Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Ενα νέο τετραπλό εμβόλιο, συνδυασμός του τριπλού εμβολίου (MMR - ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς) και εμβολίου κατά της ανεμοβλογιάς, αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά στην Μ. Βρετανία, από την φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline, εφόσον λάβει την σχετική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

http://www.care.gr/post/5294/neo-tetraplo-emvolio-gia-ilara-parotitida-erythra-kai-anemovlogia

( πολυ παλιοτερο αρθρο)

Διαφημίσεις

Ενα νέο τετραπλό εμβόλιο, συνδυασμός του τριπλού εμβολίου (MMR - ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς) και εμβολίου κατά της ανεμοβλογιάς, αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά στην Μ. Βρετανία, από την φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline, εφόσον λάβει την σχετική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

http://www.care.gr/post/5294/neo-tetraplo-emvolio-gia-ilara-parotitida-erythra-kai-anemovlogia

( πολυ παλιοτερο αρθρο)

Νομίζω πως αυτό είναι το Priorix tetra. Υπήρχε κι όταν εμβολίασα εγώ, αλλά η δική μας παιδίατρος προτίμησε το MMR και της ανεμοβλογιάς, που λέγεται Varivax, τον άλλο μήνα, χώρια.

Υπάρχει και το σκέτο Priorix, που είναι το αντίστοιχο του MMR, από άλλη εταιρεία.

Πάντως δεν πιστεύω πως υπάρχει παιδίατρος που κάνει το Infarix, το οποίο είναι 6πλο, μαζί με το MMR.

Επίσης, θέλω να σχολιάσω ότι

ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! Δεδομένου ότι το MMR και το Infarix είναι και τα δύο πολλαπλά εμβόλια, δεν μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ή με άλλα!

Και μια που αναφέρουμε και περιπτώσεις γνωστών μας, να σας πω για φίλη μου που ο σύζυγός της (ανεμβολίαστος) κόλλησε στα 35 του παρωτίτιδα (μαγουλάδες - το 2008, στο μήνα του μέλιτός τους στο Παρίσι, δηλαδή έλεος), την πέρασε πολύ βαριά και του άφησε πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα γονιμότητας. Προσπαθούν εδώ και χρόνια, με φυσικές και τεχνητές μεθόδους για παιδί κι ακόμα τίποτα...:?

Φυσικά και μπορούν να χορηγηθούν μαζί! Τι ανακρίβειες είναι αυτές!

Ενημερωτικά, το mmr μπορεί να χορηγηθεί ταυτόχρονα με το infanrix hexa, το havrix, το prevenar, και του μηνιγγιτιδοκοκκου.

Νομίζω πως αυτό είναι το Priorix tetra. Υπήρχε κι όταν εμβολίασα εγώ, αλλά η δική μας παιδίατρος προτίμησε το MMR και της ανεμοβλογιάς, που λέγεται Varivax, τον άλλο μήνα, χώρια.

Υπάρχει και το σκέτο Priorix, που είναι το αντίστοιχο του MMR, από άλλη εταιρεία.

Πάντως δεν πιστεύω πως υπάρχει παιδίατρος που κάνει το Infarix, το οποίο είναι 6πλο, μαζί με το MMR.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία είχε δηλώσει προτίμηση για το Priorix Tetra, σε σχέση με το σκέτο Priorix. Στην πράξη, ωστόσο, φάνηκε ότι το Priorix tetra προκαλούσε συχνότερα πυρετικούς σπασμούς στα παιδιά, στην πρώτη δόση του, δηλαδή 12-15 μηνών, ηλικία που, ούτως ή άλλως, οι πυρετικοί σπασμοί είναι στο peak τους. Με το δεδομένο αυτό, λοιπόν, το 2012 απέσυρε την προτίμηση στο Priorix tetra για την πρώτη δόση, αλλά τη διατήρησε για τη δεύτερη δόση, στην ηλικία 4-6 ετών.

