Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

και ο wakefield μια χαρά επιστήμονας ήτανε, μέχρι που πήρε μισό εκατομμύριο ευρώ από κάτι δικηγόρους για να πει ψέματα.

(και θα έπαιρνε πολλά περισσότερα αν τελικά κυκλοφορούσε το δικό του εμβόλιο)

Διαφημίσεις

Πάντως ρε παιδιά σε σχέση με τα λινκ που ψάχνει και βάζει ο καθένας και υποστηρίζει από τη μεριά του την εγκυρότητά τους, εγώ έχω να πω ότι και ο Wakefiel στο Lancet την είχε δημοσιεύει την ερευνά του τότε.

Οπότε ΤΟΤΕ ο καθένας έπαιρνε το λινκ από το Lancet και το μοστράριζε ως έγκυρη πηγή ανεξαρτήτως τι έγινε μετά.

Η ουσία είναι μια (και ο μπακλαβάς γωνία:P), τα εμβόλια έχουν σώσει κόσμο, αλλά.....οι φαρμακευτικές όμως δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και σίγουρα δεν πράττουν για το καλό της ανθρωπότητας, αλλά για την τσεπούλα τους.

Συσχετίστε αυτά τα 2 και βγάλτε ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Και όπως λέει και το φύλλο οδηγιών του MMR (κάναμε το επαναληπτικό πρόσφατα και το'χω πρόχειρο):

"Ο γιατρός έχει ένα πιο πλήρη κατάλογο ανεπιθύμητων ενεργειών...."

Ποιός γιατρός? Ο δικός μου παιδίατρος δεν νομίζω- ν'αλλάξω παιδίατρο???:P:p

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Harlow η διαφορά είναι ότι ακόμα και τώρα ορισμένοι αχαρακτήριστοι, επιμένουν να θεωρούν τον wakefield έγκυρη πηγή. Δεν υπάρχει έρευνα που να στηρίζει τους διάφορους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν εδώ μέσα (αντίστοιχη με τότε). Μόνο θεωρίες συνωμοσίας για το γιατί ΔΕΝ υπάρχουν έρευνες που να στηρίζουν τον ισχυρισμό.

Τα ίδια «επιχειρήματα» (θεωρίες συνωμοσίας για το γιατί δεν υπάρχουν σοβαρά δεδομένα και έρευνες που να το στηρίζουν) πλαισιώνουν κάθε ηλίθιο εφεύρημα των καιρών μας, από ψεκασμούς με αεροπλάνα μέχρι τις πιο ηλίθιες ανοησίες του κάθε καμένου τηλεβιβλιοπώλη, και από την άρνηση της κλιματικής αλλαγής μέχρι την ομοιοπαθητική. Το έχω δει το σενάριο 100δες φορές. Τα ίδια ακριβώς «επιχειρήματα» παντού, αλλάζει λίγο το λεξικό μόνο για να ταιριάζει.

Harlow η διαφορά είναι ότι ακόμα και τώρα ορισμένοι αχαρακτήριστοι, επιμένουν να θεωρούν τον wakefield έγκυρη πηγή. Δεν υπάρχει έρευνα που να στηρίζει τους διάφορους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν εδώ μέσα (αντίστοιχη με τότε). Μόνο θεωρίες συνωμοσίας για το γιατί ΔΕΝ υπάρχουν έρευνες που να στηρίζουν τον ισχυρισμό.

Τα ίδια «επιχειρήματα» (θεωρίες συνωμοσίας για το γιατί δεν υπάρχουν σοβαρά δεδομένα και έρευνες που να το στηρίζουν) πλαισιώνουν κάθε ηλίθιο εφεύρημα των καιρών μας, από ψεκασμούς με αεροπλάνα μέχρι τις πιο ηλίθιες ανοησίες του κάθε καμένου τηλεβιβλιοπώλη, και από την άρνηση της κλιματικής αλλαγής μέχρι την ομοιοπαθητική. Το έχω δει το σενάριο 100δες φορές. Τα ίδια ακριβώς «επιχειρήματα» παντού, αλλάζει λίγο το λεξικό μόνο για να ταιριάζει.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένα εσάς και αν θέλετε μου απαντάτε, όχι με το ζόρι ! :-)

Υπάρχει καταγραφή από τις παρενέργειες των εμβολίων ?

