μου δεν εχει παθει τπτ, μα τπτ, κ εδω τα ποσοστα δεν συμπιπτουν.

Μαλλον εχεις μπερδεψει αυτα που γραφω... Δεν εγραψα οτι κατι με ανησυχει. Εγραψα για 50% (χωρις να ειμαι σιγουρη) γεννες με καισαρικη στην Ελλαδα. Ποιος πεθανε καλε??? Ποιας το παιδι γεννηθηκε με προβλημα εξαιτιας της καισαρικης?? Το αντιθετο γνωριζω - αλλα δεν εχω βρει καπου τα ποσοστα του. Οτι αν το μωρο παραζοριστει στην διαρκεια φυσιολογικου τοκετου, εκει να δεις προβληματα.

Εσυ κ οποιος θελει μπορει να πειστει με τα ποσοστα κινδυνου κλπ, εγω οχι.

Και δεν καταπινω το χαπακι "Υπαρχουν κινδυνοι για αυτες που επιλεγουν την καισαρικη, σε οσες επιβαλλεται δεν υπαρχει προβλημα". Λες κ οι επιπλοκες επιλεγουν οσες θελησουν γεννα με καισαρικη.

Οοοοοοοοοοκ.

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Link to comment
Share on other sites

Ο καθενας εχει κριση κ εμπειριες κ μπορει καποια πραγματα να τα σκαναρει. Αν μαζευτουμε κ πουμε παραδειγματα γνωστων μας κλπ, δεν θα βρεθουν ουτε κατα προσεγγιση αυτοι οι δεικτες. Μα ουτε κατα διανοια!!!! Εκτος αν μιλανε για καισαρικη σε καποιο απομονωμενο χωριο τριτοκοσμικης χωρας.

Sorry, δεν πειθομαι...

 

Μα αυτό ακριβώς σου εξήγησα πιο πάνω ότι δεν ερμηνεύεται η έρευνα με βάση τα παραδείγματα γνωστών. Κ δεν στο λέω για να πειστείς απλά σου λέω ότι είναι λάθος εκτίμηση να ερμηνευεις έτσι μια έρευνα όποια κ να είναι.

 

Για δες το ποσοστο θανατων απο καισαρικες που κατα καιρους παραθετουν κ θα αναρωτηθεις. Μα καμια γνωστη/συγγενης/φιλη μου δεν εχει παθει τπτ, μα τπτ, κ εδω τα ποσοστα δεν συμπιπτουν.

 

Ποια είναι αυτά τα ποσοστά που δεν συμπίπτουν; Μπορείς να αναφέρεις ένα παράδειγμα; Όπως είπα κ τα δικά μου ποσοστά με θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα δε συμπίπτουν γιατί όλοι οι δικοί μου που καπνίζουν είναι υγιέστατοι. Αυτό όμως δεν αποτελεί επιχείρημα για να αμφισβητήσω μια έρευνα το ότι δηλ δεν συνέβη σε εμένα. Στο άρθρο που παρέθεσα το οποίο συγκρίνει καισαρική με φυσιολογικό ποια ποσοστά δεν σου φαίνονται σωστά ή δεν σε πείθουν;

 

Μαλλον εχεις μπερδεψει αυτα που γραφω... Δεν εγραψα οτι κατι με ανησυχει. Εγραψα για 50% (χωρις να ειμαι σιγουρη) γεννες με καισαρικη στην Ελλαδα. Ποιος πεθανε καλε??? Ποιας το παιδι γεννηθηκε με προβλημα εξαιτιας της καισαρικης?? Το αντιθετο γνωριζω - αλλα δεν εχω βρει καπου τα ποσοστα του.

 

Μα ούτε κ εγώ γνωρίζω κάποια που πέθανε το παιδί της ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο τρόπο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν πεθαίνουν παιδιά. Κ πάλι πέφτεις στην παγίδα της προσωπικής ερμηνείας μιας έρευνας.

 

Ποιας το παιδι γεννηθηκε με προβλημα εξαιτιας της καισαρικης??

Αν δεν κάνω λάθος με μια σύντομη ματιά εδώ στο ίδιο θέμα η miriki κ η alkyon έχουν γράψει πως το παιδί τους νοσηλεύτηκε με ταχύπνοια λόγω της καισαρικής. Όπως προανέφερα όμως οι προσωπικές μας εμπειρίες κ περιπτώσεις γνωστών δεν αποτελούν κριτήριο οπότε δεν έχει σημασία. Απλά το αναφέρω γιατί σου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση.