Αν ένα παιδί ακολουθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει μαζί Infanrix Hexa (το απλό Infanrix είναι τριπλό) και MMR, για το λόγο ότι ο εμβολιασμός με Hexa ολοκληρώνεται πολύ πριν από τους 12 μήνες. Αν, όμως, έχεις ένα παιδί άνω του έτους που για χίλιους δυο λόγους είναι πίσω στα εμβόλια, μπορείς να συγχορηγήσεις μια χαρα τα 2 εμβόλια.

Ενημερωτικά, το mmr μπορεί να χορηγηθεί ταυτόχρονα με το infanrix hexa, το havrix, το prevenar, και του μηνιγγιτιδοκοκκου.

Πού το βασίζεις αυτό που λες; Προσωπικά το ακούω πρώτη φορά. Θυμάμαι μάλιστα μια περίπτωση που είχε αναφερθεί εδώ μέσα, από ένα παιδάκι από Αμερική που είχε σοβαρές παρενέργειες κι ανακάλυψαν οι γονείς πως ο γιατρός τού είχε κάνει ταυτόχρονα το MMR με το Infarix, νομίζω, χωρίς να τους ενημερώσει.

Διαφημίσεις

Δεν ξερω για ελλαδα αλλα μιας και μιλάμε τι γίνετε παγκοσμίως Αγγλία χορηγουν το mmr με της μυνηγγιτιδας, ηπατίτιδας και ενα άλλο δεν το θυμάμαι

Το κάναμε εμεις ατο χρόνο

Η σελίδα της αγγλικής κυβέρνησης το λέει καθαρά και λέει οτι χορηγει μάλιστα και με αλλα εμβόλια ταξιδιών αν χρειαστεί :-)

http://www.nhs.uk/Conditions/vaccinations/Pages/mmr-questions-answers.aspx

( πολυ παλιοτερο αρθρο)

Αυτο μάλλον ειναι παλιό γιατι το τετραπλό δεν το έχουν εδώ και μάλιστα σου λένε να μην κανεις της ανεμοβλογιάς οτι και καλα δεν ειναι καλο κλπ . Η κυβέρνηση συστήνει μονο το mmr και αν θες ανεμοβλογιάς πας ιδιωτικά (σύστημα διαφορετικό εδώ)

Επίσης άρθρο λέει οτι δεν υπάρχει της ανεμοβλογιάς αλλα υπάρχει ιδιωτικά ( κάναμε και επαναληπτικό σε 2 μηνες) :-)

Ειναι παλιο το αρθρο , ναι. το εμβολιο ομως δημιουργηθηκε....δεν ξερω βεβαια τι επειλεγει το εθνικο συστημα υγειας να κανει σε καθε χωρα. δεν το εχω ψαξει.

Υπαρχει ομως και ενιαιο εμβολιο για αυτες τις τεσσερις αρρωστειες.

Δεν ξερω για ελλαδα αλλα μιας και μιλάμε τι γίνετε παγκοσμίως Αγγλία χορηγουν το mmr με της μυνηγγιτιδας, ηπατίτιδας και ενα άλλο δεν το θυμάμαι

Το κάναμε εμεις ατο χρόνο

Η σελίδα της αγγλικής κυβέρνησης το λέει καθαρά και λέει οτι χορηγει μάλιστα και με αλλα εμβόλια ταξιδιών αν χρειαστεί :-)

http://www.nhs.uk/Conditions/vaccinations/Pages/mmr-questions-answers.aspx

Εντάξει, ποτέ δεν πίστευα πως θα θεωρούσα τους Έλληνες παιδίατρους συντηρητικούς με τον εμβολιασμό, αλλά να που μου συνέβη και αυτό. :lol: Στο λινκ σου λέει πως μπορεί να συνδυαστεί με αυτά της μηνιγγίτιδας, της ηπατίτιδας και του πνευμονιόκοκκου. Όλα αυτά είναι μονά εμβόλια, πάντως.

Εγώ, να πω την αλήθεια μου, δε θα συνδύαζα κανένα πολυδύναμο με άλλο εμβόλιο, ό,τι κι αν μου λέγανε. Τα μόνα που κάναμε σε συνδυασμό ήταν του πνευμονιόκοκκου και της μηνιγγίτιδας (μονά και τα δύο). Είπαμε είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά δε θα τα βαράμε και δέκα-δέκα. Ποιος ο λόγος; Ακόμα κι αν έχει καθυστερήσει κάποιος τα εμβόλια, είναι πολύ πιο λογικό για μένα να κάνει ένα το μήνα, δεν είναι και καμια κατοσταριά πια!