Διαφημίσεις

Αυτό από ότι κατάλαβα είναι του ΕΟΦ μόνο για επαγγελματίες.

Δηλαδή μεταξύ τους το παρεάκι...

Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν η δυνατότητα υποβολής κίτρινης κάρτας δινόταν στο ευρύ κοινό; :D:D

Δεν είναι θέμα μεταξύ τους το παρεάκι, όπως λες, αλλά ένας τρόπος να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρυ... όλα τα φάρμακα περνάνε από μελέτες ασφάλειας και ανεπιθύμητων ενεργειών. Εκεί καταγράφονται στο φύλλο οδηγιών αυτές που έχουν στατιστική σημασία. Από εκεί και πέρα, μόλις το φάρμακο λάβει έγκριση και βγει στην κυκλοφορία, μπαίνει στη λεγόμενη φάση της φαρμακοεπαγρύπνησης, όπου είναι πιθανό κι αναμενόμενο να εμφανίσει κι άλλες παρενέργειες (αλλιώς είναι να δοκιμάζεται σε 1.000 ανθρώπους κι αλλιώς σε 10.000). Εκεί λοιπόν, όλοι οι επαγγελματίες υγείας που το χρησιμοποιούν, είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τυχόν παρενέργειες που ΔΕΝ έχουν διαπιστωθεί στη φάση των κλινικών μελετών, όσο ασήμαντες κι αν είναι αυτές.

Δομές υπάρχουν και στην Ελλάδα. Τώρα το πώς τις χρησιμοποιεί ο κάθε γιατρός είναι μεγάλο θέμα, αλλά δεν είναι φταίξιμο των φαρμάκων αυτών, αλλά της αδυναμίας του δικού μας συστήματος.

Επίσης, επειδή έχει ειπωθεί στο παρελθόν, ο γιατρός δεν έχει κάποια κύρωση αν αναφέρει παρενέργεια, ούτε είναι υποχρεωμένος να αποδείξει ότι συνδέεται με το φάρμακο, αυτό είναι υπόθεση ειδικής επιτροπής και της εκάστοτε φαρμακευτικής.

@Harlow, ο γιατρός σου είναι υποχρεωμένος να σε ενημερώνει πληρέστερα για όλα τα εμβόλια. Αν δεν το κάνει, σαφώς και να τον αλλάξεις. Από παιδίατρους, δόξα τω θεώ, βρωμάει ο τόπος!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

@Harlow, ο γιατρός σου είναι υποχρεωμένος να σε ενημερώνει πληρέστερα για όλα τα εμβόλια. Αν δεν το κάνει, σαφώς και να τον αλλάξεις. Από παιδίατρους, δόξα τω θεώ, βρωμάει ο τόπος!

Kinka ξαναδιάβασε τι λέει το φυλλάδιο, στο φυλλάδιο αναφέρομαι.

Και όπως λέει και το φύλλο οδηγιών του MMR (κάναμε το επαναληπτικό πρόσφατα και το'χω πρόχειρο):

"Ο γιατρός έχει ένα πιο πλήρη κατάλογο ανεπιθύμητων ενεργειών...."

Ποιος γιατρός??

Ο γιατρός μου με ενημερώνει (θεωρώ), αλλά .....το κατάλογο που αναφέρει το φυλλάδιο είναι υποχρεωτικό να τον έχει?

Η φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν τέτοιους καταλόγους στους γιατρούς???

Είναι υποχρεωμένες? Γιατί αν είναι έτσι όλοι οι γιατροί δεν θα κάνανε άλλη δουλειά από το να βγάζουν φωτοτυπίες και να δίνουν οοοοοοοοοολες τις παρενέργειες που αναφέρονται στο κάθε φάρμακο.

Όχι γιατί άμα δίνουν και δεν τον έχει να πάω να του τσαμπουκαλευτώ κομματάκι:P:p

Απ όσο γνωρίζω τέτοιος πλήρης κατάλογος βρίσκεται στα χέρια των φαρμακευτικών και άμα κάνεις αίτηση -λογικά- πρέπει να στο δίνουν.