 

Οτι αν το μωρο παραζοριστει στην διαρκεια φυσιολογικου τοκετου, εκει να δεις προβληματα.

 

Αν μιλήσουμε για κακούς χειρισμούς κ στον φυσιολογικό κ στην καισαρική πάμε σε άλλο θέμα. (Κάποιος άλλος θα μπορούσε να αναφέρει προβλήματα από κακή εξέλιξη κ χειρισμό καισαρικών όπως π.χ αναφέρθηκε πιο πριν η περίπτωση κοπέλας που δεν της καθάρισαν καλά την μήτρα...)Το ζήτημα είναι τι ισχύει όταν έχουμε έναν επιτυχή φυσιολογικό σε σχέση με μια επιτυχή καισαρική. Ποια μέθοδος είναι πιο ωφέλιμη ιατρικά με βάση τις έρευνες για μια μητέρα κ ένα μωρό εφόσον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος;

 

 

Και δεν καταπινω το χαπακι "Υπαρχουν κινδυνοι για αυτες που επιλεγουν την καισαρικη, σε οσες επιβαλλεται δεν υπαρχει προβλημα". Λες κ οι επιπλοκες επιλεγουν οσες θελησουν γεννα με καισαρικη.

Οοοοοοοοοοκ.

 

Αυτό πάλι ποιός το υποστήριξε;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη, αλλά καμία γνωστή/διπλανή μου δεν έχει πάθει τα τέρατα που κατά καιρούς διαβάζω ότι κατηγορείται η καισαρική, αντιθέτως πολλές ιστορίες έχουμε μάθει (και πάθει) από φυσιολογικούς τοκετούς, που ούτε ως ποσοστό δεν θα βρεις σε καμία λίστα.

Συγνώμη, δεν με πείθουν!!

Διότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε στην Ελλάδα που οι καισαρικές είναι πολλές (νομίζω 50% των τοκετών, δεν είμαι καθόλου όμως σίγουρη γι' αυτό) θα έπρεπε να έχουμε θανάτους μωρών/μαμάδων και βέβαια μωρά με προβλήματα... Πολλά προβλήματα... Τόσα, όσα αναφέρονται σε κάθε λίστα με το αντίστοιχο ποσοστό βεβαίως.

Ακριβώς αυτό Clelia! Οι περισσότερες έρευνες δημοσιεύονται για να εντυπωσιάζονται όσοι δεν ξέρουν από στατιστική (η επιστήμη του ψεύδους). Διαβάζεις για "αυξημένα ποσοστά" του Α ή του Β και όταν το ψάχνεις λίγο παραπάνω ανακαλύπτεις ότι η αύξηση είναι της τάξης του 0.5% και ότι η έρευνα έχει γίνει με δείγμα ...30 ατόμων. Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι γελοιότητες - και φυσικά ούτε εμένα με πείθουν.

Link to comment
Share on other sites

Η προσωπική μαρτυρία είναι ενδιαφέρουσα κ δεν είναι ασήμαντη αλλά εμπεριέχει δυστυχώς το στοιχείο της υποκειμενικότητας...

Αν νομίζεις ότι οι έρευνες δεν εμπεριέχουν το στοιχείο της υποκειμενικότητας, κοιμάσαι ύπνο βαθύ! Ειδικά στην ιατρική, οι περισσότερες έρευνες είναι όχι μόνο υποκειμενικές, αλλά και στατιστικά λειψές και μεθοδολογικά απαράδεκτες. Να στο πω πιο απλά: όποια έρευνα έχει γίνει με όχι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα, με μικρό αριθμό ατόμων και χωρίς να αναφέρει τον δείκτη στατιστικής σημαντικότητας των αποτελεσμάτων της, είναι κατάλληλη μόνο για μυθιστόρημα. Αξίζει να την διαβάζεις ενημερωτικά αλλά σε καμία περίπτωση μην τη θεωρείς αποδεικτικό στοιχείο υπέρ του ενός ή του άλλου ισχυρισμού.

 

Σε προηγούμενο ποστ αν θυμάμαι καλά παρέθεσες μια έρευνα που είχε γίνει με μη-αντιπροσωπευτικό δείγμα 12 γυναικών. Αυτό δεν είναι έρευνα, είναι μια μεγάλη μπούρδα. Το γεγονός ότι χρησιμοποιείς τέτοια "αποδεικτικά" στοιχεία για να υποστηρίξεις τις απόψεις σου, με κάνει να τις αμφισβητώ. Συγγνώμη αλλά δεν με πείθεις... και ακόμα δεν μου είπες τι ακριβώς παθαίνουν τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική!!