Ναι σιγουρα υπαρχει αυτο το εμβόλιο αλλα σε άλλες χώρες :-)

Εδω ειναι λίγο τςιγκουνηδες σε οτι καινούριο εμβόλιο. Εδώ υπαρχει καινούριο εμβόλιο κατα της μυνηγγητιδας Β, και μονο ιδιωτικά μπορεις να το βρεις και πανάκριβο.... :-(

Διαφημίσεις

Εγώ, να πω την αλήθεια μου, δε θα συνδύαζα κανένα πολυδύναμο με άλλο εμβόλιο, ό,τι κι αν μου λέγανε. Τα μόνα που κάναμε σε συνδυασμό ήταν του πνευμονιόκοκκου και της μηνιγγίτιδας (μονά και τα δύο). Είπαμε είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά δε θα τα βαράμε και δέκα-δέκα. Ποιος ο λόγος; Ακόμα κι αν έχει καθυστερήσει κάποιος τα εμβόλια, είναι πολύ πιο λογικό για μένα να κάνει ένα το μήνα, δεν είναι και καμια κατοσταριά πια!

Και εγω συμφωνω θεωρητικα....γιατι στα βρεφη χτυπησαμε κατι πολυδυναμα και κιχ δεν βγαλαμε! Δεν ηξερα ομως..ευτυχως ολα καλα.

Ναι σιγουρα υπαρχει αυτο το εμβόλιο αλλα σε άλλες χώρες :-)

Εδω ειναι λίγο τςιγκουνηδες σε οτι καινούριο εμβόλιο. Εδώ υπαρχει καινούριο εμβόλιο κατα της μυνηγγητιδας Β, και μονο ιδιωτικά μπορεις να το βρεις και πανάκριβο.... :-(

Ξερω :) εζησα στα μερη σας καποια χρονια.....και η εκπληξη ηταν μεγαλη οταν αποδεχτηκα οτι εδω η ιατρικη ειναι βιομηχανια!! :-P

Εντάξει, ποτέ δεν πίστευα πως θα θεωρούσα τους Έλληνες παιδίατρους συντηρητικούς με τον εμβολιασμό, αλλά να που μου συνέβη και αυτό. :lol: Στο λινκ σου λέει πως μπορεί να συνδυαστεί με αυτά της μηνιγγίτιδας, της ηπατίτιδας και του πνευμονιόκοκκου. Όλα αυτά είναι μονά εμβόλια, πάντως.

Αγγελινα μου της μυνηγγιτιδας, ηπατίτιδας κλπ μας το δώσανε σαν πολλαπλο οχι μόνα τους

Τι να πω άλλη χώρα αλλα σταθμά μάλλον!

Και εγω συμφωνω θεωρητικα....γιατι στα βρεφη χτυπησαμε κατι πολυδυναμα και κιχ δεν βγαλαμε! Δεν ηξερα ομως..ευτυχως ολα καλα.

Εννοείς το Infarix Hexa πχ; Εγώ λέω πως έχω αντιρρήσεις στο συνδυασμό των πολυδύναμων με οποιοδήποτε άλλο. Τα υπόλοιπα πολυδύναμα τα κάνεις έτσι κι αλλιώς, αφού δεν υπάρχουν μονά εμβόλια για κάθε ασθένεια.

Εννοείς το Infarix Hexa πχ; Εγώ λέω πως έχω αντιρρήσεις στο συνδυασμό των πολυδύναμων με οποιοδήποτε άλλο. Τα υπόλοιπα πολυδύναμα τα κάνεις έτσι κι αλλιώς, αφού δεν υπάρχουν μονά εμβόλια για κάθε ασθένεια.

Αυτο εννοω ναι...αλλα για πες μου βρε Αγγελινα....γιατι το πολυναμο των εξι εμβολιων δεν ειναι επικινδυνο ενω αν συνδυαστει με αλλο ενα ( επτα) ειναι?? σκεψεις μου ειναι αυτες....δεν ξερω αν ειναι η οχι ετσι?? μην παρεξηγηθω....