Anyway λεπτομέρειες.......απλά μου κάνει εντύπωση η τοποθέτηση και φρασεολογία ορισμένες φορές (είμαι του φιλολογικού εγώ:-P:-P)

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Δείτε κι αυτό

To Cochrane Collaboration είναι ένα ίδρυμα που παίρνει διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί για ένα θέμα, τις ανασκοπεί και καταλήγει σε γενικότερα συμπεράσματα. Τα θέματα ποικίλλουν, από το πόσο αποτελεσματικό είναι το σκόρδο μέχρι πολύπλοκες γονιδιακές θεραπείες για τον καρκίνο. Θεωρείται εξαιρετικά έγκυρο.

Το παραθέτω για να δείξω ότι ιατρική δεν είναι μόνο οι φαρμακευτικές. Υπάρχουν χιλιάδες πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ιδρύματα, φορείς, ελεγκτικοί μηχανισμοί κλπ κλπ... όχι ότι δεν υπάρχει διαφθορά, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, (εδώ κολλάει το όσο υπάρχουν άνθρωποι :D), αλλά δεν είναι και τόσο μονοδιάστατα τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι.

Ποιος γιατρός??

Ο γιατρός μου με ενημερώνει (θεωρώ), αλλά .....το κατάλογο που αναφέρει το φυλλάδιο είναι υποχρεωτικό να τον έχει?

Η φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν τέτοιους καταλόγους στους γιατρούς???

Είναι υποχρεωμένες? Γιατί αν είναι έτσι όλοι οι γιατροί δεν θα κάνανε άλλη δουλειά από το να βγάζουν φωτοτυπίες και να δίνουν οοοοοοοοοολες τις παρενέργειες που αναφέρονται στο κάθε φάρμακο.

Όχι γιατί άμα δίνουν και δεν τον έχει να πάω να του τσαμπουκαλευτώ κομματάκι:P:p

Απ όσο γνωρίζω τέτοιος πλήρης κατάλογος βρίσκεται στα χέρια των φαρμακευτικών και άμα κάνεις αίτηση -λογικά- πρέπει να στο δίνουν.

Anyway λεπτομέρειες.......απλά μου κάνει εντύπωση η τοποθέτηση και φρασεολογία ορισμένες φορές (είμαι του φιλολογικού εγώ:-P:-P)

Ο γιατρός ναι, πρέπει να έχει στο ιατρείο του όλο το σχετικό υλικό που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει εγγράφως ο ασθενής. Το υλικό αυτό δεν είναι η πλήρης στατιστική αναφορά που έχει στη διάθεσή του ο ΕΟΦ ας πούμε, αλλά περιέχει τα βασικότερα σημεία σε απλή γλώσσα που ενδιαφέρουν τον ασθενή. Δεν έχει σημασία να δώσεις στον ασθενή το χαρτί που θα δίνει διαστήματα βεβαιότητας, λόγους κινδύνου κλπ, αλλά αυτά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα βρει πανεύκολα από τον ΕΟΦ ή τον ΕΜΕΑ, στο φάκελο που κατέθεσε η εταιρεία για να πάρει έγκριση το φάρμακό της.

Διαφημίσεις

παιδιά υπάρχει λόγος που για να είναι κάποιος φαρμακοποιός/ιατρός έχει σπουδάσει 7 χρόνια τουλάχιστον. ο λόγος δεν είναι για να μπορεί απλά να διαβάζει ένα φυλλάδιο οδηγιών. αυτό το κάνει ένας που έχει βγάλει το δημοτικό. αλλά αυτός καλώς ΔΕΝ έχει την πιστοποίηση να λαμβάνει ιατρικές αποφάσεις, η να δίνει ιατρικές γνωματεύσεις για το τι ευθύνεται για ένα σύμπτωμα.

πχ αρκετοί από εδώ μέσα θεωρούν τον πυρετό παρενέργεια του εμβολίου. Ένας γιατρός δεν υπάρχει περίπτωση να το πει παρενέργεια γιατί ξέρει με μεγάλη λεπτομέρεια πως δουλεύει ο κύκλος ανοσοποίησης.