Link to comment
Share on other sites

Και δεν καταπινω το χαπακι "Υπαρχουν κινδυνοι για αυτες που επιλεγουν την καισαρικη, σε οσες επιβαλλεται δεν υπαρχει προβλημα". Λες κ οι επιπλοκες επιλεγουν οσες θελησουν γεννα με καισαρικη.

Οοοοοοοοοοκ.

Έλα ντε! Αυτή την απορία την έχω κι εγώ. Αφού δεν πειράζει να κάνεις καισαρική όταν έχεις επιπλοκές, γιατί πειράζει όταν δεν έχεις και την επιλέγεις; Η διαδικασία είναι η ίδια, η λεπίδα κόβει το ίδιο. Αν η καισαρική είναι ασφαλής για μια γυναίκα που έχει προβληματική εγκυμοσύνη, γιατί δεν είναι ασφαλής για μια γυναίκα και ένα μωρό που χαίρουν άκρας υγείας;

 

Και γιατί πρέπει σώνει και καλά να υποστούμε αυτά "που το σώμα μας είναι φτιαγμένο να κάνει"; Τόσα και τόσα διορθώνουμε με την πρόοδο της επιστήμης, γιατί όχι και την εμπειρία της γέννας;

Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε! Αυτή την απορία την έχω κι εγώ. Αφού δεν πειράζει να κάνεις καισαρική όταν έχεις επιπλοκές, γιατί πειράζει όταν δεν έχεις και την επιλέγεις; Η διαδικασία είναι η ίδια, η λεπίδα κόβει το ίδιο. Αν η καισαρική είναι ασφαλής για μια γυναίκα που έχει προβληματική εγκυμοσύνη, γιατί δεν είναι ασφαλής για μια γυναίκα και ένα μωρό που χαίρουν άκρας υγείας;

 

Και γιατί πρέπει σώνει και καλά να υποστούμε αυτά "που το σώμα μας είναι φτιαγμένο να κάνει"; Τόσα και τόσα διορθώνουμε με την πρόοδο της επιστήμης, γιατί όχι και την εμπειρία της γέννας;

 

Α πως!Αφού δεν ήταν επιλογή της, άρα δεν έχει αμαρτία! Ή κάπως έτσι!

 

Γιατί αν τα διορθώσουμε, δεν αισθανόμαστε αρκετές;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Link to comment
Share on other sites

 

δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι με την καισαρική πονάς και υποφέρεις, ενώ με τον φυσιολογικό τοκετό είναι όλα μέλι-γάλα γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Στο όνομα της σωστής ενημέρωσης πάντα.... :-P

 

και εγω που γεννησα με φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο γιατι ηταν ολα μελι γαλα μετα τη γεννα?με το που με εραψαν ηθελαν να με βοηθησουν να ντυθω και ειπα οχι σηκωθηκα μονη μου ντυθηκα και μιλαμε για μιση ωρα μετα τη γεννα.πηγα στο δωματιο περπατωντας και κυλουσα και το γυαλινο κρεβατακι του μωρου.

δεν ενιωθα ουτε πονους πουθενα ουτε εσκουζα οπως αυτη η κοπελα που λες.εκανα και το μπανιο μου λιγες ωρες μετα χωρις καμια βοηθεια και το μωρο φροντιζα και κατω στο κυλικειο κατεβηκα το απογευμα

επειδη ειδες μια γυναικα να ποναει δε σημαινει πως ειναι ετσι ολες.και εγω ειδα μια που σηκωθηκε 3 μερες μετα την καισαρικη και οταν θηλαζε φωναζε να της φερουν χαπι να κοψει το γαλα γιατι τραβουσαν τα ραμματα.για να κανει μπανιο πηγαινε με την νοσοκομα μεσα η με τη μανα της.

η ξαδερφη μου μετα απο καισαρικη ενα μηνα εκανε να περπατησει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ασε που ανοιξαν 4-5 φορες και τα ραμματα της και ετρεχαν αιμα με πυον.

πηγαινε σκυφτη !αφου ελεγε οτι φοβοταν μη κανει και καμπουρα!

τοτε και εγω μπορω να πω οκ αφου ειδα μερικα παραδειγματα καισαρικης τοτε μη λετε οτι η καισαρικη ειναι ανωδυνη γιατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ(τα τσουβαλιαζουμε ολα με λιγα λογια)

npbIp1.png

 

jqdhp1.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...