Αγγελινα μου της μυνηγγιτιδας, ηπατίτιδας κλπ μας το δώσανε σαν πολλαπλο οχι μόνα τους

Τι να πω άλλη χώρα αλλα σταθμά μάλλον!

Μάλλον είναι διαφορετικά τα εμβόλια σαν εμβόλια. Πχ εδώ της μηνιγγίτιδας είναι το Menigitec, του πνευμονιόκοκκου το Prevenar κλπ. Εσείς μάλλον θα έχετε άλλα εμβόλια.

Το καινούριο της μηνιγγίτιδας με ενδιαφέρει τα μάλα, ξέρετε αν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα;

Διαφημίσεις

Αυτο εννοω ναι...αλλα για πες μου βρε Αγγελινα....γιατι το πολυναμο των εξι εμβολιων δεν ειναι επικινδυνο ενω αν συνδυαστει με αλλο ενα ( επτα) ειναι?? σκεψεις μου ειναι αυτες....δεν ξερω αν ειναι η οχι ετσι?? μην παρεξηγηθω....

Λογική η σκέψη σου Λαϊδα μου, την είχα κάνει κι εγώ όταν τα πρωτοξεκινήσαμε στον μεγάλο...αλλά ακριβώς επειδή τα πολυδύναμα - τα οποία ούτως ή άλλως δε μπορούμε να αποφύγουμε- μου φαίνονται ήδη υπερ-αρκετά σαν δόση εμβολίου, δε θα έκανα κάτι εξτρα που μπορούσε κάλλιστα να γίνει τον επόμενο μήνα.

Πού το βασίζεις αυτό που λες; Προσωπικά το ακούω πρώτη φορά. Θυμάμαι μάλιστα μια περίπτωση που είχε αναφερθεί εδώ μέσα, από ένα παιδάκι από Αμερική που είχε σοβαρές παρενέργειες κι ανακάλυψαν οι γονείς πως ο γιατρός τού είχε κάνει ταυτόχρονα το MMR με το Infarix, νομίζω, χωρίς να τους ενημερώσει.

Βρε Αγγελίνα μου,το να μην το έχεις ακούσει εσύ,δε σημαίνει ότι δεν ισχύει! Για να επιμένω,κάααατι θα ξέρω! Το θέμα είναι η δική σου βεβαιότητα από πού πηγάζει!

Το καινούριο εμβόλιο της μηνιγγίτιδας έχει κανά μήνα που κυκλοφορεί.Δεν είναι ακόμα δωρεάν,κάνει 116 ευρώ η δόση (νομίζω 3 θα χρειάζονται).Στην Αγγλία είναι δωρεάν.

όχι δεν ειχε κανει εμβολιο. Αλλα για να είμαι ειλικρινης δεν ξερω αν δεν το κανουν εκει, τοτε η αν ηταν από επιλογή! Το παιδακι επαθε εγκεφαλιτιδα ως επιπλοκη της ανεμουλογιας.

Το εμβολιο κατα της ανεμοβλογιας ειναι προερετικο εδω. Δηλαδη δεν ειναι απο τα εμβολια που αποζημειωνουν 100% τα ταμεια (για να γραφτουν τα παιδια στον παιδικο, νηπιαγωγιο κτλ καταθετουμε φωτοτυπια με τα εμβολια στον Δημο ομως παμε βεβαιωση μονο για το εμβολιο πολιομυελιτιδας)

Βρε Αγγελίνα μου,το να μην το έχεις ακούσει εσύ,δε σημαίνει ότι δεν ισχύει! Για να επιμένω,κάααατι θα ξέρω! Το θέμα είναι η δική σου βεβαιότητα από πού πηγάζει!

Ε γιατί δεν το λες αυτό το κάααατι και το κρατάς κρυφό; :P

Εγώ απλά επέμενα ότι δεν το έχω δει/ακούσει να γίνεται σε κανένα παιδάκι στην Ελλάδα, ούτε Αθήνα, ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε επαρχία. Κι ότι δεν θα το έκανα στα δικά μου παιδιά επ' ουδενί.