Έχοντας δει τι παθαίνουν συστήματα που είναι ανοιχτά σε feedback στο ευρύ κοινό (πχ συζητήσεις για νομοσχέδια) όπου ο κάθε πικραμένος λέει το κοντό του και το μακρύ του θεωρώ ότι ένα σύστημα feedback όπως αυτό για τα εμβόλια πρέπει να απευθύνεται μόνο σε επαγγεματίες. στο κάτω κάτω, ΔΕΝ βάζεις το εμβόλιο μόνος σου σπίτι, ιατρικό προσωπικό σου το βάζει.

Ο γιατρός ναι, πρέπει να έχει στο ιατρείο του όλο το σχετικό υλικό που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει εγγράφως ο ασθενής.

Υπάρχει γιατρός στην Ελλάδα που να έχει στο ιατρείο του υλικό για όλα τα φάρμακα (έστω της ειδικότητάς του) που κυκλοφορούν????????:confused::confused:

Σοβαρά ρωτάω.

Μου φαίνεται ασύλληπτο κάτι τέτοιο, θα'πρεπε να'χει 2 ορόφους βιβλιοθήκες.

Να ξέρει να σε καθοδηγήσει που να τα βρεις, οκ σαφώς και θα πρέπει.

Αλλά να'τα χει όλα αυτά γραπτώς κιόλας???????????

Μου φαίνεται κάπως:shock:

είμαστε και off topic οπότε άστο, μη φάμε καμιά καρτούλα:-D

Υπάρχει γιατρός στην Ελλάδα που να έχει στο ιατρείο του υλικό για όλα τα φάρμακα (έστω της ειδικότητάς του) που κυκλοφορούν????????:confused::confused:

Σοβαρά ρωτάω.

Μου φαίνεται ασύλληπτο κάτι τέτοιο, θα'πρεπε να'χει 2 ορόφους βιβλιοθήκες.

Να ξέρει να σε καθοδηγήσει που να τα βρεις, οκ σαφώς και θα πρέπει.

Αλλά να'τα χει όλα αυτά γραπτώς κιόλας???????????

Μου φαίνεται κάπως:shock:

είμαστε και off topic οπότε άστο, μη φάμε καμιά καρτούλα:-D

Όχι, κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται για όλα τα φάρμακα. Άλλωστε συνήθως η ενημέρωση είναι προφορική. Απλά για κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως και θεωρείται ότι πρέπει να υπάρχει μια πληρέστερη ενημέρωση, υπάρχει και σχετικό υλικό. Δεν μιλάμε για την πάπυρος λαρούς, μιλάμε για ένα δίφυλλο. Δεν είναι και τόσο δύσκολο πια...

Αυτό από ότι κατάλαβα είναι του ΕΟΦ μόνο για επαγγελματίες.

Δηλαδή μεταξύ τους το παρεάκι...

Kαι δια στοματος ανθρωπου που δουλευει στον Εοφ, το προβλημα τους ειναι οτι οι γιατροι κατα κανονα ΔΕ δηλωνουν παρενεργειες απο φαρμακα, εμβολια κλπ γιατι δεν θελουν μπελα στο κεφαλι τους. Δε συνεργαζονται σε αυτο το θεμα οι ελληνες γιατροι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Και για του λόγου το αληθές (αγαπητέ μου apeleythere:p)

Καραμπινάτο παράδειγμα αυτών που προσπαθώ να πω σε όλες τις συζήτησεις που έχω εμπλακεί περί εμβολίων, φαρμάκων κλπ.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline θα πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να θέσει τέλος στη δίωξή από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για απάτη, που περιλαμβάνει παράνομη προώθηση φαρμάκων και ψευδείς δηλώσεις.

Ο γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας κατηγορήθηκε για "παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμάκων, για μη αποκάλυψη ορισμένων δεδομένων που συνδέονται με την ασφάλεια των φαρμάκων και για ψευδείς δηλώσεις ως προς την τιμή τους".

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=149331&catid=5

Oπότε μη μου τσαμπουνάτε link και ιστορίες ότι όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα και πόσο καλό κάνουν τα εμβόλια και πόσο παραπληροφόρηση πέφτει κλπ κλπ.

Μόνο σωστή πληροφόρηση δεν δίνουν οι εταιρείες και η πλειοψηφία των γιατρών.

Τα πάντα στο βωμό του κέρδους και χεστήκανε για τις παρενέργειες κλπ.

Το συμβιβάζουν εξωδικαστικά και χεστήκανε αν τα δικά μας παιδιά πάθουν ζημιά εφ όρου ζωής.

εγω παλι θα ηθελα να καταθεσω το εξης, δεσμευομαι να παραθεσω και την ιστοσελιδα απο το ιταλικο υπουργειο δικαιοσυνης οπου αναφερεται αυτο, συμφωνα λοιπον με το ιταλικο δικαστηριο και την δικη κατα του ιταλικου κρατους που εκανε ιταλιδα μανουλα οπου το παιδι της υστερα απο εμβολιο αμεμοβλογιας ερυθρας και παροτιτιδας εγινε αυτιστικο, το εμβολιο αυτο μπορει να προκαλεσει αυτισμο ακομα κι αν οι φαρμακοβιομηχανιες δεν το δεχονται, αυτη ειναι η επισημη αποφαση της ιταλικης δικαιοσυνης,,ετσι το ιταλικο κρατος και οι γιατροι οφειλουν να ενημερωνουν τον κοσμο οτι υπαρχουν στην ιταλια κρουσματα τετοια,,,παιδια υγιεστατα οπου μετα απο αυτο το εμβολιο, ενοχοποιουνται ολοι οι συνδυασμου που εμπεριεχουν τα στελεχη για την ανεμοβλογια, παρουσιασαν,νευρικοτητα εγκεφαλιτιδες και εντονα αυτιστικα συμπτωματα,,,για την ιταλικη δικαιοσυνη τα εμβολια αυτα προκαλουν αυτισμο και οι ιταλοι γιατροι οφειλουν να το αναφερουν ως περιστατικο,,,,υπαρχουν 200 οικογενειες οργανωμενες σε συλλογο οπου τα παιδια τους εγιναν αυτιστικα υστερα απο αυτα τα εμβολια, μια απο αυτες παιδαγωγος ηταν πελατισσα το αντρα μου, του ειπε οτι πηγε το παιδακι υγιεστατο 18 μηνων να εμβολιασθει και σε 24ωρες νοσηλευτξκε σχεδον σε κωμα,,οταν συνηλθε δεν επικοινωνουσε με το περιβαλλον, ειχε προφιλ βαρεια αυτιστικου παιδιου,,,

τωρα θα μου πει καποιος οτι την ανεμοβλογια μπορει να την περασεις βαρεια με επιλποκες και εγκεφαλιτιδα και χωρις εμβολιο και να κανεις εγκεφαλιτιδα και τσουπ να ερθει και να δεσει κι ο αυτισμος,,,οι επιπλοκες αυτων των ασθενειων δυστυχως μπορουν να αποτελεσουν εκλυτικο παραγοντα και για αυτισμο, κανεις δεν κανεις το εμβολιο

σημασια ομως εχει οι γονεις να γνωριζουν τι παιζει και να ζυγισουν τα υπερ και τα κατα,,,ακομα λοιπον κι αν οι φαρμακοβιομηχανιες δεν το αποδεχονται το ιταλικο κρατος αναγνωριζει οτι υπαρχουν περιστατικα παιδιων στα οποια τα εμβολια αυτα αποτελεσαν εκλυτικο παραγοντα για αυτισμο

Δεν είναι οι «φαρμακοβιομηχανίες» που δεν το αποδέχονται (τη σύνδεση εμβολίου και αυτισμού), αλλά πάρα πολλοί ιταλικοί ιατρικοί/παιδιατρικοί σύλλογοι. όταν είχε ξανασυζητηθεί είχαν μπεί και τα σχετικά λινκ.

Πω πω δηλαδή πραγματικά ο χειρότερός μου εφιάλτης θα ήταν να είμαι παιδίατρος και να έρχονται γονείς με υφάκι και να μου αραδιάζουν παπαγαλιστί κομμάτια από αμφιβόλου προέλευσης μελέτες και να το παίζουν ότι τα ξέρουν όλα κι εγώ σαν γιατρός είμαι ένας πουλημένος απατεώνας και αδαής.