Αν ένα παιδί ακολουθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει μαζί Infanrix Hexa (το απλό Infanrix είναι τριπλό) και MMR, για το λόγο ότι ο εμβολιασμός με Hexa ολοκληρώνεται πολύ πριν από τους 12 μήνες. Αν, όμως, έχεις ένα παιδί άνω του έτους που για χίλιους δυο λόγους είναι πίσω στα εμβόλια, μπορείς να συγχορηγήσεις μια χαρα τα 2 εμβόλια.

Παραπάνω ανέφερες ότι το MMR μπορεί να χορηγηθεί ταυτόχρονα με το infarix hexa. Σε ξαναρωτάω λοιπόν, μπορείς να μας βάλεις ένα λινκ που να το υποστηρίζει, όπως έβαλε η Babycute;

Καλημερα κοριτσια! Εχω αφοσιωθει τοσο στον μπεμπη μου και εχω καιρο να μπω. Μου λειψατε!!! Κι εγω προβληματιζομαι με το νει εμβολιο της μηνυγγιτιδας και λεω να μην του το κανω μιας και δεν γνωριζουμε ακομα τις μακροχρονιες παρενεργειες και φοβαμαι! Εσεις τι λετε;;;

προβληματιζομαι με το νει εμβολιο της μηνυγγιτιδας και λεω να μην του το κανω μιας και δεν γνωριζουμε ακομα τις μακροχρονιες παρενεργειες και φοβαμαι! Εσεις τι λετε;;;

ΟΙ παρενέργειες του εμβολίου (άμεσες και μακροπρόθεσμες) αναγράφονται στο φυλαράκι οδηγειών για να τις μάθεις...

όσο για την μινιγγίτιδα μπορώ να σε ενημερώσω εγω:

θάνατος (11% )

φυτική κατάσταση

κόφωση

τύφλωση

διανοητηκή καθυστέρηση

παραπληγία (παράληση)

και άλλες ποιο ήπιες όπως:

χρόνιοι πονοκέφαλοι

επιληψία

μαθησιακές δυσκολίες

διαταραχές συμπεριφοράς

άλλά όπως ειπόθεικε καλύτερα να πεθάνει ενα παιδί παρά να πάθει παρενέργειες από το εμβόλιο (ερυθρότητα και πρήξιμο στο χέρι, πονοκέφαλος, αδυναμία, πυρετός... ) :roll:

Καλημερα κοριτσια! Εχω αφοσιωθει τοσο στον μπεμπη μου και εχω καιρο να μπω. Μου λειψατε!!! Κι εγω προβληματιζομαι με το νει εμβολιο της μηνυγγιτιδας και λεω να μην του το κανω μιας και δεν γνωριζουμε ακομα τις μακροχρονιες παρενεργειες και φοβαμαι! Εσεις τι λετε;;;

Καλημέρα. Μιλάς για το Bexero, που είναι για τη μηνιγγίτιδα Β; Από όσο διάβασα, ο ΕΟΠΥΥ δεν το καλύπτει

http://www.onmed.gr/ygeia/paidiatriki/311169/neo-emvolio-gia-ti-miniggitida-v-alla-den-to-kaluptei-o-eopuu/

Στο φαρμακείο μου είπαν πως κοστίζει 115 ευρώ η δόση. Θα πάω αύριο να γράψω κάτι εξετάσεις στην παιδίατρο και θα τη ρωτήσω, πάντως. Αν μου πει πως καλό είναι να το κάνουμε, θα πληρώσω στην ανάγκη να το κάνουν και οι 2 από Σεπτέμβριο.

Το καινούριο εμβόλιο της μηνιγγίτιδας έχει κανά μήνα που κυκλοφορεί.Δεν είναι ακόμα δωρεάν,κάνει 116 ευρώ η δόση (νομίζω 3 θα χρειάζονται).Στην Αγγλία είναι δωρεάν.

Το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας Β που ειναι η χειρότερη μορφή δεν ειναι καθόλου δωρεάν εδώ τι δημόσιο δεν πληρώνει

Μονο ιδιωτικά 180 ευρώ η δοση!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...