Εγώ σαν γιατρός δεν θα ήθελα τέτοιους πελάτες... θα τους έδιωχνα πρώτη :)

Όχι καλέ, όσοι έχουν σπουδάσει γιατροί άσχετοι είναι, περισσότερες γνώσεις έχει όποιος ψάχνει στο ίντερνετ...

Όχι καλέ, όσοι έχουν σπουδάσει γιατροί άσχετοι είναι, περισσότερες γνώσεις έχει όποιος ψάχνει στο ίντερνετ...

Α) Όσοι έχουν σπουδάσει γιατροί δεν σημαίνει ότι λειτουργούν προς το συμφέρον των ασθενών τους ή του ανθρώπινου γένους εν γένει (α! ρε δόλιε Ιπποκράτη, όταν έγραφες τον όρκο τι να σκεφτόσουνα άραγε?:lol:)

Θα πρέπει να καταπίνουμε αμάσητα ότι μας λένε και να μην τους κάνουμε ερωτήσεις για να μην θιχτούνε κιόλας????

Β)To Ιντερνετ είναι ένα κόλαφος πληροφοριών από τις οποίες "διαλέγεις και παίρνεις"

π.χ.

Καραμπινάτο παράδειγμα αυτών που προσπαθώ να πω σε όλες τις συζήτησεις που έχω εμπλακεί περί εμβολίων, φαρμάκων κλπ.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=149331&catid=5

ασχολίαστη αυτή η πληροφορία από τον αγαπητό apeleythero που μοστράρει και την wikipedia ως σωστή πηγή για να πληροφορούμαστε διάφορα και δεν πρέπει να την θεωρούμε ως αμφιβόλου προελεύσεως (Θεός φυλάξει:-P)

Δεν είναι οι «φαρμακοβιομηχανίες» που δεν το αποδέχονται (τη σύνδεση εμβολίου και αυτισμού), αλλά πάρα πολλοί ιταλικοί ιατρικοί/παιδιατρικοί σύλλογοι. όταν είχε ξανασυζητηθεί είχαν μπεί και τα σχετικά λινκ.

Σου διαφεύγει η "λεπτομέρεια" ότι υπάρχει απόφαση Ιταλικού δικαστηρίου η οποία και αποδέχεται την σύνδεση αυτή.

Άραγε ποιός έχει περισσότερη ισχύ?

Οι πολλοί ιταλικοί ιατρικοί/παιδιατρικοί σύλλογοι ή το Ιταλικό δικαστήριο?

Επίσης είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι μας εφιστάς συνεχώς την προσοχή στις δικαστικές αποφάσεις για τις απάτες που διέπραξε ο wakefield,ενώ αυτή την απόφαση που αναφέρει η κοπέλα την περνάς στο ντούκου.

Άρα κατά την άποψή σου, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας μόνο τις δικαστικές αποφάσεις που είναι υπέρ των εμβολίων και όχι αυτών που είναι κατά............ενδιαφέρουσα προσέγγιση:P:p:p

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2160054/MMR-A-mothers-victory-The-vast-majority-doctors-say-link-triple-jab-autism-Italian-court-case-reignite-controversial-debate.html

"MMR: A mother's victory. The vast majority of doctors say there is no link between the triple jab and autism, but could an Italian court case reignite this controversial debate?"

Landmark ruling in an Italian court has said Valentino Bocca's autism was provoked by the MMR jab he had at aged nine months

His parents have already been awarded £140,000 and could be paid an additional £800,000 in their case against the Italian government

The case could set a precedent for many similar civil proceedings

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2160054/MMR-A-mothers-victory-The-vast-majority-doctors-say-link-triple-jab-autism-Italian-court-case-reignite-controversial-debate.html

"MMR: A mother's victory. The vast majority of doctors say there is no link between the triple jab and autism, but could an Italian court case reignite this controversial debate?"

Landmark ruling in an Italian court has said Valentino Bocca's autism was provoked by the MMR jab he had at aged nine months

His parents have already been awarded £140,000 and could be paid an additional £800,000 in their case against the Italian government

The case could set a precedent for many similar civil proceedings

9 μηνών μωρό, έκανε το MMR? :shock::shock::shock:

Μήπως εκεί βρίσκεται η απάντηση;

ας μην το αποδεχονται ολοι, το αποδεχονται πολλοι, για την ιταλικη δικαιοσυνη παντως εγιναν αυτιστικα μετα απο αυτο το εμβολιο, κι εγω το ακουω με μεγαλη προσοχη και αυτο

δεν σημαινει οτι κακως εμβολιαζονται τα υπολοιπα παιδια

τελος παντων το θεμα του αυτισμου ειναι πολυ συνθετο και το τι κανει ενα παιδι αυτιστικο ειναι μεγαλη κουβεντα, εμενα μου φαινεται ομως λογικο και ενα εμβολιο εφοσον εχει παρενεργειες, και γιατι να μην εχει αλλωστε φαρμακο ειναι, να μπορει να αποτελεσει εκλυτικος παραγοντας, αφορμη, για να γυρισει ενα παιδι σε αυτισμο,,,,να μου πεις και πολλες αλλες μπορει να ειναι οι αφορμες για να γινει ενα παιδι αυτιστικο,οκ,

δεν υπαρχει λογος ουτε να δαιμονοποιουνται ουτε να αγιοποιουνται τα εμβολια, φαρμακα ειναι χρησιμα αλλα με παρενεργειες, να μην γνωριζουμε για αυτες? να μην διασταυρωνουμε γνωμες και θεσεις? να μην σχηματισουμε με το δικο μας νιονιο στο τελος τη δικη μας γμωμη? ειναι δυνατον να παιρνουμε απολυτες θεσεις οταν μεγαλωνουμε παιδια και παιρνουμε αποφασεις εμεις για αυτα?

προτεινω σε ολους ο,τι και να επιλεξουμε στο τελος για τα παιδια μας, σε ολους τους τομεις αναφερομαι και οχι μονον στα εμβολια, να κραταμε μικρο καλαθι και να κανουμε και κανα σταυρο που λεει ο λαος μας,,κανενας μας δεν μπορει να εχει ποτε τις απολυτες αλανθαστες θεσεις και εγγυησεις για οσα επιλεγει για το παιδι του,,κανουμε αυτο που νομιζουμε καλυτερο, εμβολιαζουμε τα παιδια μας με ολα τα εμβολια της αγορας σωστο? δεν ξερω μπορει και ναι μπορει και οχι

δεν του κανουμε κανενα εμβολιο σωστο η λαθος? μαλλον λαθος

κανουμε επιλεκτικο εμβολιασμο? μαλλον σωστο

ποιος μπορει να ξερει και να ειναι απολυτος? κανενας σοβαρος και ηθικος, κατα τη γνωμη γιατρος δεν μπορει να ειναι απολυτος,,,οποιος ειναι, μαλλον δεν τιμαει την ιδιοτητα του κι εγω δεν μπορω να τον εμπιστευτω

9 μηνών μωρό, έκανε το MMR? :shock::shock::shock:

Μήπως εκεί βρίσκεται η απάντηση;

Όντως το έκανε σε πολύ μικρή ηλικία το εμβόλιο.

Ποιός γιατρός βρέθηκε να κάνει MMR σε εννιαμηνίτικο???? 'Η στο εξωτερικό ισχύουν άλλοι κανόνες?

Εν κατακλείδι γιατί πολύ το κούρασα..........δεν ξέρω τι να πιστέψω, τις φαρμακευτικές και ορισμένους "πουλημένους" γιατρούς τους, σίγουρα ΔΕΝ τους πιστεύω.

Προσωπικά, γνωρίζω 2 παιδιά που ΜΕΤΑ το MMR παρουσίασαν αυτισμό και το έκαναν το εμβόλιο σε κατάλληλη ηλικία και όχι τόσο μικρά.

Το ένα από αυτά στη περιοχή μου και το βλέπω συχνά (κι αυτό και τη μάνα του που τραβάει τα χοντρά ζόρια).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...